A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok,

ne haragudjatok, h mostanában nem jelentkeztem, de nyaralni voltunk, balcsiztunk egy kicsit :D. bálint 3. nap már nagyon élvezte a vizet :D:D:D!!
nem olvastam vissza, ha lesz időm megteszem, de megint eltűnök, mert kisebb lakásfelújítás kezdődik, parkettázás, falmarás, csempeleverés és mindezek után egy fűtéskorszerűsítés vízvezeték cserével (bár utóbbiak még nem egészen biztos), szval nem lesz időm. ja és mindeközben egy halom vendég is lesz, jönnek tárcsázni :D. szval igyekszem majd olvasni, de írni lehet, h nem lesz időm :(.
Katka: vasárnap elvittük a fiamat és az egyik barátját a kalandparkba. háááát ez valami fantasztikus!!! igaz 1 óra ottlét után kizavartak minket, mert jött valami külső ellenőrzés, de már megszoktuk, h mindig történik velünk valami ilyesmi. persze nem örültünk, mert ezért mentünk fel fehérvárról, de ez van ....
Moncsi: nagyon jó ez a kép a babákról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (és örülök, h mi is belekerültünk :D)

Rolinak nagyon drukkoltunk ... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

no elteszem magam holnapra, kivételesen elaludt a gyerekem nyóckor és azóta nem ébredt fel ...

Szép napot!
Vica
wicca

Veszekedéseket sajnálom :? nálunk most szerencsére nem volt veszekedés :D bár ha jól visszaemlékezem majdnem :lol:

Bea nem semmi a keresztanyád :shock:

Nemlajos vannak fura anyukák az biztos. Itt a környéken is van egy csaj, akinek nagyon sok teje volt, még a baba 6 hónapos kora után is fejni kellett a maradékot, aztán egyszercsak olyan 9-10 hónapos kora körül mondta hogy elég volt, ő leszoktatja a ciciről :shock: Inkább szenvedett vele napokig, mert ugye volt neki bőven teje, csak gondolom majdnem begyulladt. ÉN is néztem egy nagyot.

Rszg örülök hogy nálatok ilyen szép minden, remélem így is marad :wink:
És tényleg egy kicsit rosszabb időt mondanak, végülis nem baj ha nem lesz hőség, csak az eső ne essen.
De most nézem inkább keddre mondanak enyhülést és szerdától ismét melegedést, bár péntekre megint jó meleget. :roll:

Mi ma anyukáméknál voltunk, megünnepeltük a szülinapját, gyerekek fürödtek egy jót én meg elmentem a tesómmal futni, hát azt hittem nem érek vissza olyan meleg volt. Panna meg ott maradt anyuéknál, és hogy ott milyen aranyosan tud viselkedni :D Kiváncsi vagyok majd a balcsis talin milyen lesz :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

legdurvább szólások, ez ilyen házból, innen-onnan: három hónaposan krumplis tészta, töltött káposzta, és később tegyük a kiságyba, hadd egyen a gyerek magától :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

na én ennyi voltam mára :)

jó éjt

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: Ezek a tejpépek nem túl jól. Általában tehéntejből készülnek (amit 1 éves korig nem szabad adni) és ráadásul cukrosak, ami szintén tök felesleges a babának. Szerintem csak 8 hó után adjál, ha szeretnél adni, de tényleg nem a legjobb táplálék a babáknak.... Persze 1-1 esetből nem lesz semmi gond.

Csibb: Ez tényleg nagyon rendes volt a párodtól. Én nyaralások alatt alig-alig jutok be a vízbe.... De majd jövőre!

Anna: Igen, világ végén nagyon-nagyon magányosnak lehet lenni egy babával....

Wicca: De jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy Bálintnak tetszett a Balcsi! :)

Nemlajos: 5 hónap után most hagytad apára a Dömét 2 órára? :shock: És idáig miért nem? Nyugodtan csinálj ilyet hetente egyszer... Hidd el mindenkinek jót fog tenni, de leginkább Neked!

Pappilon: Veszekedést sajnálom.... :(

Ma biztos van valami a levegőben, délelőtt én is nagyon nyűgös voltam...., de aztán délutánra hívtunk nagyit és 2 órára elmentünk kettesben biciklizni, meg fagyizni.... ;) Nagyon ránk fért!

Szoptatás: Ház ez nagyon nehéz kérdés és ugye mindenki másképp csinálja, szóval én úgy vagyok vele, hogy ez mindenkinek a magánügye és én nem rezdülök meg semmin. Soha nem látjuk a teljes képet, hogy valaki miért dönt számunkra furcsán....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

katka :oops: :oops: :oops:
Én már a terhességem előtt sem mozdultam ki nagyon nélküle, most meg, hogy baba van, ha megyünk valahová, akkor együtt (max. a kutyát vittem le egyedül, jól is esett annyi idő).

