A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok!

Nagyon régen jártam itt, közbe jött pár dolog. :?

Nem volt netünk kb. 2 hétig, aztán két hétig vidéken voltunk a családnál, ott szintén nincs net, majd jött egy hét nyaralás a Balcsin.

Megpróbáltam visszaolvasni, hellyel-közzel sikerült. :shock:

Látom csomó mindenkinek megvan elég sok eredmény, és jók is. Gratula mindenkinek. :D :D

Én ma kaptam meg az AFP eredményét: 1,09 MOM.
Holnap megyek magzatvíz vételre :( , elvileg nincs semmi gond csak az előzmények miatt küldtek el. Kicsit félek de túlélem.

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

10-15 óra vajúdás szerintem még átlagos, főleg első szülésnél. Emivel szerda este kezdődött 8-11-ig, majd csütörtök hajnal 1-5-ig fájtam, közte leállt, utána kis szünet, délután kettőkor megint elkezdődött, s péntek hajnal 3-ra lett meg a baba.
Ha csak a tényleges vajúdást nézzük, az is 13 óra volt, igaz, eleinte még 20 percesekkel, csak este kezdett durvulni, fél 10-kor mentünk a kórházba 5 percesekkel.

Nekem tulajdonképp az volt nehéz az elsőnél, hogy eldöntsem, mikor induljunk.Másodjára már nem, ott elfolyt a magzatvíz egy boltban...

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: nincs közvetlen tömegközlekedés, be gödöllőre hévvel, aztán onnan busz. A gondom az, hogy ha előtte dolgozok, akkor nem tudok hol parkolni az autóval a blahánál, csak jó sok pénzért. Maximum a férjem munkahelyénél tudunk ingyen parkolni, ő a Lehel térnél dolgozik, és azért napközben elég gáz kivergődni pestről kocsival + ő nem is biztos, hogy minden alkalommal el tud majd jönni. Alapesetben mindketten vonattal járunk dolgozni, nem sokkkal tart tovább az utazás mint kocsival és azért kényelmeseb.

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

POCAKMÉRET

Előkerestem az előző kiskönyvemet. és nagyon meglepődtem. A következő tesúlyváltozásokat mérte a védőnő:

18. hétig------+0 kg

20. hétig-------+3 kg

37. hétig-------+8 kg

40. hétig, azaz összesen----------+ 11 kg

Tehát abban a két hétben amiben most nagyjából mindannyian benne vagyunk (18-20. hét) 3 kg-ot híztam, úgy, hogy az egész terhesség alat összesen 11 kg-ot.
Szóval szerintem is akkor óriásit nőtt bennem minden (baba, méh, vér stb)

Trudi

UI: Egyébként be is fektettek a 20. héten a kórházba, mert kinyílt a méhszáj. Lehet ez is a gyors növekedéssel és a változatlan tempómmal volt összefüggésben. No utánna azután feküdtem januárig majdnem végig!

Egyszóval vigyázzatok magatokra!!!!

Most jutott eszembe, valaki írta is, hogy védőnője szerint csak a 20. héttől járjon terhestornára. Lehet ez is a fenti dolgokkal van összefüggésben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.08.10 15:33-kor.
turorudi6

Trudi, kb 20 hetet kellett feküdnöd az előző terhességednél? És hogy bírtad??? Nem lehetett egyszerű.

Nekem szerencsére teljesen zárt a méhszáj, ma nézte a doki. Sőt, a laborom is tökéletes, azt hiszem, 3 értéknél van csillag, de a doki szerint nem is kell velük foglalkozni, mert nem számítanak. De akkor minek nézik egyáltalán? :?

De jó Nektek, Uxi, Mérnökasszony valószínű találkoztok majd a kórházban is, szülésnél. Majd kérjetek közös, kétágyas szobát :lol: :lol:

Icu, drukkolok Neked, hogy minden simán menjen holnap. Tuti nem lesz baj, negatív lesz az eredménye :wink: Ugye majd jössz, és mesélsz a vizsgálatról is meg az eredményről is?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás

Hogy bírtam ki? Úgy, hogy olyan masszív depressziót sikerült bebeszélni magamnak, hogy alig tudtam kivergődni belőle! Soha többet nem akartam terhes lenni. Még évek múlva is, ha megláttam egy terhes nőt az utcán sajnálatot és szánalmat éreztem iránta. De szerencsére legyőztem a depressziót, mert csodálatos lányom és férjem van!

