A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,
Ha nem elég erős a vákum, lehet, hogy rosszul van összerakva. :twisted: Tényleg elég vadul tép, ha jó. Próbáld meg benedvesíteni egy kicsit a szívófejnél, hogy jobban tapadjon.

A 60ml az a 6. napon jó. :wink: Igaz, estére azért kevesebb lesz, de az esti az táplálóbb. Jó irányba haladtok.

Az ilyen "végsebesedés" a jobbik verzió, elég gyorsan gyógyul. Próbáld kicsit lejjebb fordítva a szájába adni, amikor nem használsz bimbóvédőt. Ha bedugod az ujjadat a szájába, érzed, hol ér véget a kemény szájpadlás. (mielőtt még ledarálná az ujjadat) Annak nem dörzsökődhet neki, úgyhogy ha nincs elég a bimbóudvarból a szájában, vedd ki és próbálkozz újra.

Nincs konyhai mérlegetek? Még azzal is lehet mérni, Szabit arra tettem rá, egy tálcán egyensúlyozva. Azután inkább vettem egy digi csecsemőmérleget, használtan. Nem volt annyi, mintha béreltem volna pár hónapra.

Dani volt majd 3 hetes, mire kivittem, de csak a dög meleg miatt. Ha 30 alatt lett volna, nem várok eddig.

Ha még nem rohantatok el a Brendonba, nézzetek meg inkább egy DM-et. Ott is vannak mellszívók, csak olcsóbb, legalábbis a miénk ott az volt.

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,
Citromlevet én sem adnék. Az mégiscsak sav, amivel én a vízkövet maratom a krómról. :twisted: Nekik meg a szájuk a legérzékenyebb részük.

Kép KépKép
lorca

boo

[quote]f írta:elráncolja a homlokát vág hozzá egy olyan fejet, amitől úgy néz ki, mint egy öreg teknőc!

Már amikor megláttam a képet akkor akartam írni, hogy Lóci pontosan ilyen arcot szokott vágni! Csak mi ezt úgy hívjuk hogy: emelgeti a redőnyt
mert olyan mintha ki akarná nyitni a szemét és ezt homlokból próbálná..

Az öreg teknős azonban teljesen találó kifejezés
:D :D

nekünk még nem sikerült lefényképezni. szerintem már nem is fog sikerülni mert egyre ritkábban csinálja.
Vendég

Sillia!

Hmmm... spirál komolyan a méhben van? :shock: akkor miért mondták azt nekem, hogy felcsúszott a méhbe? :shock: Na, mindegy, akkor még rosszabbul hangzik, ha eleve ott van... :roll:

Boo!

Nekem ez a cukros víz sem hangzik jól...a cukor miatt...

Lorca!

Kitalálták, csak nem teljesen legális, úgy hívják, hogy dajka anyaság. Már csak vissza kell keresni a fórumon, hogy ki az aki áradozott a várandósságról és kinek volt álom szüléstörténete. :lol: Hajrá kistesó!! :wink:

Bizony, jól olvastad, bimbóvédő mellett lett sebes a cickó. :roll:

Lilisgabi!

No, először szemöldököm fenn, hogy van aki így tud tervezni kistesót. :shock: De majd elolvasom ezt az eszközt, bár nekem ezek a mikroszkópok sem jöttek be. Mi egy második alkalommal "sikerült" méhenkívüli után 1 évet vártunk Noéra.

Kaptam szopis tanácsadó telefonszámot ismerősömtől, hétfőn fel is hívom, hogy mikor tudna kijönni. :D Drukkoljatok! :wink:

Kép
Kép
tabati

tabati

a spirálnak már a "hivatalos" neve is utal az elhelyezkedésére.

"A méhen belüli eszköz (intrauterine device=IUD) kisméretű, műanyagból készül, és a méh üregébe kell felhelyezni a terhesség megelőzése céljából."

annyira nem rettenetes dolog egyébként, megvannak az előnyei és az árnyoldalai is mint minden másnak.
Vendég

Sziasztok!

Képek nagyon jók!
Hajas babákra kicsit irigy vagyok :oops: :wink:

Tabati
Kistesót mi 2 éven belül szeretnénk :lol:

Boo
Iringó is tud érdekes képeket vágni :lol:
Mi 1 hetesen már vittük sétálni a Hercegnőt :wink:

Csuklás
Egy-két korty anyatej is segíthet :wink:
Citromlé--allergizálhat!

Ma megtartöttuk Iringó keresztelőjét!
Vendég

Kép :)
Vendég

Ez a Mirena nevű spirál nem a szó klasszikus értelmében vett spirál, azaz nem steril gyulladást okoz a méhben, hanem egy mini hormonkapszula, ami folyamatosan adagolja a sárgatest hormont (de csak azt), ezzel megvastagítva a méh nyálkahártyáját és így akadályozza meg a beágyazódást.
Kinézetre olyan mint egy spirál, és ugyanúgy a méhbe helyezik fel.
5 évig jó, ennyi ideig adagolja a hormont.
A lényege, hogy a véráramba nem kerül be a hormon, vagy csak minimális mennyiség, így azok a nők is használhatják, akik amúgy nem szedhetnek fogamzásgátlót (mint pl. én).
Ami annyira nem tetszik, hogy sok esetben teljesen kimaradnak a havi vérzések, ez állítólag nem gond, de nekem akkor sem tűnik természetesnek.
És körülnéztem különböző fórumokon, azért ráfáztak erre is néhányan....