Bevallom, ez is jól esett (a 15kg-nyi bevásárolt cuccal hazatipegni már nem annyira :? ), úgyhogy szerintem fogok még ilyet csinálni máskor is, bár még nem tudom, hová mennék (bevásárolni tuti nem, még egyszer nem :D és ugye csak hétvégén tehetem ezt meg... hát lehet, hogy valami tovább nyitva tartó hobbiboltba :roll: ).

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok!
hozzátápival kapcsolatban jöttem.Azok után,hogy Larát a forralt víz is megkínozta :shock: (amióta nem adok nincs gond :evil: )én tuti várok 6 hóig.Anyósom is jött azzal,hogy az egyik unokája már 6 hetesen :shock: csirkehúst evett,mert akkora volt,hogy kellett még valami :shock: ekkora baromságot!!!Épp azt nem tette hozzá,hogy ugye Lara sem egy csöppség,és jó volna ha adnék már neki valamit :evil: Pont úgy néz ki, mint akinek nem elég a tej :lol: Egyébként meg,ha valamit akkor tejet semmilyen formában nem fog jó darabig kapni, én nem vagyok nagy tejivó, sőt, de nemrég rászoktam a hideg kakaóra,olyan jól esett ebben a melegben.Napi 2,5-3 dl volt,és Lara tiszta pötty lett tőle :(
Nekem azt mondták, a Sinlac nagyon hizlal, nem tudom.De szerintetek az hülyeség, ha ilyen jól lesz tejünk(azért szinte mindenki elég jól áll,ahogy olvasom)akkor egyből csak a gyümi-főzelék,ilyesmi jöhet,és nem kell semmiféle táp vagy pép???

Kép
Kép
zazzy

Zazzy ha van elég tejci akkor elég a gyümölcs, aztán majd a főzelék. Tápszert meg majd akkor ha fogyóban a tejci :wink:
Tejpépet én is csak olyan 9 hó után adtam a gyerekeknek.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

katka írtam neked privit :oops: :oops:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Zazzy
egyáltalán nem hülyeség!!! amíg van tej, addig ilyenek nem kellenek, ezeket pont az anyatej pótlására találták ki. és tehéntej alapúak, tehát csak szükség esetén kell! örüljetek, hogy nem kell ilyesmire költeni, mert van anyatej! én tápszereztem Fannit 7 hós kortól, mert miután megjött, elkezdett nem hízni, és 3 hónapig ugyanannyi volt a súlya... pedig szopott, és nem elégedetlenkedett, és óriás adag gyümit és főzit evett... úgyhogy kiderült, hogy nem tápláló már a tejem, nem elég zsíros, a gyümi meg a főzi is "fogyókúrás", hiszen nincs benne zsír, ezért fogyott.
szóval én tudom, hogy a tápszer még felírva is egy vagyon! és fogy rendesen!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Zazzy: Jó, hogy kifigyelted, hogy pöttyös lett Lara. Szerintem ebben az esetben tejpépet agyáltalán ne adjál és ha kell tápszer, akkor 1 éves korig szóljál az orvosnak, hogy hipoallergént írjanak fel. És ahogy Csibb és Vica is írta. A gyömülcs és a zöldség pont elég neki a tejci mellé. ;)

Katka

katka22

Sziasztok!

Régen voltam én is, de még mindig pakolunk a költözés után :?

Zazzy!

Addig örülj, amig van elég tejcsid! Én múlt héten kezdtem Annánál a hozzátápit, csak pici almalevet adtam neki, de szegény olyan beteg lett tőle. :(
Most barackkal próbálkozunk, de csak nagyon keveset adok neki...
Szerintem nem hiába mondják, hogy a babák bélrendszere 6 hónapos korra lesz elég fejlett.

Anna amúgy nálunk is alig alszik napközben, és egyre nehezebb őt elfoglalni. Viszont igy éjszaka alszik többet, pl. ma éjszaka 11 órát aludt egyhuzamban :shock:
Na megyek mert altatás van...
Vendég

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hát csajok, bevallom nektek őszintén, ettől a szoptatástól én világ életemben idegenkedtem. És most sem érzem azt a fenetikus nagy örömöt, hogy szoptathatok. Azért csinálom, mert tudom, h ez a legjobb. Sok anyukától hallottam, h ez a világ legcsodálatosabb érzése stb...hát ezt soha nem éreztem. Azt hittem, h csak én vagyok ezzel így, de miután barátnőimmel megosztottam ezt, többen mondták, h ők is így éreztek. De ettől még szerintem ugyanolyan jó anya vagyok, mint aki érzi azt a nagy örömöt. Viszont mint írtam, egyelőre halogatom a HT-t. És örülök, h van tejci, és kiakadnék, ha nem lenne...de azt a "gyönyört" mégsem érzem.... :oops: :roll:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Megint jöttem belekotyogni :oops: :twisted:

Látom, sokaknál már a hozzátáplálás van napirenden.
Leírom, nálunk hogy működik...

