A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Mági :Szerintünk is beszél és próbál kommunikálni(mond valamit és oda gondolunk egy jelentést)De hülyének néznek,ha ezt mondom.Egyre szebben mondja a kis maga módján!! :D
Nem eszi a tejpépet?a tejbedarapépet sem?Egyik ízt sem?Ha anyatejet raknál bele,tuti sikeresebb lenne...Tudom....,ne tolj le! :)
A zöldségek közül egyiket sem eszi?Variálva sem?Husival meg még ugye nem is próbáltad??

Eszter

Kép
eszterem

Kriszti: aranyos vagy! Nem tudom, mi volt Nálatok a gond (kimaradt jó néhány oldal), de örülök, hogy minden rendben! Én magam alá kerültem az utóbbi időben és nem sikerül kimásznom. De majd elmúlik :)
magdolnasz

Eszter:
miért tolnálak le??? Az a baj, hogy nekem már abszolút nincs tejem, mostmár fagyiban sem... :cry:
Zöldségek közül a sütőtök az egyedüli, amit megeszik,azt is akkor, ha nincs benne hús vagy máj... :cry: Próbáltam gyümölccsel is adni ,de nem értem, a gyümölcsöt falja, zöldség nuku...Ok, hogy az Anyja sem zöldségmániás, na de én a gyümölcsökből sem eszek tonnaszámra...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csak azért írtam,hogy tudom,hogy nincs már tej, én meg olyan tanácsokat osztogatok,hogy rakj bele azt... :lol:
És a krumpli almával?Mert a krumpli azé majdnem hogy ízetlen az alma meg jó,meg mondod,hogy a gyümi megy. :)

Eszter

Kép
eszterem

Ja a sütőtök nálunk is menő,de ha hús van benne,akkor nem szereti!!!!És még azt akartam,hogy májat milyet lehet már adni?Mert üveges(5hósba)kajába csak sertésmájasat találtam.De ha csak a szárnyasoknál tartok,akkor hogy adjak s.májat?Már adnék azt is,csak még nem találtam ki,hogy milyet!!! :oops: :D

Eszter

Kép
eszterem

Eszter! májat főzve ugyanúgy, mint a husit de csak hetente egyszer. vagy kétszer max?

Lányom eddig mindent megevett...először Ő is vágta a fancsali képet de csak meggyőztem. Holnap kap először husis kaját, hogy a nyaraláson már ne legyen ismeretlen neki.

Moffli! úgy ahogy Eszter is írja...ha jól esik a tejpép akkor hajrá. Ha nem ízlik neki akkor tegyél bele valami gyümit.
Egyébként én is oda szoktam adni az ebédről megmaradt zöldséget vacsira...én másnap már nem adnám. Én nagyon utálom a másnapos kaját, a gyerekemnek meg főleg nem adnám. Inkább kotyvasztok miden nap vagy amiből sok van azt fagyasztom.
katuska79

Katuska:De milyen félefajta májat válasszak?Sertés?????Azt még nem nagyon akartam...
Én is azt mondom,hogy az állott kaját már nem adom oda neki,pont azért,mert én sem szeretem a napos,többnapos kaját.Akkor a gyerekemnek meg főleg nem adom.Főzök inkább minden nap.Nem sok az a mennyiség kész van hamar.Igaz a mosatlan meg annyi,mintha nem is tudom, mennyit főztem volna... :roll: :oops: :D Ha meg nincs kedven főzni,vagy csavargunk,akkor ott az üveges!!! :)

Eszter

Kép
eszterem

Eszter:
nekünk csirkemájat mondott a doki néni...
Alma krumplit próbáltuk.... Nem adom fel, próbálkozom, valami csak bejön neki egyszer... :? Csak tudnám mi.... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jelentem, ennek a gyereknek bármit lehet adni.:)Nagyon bejött neki a tejpép, pedig csak natúrt kapott.:) Negyed adagot adtam neki, de azt simán bevágta. Holnap már többet kap.:)

Arra is gondoltam, hogy vacsira gyümölcsrizst is csinálok neki, az is mehet?
Ez sem igazán világos nekem, hogy rizst is lehet sűrítésre használni, nem csak krumplit? Ha igen, akkor mennyi rizst kell főzni, mennyi ideig? Utána ugyanúgy turmixolni? Bármilyen rizs jó?

Nem tudom, milyen zöldséget adjak még Noinak.:( Padlizsánt, patiszont, salátát, céklát lehet adni?

Fűszerezésről:én is még hanyagolom, kisasszony így is mindent megeszik.:) Védőnőm mondta, hogy csináljak úgy főzeléket, hogy s.répa, fehér répa, cs.mell, és pici póréhagyma. Pénteken kipróbálom...

