A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Julcsikám,

Kalciumot tartalmazó csonterősítő bogyó, szerintem következő alakalommal már biztos mondja neked a doki. Te most mit szedsz?

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Végre vannak a gépemen képek, gondoltam megmutatom a manókat!

Kép Krisztián
Kép Niki
Kép Viktor

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Ági,
Nagyon édesek!
És milyen nagyok már!

Gratulálok hozzájuk :) Azért el tudom képzelni, hogy most már rohangásznak hárman három felé :) Sikerült már beszerezni a hámot? (vagy hogy hívják)

Rencsim,
Én még csak femibiont és folsavat szedek...
vjulcsi

Szia!

Köszike! igen sikerültbeszerezni bár ez inkább póráz :-)

De még nem próbáltuk ki. Hétvégén fogjuk.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Jelentem reggel óta 2 csepp - kisebb csepp - barna! Azóta semmi!
Szimbáéknak drukkolok ezerrel! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Kata: én még drukkolok!! Te a zebra nem rugaj még szét a ház oldalát???

Hát remélem befogadtok magatok közé, mert innentő Déviszhez tartozom, mégha nem is hivatalosan...Jobb is igy...
A ciris-es forumon sajnos nem birtam megállni leirtam a véleményem egy részét, tobbet nem mertem, mert kitiltott volna a portál....Sajnálom a többi ex VAss dokis lányt is, de lassuk be, elég inkorrekt modon viselkedett velunk szemben...

De én hiszek benne Dévisz mindannyiunknak szerencsét fog hozni!!!! és ne haragudjatok a hangvételemért, de kibuktam. Nagyon....
renna77

Renna,
írtam privit.

Kép
rencsi79

Renna,
Honnan hallottad, hogy Vass doki a Ciris új orvos igazgatója?
Megjelent valami hivatalos közlemény?
Tényleg érdekelne....
vjulcsi

Engem is érdekelne! Én még bízom benne,hogy marad a Vass doki!
agnyes

Katám! Nem tesztelsz? Pár csepp barna nem számít.
agnyes

Agnes: nem akarok vészmadár lenni de ebben mar ne bizz!!!!! Nagyon sajnálom hgoy én is hozzá irányitottalak....Akkor, mikor te már idopontot kaptal, ez mar eldontott ugy volt nagy részben!!!!

vjulcsi: irok privit délutan, okés????
renna77

Itt vagyok én is.
Katám:két cseppppp Hú de izgi!!! Holnap pozi teszt lesz ebből!!!!
szimbáék???????? DRUKK. Mikor tudunk meg valami jó hírt???

bodzi:Balcsin voltatok??? Jól értem,mesélj!
Ágica:gyönyörűek vagytok!!! Hogy birjátok 3 babóval????
bodzi:gondolod mondani fog nekem bármit is Vas doki??? szerintem nem.Pláne hogy én "Déviszé" vagyok.

renna:azért ne csüggedj nagyon szerintem.Dévai szerencsét hoz. :wink:

Kép
Kép
melánia

Renna,

Mindenképpen írj privit lécci, mert nagyon kíváncsi vagyok.

Köszi!

Kata, Szimbáék, drukk! :)
vjulcsi

Rövid leszek...

Iron a jövő hónap közepén lelép és utána már szülni sem mehetnek hozzá a már pocakos páciensei.

Ami minket illet: :(
szimba

Kata: Azért bízz még!!!!!!!!!!!! Hátha mégis ott van valaki!

Szimba: Ez a szomorú fej már tuti?? Ne már :( !!!!!!! Annyira szorított mindenki, sajnálom, hogy nem volt elég :( . Miért rögtön vv-re kellett mennetek? És most hogyan tovább? Amúgy honnan tudod, hogy Vass doki tényleg lelép?

Renna: Teljesen megértem, hogy ki vagy bukva, tényleg nem volt korrekt a dokitól, ahogy elintézte a dolgot. Őszínte leszek, igaz én nem Vasshoz tartozom, de én is be vagyok rezelve, hogy mi lesz most a klinikán. Szerinted honnan, meg mikor lehet majd erről többet tudni. Dévisz egyedül nem fogja bírni.

