A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

és azon nevettem, hogy öntudatlanul is hozzáöltöztem! :lol:

az én kisfiam ebben a hónapban hízott 1 kg-t!!! :shock: szóval én nem gondolnám, hogy ne lenne tápláló az anyatejem...
a hetente kakilását is megszoktam, úgyhogy én most kivárom a 6 hót. Fannival 5 hósan kezdtem el. ő falta a gyümiket, később a főziket is.

babák nagyon édesek!!!

üdv az újaknak!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb ez nagyon szép. :D És hátra még nem próbáltad tenni?
Az enyim ilyen:
Itt nincs visszahajtva alul, így még nagy
Kép
itt pedig visszahajtottam a derekamnál egyszer
Kép
De így ránézésre egyforma nagynak tűnik a tieddel.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

rakok fel pár szerzeményt is:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb ügyesen túrtál :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica
a tiéd is nagyon szép! igen, szerintem is ugyanakkora. de nekem nem tűnik nagynak...
Mátéval még nem próbáltam háton, mert még csak most este kaptam meg. itthon beraktam előre, aztán mentünk fürdeni.
de majd holnap kipróbálom azt is!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Hú nagyon sokat írtatok :o :o

Üdv az újaknak!

Babák husik. szó szerint :lol:

Csibb ügyesen túrtál!!! És milyen jó érzed magad a meitai-al is, látszik a fotón, Máté élvezte?

Eddig nincs gond a billentyűmmel, szerintem nem is lesz, biztos kevés volt a bor, szerencsére :) 1X a víz a bentit tönkretette...

Bea, Maja

Kép
bea1978

Na még szopizott egyet Maja, pedig ilyenkor nem is szokott. De érdekes ő is kel 3 óránként, és ő nem olyan hízike, mindig azt hittem, hogy jókora hurkái lesznek...persze ez sem gond, számomra így is gyönyörű, meg lehet alkati dolog is, én se voltam egy duci gyerek, apja se.... :roll:

no hol a night team :lol: ?

aszem én is lefekszem, annnyira hosszú volt ez a nap :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

én itt vagyok...

csak még áradozom egy kicsit! szóval aki szeretne ilyen mei tai-t, a Bora félét, amit Mamacsibe linkelt, én is nagyon ajánlom. a kezembe vettem, és rögtön lehet látni és érezni, hogy nagyon igényes munka! már rég éreztem úgy, hogy olyanért fizetek, ami tényleg érték... szóval már csak ezért is megéri! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Fotók csudajók! És üdv az újaknak! Tök jó, hogy előbújtatok a csak olvasó üzemmódból. Julcsi hasonlóan husi, mint Katám :)

Csibb, de nagyon szép ez az MT, tényleg jól hozzáöltöztél :) majd én is fotózom enyimet. És jók a rucik.

Nemlajos, jól hangzik a leendő álomszakma :) Én úgy emlékszem, hogy Marq írta még régebben, hogy valami ilyesmivel (designer) foglalkozik.
És megkérdeztem a páromat, hogy mivel szokták alapozni a hungarocellt. Ő használ ilyet modellrepcsik építéséhez. Ő azt mondta, hogy alapozni nem szokták a hungarocellt, de festeni igen, és vízbázisú acrylfestéket ajánl (pl. OBIban kapható spray formában, de kreatív boltokban is van kisebb kiszerelésben), ez tuti nem kezdi ki a hungarocell anyagát.

Hozzátápi: azt hiszem, már minden lényeges infó elhangzott. Én is úgy gondolom, hogy 6 hóig anyatej, mivel szerencsére van elég és Kata nagyon jól gyarapodik. Eddig csak vizet kínáltam neki (ezt már írtam is), teljes kudarc volt, úgy köpte ki, h öröm volt nézni :)
Én is úgy gondolom, hogy kissé túl van spirázva a szopi téma, és nem lesz azért hátrányos helyzetű a gyerek, mert nem kap kizárólag anyatejet fél éves koráig. És bár alapvetően egyetértek a Rebi által írottakkal, de nem szabad elfelejteni, hogy nem mindenki tud szoptatni, vagy nem elég a tejcsi, és ilyenkor a tápszer (esetleg korábbi hozzátápi) a megoldás. És nem kell / szabad a tápszerezés miatt feleslegesen szorongást kelteni az anyákban, nem amiatt lesz valaki jó anya, hogy meddig szoptatott kizárólagosan és igény szerint. Sajnos én ezt elég rosszul éltem meg Samuval.
Lépek, jó késő van

