A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

a nagyobbik lányomról egy friss kép: Kép

mó73

sehol senki??még a végén itt is velem lesz tele az oldal, :D :D na akkor megyek,mert megfőtt a kukorica,nyámi... Kép

mó73

mó: nyaminyami mindkettő :lol:
mármint a kukorica meg a kislány is :wink:

és úgy látszik, csajom átlóban olvas, úgyhogy válaszolok helyette: császárral szültünk, mert daninak nagon rosszak voltak a szívhangjai....

majd biztos nem lesz olyan lusta, mint én, és visszakeresi neked a linket, ahol megírta a szüléstörténetet...valahol itt a babaneten van fent :lol:

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

mo! gratula a nagy lanyodnak is, nagyon szep es csini, a kukoricaval meg ne idegesitcs, mert itt nincs es ugy kivanom meg 1 kis jo tok levest

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Mó!
Bocsánat, tényleg kicsit átlóban olvastam.
Szóval itt a szüléstöri, elég érdekesre sikeredett:

https://www.babanet.hu/teto/kicsi_para_de_nagy_orom.htm
vovanda

vovanda,elolvastam a történeted ,megható. én le sem írtam még az én történeteimet,de az enyémek elég egyszerűek voltak. Újfehértót is írtad,ott született az apám,ezért vannak ott rokonaim,unokatesóim..... kicsi a világ. ja meg most itt az új szomszédaink is szabolcsból jöttek. :)

mó73

demoniq,ott nincs kukorica?ezt nem tudtam,úgy küldenék neked. :wink:

mó73

sziasztok

nagyon régen járam itt remélem mindenki jól van
nálam annyi változott hogy most már nme kismama vagyok hanem anyuka hiszen máj 24én megszülett a 3manó Dávid Márk és Vivien
nagyon nehéz és segítséget szeretnék kérni tőletek nincs napirend egész nap sírnak esznek keveset alszanak és semmi nem jó nekik mit csnáljak??????????????????köszönök minden tanácsot nem tudom mikor tudok jönni de igyekszem
puszi mindenkinek és kellemes pihenést

Kép
paradizs

szia paradizs :-)

csak egy tanácsot tudok adni: túl kell élni...röviden ennyi....
ha kicsit "nagyobbak" lesznek, majd alakul a napirendjük és sokkal több örömöd lesz bennük....de addig éljétek túl :-)

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

ja, és dinnye vagyok: természetesen nagy gratula a babákhoz, ha van kedved, írjál róluk kicsit többet :-)

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Paradizs!
Először is nagy gratula!
A gondodra: ha elérik a picik a 3 hónapos kort, valószínűleg jobb lesz, nálunk legalábbis akkor csökkent sokat a sírás mennyisége.
Napirend: nagyon nehéz kialakítani, nálunk is nagyon eltérő pl. a két baba alvásigénye. Milyen gyakran esznek és mennyiket? És mit? Segítséged van?
Amúgy abban Pasinak igaza van, hogy az első pár hónap a túlélésről szól. Nekem mostanában (lassan 7 hósak) kezdik már tényleg megtanulni, hogy ketten vannak, ezért egyiküknek bizony várni kell néha a sorára. Nem mondom, hogy sosem méltatlankodnak, de kibírható.
Én egyébként úgy terelgettem őket kajálás terén, hogy vagy egyszerre ettek, vagy közvetlenül egymás után. És ehhez bizony olyan is volt, hogy az éppen alvót felébresztettem. Próbálj legalább 2, 2 és fél órát kivárni két evés között és lehet őket nyugodtan ébreszteni is, ha kell. Az alvást nehéz összehozni, az nálunk is probléms, mert nekem pl. nagyon eltérő a két baba nappali alvásigénye (a kislányom jóval kevesebbet alszik).
És mindjárt megpróbálom rád uszítani a hármasikres anyukánkat is!
Kitartás!
vovanda

paradizs!GRATULA!!!!!!!!!!!!!!

képet!! és mesélj a szülésről!! :)

Hidd el minden jobb lesz majd később!!

zsuzska80
Szombathely

paradizs,gratulálok,sok boldogságot és sok egészséget kívánok nektek!! mekkorával születtek?

mó73

Sziasztok!

Paradizs!
Írtam neked pü-t,nem akartam itt szét-offolni a topicot!

Edit

Kép

Kép
edit73

[quote="edit73"]S írta:edit73ziasztok!

Paradizs!
Írtam neked pü-t,nem akartam itt szét-offolni a topicot!

