Sziasztok!
Na, akkor most kihasználom a következő szopiig való időt és egyrészt reagálok, meg másrész kicsit rólunk írok.
Kezdem az utóbbival.
Nem bántam meg a déli szunyókálást. Takarítani ugyan nem tudtam -az a mai napi naív elképzelés tárgyát képezi

) és tegnapi nap lett volna rá a legalkalmasabb, de nem bánom. Legalább akkor volt egy kis időm pihenni. Hugi ugyanis tegnapelőtt kitalálta, hogy délután végig cicin lenne. Ez biztos jó móka neki, mert tegnap megismételte ugyanezt. Egy órán át folyamatosan rám volt csatlakoztatva és ha nagy nehezen sikerült letenni, akkor negyed óra múlva sírás és kezdődött előről.

(Még ha az apja altatta el, akkor is. Pedig nála szépen elalszik, nem úgy, mint nálam. Ez már Manónál is így volt. Úgy látszik én erre képtelen vagyok.

)
Attól tartottam, hogy az éjszakánk is ilyen lehetetlen lesz, de láss csodát, nem!

Szépen elaludt élből,megint csak 2x kelt fel kajálni és most még nagyon nem is kellett eljátszani a szokásos procedúrát, büfiztetni meg hasonlók.
(A fürdést viszont egyelőre(?) konkrétan végig üvolti. Abban bízom, hogy ha jobban meghízik és már ki tud "könyökölni" a kiskádjából vagy pedig együtt fürdik valamelyikünkkel, akkor az majd megnyugtatja és élvezni fogja. (Nem emlékszem már rá, hogy Manónál hogy volt

Azt tudom, hogy pár hetes korától ment már a velem való együtt fürdés)
orsi777!
Gyerekdoki:
Mi nem adat(t)unk semmilyen plusz oltást egyik gyereknek sem. (De ezt már írtam többször is, úgyhogy nem ismételném meg újra...

)
nyuszi81!
Azt onnan tudod, hogy a pocija fáj, hogy állandóan húzkodja, kapkodja felfelé a lábait. Nem ismerem az Infacolt sem, de először -szerintem- próbáld meg te is a hagyományos módszereket.
ikoka7!
A csípőszűrés 6 hetes korban kötelező (ha később kerül rá sor, akkor sincsen nagy vész)
Ezt neked (is

) mixeltem össze az oltásokról és egyéb okosságokról a 2 gyerek kiskönyvéből (Tök jó, hogy minden évben máshogy néz ki és más a tartalma is

) (Bocs, hogy ilyen csálé lett de korán reggel éhgyomorra nem volt érkezésem MÉGEGYSZER egyenesen betenni. Apa is csomót morog emiatt, hogy miért ilyen hülyén csinálja. Mindegy, nem ide tartozik

)
Ezeket mind a doki néninek kell tudnia (de a védőnőnek sem árt) és ő is adja, az egyik egészséges tanácsadás alkalmával. Előre szól majd nektek, hogy legközelebb ha mentek, akkor már ne érjen váratlanul (legalábbis így kulturált

)
(Ez olyan mint az esküvő: fogalma sincs az embernek, hogy mikor, mit csináljon, de a szertartás előtt elmondják illetve mutogatja is közben az anyakönyvvezető

)
lorca!
"Attól, hogy hosszúnak nézett ki, még nem értem az összefüggést a Zsirivel."
Igazad van, nincs közvetlen összefüggés. Könnyű összetéveszteni mondjuk egy bolhával, egérrel vagy kardfogú tigrissel.
"Ha hajlamod lenne keloidra, akkor már tudnál róla."
Nem is győztek meg róla...
"Csaszis seb:
Ha nem tetszik, érdemes bőrgyógyászhoz menni vele"
Egyrészt bőrgyógyásza válogatja (

), másrészt pedig úgy voltam vele, hogy megvárom a következő szülést és majd utána meglátjuk. És megláttuk.
"Tudja valaki, mivel jár az orrtükrözés? "
Egy tükröt tartanak az orrod elé, nem?