6 hónapig CSAK anyatej... (úgy néz ki, hogy most is működik, mert Réka szépen hízott most). Olyan nincs, hogy anyatejjel vkit túl lehet etetni. Van, aki gyorsan, nagyon hízik tőle, de az nem gond... 3-4-5 évesen uolyan alkatúak szoktak lenni, mint egy átlag vele egyidős... Viszont: az anyatej nem növeli a zsírsejtek számát, a tápszer viszont igen. (Ez majd később, nagy korban lesz érdekes, mert ugye több sejt tud raktározni, meg nőni = túlsúly megalapozása)
Hozzátáplálás a (régi) dokink tanácsára a következő módon megy: első: főtt alma (persze pép). Kóstoltatni. Ha határozottan elutasítja, kilöki a szájából, vagy a pelenkában érintetlenül viszontlátjuk, akkor szünet. 1-2 hét. (mert ezek szerint még nem érett a bélrendszere meg rá). Aztán újra próba...
Ha vkinél súlyprobléma is van: maga a gyümölcs nem fog hízlalni... Én vagy rizsliszttel, vagy kölespehellyel szoktam sűríteni a gyümölcsöt (főleg az őszibarackot.. az sztem minden prücsöknek bejön). Lehet aztán próbálni a sárgarépát... de azt is főzve/párolva. Ha az alma, répa megfogja nagyon, akkor érdemes pl. őszibarackkal adni.
Nálunk igencsak el szokott húzódni a kaják bevezetése. 8-9 hónapos korban jutottak el odáig, hogy 1-2 kanálnál több bármit elfogadjanak.
Aztán be lehet vezetni (talán 8 hónaptól?) a fehér húsokat is. Azt is lehet nyugodtan gyümölccsel keverni ;) Ha vkinek nem jön be a husi, lehet cselezni: zöldborsó+köles=teljes értékű fehérje.
Sokan szeretnek maguk pepecselni a gyerek kajájával. Először én is azt próbáltam, de nem érte meg. (Ld. 1-2 kanalas evészetek.) Lehet kapni kicsi üveges kaját. Azt 3-4 evészetre megette mindegyik :D
Almával sokat próbálkoztam. Eleinte az sk. párolva sem jött be, ki is csípte a popsijukat. Az üveges meg érdekes módon nem. Nálunk sokáig a menü: alma, őszibarack, meggy, ribizli (paszírozva.. savanyúúú, de imádták), zöldborsó (az értelemszerűen az is átpaszírozva), sütőtök volt. Variálva rizsliszttel, kölessel, hússal. Aztán néztem az üveges (én bio) kajákat, hogy mivel lehet bővíteni a repertoárt... de nem igazán volt vele sikerem :D
Nálunk van allergiás a családban, úgyhogy a savanyított tejtermékeket is később (1 évesen) kezdtük (tejeset majdnem 2 évesen). Akinél nincs ilyen probléma, az 8-10 hónaposan elkezdheti a sajtot, túrót, joghurtot adni.
(A Danonino nem kicsi joghurt, hanem tejszínes, túrós, cukrozott, ételszínezékes katyvasz ... pedig sokan adják, mert gyerekadag.. és persze falják, mert édes...)
Ja.. nálunk HOZZÁtáplálás van.. tehát mindig a kaja először szopi, aztán az egyéb. Ha vki egy-egy etetést kis akar váltani (végülis elválasztás), akkor előbb kaja, aztán szopi... így a szopi elég hamar el is marad már.

Sinlac: érdemes feliratni.. azzal is lehet sűríteni a gyümölcsöket, ha vkinél kevés a hízás. (Enyimgyerek nem ette :P)

Üveges kaják: elég kevés marad nálunk fent a rostán... mindig el kell olvasni, mert érdekes összeállítások is akadnak: 6 hósban teljes tej pl. :evil: .. Ami hozzáadott cukrot tartalmaz, az eleve kiesik. Mi gluténest 1 éves kortól adunk.... Ja.. és kedvencdokink anno a krumplit csak akkor ajánlotta, ha már a ded elérte a 8 kilót... ami nálunk kb. 1 éves kor :P

Csomagban kapott ilyen-olyan tejpépeket ált. a nagy itta meg.. vagy ő sem :P

Rebi
rebi

tehuti
A frenetikus nagy örömöt csak a 2. gyerek óta érzem :) Az elsőnél már alig vártam, hogy mást is adhassak... Aztán rájöttem, mennyire egyszerű volt elővenni a cicit, aztán kész a megfelelő kaja :) Onnantól már macerásabb :D
rebi