Katuska:mielőtt elfelejtem:Jó pihenést!!!:)

Kép
moffli82

Moffli: édes Noi :D Én nem turmixoltam a rizst. Megfőztem, jó puhára, aztán bele a gyümibe...
Máj: mehet a csirkemáj is :) libamájjal azért még várnék :wink:
Dumamanó: Ágiiiiiiiiii nálunk is megy :D Akkor, amikor vidámkodik, meg Ajjja-ajjjjja-ajjja :D Na, gyűjteni fogom :D
Többire holnap, megyek csicsikálni :D Jó éjt!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Krisztiknek Boldog Névnapot!!!

Kaja téma: Martin továbbra is beles,bármilyen főzeléket megeszik,husival is -- egyszer lemértem,az az adag,amit főzök és megeszik,az másfél üvegesnek felel meg,ami alsó hangon 250 g :oops: Gyümit is szereti,a Mildipépeket valamint a Humana pépeket is imádja :lol:

Mági: cukkini? Az olyan jó kis semleges,Martin zabálja (bár ahogy írtam,mindent :oops: )

KépKép

KépKép
kata8110

Moffli,Magdi: csuda drágák a kislányok!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Moffli: cukkini,tök, heti 1 spenót/sóska, cékla (Krisz Ádijának bejött :D mi még nem próbáltuk) A padlizsánnal nekem ammyi 'averzióm' van,hogy nem tudom elképzelni főzeléknek. Imádom rántva, töltve,krémnek,de nem tudom,milyen lenne főzeléknek. Elvben lassan mehet a karfiol is,azt sem tudom,milyen főzeléknek. :roll:

Katuska: jó nyaralást nektek,érezzétek jól magatokat!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok,

Katuska: jó pihenést! Nálunk is őrület-csomagolás volt ma, fogalmam sincs, hogyan fogunk beférni az autóba :roll: Lenne mit tanulnom Csörétől :wink:

Csöre: a privit megkaptad? :roll:
Én abszolút elhiszem, hogy "beszél" Sackó, mert Lillácska is! Már egy ideje mondja, hogy Ajjjja! (anya) és ebüüü (apu), de csak akkor, ha nekünk szól. Ennek megfelelő követelőző hangsúllyal :lol: Egyébként persze mást is gügyög, de ez tuti nekünk szól!

Boldog Krisztina napot!

Alvás: Lilla de. alszik 1/2-1 órát, du. 1/2 1-2 1/2 órát, aztán este 9-től reggel 6-ig egy-két szopival. Ha elmarad egy alvás, vagy rövidebb, nagyon nyűgös.

Fűszerezés: én még semmit...lassan lehet már pl. petrezselymet, pórét, ilyesmit, de sót én még nem adnék...igazából nekik minden íz rettenetesen új, nem a mi elnyomott ízérzékelésünkre kell hagyatkozni :)

Ma ettünk a lánykával bio zabpelyhet barackkal. Hmmmm...megette, de a sima barack nála mindent visz. Szavamra, szerintem nálunk nagyon lassan fog haladni ez a hozzátápi, és a szopik kiváltása, de sebaj :) Nem sietünk sehova :)

Moffli: ez olyan jó, hogy "kötelezően" kimozdulsz naponta. Nagyon jól csinálod!!! Nagyon szép Noi!
Pároddal mi a helyzet?

Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat a pépek hígítására! Szopis tanácsadó említette még a gyümölcsleveket és zöldségleveket (frissen préselt), a zabtejet, rizstejet.

Holnaptól nyaralunk egy hetet, aztán jövök! Addig is további szép nyári napokat kívánok!!! :D

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Köszönöm lánykám nevében is a dicséretet.:)

Visszakuksiztam a képeket, és olvadok a gyönyörűségtől, annyira szépek okosak és ügyesek a babák, egytől eddig!

Noémi egy nagy franc, már most.:s Tudna kúszni, de feleslegesen nem strapálja magát. Ha valamit nagyon meg akar szerezni, akkor képes rá, amúgy meg...Sajna rájött, hogy most még gyorsabban éri el a célját forgolódva, és inkább így közlekedik.:(

Kép
moffli82

vsziszi:nektek is jó nyaralást és feltöltődést!

Ma pl. nem mentünk sehova, és ismét visszazuhantam. NEkem csak az segít, ha minden nap mennék, de azért gyereknek is kell 1-1 nap, amikor egész nap szabadon lehet.

Férjemmel semmi javulás, és most már úgy érzem, hogy olyan messze kezdünk el sodródni egymástól, hogy ezt már nem lehet visszafordítani. Ami fura, hogy végre kívánom pl. a szexet, de vele nem. Képtelen vagyok rávenni magam, hogy pl. elcsábítsam, inkább félreteszem vágyaimat. És már ő sem próbálkozik. Már nem is úgy viselkedünk egymással, mint házastársak, hanem mint pl a rokonok. Úgyhogy nem tudom, van-e így értelme valaminek is.