Trudi
turorudi6

Brigi

Persze hogy jövök majd beszámolóval, de lehet hogy csak este, mert állítólag bent tartanak estig hogy megfigyeljenek. Szerintem is minden rendben lesz, mert az ország legjobb genetikusa csinálja majd a magzatvíz vételt. Két hét vagy egy hónap lesz az eredmény, pontosan nem tudom, de a neme 100%-ra meglesz :D :D

Icu
Kép
Kép
icu03

Icu

Melyik kórházban lesz a vizsgálat?

És milyen előzmények miatt kell menned?

Trudi
turorudi6

Icu Engem is nagyon érdekelnének az előzmények! A neten, ami kifejezetten ezzel a témával foglalkozott, azt írták, hogy gyakran csak azért küldik el a kismamákat magzatvíz vételre, mert ezért a kórház jó pénzt kap. Hát nem disznóság, hisz a vetélésnek 1%-a van. Persze nem arról beszélek, akinél tényleg indokolt a vizsgálat.
És azt is írták, hogy tényleg 4 hét az eredmény, de akinél baj van az már két hét után kap telefonhívást. Ezt azért mondom, hogy ne kelljen még + két hétig izgulnod.

Nóra

Kép
fikuszka

Trudi Én voltam, akinek nem javasolta a védőnő a 20. hétnél korábbi tornát. Remélem most minden rendben lesz nálad. Nézték mostanság a méhszájat? Az egyik ismerősömnek pont ilyen problémák miatt varrták össze inkább, és így nem kellett végig feküdnie.

Nóra

Kép
fikuszka

Mérnökasszony Én úgy tudom, hogy a TGYÁS számításnál meg kell lennie a szülés előtt 180 napnak, amibe nem számít bele a táppénz időszaka. Szerintem jobban jársz ha szabadságra mész el, mert az munkaviszonynak számít. De azért kérdezz meg erről egy könyvelőt is.

Nóra

Kép
fikuszka

Nem is írtam, a múltkor hasznos infót kaptam a védőnőtől.
Lehet, hogy ezt rajtam kívül mindenki tudta, de nekem újdonság volt :oops: . Szóval az olyasmi folyás, mint ami peteéréskor szokott lenni, az a nyálkásabb cucc teljesen normális terhesség alatt, a hormonok okozzák. Megkérdeztem tőle, mert izgultam, nem-e lehet a nyákdugó darabja. :oops:

Szabad estém van, a gyerekek már fél órája alszanak, házimunka elvégezve,a férjem nagybevásárolni van. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Itt vagyok ám én is!
Jó sokat írtatok ezalatt a pár nap alatt.

Mi hétvégén Olszországban voltunk, éjszaka jöttünk haza, most már a harmadik adag ruhát mosom :cry:
Nagyon jó volt az a 3 nap, de legközelebb 10x meggondolom, hogy vállakozzak-e rá, mert ma szinte fizikai fájdalmakat okozott a fáradság.

Mindjárt megyek és folytatom a visszaolvasást, de addig is GRATULA a két újdonsült kislányos anyukának (irigykedem :oops: )

Én csütörtökön voltam dokinál, azt mondta minden rendben UH nem volt, viszont szerinte kedden van a hétforduló és nem szombaton (még minidg nem értem miért de mindegy) szóval holnap mi is betöltjük a 17. hetet.
Szerdán AFP, aztán rá 2 hétre genetikai UH.
A 12. heti UH-on én is az Istenhegyin voltam Gasztonyi dokinál, de most úgy döntöttem nem fizetek újabb 14.000 Ft-ot, így a kórházba megyek vizsgálatra, ami ingyen van, csak azt mondta a doki, hogy nem nagyon fogják nekem keresgetni, hogy milyen nemű a gyermek, mert ott nem érnek rá. Szóval csak akkor mondják meg, ha direktbe mutatja magát. :cry:

Szerencsemák!
Gratula a mozgáshoz, az évfordulóhoz!
HOlnap talizunk tornán?
Én még nem éreztem semmilyen mozgást, de majd holnap jól kifaggatlak, hogy mit kell érezni :lol:

Hékás!
Te is jössz tornára? Én már korán ott leszek (3/4 6 körül), és fennt leszek a fenti öltözőben!!!!!

