A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Labkat gratulálok a fiúkhoz, látod-látod, nemhiába kékítettelek én alapból a táblázatban!

Tücsökbogár Nektek pedig külön gratulálok, kitartás, egyszer a legnehezebbnek tűnő időszakok is elmúlnak, egyre több időd lesz majd ránk is.
Többet lehet tudni az égből pottyant kincsetekről?
Végül egy kérdés/kérés... biztosan láttad már a táblázatunkat, de amióta időrendben szereplünk rajta, azóta Te hiányzol róla, mert nincs ilyen adatod meg.
Ha szeretnél rajta lenni, akkor akár privátban, de legalább egy várható születési dátumot írjál nekem. A vonalzóból való számolgatás nem működik nálam :oops:

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok!

Labkat, nagyon formás kis babócák :) Igaz, pillanatnyilag egy szép kis kezecskét meg egy formás orrocskát látok a legjobban :)

Tücsökbogár, én nem agódom a cipelgetés miatt. Az én lányom 15+ és simán emelem, cipelem. Ha rendben a méhszáj akkor nem izgulnék. (Ezt erősíti talán, hogy egy barátnőmnek férjét kellett ápolnia és neki is azt mondta a doki, hogy magától az emelgetéstől nem lesz semmi baja,...max a kismamik szeretik túlagódni magukat.) Krumpliszsákot ne cipelj :wink:

Mi ma ZOO-ban voltunk,...jó volt, de jön megint a meleg :x Baba nélkül se vagyok egy nyárkedvelő típus.

Szép vasárnapot, már ami még maradt belőle.

N:

Kép Kép
natasa1975

Kata, gratula a fiúkhoz! :D Gabi, pedig elmehet jósnőnek! Nekem nagyon tetszik a Gergő név. szerintem szebb, mint a Gergely.
Hát a nagy melegnek én sem örülök, nehezen viselem, de úgy tűnik zéti meg ezt szereti, ma újra aktívabb lett. Pedig úgy tudtam, hogy a babák is az enyhébb időt kedvelik, és a nagy melegben húzzák meg magukat.
Ma újra elkezdtem nézegetni, mit hol érdemes megvenni, és nagyon bejön Bippa mellett a Babyoutlet is. Úgy látom sok brendnos cucc van jóval alacsonyabb áron. Valaki vásárolt már ott?

Ezt a cikket már láttátok?

http://www.weborvos.hu/lapszemle/mergezo_cumisuvegek_polcokon/134771/
Vendég

O'hara mi anno Brendonban, de főleg a Minimanóban meg a Kenguru Goldban vásároltunk.
A cumisüveges dolgok elég rémisztőek, bár olyan mélyen nem fogllakoztam vele. Abban bízom, hogy Gumimacival is úgy járunk majd mint Szonjával és bontatlanul fog állni a cumisüveg meg társai a polcon :wink: (Pontosabban már csak egy cumit kell majd vennem a cumisüvegre, mert azt elajándékoztam.)

...meg sok jót hallottam a Westend-del szembeni Mária utcában levő nagy- és kiskereskedésről. Mondjuk én ott csak 1x voltam, mert nekem elég messze van,...ott is olcsóbb minden.

N.

Kép Kép
natasa1975

Cumisüveget mi is csak tartaléknak veszünk, bizti, ami bizti alapon, hátha szükség lesz rá. De mi egyébként is csak üveg dolgokat veszünk, amiből lehet, mert szerintem higiénikusabb mint a műanyag. Ja, és szilikont, hasonló okból: nekem a latex nagyon gusztustalanul néz ki.

Köszi a tippet, a Minimanót én is néztem, erről a Mári utca üzletről még nem halottam.
Vendég

Mária bababoltra gondolsz? Mert az www.bebibolt.hu Olcsó és jó! De a Babyoutlet (tényleg Brendonos cuccok) és a Bippa is szuperek! Attól függ, mit keresel...

