A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Biztos vagyok benne, hogy a gyerkek egy belső érzékelővel születnek, ami azt jelzi, hogy ünnepnap, most kell megbetegedni, mert nincs se doki se gyógyszertár. 5000 gyógyi van a közelben, de persze egyik sincs nyitva, egy fél órát villamosozgatni kell az ügyeletesig. Felhívtuk az ügyeletes gyerekorvost, Germicidet ajánlott, mivel vény nélkül kapható. A gyógyis élből közölte, hogy nincs 6 hetesnek lázcsillapító, nem adhat G-t, így adott Panadolt, ami 2 hós/6kg-ostól lehet. Hazafelé összefutottak ismerősékkel, kaptunk tőlük kúpot, amire nagy betűkkel rá van írva, hogy vény nélkül kapható. :evil:

Hgabi,
A hiba nem a te készülékedben van, hanem Vica úgy gondolja, hogy ha egyedül van, az borzalmas. Nem tud egyedül enni, mozdulni, még egy legyet se tud elzavarni. Szerintem jogosan ijed meg, ha nem vagy vele. Te tudod, hogy a másik szobából, vagy akárhonnan azonnal ott lehetsz, de ő nem.
A körömrágást mikor kezdte el Nóci? Nem arra cserélte le a cumit?

Dodi,
Legalább megnyugodhatsz, hogy Botondnak szerencséje van, hogy nem a szomszéd az anyja. :evil: Azt hiszem, ha nekem csap a kezemre, amikor fel akarom venni a gyereket, elég rosszul járt volna. Van gyereke?

Sillia,
Naná, hogy van. :lol: Meg gyakran járok tengerpartra és koktélpartikra is. :twisted:

Dokinénim az ilyen bőrtünetekre azt mondta, hogy nem feltétlenül valami új dolog okozza. Lehet, hogy a szervezet egy ideig tolerálta, azután elért egy szintet és már látványosan tiltakozik. Nem mintha ez segítene jelen helyzeten, bocsi. :roll:

Norka,
Láz dolgokban elég edzett vagyok. :? Csak eddig megúsztuk az első pár hónapot, így adhattam rendesen kúpot vagy szirupot.

Kép KépKép
lorca

Irigy kutyák vagytok, mert most tejcicibüfikakipisipelussírásnemalváscumifáradtcsúnyavagyokésapanemsegítről szólnak mindennapjaitok. Amikor Balin nyaraltunk igenis mindig volt nálam egy flakon Perwoll! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Lorca:
[quote]A írta: körömrágást mikor kezdte el Nóci? Nem arra cserélte le a cumit?

Hát, most mondtál valamit. Erre eddig nem is gondoltam, de totál lehetséges)
(egyébként bepróbálkoztam a "legalábbakisujjadonhagyjukmegnőni"-vel, illetve a "nagyonszéprekilakkozzukhaeztmeghagyodnőni"-vel, eddig még nem jött be, elég csutik most is)

ÉÉÉÉÉÉs elkészült a szüléstörténetem. ÍGy több, mint 6 héttel a nagy esemény után.
Akit már nem érdekel (amúgy is elég hétköznapi), az lapozzon!