Sziasztok!
Tegnap kibuliztuk magunkat az esküvőn. Anyuék mindkét manót ügyin fürdették, altatták, semmi gond nem volt. Tök jó!
Sinlac nekünk nem jött be (van bnőm akik imádták), de lehet kapni tej nélküli pépeket. (én sem értem miért adnak tejeset 4 hótól). Bár osztom a többiekét, hogy semmi szükség rá. Kata ma is kap barackot, hadd etesse apa is, így 2 naponta pár kanállal gyarapszik.
Tejeleapasztás: hm ha belegondolok azt nem értem, miért szokott az nehezen menni. Sztem ha hiszek benne van tejem, akkor ha nem akarom nincs. Lehet felháborító, de én 8 hósan hagytam abba Boti szoptatását, és igenis volt tejem, de úgy döntöttem nem szoptatom a fogacskáival. Nem vagyok benne biztos, hogy Katánál be fogom vállalni. Biztos sokak nem értik ezt, de én tényleg félek attól, hogy megharap, és mindkettőnknek rossz emlék marad ettől a szopi. Az, hogy 9 hó után nem szoptatok a legvalószínűbb, én nem szeretném ha akkor is tejcizne, mikor már nincs szopóreflex. Úgy gondolom nehezebb lenne az elválasztás. Ez sztem mindenkinek a maga feje szerint kell csinálni, és én ettől nem érzem magam rossznak. Ha azért nem szoptatnék, hogy jaj mi lesz a cicimmel, az ok… (egy bnőm most kezdi tápizni a 7 hetes babát, hogy szokja az ízét – na ezt pl. hüleségnek tartom). Mondjuk ő volt aki tavalyi 1 hetes nyaralásra nem hozta a 8 hós babát, mert pihenni akar, én pl. ezt nem tudnám megtenni, nekem a gyerekeim a családom, nem a feladatom, és tök jó, hogy van pár nyugodt napunk egymásra együtt, de mindenki más és más. Jah még a Botis topicomban volt egy csaj, ő 3 hósan kezdet a borsófőzit, hogy szokja ott is a gyerek az ízeket, aztán sírt, hogy elapadt. Pedig nem első baba volt.
Wicca remélem lesznek képek hamarosan pancsizó Bálintról!
Én a gyerkőket simán hagyom Zsoltira. Boti 5 napos volt, mikor először elmentem kicsit sétálni, Katára egy hetesen vigyázott egy órára a sitter (mert én szerveztem Zsolti szülijét), és tegnap kérdeztem mikor menjek melíroztatni (az kb. 3 óra), Zsolti annyit mondott amikor jólesik, ha megszoptatom a csajt, vagy fejek, fürdet altat kettőt. Igaz én az elejétől arra terelem, hogy sokat legyenek együtt nélkülem is. Sztem ez mindannyiunknak fontos és jó. Balcsin pl. le a kalappal, az összes fiú nagyon levette az anyukák válláról a gyerkőket néha. Elmentek együtt sétálni, stb…. Persze ebben is mindenki más és más, és ez így van rendjén.
Csibb szupi strandolós hetek lesz akkor. Majd dobjál képeket te is. Mi kedden megyünk bnőmékhez kicsit a skacokkal kismedencézni. De sztem elkövetkező hónapunk lakáskereséssel telik. Még megnézünk azért párat (ja és köszi a gratukat).
Na menek, fiúk bevásárolnak, Katus alszik, nekem főznöm kell, du-ra vendégeket várunk.
Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tehuti gyönyört én sem éreztem soha tőle, de pl. imádom nézni közben, ahogy a csaj nagy szemekkel cuppog. Na és amikor rám néz és nevet egyet, cici pedig kiesik a szájából! Sztem ezért is megéri! Na berohanok meg is puszilgatom óvatosan! Szerelmes vagyok bele teljesen! :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Szopinál én akkor érzek "gyönyört" mikor bealszik rajta, kiesik a szájából, és a tejcsepp ott marad a szája sarkában.Na ezt imádom.Ez annyira gyönyörű :oops:
Amúgy meg még mindig a kiszámíthatatlansággal van bajom,hogy gyakorlatilag bármikor kérheti,és olyankor aztán üvöltés van.És én nem vagyok az a fajta,hogy mindegy hol vagyok, előkapom és kész :oops: Eleinte még a tesco parkolóban, autóban is zavarban voltam :lol: ez mostmár megy, de nyílt színen nem tudnék :roll:

Én tettem el egy csomó mindent a fagyasztóba,de egyre jobban hajlok a bébiétel felé.Nem tudom, miért.Bizonytalannak érzem magam,meg ez hogy lehet,csak egy falatot eszik, de lehet,hogy egy fél üveggel :roll:
Ja!és szerintem se véletlenül mondják a 6 hót.Anyatejeseknél főleg.A tápszereseknek állítólag könnyebben megy,nekik ugye már 4 hótól is lehet elvileg.
Ja!Anyósom azt is mondta,hogy azért kell minél hamarabb elkezdeni etetni, mert minél később, annál nehezebben tanul meg enni :shock: :shock: :shock: Szerintem ez is hülyeség,nem?Lara a kezdetektől tök ügyi a kanállal, barátnőmé viszont egyáltalán nem.Nem tudom,ez mitől függ.