Na most még javítok a vonalzómon és visszaolvasok :lol:

Kép
akire79

Fikuszka

Igen, a vége méhszájzáró műtét lett nálunk is. Én nem emlékszem, hogy azután azt mondták, hogy már nem kell annyit feküdnöm. De gondolhatod, hogy a tudat, hogy egy madzag tartja a méhemet, nem bátorított a nagy túrákra. Sőt szerintem utána vettem az egészet igazán komolyan, és föl sem mertem kelni, csak enni, wc stb. Szülés előtt vették ki a varratot, akkor kezdődött a legvidámabb időszakom. De sajnos akkor meg már annyira fájt mindenem, hogy akkor meg azért nem fickándoztam. Bár aznap amikorra ki voltam írva, még besétáltunk a városba egy előadásra. Ez kb egy 3 kilométeres túra volt.

Trudi

Ui: Ja, a külső méhszáj megint nyitva van. Egy hete nézte a doki.
turorudi6

Trudi!
A belső méhszájad nyílt ki, hogy össze kellett varrni?
A külső méhszáj azt hallottam, hogy azoknál, akik már szültek másodjára már nem zárt......Nekem legutóbb 2100 volt, de nem mondott rá semmit a doki

Akire!
Együtt érzek veled a mosás gyötrelmei miatt :D :D Azért Olaszország kocsival elég hosszú út. Nem csodálom a kivagy....

A következő képet csak erős idegzetűek nézzék :D :D Ma készítettem:
Kép

Kima
Kép
Kép
kima75

Trudi, Nóra:

Azért csinálják meg nálam ezt a vizsgálatot, mert nekem már volt egy fejlődési rendellenességes terhességem, amit meg kellett szakítani és most fokozottan ellenőrizve vagyok. Bár az is lehet hogy végül elmarad, mert ma voltam az orvosomnál, vittem az eredményeimet amik tök jók lettek, meg az UH-n sem talált semmit. Azt mondta holnap még megnéz úgyis a doki és majd eldönti, hogy le kell-e venni. Ja, egyébként a Bajcsyba megyek.

Icu[/b]

Icu
Kép
Kép
icu03

Ja, amúgy kislány gyanús vagyok :D :D :D :D

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek :D Már pár napja nem voltam, még nem bírtam vissza olvasni, de gratula mindenkinek, akinek kiderült a neme :lol:
Villányban voltunk öt napot kirándulni, nagyon jó volt, kostoltam borokat, de csak módjával, és megtettünk egy 40 km-es bicikli túrát is, amin kicsit ki is készültem :oops:
Egyébként minden ok, megjött múlt héten az integrált teszt eredményem és negatív lett :lol: úgyhogy mostmár megnyugodtam!
A pici nagyon aktív, már Laci is érezte a mozgást :D
Holnap megyek a védőnőhöz, emiatt kicsit ideges vagyok, biztos le fog mérni és már 6 kg-t híztam :oops: Hát igen a nyaralás alatt ettünk rendesen :roll:
Ma jön hugom egy hétre és kifestjük a baba szobát, már nagyon várom! Az alapszíne valószínűleg szürkéskék lesz, és hugi fest rá mese figurákat, mert Ő nagyon ügyin rajzol. Laci csak azt kötötte ki egy űrhajó mindenképp legyen! :?

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Trudi, és hogy csinálják ezt a műtétet? Elaltatnak?
Mi van akkor, ha meg akar indulni a szülés, és még bent van a varrat? Gyorsan kiveszik?

Nekem legutóbb 3000 volt, de a huszas hetek közepén mindkét gyerekkel 2000, illetve Emivel 32 hetesen már 1000. Aztán mégis mindkettő a 41. héten bújt ki.

Emi most közölte, hogy Benike büdös :mrgreen::.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2009.08.11 07:45-kor.

KépKépKépKépKép
uxi

Nahát, Bogaracska, te már félidős vagy? :shock:
Még most teszteltünk pozitívat...

Nemrég gondoltam bele, hogy a harmadik gyerekem pont 100 évvel lesz fiatalabb, mint a nagyapám. Ő 1910-ben született, s '90-ben halt meg.

KépKépKépKépKép
uxi

Ne is mond, nagyon hihetetlen! Épp most néztem, hogy jövő héten elkezdem a hatodik hónapot :shock:

Kép
Kép
bogaracska

Jó reggelt!

