A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Helló!
Itt szalma. Rettentő sűrű napjaink vannak, de most végre ide jutottam. Csajos esténk lenne, de Kata csak teli ciciket látott bennem miközben a világ dolgait ecseteltem, így megfürdettem és már elvileg alszik is. Zsolti vidéki esküvőn (elküldtem, mert közvetlen barátok, de későn szóltak (ugye 2 hete voltunk másikon) – nem itthon élnek, így a meghívó szervezése nem volt első osztályú), Boti pedig anyuéknál alszik. Végre végig puszilgattam a csajom, anélkül, hogy félnék zöld szemek lesnek ránk. Azért hiányzik a kis gézengúz.
Leépülés: hát igen, fel kell majd épülni az bizti. Mi simán rá tudjuk vágni, hogy az MC-s szelektíven azért törpe van festve, mert az a kuka. Nyílván nem sok összefüggés van, de egy anyukának ez jön le oszt kész. Csodálkozunk ha furán néznek ránk.
Katkáék mikor jönnek? Lehet napok óta olvas vissza.
Pelu nekünk is Huggies, de most nem volt, így vettem egy liberot. Pont holnap bontom.
Kemse a bolt tényleg csúcs! Szépek vagytok, és dinkáknak álla a világ. an meg a vár!
Nem semmi micsoda vetkőzős banda van itt!
….. itt jöt kb. 45 perc telcsi dédivel, anyuval stb…
Csibb jól néztek ki a hordozóval. Vica és többiek még mindig nem értem, hogy tudjátok felrakni a hátatokra. Én most nagy kenguruzós vagyok pár napja. Katus nagyon élvezi. Kukucsol ezer felé. Amúgy annak ellenére, hogy ha kifelé raknám én nem érezném jól magam, nem tartom akkora tragédiának, belegondolva a babakocsiban is már kifelé vannak.
Rebi lécci írd le extrém esetet priviben. Az ültetésem amúgy ne úgy képzeld, hogy annyira erőltetem (pl. én a kocsit sem ültetem, még, amennyire az aria engedi annyira). Mellesleg nálunk a fürdés 5 perc, sztem ennyi elég Katusnak egyenlőre.
Lizi cukorfalt és nagyon ügyes!
Vica én énekelek a kocsiban, ezzel letudom, hogy ne beszélgessek jót a többi énemmel, ami amúgy előjönne. :D:D:D Bulcsú mit szól a monológjaidhoz?
Jah tegnap voltunk új lakás környékén - anyóséknál, beszélgettem 2 kis mamival kinek kölykei kb. egyidősek enyimekkel. Ma felhívott egyik (lenyomozta apóstól számom), hogy várnak minket, tök jókat fogunk bandázni, ők összejárnak páran, és segítenek orvosválasztásban, védőnő állítólag szipiszupi. Asszem jó helyünk lesz.
Na menek alvó uralkodónőmet megszaglászom kicsit. (tyű de perverz volt, de olyan fincsi buksija van)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Szupi! Laptető lett az én szaglászós szokásom. :oops: Kérek sok képet hogy hamar teljen az oldal. :wink: Amúgy megnézve alvó csupaszem kisasszonyt, szebbet álmodni sem tudnék magamnak. :roll: :P

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli: tök jó hogy ilyen szomszédaitok lesznek! :D Kékszemű Katalánnyal összebújós csajos buli.. hmmm tudsz élni :P nekem meg mandulaszemű Nicofiúval lesz édeskettes buli keddtől 2 hétig :D kíváncsi leszek hogy fogom bírni Mr nagyonelevennel :twisted:

Papillon: itt is megdícsérem Lizibabót, nagyon ügyi, és sztem faterjára nagyon hasonlít :D 8)

nálunk lassan az egész nappalit kinevezhetjük játszószőnyeggé... leteszem fiatalurat és 2 perc nem telik bele az összes játék szanaszét 2 méteres körzetben körülötte, és ő még véletlenül sem a szőnyegEN hanem bárhol körülötte található 8) négykézlábazás azóta is megy, de még csak hintázik előre hátra, néha kicsit erőteljesebben akkor orrabukik :lol: de becsületére legyen mondva nem adja fel :D mindegy.. nappali biztonságilag Nicosítva van, felőlem indulhat a kisördög :P szerintem meg olyanokkal ne hagyjátok paráztatni magatokat hogy túl gyorsan fejlődik (feláll, mászik, ül) mert ha mindezeket magától csinálja nem erőltetitek akkor az ég világon semmi baja nem lesz. (mellesleg én is 5 hónaposan álltam fel) probléma akkor adódhat (hangsúlyozom adódHAT) ha kihagy fejlődési fázisokat pl egyből járni kezd és nem mászik ez okozHAT később tanulási, mozgásfejlődési problémákat is akár, (pl nem tud megtanulni biciklizni, sielni (ugye Katka? ;) )de pl Mic sem mászott egy percet sem csak járt, és végig teljesen jó tanulmányi eredményeket produkált és mozgásában sem volt soha semmi gond. szóval no para ;)
HT-vel kapcsolatban pedig sztem senki se ossza az észt a másiknak, mindannyian tudjuk, érezzük hogy a saját gyerekünknek mikor van szüksége többre mint az anyatej. mindenki hisz valakiben/valamiben orvosban, hagyományban.. minden gyerek, anya más, más módszerekkel és így is mindenkinek szép erős okos babája van, lesz, és nem attól hogy 4, 5 vagy 6 hónapig evett kizárólag anyatejet. :)