Kép
moffli82

Mindenkinek köszönöm a keresztelős hozzászólásokat, a többire majd holnap reagálok, mert hulla vagyok :roll:

Átalvós éjszakát mindenkinek!

benci

Ámen! :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Katuska: ólálkodós sztori: hát én most fosok rendesen. A házunkban sorozatosak a betörések, délután óta meg 4 db mozdonyszőke újmagyar itt beszélget a házzal szemközti bokrosban, mostmár elég sok sör is fogyott...
No mindegy, asszem ébren fogom tölteni az éjszakát. Egyedül vagyok itthon a két lánnyal...

Egyébként jó pihenést!!! :)

Dumagépek: Borcsa nyávog, ha megkérdezzük, hogy csinál a cica... csettintget, közben somolyog nagyokat, ha jó a kedve, akkor azt mondja: ápápápápá
Ja, és nekem is jelzi, hogy ő most inkább szopizna. Odabújik hozzám, s kezdi lefejteni a ruhát rólam.

Éééés! Bori elkezdett ma mászni!!! Olyan kis megfontoltan pakolja a kezecskéit, szerintem pár nap és begyorsít, resszkesetek tesók játékai és mindenféle izgamas. tiltott dolog!!!. :)

Ételek: mostanság nem nagyon akaródzik neki enni, inkább szopizna, biztosan a meleg teszi. A tejpép se jön be neki mindig, se gyümölccsel, se anélkül.

moffli: sajnálom a párodtól való távolodást, meg tudom érteni, bár nem hiszem, hogy a két pasi hasonló lenne. Sajnos az utóbbi időben annyira eltávolodtam én is tőle (bár mondjuk nem nehéz, ha itthon sincs, amikor meg itthon van, akkor a gyerekekkel foglalkozunk)
A minap újra voltunk együtt, hát kb. 3 hét után. Én is kívántam már a közelséget, de rá kellett jönnöm, nem volt olyan, mint régebben, de akár mint Borcsa születése és a kontroll után.
Sajnálom, hogy úgy érzed, testvérként éltek egymás mellett, nagyon szarul tud esni az embernek az ilyen.

Ma megint elővett a depi, nagyon magam alatt vagyok, egyedül érzem magam és rettentően hiányoznak a szüleim. És nincs itthon senki, akivel megoszthatnám a bánatomat. :cry:

Éééés felébredt Bori, megyek, ne ébressze fel Julit...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Enikő ezt vettük és a Brendonban:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =0&whid=25

Nem volt így se olcsó, de most egy ideig biztos nem veszünk.

Kriszti - Igen van ikertesóm ő az öregebb 20 perccel. Anyum nem is tudta, hogy ikrek leszünk csak a szülőágyon közölték vele, hogy van még egy, miután megszületett Fanni. Kínjában elkezdett röhögni. :lol: :lol:

Moffli - Nem maradtál le még semmiről táblázat ügyben, írd meg Noi hat hós paramétereit (súly, hossz, mozgás/értelmi fejlődés, evés, fogak)

Még várom, hogy a többi hiányzó is küldje az adatokat, aztán közprédává bocsájtom, illetve még 1x megkérdem ide rakjam fel, vagy küldjem mindenkinek priviben a linket és akkor csak mi látjuk???

Mági Répa-Szilva?? Nálunk kezdetben így ette, most már eszi gyümi nélkül is.

Aki volt hosszabb nyaraláson és már rendszeresen hozzátápizik, itthon csináltatok kaját és lefagyasztva vittétek, vagy csak üvegeset adtatok neki??

Mindenki depije husssss el!!

Kép

Kép
lucus16

Tényleg van olyan baba aki nappal is jól alszik délelőtt és délután is 1,5-2 órát és átalussza az éjszakát is 8-10 órát egyben??

Kép

Kép
lucus16

Hú, de sokat írtatok!

Magdi: de kár, hogy nem találkoztunk! Annyi gyerekes anyuka volt, lehet, hogy elmentünk egymás mellett??
Este pizzázni voltunk, úgyhogy jó napom volt.

kaja: Moffli - én kb. 1 kis marék rizzsel sűrítek. (próbáld ki a cékla-rizs-csirkemell kaját. A rizst külön főztem, összeturmixoltam az egészet, főzőlével hígítottam. Ádám másfél üvegnyit bevágott)
Kriszti - a krumplit én csak sűrítésre használom, mert semmi íze. Lehet, hogy jobban enné Ági, ha répával vagy valami mással kevernéd.

Peni: nekem is tetszettek a hálózsákok, de épp a múlt héten vettem neki egyet a Tescoban. Pedig az ikeás olcsóbb is lett volna. :roll:

Moffli: sajnálom. Az a legszarabb, mikor csak úgy vagytok egymás mellett. Akarsz még rajta változtatni vagy beletörődtél? Pszichológushoz jársz még?

Beszéd: Ádám is lepcsesszájú. Reggeltől estig. Most sziszeg, ez a legújabb. Annyit röhögünk rajta.

