A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Kakukkfu
Tenyleg jo regen hallottunk rolad! Kar, hogy igy megreped a hasikad, de ez elkerulhetetlen, sajnos genetikai mint kremfugguKép. TapasztalatKép. A bolcsonek biztos hasznat fogod venniKép.

Orsi
Isten eltessen sokaig, fuled nojeon bokaig!

Linda
Ez csakis viz lehetKép, bar nem tudodm mennyire vagy torkoskaKép. Lehet, hogy apa mindennap palacsintat sutott? Ez csak vicc volt!

Swen
Lehet,hogy nalad a jobbulas a szules jele? Azert ne keseregj, mindannyiunkra rank kerul a sor egyszerKép.

Szoszi
Nem csinaltam salit, viszont reggel 3-ig gyugyitottam apa lelked, na jo ivott is egy kicsit, es akkor szajmenese vanKép.

Pano
Ez jo volt! En nem nagyon kovettem figyelemmel a cicak sorsat, es ahogy olvastam go ndoltam is milyen nevek, cseri (ez meg ok) na de... disznoolKép. Most mar kepben vagyok. Szivesen orokbefogadnam a cicakat, de picit messze vagytok.
Malnat is ennek, de az is messze vanKép.
A napocska nalunk tegnap sutott, de ma nyilvan nem fogKép. Annyira sz@r nyarunk vanKép.

Puszko, majd jovok este!
Ildiko
salla

Lanyok egy kerdes

Annyira dagad a bokam tegnap uta, hogy szinte nem is latszik es olyan mintaha tuvel szurkalnak. Eddig is vizes voltam, de nem ennyire!
Csutin voltam t.adoban pisi rendben volt. Szerintetek kell menni orvoshoz, vagy varhatok hetfoig?
Elore is koszi, ha valaki tud tancsot adni!
Puszi
Ildiko
salla

Lányok!

Kb. két óra alatt két szopizással megspékelve sikerült végre összehoznom, hogy leírjam a múlt pénteki eseményeket. És elszállt, mert megszakadt az internetkapcsolat. Kép Kép Kép

Remélem délután újra tudom reprodukálni.

Rita!

Szorítok nektek. Remélem, már túl vagy a telefonáláson. Ne nagyon halogasd a dolgot!

Üdv:

Zita
pzita

Ildikó! Szerintem ha van rá lehetőséged minél előbb mutasd meg egy dokinak, abból baj nem lehet!!! Egyébként már korábban is akartam kérdezni, ti milyen nyelven beszéltek otthon? A férjed tud magyarul? És a lányaid? S te milyen nyelven beszélsz a férjeddel? A szülés miatt nem kesergek, abban azért biztos vagyok, hogy a csemete csak nem marad benn örökké a hasamban!Kép

Zita! Szia!!!! Nézd ebben a nagy izgalomban még csak nem is reagáltam arra, hogy újra itt vagy közöttünk, bocsi érte!!! Hogy vagytok? Mi van a lánykáiddal? A sebed? te hogy érzed magad? A szülés történeted pedig nagyon szívesen olvasnám már... Remélem be tudod pötyögni még egyszer!Kép

Most meg annyira izgulok Rita miatt, hogy nem tudok elmoccani a gép mellől!!! Ma rám szóljatok, ha sok vagyok!KépMég jó, hogy az ebéd már fő!

Szöszi! te nem jöszz vissza? Gratula a kisruhához!!! Akkor jó, ha Bazsót már nem kell otthagynod a kórházban!KépKépKép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen
Ez a nyelvkerdes jo! Nalunk annyi van belole, hogy alig birjuk osszeszamolniKép.

A ferjem nem beszel magyarul csak egy par szot:>(.
Mi itthon angolul beszelunk, vagyis az utobbi idokben a ferjem finnul hozzam en meg hol igy, hol ugyKép. De 3 evig csak angolul beszeltunk, aminek a haszna az volt, hogy az osszes gyerekunk megtanulta nyelvet es nincs gond a suliban vele.
Kulonben a ferjem gyerekei sved anyanyelvuek.

Neha tenyleg rohej, hogy az asztal mellett apa en angolul, az o gyerekei svedul, en a lanyaimmal kizarolag magyarul a gyerekek egyutt finnul, es meg beeshet 1-2 nemet, olasz, vagy dan telefonhivas isKép Mi magunk is sokat homorizalunk ezenKép.

Laura 2,5 eves es nagy oromomre mindket nyelvet egyforman beszeli es sosem szol hozzam fin´nul vagy az apjahoz magyarul, ezt az elejen azert nem hittem volna. Kulonben mikor jatszik, valoszinu, hogy a kornyezet hatasara a finnnyelvet reszesiti elonybenKép nagy szomorusagomra.

Mi lehet Ritaval?

A tancsot koszi, kicsit lefekudtem es jobb lett, de mar megyek is, mert, ha ulok mindig bedagad. Hetfoig, ha nem valtozik a helyzet elmegyek a t.adoba.

Puszi es meg ne szulj a nagy izgalombaKép.
Ildiko
salla

A lanyom ma nagyon kreativ voltKép. Annyira rohogtunk, mert ma reggel csak Mozesnek hivhattuk, lehet kicsit sokat nezte agy Egyiptom herceget?
PusziKép
salla

Szöszitől jött sms, hogy Rita már a vajudóban van és a baba érkezése kb. 4 óra körül várható. Drukkoljunk nekik! Kép Hajrá Rita!!!

Chello
chello

Sziasztok,
most csak egy gyors bejelentkezés, egy órája jöttünk haza, Dóra alszik, mi ebédelünk, délután jövök.
Puszi
Anitabori
Kép
drbusborbala
Budapest, XX.

Anitabori, üdv. itthon. Dóra baba nagyon édes és olyan békésen alszik! Kép

Panó: Valinak Gratula a két gyönyörű súlyú babához, nagyon ügyesek voltak, hogy eddig bent maradtak. Kép

Chello
chello

sziasztok!

Tart hazafele a pizza, én meg írok nektek...
A lánykám sem valami nyugodt ma. Hajnalban állandóan vekengett, pukizott, kakilt álmában. CSak én nem aludtam... Reggelre persze már nem fért el ennyi jó a pelusában Kép
Én 9-ig feküdtem, mert képtelen voltam felkelni...

Akkor most sorban:

Vali: szívből gratula a 2 jövevényhez, és az érett súlyukhoz!

Kép

Hosszú egészséges életet nekik!
Neked meg sok türelmet, gyors felépülést, és tengernyi tejet! Ja, és jöhetsz végre haza!!!

Orsi: Isten éltessen!

Kép

Nekem is maradandó volt a 30. Zsófi 3 hónapos volt, és már túléltem 11 nappal a vakbélműtétemet. Neked majd a terhesség, és a ház teszi emlékezetessé! Jó mulatást!!!

Bellana: ha lemaradna holnap, Isten éltesse Danit!

Bori: Hurrá itthon Kép

HAJRÁ RITA!

Anikó: vigyázz magadra. Ez a pótdoki dolog tetszik, de csak emiatt ne siess! Kép
A tesódék kisfia látod, még őszinte!!! Kép

Bellana: ugye, hogy jaj? Ma még nem volt hidegvíz!
A mérlegetek meg rossz! Kép Vagy túl nagy volt a torta???

Kakukk: jó nyaralást nektek!

Dettikén: köszi a lányka nevében! És én is igyekszem kiheverni!!!

Panó: akor alakulnak nálatok is az állapotok. Nem költöztök Linoékhoz??? Kép

Béla: Mariann férje: gratula neked is Annácskához! A képek nagyon jók!!! Vigyázz az asszonyra! Kép

Ildikó: mindennek eljön majd az ideje. A szülésnek is! Felétek nincsenek frontok? Küldünk, mert itt van dögivel!!!
Nálunk nem a NEM korszak van, hanem a MIÉRT?!
Lányod Kép

Swen: én már nem vállalok mára szülést! Kép

Zita Kép Wordbe írd, akkor nem szállhat el!
Akkor a te lányod is elég aktív!

Anita: nagyon helyes kislány Dorka Kép Üdv újra itt. Hogy megy a szoptatás? A kórházban veled volt a lányka éjjel is?

Lino: nagyon elfoglalt lehetsz! Várjuk a képeket! Ja, és a sztoryt is!

Én most el. Remélem hamarosan kajám is lesz...

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Üdvözlet Anitabori és Dóra! Jó hogy már ti is hazamehettetek.