Lilisgabi!
Szimpi ez a maybe baby! Mennyire megbízható?

Sterilizálás: én igazi citromot csöpögtetek a vízbe és nagyon szép lesz minden, és az edényben sem keletkezik vízkő-csík.

Csuklás: Petra most már talán kevesebbet csuklik, de az első hetekben minden kaja után volt egy adag csuklás (néha kettő is). Őket sokkal kevésbé zavarja, mint minket.

Nálunk Apa megint lesérült. Tegnap kijött a lumbágója, de azért derékszögben bírt menni. Erre késő este arra ébredek, hogy jajgat!
Hát képzeljétek, kitalálta, hogy akkor most ő kiegyenesedik, aminek az lett a következménye, hogy elesett az előszobában (talán 1 m széles), és ott agonizált. Ez tartott kb. negyed óráig, aztán valahogy becsúszott a nappaliba, ahol valahogy felkúszott a kanapéra, és ott maradt reggelig (ill. most is ott van). Ma annyival jobb már a dereka, hogy ki tud menni a wc-re.

Persze elfogyott az ecsetelőnk, úgyhogy ma villám gyorsasággal átmentem Anyuért, áthoztam, hogy vigyázzon a Petrára meg az apjára, és elmentem a patikába kenőcsökért.
Azért aranyat ér tényleg, hogy 4 km-re lakunk Anyutól!!!

Boo!
Megnéztem, hogy a Petra olyan idős korában mennyit evett, és az első héten a max. az 60 ml volt, de inkább 50-eket evett.
A második héten kezdett 70-et enni.
És szopi után nekem sem jön le sok tej, szerintem az nem mérvadó.
(ma is 100-at tudtam lefejni szopi helyett, mert a szopi időben pont a patikában voltam, így hagytam itthon ennivalót.)

Lorca!
Az idegen helyen való szoptatással semmi gond nincs, de ha mások jönnek tőle zavarba, úgy csinálja valaki, az szerintem gáz. Én ilyet láttam csütörtökön.

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Mi is estefelé szoktunk sétálni egybekötve Áfonyasétéltatással.
Akkor már nincs olyan meleg. Mi 10 naposan vittük le először, bár a doktornéni már a hazajövetel másnapján mondta hogy vigyük le nyugodtan. Mi azért vártunk még pár napot.
Nekünk az jó, hogy erdők tavak mellett lakunk a város szélén, így nem a benzingőzben kell tologatni...
Azért egyszer már a belvárosba is besétáltunk valamelyik délután :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:54-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lányok!! Tudom,hogy állandóan erről van szó,de már nem tudom,hogy erről a témáról mit írtatok. Ti minden szopi után fejtek? Csak azért,mert én nem tudok már mit. Rendszerint kiszívja a kiscsaj,ma például egyszer szopizott 120-at,aztán 2*80-at,viszont nekem estére abszolút nem elég neki a tejem,pedig termelem,de nem tápláló neki. Most is majdnem egy órát volt cicin,de utána csak cuppog,eszi a kezét és sír,így muszáj neki tápot adnom pluszban.Pedig higgyétek el,hogy mident megteszek,hogy legyen tejem. Nekem például még egyszer nem sikerült egy fél pohár tejet sem lefejni,nemhogy egy egészet.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Katy,
"Ez a Mirena nevű spirál nem a szó klasszikus értelmében vett spirál, azaz nem steril gyulladást okoz a méhben, hanem egy mini hormonkapszula, ami folyamatosan adagolja a sárgatest hormont (de csak azt)"
Attól, hogy hormont IS tartalmaz, ez is ugyan azon az elven működik. Egy több centis kütyüt dugnak be, ami fizikálisan megakadályozza a folyamatos irritálással a terhességet. Mivel ennek ellenére is vannak, akik teherbe esnek, rányomtak még egy adag hormont is. Amolyan gumi tablettával elven. Biztonságosabb, mert nagyobb valószínűséggel el lehet kerülni a terhességet, de rosszabb, mert nemcsak a hagyományos spirál mellékhatásaival bír, hanem a hormontartalmú tablettáéval is, bármilyen kevéske hormon szabaduljon is fel belőle.

Tabati,
A spirál a méhben van, de tényleg elmozoghat. Csak épp pont az ellenkezője lehet, ha valaki nagyon peches, akkor nem marad ott, hanem a hasüregben randalírozhat és keresgélhetik, ha valami gyulladást okoz. Úgyhogy nekem a spirál: brrrrrrrrr

Boo,
Azért a te szülésed sem volt egy fáklyás menet. Gondolom, menet közben azért te is elvesztetted egy kicsit a humorérzékedet - nekem meg is jegyezte a doki, amikor kezdtem összeszedni magam, hogy látszik, hogy jobban vagyok, már tudok viccelődni. Most viszont jót röhögtem rajta, bár egy kicsit felsajdultak az emlékek is.
(A dokid egy kicsit elcseszte azt a gátmetszést, nem te voltál a ludas. A külső varrás fáj, de hidd el, még jól jártál. Az első kettőnél nem kaptam érzéstelenítőt a varrogatáshoz, a belsőket is remekül éreztem.)