Kép
Kép
sleepin

Jó reggelt!
O'hara, ay üveget én is emiatt szeretem, de nekünk sima műanyag avent cumisüvegünk van jelenleg,.... A laexet én viszont jobban szeretem,...gusztustalan, de puhább és (kész mamut vagyok, mert még emlékszem) én jobban szerettem,...sokáig cumiztam ugyanis :) Saját gyerekből nem tudok kiindulni, mert a lányom nem használt cumisüveget és a cumit sem fogadta el. (Remélem ez vár ránk ismét.)

Sleepin, az lesz az! Csak én nem tudtam a nevét csak annyit hogy, hol van. Köszi!

No, dolgozom,...egy ideje már,....
Szép hetet mindnekinek!

N.

Kép Kép
natasa1975

Jó reggelt!!!

Én is remélem,h cumisüveg nálunk sem kerül elő,Dénes sosem fogadta el,lefejt tejjel sem,sehogy.Így mi is igény szerint szopiztunk mindig is....
Cumija sem volt soha,egyszer odaadtam neki a cumit,amit születésekor kapott és nem tudta mi az,fordítva kapta be :lol:

Én is a bébiboltból vásárolok,amikor megláttam azokat acsajos gumicsizmákat kicsit elszomorodtam és majdnem rendeltem Dénesnek napraforgósat :lol: de persze maradtam a kalózosnál,van hozzáillő esernyő,esőnadrág és esőkabát,fel vagyunk szerelkezve az őszre...

Kép Kép
meli1118

Jó reggelt /napot Nektek!

A védőoltás pro-kontrához: nekem a védőnőm azt mondta, hogy a mi körzetünkben nem oltják a kismamákat alapból az influenza ellen, nemhogy az újjal, ráadásul mire ősszel elkészül, addigra meg pláne nem, 3. trimeszterben nem javasolt egyáltalán - szerinte. Én nem is terveztem volna beoltatni magam.

Köszi a bababoltos oldalt, nagyon jó kis cuccokat fedeztem fel ott.

Pihenőszékről már volt szó korábban, és mindenképpen venni szeretnék, ez már eldőlt. A kérdésem az, hogy szerintetek mind dönthető teljesen vízszintesbe is? Egyiknél sem írták, csak azt, hogy több állása is van... Nekem elég sokat lenne ilyen székben, mert a munkám miatt nem mindig leszünk kiságyközelben, viszont nem szeretném,ha rosszat tenne a hátának.

Ma leszek megint netközelben többet, remélem legalábbis. Szóval írjunk sokat :)

eva

Kép
schvargaeva

M&g

NÉhány adat a táblázathoz: Szombathelyen lakunk, itt is fogok szülni, 3. babánk lesz, pillanatnyilag lánynak látszik, 33 éves vagyok és dec.25. a várható időpont.

Mi Csabit sok-sok kudarc és veszteség után - amit kismamiknak nem részleteznék - örökbe fogadtuk 2008. augusztusában. Most neki született egy édestestvére, akiről szintén lemondott az anyukája és mivel elsőbbséget élvez ilyen esetben hogy a testvérek együtt nevelkedjenek, nem kellett újra kivárnunk hogy sorra kerüljünk, hanem Andris is a mi kisfiúnk lett. Szerencsére mindkettejüket újszülöttként, a kórházból hozhattuk haza. Időközben pocaklakó pedig többedik lombikbeavatkozás gyümölcse. Hát röviden így sikerül nekünk - remélem - másfél éven belül nagycsaládossá válnunk, de mindig is ez volt az álmunk.

Mi használunk cumisüveget, Csabi Aventet és Mamot használt, Andris most még csak Mamot tud, mert ő fáradékony kis koraszülött baba volt és az Aventből nehezebb enni és előbb elfáradt mint jóllakott. Cumiból nekünk is szilikonok vannak, bár Csabi nem fogadta el őket, Andrisnál meg egyenlőre nem is próbáltam, mert attól tartok, hogy ha Csabi meglátja a szájába, akkor majd most fog rászokni, azt meg már nem szeretném.

tücsökbogár

Sziasztok!

Tücsökbogár! A mi babánk is lombikbaba. 4 évet vártunk Rá!! Melyik intézetbe jártatok?

Éva! Ha találtál jó kis pihenőszéket, jó áron akkor nekem is jelezd! Én is szertnék, bár most leálltam a kereséssel.