Mágnes: gyümölcs-hús párosítás? Van a kecskemétinek olyan, hogy alam-banán-csirke. Finom. Hátha Bencének bejön ez az édes íz. Ádám falja. Ennek mintájára csináltam házilag is, azt is nagyon ette.

krisz78

Lucus: én utazáskor üvegeset adok. Pláne, hogy hőség volt, nem bíztam volna az otthonról hozottban, kotyvasztani meg ott nem akartam. Nekem ez volt a praktikus.

krisz78

Sziasztok!

Benci: keresztelő nálunk most vasárnap lesz. Egyébként mi sem négykézlábazunk még.

Hanna: Benőce is fogatlan még.

Boldog Krisztina napot!!

Moffli, de jó hogy kérdezted a rizst, én is akartam kérdezni, hogy bármilyen rizs jó? Megfőzöm (szétfőzöm), turmix és kész, mehet a kajához? Vagy hogy kell csinálni? Én is tudatlan vagyok!!! Kéne néznem valami jó babaszakácskönyvet.

Én fiam megeszik eddig mindent amit adtam neki, egyedül a brokkoli nem ment elsőre, de másodikra már azt is bevette krumplival. Ahhoz képest hogy még mindig csak 7 kg körül van. .

Alvás: nálunk talán beállt a napi 2, ebből az egyik egy hosszú délután, 2-2és fél óra. De az éjszakák még nem az igaziak...

Szilvi
Kép
xania9

Jaj, lányok!

Milyen udvariatlan barom vagyok! Teljesen elvagyok a saját bajaimmal, ahelyett, hogy észrevennék másokat is. Bocsánat érte!

Tehát: Isten éltesse a Krisztinákat! (Még van 3 perc éjfélig... :oops: )

Jó éjt mindenkinek!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Lilla kidbobott az ágyból (és most ő uralja a helyemet), így még jöttem egy szóra. Neeeeem vagyok függő!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Lucus: Lillánál ez a délelőtt fél-egy óra, a délutáni hosszú alvás és az éjszakai 9-től 6-ig a legjobb változat, de általában így alakul. Szerencsére, mert különben semmit nem tudnék itthon megcsinálni a dolgomból, ha ébren van, csak vele foglalkozok. Ezekből az alvásokból van, amit MT-ban, útközben teljesít, legtöbbször a délelőttit, ha dolgunk van. A délutáni és az éjszakai alvás közben egy-kétszer kel szopizni (gondolom szomjas), de nappal azonnal visszaalszik utána, éjjel pedig mivel mellettem alszik rács nélkül, én sokszor fel sem ébredek. Persze nála is előfordul, hogy kimarad alvás, nehezen alszik el, korábban ébred, de akkor aztán nyűgös is egész nap. Szerencsém van vele, nagyon jó baba :)

Moffli: adsz még esélyt magatoknak? nem elképzelhető, hogy Te a depi miatt érzed így, a párod meg férfimódra nem tudja, mit kezdjen a helyzettel, hát inkább békén hagy?

Batkata: fel a fejjel! Merre laktok? Mi Lillával vállalunk egy kis vidítást nagyon szívesen! :D Tudom, hogy nekem még nincs akkora tapasztalatom, és talán okoskodás, de minden házasságban van ilyen hullámvölgy. A mi kapcsolatunkban is volt. Aztán egyszer csak huss, szinte egyik napról a másikra, mert nagyon akartuk, hogy jobb legyen. Azt hiszem, akkor döntöttük el a babát. Végül is van három szép gyereketek, nem véletlenül sikeredtek, hanem mert szeretitek egymást és együtt akartok lenni!

Keresztelő: nálunk nem lesz, nem vagyunk vallásosak. Nem is szeretnék én dönteni a vallásáról.

Ááá, Lilla annyira barackpárti, hogy szinte esélyem sincs mással bepróbálkozni. Megette az alma-répát, meg tegnap a zabpehely-őszit, alma-barackot, meggyes almát, meggyes barackot, sima almát, de a rajongó babakanalazás a baracké :)

Sok puszi mindenkinek!!!

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Jó reggelt!

Nyaralni indulóknak jó időt és még jobb pihenést!

Remélem, az éjjelek jók voltak mindenhol!

Lucus: táblához még adat - evésekből három kiváltva (délelőtt, délután gyümölcs, ebéd főzelék, reggel-este táp)

Batkata: :( Gratulálok Borcsának a közlekedéshez!

Moffli: párterápiára nem gondoltatok? Még régebben írtad, hogy voltatok nyaralni és ott mennyire más volt a férjed! Nem tudtok elköltözni onnan, ahol laktok? Hátha jót tenne, ha kiszakadnátok onnan. Nagyon ügyes Noi és gyönyörű! Imádom, ahogy grimaszol :)

Kata: már megint mérsz? :D Nem vagy te vegyész? :D Remélem, a mérleget már eldobtad jó messzire! Nagyon édes Martin!
magdolnasz

Lucus:
szerintem, amikor elkészül a tábla fel lehetne rakni ide ,utána pedig ,ha valaki szeretné még megnézni, akkor a másik helyen megkeresi.