Akkor most mégegyszer próbálkozom a múlt pénteki eseményekkel. Hajnali fájásocskák után reggel nem volt semmi, így a páromat is hagytam elmenni dolgozni. Aztán nyolc körül telefonáltam neki, hogy mi lenne, ha esetleg hazajönne, mert úgy tűnik, hogy helyzet van. Akkor ért be kb. negyedórája a munkahelyére. Fordult is vissza. 10-kor felhívtam az orvosom, hogy nem túl erős, de rendszeres fájásaim vannak. Mondta, hogy akkor lehet befáradni a kórházba. Naívan kérdeztem meg tőle, hogy akkor gondolom most lesz egy CTG meg egy vizsgálat, erre mondta, hogy lesz, de ezt most úgy hívják hogy befekvés. Merthogy ilyen előzményekkel (egy császár, és a vékony méhheg) nem lehet itthon vajúdgatni. Még be sem értünk a kórházba már hívott, hogy ott vagyunk-e. Mondta, hogy nem sokára ő is odaér. Felvettek, aztán CTG. Rendszeres, de nem túl erős fájásaim voltak. Megjött az orvosom is. Megvizsgált. A méhszáj sajnos a szokott állapotában (betonkemény és zárt)volt a rendszeres fájások ellenére. Mondta, hogy várhatnánk a csodára, de nincs sok értelme, mert valószínűleg előbb kezdene el szétnyílni a heg a méhemen, mint ahogy a méhszájam. Így a műtőt kellett választani. A szülésznőm előkészített, zuhanyoztam egy jót. Ez nemcsak felfrissülést hozott, de a lelkem is kicsit lehiggadt, mert egy kicsit el voltam keseredve, hogy nem fog menni a sima szülés. Aztán elkezdtek infúzióval tölteni. Egy liter után irány a műtő. Az orvosom volt olyan rendes, hogy a katétert csak a spinális érzéstelenítés után tették fel, mondta, hogy így nem kell felesleges kellemetlenségeket elszenvedni. Aztán beindult a munka. A szülésznőm a fejemnél tájékoztatott az eseményekről, a világ legtündéribb aneszteziológusa vigyázott rám, és minden pillantásával erőt adott. A túloldalon az orvosom és az asszisztáló orvos megküzdöttek Réka kivételével, mert fejvélggel ugyan, de kicsit szabálytalanul feküdt, ráadásul az előző császár miatti hegeim sem voltak valami fényesek. A húgom meg várta a nagy pillanatot a fényképezővel. A párom a másik helyiségben beöltözve várt, hogy a baba ellátásánál már ott lehessen. Aztán 14 óra 37 perckor kiemelték Rékát a pocakomból. Öltöztetés után visszahozták, és mivel nem volt szabad kezem így a csecsemős úgy rakta mellém, hogy a kis keze az arcomra kerüljön. Jót bőgtem örömömben. Ezek után engem összerakosgattak, aztán felvittek a szobámba. Hat óra kényszerfekvés következett, de már négykor felhozták Rékát is. A párom segített, hogy meg tudjam szopiztatni. Ez nem kifejezetten egyszerű művelet, ha az ember hanyatt fekszik, fejét nem emelheti fel és csak minimális mértékben tud oldalra fordulni. Mindenesetre sikerült. A fürdetésig velünk volt Réka, közben anyukámék is meghozták a tesókat. Fürdetés alatt engem is talpra állítottak. Sosem értékeltem annyira a függőleges helyzetet, mint akkor. Fürdetés után még visszahozták Rékát egy órára. Sajnos első éjszaka, még nem hagyták fenn nálam. De másnap reggeltől, mikor végre megváltam az utálatos katétertől, csak a gyerekorvosi vizitek és az esti fürdetések idejére voltunk külön. A szopizás nagyon megy, tej is van rendesen, és végre itthon vagyunk immáron két napja. Ami még pozitívum, Csilla látva, hogy ő sincs kizárva a szopizásból, a legnagyobb félelmem ellenére, nem féltékeny Rékára, pedig ettől nagyon tartottunk.

Dzscs!

Ez a fordítás nagyon vacak lehetett. Meg is lepődtem, mert én úgy tudtam, hogy manapság már nem nagyon alkalmazzák a küső fordítást. A császár miatt ne keseredj el. Nem túl kellemes utána, de egy egészséges babáért ezt is el lehet viselni. A lényeg, hogy ne hagyd el magad a műtét után, akkor sokkal könnyeben megy a lábadozás. És neked még mindig van egy ici-pici remény, hogy befordul a babád.

Lino!

Üdv újra itt. Nagyon profik vagytok, hogy ilyen gyorsan hazajöttetek. Nekem is ilyen terveim voltak, csak a császár keresztülhúzta a számításaimat.

Anikó!

Lassíts! A rosszullét jelzés a testedtől, ne hagyd figyelmen kívül. Nehogy olyan helyzetbe kerülj, hogy éppen nincs segítséged, mikor újabb rosszullét ér utol. Vigyázz magadra!

Linda!

Pocakrepedés. Kép Nekem minél többedik terhességem volt, annál jobban hasadt szét a bőröm. Ádámmal még csak a hasam alján volt egy-két csík. Csillával már köldökmagasságig voltak csíkocskák. Most meg a köldökmagasság felett is. Pedig ugyanúgy kezeltem a hasam mindem alkalommal.

Vizesedés. Egyetlen pozitívum van benn. Hogy a szülés után elmúlik. Nekem azt mondta a doki, hogy két-három hét, mire teljesen eltűnik. Most vagyunk nyolcadik naposak, és már a lábam és a fejem is egészen emberszabású lett.

Vali!

Nagy gratuláció az ikrekhez! Sok boldogságot, jó egészséget és rengeteg energiát kívánok neked.

Rita!

Megy a szurkolás! Sok erőt és gyors, problémamentes szülést!

Chello!

Most szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a kórházi látogatást. Olyan jó volt kicsit beszélgetni. Meg lett a kiskönyved? Merre volt?

Jerry!

Szintén köszi a látogatást, meg az almákat is. Milyen volt megint dolgozni? Nem fáraszt nagyon az utazás?

Swen!

Köszi az érdeklődést. Örülök, hogy jobban vagy. Remélem nem sokára te is babázhatsz már.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

HelloKép

Most jottem haza, Anyukamnal ebedeltunk, oda jott az sms Ritatol, hogy bennt vannak. Ezert kertem meg chellot, hogy irja be.Ezuton is koszi.

Mindenesetre ezt hallgassatok meg:
Mikor jott az sms, annyira izgultam, hogy chello es Pano helyett 2X is elkuldtem Ritanak szegenynek, hogy be kene irni a topikba, mert en nem vagyok itthon. Mekkora okor vagyok, most mit gondolhat szegeny...jo embert bizott meg o is, mi?Kép Na, remelem megbocsat.

MOst rohanok, mert vendegeink lesznek...csinaltam kepviselofankot. Es faj a derekam...de en nem szulok meg, mert tudjatok, a Laszlo nap nalunk igy is telitett.Anyos-pajtasnak nem lehet igaza!Kép

szoszi (a szedult...)
szoszi

Zita!

Örülök, hogy jól vagytok és ilyen jól megy a szopizás. Kép

Nincs mit megköszönnöd, nekem is jól esett beszélgetni és megismerni titeket. Kép

Jó hogy írtad a ketétert mert én pont arra készülök, hogy megkérem őket, hogy vagy a spinális vagy az altatás után tegyék fel. Ezek szerint lehetséges.

A kiskönyvemet a dokimnál hagytam nagy idegességemben. Annyira örültem, hogy végre 6 óra várakozás után távozhattam, hogy más nem érdekelt. Még jó, hogy a bugyimat nem hagytam ott. Kép Kép Kép

Chello
chello

Sziasztok!

Ezek szerint nincs Ritáékról újabb hír? Remélem már Lilizik!!!Kép

Szöszi, Chello! Köszi az infót Ritáról!Kép Szöszi ez jó ez a sztori, szerintem Rita is jót nevetett rajta, vagy leaglábis utána jót fog!Kép

Ildikó! Nagyon klassz lehet egy családi megbeszélés nálatok!Kép Az azért tényleg nagyon szuper, hogy a gyerekek ennyi nyelven beszélnek! S te hogy haladsz a finnel? Tényleg pihizz jó sokat, ha ez segít, és hétfőn azért menj el a tanácsadóba!

Zsuzsa! ÉjszakaKép Azért 9-ig aludtál is valamit? Akkor te ma már bizti nem szülsz?KépKépKép MIndenesetre ez is klassz nap, ha "csak" egy babánk lesz!KépKépKép

Zita! Annyira örülök, hogy azért ilyen jól alakult minden!!! Jó hogy tejcsid is van bőven! hamarosan küldöm vissza a könyvet, nem felejtettem ám el!Kép

Chello! Neked már tutti a császár? Miért? Bocsi, biztos már írtad, de nem emlékszem.