Cumisüveg: Bízom benne, hogy nálink sem lesz rá szükség, de azért beszereztem 3 db-ot. Nekem is az üveget javasolták kezdésnek. De én Nuk-ot vettem.

Kata! Gratulálok a kisfiúkhoz! Tényleg meglesz a az egyensúly! Ez nagyon szép: 2 fiú, és 2 kislány! :)
Vendég

Melinda!
Tapolcára. Gondolom ti is. Lehet, hogy ott láttuk is egymást, mert nem sok idő van köztünk.

tücsökbogár

Sziasztok!

Nagyon rég voltam,de annyira lusta vagyok és követni is nehéz már,hogy ki-kicsoda stb.Vagy csak nekem esik nehezemre? :oops:

Láttam gyarapodtunk új tagokkal,nekik Üdv. itt a decemberi kismamiknál :D

Először is: Voltunk 20 hetes Uh-n és csak megkérdeztük a nemét,mert a férjem nagyon-nagyon fiút szeretne és nem akarta,hogy csalódás legyen neki a szülőszobán.Én nem akartam tudni,de neki nagyon fontos volt.És hát bejött,nem lóg semmi a lába között,úgyhogy ismét kislány érkezik hozzánk és végre nevet is találtunk,így Lídia lesz.Úgyan 100%-ra nem mondta,hogy lány,csak azt,hogy egyelőre nem lát zacsit:-) Úgyhogy október elején egy !d-re is benevezünk,csak hogy tudjuk biztosra,hogy Lídia vagy Huba.Bár én biztos voltam a kislányban.
súlyba nekem is sikerült gyarapodni,így eddig 3kg van rajtam...
Az Uh-n pedig Lidit 6,5 csomag élesztőnyi súlyúnak mérték:-) :-)

m&g Gabi!
Addig is be rózsaszínezheted a soromat :D Olvastam,hogy nektek kisfiatok lesz,hát irígy-irígy,de majd hátha összefutunk párszor és akkor legalább kiskukist is láthatok :oops: :D

Nóna!
A Mór az egyik legszebb fiú név.Az én listámon az első 3 fiú névbe benne vot,de apa leszavazta.Ne érdekeljen ki mit szól,csodaszép neve lesz a kisfiatoknak!!!!

Tücsökbogár!
Megemelem a kalapom előttetek!Ez egy nagyon szép dolog!Nagyon sok "macera" volt az örökbefogadással?
Nekem úgyan még csak 14 hónapos Zizu,de a "cipekedést" mi igen egyszerűen oldjuk meg: hordozókendő:-)
Már alig várom,hogy elöl kistesó,hátul Zizu...nagyon klassz dolog!

Labkat!
Nektek is gratula a kisfiúkhoz!Megvannak már a kislegények nevei?

Na most befejezem,de igérem igyekszem sűrűbben jönni....
Vendég

Tücsökbogár! Ment egy privi! :)

Sprite! Szerintem apuca hamar megbékél a kislány gondolatával! És a Lídia nagyon szép név! :wink: 3 kg nagyon szép. Mit csináltok hogy nem híztok? Gondolom a kistesó utáni szaladgálás sokat számít! Bár én is csak pocira hízok, mégis már 5kg!

Ma nagyon uncsi napom lesz! Biztos én is sokat fogok írni! :)
Vendég

Hello!

Gyors segítség kellene: ismertek személyesen szoptatási tanácsadót, aki nagyon jó és megbíztok benne? Egy barátnőmnek kellene, de nem szívesen menne olyanhoz, akit "csak úgy " a neten talál.

Köszi előre is minden segítséget.

eva

Kép
schvargaeva

Éva! Én sajana nem tudok!
Vendég

Sziasztok!

Az utóbbi hétben nem nagyon olvastalak benneteket, nemhogy írjak, hiányzik is. De már nem valami jó itt ülni, így csak a legszükségesebbekre korlátozódik a net használatom.
Ma végre megyünk a lányunkért, hazahozzuk a Balcsiról! Úgy de úgy hiányzik már!
Holnap horgászni megyünk péntek reggelig, megint ugyanoda ahol a múltkor voltunk. Ismét sátor, pancsizás lesz a program.