Kép KépKép
lorca

Nyuszi,
Az esti tej sokkal táplálóbb, mint a reggeli, de tény, hogy kevesebb. A legtöbb babának ilyenkor van egy nyűgös szakasza, nem csak a tej (hiánya) miatt. Olyan, mintha készülnének az estére.
Dani is ezt csinálja, nyüglődik, szuszog, liheg össze-vissza, rágja a kezét, kétségbeesetten néz és dobálja magát. Ennek ellenére nem éhes, csak szenved. Többször kipróbáltam, hogy hátha éhes, megetettem a másik ciciből is. Eddig még mindig sugárban visszahánya, végigcsurgatta rajtam az extra adagot. Egyszerűen nem fért bele több, hiába is akarta és hiába volt részemről próbálkozni.
Nem tudom, mitől, egyszercsak eljön egy pont, amikor szopizik, lenyugszik és bealszik órákra. Az az egy biztos, hogy nem a tejtől, mert ugyan azt a cicit kapja vissza, amit már kiürített, tehát csak cseppek jönnek belőle.
Nem fejtem még amióta Dani megszületett.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Visszaolvastam mindent 8) , de sietek alunnni, szóval nem reagálok, majd holnap :oops: . Csak mutatok képeket...

Megvolt ma az első közös pancsi apával :D :
Kép Kép
Kép Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:54-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok, megjöttünk a legkisebb ugrifülessel a kórházból. császárral lett meg, 3870 g és 56 cm. Egész éjszaka ordított, most durmol, nekem meg rettenetesen fáj még a fejem az érzéstelenítőtől. Később ha tudok jövök még.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike
Sok szeretettel gratulálok!
Vendég

Két pocaktöltésnyi ébredéssel túléltük az éjszakát :lol: :lol: :lol: :lol:

Babaképek szuperek!

Katy
Jobbulást a párodnak!
Egy beteg pasi rosszabb, mint egy csecsemő :cry:

Boo
Elmentünk bevásárolni :wink:
Farmer :lol: :lol: :lol:
Naplót mi is néztük :?

Nyuszi
Én nem fejek, inkább az alaposabb fejőgépemet "használom"...Iringó 2-2,5-3 óránként eszik általában.
Azt nem tudom, hogy mennyiket eszik, szemmel láthatóan kerekedik, pisil, kakil eleget :wink:

Lányok!
Lazítsatok kicsit! Szopin nem szabad ennyit görcsölni, ennyire a mennyiségek bűvöletében élni!
Vendég

Iringó :

Nem akarok okoskodni , de egyet értek veled a ne görcsöljünk a szoptatásos dolgon témában. Arra gondoltam, hogy majd miután hazajöttünk a kórházból és majd kijön a védőnő, akkor, azon a héten bérlünk egy mérleget. Aztán Zsombi szép nagy baba lett és a hazajövetel után problémáim lettek a sebemmel, rohangáltunk kötözésre, a mérleg meg feledésbe merült. Olyan természetes folyamat lett a szoptatás , mint a saját evésem és mivel minden pelus kakis-pisis volt bőségesen , ezért már nem is akartam mérleget.
De azért azt hozzá kell tenni, hogy a gyerekem mindig elégedett fejet vágott szopik után, édesdeden bealudt s ha sírt, ordított, akkor húzkodta a lábacskáit és küszködött, tehát tudtam, hogy a pocakja fáj.Ezen sem görcsöltem, tornáztatgattam/gatom ha küszködik a pukival, kakival, nem kellett semmi mást bevetni, illetve nem rohantam a gyógyszertárba. Pár percig nyomja , erőlködik, aztán jönnek a hatalmas rottyok.
Néha felmerült a "vajon mennyit eszik a kölök ? " kérdés, ilyenkor fejtem és sacc/kb. kitaláltam és "megnyugodtam", hogy eleget. Zsombi jó bőrben van, szép formás, hurkás baba, aki jól érzi magát. Nem is tudom, hogy milyen súlyú, mióta hazahoztuk a kórházból. :oops: :oops: :oops: Viszont már kíváncsi vagyok, úgyhogy a héten bemegyünk a doktornénihez és megnézzük mennyit gyarapodott a kis dömperem.

Viszont, ha úgy éreztem volna, hogy nem elég a tejcsim neki, akkor biztosan parázósabb lennék én is , te is. Lényeg csajok, újdonsült Anyukák, minél többször cuppantsátok rá gyereket a cicire, mert attól aztán tényleg több lesz. Múlt héten Babócám többször akart cicizni, ennek az lett a következménye, hogy naponta 1* 2* , amikor kicsit tovább alszik, akkor úúúgy megtelik a cicim, hogy ilyen fejet vágok :shock: :shock: :shock: , és nem csak érzem , de látványra is olyan mintha szét akarna csattanni.

Boo :

Mi nem vártuk ki a 2 hetet a mikor vigyük ki a gyereket témában. Sőőőőőt ! Ugye 4napot töltöttünk a kórházban, ahol folyton nyitva volt az ablak és huzatot kellet csinálni, hogy elviselhető legyen a meleg. Aztán hazahoztuk, másnap irány vissza a kórházba, mert betrutyisodott a sebem. Manót vinni kellet, hétfőn is , kedden is. Ekkor volt egy hetes, úgyhogy mi aznap estefelé, mikor enyhült az idő ki is toltuk kb. 1-1,5 órára. Élvezte, A lakásban alig volt levegő. X. kerületben lakunk a Mély-tó mellett, ott toszogattuk. A ligetbe simán kivinném már. Ja és soha nem öltöztetem be kint sem, ha rajtam vékony cucc van, akkor rá is egy bodyt adok vagy egy napozót. Van egy pelus a mózesben , amivel be tudom takarni , ha el kezd fújni a szél.