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Igazat szóltál Erpé, bár Maja szopik mint a gép, teljesen egyetértek veled, nem szabad túlmisztifikálni, mert esetleg akinek nincs megviselheti lelkileg....

Jah Wicca, szépek a fiúk :wink: aranyos fotók

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hogy ti mennyit írtatok! :shock: Tegnap nem tudtam jönni, meg ma sem, mert anyuéknak segítettem fordítani, erre oldalak tömkelege várt. :) Jó sok időbe telt, míg elolvastam. :)

Örülök, hogy még mindig vannak, akik előbújnak. Remélem, máskor is hozzászóltok majd. :)

HT: én eddig kb. 3-szor vagy 4-szer adtam pár körömhegynyi barackot, de úgy látom, még nincs rá szükség. Egyébként Márti nem hízik sokat és nem is olyan husi, mint pl. Julcsi :), de azért vannak hurkái. Most tartunk kb. 5,5 kilónál, igaz, most már több mint egy hete nem mértem (a 4 hós adatoknál 5,44-et adtam meg, de mint kiderült, még nem is volt annyi, mert később (másnap) kevesebb "nettó" súlyt mértünk. :)

És már totálisan nem tudom, mit akartam még írni. :lol:

Masut
masut

Kukli a két gyerek kommentjei, mint a nicsak kibeszél-ben, "te anyáék új lakásba visznek..... ":lol: :lol: :lol:
amúgy öröm rájuk nézni :) és akkor jó éjt mindenkinek, szerintem én holnap is csak éccaka keveredek erre :roll:

még ezt a mosolyt muszály feltennem, csak szegénykémnek lemaradt a homloka :lol:
Kép Kép :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

erpé: először is Neked, hogy köszönöm, hogy megkérdezted. Az alapozást nem a hungarocell miatt gondoltam/hallottam, hanem amiatt, hogy átüt a sok kis karika a festéken.
Az akrilt többen ajánlották, vajon ez jobban fed, mint a temperából feldúsított, sűrű festék?

ht: lányok, egymásnak ne ugorjatok! (érdekes, más topikokban is most volt viharfelhő, biztos ez egy sarkalatos pont :wink: ) Aki tud szoptatni, szoptasson, a mostani trend szerint 6 hóig kizárólagosan, aki nem, az természetesen ne eméssze magát!
Szerintem senki nem mondott semmi rosszat azokra, akik nem tudnak szoptatni, és ezért kezdik a ht-t hamarabb.

csibb:
gyönyörű a mt-d, vica, a Tiéd is (és hát a Tiéd hajtka, ugye?).
Remélem, mindkettő szép minőségi munka (én már úgy várom, hogy az enyém is készüljön!).
csibb, és szép dolgokat turtál!

Ma ennyi voltam, megint szomszédoltunk, a párom megint elég kiábrándítóan viselkedett, én még mindig nem tudom megszokni, hogy hazajövünk, ő ledobálja magáról a ruhát, és lefekszik, oda se böffent, hogy jó éjt, lefeküdtem, nem hogy még puszi... :?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hja, és a fotók csudi helyesek, hát még a babák!
Na, feküdtem!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó reggelt!

Úgy látom, ma én vagyok az első :)
Hú csajok, mikor szoktatok ti kelni, hogy itt ilyen éjszakai chatelés folyik? :shock:

Csibb!

Nem tudod pontosan, hogy hány szám alatt van a turkesz a Rákóczi utcán? Mert nekem ajánlottak most egyet, és azt mondták, hogy a Rákóczi-Berzsenyi sarkon van!