Julcsi: Akkor most már jobban vagy egy picit? Mikor mész dokihoz?

Ági28: Nagyon édes a 3 lurkó!!!!!!!!!!!! Tényleg le a kapappal előttetek, hogy ilyen jól bírjátok!!!!!!!!!!!

Képzeljétek: Nekem meg ma mensiszerű görcseim voltak, pedig még van 5 napi adag a fogigátlóból és után meg 5 nap amíg megjön. Érdekes!

Zsu
uzsuzs

szimbáék: Kép
Nem is tudom hogy mit is mondhatnék.SAJNÁLOM,és léleksimit küldök!!!!! Meg ÖLELÉST MEG MINDENT!!!! :cry:

Kép
Kép
melánia

uzsuzs:te miért is szedsz fogigátlót????

Kép
Kép
melánia

Katám:én itt tülkön ülök hogy írj végre.Remélem 2-3 csepp barna maradt csak és kész.

Kép
Kép
melánia

zert az, hogy VAss még a kismamikat is lepasszolja....... na ez nagyon durva. Persze lehet én vagyok nagyon kritikus...

Á, nem is minositek tovabb, megyek kibringázom magamból a feszkót meg a dühöt!!!!! :evil:
renna77

Szimbáék! Sajnálom! Nagy ölelést küldök!
agnyes

Renna! Gondolom a Vass dokinak nem önmagától jött az ötlet,hogy minden szálat égessen fel maga mögött. Szerintem azért a pénzért,amit a Somody ad neki,kemény feltételeket szab. A Somody pedig nem az a típus,aki érzelmi alapon dönt. Sajnos manapság minden a pénzről szól. Ennek pedig mi isszuk meg a levét. A lombikon is jó nagyot lehet akasztani. Főleg a gyógyszereken.
agnyes

Sziasztok!
Gyors bekukk! :lol:

Agnyes szívemből szóltál, én is így gondolom,ahogy te megfogalmaztad az előbb. Bizonyára előbb egymás között kell ezt elrendezniük Dévaival, és biztos nem lehetett könnyű beszélgetés,ha jó munkakapcsolat volt köztük,közölni a döntését,amit valószínű oda-vissza alaposan megrágott,és megvoltak rá az indokai.Én megértem,hogy ebben a bizonytalan helyzetben nem a páciensek az elsők,akikkel mindezt megbeszéli. E mellett pedig a munkáját ugyan olyan odafigyeléssel kell végeznie. Ah ez mindenkinek változást hoz így vagy úgy.

Szimbáék most már biztos a tuti?? :cry: Nagyon drukkoltam nektek itt a háttérben. ((((((((((((((((((((Szimba család))))))))))))))))))))

Kata?? +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pozitív tesztet kívánok neked!
ritu75

Sziasztok!
Én is itt!

Csak azért ültem most gép elé, hogy megtudjam mi van Szimbáékkal! Hát őszintén sajnálom, én annyira bíztam benne! :( Mi lesz ezután? Hogyan tovább?

Velem annyi, hogy a két csepp után estére újra két csepp jött, de nem tudom, nekem az az érzésem, hogy meg fog jönni reggelre! :( Sajnálom, de most ez van. Ezt dobta a gép!

Renna!
Sajnos a zebra úgy tűnik nem talált ide! :( A házunk még egyben! :)

Melánia!
Nagyon úgy tűnik most számra, hogy újra együtt fogunk járni Déviszhez!

Ami meg Vass dokit illeti, nekem az a véleményem, hogy ezt nem így kellett volna neki "elintézni"! Azért kicsit ki.....ás volt, a páciensekkel, a kismamákkal, és Apánkkal is! Én is úgy tudom, hogy hónap közepén lelép a Dévaiból. Csalódtam Vass dokiban, mert nem így ismertem meg. Úgy gondoltam a betegeivel korrekt lesz. Hát nem így lett! :( Sajnálom. Csak most az a kérdés, hogy Apánk hogy fogja bírni egyedül?