Katkát már én is hiányolom, biztos kalandos nyaralásuk van mint mindig :P várom a képeit is 8)

Csibb: még meg sem dícsértem a rucikat amiket túrtál, látom nem csak én vagyok Nextmániás :wink: :lol: az a minek én aludjak ha anya álmos feliratú póló engem is megfogott :lol: ma spenótos tonhalas tésztát gyártottam, te hogy ez mennyire laktató! ebédre ettük és azóta is televagyok... :roll:

teszek fel egy mai képet az én kis superman-emről :D ez a legújabb favoritpizsije :P
Kép supernico

KépKép
KépKép
adryn

Jó reggelt:)
Na jó, csak vicceltem, egész nap boltban voltunk (ósan, metró), elköltöttünk egy valag pénzt, szerintem most haragszik is a párom, na de ha annnnnnnnnnnyi mindent megláttam! :roll:
Úgyhogy a mai éjszakát ismét nem vállalom be, ma nem kell ringatni (hjahjjjjjjj, olyan isteni masszírozó fotelben ültem a metróban, hogy még!!! - vennék is, de elfelejtettem lottót venni :? Ha valaki innen nyer, légyszilégyszilégyszi!!! :wink: )

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Kukli, a leendő szomszédság nagyon biztató! Tök jó! Én is szoktam szaglászni enyim Katalányt :)

Adryn, nálunk dettó ugyanez: a játszószőnyeg starthellyé minősült át, kb egy perc alatt tünik el róla a kiscsaj, és gurul-kúszik ide-oda a lakásban (most a nyaralóban). És 2 napja négykézlábra is állt, de csak pillanatokra.
És a két hét kettesben Nicoval azt jelenti, hogy a párod elmegy dolgozni? Végül milyen munkát talált?

Kemse, szuper jók a képek, látszik, h jó nyaralás volt!

Lizifotók is nagyon jók, ügyes a kiscsaj!

Katka, jelentkezz majd, ha hazaértetek.

Gyöngyi, én azóta nem bővítettem a mosható készletet, majd szeptemberre tervezem. Te használsz papírbetétet? No, azt pl beszereztem és teafaolaj is van már :) Hova mentek nyaralni?

Mi holnap megyünk vissza a Bp-re, hát őszintén, nem várom... Olyan jó volt itt.
Lépek, kiülünk a teraszra egy picit borozni :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Na itt az éccakai bagoly 8)

Nemlajos, nem ígérem hogy holnap, de 2 héten belül megpróbálom kiírni neked a hastánc cd-t, és majd kérek egy postacímet. Már látom jó estéi lesznek az uradnak :wink:

Hmm mit is.... jah Moncsi édes a babód mosolya, és szupernico is haláli jó fej, hol lehet ilyen rucit venni :lol: ?

Ma vendégek voltak és kaptunk egy Maja a méhecske cipőt :lol: :lol:

Erpé, ti merre vagytok? ...voltatok.?...bocsi nem emlékszem :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kép
méhecske kisasszony unokatestvére társaságában :lol:

Köszi csajok a tippeket, Nurofent kenem, Bepantent is próbáltam, múlik csak nagyon makacs...

hát mosható pelusról még nem hallottam :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Erpé: igen, megy vissza dolgozni oda ahol eddig is volt. :) csak egy "kis" szünet volt.. sebaj.. túléltük. így legalább hosszú otthonlét volt :D

KépKép
KépKép
adryn

Nemlajos mi múlt héten vettünk lottót és nem nyertünk semmit :lol: :lol: mi mindent vásároltatok?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea, mekkora már Maja :?: :!: :shock:
Vagy Te vagy pici :wink:
Csak a szokásos bevásárlás volt, csak éppen az a fél-egy évenkénti, mikor felmosófej, partvisfej is kell, meg vegyszerek, meg akkor már csoki, meg müzli, meg filctoll, meg tápoldat a növényeknek, hát ilyenek :roll:
A cd-t előre is köszönöm :D

Adryn, azért ez már milyen, hogy elküldik, aztán mégis kell? :shock: Reméljük, most jobban megbecsülik a munkáját!
(és reméljük, hogy rendbe jönnek köztetek a dolgok!)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: ez a gazdasági válság sajna mindenkit (köztük cégeket is) érintett. nagyon sok embert elküldtek akkor ettől a cégtől is , most meg kellenek újra az emberek. nem védem őket, mert dög egy cég, de legalább őt hívják vissza nem újat vesznek fel. természetesen keres továbbra is, mert így hogy semmi sem biztos nem tudunk nem merünk sehová lépni..
kettőnkkel kapcsolatban újdonság hogy megbeszéltünk néhány dolgot gyerekkel kapcsolatban, háztartással kapcsolatban.. egyelőre működik.. (eddig én voltam az aki gürcölt ő meg ült a tv meg a pc előtt és ezt nem néztem jó szemmel.. és hiába mondtam neki nem változott semmi ezáltal én agresszív lettem vele szemben és minden rossz volt amit csinált) szóval odáig fajult a dolog hogy rájött valami nem ok és rákérdezett.. és akkor elmondtam neki újra amik nem tetszenek.. eddig úgy tűnik meghallgatásra talált és dolgozik az ügyön..

