A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Krisztiknek boldog névnapot!
Akartam írni tegnap, csak valahogy elvesztem: Boldog 7-iket Zillének, Milánnak és Bálintnak, mára pedig Patriknak :D
Moffli: noná, tegyél képeket, nagyon kíváncsiak vagyunk, és gyere nyugodtan a kérdésekkel.
Rólunk: semmi érdekes. Sacinak esténként annyi takony van az orrában, hogy szopizni sem tud, alig bírom elaltatni, nappal meg alig... meg éjszaka is alig, ez egy exkluzív esti program...
Édes volt ma reggel. Nála a cszicszi az, ha nagyon örül valaminek (jellemzően a babáknak, de a cicinek, a macskának, stb...). Reggel édesen rámmosolyog, nem tépi a ruhámat, mint egyébként akkor szokta, amikor majd beszopizik, csak ránézett a cicire, és közölte vigyorogva, és mutogatva, hogy cszicszi :D Persze, ennek a kedves kérésnek nem lehetett ellenállni :D Na persze nem akarom belemagyarázni, hogy beszél a gyerekem, mert távol áll attól, és mint írtam, ez a szó nála az öröm kifejezése, de annyira édes volt, mert azért mégis: elmondta, mit akar :D
Magdi: enyém Saci alszik, 2x 2-3 órát.
Móni: sajnálom, hogy ez a helyzet a párod fiával nem akar normalizálódni, kitartás!
Dugulok, ezer dógom van, csak bekukkantottam :D

Csöre
csöre74

Köszönöm a névnapi köszöntéseket! Krisztinek és Biga.csigának én is boldog névnapot kívánok!
Névnapom örömére elmegyek az IKEA-ba és az Árkádba. (és még kapok is valamit :P )

krisz78

Kép

Boldog nevnapot annak aki ma unepli!!!

Csatlakozunk a fogatlan rosszul alvokhoz :roll:

Moni orulok,hogy valamilyen modon megoldodni latszik a dolog!

Magdi a nagyobb fiam is kb ilyen ritmusban aludt annak idejen aztan 1-masfeleves koratol egyaltalan nem aludt,van ilyen ,hogy kevesebb az alvas igenyuk kellemetlen mig hozza szokik az anyuka de aztan egyszere ez lesz a termeszetes :roll:

Eniko mar ket napja hogy ejjel is eszik 2x mert mar nem tudok mit kezek vele de ha ha csak az ido befolyasolja es 2-3 nap es kimarad :wink:

Jok a talis kepek es esment megallapitam,hogy Katuska milyen csinos?! :shock:
S ki az a falmert es fekete polot viselo mert o szinten!!!
Tovabbi szep napot!

Tetyk& a fiúk
tetyk

Szép jó reggelt!

Na jó, nem most keltem, csak még álmos vagyok :D Már volt itt a védőnő, mostam, teregettem, rendet raktam :D

Minden Krisztinek, Krisztának, Krisztinának boldog névnapot!

Csöre: amilyen kis ügyes Saci, nem lepődnék meg, ha lassan elkezdene beszélni :lol: Egyik kollegám mondta a múltkor, hogy lassan kezd beszélni Bálint, nem? Mondtam, hogy ja, lassan.... És amúgy kétgyerekes apukáról van szó :shock:

Magdolnasz: Bálint délelőtt alszik kb. 40 percet, majd délután 2-2,5 órát. Nekünk ennyi a napi alvásunk.

Mágnes: ilyen új szokása Bálintnak is van, szopizás közben a hüvelykujját is szopizná :lol: Én is állandóan húzkodom ki a szájából a kis ujját.

Móni: kitartás az otthoni helyzethez. Szerintem is tudatosítsátok a fiúban, hogy a döntése végleges, ha visszamegy az anyjához, akkor ott is kell maradnia. Nem ugráltathat két családot is kénye-kedve szerint. Már elég nagyfiú, hogy ezt megértse.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Én is Boldog Névnapot Kívánok Krisztiknek!

A kisfiúknak miért nem gyártanak iylan habklumpát??? csakis hófehér virágos, rózsaszín meg narancssárga szinekben kapható....a fiús színek meg mind 30-as mérettől pedig jó lenne valami papucs Máténak és ebbe tök jól bele tud bújni. Totál kiakadtam mire kaptam egy fehéret fiús mintával azt is 2 számmal nagyobb méretben...közben a gyerekem, mint egy eszeveszett rohangált a boltban a sorok közt...agymenés vásárolni vele.