Bori, szia!!!! Végre itthon!!! Nagyon édes Dorka!!! Írj sokat magatokról!!! Persze most a család az első!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Lanyok!Kép

Ma d.u 17 orakor megszuletett Rita kislanya, Lili, 3600 gr es 57 cm!!!
GRATULALUNK!!!!

szoszi
szoszi

ZitaKép, BoriKép!!!

Mindkettotoknek udv itthon es meg egyszer gratula a babakhoz!

BoriKép
Huuu, Dorka nem is ugy nez ki, mint egy ujszulott! Szep nagy kiscsaj!

Lanyok!Kép
Mostmar vajon "minden napra egy baba" jatekot jatszunk a topikban??? Kép Milyen hosszu babas tablazatunk lesz mar...

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Nincs túl sok szabad percem mostanában, de majd igyekszem!!!

Ritának és Valinak óriási gratula!!! Kész a szüléstörténet, bár elég hosszú lett, bocsi!

Kép egyenlőre ilyen van. holnapra kész lesznek a jók is, ezek csak a telefonommal készültek!

2004. 06.24. Kata születése

A célidőt már 6 nappal túlléptük, persze csak elvileg, mert a mi számításaink szerint 23-ra volt várható Gömböc. 23-án este voltunk nődokinál, aki megállapította, hogy kis jóindulattal már nyitva van a belső méhszáj is egy ujjnyira, és szerinte egy héten belül szülünk. 24-én hajnalban felkeltem, mert úgyis vacakul aludtam, csalódott is voltam, hogy már megint itt egy reggel és megint nem történt semmi, sőt még egy kóbor fájást sem tudok felmutatni.

Apát próbáltam rávenni, hogy mi lenne, ha ma nem menne dolgozni, anyu úgyis vigyáz a lányokra, mi meg elmehetnénk sétálni, csavarogni, ilyesmi. De apa a munka hőse Kép, úgyhogy indult zuhanyozni. 6.50-kor az ágyban fekve olyan érzésem volt, hogy valaki kopog a hasamban kettőt. Aztán egy percig semmi, és utána szép lassan elkezdett folyni a magzatvíz a lábamon. Szóltam apának, hogy mi a helyzet, de azt hitte, hogy viccelek, hogy ne menjen dolgozni Kép De jött, és látta, hogy akkor már elég rendesen ömlött a víz, és akkor én még nem láttam, hogy tök barna, csak ő. Hívta a szülésznőt meg a dokimat, hogy indulnánk szülni, jöjjenek ők is. Utána nem tudtam felkelni, mert ahányszor megmozdultam, mindig újabb adag víz ömlött ki, apa szerint inkább az árvízvédelmet kellett volna már hívni, mert minden csupa víz volt. Ezen jókat röhögtünk, még könnyen ment, mert fájásaim egyáltalán nem voltak.

Megérkezett anyu is meg a nővérem, mondtuk a csajoknak, hogy megyünk, és végre elő fog bújni a kisbaba. 8.20-ra értünk a kórházba, a dokim meg a szülésznőm már ott voltak, mondták is, hogy azt hitték, hogy meggondoltuk magunkat és mégse jövünk. Fájások még mindig sehol, a víz viszont elég ronda volt. Vizsgálat: méhszáj szűk két ujjnyi, szívhang nézés: baba jól van, menjünk be egy szülőszobába, és várjunk, hátha jönnek majd maguktól a fájások, és majd sűrűn nézik a baba szívhangját. Én azért nagyon aggódtam, hogy nehogy valami baja legyen. 9.20-kor jött az első fájás, majd kb. másfél- két percenként a többi, de még nem volt rossz. Elácsorogtunk, járkáltunk, apa röhögtetett, még sms-t is tudtam küldeni. Kb. egy óra múlva kezdett egyre jobban fájni, továbbra is álltunk, járkáltunk, szülésznőm többször bejött szívhangot hallgatni, baba továbbra is jól volt. Fájások elviselhetőek, továbbra is másfél, két percenként, közben hol légzőgyakorlatokat próbáltam csinálni (na, ez sose ment), vagy van egy dal, amit dúdoltam közben. Gondoltam, hogy ez így fáj ugyan, de egész elviselhető. Fél 12 után gondoltam, hogy szólok a szülésznőnek, ugyan nézze már meg, hogy hol tartunk: eredmény: semmi, ugyanúgy, mint a legelején: két ujjnyi. Mondták, hogy egyáltalán nem tart a hasfalam, kidől a baba, nem tud beilleszkedni a feje, jó lenne, ha leülnék. 12-kor leültem. Na, innentől kezdve, sokkal jobban fájt, viszont kicsit ritkultak a fájások, ami azt jelentette, hogy minden harmadik vagy negyedik kimaradt. Eddigre már elég fáradt voltam, el tudtam volna aludni egy-egy ilyen szünetben, de aztán mindig jött az újabb összehúzódás. Egykor bejött a dokim is, haladás továbbra is semmi. Mondták, hogy esetleg bekötnének oxytocint, gondoljuk meg, ha döntöttünk szóljunk. Baba továbbra is jól bírta. Én már kevésbé. Kezdtem elveszíteni a türelmemet. Mire úgy döntöttem, hogy jó, legyen infúzió, addigra a dokimnak el kellett mennie egy sürgősségi császárhoz, újabb várakozás. A fájások meg csak jöttek, és már nagyon fájtak. Egyébként a dokim és a szülésznőm egész végig maximálisan segítettek, semmit nem erőltettek, azt mondták, hogy ameddig a baba jól van, addig mi dönthetünk bármiről, a szülőszobára is csak akkor jöttek, ha hívtuk őket. Kettőkor eljutok a mélypontra. Elsírom magam, könyörgök apának, hogy segítsen, csináljon valamit, mert ezt egész biztos nem bírom, ki, és egyébként is haza akarok menni, csinálja tovább, aki akarja. Szegénynek nagyon kapaszkodtam a kezébe, most is jól látszik a helye. Egész eddig működött az, hogy minden fájáskor tudtam arra gondolni, hogy mindjárt megszületik a kisbabám, de azt hiszem kettőre nagyon elfáradtam, és úgy éreztem, hogy akármit is csinálok, nem fog tudni kibújni a baba. Szóltunk a dokinak, vizsgálat negyed 3kor, majd 5 órás két perces fájások után: tágulás bő két ujjnyi, baba feje még mindig fent, de legalább ő jól van. Döntünk: oxytocin. 14.20-kor még mindig semmi, vénám szétdurran. Innentől nagyon begyorsultak az események: a következő fájásnál szóltam, hogy kakilni kell, jött a szülésznő, mondta, hogy akár nyomhatok is, azt hittem viccel. Nyomtam. És az már jó fájdalom, mert én tudom irányítani, tudom, hogy végre én csinálhatom, hogy mindjárt itt lesz a kisbabám (na, ebben azért akkor annyira nem voltam biztos). Iszonyú gyorsan és erősen megindult Kata, már nem szabad nyomnom, csak lihegni, hogy had nyomja ki őt a méhem. Már kint a feje, nem merem megnézni, vagy megfogni, apa nézi, én közben nyomni akarom, de nem lehet, közben még keresztbe fordul a vállaival, vissza kell forgatni, hogy kiférjen, egy fájást ellihegni, de már kint is van, rajtam fekszik, ici-pici sírás, de aztán csak szuszog, kapaszkodik a pólómba, én meg csak nézem, és nem hiszem el. 14.31 van. Apa is csak nézi, úgy nyomják a kezébe a fényképezőgépet, hogy fényképezzen, ha akar. Még ott leszívják az orrát, mert nagyon ronda volt a magzatvíz, de úgy tűnik minden rendben. Megérkezett hát Kata! Kis fekete haja van és kék szemei, és van még rajta elég sok magzatmáz is. A lepény is gyorsan levált, apa elvághatja a köldökzsinórt. Jött valamikor egy csecsemősnővér, letörölgeti Katát, megméri. 4200 gramm, 58 cm, 37-es fej. 9/10-es Apgar. Megkapja apa, ott ülnek mellettem, amíg engem megvizsgálnak. A gáttal minden rendben, be se repedt. Majd jön a feketeleves: a méhlepényből egy kis darab bent maradt. Ez nagyon fáj, a lábamba kapaszkodok, szép kis marás nyom maradt ott, de vége. És itt van ő! Imádom! Harmadszor is csoda volt!!!