Július 8.-án a reggeli orvosi vizsgálat után az orvosom közölte, hogy ha addig nem indul be magától, megindítja a szülést.
Kérte, ha lehet, délig ne hívjuk, mert műtétje lesz, de utána már nagyon ráér. Ha addig nem történik semmi, ½ 4-re menjünk Cellbe a kórházba, várjuk meg, és meglátjuk, mi lesz. Ekkor még csak 9 óra volt.
A nap elég izgatottan telt. Gyorsan beugrottunk a mamához, boltba bevásárolni, haza. Apa elhozta Nócit az oviból ebéd után, elvitte Sárvárra, én meg otthon izgultam.
Aztán 3 óra után elindultunk a kórházba.
Azt gondoltam, talán már várni is fognak minket, de a doktorúr még sehol nem volt. A folyosón szóltam egy szülésznőnek, hogy NST-re jöttünk, és a Patakfalvy doktorhoz, letelt az időm, lehet, hogy szülni fogunk. Kérdezték, van-e fájásom, majd szóltak a főorvosnak, hogy hova fektessenek, mivel teltház van, nincs üres ágy. A főorvos közölte: szülőszoba utolsó ágyára!
Elvették a csomagomat, apát megkérték, kinn várjon, engem meg bekísértek.
Megkaptam a gyönyörűséges kórházi hálóingemet, átöltözhettem, és irány a szülőszoba.
Feltették a tappancsokat a hasamra, és vártuk a dokimat. Közben a mellettem lévő szülőágyon egy szőke kismamának már 2 perces fájásai voltak. A főorvos kért egy paravánt a két ágy közé.
Jött hamarosan az orvosom, megvizsgált, majd kérte, menjek ki a folyosóra, sétálgassak, a szülésznőnek meg kiadta, miket hozzon: infúzió, injekció.
Hamarosan megkaptam a szurikámat a seggembe, aztán a kezembe a kanült is, hogy rám tudják kötni az infúziót. (közben a másik kismama egy hangosan ordító kis csomagnak adott életet – kisfia született).
Az injekció megtette hatását, nemsokára kezdődtek a fájások. Visszatereltek a szülőszobára. Most még jobban izgultam, mint korábban, mert tudtam, innen nincs visszaút. Egy gyors vizsgálat után a doktor úr ágytálat kért, és latinul mondott valamit a szülésznőnek: megtörtént a burokrepesztés.
A magzatvíz csak nehézkesen folydogált. Ennek örültek, mert azt mondták, jól lenn van a baba feje.
Aztán csak innen kezdődött a haddelhadd. Ismét mehettem a folyosóra sétálgatni, közben figyelni kellett a fájásokat. Azok jöttek is folyamatosan. Eleinte kb 7 percenként, majd egyre sűrűsödtek. A 6 órás vizsgálat után rám kötötték az infúziót is. Feküdnöm nem kellett, ácsoroghattam az ágy mellett, illetve sétálhattam is, ameddig a „póráz” engedett. Többször ki kellett mennem pisilni is.
Aztán eljött a 8 óra, műszakváltás. Az eddigi, nagyon kedves szülésznő elköszönt tőlem, sok szerencsét kívánt. Az új szülésznőt, mikor megláttam, földbe gyökerezett a lábam. – Ez nem lehet igaz, gondoltam. Bárkit, csak őt ne, és mondtam is apának, hogy én inkább visszanyomom a gyereket, de ennél a nőnél nem vagyok hajlandó szülni. (De persze, ez nem ment.)Ismeretségünk nem régi volt ugyan, az első NST vizsgálatkor találkoztunk, és nagyon kellemetlen hangnemben beszélt velem: többször célzott kövérségemre, közölte: hozzak magamnak hálóinget a szülésre, mert ekkora méretű nekik itt nincs, illetve a baba méreteit is becsmérelte. Most meg jött, hogy bemutatkozzon. Ő nem emlékezett rám, de nekem élénken élt az emlékeimben. (Utólag már tudom, hogy az akkori modortalansága nem ellenem irányult, csak a helyzet hozta úgy, hogy épp én is „bekavartam” az amúgy is szar napjába.)