KépKép
KépKép
adryn

Kukurikú!
Boti úton, így sietek.
Örülök, Adryn, hogy Mick-et visszahívták. Biztos nem lesz neked könnyű, de legalább van meló. Szuper Nico nagyon cuki. Édes lehet mikor megorrol a szőnyegre! Nagyon ügyesen állt már múltkor is 4kézláb.
Maja is édes, és tényleg kész hölgy! Na vki jól kifundálta akkor az ajándékot! T eis Bea milyen vékony vagy! Asszem a futás tényleg rám fog férni.
Erpé ugye ezek a Katák kész kis illatfelhők! :D:D:D Nem semmi, hogy ő is már 4kézlábazni igyekszik. Nagyon ügyes! Nálunk is térülök fordulók, aztán kereshetem a hölgyet, merre a lába, hasa, stb…. Jó utat hazafelé. Reméljük ne lesz akkora hőség, mint mondják. Dugó kerüljön el titeket.
Tegnap baba szobán megkreáltam Katus fejlődési görbéit, tényleg nincs a jó értékek közt. Lehet hétfőn kap már tényleg egy kis krumplis almát.
Na menek, kisherceg perceken belül itthon, a bagett már hűlőben, szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kuklika, rajtad felbuzdulva én is megnéztem a babaszobás fejlődésgörbét, mi kezdettől az alsó sáv alja-közepe között mozgunk, azaz egyelőre nem aggódom. Ezek szerint nektek extrém a görbétek?

Masut
masut

Kukli
csak egy jótanács. ha azért adsz neki kaját, hogy hízzon, akkor tegyél alá olajat, mikor főzöd, mert különben nem fog hízni tőle...
Fanni is óriás adagokat evett gyümölcsből, főziből, de nem hízott 3 hónapig egy grammot sem... :?

Adryn
örülök, hogy apa összekapta magát! és drukkolok, hogy ez tartós is maradjon! :wink:

Maja cuki a méhecskés mamuszban!
na meg persze Nico is a supermanes cuccban! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Most hogy így nézem, Döme is cingárosodik...
Mondjuk ő azért, mert sokat nyúlt.
Viszont a szopi közbeni visító sírás miért van, azt sehogyse tudom :cry:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

igen igen.. krumplihoz, répához kell adni valami zsírt (anyatejjel kell összekeverni) mert több kalóriát vesz el a kicsi szervezetéből a megemésztése mint amennyit tartalmaz!!!

KépKép
KépKép
adryn

Köszi csajok a tanácsokat. Egyenlőre üvegessel kezdem a nyaralás végéig. Amúgy Botinál is olívát használtam, most is azt fogok. De csak fél év után (addig nem akarom olajozni). Anyatej nélkül. :wink: Én jana vízzel hígítok majd ha kell. Nem hízlalni akarom, csak hogy fejlődjön ahogy kell, ha kevés neki a tejben lévő cucc, megkapja máshonnan. Látnátok micsoda hurkák vannak itt. Nem is értem honnan. :o
Ilda nekem ma volt először sírós szopi. Meg is ijedtünk, de gyorsan megnyugodott. Viszont alig aludt el. Még érdekes, nekem Katus sosem ébred sírva, most éjszaka, és múlt éjjel is volt egy-egy kis visítás. Nem tudom mi lehet. Nem fáj semmije, nem is sír sokáig, passsz..... Arról persze nem beszélek, hogy éjfél után 2 óránként cici..... Front lehet, mert nem szokott ilyen lenni. Lehet Döme fogzik és érzékeny az ínye? Hm?
3 napja amúgy megvan a borostyán lánca Katának, hogy szokja. Nadon széép!
Masut nem az a baj, hol van, hanem hogy lassan lefelé irányul a görbe. Ha kisebb intervallumon belül kiegyensúlyozott vki az ugyanolyan jó, mint a nagyban. Sztem. :roll:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hát igen, előbb-utóbb most már tényleg a fog lesz a ludas :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nálunk inkább nyüszítés van.olyan mint a kiskutya sírása :roll:

kukli: de jó az új avatarod :D

erpé:kolpingba megyünk. nekünk ez nagyon bejött idáig :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok, :P

Megjöttünk Szilvásváradról. Nagyon jó volt. :) Próbáltam ott is olvasni, de olyan aktívak voltatok, hogy nagyon lemaradtam.... :shock:
Most olvasok egy darabig, aztán jövök..... ;)

Katka

katka22

Sziasztok!

Pelushoz visszakanyarodva, mi kipróbáltuk az összes ismertebb márkát, a pisi csak a liberoból folyt ki, de olyan egy sem volt, amiből a kaki ne jött volna ki. Julcsi ugyanis olyan "dömés" adagokat szokott nyomni, nekem kb minden másnap kijut egy ilyen tisztogatós extra program :lol:

Kacérkodtam én is a mosható pelussal, de mindenki lebeszélt róla, hogy az biztos nagyon macerás. Látom itt azért néhányan használjátok, érdekelne, hogy mi a tapasztalat, megtartja-e a gigakakát és mennyire macerás tisztítani, mivel nálunk napi 3-4 kakis pelus szokott lenni :shock: De ebből csak a reggeli az extraadag :) Másik kérdésem, hogy melyik moshatót érdemes venni, mert annyi fajta van, fogalmam sincs melyikkel kezdjem.