A kilókról: Szerintem eddig én híztam a legtöbbet, már 7 kilónál tartok! Ami még mindig fele annyi mint amennyit ilyenkor az első kettővel híztam, de az utolsó két héten felröppent két kiló mégiscsak aggasztó.

Szeretnék csatlakozni az "új" kismamákat üdvözlők köréhez! gratulálok mindenkinek, jó, hogy gyarapszunk! :D

Sprite, látom kislányotok lesz megint és a férjed nagyon fiút akart. Emlékszel, nálunk is ez volt? Jó, belátom, nálunk kicsit más a helyzet, mert már van fiunk, de apa nagyon azt szeretett volna megint.
Nem azt mondom, hogy az eltelt pár hét alatt mióta tudjuk, hogy kislány, agyonrajongta volna magát, most amolyan közömbös. Mindig kérdezi, hogy minden rendben van-e és ha mesélek valamit, hogy most éppen mit csinált, akkor egyből aggódik, hogy az a kicsinek rossz-e. Tehát olyan aggódós lányos apuka vált belőle és a fiával feltűnően nagyon sokat foglalkozik. Az az este óta mióta hazajöttünk a 4D-ről, minden este ő fürdeti, amire születése óta nem volt eddig példa.
Na, majd kialakul.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

sziasztok
Kata ez szuper a lányok mellé fiúk :D
tücsökbogár szép dolog az örökbefogadás.
cumisüveg nekünk is aventos volt a fiamnak és ugye így most is az lessz csak új cumit veszek rá.
én elég rosszul vagyok azóta is állandón szédülök :( néztem hogy vannak homeopátiás szerek vérnyomásra elméletileg ma szól a védőnőm melyik lenne jó mert ezt így nem igazán lehet bírni :(
és nem használ se a kávé se a tea.
szombaton vásárolgattunk,nézelődtünk vettünk egy kukát amiből ugye nem jön kki szag és baci,egy játszószőnyeget,kiskádba szivacsot csúszásgátlónak az volt annó is és akkor is tökéletesen elég volt és persze az ára is jó,meg kiollót,fésűt,fertőtlenítő folyadékot és kiváltottam a várndóscsomagot és nem voltam tőlee elájulva 3 éve több minden volt benne.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Olvaslak ám Benneteket folyamatosan, ha nem is minden nap,de akkor pótolom a lemaradást. :)

Múlt héten voltunk 4D-n. Nagy megleptés ért bennünket. Zsóka lányunknak kinőtt a kukija. :oops: Eddig a 17. és a 18.héten is tuti csajnak mondta a doki, de a 4d-s uh-án kiderült, hogy
Ő bizony kisfiú. Jól megtréfált bennünket a Drága. :D
m&g: A rózsaszin csíkomat átszinezenéd kékre?

tücsökbogár: A mi babánk is tapolcai :-) A 3.lombik eredménye.

fmelinda: Korábban egyszer Te érdeklődtél a Giraffe babakocsik iránt. Közben azt olvastam, ha jól
emlékszem,hogy P.Cardent vettetek. Miért tértetek el a Giraffe-től? Most én is azok a babakocsin gondolkodom.

Kép
she76

she gratula a kiskukihoz :)
a kisvirág kivételével egyforma a vonalzónk :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

mellszívókról krdés.ismeri valaki a pesztonka mellszvót?

Kép
Kép
anitaaa03

anita: Tényleg!!!! :roll: Még a napok is megyegyeznek!!! :D

Kép
she76

she! Hát tényleg jól megtréfált a kisfiatok! És van már neve? A Giraffe és a P. Cardin babakocsi között (legalábbis amit mi vettünk) anyi különbség van hogy a G-nak átfordíthatós a tolókarja. A PC-nek nem. De nekünk sokkal stabilabbanak tünt kipróbálva. És mindegyikhez van hordozó. Árban kb ugyanannyi mindkettő. A férjemnek is jobban tetszett ez. A hordozóban pedig lehet velem szemben a baba.
Vendég

ja és még egy légzésfigyelőkben csak az angelcare jó?