Innentől igazából unalmasnak is mondhatnám a fejleményeket, ha nem lett volna annyira fájdalmas az egyre sűrűsödő görcsök érkezése. Az orvos és a szülésznő időről időre megjelent, közben szívhangot néztek a babának, ami mindig rendben volt, és persze kitöltöttek egy rakás papírt is rám, illetve a várt kis jövevényre vonatkozóan.
Úgy 9 óra körül ismét megvizsgált az orvos. Kedvetlenül húzta el a száját. Nem tágultam olyan ütemben, mint amire számított. Megvallom, nekem is csalódás volt kissé, hiszen másodszor szülőként azt gondoltam, 8-ra már tuti kinn lesz a baba. Gyorsítottak az infúzió folyásán. Hamarosan nekem is 2 perces fájásaim lettek. A vizsgálat is borzasztóan fájt, férjem kezét markoltam, és ordítani szerettem volna kínomban. Tudom, hogy az orvos segíteni próbált, de ez sem vígasztalt, őrületesen kínlódtam. Bár irtózatosan szenvedtem minden fájásnál, mégis örültem, mert tudtam, hogy minden egyes fájással közelebb leszek a végéhez. Próbáltam is koncentrálni, illetve halk imádságot morogtam a fogaim között, így elviselhetőnek tűnt a helyzet. Ácsorogtam, tipródtam, a fájások érkezésekor pedig az ágy szélére könyököltem, úgy igyekeztem elviselni őket. Gyakran kapaszkodtam férjem karjába, vállába is. Nagy segítség volt, hogy mellettem állt. A szülésznő javasolta a labdát is, mivel az sok vajúdónak megkönnyíti a helyzetét, de a rossz térdeim miatt nem mertem bevállalni, a közel mázsás súlyomat nehezen kaparták volna fel a földről.
10 órakor már hangosan nyögtem, nem bírtam. Mondtam a szülésznőnek, hogy úgy érzem, közeledünk a végéhez, mert már eléggé lent nyom a baba feje. Kérdezte, van-e székelési ingerem. Mondtam, hogy fájás közben érzem, de nem igazán határozottan.
Kérte, másszak fel a szülőágyra, megnéz, mielőtt szólna a dokinak. Nem volt szerencsém, az orvosom pont betoppant megnézni, mi újság, így ismét egy kínkeserves vizsgálat lett. A lábaim remegtek, a fogaim hangosan kocogtak, miközben vert a víz is. Hangosan kiabáltam, mikor a kezével „tágított”. –Ebből lehet, hogy ma nem lesz baba –közölte a dokim, és elment.
Könnyeim is folytak, egyrészt a vizsgálat fájdalmától, az állandó kemény görcsöktől, másrészt a csalódottságtól, mert már nagyon szerettem volna megölelni a kis bébikémet. A szülésznő mondta, hogy maradhatok az ágyon, de le is szállhatok, hogy a gravitáció segítsen. Mivel a fekvés iszonyú volt, inkább lekászálódtam. Még két irtózatos fájás következett. A másodiknál mondtam a szülésznőnek: Timi, én úgy érzem, kiesik belőlem ez a gyerek. Mondta: ne tartsd vissza, had jöjjön! A fájás végével mondta: apuka segítsen. Felsegítettek a szülőágyra, megkukkantot, és már kiabált is a folyosóra a csecsemősnek, hogy jöjjön, és hívja az orvos is, mert már látni a fejét!
A gátmetszéshez szükséges eszközök már rég elő voltak készítve. A következő fájásnál az orvos megejtette a vágást, majd kérte, hogy nyomjak. Második nyomásra kinn volt a baba feje. Férjem ezerrel bíztatott, tartsak ki, már tényleg nincs sok hátra. Mondták, van egy kis haja, és a keze a feje mellett van (ezt a kiskönyvébe és a zárójelentésére is rávezették). A szülésznő, ahogy odanyúlt, hogy fordítani tudja a babát, az én picikém megfogta az egyik ujját. Aztán a következő tolásnál kinn is volt a kislányom. Hende Virág este 10.39-kor világra jött. Gyönyörűséges bébi volt. Gyorsan letörölgették, még a váladékot sem kellett leszívni, egy pelenkába csavarva rátették a hasamra. Nekem kijöttek a könnyeim, leginkább a megkönnyebbüléstől, és a boldogságtól.
Aztán a babát elvitték. Apa persze el se hagyta kislányát. Nekem hátra volt még egy feladat: nyomnom kellett, hogy megszüljem a méhlepényt. Aztán nekiálltak „megstoppolni”. Kb. fél órán keresztül tartott a művelet.
Apa még bejött elbúcsúzni, felhívta anyámat, átadta a telefont nekem is. Csak annyit tudtam mondani: kislányom született….

