Sziasztok,
Tegnap este voltunk dokinál, ő is megerősítette a kislányt

Szóval mostmár tényleg átnézem Blanki cuccait, pár dolgot biztosan venni kell majd.
Pénz: Én is úgy tudom, hogy a vizsgálati díj tízszerese a szülés, legalábbis a mi környékünkön. Ez azt jelenti,hogy elég húzós összegekről beszélünk.
Ma voltunk a Központi Vérellátóban az ellenanyagvizsgálat miatt. Ismét elég botrányosra sikeredett, mint minden alkalommal. Ide-oda próbálják passzolgatni a költségét, senki nem akar beutalót adni, mindenbe belekötnek. Apától is kellett vért venni (bár a vércsoportja bizonyára nem változott az előző gyerek óta), már 2 szabadnapjába került a beutaló + a vizsgálat, de valami kódszámba belekötöttek, hogy nem tudják levenni a vért. Most is le kellett hívni a főorvost és az igazgatót, hogy elintéződjön. Ja, ez egy kötelező vizsgálat nálam 6 hetente.
A legjobb az volt, mikor az ottani nagyfejes közölte, hogy mivel én magán nőgyógyászhoz járok, nekem kellene állnom ezeknek a vizsgálatoknak a költségét. Ezen totál kiakadtam, mondom, én 15 évig fizettem a tb-t, és nem minimálbéres bejelentés után. Az pedig köztudott, hogy a nőgyógyászati vizsgálat után mindenki fizet, csupán helyrajzi kérdés, hogy maga a vizsgálat egy kórházban, vagy rendelőben van. Azt mondta,hogy az más...
Érezhetően egyre nagyobb a káosz az egészségügyben....bocsi, hogy titeket terhellek vele, de lehet, hogy nem is árt, hogy tudtok róla, ilyen is van...
Kata, nálunk is a fenyőbútor a favorit, az lesz a gyerek, és hálószobában is. A komódunk sajna túl keskeny pelenkázónak, akárhogy is nézegetem, pedig nekem is tetszene ez a megoldás.
A névkérdésben előbb-utóbb majd csitulnak a kedélyek, ha sokszor hangoztatjátok a baba nevét, hamar hozzászokik a család és a barátok is.
Edina, nekem is tetszik a Gréta. Készen vagytok az ajtókeretekkel?
Zsuzsi, jó sok esküvő:) Lehet, hogy így már érdemes beruházni valami csini darabra. Túl sok ötletem nincs, esetleg valami alkalmi kiegészítő (sál, stóla, boleró, ékeszer). Egyszer voltam igazi görögországi lagziban és azóta sem mennek ki a fejemből azok a gyönyörű díszes kendők, amit a ruhákhoz vettek fel a nők.
Nekem is minden vizsgálaton (havonta) van uh, de ez dokifüggő, ne izgasd magad miatta.
A tali miatt írom, hogy mi 18-25 között megyünk Balcsira. (ha pont akkor szeretnétek, azért ne halasszátok el) Én is szívesen taliznék veletek, de macerás vásárló vagyok...helyszínen gondokodtatok már, ahol nagy a választék? Én még a Brendonban nem voltam, oda lehet benéznék. Úgy tudom, ott le is lehet csüccsenni, beszélgetni.
Dorka, hova lesz a búvárkodás? Te is szoktál?
Én pont fordítva vagyok ezzel; Blankival kicsit begubóztam amikor kisbaba volt, így most szívesen csavargok.
Mi az első babakocsit ajándékba kaptuk (szerencsére), mert totál nem jött be, így örömmel adtuk vissza tavaly, mikor a barátainknak is babája született:) Kb. 5x használtam. Aztán vettünk, de attól sem vagyok elájulva. Az a baj, hogy néha kell, és inkább a cuccok miatt, vagy ha közben alszik a kicsi.
Én is imádom a magas sarkú nőcis cipőket, főleg a szandikat, de használjátok ki, amíg lehet, mert ha gyerkőcöt kell cipelni, utána szaladgálni, megintcsak nem praktikus.
Móni? nem írtad mikor jöttök meg.
R