Gyümi husit is próbáltam már,hát az sem jött be nála... Nem adom fel, holnap próbálkozomo cukkinivel, az elég semleges, hátha almával belé tudom imádkozni...

Na megyünk Annának őszi ruhakészletet vásárolni, minden kinőtt, 2 nadrág jó rá, ebből egyet kitérdelt....Nincs pulcsija, zoknija...Bence detto ugyanez, csak éppen neki majd hó végén vásárolunk, névnapjára pénzt kértünk... Hogy lehet mindent egyszerre kinőni???? :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Batkata! Sajnálom a depit! Gyere és oszd meg velünk a bánatod!

Lucus! Nagyon jó az ülés én is ezzel szemezgetek, de használtan szeretnék venni egyet, mert nagyon drága és nekünk kb 2 éves koráig lesz jó.
[quote]K írta:riszti - Igen van ikertesóm ő az öregebb 20 perccel. Anyum nem is tudta, hogy ikrek leszünk csak a szülőágyon közölték vele, hogy van még egy, miután megszületett Fanni. Kínjában elkezdett röhögni.

Akkor te voltál a meglepetés! :lol: :lol: :lol: Azért hihetetlen, hogy előbb nem vették észre. Ezt azért UH nélkül is felismerik.

Fagyasztás - én nem fagyasztottam bébikaját, mert kipróbáltam és valami gusztustalan lett belőle, ahogy felolvadt, amúgy magunknak sem fagyasztok soha olyat, amibe krumpli, vagy répa van, mert ehetetlen lesz.
Lucus -én üveges kaját adnék neki a nyaralás alatt.

Moffli! Sajnálom, hogy ennyire kihült a kapcsolat. Szerintem ez a visszafordithatatlan kategória. A fő probléma, hogy a férjed tudja a bajt és a te próbálkozásaid ellenére sem tett semmit, hogy jobb legyen.
A hordozókat tudtad használni? Jók még?

Katuska! Összepakoltál? Jó utat nektek és érezzétek jól magatokat. 13-a után meg ha felénk jártok csörögj rám.

Mági! Ilyen szempontból szerencsém van, hogy két fiam van. Így Milánnak megvan a ruhakészlete, csak ha elcsábulok valamire akkor kell vennem neki! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Reggelt!!
Mági :akkor veszek csirkemájat és megkóstoljuk! :wink: :D
Moffli: :D Hogy érted a gyümölcs rizst?Gyümölcsös rizses tejpép,vagy otthonilag trutyzott rizs gyümivel?Az finom,sztem mehet!
Sajnálom ezt a dolgot a férjeddel.Te hogy érzed?Már nem akarsz vele lenni?És ő?Sajnos nem tudok semmi okosat mondani,hál' Isten nem tapasztaltam még ilyet,még a családban sem!A mi családi statisztikánk szerint 0,aza nulla válás van. :D Remélem nem is lesz ennél több.Neked meg kívánom,hogy minden jóra forduljon,ha már egyszer összeházasodtatok,gondolom nem véletlenül!!!!
Batkata:Nem értem depit!Ott van 3 gyönyörű gyerek!Mozdulj ki,ha másképp nem jobb,vagy találj ki valami progit magadnak!
Nem szabad bedepisedni!!Ez különben is csak egy kitalált baj! :wink: :D
Lucus:Jó az ülés!! :wink: Én nem kotyvasztok csavi vagy nyaralás előtt.Akkor ott az üveges.Legegyszerűbb dolog!Mondjuk itthon sem fagyasztgatok,nem nagyon szeretem a mirelitet sem,csak a frisset!Csak akkor fagyasztok,ha vidékről sok a kerti zöldség és elrakom télére!Meg persze a husikat!
Krisz:Pont én is ezt írtam.Gyümi hússal.Nálunk is megy nagyon és én is kutyolom házilag is!
:wink: :D
Katuska!!!JÓ NYARALÁST ÉS ÉREZZÉTEK JÓL MAGATOKAT!!!!És persze egymást is,ha alszanak a gyerekek!! :wink: :P
Mági:Pont tegnap pakoltam a ruhákat(a kinőtteket zsákba )és vettem elő a 80asokat,mire rá kellett jönnöm,hogy hiába van azokba 80as írva,akkora mint a 74.Pedig direkt előre is vásároltunk,így most remélem sokáig jó lesz még rá ez a méret(ha így halad nem biztos),mert rengeteg ruhánk van!!!!Most mehetünk venni 80asokat!!! :o :? :P
Alvás:Eszter 10-12 órát alszik egyhuzamban éjszaka.Napközben is annyiszor,mikor milyen napja van.De 1 alvás az köbö 2-3 óra.Valamelyik nap 4és fél órát aludt egyhuzamban... :D Úgyhogy Esztinek még mindig jó alvókája van,"Isten tartsa meg jó szokását"!!!! :D