Hát ilyen volt harmadszorra. Talán nehezebb, mint az első kettő, mindenesetre hosszabb volt. De imádom, és olyan jó, hogy itt van velünk!!! Egy éjszaka után hazajöttünk, Kata kis zabagép, tejem szerencsére megint van, már be is indult rendesen. Lili el se akar mellőle mozdulni, Nóra (ő a kisebb) azért némi fenntartásokkal kezeli, de mindig mondja, hogy nagyon szép kisbaba, mutassuk meg másoknak is Kép
Kép
Kép
lino

Jujj, bocs, a második nagyon nagy lett!!!
lino

Szöszi, köszi a hírt és Gratulálunk Ritának a kis Lilihez ! Kép

Akkor holnap ki fog szülni ???

Swen, már hónapok óta tuti a császár a szemem miatt. Pár éve műtve volt a jobb szemem és emiatt nem szabad erölködnöm. Próbálok barátkozni a gondolattal, ez van sajna. Kép

Chello
chello

Bori: üdv itthon, Dorka NAGYON SZÉP!!!!
lino

Rita! Hatalmas gratula nektek!!!! Isten hozta a kis Lilit!!! Sok boldogságot az egész családnak!!!Kép

Szöszi! Csak összejött ez a hírmondó szerep a végére!Kép

Lino! Nektek is, itt is még egyszer sok boldogságot!!! Annyira jól megírtad ezt a sztorit is! Gratulálok a hatalmas, egészséges és gyönyörű Katához!!!Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Lino, köszönjük a szüléstörténeted, nagyon megható volt olvasni. Itt pityergek a gép előtt.
Még 1x gratulálok nektek és nagyon sok boldogságot kívánok! Kép

Chello
chello

Chello!

Tényleg a szemed, valóban tudtam róla csak olyan kerge vagyok, bocsi! Azért a látásodért mindent, és látod Zitának is egész jó volt, már amennyire ez jó lehet! Ne lesz semmi baJ!Kép Mintha te szerettél volna a párodnak kedveskedni egy László-napi babával, nem? Úgyhogy hajrá-hajrá!!!!Kép

Swen

Orsi! Csak nem kiírkáltad magad tegnap?!Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Gratuláció Ritának! (Kíváncsi vagyok, meddig húzta, hogy felhívja a szülésznőt. Gondolom pár nap múlva ezt is megtudjuk.)

Lino!

Szép a szüléstörténeted. Másfél hete még reménykedtem, hogy majd én is hasonlókat írhatok, de a sors nem így hozta. Viszont annak örülök, hogy nektek ilyen szépen, ha nem is könnyen, mentek a dolgok.

Lányok most jön a műsor nálunk. Egyedül vagyunk itthon Rékával és én készülök fürödni. Ez még nem lenne világszám. De fürdés után le kell cserélnem a kötést a seben. Ez viszont bűvészmutatvány, ugyanis a hasmaradéktól pont egy dolgot nem látok, és ez a seb. Remélem, azért legalább olyan sikeres leszek a művelettel, mint tegnap este.

Mindenkinek szép estét!

Zita
pzita

Sziasztok!!

RITA:szeretettel gratulálok! KépSok boldogságot a babával: Kép

LINO:annyira szépen és szemléletesen megírtad a szülésed történetét, hogy a meghatottságtól én is elpityeregtem magam. KépNagyon ügyesek vgytok! Sok puszi!

Szöszi: köszi az infókat Ritáról. Kép Nagyon jót derültem az sms akciódon, majd lefordultam a székről. Kép Rita biztos méltányolta. Kép Kép
Anyós? Kép Képviselőfánk Kép

Zsuzsa: előre is köszönöm Dani nevében. Kép

Bnm: az álmod elég beszédes. Kép Én csak javasolni tudom, hogy ne hagyd magad, elvégre a baba a TE gyereked!! Ha anyós a fejedre nő, akkor gáz lesz.

Zita: a te szüléstörténetd is megható. KépKöszi, hogy megosztottad veünk. Kép
Fürdés, kötözés: Hogy sikerült?
szopi: akkor most a bébi és Csila is szopizik??
Poci: köszi a megnyugtatást. Én azt hittem volna, hogy ha már egyszer megnyúlt akkor többedszerre már jobban tűri a strapát...De hát nem. Kép

Chello: kiskönyv a dokinál? Képzelem, hogy milyen eleged lehetett. Kép

Swen: ma nagyon aktív voltál Kép

Ildikó: hogy van a bokád?

Linda
bellana

Bellana, tényleg elegem volt aznap! Kép

Swen, szerintem nem lesz semmi a László-napi babából, semmi jele a dolognak. Bár még holnapig bármi lehet, nem?

Chello
chello

Sziasztok Lanyok!

Bocs, hogy ennyire eltuntem, de ugye szulinapKép Delelott a hugommal tartottunk egy ORIASI bevasarlast, iszunyu sok mindent vettunk, de legalabb most egy darabig nem kell boltba menniKép
Volt unnepi ebed, amit Anyukam csinalt, a kedvencemet, kinai mogyoros csirket, szerintem Gergonek is izlettKép Aztan en lefekudtem es el is aludtam, addig a parom elment a hugommal, mert eddig meg nem volt ideje megvenni az ajandekomatKép, szegenykem allandoan a konyhabutoron ugykodottKép Akkorat aludtam! Es annyira jol esett!
Felkeltem,aztan Anyukammal kipakoltunk vegre a konyhaszekrenyeimbe, ugyhogy eltuntettunk 3 konyhas doboztKép Aztan megjottek a paromek es akkor mindenki felkoszontott es szuper jo kis szulinapom voltKép Kaptam tortat is, isteni finomat, a hugicam csinalta, epresetKép Meg egy kis edes pezsgot is ittam es NAGYON jol esettKép Ez az egy alkohol, amit szeretek, amugy semmit es most ugy le birtam volna csusztatni egy poharral, de csak egy kortyot mertem inni, remelem azert Gergo nem haragszik meg miattaKép
A hazunkat imadom, egyszeruen szuper itt es igy egyutt a csaladdal hihetetlen jo volt ez a nap.

Szoszi
Koszonom szepen a koszontestKép
Foci: en a franciaknak es az angoloknak kifejezetten orulok, hogy mar nem lesznekKép

Swen
Megegyszer koszi a koszontestKép

Pano
Koszonom a koszontestKép Tenyleg ez egy kulonleges szulinap es foleg a baba miattKép A torta szuper volt, a hugom csinaltaKép NyammmKép

Linda
Cuki a kep es koszonom a koszontestKép Nem is tudod, hogy en teknosmanias vagyok, van egy oriasi gyujtemenyemKép

Rita
Koszi a koszontestKép Es Oriasi gratula!!! Raadasul a kislanyod pont a szulinapomon szuletettKépKépKép

Kakukkfu, Bnm, Salla, Zsuzsa
Koszonom szepen, olyan jol esik, hogy mindenki felkoszontKépKépKép

Bori
Vegre ujra itt!!! Hianyoztal NekunkKép
Oriasi gratula! Annyira tunder husika a lanyod!Kép Gyonyoru!

Zita
Udv ujra ittKép

Lino
Megegyszer gartula, jok a kepekKép Tenyleg nagyon jol leirtad a szulestortenetedKép

Na, megyek nezni a meccsetKép

Puszi mindenkinek es megegyszer koszi, hogy ennyien gondoltatok ma ram, irto jol esettKép

Sziasztok

Orsi
33+1

avocado

Sziasztok!

Rita!
Sok szeretettel gratulalok! Kép

Lino! Szep volt a tortenet es nagyon jok a kepek! Kép

Lanyok!
Idegesit ez a meccs! Mert nem lonek mar egy golt? Mar mennek lefekudni!
En is aludtam egy jot Emmaval delutan, ket es fel orat, megis hulla vagyok. Nem tudom, ti hogy birjatok, de egy kis seta, vagy egy mosogatasnyi allas is ugy le tud farasztani.
Holnap megyunk a Balatonra, lehet, hogy sokaig nem jovok, viszont sokat gondolok majd ratok!
Mindenkinek gyors es szep szulest kivanok,
puszi
Kakukkfu
kakukkfu

Kakukk!Kép
JO utat es erezd jol magad.Lattam, tegnap kerdeztel, de csak kedden tudok jelenteni Neked, akkor lesz doki.

chelloKép es MucskaKép
Isten eltesse a Laszlokat!!! Kerlek, adjatok at eletetek parjanak! chelloKép, ha szeretned, kuldok baba-indito sugarakat!