Engem is mindig megdöbbent, hogy mások mennyivel előrrébb járnak, mint én :D

Én még fiatal vagyok, csak most múltam 17... 8)

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a családlátogatásból. Minden nagyon klassz volt, Levente megint el lett kényeztetve Papó és Mami által :) De hát úgy élvezik a nagyszülők! :)

Apósom megnézte a leleteimet (ő a háziorvosom) mindent rendben talált szépen be is pecsételt a kiskönyvembe. Tegnap voltam nőgyógyásznál, ő is megnézett mindent mindent rendben talált.
Érdekes módon megint megvizsgált, hogy minek sztem maga sem tudja... De mindegy.

Nah de lányok a lényeg! A 4D Uh a következőképpen zajlott. Megkérdezte a nő, hogy miért jöttünk, miért aggódunk, mit nézzen stb. Mondtuk neki, hogy természetesen az egészsége a legfontosabb, de nagyon boldog lenne a család, ha találna egy nunit! :) Ennek megfelelően a gyermekem keresztbe tett lábbal himbálózott 50 peren keresztül, a köldökzsinórral pedig a lába között játszott. Így tehát 20 perc után azt mondta a néni talán fiú (mintha én is láttam volna valami kukac félét), majd 50 perc után azt mondta inkább lány, mert lehet csak a csikló volt duzzadt kicsit a hormonoktól. Szal most ezt adjátok össze! :) Ennyit az Uh előtt is tudni véltünk, hogy vagy fiú vagy lány. :) :)

A férjemmel úgy döntöttünk, mivel a bababoltunkban kellő mennyiségű fiú és lány ruha is van és mivel most magán "apartmanba" költözök a szülés után, így nem megyek haza 24 órán belül, lesz ideje kimosni a göncöket és megszárítani is.
Tehát nem kérdezzük meg a gyermek nemét a továbbiakban. A többi gyermekem mind megmutatta magát már ilyenkor, pedig velük nem is érdekelt a nem igazából. Tehát ennek valami oka van.

Tehát a taktika az lesz, hogy viszem magammal szülni a laptopot és mikor meglett a gyermek én meg magamnál vagyok, az interneten jól bevásárolok a saját boltunkból. A rendelést majd látja otthon a férjem, kiválogatja, kimossa, kivasalja, összehajtani sajnos nem tudja... de abban majd anyu segít neki. :) Így mire hazajövünk a kelengye is kész lesz. :)

Leventével annyira korán kezdtünk vásárolni, hogy rengeteg unisex gönce van, de csak azért nem tartottam meg sok mindent hogy majd a következő gyermekkel is kielégíthessem a vásárlási lázamat. Így kb egy heti ruhája akkor is lesz a babának, ha Zsoltinak mégsem sikerül remekelnie! :)

A méhszáj értékeknél:

Amit it úgy írtok, hogy 100b meg 2000 meg stb, itt egy kis magyarázat hozzá! :)

Pontrendszer, mellyel a méhnyak (cervix) érettségét lehet meghatározni. A méhszáj tágasságát (cm), a nyakcsatorna kifejtettségét, helyzetét, konzisztenciáját és a koponya medencebemenethez viszonyított helyzetét veszik figyelembe.

Értéke a szülésindításnál a szülés várható kimenetele miatt lényeges. A méhszáj érettnek tekinthető 9 pont feletti (jó szülési kilátások), kedvezőtlen 5 pont alatti Bishop-értéknél.

Méhnyak 0 pont 1 pont 2 pont 3 pont
Helyzet hátsó középső elülső
Konzisztencia feszes közepes lágy
Kifejtettség (%) 0-30 40-50 60-70 >80
Tágulás (cm) zárt 1-2 3-4 >5
Baba helyzete -3 -2 -1 +1,+2

Módosítja:

1. Az értékhez 1 pontot hozzá kell adni:
1. [[preeklampszia]] esetén
2. minden korábbi hüvelyi szülésért
2. Ki kell vonni 1 pontot:
1. [[terminus túllépés]]
2. első terhesség
3. idő előtti vagy elhúzódó burokrepedés esetén ([[burokrepedés - idő előtti]]).
bogyra

Fú, hát ezen nem tudok eligazodni :oops: . Én eddig csak azt tudtam, hogy a 3000-ből a 3 az a méhnyak hossza, a többi nulla meg az, hogy mennyire nyitott a külső-középső-belső méhszáj, a nulla a zárt.
Ehhez még pontokat adnak?

Nem félted a laptopot a kórházban? Mi még a fényképező miatt is izgultunk rendesen. el ne lopják.

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok!