Na ma én is teszek fel hurkás képet, csak állandóan a hülye pixelekkel bénázok :?
Vendég

én 7-kor... :evil: persze a kisfiam még aludt volna, de hát a szomszédban a munkások nem értik meg, hogy 8 előtt ne kopácsoljanak... :x

Lilla
nem tudom, hány szám, de kettő van a Rákóczi úton, az egyik csak gyerekcuccos, a másikban felnőtt van főleg, de vannak gyerekcuccok is. és mindkettő sarkon van, de a csak gyerekcuccos van közelebb a Keletihez.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Egyik asszem a Murányi utca sarkán van

Csibb: nagyon jó kis hordozót vettél, remélem bevállik

vica: neked két oldalasod van?

nemlajos: ha még nem kezdte el varrni a hajtkát,miért nem mondod vissza és rendelsz inkább belintől?

Rita: egy micimackós nekem is kéne, bárki lehet mellette,nem muszály a tigris :)

na megyek mert este óta bazira fáj a fejem

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Örülök, hogy többnyire "lejött", hogy se megítélni, se megszólni nem akarok senkit...

Persze, tényleg benne van a pakliban, hogy azért van különbség a babákban érettség szempontjából is. Ezért is írtam pl. a kanál dolgot, mert a viselkedés (kilöki a nyelvével vagy elfogadja) az utal idegrendszeri fejlődési szintre... van, aki 5 hónaposan eléri, van, aki később.

Erpé
Nincs nekem rossz véleményem a tápszerezésről sem.. mert a maga helyén, módján bizony meg van a szerepe. Ahogy írtam: éhezni egy baba sem éhezhet. (Az másik kérdés, hogy sokan rossz szoptatási tanácsok miatt jutnak el oda, hogy tápszert kelljen adni... de ez sem az anya hibája, hanem a tájékoztatásé.)

A magam példájából tudom, hogy ha akkor nem az a gyerekorvosunk van, aki, akkor bizony nem valószínű, hogy sikerül a csak szoptatás, és a körzetes védőnő bizony ajánlgatta az almalét 4 hós kortól, hogy szokja... bár hozzá tette, hogy akihez járok doki, neki más a véleménye, ha gondolom, hallgassak inkább rá...
Na meg én olyan típus vagyok, aki nem elégszik meg azzal, hogy megmondják, mit csináljak, hanem érdekel, hogy miért :twisted: Szerencsére a dokitól tényleg értelmes válaszokat is kaptam. (Azokat nem tartom annak, hogy "csak", meg "nincs már semmi tápértéke ilyenkor a tejnek", meg "mi is 4 hósan már kaptunk ezt-azt"... stb.)

Kukli
Paráztatni nem akarlak... Nem tudsz tenni semmit, ha elindul, elindul. Annyit tehetsz, hogy minden fázisnál kivárod, hogy magától csinálja, ezt Botinál megtetted. (Ebből a szempontból azért az ültetés kicsit necces, mert nemsokára már meg tudják tartani magukat nagyjából, ha felülteted, viszont tényleg érdemes kivárni, amíg magától felül - ez kb. úgy lesz, hogy feltolja magát 4kézláb, aztán majd kiül oldalra. Innentől üldögéljen, amíg akar :) nagyon szélsőséges esetet majd inkább leírom priviben, hogy milyen következmény is lehet... bár az tényleg extrém eset volt...)
Botinál nem tehettél semmit :) Mondjuk fontos az, hogy a 2 lábon járás mellett mennyi ideig kúszott meg 4kézlábazott (ott is agyféltekék közti kapcsolat kialakulása a "következmény") Annyit tehetsz, hogy majd inkább ovi vége felé jobban figyelni kell Botit (jó ovónő ezt nézi, és ki tudja szűrni, ha gond van, főleg ha mondod, hogy gyors mozgásfejlődés volt. Ha nem elég képzett, akkor iskola érettség nézésekor érdemes elvinni nevelési tanácsadóba, ahol meg tudják mondani, van e teendő vagy nincs. Nagyon összetett, hogy milyen "következményei" lehetnek a túl gyors mozgásfejlődésnek. De 3 éveseknél ezt még nem érdemes nézni. Okos, ügyes, vidám... :)

... közben felébredt a krahács banda.. mennem kell...
rebi

A Rákóczi-Berzsenyi sarkos az a gyerekcuccos ;)
rebi

Sziasztok!