Petra is fogatlan.Még.
katuska79

Katuska:Van kékben is minden méret!!!-Meg mindenféle színű... :)

Eszter

Kép
eszterem

Krisztiknek Boldog Névnapot!!

Csöre - Köszi a köszöntést. Zille is szuszogott az egyik nap de nem folyt az orra, de gondoltam kiszippantom, olyan sírást levágott, ha bekapcsolom a porszívót már sír pedig a 7 hónap alatt csak néhányszor szippantottam. Szóval remélem nem lesz sűrűn náthás. De most is kiszívtam egy csomó fehér trutyit, lehet azért is csippant mostanában mert el volt dugulva az orra.

Bálintnak gyógypuszik, remélem semmi komoly.

Fogunk nekünk sincs még.

Magdi - Zille 2x1,5 órát alszik. Nóri viszont átalussza az éjszakát, ott visszakapod!! :lol: :lol:

Tegnap megvettük a Concorde Ultimax-ot, bár én mondtam hogy nézzük csak meg, de apus mondta, hogy ő nem jön el még egyszer és most veszünk valamit, ha törik ha szakad. Ő mindenben ilyen nem nézelődik, bemegy megveszi kijön. (Na jó a neten utánanéz előtte)
Az eladó mondta, hogy ezen kívül a bebe confortnak van egy ami beköthető hátulról és fekvő pozicióban van benne a baba, a többit nem ajánlotta. De az nekem nem tetszett, mert szűkítővel már kicsi, nélküle meg még nagy volt.
Hát nem tudom ki mit fog venni, de azért ez nem az a napi szinten ki-be tesszük ülés. 12,5 kiló!! :shock: :shock: :shock:

Moffli jó hogy jöttél! Kérdezz bármit bármikor!! :lol:

Folyt köv...

Kép

Kép
lucus16

Felraktam az újabb képeket gépre,ezért ha nem baj ide is pakolnék 1 párat.Úgyis rég volt róla kép :D
Tegnapi és mai képek.Melegben és hidegben...
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Na lépek...Kiganézom a konyhát!
Ja és ma az ebéd almapüré csirkehusival és rizzsel.Az ötletet a kecskeméti kajától loptam,amit a múltkor evett és nagyon ízlett neki!Kétpofára ette!A gyümi husival nagyon bejön!(volt 1x olyan is ,hogy őszibarack pulykahússal-az is ízlett neki!)

Eszter

Kép
eszterem

Eszter! hol é? az összes kínait bejártam a környéken...egy ezresnél nem is ér többet...jó ha egyszer kétszer felveszi majd :wink:

Lucus! hű az jó nehéz ülés! de legalább van benne anyag...nem kell azt naponta kiszedni úgyse. Amúgy meg 12 kiló hidd el meg se fog kottyanni hamarosan, két újjal fogod hajigálni mert ahogy nő a gyerek úgy erősödünk. Én is simán cipelem Mátét, mert hozzá erősödtem, apa meg aki erős meg akar szakadni tőle :lol:

Tegnap Máté elaludt este fél 7-kor a hintában, párom bevitte az ágyba és reggel nyolckor ébredt :shock: filóztunk rajta este, hogy felébresszük-e...jól tettük, hogy hagytuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katuska79 2009.08.05 11:47-kor.
katuska79

Ja csöre:Látod,nekünk még nagy a sapi,amit nagyanyótól kapott.Ez asszem 12 hós méret!Csak mert a multkor szó volt róla... :D

Eszter

Kép
eszterem

Katuska:Köbö 400 ft. volt a piacon.Minden vasárnap járunk Gyálra,vagy Sz.halomra sétálni a piacra reggel.És ott!!!!!! :D

Eszter

Kép
eszterem

Jaj,azok a picik voltak...a 17-18..aszzem 20as méretig.De Nem volt 1 ezres!