Húúú mennyit írtam, látszik , hogy alszik Zsombikám. :D :D :D

Kép
ikoka7

Jaj nem is írtam, hogy szerda délután megyünk Balatonkenesére, csütörtökön este már jövünk is vissza , de én már úúúgy várom. A barátaimmal már évek óta elmegyünk oda pár napot, 1-2 hetet , egy ismerősük házába jutányos áron. Igaz, hogy mi most csak egy napra megyünk , de jó lesz kikapcsolódni. Babócámnak meg szerintem mindegy, hogy hol eszik, alszik, csak anyatehén ott legyen vele és meg tudja etetni, szeretgetni.

Kép
ikoka7

Sziasztok

Nem tudom lányok de én is azt látom hogy baromi sokat görcsöltök ezen a szoptatáson, ami totál ellensége annak hogy elég legyen a tejcsi, mert bestresszeltek. És ez nem jó.
OK hogy fáj, hogy sebes, hogy vérzik. De ha vizeztek, ha cukros löttyöt adtok, attól nem lesz több a tej, ha tovább alszik, vagy tovább nyugton van. Adni kell neki annyit amennyit kiszív, Lehet hogy egy óra múlva ordít, de akkor újra cicire kell tenni, és meglátjátok, 1-2 nap és újra sokkal több tejcsi lesz.
Én nem vagyok híve ennek a vízzel itatásnak. Nóra szájában még nem volt a cicin kívül semmi. Van hogy két óránként eszik, de olyan is hogy 3 óránként. És előfordul hogy 1,5 óránként. De a napirend az nagyrészt már beállt.

Bocsi, nem okoskodni akartam csak kikívánkozott belőlem. Sokan fordítva csinálják, vagy gondolják. Hogyha sűrűn eszik nem lesz elég a tej, pedig a tejtermeléshez pont az kell hogy sűrűn kapjon ingert a mell. És ehhez a legjobb a gyerek, és nem a mellszívó. Én az első héten fejtem, azóta egyszer sem, azt sem mellszívóval, hanem a kezemmel.

Csuklás: leginkább semmi, ha már nagyon zavarja akkor elkezd sírni, na attól elmúlik, ha még sem párkorty anyatej.

Spirál: én nem tetetnék fel, anyunak volt, egyszer csak eltűnt, végül a dokink rajta csinálta meg először a lézeres elkötést. Nekem a Mirénát ajánlotta, de én idegenkedem tőle. Én vettem pharmatex hüvelykúpot, ezt lehet szoptatás alatt, ezt használtam Rékánál is. És gondolkozom rajta hogy ha már nem szoptatok akkor is ezt fogom használni.

Nagyon édesek a babócák.

Mi hétvégén esküvőn voltunk, Nóra csak evett aludt, nagyon édi volt, mindenki megcsodálta.

Ikoka jó pihit, mi is voltunk Balcsin 5 napot mikor Nóra 5 hetes volt, a meleget leszámítva tök jól bírta.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Dodi!

Nagyon cuki Boti! Milyen jó kis hurkás Ő is! Olyan kis puszilgatni, harapdálni való!!!! nagyon nyugis és imád fürdeni :lol: :lol: :lol: :lol: látszik rajta!!!

Boo!

Születéssztori :lol: :lol: :lol: a stílus ahogy leírtad....halálra röhögtem magam konkrétan!

Sillia!

Nagyon aranyos a Kisfiad! Öreg teki :D :D :D :D

Bond!

Az a kép Manóról tényleg újságba illő! Viszont Huginak is mennyi haja van, jól látom, hogy göndör ugye??? Írtó jó Kiscsaj, Árminnak tuti bejönne :wink: :D

Tickerplayground.com
breki76

Ikoka, csak nehogy csalódj! A babák nagyon érzékenyek a környezetváltozásra, nálunk a kirándulás tegnap úgy végződött, hogy babakocsiig összesz@rta magát a fitalúr. Jó nyaralást!

Boo, könnyesre sírtam és röhögtem magam a szülisztoridon. Remáljük hamar elmúlik a fájdalom, nálam a depi 1 hét múlva jelentkezett mikor anyósék jöttek-biztos volt összefüggés, 3 napig bőgtem, aztán kész. Persze a másik gyerekek is itt vannak az összes nyűgjükkel és így össze kellett kapni magam.
A korkülönbséget pedig gondold át, 3 év sem rossz, de minél kevesebb a gyerekeknek annál jobb.
Van egy-két oldal, ahol a lánycsinálás receptje szerepel, de mi valószínű valamit elb@..tunk, hogy finom legyek, mert Tominak is ott liffeg a csomag a lába között.

Bocsi, hogy többet nem olvasok vissza, Tomi kezd elromlani fél óra alvás a többit kézben szindróma. Elővetük a hordozókendőt, úgy elvan és nekem is van 2 kezem + újra egy nagy csomag a hasamon. Melege van? Vagy felüvöltik a nagyok? Már csak 3 hét és kettesben maradunk....

Mindenkinek jó babázást!

Éva

KépKépKép
agmano

Hoztam pár képet. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Wc-n ülve figyeli a fürdetést Kép

Kép

gabi1

Czigka, Tike!
Nektek is gratulálok (lehet, hogy már megtettem 1x), jó, hogy Ti is otthon vagytok már!!