Én is már mindent elmondtam a hozzátápiról, asszem. A lényeg, amiért én nem merek kóstoltatni sem, az, h a gyümik, más ph értékűek, mint az anyatej, ezért a bél sav-bázis egyensúlyát felborítja, romlik a felszívódás, ergo nem fog olyan jól fejlődni. Ha kevés a vas, szedjen az anya, ha meg nagyon keveset hízik a babó, mondjuk 400 alatt, akkor őt meg érdemes kivizsgáltatni, egy vérkép erejéig és akkor anyuci annak fényében tudja korrigálni az étrendjét. Valszeg vmiben hiányt szenved.
Aki viszont ht-zik, annak érdemesebb a semleges krumplit adni a gyerkőcnek tápszerrel vagy anyatejjel megfőzve, leturmixolva.

DE!!!! Ha nem így történik akkor is gyönyörű és egészséges gyerkőce lesz mindenkinek, a lényeg, h ne parázzunk ezen, mert talán az árt a legjobban :roll:

MT-k gyönyörűek, én isz akarok, akko viszont botrány lesz itthon :?
Hűűűű, én olyan rosszat álmodtam, válás, megcsalás, nem szeretés, utolsó nagy szeretkezés...ááááááááááááá bolond vok, éjszaka fent voltunk lizuval 1 órát és után vagy 3 órán keresztül álmodtam ezt a hülyeséget...reggel le is támadtam az uram, h ugye szeret? :oops:

Oltás után csak kis láz volt, 37,9 levonás nélkül, de kapott occidentalist és két viburcolt is éjfélig :)

Na mek takarítani az új porszívónkkal :wink:

Szép napot mindenkinek!!!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!
Ne érezze már magát senki rosszul!A sok vélemény tökjó!És mindenki kiválogatja a neki tetszőt! :wink:

Rebi!
Erről a gyors mozgásfejlődésről én is akartalak kérdezni,hogy hogy derült ki meg ilyenek.
Tudom,hogy semmit nem szabad erőltetni,csak amit ő meg tud csinálni, de nálunk pl. azért elő-előfordul ölünkbe ültetés :oops: Ez is nagyon nagy baj?Persze nem hosszú ideig,de egyszerűen nem tudunk mit kezdeni azzal,hogy állandóan húzná fel magát(ezt többen is írtátok itt)Pihenőszékben,babakocsiban kapaszkodik a játékba és húzza magát.Pedig ugye felülni nem így kell.Akkor azt mondjátok,hogy amíg ezt a szabályos négykézlábból felülést nem produkálja,addig semmi ültetés???

Meg arra felejtettem el tegnap reagálni,hogy egyetértek,hogy fog nélkül is képesek lennének szétszedni a cicit :shock: :P Lara is olyanokat művel újabban, olyankor elvonás van :lol:

Kép
Kép
zazzy

Papillon!
Nekem is azt mondta anyu,hogy kajának inkább majd krumpli,répa,mert a gyümi legfeljebb nasinak felel meg :roll:

Kép
Kép
zazzy

Gyöngyi: azért, mert Belin már csak jövőre vállal munkát, illetve én a karácsonyi sorban is benne vagyok, valamint mert Zsófinál kétoldalast kapok (gyönyörűt, láttad már az anyagomat? A kék alapon levélkékből szitakötő kirajzolódós!) olcsóbban, és az egyik oldalát a Zuram választotta, mert ő is hordozni fog, ahogy ígérte!!!
(egyébként nagy genyaság tőle, de tényleg, hogy tök természetesnek veszi, hogy ha hordozás, akkor csak én jöhetek szóba...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

zazzy, ha tartod a hátát, hónalját, szerintem lehet, mert akkor nem ül.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nemlajos: én már próbáltam Apának mondani, hogy kössük fel rá, de eléggé idegenkedik tőle. Persze a babakocsit azt tolná :?
Nem néztem még az anyagokat, de mindjárt megkuksizom :)

Én megdöntöm a babakocsit már,mert ha fekszik benne, akkor sírás van belőle

Kép

Kép
pgyöngyi

Nekem is meg van döntve a kocsi, ha nincs, húzza a fejét előre, 5 6 hónaposan már maguktól ülnek, ha nem akkor is lehet támasztva ültetni, azt mondta a védőnő, úgyse ülteti senki egész nap...