Kép
Kép
zazzy

Hű, micsoda érdekes témák! :shock:
Az pl nekem teljesen új, hogy nem kell a sinlac, meg tejpépek, meg egyebek, ha van tápláló tej, meg mellette gyümölcs meg főzelék (később) :shock:
Én pont ezeken paráztam, hogy honnan tudom, hogy mit, meg hogy.
Akkor ezek a köleskásák, vagy mik sem kellenek? Vagy a gabonák bevezetésére ez pont jó?
Ehh, olyan bonyolult ez, tuti, hogy senki nem csinálja jól :wink:

szopi
: hát én kérem, akármennyire idegenkedtem, bizony élvezem a szoptatást. Emlékszem, eleinte (nem is olyan régig bezárólag) mindig gép előtt szoptattam, anyu teljesen ki is volt akadva, hogy itt vagyok az egy hetes gyerekemmel, és nem is nézek rá szoptatás közben.
Hja, kérem, hát eszik, meg alszik, meg egyebek, mit nézzem?
Aztán valahogy a 4. hónapra robbant a szerelem, azóta bizony szinte mindig a nagy ágyban szoptatom (a tévé miatt is, most már ugye érdekes minden, birkózni kell sokszor, hogy egyen), és leköt, ahogy nézem, hogy elmélyülten szopizik, hogy gyűri a cicimet (inspirál a körömvágásra...), hogy a másik mellbimbómat csavargatja, hogy közben nézelődik, vagy mélyen a szemembe néz, hogy lassan elnehezedik a szemhéja, ahogy lecsukódnak a szempillái, ahogy félálomba még egyet-egyet rákapcsol a szopira, ahogy egyre jobban szuszog, majd végül egy sóhajjal elereszti a mellbimbómat, és kicsordul az utolsó falat a szája sarkán.
Annyiszor szerettem volna ezt megörökíteni, egyelőre így sikerült:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Te aztán ráéreztél a szoptatásra!

Ajjajj. lépek...

Katka

katka22

Azért örülök, h más is érez hasonlókat!

Kukli, én is úgy terveztem/tervezem, hogy kb. 9 hónapig szoptatok. (ha tudok). Attól én is elolvadok, ha cicizés közben vagy után rámnéz. :wink:

Zazzy, én sem vagyok sajna az a típus, aki bárhol szoptat. ezért is "macerás" a dolog, mert haza kell mindig érni,ha olyan helyre megyünk.

Nemlajos, olyan szépen megfogalmaztad, hogy meg is hatódtam... :cry: Kép szuper!!!!!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

na most már belezavarodtam, köleskását, rizslisztet még nem hallottam, hogy kell ezeket készíteni? :) és mikor? azt is 8 hónaptól, 1 évtől?

Szopi: bevallom, én akkor is boldog voltam, amikor olyan eleven volt a cickóm, úgy vérzett, hogy sírva szoptattam. Annyira bensőséges élmény kihordani és táplálni egy gyermeket, maga a csoda, hogy belőlünk fejlődik.
Amikor kijöttünk a kórházból én is csináltam mindent, mint egy gép a kimerültségtől, de már akkor is ránéztem ahogy evett, és ... egy csoda. Szerintem én olyan 1 éves korig szeretném, ha lesz addig tejem.

Ez kb olyan mint amikor egyre göndörebbeket kacag, ő nevet, én meg majdnem sírok a meghatódottságtól. :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos, szép a szopisszájú Döme :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

bea: egyre göndörebbeket kacag...
Hát ezt valami csodaszépen mondtad!
Igen, én is imádom, amikor kacag.
Én attól vagyok ki, ha (számomra) ok nélkül sír.
Főleg reggel, amikor TÉNYLEG képtelen vagyok kikelni még az ágyból, fáj minden tagom (fogyni, mozogni, gerinctornázni!!!), és éppen 3 órája, hogy lefeküdtem aludni...
De amikor kacag! :)
Göndöröket... :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