Legyetek jók! Lehet még visszanézek! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Melánia: Cisztáim vannak és abban bízik Apánk, hogy ettől elmúlik. A múltkor is volt és elmúlt tőle. Férjem is eléggé furcsának találta akkor a dolgot, hogy babát szeretnénk és azért, hogy lehessen, fogigátlót kell szedni.

Kata: Nem fog megjönni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Agnyes: Egyet értek! Minden a pénzről szól! Csak n tényleg attól tartok, hogy eddig is volt, hogy órákat kellett várni, mi lesz ez után?!

Zsu
uzsuzs

Tudna abban valaki segíteni, hogy mennyi az ideális prolaktin szint?

Zsu
uzsuzs

agnes, ritu:

Nem szeretném ezt most a fórumon szó szerint leirni, honnan jöttek az infok, mert elég bizalmas. De annyit, hogy sajnos nem ugy tortént ahogy leirtatok, hogy leültek Dévisszel beszélgetni. Sőt!!! Különben nem lennék ennyire felháborodbva. Ha ezt szépen korrekt modon csinalta volna végig, akkor nem hallottam volna azokat amiket. Ne haragudjatok tobbet tényelg nem mondhatok...lekapnák a fejem érte :? Oké a pénz mozgat ma mindent, de azert ő is emberből van, nem hiszem hogy az emberi oldalt nem gondolta volna végig, mégsem empatikusan rendezte el a dolgokat. Én most elég rugalmas leszek, ha Dévisz azt mondja hogy esetleg hónapokat kell várni, várunk, de akkor sem megyek mas intézetbe.
Nem hinném, hogy az ő helyzete bizonytlan lenne, sőt. Amig egyre több lesz a meddő pár, addig nekik/neki is lesz munkja, sőt. Egyre több. Tök mindegy hova megy. Előbb utóbb a Ciris TB-s leeht (bár fogalmam sincs ez mitol fugg), és akkor aztan oda is beroppannnak a páciensek.
Somodyrol inkabb nem irok véleményt, de az, hogy ő már elege csonkitani akarja / akarta a TB támogatott lombikok számát, önmagáért beszél. Igaz lehet Vass dokival akarja helyre hozni az intézet jó hirét, nem tudom (nem én találtam ezt ki, most nem emlékszem valaki mar irta itt talán)
Mindegy, tulteszem rajta magam hogy nem ő lesz az orvosom, nem az a bajom hgoy elmegy, hanem ahogy teszi az egészet!!!!

Szimba: nagyon sajnálom, nem is tudom mit irhatnek, hiszen én még a kozelében sem voltam ennek az érzésnek :cry: :cry:
renna77

Az egyik ismerősömnek ilyen lett a 21. napi vérvétel eredménye. Szerintetek milyen? Én nem nagyon értek hozzá! Esetleg valaki aki ért hozzá?
"A progeszteron szint a 21. napon 6,96 nmol/L. Az érték - ha a lutális fázist nézem akkor 5,30 - 86,00 - ig."
Szerintem kevéske, bár mondom nem értek hozzá! :)
Köszönjük előre is! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Renna!
Én is így hallottam, hogy a hát mögött....... akkor most már biztos, hogy "van benne valami" :(

Kép

KépKép
ercsikati

Na,ha ez a távozás ilyen sumákban ment,akkor nem is várhatunk mást.
agnyes

Sziasztok!

Hát mától én is Apánkhoz tartozom. Lemondtam az augusztus végi konzit Ironnál, és kértem egy újat a fődokinál. Nem tudom, mi várható majd így nála szeptemberben, de én úgy döntöttem, hogy viszem a jó kis regényeimet, amik itt állnak kiolvasásra várva, és azokkal ütöm el az időt várakozás közben. Lehet, hogy nekünk pont ez a váltás hozza meg a szerencsét, legalábbis most így gondolom. Nagyon fájt,hogy elmegy Iron, az méginkább, hogy a múlt héten (egy nappal az ügy kirobbanása eéőtt ) még simán adott időpontot augusztus végére, és még viccelősött is, hogy reméli, nem tegnapra kérem az időpontot, hanem jó lesz később is.

Szimbáék, ez már tuti biztos, vagy....?