Eszter

Kép
eszterem

Még bejelentkezek mert ki tudja ide tudok-e még ülni, de ha eltünök akkor mindenkinek szép hétvégét meg jövő hetet kívánok és nagyon vigyázzatok ám magatokra míg nem vagyok itt :lol: :lol:

Reggel elmentem vennei egy pár ajándékot a családnak ahová megyünk. Remélem jól választottam. A 6 éves ksilánynak vettem egy mini my little pony készletet (egy mozi forgó szinpaddal, és egy öltöztetős póni), a másfél évesnek boci csoki és boci kakaópor, a háziaknak meg mivel nagyon szegényes a konyha felszerelés egy kenyér pirítót vettem. (tök király retró kinézetű) Mindig valami ilyesmit visznek ki a páromék (mikrót, kávéfőzőt stb stb). Úgyis ők adják a szállást, kaját mindent....

Én Petrának üvegeseket viszek. Megvettem neki itthon mert nem akarok úgy járni, mint Mátéval mikor szlovákiában voltunk és nem tudtam elolvasni mit tartalmaz mert a boltban ahová jártunk nem volt iylen "nemzetközi" kaja csak helyi "kecskeméti".

Rizs! egy éves korig csakis fehér rizst szabad adni, egy éves kor után lehet barna rizst! ÉN is egy maréknyit szoktam megfőzni vagy egy zacskóval. De van itthon rizspehely is zacskós is meg az a kerek kenyérhelyettesítő szelet is. Az nagyon gyorsan felpuhul csak össze kell tördelni és azt turmixolni sem kell.

Kriszti! igaza van Krisznek, a krumpli magában nem finom. Még tejjel sem, ne is terrorizáld vele Ágnest. Keverd almával, barackkal, répával, céklával, finom édes dolgokkal. Csak sürítésre való. (múltkor kapott egy sült krumplit a lány....vagyis kimarkolta a tányéromból....atomjaira szedte:))

Máténak is igen szegényes az őszi ruhakészlete....de majd megyünk turizni.

Na tényleg nekiállok pakolni....rohadt jó, hogy a páromnak még délután menni kell egy oviba játékot betonozni mert az ovónéni délig temetésen van és csak délután ér rá. Ja és fizetést is csak este 8 után kap. Úgyhogy nekem kellett mindent beszerezni, elpakolni és még a kocsit is ki kell takarítanom.

Tegnap este Epi éjfél előtt pár perccel aludt el. Nem akart lefeküdni, játszott, vigyorgott, huncutkodott...

NA pussz mindenkinek.
katuska79

Üdv mindenkinek!

Valamikor most császározzák a legjobb barátnőmet az ikreivel... lányok én olyan ideges vagyok, teljesen görcsben van a gyomrom.

Jó sokat írtatok tegnap este óta! Igyekszem visszaolvasni...
kisbogacs

SZiszi: válaszoltam (azt hittem, korábban megtettem, bocsi :(), de lehet, hogy már úton vagytok.

aj, nincs semmire energiám, vendégek is vannak. Saci nagyon nyűgös, végre elaludt. ... Szóval nem ígérem, hogy jövök ma...
Nyaralóknak jó utat, jó pihenést!
(én a nyaraláskor főztem is és üvegeseztem is)

Csöre
csöre74

Krisz, Katuska, OK hogy üresen uncsi a krumpli, de amivel keverni kéne, azt még nem vezettük be... Mi még csak most kezdtük a hozzátápit, még hírből sem ismerjük a répát, céklát stb-t. Előre nem tudtam hogy a krumpli ennyire nem lesz favorit, ezzel indítottuk a zöldségfolyamot. Ma inkább visszatértünk a gyümölcskóstoláshoz, és kipróbáltuk milyen a Kecskeméti alma-körte (cukor nélkül). Majdnem egy fél pálinkáspohárnyi lecsúszott belőle! Nálunk ez már nagy szó :)

Katuska jó nyaralást!

Fél éves tábla
: szerintem nyugodtan lehet publikus, úgy ismindenki itt adta meg hozzá az információkat...

Addig is amíg továbbolvasok, most jött az sms, megvannak a picurkák!
Samu 48 cm 2580g, Ráchel 51cm 2880 g, 9 után pár perccel jöttek a világra!!! Most itt bőgök örömömben :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2009.08.06 10:46-kor.
kisbogacs

folyt. köv. ..

Gratula Borinak a mászáshoz!

Batkata, remélem semmi mozdonyszőkés zűr nem volt az éjjel!

Moffli, én is kezdem visszafordíthatatlannak látni a kapcsolatot az alapján amiket mesélsz... Nagyon sajnálom :(

[quote]N írta:oémi egy nagy franc, már most.:s Tudna kúszni, ...Sajna rájött, hogy most még gyorsabban éri el a célját forgolódva, és inkább így közlekedik.