Kép
Kép
anitaaa03

Melinda: A fiúnknak nincs még sajnos neve. Ezzel nagyobb gondban leszünk,mint a lánynévvel. Ott egyből rátaláltunk a Zsókára, de most küzdünk a névvel. :) Majd visszamegyünk Tapolcára egy kiscsajért is,mert a Zsóka névbe most beleszerettem :wink:
A babakocsik között én is csak az átfordithatóságot vettem igazából észre. Én mindenképp átfordithatót szeretnék. Most azon morfondítozom, hogy a téli babának elég kénylemes-e a Giraffe.

Kép
she76

She :shock: :shock: vicces kissrác :lol: :lol:

Tücsök,óriási gratula és nagy respekt előttetek!!!!!!Hihetetlen számomra az ilyesmi és olyan megható!!!

Pókica,én is 7-et híztam!!!!!Holnap megyek terheléses vérvételre,rem.nem lesz magas a cukrom!!!!Jó sátrazást!!!

Anita,nincs valami alternatív megoldás erre a vérnyomás-problémára???Ez valami szörnyű lehet!!!

Sprite,gratula a kislányhoz!!!!

Labkat,neked meg a kisfiúkhoz!!!!

Csajok,engem annyira kikészít a kánikula,h le se tudom írni!!!!!Ma még az orrom sem dugtam ki és estig nem is fogom.....pedig Dénes már menne a kertbe csúszdázni,de nem tudom rávenni magam.Tesóka meg alig mocorog,ő is utálja a meleget...

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Köszönöm azt hogy velem örültök a kisfiúknak :)

Ma reggel hívtam a dokit, és kitenyészett egy enterococcus bacim a kenetből, meg van némi gombás fertőzésem is. Egy hete még zárt volt a méhszáj, úh a babák gondolom biztonságban vannak. Holnap megyek a dokihoz, aki ír fel majd valamit a bacira, a gombára meg Canestent mondott, úh beszerzek majd kúpot is, bár szerintem - eddigi 2 gombás fertőzésemből tapasztalva - nagyon minimális a fertőzés, gondolom elég hamar elkezdtem a Canesten krémet is használni, meg tán a kamilla mosakodás is segített, de azért mindenképp használok még kúpot is!

tücsökbogár: igazán megható a történetetek. Hát neked is olyan lesz akkor mintha ikrek lennének a babák... Szép gyorsan nagycsaládosok lettetek! Remélem teljes a boldogság, bár biztos nem könnyű hirtelen ilyen sok pici... Kitartást kívánok hozzájuk!

o'hara
: a Gergely nekem sem tetszik, de a Gergő megfogott...

m&g
: hát most már tényleg joggal lehetünk kékek mi is :)

Kata
labkat

meli még várom a védőnőm hívásáát a homeopátiás dologgal kapcsolatban,tényleg jó lenne valami

Kép
Kép
anitaaa03

Aranyosak vagytok, de igazából nekünk egyáltalán nem tűnik különleges vagy rendkívüli dolognak az örökbefogadás. Persze imádom a pocakosságot is!

Csak akkor kell kenetet venni, ha valami tünet van, vagy egyébként is kellene? Csak mert tőlem nem vettek eddig.

she!
Akkor kistesóka talán majd nem növeszt kukacot! Egyébként nekem is bátyám van, szerintem az a legjobb összeállítás, ha idősebb a fiú és fiatalabb a lány. - persze én biztosan elfogult vagyok ám.

tücsökbogár

nálunk is elgondolkodtató a 3. gyerkőc idővel háha kislány lnne :)

Kép
Kép
anitaaa03

Tücsökbogár, őszinte csodálatom, hogy ilyen gyorsan lettetek nagycsaládosok. Sok erőt hozzá!

Labkat, gyors gyógyulást. Örülök, hogy nincs komolyabb baj, és megvan a pontos okozója, így könnyebb lesz kezelni.

Anita, kitartás, reméljük hamarosan találtok valami megoldást erre. Lehet, hogy valami homeopátiás tényleg segít.