én sem éreztem soha ezt a világmegváltó érzést a szoptatástól. Fannit 9 hónapig szoptattam, feljebb említett okok miatt is maradt abba. de nagyon örültem neki, hogy vége.
Most meg Mátéval nagyon féltem, hogy mi lesz, ha a hetekig tartó cumisüvegezés után nem tud megtanulni szopizni. és nagyon örülök, hogy ilyen ügyes volt, és megy neki, mint a karikacsapás!
és most már tudom, hogy mennyire egyszerű dolog ez, és mennyivel macerásabb a tápszer, amit el kell készíteni, üveget sterilizálni, stb...
és ennek ellenére, most is örülni fogok, hogy vége a szoptatásnak! (már csak azért is, mert elkezdhetek fogyózni!!! :twisted: )

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

mondjuk én mindentől elalélok, ilyen meghatódós típus vagyok :lol: :lol: :lol: főleg kis dolgoktól, hát akkor attól, hogy képes vagyok szoptatni :D
néha kisdolgoktól jobban, mint a nagyoktól, kb 10 éve kaptam életem első kocsiját (elsőelső egy polski volt, de azt nem tekintettem kocsinak, mivel majdhogynem csak lábbal kellett hajtanom, annyiszor szereltük) egy 93-as használt piros Suzuki Swift volt, szégyen, de fapofával vettem át, pedig óriási ajándék volt ez drága családomtól, viszont amikor eltört az ugyanazon a héten kapott szentelt gyertyám, egy napig sírtam :lol: :lol: :lol: biztos gyogyi vagyok, de valahogy én szeretném, ha ezt a tulajdonságomat Maja is örökölné :oops:

Nemlajos, göndör igen, mi a baj a göndörrel :lol: :lol: :lol: ?
mondjuk szerintem álszentség lenne azt állítani, hogy egy baba sosem feszeget határokat, mert én is amikor beálltam már hogy 1X kel, és a minap 2 óránként éjjel is fenn volt, hát .... csak arra gondoltam, hogy miért nem alszol, mikor én aludni akarok :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: ő meg durcásan rámnézett (mert gondolom észrevette a mi a bajod-drágám- ból") és szopizott tovább, szóval még grimaszokkal vissza is feleselt :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hát csajok! Senki sem mondta, hogy ez a történet könnyű, de nagyon szép és különleges. Különösen az első gyerekeseknek, akik még nem tudják mi minden vár rájuk.... ;) Persze többedik gyerekkel is nagyon szép...., de az első a legkülönlegesebb, hiszen akkor éled meg először és még csak rá kell figyelned minden energiáddal (lehet cáfolni).

Tehuti: Szerintem tök jó, hogy leírtad, hogy ez Neked nehéz és hogy mit érzel. Nem vagyunk egyformán és nem érzünk egyformán és büszke vagyok Rád, hogy a mai trendi rózsaszín álommal szembemenve ki mered mondani a nehézségeket!

Katka

katka22

Kukli, Zazzy, Nemlajos Tök ugyan ezeket érzem, mint leírtátok. Én imádok szoptatni, annyira jó érzés. Persze, csak ha elég van.
És olyan husi, ahogy alszik rajta :) Én az első naptól kezdve Rá figyelek szoptatás közben. Csend körülöttünk, csak mi, meg a cici :)Én bizony bárhol megszoptatom. A legg...abb, a vodafon-ban volt. Nem tudtam hazamenni, mert szakadt az eső, a gyerek meg visított. Hát elővettem, és szépen megszoptattam. Mindenki zavarban volt (rajtunk kívül). A biztonsági őr elbújt egy oszlop mögé.
Én is szerelmes vagyok a kisfiamba.

Bea Máté tegnap éjjel óránként felkelt. Már azt hittem, sosem lesz reggel. De nem tudok Rá haragúdni

Kép

Kép
rszg

Göndör mosolyok…. És Döme kis pofija…. Ettől szebb lett a mai nap.
S hogy Márti is bekerüljön a 4 hó babók közé adataival:
Kép
Cserébe kérünk egy Márti aki 4 hós képet!!!!! Asszem nem is mondtam, löktétek itt a képeket Moncsinak, csodaszépek a babák! Babáink!
Csibb a fogyi nekem akkor kezdődik … szem most híztam is, nyaralás, esküvő, nasizások…
Szép ébredés mentes álmokat! Ha pedig kelni kell gondoljatok arra, egy újabb ok, az összebújásra. ;)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

rebi: szívemből szóltál:) bár a rizslisztet meg ezt a kölest és nem ismerem, hol lehet beszerezni Biobolt?) és mit is kell vele csinálni?

Hát akkor itt én vagyok az ufo, Lili 2 év és 4 hó-ig szopott, de ha nem jön a hugi, lehet, hogy még mindig lógna rajtam. Ja és 2 éves koráig a tápláléka 60-70 %-ban volt anyatej.

na megyek altatni

Kép

Kép
pgyöngyi

tyű gyöngyi, Te vagy a másik véglet! :shock: :D
Én most azt mondom, hogy kb. a beszédig szeretnék max. szoptatni, mert nekem fura, amikor egy beszélő embert szoptatnak, de annyi mindent elhatároztam, hogy hogy lesz, aztán sose úgy, úgyhogy majd kiderül.