Szerintem emiatt ne bánkódj. Ha mozog, közlekedik, akkor fejlődni fognak a kis izmai, stb., bármely technikát is favorizálja. Én pl. állítólag hónapokig térdelve közlekedtem, azután is hogy már tudtam rendesen járni :lol: Ráadásul ilyenkor amúgy is néhány nap alatt változtatnak a szokásaikon! Ma ez a mozgás tetszik neki, holnap az...
[quote]
írta:
Dumamanó: Ágiiiiiiiiii nálunk is megy :D Akkor, amikor vidámkodik, meg Ajjja-ajjjjja-ajjja

Nálunk az ajja-ajja az úgy hangzik, hogy ejjj ejjj ejjj ejjj :D :D

Van, aki a sütőtököt otthon készíti el? Ha igen, hogy csinálja?

Magdi, sajnálom a depit! Gyere és mesélj róla, és segítünk kimászni! Vagy legalábbis meghallgatunk szívesen :)
kisbogacs

Kriszti: hát, én a sütőtököt sütném, majd turmixoltám, de van már érett?
Gratula Samuhoz és Ráchelhez!!!!

Csöre
csöre74

Csöre, fogalmam sincs, csecsemőkorom óta soha semmi dolgom nem volt a sütőtökökkel... nem is tudom mikor érik :oops: :oops: :oops:
kisbogacs

Csöre:asszem,hogy te írtad,meg nm tom,hogy még ki...Ha olvasol segíts légyszi!!!!
Az auchanban vagy a tescoban hol van olyan matrac,ami jó az utazóágyba??Az a felcsavarható,amit vettetek.Majdnem elfelejtettem,ma jutott eszembe,hogy nem vettem még mindig!!! :oops: :roll: :? :D
Azt mondja Isti-Pisti,hogy nézte a múltkor is,de ő olyat nem látott! :oops: :roll: Azt még gyorsba meg kéne venni,mielőtt indulunk! :oops: :D

Eszter

Kép
eszterem

Kriszti:Még nincs érett,majd ősszel! :D

Eszter

Kép
eszterem

Én megcsináltam Krisz kutyulékát ebédre,csak nem rizzsel.Cékla krumplival és csirkehússal.Jó volt.Maradt cékla és leturmixoltam a levével,hígabb állagúra és Aventes pohárban eltettem hűtőbe.Ha nem lesz nekem rossz ízű,holnap lehet odaadom husi nélkül rizzsel,vagy még nem tudom.Nem lesz sok a céklából?Azért kérdem,mert még mikor csak szoptattam,bezabáltam céklából és 1 napig olyan piros pozsgás volt Eszter arca,hogy azt lehetett hinni kint hógolyózott! :lol: Igaz nem evett meg egy rendes adagot most,mert hamarabb felkelt és mielőtt kész lett még rácsatlakozott a cicimre! :D :lol:

Eszter

Kép
eszterem

S.O.S

Láz lehet a fogzástól?? Nekünk régi dokinéni azt mondta, hogy max. hőemelkedés, Borkának tegnap du. óta 37-39 közötti láza van, iszonyat nyűgös, gyakorlatilag egész nap nyafog vagy sír, biztos, hogy fáj valamije...és a jobb alsó egyik csücske kint van, tehát jön a foga, de nem tom, hogy ennyi csak az ok, vagy benyalt mellé valamit, vagy a füle, meg, hogy akkor ezt kell-e csillapítani, ha csak a foga...Dokinő persze szabadságon van :evil:

benci

Benci én is úgy olvastam hogy csak hőemelkedés lehet!
kisbogacs

Kriszti,
köszi :)
Azóta már megjött a nagyon büdi, zöld, hígabb kaki, akkor ez ugye valami vírus?

benci

Sziasztok!

Utólag is boldog névnapot a Krisztináknak!!!!

A nyaralóknak pedig jó pihenést!!!

Én is jöttem a féléves adatokkal, de csak átlagolni tudok:
7860 gr, 69 cm. Két fogacska. Akkor csak átfordulni tudott, hasról hátra, hátról hasra (rá négy napra már kúszott is :-) ). Imádja, ha énekelek neki, kedvenc játéka a távirányító. Kedvenc étele a sütőtök, de megeszi a répát is (főleg ha sütőtökkel keverem) és a szilván kívül minden gyümölcsöt.

Lányok! Hát komolyan mondom, le fogok szokni a fórum olvasásról. Tudom, hogy nem szabad hasonlítgatni, de pont a múltkor fejtettem ki, hogy Bianka milyen keveset beszél, erre itt a babák már majdhogynem szavakat mondanak. Arról nem is beszélve, hogy már ülnek, felállnak. Bianka még csak mászni sem mászik, kúszik, meg "hintázik". Kezdek kétségbe zuhanni.