Kitartás a meleghez, aki nem bírja.
Szerencsére én egészen jól bírom, meg a kis mocorgóm is. Szerencsére reggel még nincs meleg, hazafele meg kibírom azt az egy órát.

eva

Kép
schvargaeva

Annyira nehéz volt nekem eldöntenem, hogy fiút vagy lányt szeretnék, aztán annyira egyértelmű lett, hogy lányt szeretnék, most meg, hogy nem tudjuk, és magamban barátkozni kell a fiú gondolatával, megint lassan egyensúlyba kerülnek a dolgok.
Szerencsére nálunk apa fiúnak és lánynak is egyformán örülne.

Gratula azoknak, akik mostanában tudták meg, hogy fiú vagy lány. Az apukák meg csak megbarátkoznak a gondolattal, ha mást szerettek volna. Mikor kibújik, és kis csöppségként a kezében fogja, maga is rájön, hogy hatalmas csoda, és mindegy, hogy fiú vagy lány.

eva

Kép
schvargaeva

eva mindegy mi lessz,majd legközelebb jöhet a másik nem képviseltje :D
nézegetem a mellszívókat ésnemtudom melyiket érné meg :(
vett már valaki?vagy esetleg eldöntötte?

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, én még nem vettem mellszívót, de még nem is tudom, hogy milyen legyen vagy legyen-e egyáltalán. Most találtam az egyik boltban kedvező áron egy elektromosat, valami olasz márka, annyiért mint egyébként a kézi pumpások vannak. De nem tudom, hogy milyen lesz jó, vagy fog-e kelleni, annyira helyzet és egyénfüggő a dolog. Van akinek nem kell egyáltalán, van akinek csak a kézi elég, van akinek csak az elektromos jó, és pl barátnőmnek meg már csak a kórházi elég.
Nem tudom én sem, hogyan legyen. Szerintem a legvégéig húzni fogom ezt a döntést...

eva

Kép
schvargaeva

Tücsök minden elismerésem a Tietek, nagyon-nagyon sok boldog, örömteli percet kívánok a nagycsaládnak!

Sprite gondolom már olvastad She sorait.... tehát van remény, hogy mégis fiú lesz. Megtréfálhat még titeket is, de ha nem, akkor majd harmadjára. Amit most írok, a férjednek ne mond, de én amikor voltam 4d-n, mesélték, hogy volt apuka nemrégen, aki meghallotta, hogy az 5. is lány, nagyon elkeseredett... Ez itt történt Szentesen, én ide mentem 4d-re.

Egyébként gratulálok mindenkinek, az újraszínezett táblázatot mellékelem!

Végezetül, szerencsésen túlvagyok a cukorterhelésen, az éhgyomri 5,5 a 2 órával későbbi terhelt 7,4. Nem a legjobb, de holnap mondják meg, hogyan tovább.

Üdv. Gabi

Kép

Kép
Vendég

eva nekem először is szükség volt rámár a kórházban mert a fiam nem szívta ki és bedurrant ott kézi avent volt és nem volt rossz aztán kaptam kölcsn egy elektromos medelát mert utána em akart cicizni a kislegény és az is nagyon jó volt.szóval most tuti veszek mert nem lessz kölcsön csak vacilálok hogy milyet lenne érdemes :roll:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
Tücsök! Tőlem csak a 22. héten vettek először kenetet, addig meg se vizsgált a dokim. Innentől meg négyhetente, aztán a végefelé háromhetente találkozom vele.
Hát lányok, nem azért, de én már rég túl vagyok a tíz (10!!!) kilón...és lemerült az elem a mérlegemben, úgyhogy most már jó ideje meg se tudom nézni, hogy mennyi az annyi. Nekem még van két hetem a cukorterhelésig, de ha diétára tesznek, nem is tudom...annyira élvezem, hogy most azt ehetek, amit akarok. Terhesség előtt folyton fogyókúráztam, számolgattam a kalóriákat, most meg végre nem kell ezekkel foglalkoznom.
Sprite, de rég hallottunk rólad. Gratulálok a kislányodhoz...nekem is nagyon tetszik a Lídia név (a nagymamámat hívták így), én is szerettem volna, de senki nem támogatta az ötletemet. Bár most már nem is kérdés.
Na hirtelen ennyi, most pihenek egy kicsit.
tedorka

most olvastam végig pár hozzászólást a mellszívókról belinkelem ha érdekelne valakit

