A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok!
Légyszi nyugtassatok meg! Ma kaptam egy elsőbbségi levelet a terhesgondozóból, hogy az AFP eredményemet meg kéne beszélni, azonnal menjek be. Holnap persze nincs terhesgondozás. Csak pénteken. Na és most mi a teendő? Úgy félek!
Elmenjek megnézetni az Istenhegyi Centrumba UH-gal? Vagy mit tegyek? Jövő héten UH lenne a Péterfyben is. És kezdődik a munkám a munkahelyen, pont nem akarok az AFP miatt majd biopsziára menni aztán 0,5% eséllyel esetlegesen elvetélni, vagy ha szerencsém van és nem lesz semmi baj, akkor 2 hetes pihenésben résztvenni, főleg ez az ijedtség nem hiányzott. A férjem bulizik a régi kollégáival, tök egyedül vagyok ezzel a levéllel, teljesen kiborultam.(
Vendég

Twist!

Először is próbálj megnyugodni, ha adsz egy telcsi számot felhívnálak!!! És elmondom mit gondolok!

Bogi
bogyra

Francesca!
Így már látom a kukacot

4D: Marcival a 21. héten voltunk. Alig láttunk valamit…..Várni kellett volna még, de a genetikai uh-t annyira trehány módon csinálta a doki, hogy minket megnyugtatott, hogy a 4 D-n minden rendben volt.

Bogyra!
Terhességi elmebaj nálam is van!
Ma neveztem a kutyámat a világkiállításra. Úgy 10 éve minden évben nevezek, szóval van gyakorlat. Nos, most sikerült mindent úgy elszúrni, hogy nem győzöm küldeni az e-maileket a szervezőknek, hogy bocs, de elszúrtam mindent és mit kellene javítani.
Imádom a parilevest betűtésztával. Nyami.

Brigi!
Sajna én most az édes dologkat kívánom. Majd teszek fel világos ruhában is pociképet.

Kriszti!
Szerintem lehet inni szénsavasat. Na jó, nem 10 litert naponta, de módjával lehet. Ja, most látom, hogy már ittálittálittál :lol: :lol:

Klári!
Rakott kel….az nagyon tuti

Henya!
Ne idegeskedj! Tuti minden rendben lesz.

Nicsak!
Azt gondolom, hogy szülés közben a kiszolgáltatottság fog a legkevéssé foglalkoztatni. Szerintem, ha tudsz jó szülésznőt fogadni, az már fél siker.
Gratulálok a teszt eredményéhez.

Twist!
Nyugi! Az AFP-t a legtöbb országban már nem is használják, mert annyira megbízhatatlan! Eddig az uh-k alkalmával minden OK volt? Csináltattál kombi tesztet?

Jaj lányok, már annyira várom a pénteket. Addigra ígérték az integrált teszt eredményét….

Kima
Kép
Kép
kima75

Nicsak, gratulálok a tökéletes eredményhez!

Twist, én csak lelkileg tudlak támogatni, de azt megteszem teljes mellszélességgel. Azt hiszem, szakmailag tényleg Bogi a legilletékesebb. Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy a világ nagyon sok pontján nem csinálják az AFP-t, mert annyira nincs értelme. És szeretnélek emlékeztetni arra, hogy TÖKÉLETES a kombinált teszted eredménye is. Ha nekem nem hiszel, nézd meg ezt: http://twist2009.blogspot.com/2009_07_01_archive.html#112981376078485034 :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Kima, igen, az UH-nál, kombinált tesztnél az átlagnál sokkal jobb eredményeket kaptam, a doki nagyon megdícsért és virult is a fejem.
Bogy, köszi a segítséget. Pénteken bemegyek akkor a terhesgondozásra, aztán ha sikerül, akkor délután UH-ra. Aztán csak megtudom mi a helyzet. Aztán a végén mehetek hasbaszúrásra, végül is az a biztos eredmény. Majd még átgondolom.....
Vendég