Kép
Kép]
hendegabi

Hendegabi,
"Most még jobban izgultam, mint korábban, mert tudtam, innen nincs visszaút."
Miért? Terhesen még azt gondoltad, hogy van? :mrgreen:
Nem volt egy egyszerű menet. :roll: Arra még emlékszem, hogy az előző se volt sem egyszerű, sem rövid. Ha összehasonlítod, melyik volt a kevésbé húzós?

Azt hiszem, nagyon nem szerettem volna szülés előtt egy pont szülő nő mellett lenni. :roll:

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Két gyereke van, egy 6 éves Bence, és egy 3 éves Csenge. A kicsi a már sokszor emlegetett keresztlányom és alapjában véve Timi egy nagyon jó fej, tök intelligens csaj! Csak Bencus születésekor a Ferber módszert kezdte alkalmazni, és annak ez is alaptétele!
Nem is szoktam vele belemenni ezzel kapcsolatos vitákba, mert tök felesleges :? . Több dolog is van, amit én egészen másképp tervezek csinálni, mint ő: pl. egészen meglepő milyen hihetetlenül következetlen a gyerekekkel, mikor a "sírni hagyásban" tudott következetes lenni :evil: ...
Nagyon szeretem a gyerekeit, de tök neveletlenek, és ez egyre gázabb lesz :? . De mindegy, nem vagyunk egyformák....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bond! Elolvastam a cikket én is,nagyon jó. A javaslatod,miszerint apa altassa el,nagyon szupi,csak egy a bökkenő: hogy az ő mellét is megtalálja,ha éhes éppen :lol: :lol:
Teszek fel pár képet,ha már ti is töltitek fel őket!! Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi81! :)

Ha már Apánál keresi a kaját, akkor tudhatod, hogy tutira éhes. :lol: Na, akkor nyomd a cicit a szájába! Eszik amennyit szeretne vagy amennyi van. Ha úgy érzi, hogy éhes marad, akkor még követelni fogja vagy sírással vagy rajtad marad lógva. Akár így, akár úgy a lényeg, hogy csak dolgozzon, dolgozzon. Az eredménye nagyon hamar meglesz: annyi tejed lesz, hogy fagyasztót kell majd venned! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nagyon jók a képek - különösen az utolsó tetszik nagyon. :wink:

hendegabi! :)

Lehet, hogy te hétköznapinak érezted a szülésed, de sikerült úgy megírnod, hogy a végére már romlott egy kicsit a látásom... :roll: :roll: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.21 20:11-kor.

Kép
Kép
200907?

Hendegabi!
Hétköznapi vagy sem, én azért ezt is megkönnyeztem.

Boo!
Imádni fogjátok a mei tai-t!
Én ma elmentem a WestEndbe fotókat előhívatni, és a parkolóból már a mei tai-ban vittem a Petrát. Aztán ott taliztam egy barátnőmmel, felmentünk a teraszra inni egy üdítőt, aztán még a közértbe is lementünk, szóval Petra vagy két órát töltött a mei tai-ban, és végig aludta az egészet!
Kényelmes, az egyedüli rossz, hogy kurv@ra melegít. De ez nemsokára külön jó lesz! :wink:

Cumi: Petra a legelején még egyszer-egyszer elfogadta a cumit, de talán 5x volt a szájában. Én nem is akartam neki adni, így örülök, hogy nem szokott rá.
A héten viszont kétszer észrevettem, hogy szopja a hüvelyk ujját álmában.

Nekünk nagy szerencsénk van vele, mert amikor elálmosodik, akkor ölben inkább nyűglődik, az ágyában meg elalszik magától.

Dodi!
Egyelőre pont elég a tejem, nem termelődik annyival több a fejéstől. Csak fejni én sem kelek fel, de ha etetés van, akkor utána szoktam fejni. Muszáj, mert fáj a másik mellem. A nappali etetéseknél egyébként én még mindig mind a kettőből etetek.
Ha Petra elhagyja majd az éjszakai evést, akkor én sem fogok felkelni, akkor majd átáll a tejtermelésem úgyis. (gondolom...)