Bea, Maja

Kép
bea1978

sziasztok üdv a újaknak.

és minden baba nagyon édes :)

zita tényleg kis hurkás a babád de olyan kis édes és nagyon helyes arca van :)

mikor lesz legközelebb tali????én is akarok menni már!!!! :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Jah Gyöngyi babakocsitolás, Majaapunak teljesen természetes, hogy amikor vele sétálunk, csak ő tolhatja a babakocsit :? de ha megyünk valahová, akkor cipeli is, de hát akkor is :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

képeket bocsi csak most küldtem viszont visszajött pár hibaüzi. aki kérte és mégsem kapta meg vagy még nem kérte és kéri :D az légyszi priviben az e-mail címet.. köszi

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

én is kérem:gadnaibeata@t-email.hu :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

köszi moncsi megkaptam :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok,

Rebi, értem én, h mit akartál mondani ht-val kapcsolatban, és azt is, hogy nem tápszer ellenesen mondod. Az is biztos, hogy sok tápszerezés azért történik, mert nem kap megfelelő támogatást az anya a szopihoz. Ezzel együtt a szopizás feldicsőítése nagyon tud fájni, ha valamiért mégsem megy a szopi (pedig szeretné az anya), és ebbe sokszor nem is gondolnak bele azok, akik a kizárólagosságot hangsúlyozzák... Csak ennyit tettem hozzá :)

Engem is érdekel, hogy miben jelentkezett a túl gyors mozgásfejlődés hátulütője? Mit jelent a csecsemőkori reflexek beragadása?

erpé

Rendezgettem a képeket, bocsi, de felrakok párat :P

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép lábujjevős
Kép apuci szülinap és a sárgadinnyetorta
Kép Lizi rendbont
Kép
Kép kukucs
Kép nem lehet elég korán kezdeni
Kép 5 hónaposan
Kép
Kép hú, de selymes

háát, kicsit sok lett... bocsi

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

sziasztok: ciciváltogatás: ne lehet, hogy a fog miatt csinálják? belecsikar nekik, vagy vmi.enyém is ezt csinálja. engem folyton beparáztatnak, ha 1 hónapban csak 4000g-ot hízik Nándi.
ht: nekünk a napi 2-3 kk sinlac pép szüntette meg a napi 12 órás kibírhatatlan sírásokat...ha köv gyerekem lesz, és ilyen lesz,mint Nándi,lehet már 2,5 hósan adni fogok neki. Nándinaka sűrűbb étel segített.Most vannak napok,hogy 2kk krumplit eszik, van,, hogy betöm 100g-ot,változó.2 napja még kidurrant a cicim,most meg úgy érzem, kevés tejem van..ő most napközben2-3óránkénteszik,és éjjel is, akár egy újszülött.
a vdnő azt mondta, 1 hó múlva már ehet húst!!meg olaj a főzelékbe..jó,mi mondjuk holnap leszünk 6 hónaposak....már napi 2szer kellene a doki-vdnő szerint pürét adni neki, olyat,ami teljesen kivált egy étkezést,de én csak napi 1szer adok neki, arost miatt.és mondom, ha aznap roszz kedve van, akkor 2kk, aztán sír.
viszont akrumpli most teljesen eldugította,nagyon sírt, eszembejutott a kiskora, h szegény gyrrek mennyit szenvedettt....remélem, nem marad meg ebből smemi. meg glicerinkúpoztuk, és kőkemény kaki jött ki belőle. tiszta vörös volt, úgy nyomta.
babák, szépek! szonja, katababa, hu, kis bombázók!
holnap megyünk esküvőre Budára, utána vendégsébe..remélem, Nándi bírni fogja....
én 1ébként ezt az éjszaka 6szor felkelünkot jpban bírom, mint az első 4 hónap ordítást..ez fizikailag kimerítő, az idegileg volt az...örülök, hogy vége..és sajnálom, h nem tudtam segíteni akkor agyerekemen..
most napközben 2-3 órát fennvan, aztán félórát alszik.és igy tovább.egy nap legalább 4szer alszik napközben félórát.tök jó!! kibírható.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Papillon, ez nem lehet Lizi, Neked nem lehet ekkkkkkora babád már!!! Hiszen kapaszkodik! :shock:
:D :D :D