Eszter

Kép
eszterem

Eszter! az a csíkos rózsaszín nadrág nagyon tuti:) tiszta erobik a csaj benne:))
A csirkét grillezve is lehet majd adni, nem muszáj főzni. Főleg ha már van egy pár fog amivel rágcsál.
katuska79

Igen Eszter pici mértben láttam én is! de akkorában meg minek???? tök gáz az egész...
katuska79

Köszi lányok arik vagytok :D Csöre nem jött privi :roll: hogy nőnek a lurkók Hanna: nem semmi már négykézláb????? :D Eszterem: Eszter is nagyon ügyesen ül már :D Nellus még nem csücsül még eldől :wink: Magdolnasz: Nóra baba csücsül már ? Kép pancsi apával a medencémben
erzsebet0312

Katuska!Nem!Van méret ,csak 400ért csak a kicsik vannak!20AS méret felett asszem 800ft.Ha van rajta valami bizbas*,akkor 1000körül van... :D
Az adidas?Az rövidgatyesz(térdig ér már)Amúgy háromnegyedes volt...Derékban viszont még mindig jó!

Eszter

Kép
eszterem

Erzsébet:Ügyesen ül? :D Az a jobbik eset és nem kell futkosnom utána,mert elmászik,kimászik,megszökik,kipakol,lepakol!!!! :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Folytköv folyt.

Upssz, Lassan 2,5 órája alszik, ebben az időben mást úgysem lehet.

Saci édes lehet ahogy beszél, pedig ezek jó nehéz hangok.
Én a b,d,f,h,j,p,v Betűket fedeztem már fel a gagyogásában, nálunk a jókedvű beszéd a hábúúúú, a végét berregtetve!! :lol:

Én 48 órát tárolom a zöldséget., úgy ahogy Enikő írta. Gyümit max ha sok marad délután odaadom, de inkább mindig frisset csinálok. de az is gyümi függő, az őszi eléggé bebarnul azt megeszem én.
javascript:emoticon(':lol:')
Lányok én értem is meg nem is a fűszerezés dolgot, tényleg tök ízetlen, de ők még nem ismerik ezeket az ízeket, annyira új nekik a tejhe zés a tápszerhez képest. Szerintem nem maradnak le semmiről se ha majd csak2-3 hónap múlva kezdem el sózni. Mondjuk Zille megeszi só nélkül is, szóval egyelőre én nem fűszerezek.
De az más ha sehogy sem jön be, akkor lehet elkezdeném én is fűszerezni.

Eszter nagyon életre való kiscsajszi lesz az már most látszik!! Epres sapi tutti szupcsi!!

Ülést nem fogjuk ki be tenni, meg ez olyan, hogy amiben a baba van azt külön le lehet venni. Csak azért írtam, mert Krisz mondta, hogy nekik két autóba kell, szóval, ha napi szinten váltják az autókat, akkor azért egy idő után szerintem vesznek majd még egyet.
:lol:

Annyira tudják a babák, mi az ami nem játék és nekik pont az kell. Itt volt a tesóm, kapott olyan ikeás szövet papucsot, Zille egyből kiszúrta és rástartolt. Eszembe jutott van még egy vadi új még a címke is rajta volt. Oda raktam neki azt had egye, de neki a koszos használt kellet az új nem!!! :lol: :lol:

Mondjuk mi sem a játékainkat ettük: Az én kezemben a doboza az ikertesóm szájában a belső csomagolása van egy negatív filmnek. :lol:
Kép

Felébredt, megyek.

Kép

Kép
lucus16

Lucus! jajj de édes ez a kép!!!
egyébként épp most tisztítom az üléseket úgyhogy rádobtam a vázat a mérlegre és ez is 11 kg...de simán pakolászom napi szinten mert a kocsink dolgozós úgyhogy ki kell belőle pakolni mindig. Első pár alkalom volt csak bénázás azóta megvan az a kitekeredett testhelyzet amivel gyorsan bekötöm :lol:
Ahhoz képest, hogy holnap este indulunk nyaralni még semmit nem pakoltam el...
katuska79

Tényleg akinek személyautója van az hogy tud pakolni??? mert szerintem nekünk a plató tele lesz....
katuska79

Lucus:Tök jó a kép!Iker tesód van?Az jóó!
Még ezt akartam...pár napos kép. Kép Kép
Katuska:Na akkor húzzál bele! :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Boldog Krisztina napot minden érintettnek!

Katuska! A sugárba láttam én sima kékben ilyen klumpát!

Kis Eszter nagyon édes!

Erzsébet! De nagy lett már Nellike!