Olyan arik vagytok, köszi!:)
Olyan kár, hogy csak este kaptam meg a levelet, ma még tudtam volna intézkedni. Kicsit felhúztam magam, nagyon keményedik a hasam, mint a kő, le is fekszem, mert nagyon megfájdult.
Vendég

Twist, akkor vegyél be egy magnéziumot, öblítsd le egy deci vörösborral, nézz egy romantikus filmet vagy egy jó vígjátékot, aztán alvás :wink: Reggel meg tessék jelentkezni, hogy hogy vagy, oké?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Twist

Szerintem meg kellen szerezni mihamarabb az eredményt. Akkor okosabbak lennénk. Lehet, hogy csak határérték.

Ötlet1

Nem tudod a védőnőd telefonszámát? Otthon is fölhívhatnád!

Ötlet2

Ha holnap nincs terhesgondozás, az azt jelenti, hogy nincsenek is bent? Megpróbálhatnál behatolni, vagy fölhívni őket telefonon. Nem hiszem, ha zárva vannak, az azt jelenti, hogy nincs bent senki. Lehet, hogy ilyenkor mennek ki családokat látogatni, de azért reggel még beszaladnak. Legalább is az én védőnőm minden reggel bemegy 7.30-kor, ha "rendel" aznap, ha nem.

Ötlet3

Abban a kórházban, ahol levették a vért, biztosan kikérheted te is az eredményt.

Egyébként a Csremely Gyula könyvben a következő a címe, az AFP-ről szóló fejezetnek:

"A legértelmetlenebb vizsgálat"

Ebben a fejezetben ezt írja, többek közt:

"Az alacsony AFP ugyan utalhat kromoszóma-rendellenességre, de sosem önmagában. Tanulmányok bizonyítják, hogy a Down -szindrómás terhességekben az átlagos AFP-érték valamivel alacsonyabb, mint az egészségeseknél, ez a különbség azonban statisztikailag elenyésző. Az egészséges és a kóros eredmények normális eloszlási görbéje szinte fedi egymást. Magyarul az átlagtól való lefelé eltérés sem igazolja, és a felfelé eltérés sem cáfolja lényegesen a Down -kór fennállását. "

A felfelé való eltérésről pedig ezt írja:

"... megemelkedik az anyai vérben, ha magzati, lepényi eredetű vérzés történik, illetve ha a gerinc , a koponya vagy a hasfal záródása nem következik be."

DE véleménye szerint ezek ultrahangon egyébként is látszanak, tehát ekkor is fölösleges az AFP vérvétel.
És ezek már a 12. heti UH-on is látszottak volna a te esetedben is.

Írj feltétlenül, ha megtudsz valamit!

Trudi

UI: Majd a gépelési díjat, kiszámlázom. :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára turorudi6 2009.08.12 20:42-kor.
turorudi6

Twist!

Szerintem semmi okod nincs aggódni!!! Az AFP vizsgálatot a velőcső záródási rendellenességek miatt találták ki, de miután ezek UH-val gyakorlatilag sokkal előbb és biztosabban látszódnak, ha az UH-n rendben volt minden, akkor nincs is miért aggódnod.
A magas AFP jelezné az ilyen fajta eltérést, de mondom ezt már a 12. heti UH-n teljes bizonyossággal kiszűrik!!!!

Most már a szakemberek inkább az alacsony AFP értékre figyelnek, mert az genetikai eltérést sugallna, de ezek nagy részét szintén UH-val szűrik. Plusz a szűrésed is jó lett! :)

Tudom, azt mondtam, hogy az integrált teszt szerintem kicsit humbuk, nah az AFP még inkább! Ha össze kell hasonlítanom, akkor inkább integrált teszt! :) :) :)

Tehát nyilván van valami eltérés az eredményben, vagy bealvadt a véred és nincs is eredmény.... de SEMMIT nem jelent az égvilágon!!!