Kép
Kép
anitaaa03

Kép
Kép
anitaaa03

most hívott a védőnőm elküldi smsbent a nevét aztmondta megtalálta a megfelelőt.remélem használni is fog

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Háát, a topik-nevekkel még én is bajban vagyok :oops:

Szopis tanácsokhoz melegen ajánlom a www.lll.hu-t illetve az István kórházból bármelyik szoptatási tanácsadót :wink:

Mellszívó: én is kölcsönbe kaptam egy Avent kézit, semmit sem tudtam vele fejni. A kórházban utolsó napra jött egy csepp tejecske, de addigra az összes mellszívót kipróbáltam. Szerintem a szopis tea (kecskerutafű) és a gyakori melegvizes masszázs többet segített. Itthon vettem egy kézi Madelát,...azzal sem sikerült fejni csak mikor a gyerek már több mint egy éves volt,...10 ml-t :lol: Kézzel igen, de csak pár cseppet. Szerencsére mákom volt, mert igény szerint szopizott a lányom a lefejt tejet meg nem is fogadta el.

Pihenőszék: sztem már láttam vízszintesig hajthatót. Anno nekünk egy kölcsönbe volt, de a lányom először ágyon, majd a földön volt és a pihenőszékbe csak ritkán és rövid ideig. Nem nagyon szerette. Most még gondolkodom rajta.
Éva, mit dogozol, hogy pihiszék kell melléd? Egy utazóágy vagy esetleg járóka nem lenne megoldás?! Abban mégis több a hely.

Tücsök, sztem nagyon jó fejek vagytok :) 3 csoda szinte egyszerre :)

Nálam a doki még nem vett kenetet és nem tudom mikor akar,..még nem említette. Sőt, azt tudom, hogy egyáltalán nem szeret manuálisan "zaklatni" a méhszájat is uh-val nézi. De ez nekem nem meglepő,...az előző dokim is így csinálta. Ha jól emlékszem a 36. héten vizsgált meg kézzel. Nem bántam, hogy addig nem.

She, ez a kukinövés nagyon vicces :) Nem is tudom mit reagálnék hasonló esetben :) (Nálunk tisztán látszottak a szeméremajkak,...ott már nem lesz zacsi.)

Párom kicsit sztem szomorkás volt, hogy ismét lány lesz. Pedig annyira lányos apuka, hogy nem is tudnám fiúval elképzelni :wink: Mostanára csak annyit mondott, hogy csak engem sajnál, mert ő 3 nőci által lesz kényeztetve. De én nem bánom,...először meg voltam győződve, hogy fiús anyuka vagyok, de Szonja bebizonyította, hogy nincs igazam :)

N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok Kismamik:)

Itten lennénk mi is:):)

Húú borzasztó ez a dög meleg.. nem is bánom ha itt lesz az ősz.. persze nem biztos hogy még szeptemberben hűvös lesz de bízzunk benne..

Ma azt vettem észre, hogy a gyomorszám mellett baloldalt furcsa érzést éreztem szerintetek a baba már? A lába vagy milye lehet ott olyan furcsa :))) Ti nem éreztek ilyet?? Kilók.. én is kb 9 kilót híztam eddig a magam 49,5 kilójához és a 166 cm-hez.. én mostanában annyit álmodok a babámról, ti hogy vagytok ezzel?

Szép estét nektek:)
Vendég

J'dore,...lehet bél vagy baba. Ahogy rendeződnek át benn a dolgok :wink: Idővel letisztul, hogy melyik a kettő közül.

Jó neked,...én csak hülyeségeket álmodok, horrorisztikus dolgokat és egy csomót nem is tudok aludni 2-4 között. Ha belevesszük, hogy 5-kor csörög az ébresztő órám, akkor ez elég rossz :?

N:

Kép Kép
natasa1975

tücsökbogár: én éreztem valamit, és azért kértem a dokit, hogy vegyen kenetet. A 36-37. hét környékén meg kell vennie a dokinak, hogy szüléskor tisztában legyenek azzal, ha valami esetleg kitenyészik.

m&g: köszi a táblázatot. De miért lett kettő???