Edit

Pedig szét-offolhattad volna,mert engem is érdekel. :)
Vendég

Paradizs
Gratulálunk a babákhoz és kitartást az első hónapokhoz!
Vendég

edit: szerintem ez nem szét-offolás :lol:

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Edit engem is erdekel, mert 3 babat tuti mas nevelni, mint 2-t....... pl, hogyan etettek???? Nekem napeirendem most is csak nagy vazlatokban van...... de gondolom 3mas ikreknel azert jobb ha van.... lattam tv-ben egy musort, ott szamitogen votl a 3 baba napirendej, hogy mikor ki mit csinal, eszik kakil stb.... :) vicces volt...

na mennem kell bocsi.....

Paradizs neked HATALMAS GRATULA KITARTAST ES SOK SOK BOLDOGSAGOT!!!

dragonfly

hát biztos nem könnyű,de attól is függ,hogy van e segítség,mert nekem soha nem volt,igaz,hogy csak 2-es ikreim vannak,de mikor a kórházból haza jöttem velük....... otthon várt a többi gyerekem akik,akkor 6 éves, 5éves, és egy 21 hónapos voltak.a férjem nem nagyon volt otthon,mert dolgozott .teljesen egyedül voltam velük.de felneveltem őket,erre büszke vagyok,sőt még a 6-at is bevállaltam. :)

mó73

mi holnap reggel elhúzunk nyaralni, úgyhogy egy hétre kiskakas nélkül maradtok...vigyázzatok magatokra, és ne írjatok túl sokat, hogy vissza tudjunk majd olvasni :-)

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Eszti,Pasi,Dragonfly!
Hű!Ha ennyire izgalmas ez a téma,akkor kérdezzetek!!! :lol:

Dragonfly!
Mivel nekem etetéshez (napközben) azért szinte mindig volt segítségem,mi egyszerre ettünk.Ha más nem,a Dávid fogta a harmadik üveget.Vagy kitámosztottam a harmadiknak.Kettőt meg simán intéztem:beleültettem őket a hordozóba,mindkét kezembe 1-1cumisüveg,oszt ettek.Utánna egyenként büfi.
A napirenddel szerencsém volt,mert a PIC-en hozzászoktatták őket a 3óránkénti evéshez,így nekünk azt már csak be kellett tartani illetve később 3,5 majd 4óránkéntira növelni.
Éjszaka sose keltettem őket,mindig igény szerint ettek.Igaz,emiatt sokszor volt,hogy 9szer keltem egy éjszaka.
Nálunk a pelenkázón volt egy füzet,benne 3oszlopos táblázat.Abba írtuk,hogy melyik gyerkőc mikor és mennyit evett illetve húztuk a strigulát,hogy adott nap hányszor kakilt. ide írtam azt is,hogy kinek mikor hol jött a foga illetve a mozgásfejlődésüket is itt vezettem.

Kép

Kép
edit73

Pasi,Vanda!
Jó pihenést nektek!Aztán ne siessetek vissza!Hozzatok sok-sok élményt és képeket!

Kép

Kép
edit73

paradizs! oriasi gratula a babakhoz, sok kitartast az elkovetkezo honapokban, jobbat mint a tobbiek nem tudok, de biztos vagyok benne hogy lesznek jobb idoszakok, mi is egyszerre etunk es en ebresztettem a masikat ha alukalt, vagy olyan is volt hogy vart egyik a masik utan, en nem hoztam fel a harmadikra a hordozokat, tehat olben ettek, remelem van legalab kis segitcseg

mo! koszi hogy kuldened a kukoricat :D :D ja ro-ba ahol voltatok, nem tudod a roman nevet, mert a magyar neve nem mond semmit, szoval nem tom hol voltatok :roll: :roll:

Kép

demoniq13

demoniq,szia a román neve ahol voltunk :GERLA, így már tudod?

mó73

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 10:07-kor.
davandi

mo! aha igy mar vili :D

andi! en eddig is jottem erre fele :D :D

Kép

demoniq13

demoniq,nagyon gyönyörű hely,nem is gondoltam,tele antik házakkal.alig várom,hogy jövőre újra menjünk.itt meg egy ismerősöm nagyváradi,ők 2hét múlva mennek.amúgy itt ahol lakunk vannak néhányan erdélyből.

mó73

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 10:06-kor.
davandi

mo! gondolom jo sokan vannak erdelybol az egesz orszagban :D nem is tudtam hogy szep lenne ez a varos, nem voltam arra fele