Boo!
Szerintem nyugodtan vihetitek a ligetbe Zsirit, mi 10 nap után vittük ki először, de azért vártunk olyan sokat, mert 40 fokok voltak. Most viszont tök kellemes már az idő, délután, amikor már nincs erős napsütés, vigyétek nyugodtan!

Fejés: Petra mindjárt 7 hetes, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor fejtem 100 ml-nél többet úgy, hogy nem volt szopi.
Ne azt nézzétek, hogy hány ml!
És Boo! Az rendben van teljesen, hogy pihenteted a cicid, nem adod oda Zsirinek, de azért 2-3 óránként fejd le, mert különben nem fog beindulni a tejed! Ha a mellszívó pont a sebnél birizgálja, akkor kézzel.
Ha nem tudsz kézzel fejni, akkor vagy kérd meg Anyukádat, hogy segítsen (nekem ő segített, és az a korosztály tud fejni,mert az ő idejükben nem voltak ilyen mellszívók!), vagy hívj fel egy szoptatási tanácsadót.
De az biztos nem jó, hogy csak este fejed ki.

Az esti szopizásnál Petra is extra nyűgös, de már én is tudom, hogy nem azért, mert kevés a tejem, hanem ez nála már szertartássá vált, hogy szopik, üvölt, szopik, üvölt, megnyugszik, büfög, csuklik, szopik, üvölt, stb..., eltelik kb. 2 óra és úgy bealszik, hogy csak 4-5 órával később ébred fel.

Mi már eljutottunk odáig, hogy amikor tele van a poci, akkor kiköpi a cicimet, és mikor újra odaadnám, olyan feltűnően elkezd öklendezni, hogy tudomásul kell vennem, hogy ez már nem kell neki. (nincs egy hete, hogy ezt csinálja, előtte addig lógott rajta, míg én ki nem vettem a szájából, vagy el nem aludt rajta).

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

Maj jövök, csak ezen kiakakadtam tegnap, mint az ingaóra.
Már írtam nektek, hogy mit b@szogatott mindenki, hogy Manónak mennyi a súlya. Aztán nagy nehezen sikerült elérni, hogy belássák, egészséges, mint a makkom. Lassan két éves lesz és idáig csak annyi baja volt, hogy másfél éves korában kicsit taknyos volt, amit az anyja ragasztott rá.
Ti is látjátok milyen vékonyka. Mellesleg le nem lehet lőni, egyfolytában jár a keze, könnyen megért mindent, imádja a mondákakat, már a betűk, számok érdeklik. Egyedül a kajával áll hadilábon: hol eszik, hol nem. És ez arra is vonatkozik, amit korábban kedvelt. Kicsinek imádta a banánt, most a világból ki lehetne kergetni vele.
Vékony, mint a nádszál. Az apja családja alapból gyakorlatilag ilyen. Amúgy, minden(!) okés.
Erre tegnap előáll anyám azzal, hogy íratni kéne neki valamilyen étvágynövelőt, mert ez így nem megy. Hát, majdnem elküldtem saját magába... :evil: :evil: :evil: :evil: Ezt egyszer már végigjátszottuk: a tejjel. Most meg előről kezdené... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Kép Kép Kép Kép

Kép

gabi1

Gabi :

Nagyon szépek a gyerekeid :D :D :D és Nórának ilyen helyes "kis" pókhasa van :lol: :lol: :lol: , olyan , mint Zsombinak, látszik, hogy Nem sajnáljuk tőlük a kaját :lol: :lol: :lol: És ki a szőke tündér a lányoddal ???

Bond :

Én egész gyerekkoromban egy gebe voltam, a szó szoros értelmében. Anyukám már aggódott, hogy elfúj a szél, de a gyerekdokim mondta neki, hogy egyszerűen ilyen alkat vagyok és kész. Nem is kellett soha fogyókúráznom :lol: :lol: :lol: , pedig aztán nőiesedtem, de sosem voltak fölösleges súly problémáim, pedig a fél disznó egy kajálásra az bármikor jöhetett. Az immunrendszerem maga a tökély volt mindig : évi egy max. 2 megfázás, 2-3 napig tartott, amúgy még allergiás sem vagyok semmire ( na jó, az emberi hülyeségre nagyon ). :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

Ja és felhívtam a védőnőt, hogy hazajött-e a nyaralásból, s, hogy mikor jönne, mert mi szerdán és csütörtökön nem vagyunk itthon. Holnap jött volna, de mivel mondtam, hogy kíváncsi vagyok most már, hogy mennyi a súlya Zsombinak, mondta, hogy menjek be ma 2-re. Úgyhogy megyek is és lecsutakolom magam , pakolászok kicsit és megyünk. Legalább sétálunk is egyet. :lol:

Kép
ikoka7

ikoka7! :)

Anyámék a (nem) kajálás mennyiségén vannak kétségbe esve (mondjuk, ebben meg az anyjára ütött: van, hogy csak nap végén tűnik föl, hogy ma még nem is ettem és teljesen jól vagyok :oops: :oops: :oops: :oops: )
Tegnap 2x kellett levinnie (kb. másfél-két órákra), Apának Manót mert akkora a mozgásigénye, hogy a 73 nm2 való motorozás, meg körbe-körbe rohangálás messze nem elégíti ki a mozgásigényét.
Mondtam is Apának, hogy de kár, hogy nem a versaillesi kastélyban lakunk. :roll: :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

007,
Imádom az ilyen tömködős jótanácsokat. :? Majd eszik a gyerek, ha éhes! (Persze ez csak akkor igaz, ha nincs tömve hülye kajákkal, de hát azt is ki szokta nekik adni? Hát nem a nagyik?)