Kép
katy76

Dodi,
Nevelési elveken tényleg kár vitázni. Ha valaki úgy gondolja, hogy nem szabad felkapkodni a gyereket, azt egy bizonyos szintig megértem. Második, többedik gyereknél tényleg nem lehet megcsinálni azt, amit az elsőnél. De én, akármi történjen, nem hagyom, hogy lila fejjel ordítson, ha van bármi, amit tehetek ellene. Amíg elég a hangom, egy csörgő vagy valami, addig nem cígolom körbe-körbe a szobában. Nekem az a fajta sírni hagyás, amikor valaki csak úgy hagyja sírni a gyereket amíg kifárad, inkább lustaság és nemtörődömség. Ebből az is következik, hogy másban is következetlen a szülő és a gyerek pedig egyre elviselhetetlenebbül viselkedik. (Meg ez a magatartás vonzza be a pofonokat, amitől szintén rosszul vagyok.)

Nyuszi,
Nagyon kis cuki. :D

Kép KépKép
lorca

Lorca:Jobbulást a gyerekeknek!
Vendég

Lorca: az első hosszabb volt, de úgy rémlik nem voltak ennyire durva fájások. Viszont a kitolásra annyira kikészültem, hogy gyakorlatilag az orvos nyomta ki belőlem a gyereket. :?
Ha lenne még harmadik baba, akkor inkább a második szülésre hasonlítson, de leginkább egyikre se, hanem suttyra kipottyantom stílusban jöhetne. :roll:

Bond: pedig tettem bele sortöréseket :wink:
Elolvastam a cikket. Tetsztik.
Én eddig próbáltam nem felvenni, amíg nem üvöltött annyira, hogy már fulldoklott, lilult, vagy nagyon kesergett. Az elmúlt hét nagyon rácáfolt, mert folyamatosan sírt, és így, tehát gyakorlatilag állandóan ölben volt a baba.
De ezek után nem is bánom, sőt....

Katy: köszi. Én meg tegnap a kibéküléseteken sírtam.

Kép
Kép]
hendegabi

Ilyen se volt még, hogy délután egy óra előtt ne legyn bejegyzés. :shock:

Cikk.
Ennyi visszajelzést sosem kaptam még azokkal a linkekkel kapcsolatban, amiket eddig feltettem. :o Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem esik jól. :oops: :oops: :oops: :)

Alvás.
Ezek szerint jószerivel mindenki hason altatja a kicsit és csak nappal van háton (esetleg oldalt). :)

Kép
Kép
200907?

Bond: tényleg hihetetlen, hogy ma én voltam az első a 13 órás bejelentkezéssel!!!! 8)

Boo: Jártál mostanában a húszéveskismamik között? Érdemes lenne benézni. 110. oldal alsó harmada. 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hendegabi 2009.08.22 13:32-kor.

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Csak gyorsban megint,mert délután vendégek jönnek!

Hendegabi!
Szüléstörténeted engem is meghatott,nem volt egyszerű az bizti!

Nyuszi,Merion,Lilisgabi!
Jók a képek,szépek a babák!

Lilisgabi!

Azt szeretném kérdezni amiben Lotti fekszik az milyen fajta utazóágy?
Iszonyat jól néz ki,szereti a baba?
Kilátni belöle?
Azért kérdezem mert nem tudom eldönteni hogy járókát,vagy utazóágyat vegye!

Véleményeket is fogadok utazóágy vagy járóka?

Altatás:
Benedek hason alszik éjjel is és nappal is kb 2 hetes kora óta!
Sőt még a babakocsiban is!
Altatni nem kell,viszont ő altatja magát,van hogy egy kicsit sirdogál mielött elalszik neki ez kell,ja és a feje alatt lévő pelust odagyűri az arcához!