Hékás: örülök, hogy minden rendben volt a dokinál! Este találkozunk!

Akire: Remélem, hogy azóta már sikerült kipihenned a fáradalmakat, és este újult erővel veted be magad a "kínzókamrába" :wink: Mozgást egyébként az elmúlt 2 napban nem éreztem, de majd torna közben hátha...NEkem olyan érzés, mintha belülről megpöckölnék a hasamat. Semmi pillangó, meg buborék...

Bogyra: 50 percig ultrahangoztak??? Nem sok az egy picit? klassz lehet egy saját bababolt! Ruhán kívül árultok mást is?

Tegnap meglátogattuk az egyik kolleganőmet, aki 4 hónapos babával van otthon. Ódákat zengett a Rákóczi úti angol használt babaruhaboltról. Csak annyi a hátulütője, hogy mindig tele van, és a kismamák időnként egymás kezéből tépkedik ki a cuccot...Elég ijesztően hangzik, de egyszer azért elnézek...

Kima: szép a pocid! A fekete egyébként slankít, nem látszik nagyon nagynak!

Én ma reggel szembesültem vele, hogy már úgy nézek ki, mint egy hordó. Sajnos kénytelen leszek a gatyákon kívül felsőket is beszerezni, mert az összes jelenlegi rövid, és terhesgatyóban rövid felsővel a hordó önmagamon úgy nézek ki, mint egy idióta :lol:

Na, megyek telekonferenciálni. Ha tudok, még benézek. Kezdenek a dolgok összesűrűsödni itt a melóhelyen, pedig még nincs is ősz :(

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Akkor következzék a magyarázat magyarázata, mert a táblázatot elbénázta a fórum...

Tehát A számok amiket kapunk, azok pontok.

A méhnyak helyzete : A szülés illetve tágulás közeledtével egyre előrébb kerül a méhszáj, ami normális esetben kicsit hátrafelé tekint amúgy.

Konzisztencia: A méhnyak a szülés közeledtével a kőkemény mivoltából puhává válik.

Kifejtettség, az a hosszára vonatkozik igazából.
Tágulás pedig a nyitottságra.

A baba helyzete, pedig azt, hogy a méhszájtl hány cm-re van. A -2 azt jelenti két cmmel feljebb, a 0 hogy bemenetben van.

Na tehát a lényeg:

Nem minidig ebben a sorrendben vannak különben az adatok most nézem én sem így tanultam. De a lényeg hogy a négy vagy 5 jegyű számot vissza lehet keresni a táblázatban. Minél kevesebb a számok összege annál messzebb a szülés.
bogyra

Bogyra, és azt nem tudod, mi okozza a fájásgyengeséget?

Emit simán megszültem, bementünk ötpercesekkel, két óra múlva egyik fájás közben elfolyt a magzatvíz, majd 3 óra múlva meglett.

Beninél meg elfolyt a magzatvíz, aztán 6 órán át malmoztunk, sehol semmi, mire beindultak 15-20 perces fájások, de nem várták meg, hogy besűrűsödjön, hanem "csináltak " oxitocinnal egybefüggőeket.
A zárómon láttam ,hogy idő előtti burokrepedés és elsődleges fájásgyengeség.

De ez mitől lehetett? Hisz egyszer már "tudta" a méhem, mi a dolga, másodjára miért nem?

A két terhesség között talán az volt a különbség, hogy Beni 70 dekával nehezebb volt, na meg vele sokkal többet híztam, Emivel 15, Benivel majdnem 23 kilót. És miért idő előtti a burokrepedés, mikor Beni 41 hétre született? Vagy nem a terminushoz képest nézik, hanem azért idő előtti, mert nem voltak még fájások?

A hízásnak van köze hozzá?
Csak mert nem szeretnék még egy ilyen oxitocinos rémálom szülést, akkor inkább vigyázok jobban a súlyomra.:oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi!

Lehet el foglak keseríteni, de egyben megmagyarázom, hogy miért nem dolgozom az eredeti szakmámban itt magyarországon!

Idő előtti a burokrepedés, ha a fájások megjelenése előtt reped meg. Ez nem jelent igazából semmit a szülések sok sok százaléka így indul meg.

Fájásgyengeség = türelmetlenség. A zárójelentésen valamilyen diagnózissal meg kell indokolni az oxitocin beadását. Már pedig az oxitocin fájásgyengeségre vonatkozik.
De fájásgyengeséget nagyon nehéz diagnosztizálni és általában meg sem várják a kritériumot...
A testsúllyal valóban összefüggésben van a fájásgyengeség, a ducibb asszonyoknál gyakrabban fordul elő.