Katám, ebből még minden lehet!

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."
modrooka

Drága Bodza! VAgyok, csak időm nincs, már írtam Neked egy fél levelet, de nem tudom mikor lesz időm befejezni.

Csomee!
Nagyon örülök, és nem lepődtem meg...

ErcsiKati! Barnázás még minden lehet!

Szimba család! Léleksimit küldök Nektek!

Renna!
Kívánom, hogy a következő mintavétel megnyugtató eredményt hozzon!

Renna és Modrooka!
Szeretnék én is hozzászólni Vass dokiról szóló pletykákhoz vagy biztosnak látszó infókhoz. Évek óta ismerem Őt és minidg nagy tisztelettel hallottam beszélni a "Főnökről". Megjegyzem, bárki másról is. Az évek alatt azonban észrevszi az ember, hogy Vass doki a Dévai Intézetben csak a második. Ezen nem lehet változtatni. Idén észrevettem azt is, hogy írtatok egy másik dokiról is, holott rendelő csak kettő van. Nyilvánvaló nem Dévai hagyja ott a Dévai Intézetet. Idén először történt, hogy Vass doki nem ment szabadságra, pedig kicsi fia van, és én tudom, hogy nagyon nagyon sokat dolgozik.
Mivel váltottam már munkahelyet, sőt betaníttatták velem az utódomat, és engem sem engedtek el szabira, mondván, a szabadság egy teljes évre jár, én meg nem decemberben hagyom ott a munkahelyemet, rossz sejtéseim voltak, már akkor amikor írtatok mindezekről.
Inkorrektség: Szerintem az rendkívül inkorrekt, hogy egy xy intézet közli a páciendseivel augusztusban, hogy szeptembertől ki lesz az új orvosuk, aki abban az időben még másik intézet foglalkoztatásában van. Ezek a munkaszerződések sok sok kitételt tartalmazhatnak. Nem látunk bele. Titoktartás VAss doki részéről, előre tájékoztatás az xy intézet részéről? Vass doki nagyszerű orvos, nagyszerű ember. Ha Béres ALexandra nem reklámozza, akkor is Somody látóterébe került volna, így meg pláne.
Pocakos páciensek. Nem hiszem, hogy Vass doki bárkinek igéretet tett volna arra, hogy ott lesz a szülésnél. Terhesgondozásra gondolom lehet hozzá járni továbbra is. Nekem legalábbis határozottan megmondta, hogy nem tud ott lenni, ha itt az intézetben műteni kell. Persze azért ott volt. Olyan műtétet is csinált rajtam, amit valójában sürgősséggel el kellett volna végezzenek a kórházban, de senki nem merte, hanem megvárták hogy Vass doki műszakja leteljen, és Ő végezze el. Megjegyzem a Szt. Imrében az enyémen kívül csak 1 ilyen műrétet hajtottak végre addig Dr. Rákóczi szerint.
Az orvostársadalom nagyon érdekes szelete a világnak. Lehetsz Te az egyik legjobb a saját területeden egy magánintézményben, egy kórházban azonban Te leszel az utolsó. Vass doki csak miattunk, a saját páciensei miatt csinálta végig azt a rengeteg ügyeletet, idegen nőknek segített gyermeküket világra hozni, a legnagyobb odafigyeléssel, de végülis csak mi miattunk éjszakázott éveken át, hogy ott lehessen, amikor szükségünk van rá. Nem a családjával volt, hanem miattunk bent dolgozott a kórházban.
Most, hogy már van kisgyermekem, bizony gondolkodás nélkül váltanék, akárhonnan akárhova, ha cserébe több időt tölthetek el a családommal. Ti nem így tennétek?

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Ági! Nagyon cukik a gyerekek. A párom is azt mondta,hogy ez a felállás nekünk is megfelel majd,főleg,ha ilyen szépen sikerülnek. Majd mesélj,hogy sikerült a póráz főpróbája.
agnyes

Katám! Ugye nem jöttek a vörösök! Teszteltél?
agnyes

Albi, kedves!