Leépülés nálam is erőteljesen zajlik, a neten is már csak babás oldalakat látogatok, tévénk nincs, rádiót nem hallgatok csak Halász Judit cd-ket :lol: Még jó, hogy Apa azért esténként beszámol a céges történésekről, bár a részletek egyre kevésbé érdekelnek. De azért szerintem nem marad ez mindig így :)

Tegnap esküvőn voltunk, Apa nem egy fotóstehetség, de most sikerült egy egész jót összehoznia a csajokról:

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

zita: hát ha tényleg ennyi kaki van egy nap, akkor kicsit macerásabb a tisztítás. Nekem van coolababy, pop-in, monapel, bummis, és hát a jó öreg tetra pelus. Én most nagyon szeretem a prefold pelustokat (ezek et hajtogatni kell, de nem egy nagy dolog)és van egy pár mintás külsőm amivel bebugyolálom őket, olyan szépek :) Most fogom kipróbálni a gyapjú külsőt is, már nagyon várom. Szerintem a mosható pelusozáshoz nem kell semmi más csak egy nyugis baba :D Hát Lilinél se időm se energiám nem lett volna hozzá az tuti

Katka:üdv a fedélzeten :)

Kép

Kép
pgyöngyi

duci Juci nagyon drága, zabálni való édi-bédi :D :D :D

Kép

Kép
pgyöngyi

óóóóóóó, mi liberót használtunk, de mostanában szinte csak dm-es pelust, és pisi sose jön ki belőle, kaki meg mondjuk úgy, hogy azért elég gyakran, de valahogy én azt gondolom, Döme nyálkás, özönvízszerű kakijai mindenhonnan kicsorognának... :roll:
Nekem elég a ruháit folttisztítani (sokszor nem jól :oops: ), moshatózásba nem kezdenék egyelőre.

Megmértük Dömét, bodyban, pelusban 7350g, továbbra sem hízik, de hát nyúlik, úgyhogy nem aggódom (még).

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Helló!
Köszi Gyöngyi!
Hú Zita de csinik vagytok! Apa nagyon szerencsés fickó!
Katka végre!!! Szijjjja! Képek nélkül ne gyere!
Csajok. Megint ugrott a kecó. Kiköltekeztük volna magunkat teljesen :(……

na meg 4 emelettel lejjebb ajánlottak egy jobban felújított, ugyanolyat 2 millióval olcsóbban, ráadásul ismerősök, akik hirtelen döntöttek. :D:D:D
Szval ciki de visszamondtuk, megállapodtunk, már előtte lezsíroztuk a brigádot, és 2 hét múlva szétverik a kecót, és olyan lesz mint a felső, csak tök új minden. Na meg belefér ablakcsere, erkélyfelújítás, stb…… Okt. elején ha minden igaz, lesz egy szép új lakásunk.

Menek mert elúszott nap emiatt.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

ööö... kukli, most akkor felújított, vagy szétverik? :shock:
És hol 4 emelettel lejjebb? A mostani lakás alatt, vagy a majdnem megvett alatt?

És GRATULÁLOK!!! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gyöngyi, köszi :)
Jó sokat felsoroltál, az egyes márkák közt van különbség vagy nagyjából ugyanazt tudják? Hááát Julcsi nem az a gyerek, akit csak úgy otthagy az ember és elvan magában :roll: No meg a gyakori kaki... Az eszme nagyon tetszik, csak ne lennék ilyen kényelmes típus :? Lehet azért meg kéne erőltetnem magam :twisted:

Nemlajos, a dm-est én is használom, szerintem sem rossz, abból még van egy adag 3-asunk, de már kissé kicsinek találom, ezért éjszakára már pampers 4-est adok rá, ugyanolyat amilyet a barátnőm a 14 hónapos fiára :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Köszi Kukli, ezt ő is így gondolja :lol:
De azért azt el kell mondjam, hogy nem vagyok minden nap ilyen jó formában, 5 hónap után most jutottam el végre fodrászhoz :oops:

Gratula a lakáshoz!

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Jó estét!

Tudom egy ideje vesézitek a hozzátáplálás témát. Én nem akarok semi okosat hozzáfűzni csak képet csatolok.

Kép most?

vagy

Kép később

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse

Köszi. Felújított, vagyis ablakokon kívűl minden új, de falat kell bontani, hogy olyan legyen mégis amilyet mi szeretnénk. Csak az ablakok nem újak. Radiátor, kh bútor, fürdő, stb... mind friss benne (kiv. a kádat).
Zita tegnap kevés pelut vittem anyuékhoz :oops: , Katus azt kapta, amit a 26 hós bátyja, mert az 7 kilótól van. :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kemse nemrég nyaraltunk barátainkkal, bakker a kisfiúk ugyanúgy néz ki mint Hanna. :shock: Szerzek majd képet amin látszik, ikrek lehetnének. :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Szia Zita!