Magányos estéken én Bridget Jones-t szoktam nézni egy nagy pohár habos kakaóval!!!! :) Szuper jól ellazít! :)
bogyra

Tehát csatlakoztam igazából az előttem szólóhoz, csak én séróból nyomom!!! bibibeeeeee :P :lol: :lol:
bogyra

Twist!
Én is csak azt tudom mondani, nyugodj meg! Pont ma olvastam csomó mindent az AFP-ről, mert aggódtam az eredményem miatt. A legjobban az tetszett, hogy az AFP rövidítése: A Felesleges Para. És sok országban tényleg nem csinálják már, csak nálunk ez a begyepesedett rutin. A kombináltad szuper volt, ha a genetikai UH is jó lesz, szerintem nem kell aggódni. Ha ezek az eredmények nem nyugtatnak meg, akkor el kell gondolkodnod, hogy a hasba szuri megnyugtatna-e. De gondolom, Bogyra minden szakmairól felvilágosított már, tényleg ő benne az illetékes. Szorítok Neked nagyon! Csatlkakozom Hékáshoz, pihenj egy nagyot, kapcsolódj ki!

Szerk: amíg ezt bepötyögtem, Rudi és Bogyra is hasonlókat írt, de most már azért sem törlöm ki :)
nicsak

Mérnökasszony: A Baross utcában van 3 kismamabolt egy kupacban 30-as házszám környékén, megtalálod a táblákat, kis boltok, de talán találsz valami jót, én véletlen találtam rá az üzletekre és az a véleményem, hogy olcsóbb, mint a nagyok, de ki kell fogni, hogy legyen, ami tetszik.

Lányok, köszi a képeket! :) Jó volt nézegetni őket! És tetszett a rajzos megoldás!! Nekem egy nagyon vicces képem lett legutóbb: a Baba hason fekszik és leginkább egy nagy fej látszik és a gerinc, a has már árnyékban van.

Szénsavas: én korábban nem ittam rendszeresen ilyeneket, de most, hogy nem kéne, kívánom állandóan -de ezt még meg tudom állni, viszont rettentően sok csokit kezdtem el enni múlt héten :(..sajnos túl sokáig nem ettem és most nem bírom sokáig nélküle :(.

Hékás: nem tudtam, hogy több helyen lehet enni az ország tortáját :), de ez egy nagyon jó ok, hogy cukiba menjünk :):

Nicsak: gratulálok az eredményedhez!

Twist: ugye mostanra megnyugodtál? A korábban hozzászóloknak teljesen igaza van az AFP-vel és kombinált teszttel kapcsolatban,szóval ne izgulj!!!! Párod mikor jön vissza?

Még nem olvastam el mindent, pár nap kimaradt, igyekszem bepótolni!
Rólunk kicsit: Baba hétfőn töltötte be a 20. hetét :).
cat__

Klári,
Sok boldgságot kívánok :)!!
cat__

Twist: remélem már lepihentél. a lányok már leírtak minden okosat. vigyázz magadra és próbálj meg nem idegeskedni a levélen

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Gyorsan visszaolvasok!

Clara párom nagyija lakott a Cserin párom Ságvárin és most megint Ságvárin lakunk csak kicsit lejjebb! :D

KépKép
ldetti

Twist köszönöm szépen!
Hékás nagyon ari a pici lány!
Még én sem vásárolok csak mindent nézegetek mi hol mennyi!

KépKép
ldetti

Sziasztok!

Claracroft!
Nagyon boldog NÉVNAPOT kívánok Neked!

Twist!
Szerintem se izgulj (persze ezt könnyű mondani), most ténylge nem tehetsz semmit, csak hogy vársz holnapig :cry:

Hékás!
Küldtem neked privit adatokkal!
Sajnálom, hogy így kitolt Veled ez a hasmenés dolog.
Én holnap is megyek tornára, ha el tudsz szabadulni, engem megtalálsz ott, vagy esetleg jövő hét kedden is megyek, akkor is jöhetnél.