Kép

demoniq13

na, itthon....
élménybeszámoló később, visszaolvasás sokkal később :D

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

szia,hol voltatok?várom a beszámolót! meg képeket is.

mó73

Élménybeszámoló majd később, itt voltunk:
www.hotelgara.hu

Képek:

Pancsi 1.:

[törölt kép]

Pancsi 2.:

[törölt kép]

Balázs, az igazságosztó (Dani mindenáron Réka vacsijára pályázott, Balu elcibálta...):

[törölt kép]

Újabb próbálkozás, az igazságosztó ezúttal nincs jelen:

[törölt kép]

Szieszta:

[törölt kép]

Pancsi és pancsi, lehetőleg folyamatosan:

[törölt kép]

[törölt kép]

[törölt kép]

Várostrom Gyulán:

[törölt kép]

[törölt kép]

Mászás a pihiszékbe:

[törölt kép]

Na, ügyes voltam?

[törölt kép]
vovanda

szuper jók a képek,biztos nagyon jó volt!!!édesek a gyerekek!

mó73

Sziasztok,

Vanda,
Pasi,
Nemár, h Gyulán jártatok és nem szóltatok?! :evil: :(
Nőnek az ikrek, mint a gomba :shock: Éééédesek! :D És Balu is! :D

Puszi:
Kata
kata1977
Hatvan

Kata!
Gyulán csak kb. másfél órát voltunk. Ott taliztunk egy ikres barátnőmmel. Amúgy Füzesgyarmat volt a nyaralás helyszíne. (nincs semmi extra, csak egy strand meg egy bababarát szálloda).
A strandra át se mentünk, elég volt a szálloda saját medencéje, azokban pancsoltunk. Ilyen minikkel ennél nagyobb túrára még nem vállalkozom.
vovanda

kata: ne mán, hogy nem szóltál, hogy szóljunk, ha gyulára megyünk :P

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Vanda, Pasi,
Letolás visszavonva!
No, most szólok, ha Gyulán jártok, szóljatok mááár! :lol: :P
kata1977
Hatvan

szerintem biztosan elő fogunk még ott fordulni ;-)

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Paradizs :P
Már majdnem 3 hósak a babák... így kicsit megkésve, de gratulálok 8)
Nekem is egy nagy káosz volt az eleje, de nekem csak 6 hós korukra lett jobb és kb. onnantól lett egy kvázi napirend, ami mindig módosul, de mára már klasszisokkal jobb a helyzet, sőt :D
Meg kell mondjam, eleinte sokkal több volt a "nagyon nehéz" nap, mint az öröm, de fél éves koruk után ez napról napra jobb lett... Mára már tényleg szuper velük lenni :D
Edit biztosan írt Neked okosakat. Egyébként nagyjából én is úgy csináltam, mint amit Edit ideírt. Sok-sok erőt, kitartást... és van fény az alagút végén :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73

itt latom semmi nyuzsges :cry: :cry:

Kép

demoniq13

demoniq,hát igen én is úgy látom.

mó73

Hali!
Bekukkantok néha, de pörgés van ezerrel. 8)
Minik kúsznak-másznak, Balu meg már unatkozik itthon, várjuk az ovit.
vovanda

mi is várjuk a sulit és az ovit. most megyek,mert a két fiamnak meccse lesz,megyek szurkolni. :)

mó73

hajrá mó-fiúk :-)
az eredményről beszámolót kérünk ;-)

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

sziasztok,győztünk 6:1 re.jó volt ,a kisebbik fiam adott 3 gólpaszt,és 2 gólt lőtt.a nagyobbik meg egy gólt lőtt. ott nem volt nálam a fényképezőgép.de voltunk kecskézni ,dobok egy-két új képet,aztán megyek pihenni,mert fáradt vagyok egésznap főztem,meg 2 féle salátát csináltam. Kép Kép

mó73

még egy kép: Kép

mó73

na inkább nem alszom,mert akkor este nem tudok,inkább egy-két kép a kajáimról: Kép Kép Kép Kép Kép Kép most már eldugulok,bocsi mindenkitől,hogy ilyen sok voltam. :)

mó73

mo! ha esetleg nincs ki meg egye eszt a sok fonomsagot postazhatsz :D :D :D torpos meg kamasz kepek nagyon jok :D :D

Kép

demoniq13

szia demo, hát kár,hogy nem vagy itt. :)

mó73

grat a mó-fiúknak :-)

mo és demo :D

Kép

Kép

Kép
1szálpasi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?