Dehogynem váltanék. Ezzel nincs is semmi gond! Nekem csak az esett rosszul, hogy szólhatott volna, mikor időpontot kértem hozzá, hogy ne tervezzek vele hosszú távra, mert nem lesz az intézetben.
Szó mi szó - hiányozni fog!

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."
modrooka

Albika! Na, végre, h itt vagy! :-)
Örülök, h minden rendben!!!!!!!!!

Ironnal kapcsolatban nem szeretnélek kiábrándítani, de nem így történtek a dolgok, ahogy Te látod/reméled, a jó lelkeddel...
Amúgy szerintem nem érdemes ezen tovább filozofálni. Nem dől össze a világ attól, hogy Ő máshova megy.

Lányok és Fiúk!
Apánk a legjobb szakember az országban, az egész szakma a kisujjában van, Tőle tanult a legtöbb hazai orvos, nem kell Őt félteni. Mindenki a legprofibbhoz szeretne menni és az DÉVAI DOKTOR. Szakmailag és emberileg egyaránt kiváló. Maximális odafigyeléssel és empátiával van a paciensei iránt. Nem véletlenül Hozzá mentem, egy spontán terhességgel is, pedig nekem sem hiányzott a 3 órás várakozás 3 hetente. Tömeg eddig is volt, aki Hozzá ment, az most sem megy máshoz. Alternatíva pedig biztosan lesz hamarosan, senki nem pótolhatatlan. Ha időben tudatták volna Apánkkal a "terveket", már rég megoldotta volna a problémát.

Kép
bodza2005

Utolsó hsz.M a témában:
Modrooka és Albi!
A korrektség fogalomkörébe, ez az egész eljárás, amit itt nem részleteznék, nagyon nem fér bele.

SzimbaCsaládkám! Nagyon szomorú vagyok miattatok. :cry: :cry: :cry:
Nem hinném, hogy most arra vágytok, hogy bármit is írjunk, de nagy ölelés!!!!!!!!!!

Kép
bodza2005

Sziasztok.

Uzsuzs:én is szedtem fogigátlót a Kaáliba.Nem is egyszer.Két lombik között fogigátló mellett olyan peteérésem volt hogy csak na.Mindkét oldalon.Dokinő mondta is hogy na látja ezért nem biztonságos a gyógyszer az első hónapokba.Ott nem ciszta miatt adták.

bodzi,Albi: :lol: :lol: :lol: Miújság veletek?????
Katám:kezem csuriba ám,jelentkezzzzzzzzzzz!!!!

Kép
Kép
melánia

Szijjja Melikém!
Jaj, minden nagyon jó, hála Istennek! Tökéletes az életünk Esztivel. :D Nem győzünk betelni Vele, egy csoda: a kedvessége, szeretetteljessége, értelmessége, humora, ügyessége, kommunikációja, bájos, mosolygós kis pofija, huncutsága, a kis nyálas puszijai, az egész boldog kis lénye. :D
Puszikálunk Esztivel Téged Melibébikém!!!!

Katás+++++++++++++++++++++++++

Kép
bodza2005

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most jelentkezem, de így jött össze!
A helyzet az, hogy a terhességi tesztet eltettem a jövő hónapra! :( Hát ez van! Ma délután megjött! Pont akkor amikor rászántam magam, hogy megcsinálom. Akkor láttam, hogy már nincs rá szükség! Ez van! Holnap hívom Vass dokit, és jó lenne menni hozzá még holnap. Nem tudja valaki, hogy pénteken meddig van az Intézetben Vass doki? Bár akármikorra ad időpontot megyek, hiszen nem dolgozom, szóval reménykedem, hogy holnap én is mehetek hozzá!

Most csak "ennyi" majd még jövök!
Köszönöm, hogy ennyire szorítottatok nekem. A következő hónapra elteszem! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok Lányok, Fiúk !

Huh, már hiányoztatok!!!
Kiváncsi voltam már mindenkire, látom sokan nyaralnak ,mert hamar végig olvastam a majd 2 hetet.
Azt hittem jobb hírekre jövök.
Kata, Szimbáék nagyon-nagyon sajnálom :((
Remélem maradt még erőtök! Lesz még itt nagy örömködés, majd meglátjátok!!!!