Ja! És képzeljétek! Én hülye!!!! A múltkor írtam, hogy milyen keveset eszik Bianka. A párom mondta, hogy hát úgy látja, hogy szenved a cumival, nem igazán akar neki jönni a kaja (úgy 4 hete kell a tápszerbe tennem Nutirtont, mert sokat bukott), szerinte elfárad benne és azért nem eszik tovább. És igaza lett! Vettem neki nagyobb cumit és simán benyakal 200 ml tápszert (az eddigi 60-90 helyett). Kb. 5 perc alatt lezúzza az egészet (először aggódtam is, hogy nem fájdul-e meg a pocakja, de nem).

Az éjszakák egyébként továbbra sem az igaziak. Többször felébred éjszaka, bár nem iszik annyit, mint írtam a múltkor. Már nem keresem az okát, belenyugszom.

Kép
jandrea

Benci: én mindenképpen adnék neki lázcsillapítot, még akkor is, ha esetleg csak a foga miatt van. De közben írtad, hogy a kaki is más. Szerintem mindenképpen vidd el orvoshoz. Biztos helyettesíti valaki a saját dokitokat.

Kép
jandrea

Eszter: én írtam, hogy vettünk matracot, de mi a soroksári (vagy erzsébeti?) matracboltban, nem osánban vagy tecsóban... azt más írta, de nem rémlik, hogy ki, bocsi :( talán Krisz?

Benci: ha nagyon érzékeny rá Boró, akkor lehet láz is. Azért, ha van másik doki, akkor helyettesít, szerintem hívd fel. 38 fölötti lázat mindenképpen csillapítani kell.

Kriszti: bár Eszter már írta, sütőtök: szept- okt. csak azt hittem, van valami korai forrásod :wink: én üvegest adtam Sacinak, tetszett neki

Csöre
csöre74

Látom, Benci, azóta írtad a kakit, igen, ez fertőzésre utalhat.

Andi: nemááááááááááááááááááááááááár :wink: nem mondanak szavakat a gyerkőcök, szótagolnak, de tényleg ne aggódj emiatt, teljesen normális, ha Bianka nem csinál ilyet. Azon kívül a mozgás miatt meg pláne no para, az, hogy egy 7 hós gyerek felül vagy feláll, nem átlagos.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csak gyorsan...

Nyaralóknak jó pihenést!

Szépek a bébik. :)

Benci! DOKI! Bármitől lehet láz. Lehet, hogy csak a 3 napos, mint nekünk volt. Kezd meg a lázcsillapítást. Hűtőfürdő. :wink:

Sütőtök: az télen van.

JAndrea! Nehogy parázz már! Nekem Olivér 72 óra alatt beindult.
Tegnap felült, ma felállt. Egy pillanatra sem tudom magára hagyni.

Eszter! Matrac: mi sima szivacsot vettünk bele. Lent is maradt a nagyiknál.

Moffli! Sajnálom a helyzetet.

Később jövök. Visíííííííííííííííííííííííííííííííítttttttttttttttttttttttt.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Benci, orvos! Helyettesnek muszáj lennie! Inkább nevessen ki hogy túlaggódod a dolgot!

Jandrea, ne csináld! Egy baba sem állt itt fel csak majd' 7 hós korában, csak van a csapatban, aki előbb született! Nektek még van rá bő két hét! S 7 hónaposan sem elvárt, hogy a babák felálljanak. Sőőőt...
kisbogacs

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert ezer dolgom van, amit meg akarok csinálni, amíg Bálint alszik.

Nyaralóknak jó pihenést, szép időt!

Jandrea: nehogy már hasonlítgass! Minden gyerek más és más ütemben fejlődik és ez így van jól. Lehet, hogy Bianka nem áll még fel, de valami másban ő a legügyesebb a topikbabák között. Amikor én aggódtam, hogy miért nem forog már Bálint, férjem azt mondta, nyugi, jó munkához idő kell, ő először kigondolja, hogy is kell ezt csinálni, aztán ripsz-ropsz megcsinálja :D Biztos most Bianka is a gondolkodós fázisában van :D

Moffli:
de jó, hogy végre csinálsz programokat magatoknak! Tessék is kimozdulni, nem lehet a négy fal közé bzárva élni. Pároddal a viszonyt sajnálom, biztos nehéz lehet.

Kriszti: nekem azt mondták, a sütőtök akkor jó, ha megcsípi a dér. Azaz késő ősszel. De addig is adjál már tökfélét Ágnesnek.

Benci: lázzal én azzonnal vinném orvoshoz. Biztos van helyettes.

Rólunk: továbbra is 37,2-37,4 közötti hőemelkedése van Bálintnak, de a fül-orr-gégészeten nem találtak semmit. A dokinéni szerint a foga miatt van, ha keddig változatlan a helyzet, akkor kénytelenek leszünk elmenni vérvételre :cry: Viszont szerencsére étvágya van (mármint ha anyatejről van szó, a többi hozzátápis kaja elég lanyha érdeklődést vált ki Bálintból :cry: ), a 7 hós mérés szerint 24 dkg-t és 2 cm-t hízott 1 hónap alatt :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bálintanyu 2009.10.18 15:56-kor.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?