No, amit mindig elfelejtek!
Létezik, hogy Döme összesen az elmúlt hónapban kb. 300g-ot hízott, de 7 cm-t nőtt??? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

létezik! most nem hízott, hanem nyúlt!

én is most néztem az időjárást... és hát tényleg csak szerdára mond iszonyat lehülést... előtte utána 30 fok körüli hőmérséklet... :?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

pedig tök jól megszerveztem, hogy kedden megyünk a barátnőmhöz Almádiba, ottalszunk, és onnan megyünk át a déli partra talizni veletek. remélem, nem teszi tönkre az idő a jó kis tervemet... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

[quote] írta:n most azt mondom, hogy kb. a beszédig szeretnék max. szoptatni,

Nemlajos: Ágica 4 évesen kezdett beszélni! :lol: :lol: :lol:

Gyöngyi: Én kalapot emelek! Nekem a csajok 1 éves koruk előtt lecuppantak, de én nem is bántam... :oops:

Katka

katka22

Az időjárás szerdán valóban necces. Ahol én néztem ott az eső a baj..... Szerdára 4 mili csapadékot mondanak. Péntek? Az még jónak tűnik.... :roll:

Katka

katka22

Nekem akár a Péntek is jó lenne :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Wicca, jó, hogy jelentkeztél. Nem könnyű időszak elé néztek, bár izgalmasan hangzik ez a lakásfelújítás. :) Van balcsizós kép?

Tejkérdés: én úgy vagyok vele, hogy természetesnek veszem, hogy van és azt is, hogy szoptatok. (tudom, sokaknak meg kellett vele szenvedniük...) És én hol figyelek Mártira közben, hol nem. Ugyanis többnyire csukott szemmel cicizik, nagyon ritkán van olyan egymás szemébe mélyedős szopizás. Én simizni szoktam közben, meg a kezembe veszem a kis talpát. És én is szeretem nézni, ahogy kigördül egy csepp a száján. :) Nemlajos, nagyon aranyos a szopis száj. :) Ja, és nincsenek terveim, hogy meddig szoptatok. Addig, amíg igényünk van rá mindkettőnknek. Nővérem fogacskákkal is szoptatott mindkét gyerkőcnél, úgyhogy láttam, hogy ez megoldható és a gyerekek is meg tudják tanulni, hogyan kell szopizni fogakkal. És engem nem érdekel, hol vagyok, én bárhol megszoptatom.

Moncsi, boldog szülinapot neked és Vica, anyukádnak is! :)

Bea, mi ez a hagy egyen a baba magától?? Vagyis tedd be az ágyába a kaját, majd megeszi? :shock: :lol:

Zazzy, örülök, hogy Lara hasija nem fáj most, hogy nem kap forralt vizet. Legalább meglett a ludas és ő is jól érzi magát. :)

Lillaoh, jó, hogy te is jöttél. :) Hogy érted, hogy Anna beteg lett az almalétől? Fájt a pocija?

Tehuti: nem kötelező úgy érezned, ahogy "elő van írva", nálam sem frenetikus a szoptatás, de azért jólesik. Akkor szokott élvezetesebb lenni, ha elmerülünk egymás tekintetében, de mint írtam, ez ritka. Egyébként meg rálátok a fotelből a sz.gép képernyőjére, és ott képernyővédőnek Márti képei vannak beállítva, és nézem, ahogy váltakoznak. :lol: Ahelyett, hogy az ölemben nézném. :lol: :lol:

Rszg, jót vidultam az oszlop mögé bújó biztonsági őrön. :D :D :D

Rebi, köszi a hozzátápis hozzászólást. :)

Kukli, gratulálok a lakáseladáshoz! :) Már csak nektek kell egy szupi lakás találnotok. :)

Bea, a göndör kacagás nekem is tetszett. :D

Kukli, köszi a táblát, de tényleg nem kellett volna ilyen hamar. :D Mindjárt nézek képet.

Gyöngyi! Hogy viselte Eszti az elválasztást? Vagy megváltozott a tej íze, amikor terhes lettél?

Nemlajos, szerintem létezik. :lol: Ha mást nem, higgy a saját szemednek és a centiméternek. :D

Mi már leszerveztük, hogy szerda este Fonyódon alszunk, majd csütörtökön ott találkozunk barátnőmékkel, akik aznap mennek le oda és csütörtök este jövünk haza. Pénteken megyünk csípőkontrollra. Remélem, nem fog esni szerdán...

És akkor a kép, ami igaz, hogy kicsit korábban készült, mint 4 hó, de azért felteszem. :) Bocs, többet is felteszek.