Katy!
Örülök hogy apa hazament!
Erösen gondolkodok azon hogy én is beszerzek egy ilyen meitait!
Ahogy írod nagyon jó lehet!
Bár eddig kengurut nézegettem!

Sajnos én a talit kihagyom! :(

Hoztam képet is mosolygósat:

Kép

Kép

Kép
20140328174041

Moncsy!
Szupik a képek.
Réka tuti sokat segít már neked.
Gondolom, te is a távolság (meg a3 gyerkőc) miatt nem tudsz menni :cry:
Tényleg: Jázmin most megy elsőbe? Gondolom nagyon várja már. :wink:

Kép
Kép]
hendegabi

Moncsy!
Nagyon jók a képek!

Utazóágy - járóka: ha arra akarod használni, hogy az ébrenléti időt töltse benne, akkor szerintem a járóka praktikusabb, mert egyrészt jobban kilát belőle, másrészt a rácsok segítségével az állást, stb. tudja majd gyakorolni.

Sillia!
Mi újság Dalmával? Hogy telt a hét?

Néhány kép Petráról, az utolsón az unokatesójával van együtt.

Kép

Kép

Kép

Kép
katy76

Hendegabi!
Köszi a képdícséretet!
Igen Réka sokat tud segíteni,na de Jázmin is!
Nagyon szuper ez a nagy korkülönbség a gyerekek között,imádják a bébit!
Jázmin most lesz elsős,nagyon várja,amikor megvettük az iskolatáskát,pár napig reggeltöl estig a hátán volt!

Sillia!
Milyen pöttyei vannak Lócinak?
Benedek is nagyon pöttyös volt,rendesen hólyagos sárga pattanásszerű!
Babe krémet mondott a dokibácsi és szépen rendbejött!
Ja és az étrendemen kellett kicsit változtatani!

Lányok!
Ti hogy vagytok az izzadással?
Én rettenetesen szenvedek tőle,és ezt nem a melegtől való izzadásra értem!
Már nagyon unom mikor múlik már el????

Na mennem kell bébim hív éhes a poci 11kor evett utoljára!
20140328174041

Katy!

Köszi!
De édes Petra! Gyönyörű kislány és az unitesó is ari!
20140328174041

Katy: Petra is csodaszép. Főként a szemei. És nagyon ügyesen tartja magát.

Moncsy: főként éjjel izzadok, akkor nagyon. De közben nappal is rámjön, olyan hőhullám-szerűen. Olyankor szó szerint lever a víz.
Étrend: ugye nekem is vissza kellett vennem a tejtermékekből, mivel Vica is tele volt pötyikkel, bár nem olyan vészesen. Igyekeztem teljesen mellőzni, inkább csak főttételben lévőt enni. De úgy vettem észre, nálam így csökkent a tejmennyiség (amit én termelek), úgyhogy minimálisat, de újra eszem.

Kép
Kép]
hendegabi

Bocs csajok, de őszintén szólva kába vagyok irogatni csak egy üzi hendegabinak, mert a rossz májam nem bírja ki. :oops: :oops: :oops: :oops: Látatlanban fogadok, hogy viki23 írt oda! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

Köszi a cumi véleményeket, egyelőre még mindig nem adtam oda.

Dodi!
Szomszédasszony:Azért van az embernek két füle, hogy az egyiken bemenjenek a hülyeségek, a másikon meg ki.

Én sem hagyom sírni Bodzit, csak ha nagyon muszály (pl. már annyira kell pisilnem, hogy nem bírom tovább). A másik kettővel sem volt szimpi ez a szemlélet. Meg különben is, most még engedik, hogy dajkáljuk őket.

H.Gabi!
Amíg Szonji cumizott, neki is szépek voltak a körmei, de mióta leszokott róla ("enyhe" ráhatással), azóta kaparja a körmeit. Én is próbálkoztam a körömlakkos dumával, sőt már ki is kentük olyan színekkel, amiket ő választott a DM-ben, de az sem segít. Beígértünk neki ajándékot is, ha abbahagyja, de hiába. Ez egy rossz szokás, nem tudom mit lehetne kezdeni vele. Majd, ha kitaláltad, sólj!