Lucus! Mustasd az ülést! Mennyiért vettétek és hol?
Nagyon édes ez a kép rólatok! :lol:

Vicky! Mielőtt megrendelitek az ülést mindenképp szólj rám légyszi, mert lehet, hogy én is kérek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska:Attól függ,hová megyünk.Ha pecázós nyaralás,akkor általában a transporterrel megyünk(István dolgozós busza)Ha csak pár nap pecázós nyaralás(1 hét köbö)Akkor fel a tetőbox és kombi autóval megyünk.Ha meg csak sima nyaralás(ilyen nem sokszor volt még)akkor csak a kocsi hátulja.Bár,hogy mostmár +gyerek,meg gyerekcucc...Hát rendesen be vagyunk építve hátra,szó se róla!!... :lol: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Katus: mi simán befértünk 5-ünk cuccával a kocsiba, még a rolót is el tudtuk húzni (Zafiránk van). Igaz, a babakocsit Apósék vitték.

Luca: de édesek vagytok :D Ezek szerint nem egyformák, ugye?

Erzsébet: repült a privi :oops: :lol:

Kaja: én a főtt kajcsit 24-48 órán át tárolom, a friss gyümit max. reggeltől estig, vagy estétől reggelig. Amilyen marha keveset eszik a lányom, a lereszelt gyüminek töredéke sem fogy el :?
Fűszerezés: Saci is simán megeszi fűszerek nélkül a saját giga mennyiségét... én úgy gondolom, mint Luca, ráérünk még fűszerezni.

Na, túl vagyunk az első lépcsőmászáson :roll: igaz, eddig nem találkozott ilyesmivel, talán ezért úsztuk meg eddig. Simán vette az akadályt, úgyhogy mostantól résen kell lenni, lépcsőfeljáró ajtaját csukva tartani, nehogy észrevegye.

Na, megyek gépet szerelni a gyerekeknek, nemtom mit alkottak vele :?

Csöre
csöre74

Hazaértem.
Képzeljétek lehet hálózsákokat is kapni az IKEÁ-ban. Eddig nem volt, vagy csak én nem láttam. :roll: Van 6-12 hós is. Volt konnektorvédő is. Aztán vettem még pár apróságot (fali játéktároló, fürdőszobaszőnyeg stb.) Tökre átépítették a fenti szintet. Alig találtam meg a lépcsőt a piactérre.

Alvás: Ádám is alig alszik. Van olyan nap, hogy csak 2xfél órát. Na, estére ilyenkor kinyiffanoki, mert kezelhetetlen.

Lucus: de édes kép!

Eszter: cuki a csajszi :lol:

Erzsébet: látom, Nelli is szereti a fürdést! :lol:

krisz78

Nelli, Eszti nagyon édik! :)
Fűszer szerintem sem kell még...
Lányok, van még valaki, aki csak ezután fogja kereszteltetni a babót?

benci

Benci: nálunk valszeg szept. első hetében lesz a keresztelő, Öcsémék kisfiával együtt :)

Csöre
csöre74

Benci! Még nálunk sem volt és nem is tudom mikor lesz!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csőre :)
És nem féltek, hogy kiszalad a templomból? :wink:
Mi most vacillálunk, eredetileg augusztusra terveztem, de már biztos nem jön össze, most szeptemberben gondolkodunk mi is, csak félek, hogy pont a legvirgoncabb periódusában lesz.. :shock:
Fiamat pont 1 évesen kereszteltük, akkor már bizonyos fokig lehetett hatni rá, ült szépen az ölünkben...
És akkor még egy kérdés ezzel kapcsolatban: Szerintetek gáz, ha fiam katólikus, Borka pedig református lesz?Férjem előbbi, én ref., anno az volt az egyezség, hogy a második gyereknél én döntök, páromnak mindegy, szeretném is, hogy vigye tovább valaki a családban a ref.vallást is, de félek is, hogy kicsit bonyolult lesz így, meg káosz a gyerkőcök fejében...amúgy nem vagyunk gyakorló vallásosak...
Vélemény?

benci

Enikő :)
Akkor lehet, hogy Ti is jövőre hagynátok? :roll:

benci

Benci:Mi 4 hetesen kereszteltünk.Akkor lehet a legjobban hatni rá...Végig alussza az egészet.Ha nem gyakoroljátok a vallást,akkor szerintem teljesen mindegy,hogy katolikus vagy református.Pölö én úgy tudom,hogy a gyakorló katolikusok 6 héten belül keresztelik a gyereket,mert úgy mondják,addig még Isten kezében van.Én így tudom.Nálunk a nagyszülők komoly vallásosak(én részemről).