Nagyon jól néztek ki.

Mi is DM rajongók vagyunk. No nem csak az együttesé, hanem a boltté is. Nagyon jó a pelenka, főleg ha ott vásárolok a pontok miatt a pelenka a 25%os kuponnal nagoyn jó áron van és a többi illataszer dolog saem drága és rossz.

Wica: azért megyünk a neurológiára mert a Hanna még nem forog, modtam a 6 hónapos vizsgálaton és a doki oda írt beutalót. MAjd meglátjuk mit mond a doki.

Az orthopédián rendbe volt a csipője egy hónapos Otto Bock kengyel után.

Szombaton hirtelenfelindulásból lementünk a Balatonra, Norbi tesójáék is ot nyaraltak. Bevittük Hannát is a vízbe, de néha nme tudtam eldönteni hogy tetszik neki vagy nem . Aztán ölbe tartotam és akor megnyugodott. Volt náluk egy kis csónakocska ami most divatos abba beletettük Hannát és rötyögött.

Ja és a legjobb!!!!!!!!!!

:twisted: :twisted:

Valaki agylágyula felnőtt ??? vagy gyerek??? dehát egy gyerekhez meg tartozik felnőtt....

Szóval két szép tisztességes szafaládéméretű kaki úszótt a vízen.
Egy srác, akinek szóltunk már a kaki után kajtatott, a kezében volt egy hálos rúd , megörült nekünk, mert már azt kereste.

kemse

Kuklika: most nem is tudom örüljek vagy nem :oops: DE VÁROM A KÉPET kiváncsi vagyok rá

Szoktam gondolkodni rajta, hogy mások látják e rajta hogy kislány????

Múltkor a turiban igaz Hanna olyan semleges- fiús ruhát adta mrá . A csaj jaj de aranyos, kisfiú? kislány? Mondtam kislány. Ere a csaj igen kisfiú.... Kicsit erőteljesebb és szebb hangom MONDOM KISLÁNY.. :x
A csaj igen hallom :oops:

De az a lényeg hogy egészséges. Amikor volt a kismamajóga akor mindeig azt mosndtam, hogy egy szép egészséges gyereket szeretnék. Tömören kellett fogalmazni. It a szép nem külsőségekbeli jelentésel bír, hanem, hogy olyan nyugott, kiegyensúlyozott, jókedéjű, mosolygós baba legyen.

kemse

Halló mindenki a sztárom a páromat nézi???

kemse

Sziasztok,

Kukli, nem vagytok semmik! Ezt most én nem nagyon tudtam követni, de ha jól értem, van lakás, csak másik, és jobb és olcsóbb :) Szóval minden OK.

Zita, hú de csini vagy. Lánykád nagyon édes.
Hát, megakaki ellen nem nagyon van megoldás, de az anyatejes kaki ilyen folyós, a későbbi már nem lesz ennyire robbanásszerű :)
Én is kacérkodom a moshatózással, egyelőre vegyesen csinálom. Pl. most nyaralásra eldobhatós pelust vittem.

Gyöngyi, ezek szerint már nem a zsebes pelusok híve vagy? :)

Bea, de jó ez a kép rólatok, nagyon jól nézel ki!

Adryn, a munka jó hír, bár elhiszem, h így kissé keserű szájízzel megy vissza a párod dolgozni ez előző munkahelyre. És tök jó, hogy sikerült azért megbeszélni néhány dolgot.

Na, lassan nekiállok átnézni a nyaralásos fotókat és mutatok majd.
Jó éjt!
É

erpé

No, mi is megjöttünk anyuéktól. Iccaka jól telt, mindenki aludt. Az úgy vóóót, hogy Szonja aludt anyuval egy szobában, mi az én régi szobámban, apu meg szegény a nappaliban. :oops: :lol: Tesóm rendezett egy kerti partit, úgyh buliztunk is. 8) :)

Kemse, fúúúúj kaki a vízben....én mikor egyszer jó pár évvel ezelőtt Bulgáriában nyúltam bele. azt hittem fadarab.....brrrrrrrrrr

Katka, üdv otthon! Majd kérünk képeket! Tuti szoptattál megint extrém helyeken! :wink:

Kukli, mikor költöztök????????????????

Én is DM rajongó lettem, de pelut még nem próbáltuk. Úgy vagyok vele, h bevált a Pampers Active baby változata, akkor inkább nem kisérletezek.

Jaj, képzeljétek, hogy jártak unokatesómék. Elmentek földvárra nyaralni másfél éves babával bababarát 4 csillagos hotelba. Direkt családi szobát kértek, mert nem akartak a babával egy szobában aludni. Na a szoba úgy néz ki, hogy belépsz az ajtón van egy nagyobb előszoba, innen nyílik a fürdő, és itt van a kiságy a gyereknek. És innen van a másik szoba is. tehát a baba az előszobában van, és ha klotyóra akarnak menni vagy zuhanyozni akkor a babán keresztül tudnak, de ha alszik, akkor meg felkel ugye a csobogásra, lehúzásra...Naggyon gááááz! Ment is reklamálni, azt mondták ez van...persze kép nem volt a neten és telefonon sem mondták, hogy milyen a családi szoba. :evil: :evil: :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Neonato Piuma halványzöld színű unisex babakocsi, használt de megkímélt nagyon szép állapotában új mamit és babust keres magának!