Gyerekek, reggel óta pörgök, mint a motolla, már kiselejteztem egy zsák ruhát, elpakoltam a terhescuccokat, foltot tisztítottam, fehérítettem, most megy a mosógép, felsepertem, felmostam, játszottam a földön a gyerekkel, és most nagyon úgy néz ki, hogy egy B. kat. tanfolyamra is beíratkozom perceken belül... :shock: :shock: :shock:
(aki ismer, ez tudja, mit jelent, ugye gabka? :wink: )

Most már lőjetek le!!! 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Megint itt. Üdv az újjaknak bár amenynit én is írok elég újnak mondható vagyok :lol:

Wicca: Azt kérdedzném, hogy zajlik a neurológiai vizsgálat? HÉthőn viszem Hannát.

Nemlajos: Norbi a párom is szeretett rajzolni meg festegetni aztán érdekelte az internetes-számítógépes iylen dolog is. Wewdisegnes vagy webgrafikusnak hívják ezt. Aztán msot ez a munkálya is.

Nem tudom ti hogy osztjátok be az időtőket de én mire visszaolvasok vagy reagálnék valamire már régen másról folyik a téma.

A hozzátáplálásról igazolhatom, hogy ha napjában kétszer eszik valamit anyatejen kívűl nem garantált a végig alvás.
Hanna tegnap kóstólta meg a répát meg barackot is evett de ugynaúgy felkelt hajnal 1, 4 és utána 6kor már kakukkolt.

két kép a nyaralásból: Kép Hanna hülye szülei

Kép a vár és a tiszta pelenka esete

Emese

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse

Tudom korai lenen megjósolni hogy mi lesz ha nagy lesz de eddig úgy nézet ki hogy Hanna fogorvos vagy szájsebész lesz, mostanában inkább egy áriázó bűvészre hasonlít.

kemse

még egy kép az Innsbrucki boltunkról :oops: Kép bolt

kemse

ja és

CSIBB:ez a póló "minek én aludjak ha az anyám fáradt" nagyon jó

akkor adnék ilyet Hannára amikor én éppen mosott ka.. vagyok tudnék aludni és Hanna meg fent akar maradni szórakozni

na megyek én is a turiba, aki a közelben lakik a bosnyáknál a volt fenomén is jó

kemse

kemse, köszi, időközben kinyomoztam, találtam tanfolyamot is, csak keret nincs rá, viszont találtam egy lányt, akinek ez a munkája, a tanfolyamot most végzi, és vállal engem magánokítani kedvességből :wink:
Hát ezt intéztem még ma :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos nem vagy semmi, mennyi mindent csináltál ma :shock: Én hozzád képest semmit :D

Kemse pont kérdezni akartam hogy hol nyaraltatok ahol az a szép kastély van a háttérben, de látom Svájcban, biztos szép volt :)
Ez a bolt nagyon jó :D

Papillon tényleg nem semmi Lizi ahogy felhúzza magát :shock:
Nem lesz gond a felüléssel :wink:

Gyöngyi, igen kétoldalas Mt-m van.