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

áááááááá, reménytelen visszaolvasnom, inkább bekapcsolódom.

Boldog Krisztina napot!!!!!!!!

Krisz: mi is ma délelőtt voltunk az IKEÁ-ban és az Árkádban! Kár, hogy nem találkoztunk.

Benci: szerintem a legtöbb vegyes vallású családban ez a helyzet. Az egyik gyerek így van megkeresztelve, a másik úgy. Szerintem, ha már felfogják, hogy mi az a vallás, azt is meg fogják érteni, miért különböznek ebben.

Móni: azt olvastam, hogy újabb különleges nevet választottatok babónak. lesz második neve is? Nem féltek, hogy esetleg csúfolni fogják? Ne haragudj, hogy ilyet kérdezek, csak van ilyen tapasztalatom.

Erzsébet: ááá, nem ül. Nem is forog, csak hátáról a hasára. pedig megy vissza is, mert párszor csinálta, csak egyszerűbb üvöltenie, ha elfárad.

Lucus: igaz, az éjszakákra rossz szavam nem lehet, de megszívom rendesen a délutánokat, estéket, mert akkor már tiszta zizz.

Eszter: édesek a képek!

Tetyk: de jó, hogy Te is tettél képet!!!! Gyönyörű!!
magdolnasz

Mitől lenne káosz a fejükben?Rendszeresen fogják látogatni a templomot?Egyik ide-másik oda? :roll:
Sztem nem gáz egyátalán...Ez ma már csak formaság.Régebben ez komolyabb dolog volt.Nem olyanok már az emberek,mint régen!!!

Eszter

Kép
eszterem

[quote]M írta:i 4 hetesen kereszteltünk.Akkor lehet a legjobban hatni rá...

Eszter, nyilván, 2 hetesen meg mégjobban lehetett volna hatni rá :lol:
Én 4 héttel a szülés után azt sem tudtam, melyik világon vagyok, nemhogy megszervezzek egy keresztelőt :roll:

benci

Benci:Nem volt nagy dolgom,csak besegítettem.Itt volt anyukám és anyósom is.Meg álló fogadás volt és köbö 30an voltunk.Az nem olyan sok,nem volt itt mindenki... :D

Eszter

Kép
eszterem

Magdi,
én inkább a "logisztikai" oldalára gondoltam, pl. külön fogunk járni templomba, kettő ide-kettő oda? Mert azért néha csak el kell járni...Vagy itt van ez az ovi-suli kérdés:Benedeket-aki katólikus-most felvették az ősztől reformátussá váló oviba, de jövőre meg lehet, átviszem a katólikusba, általános iskolába a katólikusokhoz szeretnénk adni őket, mert annak van a legjobb híre itt, gimnáziumba meg a reformátusba, ugyanezen okból... :lol: :lol: :lol:

benci

Benci! mi sem kereszteltünk még...azt se tudjuk kik lesznek a keresztszülők. Mátét másfél évesen kereszteltük. Ha Ő kibírta úgy, hogy még a misét is végig kellett ülnie akkor más is kibírja:)

Szerintem sem számít sokat miylen vallású főleg ha nem gyakoroljátok....én is csak onnan tudom, hogy katolikus a vallásunk mert mondták...De szerintem nem a vallás a lényeg, hanem a hit.
katuska79

Katuska:Szerintem is... :)

Eszter

Kép
eszterem

Benci: szerintem sem gáz, legalább jobban lejön nekik, hogy az egyház kérdés nem annyira fontos, bár vannak eltérések, amiket majd simítani kell. Nálunk ugyanaz a helyzet, mint Nálatok, de Apus azt mondta, ha már a katolikusok szerint vad házasságban él, akkor az ebből a vad házasságból született gyerekeit sem kereszteli katolikusnak.
Hááát, másik kérdés: remélem, nem szalad ki :D
Én 4 hetesen nagyon korainak tartottam volna, főleg, mert akkor elég c@r volt az idő, és egyébként is, csöreanyatigris nem sok embert engedett akkor Sacikája közelébe, nemhogy 30-at, márpedig annyi vendégünk nekünk is tutira lesz, főleg, hogy két gyerek, összesen 3 család.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre de jó, hogy írtad, hogy "beszél" Saci, mert Zétény is :lol: :lol: :lol: . MEglát és azt mondja, hogy Annny, Annny....esküszöm. Az apjának meg így puffog a szájával olyan mintha p betűt akarna mondani de még nem tud.....És énekel velem ha éneklek neki...tátott szájjal "lala"-zik........idáig mindenki hülyének nézett és elnézően mosolygott rám :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: , de ha valaki hát majd te most megérted és elhiszed, mert TÉNYLEG :lol: .