Szcsm!
Nincs izomlázad? Nekem annyira fáj a vádlim, hogy alig bírok menni :oops: Remélem holnap képes leszek rádolgozni! Sajnálom, hogy most jó sokáig nem tudunk együtt menni :cry:

Francesca!
Köszi a szemléltetést, így már én is látom a lényeget!

Én ma voltam AFP-n és augusztus 31-én megyek (pont a névnapom) genetikai UH-ra.
Ma viszont bejelentkeztem 4D UH-ra a Mária utcába, mert a párom azt kérte szülinapjára, hogy megtudja fia vagy lánya van-e + a dokim azt mondta a kórházban ne nagyon számítsak rá, hogy megnézik és szerinte nyugodtan menjek el 4D-re.
Pedig én is csak a 28. hét körül akartam menni, de lehet, hogy akkor is megyek majd még nem döntöttem el.

Kép
akire79

Twist!
Remélem ezt ma már nem olvasod ( mert ha nem olvasod, akkor pihensz). Szóval azt akartam írni, hogy semmiképpen ne idegeskedj! Tudom könnyű mondani, de ha idegesíted magad, akkor a keményedés sem fog elmúlni.

Rudi!
amikor olvastam az "ötlet" hozzászólásod, akkor olyan jót nevettem ezen: " Megpróbálhatnál behatolni,....". Elképzeltem hirtelen, ahogy Twist betörőruhában, az ablakon át surran be a védőnéni "rendelőjébe" :D :D

Nektek nem szokott szúrni a borda alatt? Nekem ez az új. Úgy bele nyilal, hogy levegőt alig kapok

Kima
Kép
Kép
kima75

Ldetti!
Most látom csak, hogy egyidősek vagyunk, csak azt nem értem, hogyha Te is és Én is a 17 hét + 1 napon vagyunk, akkor Neked miért 159 nap van hátra, nekem pedig 160?????????

Na mindegy, annyira nem is lényeges :lol:

Kép
akire79

Mindenkinek köszönöm a névnapi jókívánságokat :) :) Tök jó, hogy ennyien köszöntötök :)

Mi most a tapéta kiválasztásával bajlódunk, annyi szép van, olyan nehéz...

Találtam egy jó boltot, legalábbis a honlap alapján elég nagy a választék: http://www.gyerek-tapeta.hu

Nemsokára meglátogatjuk. :)

Klári

Kép
claracroft

Clara utólag szeretnék Boldog névnapot kívánni! :D

Szia Akire de jó tényleg egyidősek vagyunk! :D
Másfajta a vonalzó lehet azért van különbség de azaz 1nap nem oszt nem szoroz! :D Te tudod már milyen nemü? Én jövő hét kedden megyek 4D-re egybe a genetikai vizsgálattal, szerintem már fog látszani rendesen! :lol: remélem!

Twist drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!!!!!!!!!!!

Én is akartam berakni képet a bébimről és nem sikerül! :roll:
Lányok 4D UH videóról, hogy csináltok képet? nekem az sem sikerül! :roll:

KépKép
ldetti

Sikerült meg tudtam csinálni vonalzóba! :wink:
Az én babácskám a fenti 4D kép de ott még csak 12hetes jövő héten lesz már új kép róla! :D olyan kis édi az én kis ufonautám! :D imádom már most!!!!

KépKép
ldetti

Twist: Tényleg ne aggódj, igazából nem tudok újat mondani azon kívül amit már a többiek is elmondtak. Az AFP rényleg megbízhatatlan

Köszönöm mindenkinek a ruha-vásárlási tippeket, asszem a BAross utcába el is ugrok ebédidőben, ha nincs túl messze a körúttól a 30-as szám.

NAgyon jók a képek lányok, én is várom, hogy mehessek már 4Dre is. És azt is, hogy holnap kiderül-e, hogy kislány vagy kisfiú.

Klári: utólag kívánok boldog névnapot!

SZép napot mindenkinek!

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

Sziasztok!