Nekem mindkét szülésemnél az volt.... Az elsőnél még elhittem... A másodiknál négy óra vajúdás után kaptam oxitocint, azt hittem az agyam eldobom a fájásoktól, a gyerek az infúzió után 30 perccel a kezemben volt, méhszáj, gát, és hüvely repedéssel.... Nekik biztos megérte, hogy hamar túl lettem rajta!
bogyra

sziasztok!

szerencsemák: Tegnap este kismamajógáról hazafelé tartva éreztem először mozgást a hasamban és én is pöckölésnek éreztem, nem pillangónak meg buboréknak. Tegnap nem voltam benne biztos, hogy azt éreztem, vagyis nem értettem , h mi ez mert mindenki másképp írta le, de az alapján amit írtál már biztos vagyok benne hogy az volt: )

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

mérnökasszony: én is így voltam vele, hogy azt hittem biztosan valami más, de aztán a védőnő felhomályosított, hogy az igencsak a Baba lehetett, és azóta elhiszem ;-)

Kép
szerencsemák

Baba-mozgás Nekem sem volt pillangó, meg buborék. A 16.-ik héten, mikor előszőr éreztem Babócát, akkoris inkább forgásnak tűnt. Mindenképpen mozgásnak. Szerintem eddigi várandósságom alatt azok a legszebb pillanatok, mikor pöckölget, mocorog a baba:) Ez mindig mosolyra derít, és ez egyre gyakrabban történik meg. Anyum szerint én is nagyon aktív baba voltam. Sőt, tegnap este párom beszélt hozzá, s egyszercsak pöckölt egyet. Olyan boldog voltam, hogy már "elő lehet idézni" a mocorgást.

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

igazán nem értem, h én miért csak most éreztem először. Jó, persze első baba, meg állítólag az is számít, h nekem a méhlepény az első falon tapadt meg. DDe az is lehet, h csak nem figyelek eléggé a Babócánkra.:( Mindenestre már nagyon vártam, h érezzem és most azt várom, h megint érezhessem és h az az apukája is érezhesse:)

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Szerintem függ attól is, hogy mennyit tudsz rá figyelni: evés után helyezd kényelembe magad, tedd finoman a hasadra a kezed (mind a kettőt egymás mellé) a szeméremdomb és köldök közé, hátha! Nekem minden evés után mocorog :) Drukkolok!
Vajon függ attól is a baba mozgásának érzése, hogy mennyire sovány valaki? Lehet azért érzem olyan erősen, mert semmi háj nincs a hasamon (fázom is jobban, mint bárki más)? Mert a méhlepény nekem is elől van, állítólag.

Kép
nilszi

Én is nagyon várom.

Néha érzek valami nagyon gyenge kopogtatást, de lehet, hogy csak valami bélmozgás, remélem érzek nemsokára valamit, aminél egyértelműen tudni fogom, hogy igen, Levente kapcsolatot akar létesíteni velem :o

Klári

Kép
claracroft

Haliho!

Latom a mozgolodas a tema.
En meg nem erzem pedig mar a 20. heten vagyunk. Most ket lehetoseg: vagy a kisgengszter lustizik es keruli a korai anyai konfliktusokat vagy a melso lepeny+ kilok akadalyozzak az "igazi" erzeseket. :roll:

Epp neveket valogatok, apanak most a Dominik jon be, de meg hol van a vege :lol:

Valoban annyira gyorsan porognek a hetek: par hete izgultam a 12. het miatt, most izgulok a tobbiert, holnaputan izgulok a szulesert...es igy tovabb vagy 100 evig. :lol:

Van valami jo tippetek arra, ha kezd vizesedni a boka? A repules ota kezdodott, vernyomas rendben volt (otthon mertuk), viszont tegnap es ma is eszrevehetoen elkezdett dagadni a bokam. Sajna ulok egesz nap, de megproblom feltenni a laban a gepemre :oops:
Vendég

Bogyra, hát igen, én is csodálkoztam, hogy már lettek fájásaim, jó erősek is voltak, de még ritkák, 15 percesek, de talán, ha várnak, besűrűsödik. Na így nem kellett várni. :?