(Bocs)
(Tök jó. Megint nem azért sír Hugi, mert valami baja van, hanem mert "elakadt" a kiságyban a nagy ide-oda kúszásban.
)
hendegabi!
"bejelentkezés SMS-ben"
Hű, de modern világban élünk!
"Viszont nem merek, csak szopis melltartót hordani, mert azt olvastam valahol, hogy a hagyományos - merevítős cicitartók (aminek van tartása) merevítői megnyomhatnak olyan pontot a melleken, ami gyulladáshoz vezet, illetve a tej pangását, apadását is okozhatja. Részint marhaságnak tűnik, de mi van, ha mégse az???"
Ha JÓ a szopis melltartó, akkor az nem nyom sehol. (De ugyanez vonatkozik a hagyományosra is.

) Szerintem igenis érdemes beruházni rá. Lehet, hogy két occsó is kijön egy szopis árából (általában 5-6 rugóba kerülnek), de tönkre is vágják a melled, hátad (vagy, ha már tönkre van, akkor csak rontanak rajta

)
gabi1!
"Nekem azt mondta a dokink hogy azt vette észre hogy ha a két hónapos kötelező oltással adja be az agyhártyagyulladás ellenit akkor brutál magas láza lesz a gyerekeknek. Így ő azt javasolta, hogy igaz hogy azon a héten 2x kell szúrni, de viszont nem lesz semmi tünete a gyereknek. így nálunk kétszeri szúrás lesz, inkább mint hogy magas lázzal szenvedjen szegénykém, meg ordítson. És a rota ellenit is akkor kapja meg. Arra pedig azt mondta hogy csak hűtve szabad tárolni, olyannyira hogy már a gyógyszertárból is hűtve kell haza vinni, és a dokihoz is."
Ez csak a doki felismerése vagy van valamilyen alapja is?
Hallásvizsgálat: Manó zárójelentésén rajta volt, hogy nem került rá sor, ezért majd jelentkezni kell később. Amikor felhívtam őket az adott időben, akkor közölték, hogy bocs, de nem jó a kütyü. Nézessem meg máshol. Elmentünk a Tűzoltó utcába (erre sem emlékszem, hogy mikor volt, 6 hónaposan talán

). Csajszi megnézte, minden okés. Aztán hozzá tette, hogy ez ugyanolyan készülék, mint amit a csecsemőknél használnak, de ilyen "nagy" korban már annyira nem alkalmas az esetleges hallás problémák kiszűrűsére.
Hugi papírján egy szó nem esik megint róla. Eszembe jutott, de most már nem érdekel, nem kérdeztem rá.
6 hetes kontroll: Manónál 7 hetesen lettem megvizsgálva, most 8 hetesen leszek, mert a dokim most van szabim. (Abból a szempontból nem is bánom, hogy ha nem is nagyon, de még mindig gyermekágyazok.

)
marietta1982!
Áááááááá, hogy mindig van valami újabb gubanc kilátásban! Végbéltükrözés egy kicsi babának...?
Hogy milyen erősnek "kellene" lenni a menstruációdnak, nem tudom. De egyrészt örülj neki, hogy visszatért, mert ez azt jelenti, hogy egészséges a szervezeted (nyugi, én sem fogok azért tapsikolni

), másrészt kezdjetek el apára is nagyon vigyázni, mert az kéne csak, hogy még neki is valami baja legyen.
conversano!
Gyógyulj már meg!!!!
kicsidodi!
Nekem fingom nincs a különböző nevelési elvekről, módszerekről.

De amíg ilyen kicsik, addig bizony inkább ők alakítják a te napirendedet, mint fordítva.

Én úgy vagyok vele, hogy szép lassacskán, fokozatosan, ahogy egyre több mindenre képeset, egyre több mindent értenek én veszem át az irányító szerepet és inkább az én dominanciám érvényesül - a gyerek igényeit figyelembe véve.
"czigka"!
De jó, hogy hallunk felőletek is! Nagy-nagy gratula!!!
lilisgabi!
Nem mindegyik sztorija vicces boo-nak, de azért akad olyan is.