Twist: remélem minden rendben lesz. Csatlakozom az előttem szólókhoz, bár biztos én is beparáznék, ha egy ilyen levelet kapnék kézhez...

Nicsak: gratulálok az eredményekhez!

Akire: izomlázam nem volt szerencsére...Jó szórakozást ma du. Én jógával vezetem le a hetet :wink: Hogy álltok a nyaralás projekt-el?

Clara: utólag is Boldog Névnapot kívánok!

Szénsavasról én is hallottam, hogy felpuffaszt, de én szoktam inni, és semmi bajom tőle. Mostanában ráadásul a kólára vagyok rákattanva. Eddig alig ittam, igyekszem most is kordában tartani magam.

Uxi: kiderült a baba neme?

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Jó reggelt!

Kismama ruha ügyben ajánlom az e-bay-t mindenkinek! Ma reggel óta böngészem, egy kincses bánya! :) :)
Persze kis szerencse is kell hozzá, de azért 10 ruciból 5-6 biztosan meg van annyiból amennyit szánsz rá! :)

Böngészek tovább majd még jövök! :)

Uxi vajon hogy csinálja, hogy három vonalzója van??? Nekem azt írja ki, hogy túl hosszú az aláírásom... Pedig ha nem lehet az összes pulyámról vonalzó, akkor az egyikről sem lesz! :) :)
bogyra

Köszi lányok :)

Ma éjjel végre én is éreztem :):):)

Nekem is dobolásszerű volt, remélem nem kapott rögtön egy dobszerkót valamelyik rokontól :lol: Engem nem pihi közben lepett meg, hanem az épp aktuális éjszakai wc-látogatásomkor. Lehet, hogy toporzékolt, hogy menjek vissza aludni :) Aztán mikor visszafeküdtem, még kb 5 percig volt mocorgás, majd gondolom elaludt :) Ezek után úgy gondolom, az eddigi finomabb érzeteket is ő produkálta :)

Klári ma nagyon vidám :))))

Klári

Kép
claracroft

Clara: szép névnapi ajándékkal lepett meg :lol:

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Twist, mi újság? Hogy vagy?

Klári, hirtelen megijedtem, mert úgy olvastam, hogy "én is Véreztem" :? Dobszerkót csak apától kaphat még, nem? :wink: :lol:

Akire, ma nem tudok menni, mert apa ma hosszú napos. Direkt kérte, hogy kedden ne legyen, mára osztották be. Az meg csak pénteken derül ki, hogy hogy alakul a jövő hét, de szerintem észben tartja a keddeket :lol:

Bogi, próbáld meg Te is arról az oldalról, ahonnan Uxi csinálta. Vagy lehet olyat is csinálni, hogy 2 gyerkőcnek közös vonalzó, és a Kistesónak egy másik.

Detti, én nem sokat látok a piciből :oops: Változott a név? Nem Levente volt eddig a fiú név? Most Zsolt lett? :lol:

Alma, Emma hogy éli meg, hogy anya nem emelgetheti?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Trudi:[b]

A korom miatt nem kellett volna mennem, mert még csak 25 éves vagyok. De eddig minden rendben van :D :D

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

Kima, Bogyra:

Tényleg pihennem kell, és itthon ez most megoldható :lol: :lol:
Egyébként két hétig csak zuhanyzás, semmi emelgetés, és semmi szex. :shock: Ezeket nagyon fontos betartani.

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

Kima:

Nekem is csak a 20. héten kell mennem a genetikai UH-ra.

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

Brigi:

Ok, köszönöm a szinezést, azért titkon remélem nem változik semmi :lol: :lol: Bár a lényeg hogy egészséges legyen.

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

Vonalzó főpróba...