A dokim fel sem jött, meg sem vizsgált egyszer sem, csak a legelején, aztán legközelebb a kitoláskor láttam... a szülésznő csinált mindent, ő kötötte be az oxitocint, aztán meg egyszercsak bejött, és azt mondta, ne tököljünk itt a lassú cseppszámmal, és jól felvette.... Pedig nem értem, miért, már a lassú is 2 perces fájást csinált.
Majd összetojtam magam, egy órán át voltak tolófájásaim úgy, hogy vissza kellett tartani, mert még nem tűnt el a méhszáj, de közben ment az oxitocin ezerrel. Attól féltem, nem tudom visszatartani, hisz igazából nem is nagyon lehet, csak nagy küzdelem árán, a méhem nyomott volna magától, rettegtem, hogy szana-szét szakad mindenem.

Ja, és hab a tortán, hogy nem engedett ki pisilni egy órán keresztül, mert nem hitte el, hogy kell :evil:. Még felülni sem engedett, pedig az orvos utólag azt mondta, nem indokolta semmi, hogy szigorúan hanyatt fekve kelljen lennem. :? Persze addig nem tágultam, míg nem pisiltem, egy órán át fölöslegesen szenvedtem emiatt, amikor nagy kegyesen behozott egy ágytálat, és tele lett, na akkor már elhitte, hogy tényleg kellett... Oda kellett volna pisilnem az ágyba, aztán takaríthatták volna, csak ott nem jutott eszembe. :evil:

Mindez az állítólag "alternatív" István kórházban... Szigorúan hanyatt fekve, végig ctg-re kötve, oxitocinnal vajúdni, miután nagy kegyesen felvettek az osztályra, mert az sem ment simán, fél órát hagytak ácsorogni csorgó magzatvízzel a folyosón, mire szóba állt velünk valaki.

Elkövettem azt a főbenjáró bűnt, hogy nem volt fogadott szülésznőm. (Az elsőt is ügyeletesnél szültem a Nyírőben, nagyon rendes volt, s így nem fogadtunk másodjára sem, a dokim is azt mondta, fölösleges, mind jó... csak épp azt elfelejtette, hogy nem emberséges, ha nem fogadom meg).:evil:

KépKépKépKépKép
uxi

Francesca!
Csak azt tudod tenni, hogy felpolcolod a lábaidat. Elvileg reggelre el szokott múlni, nem?

Babamozgás: én még mindig nem érzek semmit :roll:

Kima
Kép
Kép
kima75

Na most már kezdem érteni, h az oxitocin micsoda. Eddig csak azt tudtam, hogy van egy olyan szer, ami beindítja a szülési fájásokat. Felháborító, h mennyire szívtelenül okoznak még nagyobb fájdalmat az amúgysem könnyű helyzetünkben :( Hol van itt a hivatás???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nilszi 2009.08.11 14:22-kor.

Kép
nilszi

Uxi!

Ne is mond! én 11 éve 70 ezret fizettem az orvosnak úgy hogy már akkor is eü-s voltam. Nah ná hogy elhittem, hogy kell az oxitocin. Mondjuk attól eltekintve, hogy nekem is pont ahogy írtad 2 perces fájásaim voltak és vissza kellett tartanom a nyomást, ezen kívül semmi negatívat nem tudok mondani. Az orvos gyakran benézett a szülés utáni napokban is. Szépen összevarrt, nem vágott nagyot.

A másodiknál úgy voltam, hogy talán szülésznőként, úgy hogy olyan orvoshoz jártam aki amúgy 5 évig kolléganőm volt és vele meg is beszéltem, hogy én nem citálnám be a szülésre, mert ki jön az a gyermek így is úgy is. Szörnyű élmény volt a szülés. A férjemet nem engedték be, engem is lefektettek szenvedni, amíg mászkáltam semmi bajom nem volt... És a végét már írtam.

Most úgy tervezem, hogy az Istvánba megyek és költök szülésznőre, orvosra nem, de szülésznőre igen, hátha lehet már nekem is egy normális szülésem a háromból egyszer. Azért azt nem lehet mondani, hogy nem próbálkozok kitartóan... :)

De még az sincs kizárva, hogy itthon szülök vagy svédországban. :)
bogyra

Az Istvánban mindenképp költs szülésznőre!