Kép

Kép

Kép

Masut
masut

csibb, de HÉT cm-t??? :shock: :shock: :shock:
Az nagyon sok, ha azt nézed, akkor a 68-as méretet gyakorlatilag csak érintjük...

katka: azért az se átlagos! :wink:
Mint ahogy az unokahúgom se, aki egy évesen szavakat, másfél évesen tőmondatokat használt, 2 évesen az egész (!!!) Öreg néne őzikéjét tudta (és le se lehetett lőni) :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="nemlajos"]t írta:nemlajosyű gyöngyi, Te vagy a másik véglet! :shock: :D
Én most azt mondom, hogy kb. a beszédig szeretnék max. szoptatni, mert nekem fura, amikor egy beszélő embert szoptatnak, de annyi mindent elhatároztam, hogy hogy lesz, aztán sose úgy, úgyhogy majd kiderül.

:shock:

Nemlajos, először gondolkodtam beszélő embert?? utána leesett, késő van már :lol: :lol: :lol:

Más téma, Katka szerintem te ebben biztos profi vagy. Maja pár napja elkezdett hisztizni, más mint a sírás, mert csapkodja a lábát a kocsihoz és vísít, szinte egész nap ölben lenne, amikor dolgom van pl a konyhában, beteszem a kocsiba, és miközben teszek-veszek ő játszik, ez eddig működött is, de most....ha lemegyünk sétálni és leülünk is ki akar jönni az ölembe, ha nem síkít :shock: ok ki szoktam venni, mert szeret nézelődni, ma pl nagyon tetszettek neki a bicikliző nagyfiúk, kiabált is nekik, de ők ügyet sem vetettek rá :lol: . Az a lényeg, hogy nem tudom kezelni ezt, mert egy ekkora korú gyereknél megérti az ember, ha az anyja közelében szeretne lenni, ugyanakkor ma pl alig tudtam tőle valamit csinálni.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka, köszi! :wink: Hát ja, én bevallottam a bnőimnek is, és akkor jött az "én is így éreztem stb". Bezezg addig egyik sem mondta. :lol:

Masut, Márti baba háréja nem semmi. Annyira aranyoooos!!!! :)

Wicca, voltatok azon a titokzatos vizsgálaton??????

Nemlajos, nekem is mondta a védőnő, hogy van, h telnek, van, h nőnek a babók. Döme most akkor nyúlt, de az a 7 cm-t azért sok, nem????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Masut, nagyon édes :D mekkora haj :o
"Hadd egyen a gyerek... "hát igen, én is meregettem szemeket, gondolhatod egy nagyobbacska is hogy eszik :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea szerintem Maja is csak nézelődni akar. Most már egyre jobban érdekli őket a külvilág, legalábbis Nimród is csinál ilyeneket.
Ja ma este 1 órán keresztül próbált szegénykém elaludni, csak forgolódott meg sírdogált, szerintem ez a meleg zavarja, meg napközben is nyügi most már napok óta.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

masut, mekkkkkkkkkora frizura!!! :shock: :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tényleg milyen csini Márti haja :D
Nimródnak is jó hosszú csak nem ilyen sűrű. A férjem minden nap azzal jön hogy vágjuk le, mert annyira viccesen néz ki :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

tehuti, igen, a 7 cm döbbentett meg.
Viszont lehet, hogy teljesen másként mérjük, mint a dokinő, és akkor nincs 7, csak mondjuk 5...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Maja 48-al született és múlt hónapban volt 59( a háromhónapos mérésen), az egyik leglátványosabb neki is 8 centis nyúlás volt két hónap alatt.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Igen Vica az biztos, hogy érdeklődőbbek, azzal nincs is gondom, csak jó lenne néha enni nekem is , bár ez jó fogyókúra de este bepótolom, annyit eszek, mint terhesen:lol: :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea nincs hordozókendőd? Én ha már nem bírok vele és dolgom van akkor csak beleteszem és pl. tudok enni (bár közben ringatni kell :D ) vagy pl. főzök, elpakolok, nagyokkal játszom... :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nincs, van egy kenguru gold típusú a teszveszről, de azt nem ítéltem biztonságosnak, ki se próbáltam, Kamilla anyukája próbálta, mert kölcsönadtam, de azt mondta ő nem használná, mert fél, hogy alul kiesne :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="rszg"] írta:rszg

Bea Máté tegnap éjjel óránként felkelt. Már azt hittem, sosem lesz reggel. De nem tudok Rá haragúdni

Rszg, én pillanatnyilag tudok :lol: :lol: , amikor 1 órája tettem le és éjjel is van :lol: de amikor látom, hogy az is boldoggá teszi, ha csak az ölembe veszem, akkor elérzékenyülök :D hogy ilyen sokat jelentek egy kisembernek :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.08.02 22:02-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?