BellanaKép
Sok-sok boldog szulinapot kivanok Daninak!Kerunk egy kepet,jo?

OrsiKép
Most megint egymas ellen kell szurkolnunk majd:portugal-holland! Remelem ez nem ingatja meg alapjaiban a jo kapcsolatunkat!!!Kép Kép Kép

Most megyek fozicskezni, Laszlo-nap masodik felvonas kovetkezik, ezuttal anyosomeknal!

Tobbieknek is puszi, remelem lesznek kepek a picikrol, mire megjovok d.u!

szoszi (37+0 !!!!)
szoszi

Hoppa, egy varatlan arany-erem...Kép
szoszi

SziasztokKép

Lehet, hogy ma ezustermes leszek?Kép

Szoszi
Eloszor is gratula a 37. hethez!
A szurkolas meg ugye megy ezerrel, nalam a portugaloknak, nalad a hollandoknak, de persze nem kell azt olyan veresen komolyan venniKép Es barmelyikunk is fog orulni a vegen, szerintem a masik tud majd vele orulniKép Nem?Kép
Jo Laszlo napozast Neked! Vigyazz, ne egyel tul sokat, nehogy ugy jarj, mint a multkor a szalonnavalKép PusziKép

Linda
Daninak nagyon boldog szulinapotKép Remelem szuper napotok leszKép

Ma kulonben megint el fogok tunni egy idore, mert 10-re az IKEA-ban kell lennunk, vissza kell vinnunk a suto alatti fiokot, mert nem jo es meg venni 1-2 dolgot, aztan meg jonnek ismerosok hazat nezni, ugyhogy fogalmam sincs mikor jutok majd ide. De meg mielott indulunk benezekKép

SziasztokKép

Orsi
33+2

avocado

Ez bizony ezust!!!Kép
SwenKép

avocado

Jó reggelt!

Linda!
Daninak nagyon boldog szülinapot!
Érden is van kaja házhozszállítás, csak még lusta voltam kideríteni a feltételeket.
Én eddig 11kg-nál tartok, de kezd leállni a hízás, mert az utóbbi 3 hét alatt csak fél kiló jött fel. Az én pocim még Petivel tiszta csík lett, pedig akkor kentem. Ritánál meg most már nem kentem semmi csodakrémmel, mégsem lett egy új csíkom sem. Persze még lehet.

Bnm!
Tetszett az álmod!

Ildikó!
Klassz lehet nálatok ez a nyelvkavalkád!
Jó kis neveket adtál a cicáinknak, jót röhögtem rajta!

Anitabori!
Üdv. újra itthon!Kép Milyen volt az első éjszaka?

Zsuzsa!
Nem biztos, hogy Lino örülne, ha most átköltöznénk hozzájuk!

Szöszi!
Nekem is küldtél sms-t Ritáról? Melyik számra? Mert nem kaptam meg!!!!Kép Ne a zárójelesre küldd, azon csak hívni lehet! Amúgy mi se voltunk itthon akkor!

Szöszi, Mucska, Chello és akit még érint!
Minden Lászlónak boldog névnapot!

Tegnap voltak nálunk Linoék, úgyhogy én már láttam Katát élőben is! Nagyon szép baba! Aludt, mint a bunda, nem volt egy hangja sem. Aztán, hogy utána éjszaka mit csinált otthon, azt majd Lino elmeséli.

Swen!
A táblázat szerint te vagy a soros!

Kakukk!
Jó nyaralást a Balatonon!

Mindenkinek szép napot, mi megyünk Gárdonyba, megnézzük a Velencei tavat, amit Rita Medencei tónak hív.

Panó
panó

Jó reggelt!

Hát én ma akkor csak a bronzra pályázok, bár mire elküldöm ezt, lehet, hogy már arról is lemaradok.Kép Hiába, látszik, hogy nem vagyok focirajongó!Kép

Zita! Remélem sikerült a fürdés, meg a kötözés is. Milyen baba éjszaka Réka? Ez a kettős szopi engem is érdekelne...Csilla szért gondolom nemcsak szopizik ugye?

Linda! Boldog szülinapot Atomantinak!KépKépKép Neki milyen tortája lesz? Ugye az ő szülinapján együtt az egész család? S itt nem anyósékra gondoltam....Kép Majd számolj be! S pihentesd a lábad, amikor csak tudod!

Chello! Na nem indult el Noémi? Hosszú még a nap, és valakinek folytatni kell a babaesőt! Drukkolok értetek!KépTe vized hogy alakul?

Orsi! Örülök, hogy ilyen jól sikerült a szülinapod, remélem a mai napod is hasonló lesz! Jó vásárlást!

Kakukk! Jó utat!!!Kép

Friss anyukák, bejelentkezést kérünk, no és szüléstörténetet, mondjuk itt most Borira gondolok elsősorban.Kép

Anikó, veled is rendben minden ugye?

Velünk nincs semmi különös, továbbra sincs semmi jele a fiatalúr világrajövetelének. Most abban bízok, hátha ő lesz a topic első olyan babája, aki a kiírás időpontjára napra pontosan megérkezik. Így cél a csütörtök, bár a másodika is egy jó dátum. Ma megyek a szüleimhez, szerintem csak este leszek! Szép vasárnapot mindenkinek!!!

Swen
39+3

Botond Kép
EneseKép
swenson

Panó!

Akkor tiéd a bronz!Kép Jó utat nektek!!! A Velencei-tavat és környékét imádom, gyönyörű helyek vanna arra, jó kirándulást és szép időt nektek!!!Kép

Lino! Tegnap már voltatok Panóéknál?! Hát nem semmi csajszi vagy te, egyszerűen el vagyok ájulva!!!KépKépKép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kép

Kép
panó

Panó!

Te egy gondolatolvasó vagy! Épp táblázatot szerettem volna kérni!Kép Milyen szépen gyarapszanak a babák!Kép Nandáról tud valaki valamit????

Zsuzsa! Kinga miért nem ír nekünk ide?

Na most már tényleg megyek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!
Ezt az üzenetet még tegnap kezdtem írni, de csak most jutottam ide, hogy befejezzem, szóval:
Lányok szomszédolnak, Kata durmol, úgyhogy megpróbálok visszaolvasni!

Zsuzsa: örülök, hogy Zsófit felvették!!! Edina továbbra is nagyon szép!!! És nagyon édes a kép a három babával! Köszi!

Rita: nagyon szép a baba szobája, és most már úgyis mentek haza hamarosan!!! Még egyszer gratulálok!

Egcsi: remélem párod hamarosan hazajön, és nem a kispárnát kell ölelgetned!!! Kép

Mariann: itt is nagyon sok szeretettel gratulálok! Képzeld a telefonomat elfelejtettük kikapcsolni, így szülés közben jött a hír, hogy Te már megszültél!!! Kép nagyon szép Anna!

Dzscs: babafordítás Kép

Zita: köszi a történetet! Sikerült a sebedet átkötözni? Ma reggelre már én is tejben úsztam, a mellem háromszor akkora mint szokott. Kata meg alig győzi nyelni Kép

Chello: kiskönyv Kép Remélem jól vagytok!

Anikó: jajj, nagyon sajnálom a vérnyomást, vizesedést! Sajna nekem ismerős! Vigyázz nagyon magadra! Szerencsére, mióta megszültem alakul vissza a vérnyomásom. De jó, hogy sikerült bevásárolnotok Bencusnak Kép NyaralásKép Öcséd kisfia Kép

Linda: örülök a szülésznőnek!!! Házhoz ebéd Kép Pocak repedés Kép Boldog szülinapot Daninak!!!

Ildikó: remélem szülésnél minden rendben lesz, és nem kell majd vércsere a babánál! Vizesedés Kép Az én lábam kezd visszaalakulni, de nem kapkodja el!

Orsi: nekem bent is, kint is csuklottak a lányok, semmi baja nem lesz tőle! Boldog szülinapot!

Swen: nagyon drukkolok Neked, hogy kibújjon a kisfiad!!! Gólya hozta-e Katát? Kép A következőt azért inkább postán kérem Kép

Timi: de jó, hogy nincs már inkubátorban Lilla! Remélem most már tényleg gyorsan hazamehettek!

Lilit sokkal jobban érdekli a baba, mint Nórát. Lili tegnap inkább még fagyizni se ment el apával, mert ő inkább énekel a babának. Nóra többször odafut, de nagyon nem foglalkozik vele. Kért ő is cicit, de nem tudta mit is kell vele csinálni Kép Remélem hamar összerázódunk majd, délután véletlenül úgy alakult, hogy mind az öten egyszerre tudtunk aludni másfél órát !!! Csak ezek a méhösszehúzódások ne lennének, így a harmadik után elég vacak.

