A fürdőpelusban csak a kaki marad meg, a pisi kifolyik tudtommal. És jól megszívja magát vízzel. Elég viccesen néz ki a gyereken.

Mindegy, a kaki a lényeg. Bár azt nem tudom, hogy a folyós anyatejes cucc hogy marad meg benne??? De lehet, ezért kell a tapadós naci is.
Heni: én is a helyedben inkább az orvostól érdeklődnék és nem a "tapasztalt" anyukáktól. Ki mondta, hogy valaki, aki felnevelt valahogy 1-2 gyereket, hasznosabb tanácsot tud adni, mint egy szakember, akinek ez a munkája? Ebből a szempontból abszolút még ránk se hallgass, hanem inkább olyanra, akinek megvan hozzá a képzettsége. Én is mondhatok bármit, mi a garancia rá, hogy igaz is? (Legalábbis ebben a témában.

) Az meg egyszerűen borzasztó, ha valaki egy hónapos babának tejbegrízt ad.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! És nézd meg az összetevőket, mielőtt odaadod Nadinnak. Van amúgy külön a babaételek között túrókrém, vagy csinálhatsz magad is, nem kell megvenni a Túrórudit és a Danoninot. Persze ezeket is sokkal, de sokkal később lehet csak adni! És ahogy írták már a többiek, az, hogy azonnali reakció nem volt Nadinnál, nem jelenti azt, hogy később nem lesz. Ha jól tudom, nemcsak a tehéntejjel szembeni érzékenység alakulhat ki, hanem bármilyen más ételallergia, vagy akár más allergiára való fogékonyság is. Ha nem gyarapszik megfelelően, akkor kérd ki az orvos tanácsát, hogy mit tegyél, lehet, hogy orvosi vizsgálatra van szüksége. Bár a havi fél kiló szerintem nem kevés.
Zsüci: szerintem a rizstej helyettesítheti a tehéntejet, azzal is higíthatsz majd főzeléket (bár én csak simán főzőlével csináltam, az a legegyszerűbb). A zabtej is jó, gondolom, de talán azt majd csak később célszerű. A szójatej is megfelelő lehet, csak azzal megint az a baj, hogy a szója is allergizálhat, szóval mégse. Rizstejet simán lehet kapni, én zabtejet még sose láttam, de spec. üzletekben biztos van. A kecsketejről én azt olvastam, hogy az ugyanúgy allergizál, az csak tévhit, hogy jobb, mint a tehéntej.
Én a tehéntejet 1 éves kor után már nem higítva adtam Tücinek, a védőnő is ezt mondta, hogy adhatom, a higítás igazából a piciknél volt régen, de akkor már nem szokás adni tehéntejet. Igaz, Tüci nem iszik túl sok tejet, kakaót, főleg nem ivatt 1 éves kora közelében. Szóval nagy dózisban nem kap tehéntejet. Tejbegrízt főztem neki, de mivel mindig olyan keveset evett egyszerre, az sem volt sok mennyiségileg. A teljes tejjel az van, hogy ki kell próbálni, bírja-e a gyerek pocija. Van, aki fosik tőle. Nekem az a véleményem, hogy ha megbízható helyről szerzed be, akkor inkább az, mint a bolti.