Ági,
nagyon helyesek a lurkók. Gondolom 3 egykorú gyereket másképp kell nevelni mint egyet. Azért itt nem lehetsz liberális, mert akkor vége a rendnek.

Bodza,
pont ma voltunk egy rokon kissrácnál kaptunk mi is nyálas puszit :))
Eszti meg külön édes lehet:)

Melánia,
mikor mész Déviszhez?

Kismamik,
remélem mindenki jól van!!

Modrooka,
és te kaptál már időpontot Déviszhez?

Renna,
bízzatok Kopában, jó doki segíteni fog , valahonnét összehozza azt a pár katonát, amire szükségetek lesz
miciona

Csomee,
képzeld nekem is késett 4 napot, és teljesen olyan volt mint, lombiknál az első 2 hét. Szerintem bármi lehet, sőt! Főleg nálatok ahol már egy terheség is volt. Csak gyakoroljatok szépen :))))))))
miciona

Katám, Szimbáék!

Nagyon sajnálom! :cry: De a remény hal meg utoljára!!!! A következő remélem sikerülni fog Mindkettőtöknek!!!

Meg Mindenkinek sikerüljön, akik még várják a Babák érkezését!!!

Miciona!

Esküvős képek valahol? Lehet látni vagy kapni? :wink: Neked is késett 4 napot?!?!?! Na a végén még Nektek is "illegális babátok" lesz, mint Bodziéknak!!!! :wink: :lol:
Meg ahogy látom Csomeeknak is!!!! :lol: Vagy lehet, hogy Mindenkinek?!?!?! :oops: :roll:

Most csak ennyire futotta! :?

Azért Mindenkinek további szép nyarat még erre a két hétre!!! :wink:

Puszi!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Tigrincs,
Szia! Képzeld esküvős képből 2 db-ot láttam ,amit egy kolleganőm átküldött. Mivel nem voltunk itthon csak jövőhéten találkozunk a fotossal. Videot meg holnap kapjuk meg. Pedig nem is emlékszem egy csomó mindenre.
Hát az illegális babára nem sok esélyünk van, de azért én minden hónapban bízok benne, hátha...
Múlt hónapban olyan szurkálódást éreztem ,amit azelőtt soha.
miciona

Szia Micikém! Mesélj!!!!!!!! :D

Hányóskáim! :D
Ezt találtam Nektek:

Hányinger, hányás

A leggyakoribb probléma, főleg a terhesség első harmadában, de előfordul, hogy végigkíséri a kilenc hónapot.
Hányás esetén mindig pótolni kell az elvesztett folyadékot és ásványi anyagokat!

COCCULINE tabletta
Napi 3-4x1 tabletta
A hányingert szédülés, sápadtság, gyengeség kíséri.
A hányingert bizonyos szagok provokálják.

Cocculus indicus 9CH
Napi3x5 golyócska
A hányinger szagingerekre rosszabbodik, szédülés, ásítozás és nagy fáradtság kíséri.
A meleg szobában, pihenésre javulnak a panaszok.

Ignatia amara 15CH
Napi 2x5 golyócska
Szorongó, érzékeny kismamáknak.
A gyomorszájon görcsöket érez, a torokban gombócérzet alakul ki, nehézlégzéssel.
A hányinger evésre javul, kikapcsolódásra megszűnik.

Ipeca 9CH
Napi 3x5 golyócska
Szinte állandó hányinger, sápadtsággal, alacsony vérnyomással.
A hányás nem hoz megkönnyebbülést, a nyelv tiszta marad a hányás ellenére is. Nem szomjas.

Nux vomica 9CH
Napi 1x5 golyócska
A hányinger evés után lép fel, erős álmosságérzet mellett.
A hányás megkönnyebbülést hoz, pár korty savanyú, vagy szénsavas ital jól esik a gyomrának, a kávé, vagy annak illata erős hányingert okoz.

Sepia officinalis 9CH
Napi 2x5 golyócska
Már reggel ébredéskor hányingere van, mely ételszagra vagy az étel látványára fokozódik.
Gyomorégés, rossz szájíz kísérheti, melyet az evés csak átmenetileg enyhít.
A savanyú ízeket kívánja.