Az első itthoni éjszaka elég vacak volt, de a mostani már sokkal jobban sikerült. Ahogy Panó írta, voltunk náluk, mert a csajok átmentek apával szomszédolni, aztán utánuk mentünk mi is Katával, aki délután 5-kor elaludt végre, majd este 10-kor szopizott, aludt tovább 3-ig, szopizott, és fél 8-kor ébredt fel, de már megint alszik Kép Egyenlőre nagyon esetleges, hogy mikor alszik, szopizik, stb, de hát még csak délután lesz 3 napos Kép Ma már Nórát is jobban érdekli Kata, minden alkalommal kér ő is cicit, de mivel nem tud vele mit kezdeni, így kb 3 másodperc alatt végez. Úgy tűnik Kata nem sárgul be, holnap majd jön a doki néni is megnézni, aztán kedden vagy szerdán kell vissza mennünk a kórházba vérvételre. Jajj, azt nem is írtam, hogy a kórházban töltött éjszakán reggel háromnegyed 5-kor jöttek vért venni! Hihetetlen. Meg mondjuk éhen is halhattam volna tőlük! Reggel fél kilenckor vettek fel , fél 3-kor megszültem, és másnap reggel hoztak kaját először (és utoljára).

Na megyek, pussz mindenkinek!!!

Szilvi
lino

Kedves Anyukak, Kismamak!

ORIASI GRATULA VALINAK ÉS RITANAK!!!

Vali,
nagyon szép sullyal születtek a kicsik, büszke lehetsz magatokra!

Lino!
Olyan édes ez a kis magzatmazas baba!!

Mariann!
Annacska is gyönyörü, olyan jo nézegetni ezeket a kis babocakat!

Bori!
Nagyon örülök, hogy Te is tettél fel Dorkarol képet, mar nagyon vartam. Nagyon édes kis dundi arcocskaja van!

Sajnos az utobbi két napban nem volt idöm jönni, most sem tudok visszaolvasni.

Kicsit (az az igazsag, hogy nagyon-nagyon) szomoru vagyok, mert anyuék ma reggel elmentek.Kép

Tomi nevelöapukaja (Apos 1) csütörtökön érkezett, ö 80 éves, törödést igényel. Nagyon szeretem, de most egy kicsit nehéz igy, egy csecsemö mellett. Tomi szerencsére a héten talan jobban raér.

A születéstörténeteket probalom majd késöbb elolvasni, nagyon kivancsi vagyok rajuk!

Tovabbi kitartast az élemzönynek, jo babazast és jo pocaknövesztést mindenkinek!

Sok puszi
Süncsi
süncsi

LinoKép

Kata gyönyörű baba. A szüléstörténeted tényleg meghatóKép Mégegyszer jó egészséget és sok tejcsit (ahogy olvasom van is Kép)

RitaKép
Neked is gratulálok Lilihez, jó babázást!Kép

SwenKép
Mostmár tényleg Te következel!Kép

Réka tegnap a frászt hozta ránk. Éppen tévéztünk apával (én néztem a tévét, apa meg a pocimat, mert pici lány nagyon ügyködött odabent), amikor egy hatalmas dudor jelent meg a pocimon és hosszában végigvándorolt rajta, meglepő érzés volt. Apa teljesen elképedt (én is), hogy mit csinál, csak nem visszafordult?
Reggel rögtön le is vizitelte a kiscsajt, amikor felébredtem, hogy hol hallja a szívdobogását. (annyira jó füle van, hogy meghallja, de csak reggel, amikor még kicsit nyugiban van a leányzó). Na akkor megnyugodott, hogy a buksi maradt lent, csak egy kis tornát rendezett a lánya.

Néztem a táblázatot, tud valaki valamit Aliceról?

Egcsi!Kép
Látom nagyon kényeztetnek anyukádék, mert azóta nem jelentkeztél!Kép (Vagy én vagyok vaksi??)

BNM
Bnm

sziasztok!

Rita: gratulálok az új jövevényhez! Jó egészséget, gyors felépülést, és sok tejecskét!

Isten éltesse Lindáék Daniját!!!

És isten éltesse a Lászlókat is!

Chello: bugyi Kép Magyarázkodhattál volna otthon Kép
Az én szememmel nem volt semmi baj, de a 2 óra kitolás után nagyon gázul nézett ki! Jobb az óvatosság!!!

Lino Kép
Neked sincs szabadidőd??? Én is most, hogy aludt Edina megreggeliztem, felöltöztem, kivasaltam, kiteregettem, és ha most végzek az írással az ébredésig, akkor nagyon jó vagyok...
A szülésed így is nagyon nagy élmény lehetett, és az oxitocin sem sokáig kínzott! Ki tudja, az segített-e túl a holtponton???
Lepény Kép Én is mindig féltem, hogy csak az ne legyen még plusszban!
Lányok meg nagyon helyesek lehetnek! Az én Zsófim inkább Lilit utánozhatja Kép
Tejci Kép De anyóst tartsd készenlétben!
Most mi van a vérnyomásoddal? Az összehúzódások nekem is voltak, pedig csak a második baba! A szoptatás még gerjeszti!!!
Kaja Kép Én meg csupa ehetőt kaptam! Káposzta, gomba, zöldhagyma,... Hát, nem kismama centrikus ez a kórházosdi! Én amúgy banánt, és kekszet vittem magammal! Prevenció!!!
Szopi: nálunk kb. ue. van (este 9, ma hajnali 1/2 3, reggel 7, és még alszik), és én meg szenvedek, mert ha 4 órát kihagy, akkor folyik a tejem. Nem is tudom, mi az okos megoldás... Annyi nincs, hogy folyassam!!!

Swen Kép A másodika valóban az... Kép
Nem tudom, miért nem ír Kinga. Nekem sem írt, csak gratulált, és annyi kiderült, még babája nincs. Mást én sem tudok, pedig nagyon érdekel(ne)...

Zita: akkor ahogy olvaslak, a császár üröme sok örömmel is párosult. És a lényeg: minden oké, és a lánykátok is ezek szerint aktív zabagép Kép
Egy tükör sokat segíthet a kötözésnél!!!

Szöszi: SMS küldés Kép Akkor a szülés után bízd a férjedre! Kép
Hogy sikerült a vendégség???

Focis tábor: milyen döntő lesz, legyen??? A férjem egy portugál-cseh megoldást tartana jónak Kép És ti???

Panó: nem ér! Te láttad először Katát???
Jó utat a medencéhez! Kép
Ahogy elnézem az alsó táblázatot, lassan érkeznek a legények...

Bori: mi van veletek???

Süncsi: Anyukádék Kép
Az én férjem is holnaptól melózik napi 8 órában. Anyuék ugyan majd jönnek, ha tudnak, de nekem is jön a feketeleves. Nem tudom, felkészültem-e rá...

Na, most befejezem, mert lassan kaja lesz.

Pusz: Zsuzsa
zerko

Szöszi, köszi a jókívánságokat a párom nevében. A Tiédnek is hasonló jókat kívánok. Kép

Gratula a 37. héthez és kellemes névnapozást! Kép

Panó, neked is köszi a névnapi gratulációkat. KépMilyen szép már ez a babás tábla.

Swen, Noémi nem indult be csak mozog ezerrel. Néha olyan fura alakja van a pocimnak, hogy Apa teljesen elképed. Ajándék egyik felét már átadtam, Noémit majd utólag fogja megkapni. Vizesedésem megvan, sajna ez már így is marad. Egy rövidke sétától is nagyon be tudnak dagadni a lábaim. Kép A júli 1. tényleg egy szép dátum, most aztán Te következel! Kép

Lino, egyszerűen csúcs, hogy ti már otthon vagytok és csak 3 napos a baba. Kép

Dzscs, ez a babafordítás még leírva is borzasztó! Gondolom, hogy megszenvedtél! Kép

Chello
38+0 !!
chello

Zsuzsa, nagyon ügyi vagy, hogy ennyi házimunkát végzel már. Kép Örülök, hogy a szopi ilyen jól alakul nálatok!

Chello
chello

Hello lanyok

Bellana
Boldog szulinapot a nagylegenynek! A kerdest koszi, eleg sz@rul. Reggel raalltam a merlegre es ket nap alatt 2 kilo a vizmennyiseg. Holnap el is megyek vizeletvizsgalatra, kicsit aggaszt a dolog. A lanyokkal is vizes voltam, de nem ennyire. Ki sem merek menni a hazbol, annyira borzalmasan nezek kiKép.