A korai mozgásfejlődés későbbi hatásaira én is kiváncsi vagyok.
Az én gyerkőceim is viszonylag korán csináltak mindent. 7 hónaposan felültek és felálltak, egy-két nap különbséggel. Bár utána sokáig másztak és a bútorok mellett kapaszkodva mentek. És 1 éves koruk körül mind a kettő elindult. Eddig Nimród is ugyanúgy halad a forgásban mint a testvérei :D Meglátjuk mikor jön a felülés, felállás.
Amúgy én is mindig azt hallottam hogy a túl korai ülés, állás nem biztos hogy olyan jó, de az is igaz hogy ha egyszer fel akar állni akkor úgysem tudjuk megakadályozni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Köszi :P de azért látszik, ahogy nagyi támasztja hátulról, bár ő kapaszkodott :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Bea: sebaj, h lemaradt a fél homloka, a mosolya így is csudaszép!!!!

Papillon: tényleg nem semmi Lizanna :shock: , nagyon ügyes. én egy kezemen meg tudnám számolni hányszor fordult hasra egyedül ... de mindig azt mondja mindenki, majd csinálja az a gyerek amikor úgy érzi :wink: :lol: :lol:

Kemse: Hannának tényleg lököttek a szülei, de addig jó, aranyosak vagytok!!!!! :lol: neurológia vizsgálat: múltkor nézték a járóreflexet és hogy mennyire nyomja ki magát hason, aztán megütögették a térde alatt és könyökhajlatban. a mostanin azt is nézte hogyan nyúl a játék után. anno amikor még 3 hetesen voltunk, akkor pedig lebegőreflexet (asszem így hívják) is néztek, azt úgy, h a dokibácsi a tenyerére ültette Bálintot és felemelte a levegőbe, majd a tenyerére fektette hason és úgy is felemelte. ez utóbbi kettőt nem hiszem, h csinálják nektek, mert elvileg ezeket a reflexeket már elhagyták ... de ki tudja?! nekünk most nem csinálták. egyébként miért kell vinnetek Hannát?

Csibb, Vica: q.va jók ezek a MT-k. most viszket is a tenyerem, én is vennék szívesen :lol: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca, köszi..
mai sétánk: Kép

Papillon, jó a fotósorozat Lizikéről, tényleg nagyon ügyesen kapaszkodik.

Adrynhogy vagy, hiányzol az esti csapatból :wink:

Remélem Katka, jól telik a nyaralás! :wink: !

Bea, Maja

Kép
bea1978

kisasszony már nem mindig szeret a babakocsiban, szeret nézelődni :!:

Vica 7 hónaposan, húh?? de ügyesek, de hát miért lenne ez gond, azt nem értem én sem :oops: .... :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

hát igen, kissé vérszegény az esti műszak... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

én is élek, csak ide oda megyünk folyamatosan. Bea: privi ment :D

KépKép
KépKép
adryn

Babákok tündi-bündik! :lol: Mint mindig.

Papillon, ne ijesztgess vérvétellel. Szonja 300at hízott most, de védőnő nem mondta, h gáz lenne. :shock: :roll:

Nemlajos, akkor ma pörgős voltál. És mi az a B kategória vagy mi?

Pulcsi, örülök, h már jobbak a napjaitok! Kemény időszak volt! :wink:

Egyébként én olyat is tanultam, hogy az sem jó, ha egy babának kimarad vmi a fejlődéséből. Pl. nem mászik stb. Na most nem paráztatni akarok senkit, csak úgy eszembe jutott a mozgásfejlődésről. De, hogy miért nem jó, arra nem emlékszem. Amúgy ti nem vettétek észre, h leépültök???? Én tökre úgy érzem néha....visszamegyek Szonja szintjére. :shock: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti: én csak azt veszem észre hogy régebben néztem az anyukákra akik hülyeségegeket gügyögtek a gyerekeiknek és bolondnak néztem őket most meg nicsak? : tisztára hülyét csinálok magamból csak hogy Nicot jókedvre derítsem.. és pont nem érdekel hogy hol vagyok és mit gondolnak rólam.
ja.. és régebbi kérdésedre nem válaszoltam: nem, nem hidegebb a tenger mint mondjuk görögországban :D néha épp melegebb mint maga a levegő, szóval ha jó idő van akkor mehet a pancsi :D

KépKép
KépKép
adryn

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bea1978 2009.08.14 21:49-kor.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?