Krisz: én vettem Zéténynek olyan hálózsákot és nagyon szeretem...igaz ebben a száz fokban nem hordja de sokáig használtuk és tök jó volt. Nekem bejött!

Boldog névnapot a Krisztiknek és Krisztáknak:.)
MEgyek palacsintát sütni....nehogy unatkozzak :roll: :) .

KépKép
peni

Benci: szerintem simán mehettek hol az egyik templomba, hol a másikba együtt. Max. nem csináljátok meg a rituáléket. Az én férjem sem énekelte a zsoltárokat :) Ha meg amúgy is ilyen óvoda, olyan iskola, amolya gimi, jobb is, ha hamarabb elfogadják, megismerik.

Katuska, Barti, Krisz: hogy ti milyen csinosak vagytok!!!

Egy tegnapi kép:

Kép
magdolnasz

Csöre:Én is anyatigris voltam,vagyok..Én még most sem nagyon engedem más kezébe a gyereket.Attól,hogy 30an voltak...Jót mulattak,de a gyerek az enyém.Ittak az egészségére!mINDENKI OLYAN RÉSZEG VOLT,MINT A KUTYA....Volt sértődés,mert még a nagyszülőknek sem adtam oda 1x2x csak köbö 3 hós koráig.A keresztszülők is amíg fogták én álltam és figyeltem.Ahogy lelocsolták ki is kaptam a kezükből.Kész ennyi volt.Mehetünk! :D
Úgyhogy köbö annyi volt.És apósom mondta anyámnak,(mikor sírva fakadt,hogy nem adom oda a gyereket neki)hogy majd szaladhatnak még utána.És,hogy Igazi anyatigris vagyok....! :D Ez van!

Magdi:Édi-bédi a lányod!!!!! :D

Eszter

Kép
eszterem

Keresztelő:mi jövő nyáron fogjuk keresztelni Bencét. Egyrészt mert a keresztanya jelöltünk 1 hónapja szült, és tőlünk 270 km-re lakik, másrészt, naívan azt reméljük, hogy jövőre összeszedjük magunkat kicsit anyagilag, és akkor ki tudjuk fizetni az éttermet.... :oops: ( tudom,és akkor az északi szél becsukta a mesekönyvet.... :wink: )
Templomba mi nem járunk. Ha Anna vagy Bence majd szeretnének menni, akkor elmegyünk velük, meg hát persze megnézzük a templomokat, mesélünk neki a Jézuskáról, de hitet gyakorolni bárhol lehet, nem kelle hozzá feltétlenül templom.
Nekünk azért is volt fontos, hogy a gyerekeknek legyenek keresztszülei, hogy ha ne adja az ég velünk történne valami, tudjam, hogy ők gondoskodni fognak róluk. Mert én ezt megígértettem velük. Én nem várom el tőlük, hogy a vallási nevelésükben vegyenek részt, az a mi feladatunk. Persze az egyháznak ezt szépen megígértük :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: nálunk szintén ez a helyzet a keresztszülőknél. Azért választottam őket, hogyha nekem távozni kellene, jó kezekben tudjam a lányom.
magdolnasz

Tulajdonképpen erről szól a keresztelő...Legalábbis nálunk is!A templom csak formaság.

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Ugyan visszaolvastam, de már képtelen lennék reagálni.:S

Minden Krisztinának boldog névnapot!

Boldog hófordulót az érintett babáknak!

Most már megnyugodtam, hogy én sem képzelem be, hogy "beszél" a gyermekem. :)Amikor felébred, vagy megunta a játékot, és nem talál, azt kiabálja"anny". Bezzeg mikor jó kedve van, és mondogatom neki, hogy anya, csak pofán röhög.:S
Kutyusok a kedvencei, őket pl. Ba-nak hívja. Hogy honnan?:)

Milyen táblázat készül? Mit kell hozzá megadni?