Anno a Nyírőben jó kis természetes szülésem volt :D . Na nem azért, mert annyira pártolták, csak mert nem volt ott az égvilágon senki. 10 percig kerestük az ügyeletes szülésznőt, mire előkerült a tévészobából, aztán is csak óránként jött elő, az ügyeletes doki meg csak a legelején látott. Na amikor beért a saját dokim, akkor az már "megdolgozott" a pénzéért, vágott egy hatalmasat, de állítólag gyönyörűen varrta össze, mindenki dicsérte a viziteken... csak épp 3 hétig nem tudtam ülni.

KépKépKépKépKép
uxi

Kima: igen, reggelre elmulik. Kicsit megijesztett a dolog, holnap megyek a korzeti dokihoz, majd megemlitem neki is. (Labak a gepen :wink: )
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a magzatvíz vizsgálatról. Nem volt kellemes érzés, de ki lehetett bírni. Reggel a betegfelvételin bejelentkeztünk, majd beraktak minket egy szobába. Felvettek különféle adatokat, majd nem sokkal később mentünk a műtőbe. Ott egy UH-n néztük a babát, és egy tűt vezettek be a hasamba(előtte kaptam érzéstelenítőt) és levették a magzatvizet. Kicsit utána görcsöltem, de ez velejár. Egy óra fekvés, még egy kis megfigyelés, majd haza is engedtek. Három hét múlva kontroll, ekkorra lesz meg az eredmény is.
Hát ennyi volt.

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

Ja, most eltűnök megint egy hétre, megyünk újra vidékre a családhoz :D :lol: :D :lol: Már alig várom :!: :!: :!:

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

Nalatok neztek az FL/BPD aranyt? Olvastam, hogy 71-87 % kozott kellene lennie. Nalunk ez 66%, de a doki azt mondta minden rendben van. Ez is egy ilyen afp-szeru adat?
Vendég

Vegre sikerult keszitenem egy kepet a videobol... csak a lenyeget toltom fel... Aket legfenyesebb pont a terd, felette a pocak reszlet es koztuk a kukac :lol:
Kép
Vendég

Uxi!

Ki volt az orvosod az Istvánban?

Móni
KépKép
reunion

Kima

8 hete a kód 2000, egy hete 3100 volt. Nem mondott a doki semmit. Gondolom, mivel nem először szülök, ezért nem izgatta magát vele.

Icu

És a korod miatt egyébként nem kellene még megcsinálni a vizsgálatot?

Uxi

Igen, altatásban csinálják. Azt mondta a dokim, hogy régen ez rutin műtétnek számított, nagyon gyakran megcsinálták. Azt nem kérdeztem, hogy akkor manapság miért nem gyakori. Gondolom azért, mert semmi értelme nincs. Szerintem, ő nem is csinálta volna meg, csak a főorvos utasította egy nagyviziten. (Rangsor!) Hogy mi lett volna, ha hamarabb megindul a szülés, akkor….?!? De egy csippentéssel, kb 1 másodperc alatt kivette a madzagot. Tehát gondolom, ez nem zavarta volna meg a szülés folyamatát.

Trudi
turorudi6

Lányok!

Kinek vannak még mindig alhasi fájásai, görcsei. Nekem egy időre elmúltak, de most megint néha úgy érzem szabályosan görcsölök. Persze kibírható, nem az a baj, hogy nagyon fáj. Hanem mindig nagyon megijedek. Már valamelyik este mértem, hogy nem szabályosak -e, mert úgy tűnt, mintha valamilyen ritmus szerint jönnének.

Trudi
turorudi6

Bogyra!
Én sem értem ezt a pontrendszert....Az úgy helyes, hogy pl egy 3100 méhszáj azt jelenti, hogy 3 ujjnyi "hosszú" a méhnyak és a külső méhszáj egy ujjnyira nyitott, a középső és a belső pedig teljesen zárt?

Rudi!
Ha gond lenne, bizti szólna neked a dokid.

MEgyek gyereket fürdetni, utána ha tudok még jövök.

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok!

Nekem hálisten nem görcsöl a hasam, talán egyszer egyszer beleszúr. De a hányinger nah az szörnyű.
Ma gyömbér teát iszogattam így nem látogatott meg a Vuk, és az inger is csitult talán.

Így nem csoda de én még mindig mínuszban vagyok ami a kilókat illeti, de persze ez hamarosan változik majd! :D

Ma annyit dolgoztam, hogy mindjárt be is fekszem az ágyikómba. Féláras leértékelést tartok a webáruházban, és ilyenkor sok a rendelés! :) Már nem sokáig tudom egyedül pakolni a zsákokat...
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?