Tabacum 9CH Napi 2x5 golyócska
Nagyfokú sápadtság, hányinger, mely már enyhe mozgásra is súlyosbodik.
A hányás mellett hideg verejtékezés, szédülés, erős szívdobogás alakul ki.
Az állapot friss levegőre javul.

Kép
bodza2005

Katásom! Na, majd most sikerül!!!!!!!
Küldjük az új, friss, zebrásító energiákat kisKata!+++++++++

Kép
bodza2005

Mónika! Merre jártatok Fannibabával? 8)

Kép
bodza2005

Melikém! A Balcsi még csak lesz. Puszka!!!!

SzépM! Cuppppp Neked is és a pocinak is!

Kép
bodza2005

Sziasztok csajszik

Látom nem ma van napirenden a Vass dokis téma, kicsit lemaradtam, de ha nem bánjátok néhány sorban azért leirom én is mit gondolok. Igaz én nem hozzá járok, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben a mi életünket is befolyásolni fogja, hogy Vass doki pácienseit is apánk fogja ellátni, leagábbis egy darabig..
Persze szivesen fogadunk titeket kedves Vass dokis lányok :lol:
Azt a részét én sem tartom elitélendőnek, hogy valaki váltani akar, főleg igy fiatalon, családosan, sajnos a mai világ ilyen, hogy mindenki pénzből él, ez a mozgatórugó, de amit albika irt , hogy feláldozta magát a pácienseiért-bocsi albi lehet nem pont ezekkel a szavakkal irtad-szóval szerintem ezt hivják hivatásnak, azért orvos valaki , mert a szakmának rendeli alá az életét, ami nagyon nagyra becsülendő, de szerintem el is várható és amikor ezt a szakmát választja akkor már ezzel tisztába kell lennie.
A módja a távozásának nagyon fura és inkorekkt, szegény apánk hazajön a nyaralásából, kicsit fel lenne töltödve, kipihenve, erre ezen fog fájni a feje, hogy megoldjon egy ilyen cseppett sem egyszerű helyzetet. Nem tudom náluk, hogy van, de én úgy tudom szokott lenni felmondási idő, ami gondolom arra szolgálna jelen esetben, hogy apánk is találjon valakit-ha más nem beugróra- és Vass doki is "el tudjon köszönni" a betegeitől.
Az , hogy nem viszi tovább a "saját" pácienseit, sztem még korrekt is elvégre ezeket a beteget ő a Dévai intézetben kezelte, szóval alapjába véve oda tartoznak. Persze nyilván szabadon választhat mindenki orvost.
Számomra az is egyértelmű, hogy adott esetben Dévai megy el nyaralni, nem a Vass doki, sztem apánk már akkor is keményen hajtott a pácientúrájáért illetve eleve az intézet létrehozásában amikor Vass doki még az iskola padot koptatta, szóval ez mindenhol igy műkődik , hogy az "öregebb"-é az elsőbbség és itt nem a korra gondolok. Az új intézetbe ahova megy ott is "ki kell járnia a szamárlétrát" biztos alkalmazkodnia kell majd ott is a többi kollegához.
Szerintem egy nőnek a nőgyógyásza egy nagyon bizalmi dolog, én nagyon carul érezném magam, ha az én orvosom igy bánna velem, ez nagyon csúnya dolog volt a részéről.
Ráadásul én úy tudom, hogy ez az intézet ahova megy teljesen nem az orvosi protokoll szerint dolgozik, rengetegen elitélik amit csinálnak, én élő példája vagyok annak, hogy makk egészséges nő létemre 4. alkalommal lettem várandós,ha úgy lenne a törvény, ahogy ez az intézet szerette volna, lehet, hogy soha nem lett volna már gyermekem , amiatt, hogy csak 2. próbálkozást fizettek volna államilag.
Én mindig azt tanultam, hogy nem szabad minden hidat felégetni magad mögött, ez egy kicsi ország, gyorsan terjednek a hirek, biztos orvosi körökben is mindenki tud már erről a témáról, ha ne adj Isten nem jön össze Vass dokinak ez az új munkahely, nagyon kényelmetlen helyzetbe kerülhet, ha újra el akar majd helyezkedni igy a lombikosokon belül-gondolom a kórházi fizúból nem lehet megélni-szóval sztem ezt okosabban kellett volna lerendeznie.
chilike1

HALIHÓ.