Keresztelő:még nálunk sem volt, és fogalmam sincs mikor lesz. Én még szeretném augusztusban, de ahhoz el kéne jutni a paphoz, őhozzá meg egyedül nem megyek, nagyon bunkó, öreg, és én pl. nem értem, mit mond.:D

Ma megint depis napom van, ezért nem jöttem eddig. Nagy kínnal takarítgattam, raktam be a mosógépet, stb.:(REmélem holnapra elmúlik, mert megyünk "bulizni":)Anyatej világnapja alkalmából lesz egy rendezvény, tombolával, büfével, programokkal. Lesz egy tabló is, amin az én kis szépségem fotója is rajta lesz.:) Olyan büszke vagyok rá, mert a védőnő kérte, had tegye ki az ő képét is, olyan jó kis husis.:)

na, és kezdem a kérdéseimet.:)
Reggeli szopi, ebéd főzelék, uzsi(ha belefér, és nem tolódik az ebéd), gyümi, és tegnaptól bevezettem a vacsit is. Mit lehet neki adni vacsira? Tegnap a maradék főzeléket kapta, de szegénnyel nem akarok állandóan azt etetni. Van itthon rizses tejpép, azt adhatom neki vacsira? Bár még sosem evett, lehet nem is jön be neki.:) Ennél is be kell tartani az elsőre csak néhány kanál kóstolásást? Ha igen, akkor ma mit adjak neki még mellé?
Bizti kicsit bonyolult vagyok, bocsi.:S

És ízelítőül egy két kép.:)

Kép sztárfotó Kép először négykézláb Kép ugye szép vagyok? Kép lebuktál!:)

Kép
moffli82

Moffli:Nálunk 4-én volt ez az anyatejes világnap,de nem mentem el. :? :)
Én is az elején (vacsi bevezetéskor)ugyanúgy a főzit adtam,de mostanában tejpépet eszik,van rengeteg fajta és nagyon szereti.Általában fele víz,fele anyatejjel szoktam megcsinálni,de volt már,hogy a.tej tisztán(jég nélkül :D )De vízzel is megeszi :wink:
Ez az először csak pár kanál utasítás,a kaják kiváltásakor kell,hogy így legyen,egyébként,ha már eszik rendesen nem kell.A pépnél pölö nem pár kanalaztam,mert főzit már evett vacsi időben.E mellé nem kell adnod semmit,mert ez teljes értékű táplálék neki(az 1 adag)minden benne van.Inni csak esetleg... :wink:
És nagyon édi a lányod! :wink: :D

Eszter

Kép
eszterem

eszter:köszi! Akkor ha most estére megcsinálok neki fél adagot, és ízlik is neki, azt megeheti már?
Még csar párszor evett estére igazából főzeléket, de tegnap már fintorgott neki, ezért gondoltam, hogy vmi mást is kipróbálok.

Kép
moffli82

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a köszöntést! Boldog névnapot a többi Krisztinánknak is! :)

Eszter: kanalas sztori :D

Köszi mindenkinek a bébikaja-elrakós segítséget! Az a problémám egyelőre megoldódott, hogy Ágnesnek túl nagy az egyszerre megfőzött legkisebb adag is: legalábbis krumpliból. Gyakorlatilag egyáltalán nem eszik belőle. Azt hiszem egy darabig pihentetjük ezt a krumpli témát...

Moffli de jó hogy benéztél! Noé micsoda kis huncut! :D

Magdi, Téged is rég láttalak, mi újság? Gratula a fogacskákhoz!

Sajnálom a rossz éjszakát mindenkinek... :( mi későn fekszünk de jól alszunk.

Benci, köszi a kérdést, most egész jól alakulunk. A nagy veszekedés és békülés után még este volt egy kis lelkizés, próbáltunk mélyre ásni. Sírás lett a vége, de jót tett. Most sokkal jobb.

Csöre, kiporszívózni esténként Saci orrát? cszicszi :D

Kicsi Eszter milyen édesen alszik! :)

Nelli baba
tüneményes! Erzsébet, gyere és mutogasd őt gyakrabban :)

Lucus, de édes ez a kép! Van ikertesód?

Fűszerezés: előbb ismerje meg az ételek ízét, ráérünk variálni.

Peni :) én is elhiszem :) Ágnes folyton azt kiabálja ha jókedvű, hogy Agiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! :lol: :lol: :lol: Persze ez a mi esetünkben tuti véletlen, mert sosem hívjuk Áginak :)
kisbogacs

Bence a tejpépet sem eszi... :?

Érdekes, mert mi is meg merünk rá esküdni, hogy a gyerek beszél, mégpedig azt mondja: Appa :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?