Nagyon jó strapabíró járgány, mi nagyon szerettük, második kocsiként használtuk!

Tulajdonságai:

- súlya 6,7kg,
- nagyon könnyű a közlekedés vele a tömegközlekedési járműveken
- 4 pozícióba állítható háttámla, vízszintes-alvó-ülő pozíció
- újszülött kortól akár ovis korig használható bátran, nem kell lecserélni, mert úgy meg fogod szeretni
- könnyen lapra összecsukható, egyetlen mozdulattal
- ötpontos biztonsági övvel rendelkezik,
- napfénytető és kukucskáló ablak
- különösen nagyméretű kosár
- állítható magasságú tolókar
- hátsó két kereket egyszerre működtető fék
- első kerekei akár fix, akár bolygósított pozícióba is állíthatóak
- praktikus hordozókar összecsukott állapotban
- összecsukva önmagában megáll
- méretei nyitva: 48,5×80×95,5 cm
- méretei összecsukva: 50×38,5×89 cm
- belső betétét pár patent rögzíti, könnyen levehető és mosógépben mosható

Tartozéka:
- lábzsák télre illetve hűvösebb időre

Ára : 16000,-

Érdeklődni lehet nálam priviben! Szamélyesen Budapesten 8.kerület Népstadion környékén vagy Bach csomópontnál tekinthető meg.
Elnézést a zavarásért további szép napokat!

Kép Kép Kép Kép Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok,

Képek a nyaralásról, első adag :)

Katababa hason (és a párnák a legurulás ellen)
Kép

Kata lábat rág a strandon
Kép

Kata és én - szintén strand
Kép

Samu úszásra kész (a szemüveget kint hagyta :) )
Kép

A dörögdi fesztiválon a barátainkkal - hangszerválogatás
Kép

Veszprém, állatkert, büdös malacok :)
Kép

Ezek még csak a telefonomról valók, a fényképgépet még nem néztem meg :)
Jó éjt!

erpé

Húúú, de sokat írtartok. Sok mindenre nem is tudtok reagálni. Kicsit tömény volt ez most.... :oops:

Nemlajos: Petiapu profi ilyen alapozós kérdésekben. Dekorglettel lehet ilyet csinálni. Spatulával kell felkenni. Hasonló állagra, mint a gipsz, csak lassabban köt meg. Kapható hobbiboltban vagy festékszaküzletben. Ha színezettet akarsz, akkor azt struktúrafestéknek hívják és glettvassal kell felvinni.
És Döme fogzik. éles sikító sírás. És a foga belül látszik az ínyén. Fehérlik. Dentinox géllel érdemes kenegetni. Az egy kicsit elzsibbasztja neki. Próbáld ki magadon, nem ártalmas.

Irita: Sajnálom a családi gondokat, ha tudok segíteni, akkor csak szólj....

Fogzás: Szerintem Adryn elfelejtette írni, hogy Niconak már van foga! 8) A városligeti talin már kint volt a hegye...
(Valaki kérdezte, hogy ki lesz az első Máté után :roll: )

Pelenkakiütés: Ebben a kérdésben a neheze még hátra van. Amikor fogzanak, akkor változik a kaki és az nagyon el tudja intézni a popsit.... Az írt megoldások jók!.

Adryn: Be ne depizz 2 hét alatt! Mi itt vagyunk! Gyere beszélgetni!

Erpé: Jók a képek! Kérünk folytatást!

Kuklika: Gratula a még jobb lakáshoz!!!! A végén még nektek fizetnek, csak vigyétek! :lol:

Lilla: Mindig írod, hogy mennyire zavar, hogy nem szoptatsz.... :? Ne edd magad rajta! Ettől még boldog és egészséges babád van, aki szeretetben van. Nem ezen múlik. Csak nagyon erős most ez a nyomás, de tényleg nem ezen múlik az anyaság. Neked plusz munkát ad ez, ahelyett, hogy előrántanád a cicit, tápszerrel vacakolsz.... Nem tudom miért nem tudtál szoptatni, de ha lesz kistesó, akkor szívesen segítek meszsziről, ha olyan a gond, ami támogatással megoldható.... :oops: Amivel meg én nem boldogulok, azzal majd Gyöngyi megküzd! ;)

Pulcsi: A hét eleji hszedet olvasva az jutott eszembe, hogy hát mennyi energiád van neked! :shock: Még azon aggódsz, hogy lehetsz még tökéletesebb feleség? Szerintem az elmúlt 4 és fél hónap után igazán rád fér egy kis pihenés és kényeztetés, mert nagyon nehéz egy folyton síró babával..... Örülök, hogy túl vagytok a nehezén a Nándi már mosolygós baba. Amint egy kicsit nagyobb lesz, párodra is lesz ám időd! ;)

Most megyek aludni. Majd írok nyaralásról....

Katka

katka22

És még ami kimaradt....

Nagyon köszönöm a hiányolást! Jól esett ám! ;)

Kemse: Szerintem jó, hogy a dokid figyel és a biztonság kedvéért megvizsgálják Hannát. Fő a biztonság! De biztos nem lesz gond.