Nat és Szabi alapból 2x megy le, különben legyilkolnak minket. :lol: Napi olyan 5-6 órára.

Agmano,
Te hogy fogod oviba vinni őket? Ha apa elmegy nálunk dolgozni, én kimúlok...
Anyós - depi.... miből gondolod, hogy van összefüggés? :lol:

Kép KépKép
lorca

Na megjöttem a védőnőtől. Zsombi természetesen nagyon jól viselkedett, mint mindig , ha megyünk valahova. Na jó egy rossz szavam nem lehet, máskor is jó baba.

Súlya : 5450 gr., igen jól látjátok. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
4450 -el született és 4100 volt , amikor hazahoztuk. Tehát az átlagos heti 15-20dkg hízást Őkelme úgy döntött, hogy megduplázza. De tényleg nem kövér, csak jó húsban van Mindjárt teszek fel meztelen képet, ha felébred ( mármint Róla :lol: :lol: :lol: ) és akkor meglátjátok, hogy nem dagadék, csak szeret enni. :oops: :oops: :oops: És akkor mostantól én már biztos, hogy nem aggódok amiatt egy percig sem, hogy mennyit eszik, vagy nem eszik.

Kép
ikoka7

Kép Kép Kép Kép

Na uuugyeee, hogy nem dagadééék ?

Kép
ikoka7

Nagyon szépek a babák, gyerekek!

Lorca, tesó kérdés.
Martin sulit kezd, így neki max. 1/4 8-kor el kell mennie, hogy beérjenek apával. Hülye anyja a város másik végében lévő suliba iratta, de hát ez a 2 tannyelvű. Na, mikor apa Pesten lesz, akkor izgalmas lesz a dolog. Akkor kelünk mindannyian 1/2 7-kor.
Nekem csak Norbit kell valahogy a 2 utcáva lodébb lévő oviba elvinnem. Ott fél 9-re kell beérni. Esőben izgi lesz, mert apa elviszi a kocsit. Vagy viszi ő Norbit is szintén 1/4 8-kor. Ezek az előre elkészített forgatókönyvek, de hogy milyen lesz élőben :?:

Úgy gondolom, hogy ez csak napi 2 tortúra (a délután a gyerekek összeszedése az enyém, és csak péntekenként lesz külön úszás, azt meg apa intézi-vagy együtt), most sokkal rosszabb, hogy napközben semmi pihi nincs.
Szeptembertől igaz, hogy korábban kell kelni - és csak Tomi is már többet fog aludni- de napközben betoldhatok 1 kis alvást. És csönd lesz itthon - az extra eseteket leszámítva.

Boo, az első gyereknél én is ugyanígy voltam, mint Ti, az ember belejön. Édes teher.... néha keserédes. De olyna, mintha mindig is 3 gyerekünk lett volna, nekünk már így természetes, csak mások meresztik a szemüket. Nem mondom, mi is féltünk tőle. De talán már lazábban vesszük a dolgokat.

A szopi pedig véres vagy nem, fáj vagy nem, nyomatni kell minél sűrűbben. Én is ebben a melegben 2 óránként szoptattam, igény szerint. Nekem érdekes módon a mellszívó jobban tépte a mellemet, mint a szopi. Pár napot azért cumisüvegeztünk, mert Martin 1 órán át nyammogott, aztán visszatértünk cicire és néztem az órát, fél órát hagytam csak, végül magától felgyorsult, megerősödött. Ha nyel egy kis vért, az nem árt. Én is ugyanebbe a hibába estem először. Fáj, de csak az elején, 1 perc szopi után már nem érzed a fájdalmat. Ez van.

Most verik szét a házat..... pedig még valamit akartam írni :twisted: Hát igen az egyiket épp csendesen elringatod, aztán a másikra rá kell üvölteni, akkor kezdheted előlről, a kicsi pedig megeddződik.

Éva

KépKépKép
agmano

Ultimátumot adtam, van 5 percem.
Ja igen, a nemevés. Hát arról aztán tudnék mesélni, Martinnak az anyatejet a szájába kellett spriccelnem, hogy méltóztasson bekapni a cicit. Később a pépet rákentem a szájára, lenyalta, rájött, hogy jó és akkor elkezdett enni. A darabos kajánál kezdődtek igazán a bajok. Étvágyfokozót sosem kapott, a súlyát úgy tornáztam fel, hogy azt főztem amit szeret, és az ovi után is megtömtem, mert ott sem evett.

Na most meg Tomi kezdett rá...

Csönd lett. Szóval most úgy tűnik immunbeteg Martin, most keresünk dokit, aki kivizsgálná 3 nap kórházi bentfekvés nélkül, mert most ez nem megoldható. Tehát nem véletlenül nem evett és betegeskedett/ik sokat. Reméljük nem fiú ágon öröklődő eredetű a baja, mert akkor mindhárom esélyes...

Megyek megnézem a rendet.
Ja és én is könnyedén visszafogytam, 6 kiló plusszal jöttem haza a kórházból, még 2 kiló van rajtam, de az a folyadék és a megnőtt cicik, a csípőm viszont még egy kicsit szélesebb lett, így legalább van derekam :lol: és amíg szoptatok, mellem is :lol: Amúgy most 52 kiló vagyok, tehát genetikai a soványság.