Kata
labkat

Natasa, irodában dolgozom részben (másik részben szervezetfejleszto trénerként), de ezt a munkát a szülés után is folytatni fogom. Most is félállásban vagyok, a szülés után egy-két hónapig csak itthonról fogom csinálni, de valószínüleg utána fokozatosan - eloször heti 4 órára, majd kétszer 4re vagy egyszer 8ra, majd heti 2 napra - visszamegyek dolgozni.
Szerencsémre nagyon rugalmas a munkahely, meg a fonököm is. Egyetlen alkalmazott vagyok, az iroda egy családi kertes ház egyik szobája, szóval szinte olyan mint otthon, de nem tudok mindent otthonról elvégezni. A fonököm is rugalmas, megoldjuk, és a gyes (vagy mit kapunk eloször) mellé jól jön egy kis kiegészítés (ameddig nem lehet, addig nem hivatalosan kapom)
No meg kendos anyuka leszek, nem lesz babakocsink, szóval jól fog jönni, ha megyünk valahova, hogy ha van mibe letenni a babót.

Jól látom, hogy te is dolgozol még? Mivel foglalkozol?

eva

Kép
schvargaeva

Natasa köszi:) Tényleg furcsa érzés mit ne mondjak :)))

Egyébként én is dettó így vagyok az alvással.. mondjuk férjem még horkol is és ha kimegyek pisilni éjszaka( kb.3szor) és utána ugye hallom hogy horkol és mire megpiszkálom hogy ne horkoljon, ez is időbe telik :) na aztán van hogy 1 órán át csak forgolódok.. kipróbáltam 1 hónapja hogy egy kispárnát teszek a combom közé és úgy alszom de nem igazán hat.. :roll: Ti hogy vagytok ezzel az alvással van valami jó kis trükkötök? :)
Vendég

Jadore! Mi vettünk szopipárnát azzal alszom. Az egyik vége megy afejem alá a másik vége a tértd és comb közé. Középen pedig a hasamat támasztom ki vele. Szóval nagyon kényelmes. Csak forduláskor ugye az egész párnát át kell rakni a másik oldalra. :) Látom te is Vp-i vagy. Te voltál már terheléses cukorvizsgálaton? Ugye az Sztk-ban van az is?
Vendég

Jadore! Te nem jársz kismamatornára itt Vp-ben?
Vendég

Szép jó estét mindenkinek!
J'adore, de rég jártál itt, remélem minden rendben veletek! Én is szoktam érezni a gyomorszájamnál kicsit jobbra lejjebb furcsa érzést. Nem tudom mi az. Ja, és tegnap éjjel fél háromtól ötig nem tudtam aludni...nem volt túl jó, ráadásul olyankor a tévében sincs semmi értékelhető!
tedorka

Jó reggelt!
Éva, köszi a választ :) Ha ilyen családias a cég és ilyen "sokan" vagytok akkor azért ott jól be lehet kuckósítani egy kis sarkot a babának :)
Igen, még én is dolgozom (gyógyszercég, gyógyszerbiztonság :wink: ).
Kendőztök majd? Hmmmm, a kendőt mi is nagyon szerettük. Szerintem most is nagy hasznát vesszük majd, bár nálunk a babakocsi is sokat volt használatban,...meg abban aludt a gyerek mikor házba költöztünk kinn az udvaron :)
Egyedül járókánk nem volt,...most kicsit filózok, mert van cicánk és nem szeretném őt száműzni a nappaliból, de a babácskát se letenni úgy, hogy nem vagyok vele,....no, majd kiderül,...aztán majd beszerzünk egyet ha szükség mutatkozik rá.
(És bébikompunk se volt, de az meg se fordult a fejünkben,...most se lesz.)

Melinda, jaj de jó, hogy említed a szopispárnát! Valahol a szekrényben lapul az enyém is :) Anno nagyobb hasznát vettem várandósan mint szoptatáskor (lévén inkább fekve szoptattam a párnára nem volt nagyon szükségem). Tényleg nagyon kényelmes vele aludni csak a golyócskák zörgését volt nehéz megszokni. Aztán a párom is kipróbálta, mert szerinte meg a nyakának volt nagyon jó :)

N.

Kép Kép
natasa1975

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?