Wicca: Kicsit lemaradtam.... A neurológiai vizsgálaton izgultál korábban? :roll: Nagyon örülök, hogy nincs gond! És Bálint nagyon szép baba! Jók a képek!

Pappilon: Nagyid miatt őszinte részvétem.... :( Liza nagyon csini csaj! És nem voltál sok a képekkel... Nyugodtan árassz el minket!

Adryn: Superman ruha nagyon tuti! :lol:

Éjszakák: Peti nyaralás alatt negatív csúcsokat döntögetett.... Volt, hogy 5-ször is fenn volt és ebből 3-szor is evett! :shock: Kicsit el vagyok kenődve az alvási szokásain, este 9-kor megy most aludni. Éjszaka 1-2-szer eszik és reggel 6-kor már teljesen éber.... :? Nem hiszem el, hogy 9 óra elég neki többszöri keléssel.... Persze Petiapu és Dani is hajnalban kukorékolók, szóval lehet, hogy Peti rájuk hasonlít.... :roll:
Egyébként vessetek meg, de én nem értek egyet azzal, hogy az a nomrális, hogy egy 2 éves gyerek 5-ször eszik éjszaka és az anya meg egy hulla fáradt robot immáron 2 éve..... Persze most normális, hogy esznek éjszaka, de én úgy gondolom, hogy olyan egy éves korukra át kellene aludni az éjszakát. Ugyanis akkor lesz egy kipihent kisgyerek és egy kipihent anya, aki bírni fogja a napközbeni megpróbáltatásokat. Én azt gondolom, hogy egy éjszaka sokszor kelő gyereket szeretettel és gyengédséggel át lehet szoktatni az alvásra és inkább nappal még többet szeretgetni. Persze így is lesz elég éjszakai műszak a betegségek, rémálmok és egyéb kifogások tengerén, de szerintem mindenkinek az a legjobb, ha éjszaka alszunk. :oops: Persze lehet, hogy én nagyon önző vagyok és igen alacsonyan pislákol bennem az önfeláldozás lángja, de azért mert gyerekeim vannak, nem akarok csak egy hulla fáradt, táskás szemű anyuka lenni, hanem egy teljes életet élő nő, aki egyben édesanya is.

Katka

katka22

Jó reggelt!

Katka, jó hogy vagy megint. Igen, most nagyon sok-sok hsz született, ami tök jó.
Éjszakai nemalvás: egyetértek, de nekem sajnos nem sikerült Samunál nagyon sokáig elérni azt, hogy átaludja az éjszakát. Pedig már mindent elolvastam a témában :) És ő nem szopizni / enni kelt fel éjjel 8 hós kora után (mivel akkor hagyta abba a szopit), hanem egyszerűen felébredt, és nem tudott visszaaludni... Ő másfél-két éves kora közöttig legalább 1x, de sokszor 2x is ébredt éjjelente.
Egyébként azt az okosságot olvastam erről, hogy a visszaalvás is egy készség, amit meg kell "tanulni". Mi is felkelünk éjjel, de sokszor nem is emlékszünk rá, mert visszaalszunk szinte azonnal. No, ez sokáig nem ment nálunk. Érdekes, hogy az egyedül elalvás az esti lefekvésnél meg szinte gond nélkül ment, pedig sokan azzal küszködnek.
Ja, és nem biztos ám, hogy Peti is hajnalban kelő lesz hosszú távon, legalábbis Samuból kiindulva. Nagyon sokat változnak ezen a téren is :)

Kemse, gyönyörű a kislányod! És ne izgulj azon, hogy lányos vagy fiús-e most (szerintem egyébként csajos), én pl. mindig bajban vagyok a csecsemők nemével, szerintem ez nagyon ritkán látszik egyértelműen ebben a korban még... Hidd el, egy-két év múlva már nem lesz kérdés :) Gyönyörű szemei és haja van a csajnak!

No, lépek, indul a reggel. Samut viszem ma kardiológiára...
É

erpé

Sziasztok!

Katka!
De jó,hogy újra itt! :D Laránál is állandósult a max.6-os kelés :? De ha kétszer kel,vagyis 1 óra körül is,akkor 5kor van a következő,és már nem alszik vissza.Majd 7-8 körül,de én akkor ugye már nem...

Kuklika!
Jó,hogy sikerült olcsóbban lakást szerezni.Tényleg nem mindegy,hogy lenullázza-e magát az ember.Akkor ez ugyanott,csak lejjebb?

Kemse!
Múlt héten voltunk papír-írószer boltban a nagylány iskolai cuccaiért, Lara rózsaszín napozóban, fülbevaló ugye a fülében, borostyánlánc a nyakában,erre megkérdik,hogy "Ugye kisfiú?" :shock: :x :evil: Falra tudok ettől mászni.

Azt hiszem Kukli,te írtad szintén a láncot.Nektek Botinál volt?Bevált?Mert nekem annyira ajánlották,hogy semmi nyál, semmi sírás nem lesz,stb.,de ezek szerint mi kivételek vagyunk. :( 2 és fél hónapos kora óta folyamatosan rajta van,de sajna nyála folyik ezerrel, és sírás is van :( A dentinox nekünk egyelőre bevált, esti elalvás előtt mindig kell újabban.A múltkor már éreztem alul a fogát dudorodni,szúrni, most meg eltűnt :shock: ,nem tudom hová lett, de valami készül.
Utánaolvastam a Viburcolnak is,de olyan izé,hogy kúpot dugdossak neki emiatt :? Ráadásul ezek a homeopátiás cuccok is olyanok,hogy van akinek bejön van akinek nem :roll:
Ihattam én is a málnalevélteát, szopogattam gőzerővel a bogyókat szüléskor,mégis 24 órát vajúdtam :?