Lino, Zita
Jo volt a olvasni a szul. torteneteket. Irigykedtem is kicsit, hogy ti mar tul vagytok rajta.Kép.

Rita
Sok szeretettel gratulalok Lilihez, szep nagy baba lettKép.

Bori
Neked is megegyszer gratulalok a szep hajasbabadhoz, nagyon edes kis pufok pofikaja van.

Pano
Olyan rendes vagy, hogy igy gondjat viseled a tablazatoknakKép. Mi lesz velunk, ha korhazban leszel?
A csikok nalam is Agival lettek a 8. honapban. Azonban sem Lauraval sem most nem alakultak ki ujakKép. Egyebken nalunk apukam bore ilyen fos, es a hugaimmal egyutt az o boret orokoltukKép. A varazskremek sajnos nem segitenek.

Suncsi
Osztozom banatodban, el tudom kepzelni, milyen vacak lehet most. Azert fel a fejjel, Andriska biztos ugy lefoglal, hogy nem lesz idod sokat szomorkodni. Mikor mentek haza?

Orsi
Otulok, hogy ilyen jol sikerult a szulinapod!

Chello
Melyik nap megyunk szulni?

Lino
En is remelem a legjobbakat a szulesnel. Irigyellek a labad miatt, en is szeretnem ezeket az elefant bokakat normal allapotukban latniKép. Milyen a 3 gyermekes anyukak sorsa es hogy erzed magad? Tudsz kicsit pihenni?

Zsuzsa
A ferjednek legyen igaza, mert akkor talan lathatunk egy jo meccset. A tagnapi sved-holland szurnyu volt.

Tovabbi kellemes hetveget mindenkinek
puszi
Ildiko
salla

Sziasztok,
Tegnap csak nem jöttem végül...

Legelőször is: köszönöm nektek a gratuláló sms-eket, és az ideírt jókívánságokat is!!!

Az az igazság, hogy mikor (tegnap) 11 után hazaértünk, annyi energia volt bennem, hogy nekiestem az itthoni dolgoknak, nem éreztem egy csepp fáradtságot sem, na ennek meglett a böjtje. Késő délutánra olyan hulla lettem, a derekam-hátam majd leszakadt, a hasam görcsölt kegyetlenül, és a gátam is hasogatott. Szóval dobtam egy hátast a hálóban, pihentem egy órát, ettől helyreállt a rend, de be kellett vennem egy Algopirint is.

Dorka nagyon édes volt az első itthon töltött napján (is), két óránként szopizott, közte isteni jókat aludt, és mosolygott álmában egyfolytában. Ezt egyébként születése óta csinálja, én nem emlékszem, hogy Dani ilyen korán kezdte volna.
A legszebb dolog a mai reggelen az volt, hogy amikor adtam neki egy óvatos puszit az arcára, elmosolyodott, és kb. két másodpercig úgy is maradt a szája ( még a füle is hátraszaladt valahogy...)

Most láttam Panó táblázatát, hát mi aztán beindultunk az utóbbi napokban! Valiról nem tudtam, így az nagy meglepetés volt. A tegnapi napot végigolvastam nagyjából, a többit is megpróbálom majd, mert annyira rossz volt kiesni a napi történésekből!!!

Lino,
Gyönyörűen leírtad a történetet! Én is meghatódtam, biztosan más szemmel is olvasom mint frissen szült nő...Nagyon sok boldogságot kívánok nektek, rengeteg energiát hozzá (hozzájuk) és köszönöm, hogy értesítettél sms-ben. (Jesszus, te már vendégségben voltál...?!)Puszi

Swen,
Kedves Táblaelső...
Meddig is várunk a következő babára?!
Tényleg, Nandáról nincs hír? Ő is nagyon az elején van...
Örülök, hogy egyre jobban érzed magadat, legyél is tele energiával, arra nagy szükséged lesz. Meg a jókedvre is, természetesen.

Valaki azért pár mondatban össze tudná foglalni az elmúlt napok eseményeit...? A babákat tudom-látom, a többi történésre vagyok kíváncsi, amíg vissza nem olvasok. Előre is köszönöm.

Orsi,
Utólag is boldog szülinapot kívánok neked!!!
Annyira jó olvasni, milyen boldog vagy. A babád biztosan szuper kiegyensúlyozott lesz ilyen anyóca mellett.

Zsuzsa,
olvasom valamelyik anyuka írta, hogy felvették Zsófit az oviba. Ez szuper.
Mit csinálsz a folydogáló tejjel, kagylóba nem érdemes felfogni, és összeöntögetni?
Hogy vannak a "sérüléseid"?

Linda,
sök csók neked. Hgy vagytok Ádival a múltkori "eset" óta? Atomantinak boldog szzülinapot kívánok én is.
A mellszívóm szuper!!! Üveggel is csináltam már, zacskós megoldással is, képzeld, tegnap szopi után lefejtem egy mellből még 140 ml-t, annyira jó kiüríti a mellet, hogy kb. fél óránként imába foglalom a feltaláló nevét!

Süncsi,
hogy vagytok? Milyen a hangulatod, szokott még depis lenni (tudod, nem olvastam még vissza...)?
Anyukádék miatt ne légy elkeseredve, biztos jönnek újra, amikor majd tudnak!
Szerelmes vagy már a fiadba?Kép
Az alsó alkatrészeid milyen állapotban vannak?

Az én helyzetjelentésem: szülés után NEM volt kint az aranyér, aztán amikor 3.nap sikerült a wc-re menés, szépen kijött, nem nagy állítólag, de annyira sz@r! A gátam is jobban feszít valahogy miatta, de az elég szépen néz ki.
A hasgörcsök kínoztak a kórházban rendesen, de kibírtam fájdalomcsill. nélkül, mostanra pedig szinte elhalványultak, kivéve a tegnapi "túlhajtást".

Úristen, megint szórakozik velem a gép, ezt megpróbálom gyorsan elküldeni...

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Na, azt felrakta.
Valami nem stimmel a gépünkkel, elemet cseréltem a billentyűzetben (zsinór nélküli darab), és azóta néha elkezd a címsor ugrálni, és behülyül az internet.

Az első éjszaka: 8 órás etetés után fél 10-kor tudtunk csak fürdetni, végigszemlélődött közben, hangja sem volt, utána evett megint, éjfélkor szintén, aztán fél négykor, ez kicsit hosszabbra sikerült (szénné sz@rta magát, ahogyan egyik régi barátom mondaná), csak fél 6 után aludt el újra, fél 11-kor ébredt fel enni, azóta megint alszik.

Dani nincs itthon. Reggel bőgtem is miatta egy sort. Kedd este óta anyósomékkal van, voltak bent a kórházban, aztán kimentek
Szigethalomra, annyira jól érzi magát ott, minden kívánságát lesik, imád ott lenni. MInden nap beszélünk, és mindig kérdezi a kistesót, meg mondja, hogy puszilja, és szép álmokat kíván neki, de azt mondta, hogy szívesen maradna még két éjszakát ott, egyébként holnap hozzák haza. Reggel úgy bőgtem, hogy anyósommal már nem is tudtam beszélni. 6 év alatt nem volt többet távol 2 éjszakánál, azt hittem, nehezen fogja majd bírni, de nem úgy tűnik.
Most ez az egyetlen dolog rontja csak el a kedvem, pedig hülyeség, az eszemmel tudom, de a szívem megszakad.
Most el is köszönök,
igyekszem minél hamarabb megírni nektek csodálatos szülésem történetét.

Zsuzsa,
nem is írtam, a mellbimbóm olyan durván sebes, hogy az leírhatatlan. Megy a Garm. ezerrel, meg szellőztetés, de semmi haszna.
Nem is engedem, hogy a szopizás első perceiben valaki ott legyen mellettünk (ld. anyuék), mert valami olyan iszonyat fájdalom, amikor elkezdjük...Na, Daninál ez kimaradt. A bimbóvédő sem segít rajtam, ugyanúgy fáj, ahogy préseli az álkapcsával.Kép
Puszi
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Linda!

Kötözés sikerült. De azért örülök, hogy már csak egy-két nap (Ma este megyünk varratszedésre.), mert a szőr is kezd visszanőni, és most már a kötés leszedése kezd egy kicsit kellemetlenebb lenni.

Tegnap elfelejtettem írni a pocakrepedésnél, hogy a fiam volt a legnagyobb, és vele volt a legkevesebb csík, aztán ahogy "mentek össze" a gyerekek, úgy szaporodtak a csíkok.