Éva

KépKépKép
agmano

Napok óta csak olvasó üzemmódban!

Annyi mindenre akartam reagálni, de mire ideértem, java részét elfelejtettem. :?

Szombaton piszok rossz napunk volt, mindkét gyerekem nyüglődött, ordított egész nap. Vica rendszerint bealudt a cicin, persze 5 perc után bömbölt.
Tegnap már jobb volt, napközben is aludt valamennyit. Csak a Nócival nem lehetett megint bírni.
Már csak két hét az oviszünetből!!!!
Nálunk vszínűleg én viszem reggel, 9-ig kell odaérni.
Délután még nem tudni mi lesz, mivel Vicának pont kajaidő, mikor menni kellene Nóciért. Lehet, hogy megint a szomszéd csaj fogja hozni, aki addig is rendezte, amíg dolgoztam.

Esti nyüglődés nálunk is mindennapos. De kibírható, ha nem volt épp sz@r napunk.
Mérni nem mérem a babát, megteszi a védőnénink. Múlt hét kimaradt, csütörtökön kell vinnem tanácsadásra.
Cicim anno nekem is berepedt, és nagyon fájt, de kikezeltük, anyatejjel.
Mellszívó:Avent ISIS kézi van. Nehezen jön vele, pedig van vákum. Védőnő szerint nagyobb mellből mindig nehezebb, mert az adott szívóerővel mélyebbről kell felhozni a tejet (gyereknek is nehezebb a dolga). A kis kerek pöcök behelyezése első fertőtlenítés alkalmával gondot okozott (kórházban), aztán megnéztem egy másik csajét, hogy kell összerakni. Egyébként van, hogy6-8-at is pumpálok, mire megindul, és addig semmi szívást nem érzek. De ahogy megjelennek az első cseppecskék.....
Kórházban Medela kézi volt, állítható szíváserősséggel. Csak a max-on szívott, de akkor durván fájdalmasan.
Fogamzásgátlás: Nóci után spirálom volt. Kissé erősebb mensivel járt, egyéb gondom nem volt.
Pharmatexet említette Gabi1: én a hüvelytablettát használtam a Nóci előtt, mikor már nem szedtem gyogyit, 3 hó játszóidő volt.
Jó, mert hormonmentes, csak adott alkalmanként kell, gyógyszertárban recept nélkül kapható.
Hátrány: tervezni kell az együttlétet, mert aktus előtt negyed órával felhelyezendő, ill. akárcsak a kúpok után: 2 nap fehér trutyizás :?
most attól függ, apa milyen melót talál, mert ha kimegy Ausztriába dolgozni, nem rakatok spirált. Arra az 1-2 alkalomra havonta felesleges. (amúgy enyim orvos 1/2 évente UH-val megkukkolja)

Kép
Kép]
hendegabi

Ja, és had dicsekedjek 8) :
Emlékeztek, kaptuk Gábor "kuncsaftjaitól" a fonott kiságyat, rucikat.
most meg küldtek: 1 kengurut (szerencsére a bébihordozósat :D ), 1 chicco pihenőszéket (vagy mineve)
1 kiskádat álvánnyal (csk azt tudnám, ezt hova rakom :shock: )
1 olyan textiles hintát (asszem tán Csibének van olyan)
meg pellusokat, amiket kinőttek.

I am happy!

Amúgy hiányolok 1-2 emberkét.Pl:Szisz?

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: én úgy tudom, hogy baja nem lesz a babának, ha picit véres a tejci. Csak egyszerűen nem tudja megemészteni (mint a szemeskukorica héjját), és vmi módon távozni fog: visszahányja, amitől ideges leszel, vagy véreset kakil: amitől még idegesebb leszel. :roll:

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!!

Ikoka,Dodi,Gabi!! Irtó édesek a gyerkőcök. Irigyellek titeket,hogy így szeretik a fürcsit,látom Botond még be is alszik alatta :lol: Nálunk még Lilinek szoknia kell,de a mosdó jobbnak bizonyul,mint a kád. Bár tegnap fürcsi után természetesen összefosta magát,utána ment megint a mosdóba,na akkor halál nyugodt fejet vágott :D

Gabi!! Igazad van valahol a szopi témában,de neked már nem az első babád Nóri,így már sokkal rutinosabb vagy. Szerintem a következőnél már mi sem fogunk így stresszelni rajta. Amúgy meg azért nyugodt vagyok,mert Lili is tök szépen fejlődik,ezen a héten lesz 3 hetes és 3650 g,3110-el hoztuk haza a kórházból. A védőnő is és a doki is megvan vele teljesn elégedve.