Jelentem nincs cisztám!!! Kép
Elkezdünk holnap szúrni.Vass doki nem mondott nekem semmit ahogy gondoltam bodzim.
Micikém:hétfőn megyünk apánkhoz reggel uh-ra.

bodzim:köszi a puszikát!!! :lol: Tegnap már nem jártam erre,most olvastam el.Merre mentek a Balcsinál??? És mikor?

miciona:én is akarok képet látni!!!!!! Ki vagy pihenve újasszonyka????

Katám:én már itt is vagyok.Remélem szerencsésen hazaértél ebben a melegben.Minden rendben??? Jobb egy kicsit a hangulatod???

Kép
Kép
melánia

Homeopátiás szerek kismamáknak
A várandósság és szoptatás idején alkalmazható homeopátiás szerek listája, alkalmazása.

Hajnali ébredés, alváshiány

Tünet: hajnali 3 körül a kismama felébred, elkezd különböző problémákon gondolkodni, melyek miatt később nem tud visszaaludni.

Szer: Nux vomica 9 CH
Adagolás: este 5 golyócska

Aranyér

Általános tüneti kezelésre szolgáló szer

Tünet: tűszúrásszerű, égő érzés

Szer: Aesculus hippocastanum 5 CH
Adagolás: 3-szor 5 golyócska naponta

Székrekedés miatti aranyér kezelése

Tünet: székrekedés miatt kialakuló aranyérprobléma, terhességi szorulás

Szer: Collinsonia canadensis 9 CH
Adagolás: 2-szer 5 golyócska naponta

Gátmetszés utáni homeopátiás szerek

Tünet: duzzadt vulva, szúró érzés, jegelés hatására javul

Szer: Apis mellifika 15 CH
Adagolás: 3-szor 5 golyócska

Gyengeség (szoptatás alatt)

Tünet: szoptatás alatt jelentkező gyengeség, fáradtság

Szer: China rubra 9 CH
Adagolás: három hétig naponta kétszer 5 golyócska

Gyomorégés

Tünet: erős nyálfolyás, gyomorégés, a tünet nem állandó, hanem periodikusan jelentkezik

Szer: Iris D6
Adagolás: naponta 2-3-szor 1 adag

Hányinger elleni szerek

Colchicum

Tünet: túlérzékenység szagokra, verejtékezés, ételre rá sem tud nézni

Szer: Colchicum D6

Ipecacunha

Tünet: állandó intenzív hányinger, ismétlődő hányás, esetleg hasmenés

Szer: Ipecacunha D6

Mellbimbó sérülése

Tünet: a szoptatás során sérült mellbimbó váladékozik, sebesedik

Szer: Graphites 15 CH
Adagolás: naponta kétszer 5 golyócska

Savas panaszok

Tünet: gyomorégés, savas böfögés, hányás, puffadás

Szer: Robinia pseudoacacia D4
Adagolás: napi 3-szor 5 golyócska

Striák (terhességi csíkok)

A várandósság idején a bőr tágulása miatt úgynevezett striák, vagyis terhességi csíkok keletkezhetnek. Kezelhetjük zsíros krémekkel, illetve homeopátiás szerekkel egyaránt.

Javasolt szer: Calcium fluoratum 9 CH
Adagolás: napi egyszer 5 golyócska

Visszér

Tünet: sötétkék, érintésre érzékeny visszerek, melyek kimondottan sérülékenyek

Szer: Hamamelis D6
Adagolás: 3-4-szer 5 golyócska naponta

Vizesedés

Tünet: fáradékonyság, soványság, a bokák, vagy a kezek duzzadtak

Szer: Natrium chloratum 9 CH
Adagolás: 2-szer 5 golyócska

Kép
bodza2005