KépKépKép
bogyra

Icu, akkor pihengess, még van hátra a 2 hétből... :cry:

Bogi, Neked mindkét gyerekedet Leventének hívják??? :shock: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Igen! :P :P :P Sőt mind a hármat így fogják!!! :D :D

KépKépKép
bogyra

:D én is úgy gondolom, apától kaphatta a dobszerkót. Egyébként is mindig emlegeti, hogy kellene venni, és gyakorolni minden klarinét alkalmával. A szomszéd naponta 2X gyakorol 1,5-2 órát. :shock:

Nekem lesz Levente, meg fikuszkának, nem Dettinek :)

Klári

Kép
claracroft

szcsm: tudja a pici, mit akar a mamája névnapjára, olyan kis figyelmes :D

Klári

Kép
claracroft

icu, grat a 18. héthez :) Vasárnap én is követlek :)

Klári

Kép
claracroft

Bogi, biztos, hogy még csak 14 +5 hetes vagy??? Ha jól láttam, jan. 25-re vagy kiírva, 14 héttel februárra lennél, nem?

Klári

Kép
claracroft

Klári:

Köszi a 18. heti köszöntést.

Brigi:

Már egy ideje egyébként sem engednek semmit sem csinálni, mert apa nagyon félti a kicsit és engem is, hogy most minden rendben legyen :oops: :D Úgyhogy arany életem van. :D

Icu

Icu
Kép
Kép
icu03

Clara!

Ez bonyolult. 38 napos a ciklusom, így két hét csúszás van mindenben.
Tehát én úgy vagyok kiírva igazából hogy január 29 és február 14 közé.
Nem kaptam egy pontos napot, hanem mindig az Uh függvényétől módosul ebben a tartományban.

Ám de nekem az összes gyerekem 25-én született, a második már "direkt", ha lehet így mondani, de nem tettem érte semmit, csak agyban.

Így most arra hajtok, hogy ez a gyermek is 25-én lássa meg a napvilágot, mert az olyan misztikus lenne, főleg hogy Gergőm is január 25-ei. :)

Levivel is pont így voltam kiírva különben. Június 6-14-ig. De május lett belőle! :) :) Így reménykedem! :)

Ami érdekes, hogy mikor Levi megszületett egyáltalán nem voltam annk a tudatában, hogy ő is 25-ei. A dátum kiválasztásában az volt a mérvadó, hogy ha jól emlékszem ez pünkösd hétvége előtti péntek volt + gyereknap. És azt terveztem, hogy ünnep alatt jó kórházban lenni, mert akkor nem cseszegetnek a viziteken, mert nincs ott senki! :) :) Tehát a terv bejött, majd hazajöttünk a kórházból és még pár napig őrizgettük a kiságy felett a kórházi névkártyát és apukámnak tűnt fel, hogy 25 mint a Gergő.... :)

KépKépKép
bogyra

Jujj kirázott a hideg!!!!!

Megnéztem 2010. január 25 hétfői napra esik!!!

Gergő is hétfőn született!!!!!! Mostmár ez egy misszió! :) :) :)

Nem vagyok élanya ha nem jön össze! :)

Ezt a kijelentést majd lobogtassátok nekem februárban, mikor még mindig bálnaként fekszem a kádban esténként és várom a greenpacet, hogy megmentsenek! :D

KépKépKép
bogyra

Szia!

Ajánlom figyelmedbe, ha szeretsz utazni és szereted az extrém kedvezményeket!

Turisztikai - információs portáljainkon keresztül több száz szálláshely között válogathatsz, illetve exclusive üdülési csomagokat vásárolhatsz extrém olcsón!

Dióhéjban a vállalkozásról:
www.szallasszerviz.hu portál belföldi szálláshelyekről és kapcsolódó szolgáltatásokról ad információkat a hazai utazni vágyó közönségnek.

www.familytravel.hu portál kiemelten a családoknak szóló, gyermekbarát szálláshelyeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat katalogizálja és teszi elérhetővé a családok számára.

www.aukciosutak.hu portál üdülési ajánlatokat, programcsomagokat kínál eladásra licit formájában, illetve direkt ajánlatokon keresztül.