A tandem szopi jól működik nálunk. Anno Ádám és Csilla is ezt csinálták, csak azt kell elfogadtatni az éppen aktuális naggyal, hogy csak a kicsi után lehet szopizni. A külön haszon, hogy így nem kell fejnem.

Orsi!

Majd a berendezett házetokról is tesztek fel képeket? Én nagyon kíváncsi lennék rá.

Swen!

Éjszaka nem vagyok elkényeztetve annyira, mint Lino és Zsuzsa, de azért alakul a helyzet. Ma éjjel már egyszer volt két szopi között három óra is.

Lino!

Örülök, hogy beindult nálatok is ezerrel a tejcsi.

A víz nálam is csak szépen lassan indult el lefelé, de most már úgy tűnik eltűnt.

Zsuzsa!

A tükörre én is gondoltam, de egyetlen egy van, és az is fejmagasságban. Szóval nehezen kivitelezhető. Kép

A kórházi koszt témában nem akarok senkivel versenyezni, de szerintem a műtét utáni folyékony ill. pépes kosztot sehol nem tudják alulmúlni.

Nagyon rendes a csemetéd éjszakai alvás szempontjából.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Chello: én nem örülök neki, hogy ennyi mindent csinálok. Csak tudod senki sem kérdezi meg, mit segíthet!

Bori: Edina is mosolyog álmában folyamatosan! De én emlékszem, Zsófi is csinálta Kép
Ne vidd túlzásba a dolgokat! Én sem pihentem ma reggel 6 óta, és már sírhatnékom van. És még nagyon messze az este!
A sérüléseim? Már csak a gátam, a belső varratok, és a nemes erem van számontartva. Az utolsó talán a legjobban javuló ( az Aurobin krém csodákat tett). A gátam estére a sok üléstől irtó érzékeny! És hogy belül mi van, attól meg nagyon félek...
És nekem már mehetnékem is van. Unom az itthonlétet (11 nap alatt egyszer jutottam el a vérvételre, és egyszer levittem a szemetet. Slussz!), a bezártságot! Legalább vásárolni!!!
De érdemes lenne a szopizásnál, meg amúgy is kagylózni, de nincs kagylóm!
Ami Danit illeti: mi is eladtuk a hazajövetelkor Zsófit, hogy az első éjjel ne legyen gond. Hát megvallom, az én lányom sem akart hazajönni anyóstól! De engem annyira nem zavart! Most pótolja, amit akkor "elmulasztott".
Melled: szegénykém! Anno nekem is avval kezdte Edina, hogy kirágta, és az egyik keresztberepedt! Nekem is nagyon fájt, és napokig Garnasztanom, és védőm sem volt!
Most ált. nem használom a védőt, csak ha kómás, vagy ha kapkod. De nekem avval kevésbé fáj.
Én is sokat szellőztetek, ált. csak póló van rajtam (no cicifix), és így jobb! Majd akkor javul neked is, ha ritkábban kezd majd enni Dorka! Türelem!

Zita: Csilla a fejőgép? Kép És tetszik neki?
Milyen volt a varratszedés?

Nos, most el. Mindenkinek jó pocakosodást, illetve szoptatást!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Bocsi lányok, hogy ide írok. Mentségemül szolgáljon, hogy én magam is fél éves babámat gondozom itthon és Zsuzsa topiktársatok a barátnőm. Kép

Zsuzsa,
Megkaptam, a képeket, köszi. Kép Kicsilányod, Edina, nagyon aranyos, szép és formás baba. S ráadásul még jó is, hogy ennyit alszik! Kép
Gratulálok a sok tejcihez, és nagyon örülök, hogy ilyen ügyesen sikerül szoptatni! Csak így tovább! Kép A tejfolyásra kitalálták az anyatejgyűjtő kagylót. Kép Ha Neked nincs, kölcsönadhatom az enyém (már nem használom). Kép Gondold végig: 1 ciciből csak úgy kicsoroghat 30ml!!! tejci, ha mindkettőből, akkor az már több mint fél deci! Kép Elteheted jégkockás zacsiba is a hozzátápi idejére! Kép

Drbusborbala,
én is kipróbáltam a Garm.-t. Eredménye ugyanaz volt, mint Nálad: könnyes-fájdalmas-gyötrelmes-pokolba kívánom az egészet szopik. Kép Aztán leálltam vele, csak sima langyos vízzel lemostam, majd szopi után hagytam rászáradni a gyerek nyálát és az anyatejet. No meg szellőztettem sokat (a melltartóba a kilukasztott anyatejgyűjtő kagylót használtam, abban szellőzött és nem ért hozzá semmi!). Sebesség alatt nálunk is védővel ment a szopi. 3-4 alap alatt rendbejött mindkét cici, azóta sincs semmi gondom velük. Kép Ill. most már kezd lenni, mert a meglevő 2 fogacskánkat használni kezdtük. Kép

Na nem osztom itt az észt tovább. Kép
Bocsi +1x mindenkitől. Kép További kellemes 7végét kívánok! Kép

Boróka
femõke

SziasztokKép

Na, jo sokara keveredek megint ide, de a bevasarlas a Kika-ban es az IKEA-ban iszonyu hosszu volt, aztan mar itt voltak a vendegek, ebedelni is epphogy csak tudtunk. De ugy nez ki megvettunk mindent, amit akartunk, ugyhogy most folytatodik a szereles ezerrelKép Egyre jobban nez ki a nappali es megleptem magam egy viraglocsoloval is, nem birtam otthagyniKép

Lino
Koszonom a koszontestKép Tok jo, hogy ennyi tejed van! Fejsz is?

Suncsi
AnyukadekKép El tudom kepzelni, milyen rossz lehet most, en is eltem at 6 evig a tavollet es a honvagy miatti banatot. Csak remelem, hogy hamar tul leszel rajta, a kicsi fiad es a parod majd karpotolnakKép Sok puszi nektekKép

Bori
Olyan jo, hogy itt vagy ujra! Es ugy irigyellek az ilyen pillanatokert, mint ez a mosoly! Nekem az is fantasztikus, mikor kinyomja a terdet-sarkat, vagy a popsijatKép Imadom!Kép Mi lesz, ha kibujik, agyon fogom szeretgetni!KépKoszonom a koszontest es tenyleg nagyon jol erzem most magamKép
MellbimbodKép DaniKép Probaj nem buslakodni. Puszi NektekKép

Zita
Jo lenne fenykepeket felrakni, de addig nem szeretnek, amig nincs kesz teljesen, ugy igazan. Meg 1-2 dolog hianyzik. Ha mar ugy latom, hogy nagyjabol ok, akkor igerem rakok fel kepetKép

Kivancsi vagyok a mai meccsre, mert a tegnapit en nem is nagyon neztem, olyan uncsi voltKép Az egyetlen jo pillanat a kapus vedese volt. Remelem ma azert jobb lesz, mert a portugal-angol utan mar ezek tok esemenytelenek! Remelem jo donto lesz!

Kepzeljetek holnap jonnek az acsok es elkezdik vegre csinalni a teraszunkat!KépKépKép Mar eleg reg ota varunk ra, eloszor nem jott meg a faanyag hozza, aztan meg azt meg le kellett kezelni, amit Apukam tok egyedul csinalt meg! De most mar minden kesz es remelem holnap tenyleg elkezdik! Ha az kesz lesz, akkor egeszen szuper lesz, ki lehet majd ulni, hu de varom mar! Remelem a beepitett szekrenyunk is hamar megcsinalja a parom, mert akkor vegre bekoltozunk a haloszobankba es elkezdhetjuk berendezni a gyerekszobat.

Tenyleg, gyerekszoba! Nem tudjatok hol lehet jo aron kapni pelenkazos komodot? Olyat, aminek aztan leveheto a pelenkazo resze. Ma neztun egyet a Kika-ban, 39.900 nem tudom ez jo ar-e, vagy van-e esely olcsobbat talalni? Mert ha nincs, akkor ezt fogjuk megvenni. Csak az zavar, hogy a polcot nem lehet hozza kulon megvenni, csak szetben, de abban benne van a gyerekagy is, ami ugye nekunk mar van! Szoval nehez, mert aztan meg masmilyen polc legyen a komod felett? Es annyira megy az ido, hihetetlenul repulnek a hetek! Neha kicsit felek, hogy nem lesz meg minden, mire megjon Gergo! Aztan megnyugtatom valahogy magamKép Muszaj, nemKép

Na megyek, mert mindjart bepisilekKép

Puszika mindenkinek, ma meg biztos jovokKép

Orsi
33+2

avocado

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?