Boo!! Akkor végülis te gyorsabban szültél mint én,de sokkal nagyobb fájdalmak közepette. Sajnálom,de Zsiri nagyon édes. Szerintem is nyugodtan vigyétek ki őt,a jó levegő csak jót tesz neki. Lili egész nap kint van a teraszon(tudom nálatok nem lehet nagyon kitenni),este meg sétálunk egy nagyot. A doki még nem volt kint nálatok? Ő mit mondott erről?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Azt hiszem Aprolekom komolyan elgondolkodott hogy vilagga megy anyucija,es lam.....persze lekopogom,de teljesen jol viseli "magat es a korulotte levo vilagot tegnap este 9 ota!!!!!!!!!!!!!!
Cicin elalvas,persze mindket cicko teljes leszivasa vacsira,anyu+apu tv-tnezett1/2 oraig,mig Hangi edesen elaludt....Aztan en is bekeveredtemaz agyba,elaludtam 11-kor,Monyokom 3-kor!!!!ebresztett,aztan egy kiados szopi,majd 4-kor mar aludtunk,1/2 7-kor megint ebreszto,szopi,azutan mar csak az olemben szunnyadas,es 8-kor atoltozes,kaki tisztitas,kicsi nyugi egy 1/4 oraig,aztan en Maci kaveztam,kaksi,mosdas,eloszoba rendberakas a cicok utan,es lam.... :shock: :shock: :shock: Hangoca csendben nezelodott kozben.Aztan kajcsi megint,mindket cickomat kihasznalja szettdurranasig eszik....,babazene hallgatas,amibe en is bele-bele dunnyogtem,erdekes ez nagyon tetszett neki,aztan szunya,megint kajcsi,probalkozas koromvagassal,szunya,kaja es megint alvas.Persze en mar kisse unom a babazenet,de azt hiszem ez segitett!!!!!!!
Tegnap katasztrofa volt ugyancsak,hiaba minden,de nem is ecsetelem,most a mai NAGYON SZEP NAPUNKRA koncentralunk! 8)

mellszivo:nekunk medela gepi van,es igen jo szolgalatott tett mig sebes-veres volt a cicim.Szepen lehet vele fejni,bar en is elomelegitett zseles tasakkal borogatok,kezzel elofejek,es azert a 80-100ml mar siman megvan cickonkent....De nem hasznalom szerda ota,ugyanis javulas allt be a szopiban is,uj pozitura,gyogyult bimbok.

tapszer:az elso masfel hetben jutott belole gyerokbe rendesen,de azota semmi!Kizarolag anyatej,es en is azt hittem keves lesz,es az elso szerencsetlenkedesek a cicivel azert ramhoztak a parat,de azota remekul mukodik,fajdalmam a bal oldaliban azert van meg....de nem kell potlast adnom most mar!!!
2 orankent szopizunk,de van amikor 1/2 ora mulva is igenyli...hat megkapja! :lol: :lol: :lol:

pillanat...ebredes van!!!

Kép
Kép
ancsurti

Szoval-csatlakozas nem egeszen 1 es 1/2 ora elteltevel! :lol:
De ha ez kell,hat legyen.Nyeli mint kacsa a nokedlit!!!
Csak ne legyen az a fekezhetetlen merges uvoltozes,amit a kisasszony tudo erosites celjabol levagott eddig!

veres cici:na szombaton azt hittem mar okes a bal bimbim,hosszu szopi kovetkezett hajnalban....erre egy ora mulva veres bokekeles....na bennem megallt az uto,gyerek szetorditotta biztos a horgoit,a torkat..es egyeb gondolatok,mire latom bimbin megint egy apro sebecske ektelenkedik,persze ver csak gondolom szivaskor tavozott belole...megnyugodtam nemi gyerek megfigyeles utan,hogy csak ez lehetett a ludas!Azert tenyleg rossz latvany volt a veres hanyas!

Visszaolvasassal nem probalkoztam,csak az aznapi valaszokat futottam at,koszi csajok!Igyekszunk nem begolyozni!!! 8)
Ha minden napunk hasonloan alakulna,utol ernem magunkat :wink:

merleg:nem meregetek,nincsen merlegunk,latvanyosan gyarapszunk,szarunk,pisilunk,jo a szinunk(bar a boges miatt is lehet :wink: )szoval en nem igenylem egyenlore!
Ja es doki rosszul szamolta at a sulyt kiloba...nem 250grot hiztunk multkor,hanem 8 nap alatt 1/2 kilot!!!Tehat nalunk errol ennyit!

seta:Hangival 2 nap utan jottunk ki csaszar utan a korhazbol penteken,vasarnap mar 4 orat aludt a babakocsiban a teraszon...hetfon irany a doki hordozokendoben....seta babakocsival...nem szaroztunk egy percig sem!A levegotol ugyan baja nem lesz....az autosforgalmat nehez kikerulni a belvarosban,es ki kell vinni oket,mert kell hogy szokjak a setakat!
(bar tegnap uvoltosre sikeredett a dolog,en elkeseredtem,hogy orok bezartsagra vagyok kenyszerulve,mert persze mindenki minket nezett... :evil: )pedig ettunk is szepen es a segge is steril volt...hacsak nem a 95%-os paratartalom volt a ludas.

Szepek a babucik!

Tike neked gratula!

Boo:Aztan jol leirtad a sztoridat,sajnalom hogy nem a legjobb az elmenyed a szulessel kapcsolatban.....enyem sem az,es meg nem sokat valtozott!Majd egyszer leirom en is,ha Bombi engedi!

Kép
Kép
ancsurti

Bond:koszi a tippeket! :lol: azert kitartok az mar biztos,pasikam sokat segit....es bejott a babazene a mai napon!Sajnos a maszirozas nem segitett,lehet csak szoknia kell a kinti vilagot,es nala ez tovabb tart!A pocakomban is igen aktivnak mutatkozott...
(tegnap ittam sort,lehet az is segitett az alvasban? :wink: )

Na latszik a javulo tendencia!!! :lol: :lol: :lol:

Es ures zacsik lognak rajtam cicik helyett :lol: :lol: :lol:
Szettepem ezt a gyereket menten itt az olemben...olyan pofakat vag az elegedettsegtol vegre.....na persze en is!!!

Kép
Kép
ancsurti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?