Amennyiben szeretnéd igénybevenni az extrém, esetenként 40-50 %-os kedvezményeket, kérlek kattints az alábbi linkre és igényelj Travel Action Klubkártyát most díjmentesen!

www.szallasszerviz.hu/oldal.php?megnyit=1004

KépKép
kaqk
Debrecen

Klára, úgy örülök, hogy te is érezted ezt az erős mozgást, mert igazából akkortól tudunk legjobban megnyugodni :) Ezután gyakrabban lesz dobolás... Szép névnapi ajándék:)

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Lányok, és mi lenne, ha néhányan együtt mennénk cukrászdába, Pándi Meggytortát enni? :wink: Tudom, hátrány, ha valaki nem Budapesten lakik...

Én szívesen megkóstolnám, láttam, hogy a Zilah kávéház kreációja, de ha több helyen kapható...

Klári

Kép
claracroft

Mi megyünk jövőhéten a mesterségek ünnepére, ott vár sarkánál van egy cuki, majd ott fogunk enni év tortáját! :)

KépKépKép
bogyra

Ma megyünk BPa-mentes cumisüveget venni Levinek.

Érdemes oda figyelni ha vesztek ilyesmit, hogy milyet vesztek, nem jelentősen drágább, de sokkal egészségesebb. :)

Levi csak kb egy éve iszik BPa tartalmú cumisüvegből... Előtte valami isteni szikra folytán (vagy műanyag undor miatt) üveg cumisüvege volt neki...

KépKépKép
bogyra

Klári, mi apával elsétálunk 20-án a közeli cukrászdába tortázni. De ha finom, összehozhatunk egy tortázást valamikor - bár én a gyerkőccel nem annyira mozgok rugalmasan :?

Bogi, ez milyen cumisüveg? A hasfájásos? Nekünk MAM van, az vált be nagyon

Hol van még február??? Vagy mindenképp Te akarsz lenni az utolsó? :lol: A családban a 26-a vált be. Nagyanyám április 26, anyu március 26, nővérem február 26. Úgy megörült a család, amikor tesóm február elejére volt kiírva a lányával :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás!

BPA- biszfenol-a műanyag gyártáshoz használt alapanyag, amely a cumisüvegben adott folyadékba oldódik, mikrózásnál meg többszörösen. Most jöttek rá hogy többek között rákkeltő, de számtalan más betegségért is felelős.
Európa (normális országaiban) már kb féléve bevonták, amerikában majd egy éve bevonták az összes ilyen terméket. Létrehoztak egy listát amin a garantáltan BPA free cumisüvegek vannak.
Ennek nagy része számunkra teljesen ismeretlen márka, még angliában sem találkoztam velük, gondolom amerikai cégek.
Nah a lényeg az Avent most kihozott egy BPA-free terméket és most kezdte el forgalmazni itthon. Amúgy a Tommi Tipeenek is van BPA free-je! MÁSNAK NINCS!!!!
De azt is elmondták, hogy a puhább, színezett műanyagból készült üvegek általában mentesek még ha nem is jelölik külön. Én úgy tudom MAM-nak színezett üvegei vannak. A színezés nélkül BPA-free üveg méz színű és puhább. Tehát nem víztiszta és kemény mint az átlag! :)

Remélem tudtam segíteni!

Magyar mentalitás, már a gyártási költségben nincs különbség, de a BPa-free Avent kb 600.- drágább mint a rákkeltő párja.... Hogy rohadjanak meg!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

KépKépKép
bogyra

Jah félreértés ne essék, nem a 600 forintot sajnálom a gyerekemtől, hanem az bosszant, hogy ezt a magyar anyukáknak senki nem mondja el. És állsz a pult előtt, ahol van két cumisüveg, ami egy márka, egy méret, de van majd ezer forint különbség közte... nah melyiket veszed meg???? Hát persze, hogy a szemetet, mert hát miért ne spórolnál, ha úgy tudod ezzel nem ártasz.

KépKépKép
bogyra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?