Erpé!
nyaralás biztosan jó volt!

Kép
Kép
zazzy

Máté is kritikán aluli... :? és már olyanokon gondolkodom, hogy már nem szeretek szoptatni... fájnak a bimbók, valahogy úgy nyúzza, és feszeng közben, izmozik, rugdos, kezével mar... na jó, nem olyan brutális, de azért a meghittségen némiképp változtat negatív irányban... pedig most ezzel a sok éjjeli keléssel megint beindult a tejcsárda, úgyhogy az nem lehet gond, hogy kevés, hízik is rendesen (amiket írtok, ahhoz képest még sokat is...) szóval nem tudom, mi ez...
és én is nagyon szeretnék aludni! :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Helló Katka, várjuk a képeket!

Erpé
a te képeid is nagyon jók! szépek vagytok!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó reggelt!

Katka!

Teljesen egyetértek veled az éjszakai felkelések ügyében. 6 hónap után szerintem se azért kel fel egy baba, mert éhes, hanem más oka van ( mint pl. amit Erpé irt). És szerintem is nagyon fontos, hogy egy anyuka éjszaka ki tudja magát pihenni. Én magamon látom, hogyha nem alszom ki magam, akkor az egész másnapom el van rontva. Nyűgös leszek, meg türelmetlen, meg kedvetlen.
Ja szopi ügy!
Ugye nekem császár lett vége a szülésemnek, ami után 2 hétig olyan iszonyatos fejfájásom lett, hogy felkelni se tudtam. Még a gyerekemhez se. Mindig odahozta nekem valaki az ágyba, hogy meg tudjam szoptatni. Hát iszonyatos volt. Aztán eltelt 3-4 nap, és mondták a nővérek, hogy na majd ma fog beindulni a tejcsi. De nem indult. És másnap se, és utána se :cry:
Szóval nagyjából ennyi a történetem
Vendég

Lilla!
Téged hagytak császár után fejfájással hazamenni??? :shock:
A szobatársamnak megmondták,hogy amíg fáj a feje,addig sehova.Infúziókat kapott(mert állítólag a folyadékháztartás borul meg ilyenkor)és végül csak +1 napot kellett ráhúznia

Kép
Kép
zazzy

Csibb!
Egyetértek!Valahogy ez a cicicibálás már nem olyan megható :roll: Én meg azon aggódok újabban,hogy Lara mindig tök ügyin büfizett, csak levegőt, mostanában meg olyan adagokat küld vissza :shock: ez mitől lehet???

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Üdv itthon Katka. Lehet, h majd itthon újra helyre áll a rend alvásilag, nem? (köszi a részvétet és a dicséretet)

Lizi amúgy detto, de én így is kipihenem magam. 9 körül fexik és 5-6kor fönt van. Utána fél9 körül fexik megint. Ugye ilyenkor már én sem alszok vissza. És éjszaka eszik 2szer, de álmában, tehát végülis nem kel fel, de lehet, h csak azért nem, mert így nem lesz éhség, ami felkeltse. Hm :roll:

Kemse: sztem abszolút csajos a kiscsajod. Enyimre is soxor rákérdeznek, h kisfiú-e. Erre mondom, persze, azért van rózsaszín cuccban :twisted:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

zazzy: lehet jobban szív, többet és túl sok neki. Lizi is elkezdte, h kaja után 1 órával hány, amikor hasra borul :evil:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

sziasztok.

egy kérdésem lenne.

Nővérem el szeretné kérni a Líviát két napra. De igazából én nem nagoyn szeretném odadni annyi időre. Nem volt még távol tőlem jóformán két órát sem, és ha kimegyek a szobából már akkor sír.
Ráadásul persze ott az unokahugom, aki állandóan tömi a szájába a teát, multkor is már fuldokolt a lívia és tömte még be a szájába az üveget. meg folyamatosan átlépi, párszor már ugy kaptam el hogy ne essen rá. elég erőszakos kiscsaj, és nem tudom elképzelni hogy ne hagyná őket ott pár percre is egyedül, s a baj egy pillanat alatt megvan.
meg perzse ne legyen semmi baj, de az unokahugommal elég sok gond volt , és tudom hogy a nővérem besokkol és olyankor még a mentők számát se tudja.
nem is tudom milyen kifejezést használjak mert nem felelőtlen ,de a saját gyerekére sem figyel néha és én nagyon féltem a Líviát. Szeretem és megbíok benne nem erről van szó, de azért rögtön két napra nem szeretném ha elvinné. egy egy délutánról lehet szó persze de ilyen hirtelen elvinni... sztem még kicsi ehez.

szóval szeretném ezt finoman megmondani, már százszor megfogalmaztam magamba, de igy sem ugy sem jó mert félek hogy megbántom vele őket :s

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?