Moncsy!
Ha járóka funkcióra akarod használni, akkor járókát vegyél és ne utazóágyat, mert a járókából jobban kilátnak és felállni is könnyebb, mivel a járókának merev az alja, az utazóágynak meg olyan süppedős.

Most olvastam tovább, látom Katy-al egy véleményen vagyunk járóka ügyben.

Katy!
Jaj, de édes Petróci, ahogy tartja a bukóját.

Lorca!
Gyógyulást a Manóknak.

Lilisgabi!
Mi a búbánatot csinál Lili azzal a tekergő izével és a villával a kezében? :lol: :shock:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba!

Én 6 éves koromig rágtam a körmömet, addig nem tudtak velem mit kezdeni :? . (2,5-ig cumiztam) Aztán nagycsoportban én magam döntöttem úgy, hogy leszokom, mert hogy milyen ciki lesz a suliban :wink: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Akkor Szonjinak még van egy éve? :roll:

Vki írta a mei tai-t...
Hol vetted?
Volt egy kis időm és utána kerestem, a liliputi.hu-n gyönyörűek vannak, belezúgtam. Mennyire kényelmes? Nekem Nandu hordozókendőm van, az kényelmes, de nem praktikus.
És uitt azok a szépséges kiscipők...még Szonjinak is találtam vagány csajszisat, tuti veszek neki az oviba. Azt sajnálom, hogy felnőtt méretben nincsenek :cry:

Na megyek, mert Szonji ma velem akar egy kádban pancsolni...ki nem hagynám, gyertyázunk is :lol:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Kezdünk javulni. :) Nati szedi az antibigyóját, de jól van. Szabi alig csorog. Daninak meg már este rendeződött a láz, csak minimálisan szörtyög. Csak nekem kapar a torkom. Nehogymán jól érezzem magam. :lol:

Körömrágás:
Évfolyamtársam úgy döntött, leszokik. Műkörmöt rakatott fel és így alatta volt esélye a körmeinek megnőni. Kb 22 évével már belátta, hogy nem az igazi, de még így sem volt egyszerű.

Katy,
Már nagyon szépen tartja magát hason. :D

Moncsy,
A járóka/utazóágy verzióra véleményem az, hogy inkább egyik sem. :roll:
Nagyon aranyos az a teleszájas vigyor. :lol:

Kép KépKép
lorca

Annyit emlegettétek már a hordozó kendőket, hogy most már nem állom meg, hogy ne kérdezzek rá. :roll:
Tömegközlekedésben mennyire lehet használni? :?: Még Manónál gondolkoztam rajta, mert annyira tetszett mindig, de aztán belegondoltam, hogy a tömött buszon, villamoson mennyire tudnám megvédeni a hülye emberektől, akik képesek lennének összenyomni, akár a mellkasomra, akár a hátamra van kötve. Bemagyaráztam magamnak vagy tényleg nem tudnám? Végülis ezért bizonytalanodtam el és nem vettem...

Kép
Kép
200907?

Bond,
A kendő jó buszon is. Csak épp pont úgy védeni kell, mint a pocakot. Odatolakodni az ülőhelyre, csúnyán nézni és fellökni a gonoszokat. Egy tömött buszra bbkocsival amúgy nem tudnál felszállni, de kedővel legtöbbször igen. Én mondjuk nem tudom, mikor utaztam utoljára a reggeli csúcsban (2004?), azt azért nem próbálnám.

Elolvastam a cikket, ha egy kicsit későn is. Nem tudnék jobban egyetérteni. Azt hiszem, én még a 3-5 hónapnál is tovább tolnám a határt, nekem az egy év. Én majd utána nevelek.

Kép KépKép
lorca

Boo!
Merre jársz? Ugye azért nem jössz, mert tele vagy jobbnál jobb programokkal??

Szonibaba!
Mei tai: 348. oldal

Bond!
Én nem tömegközlekedem, így nem tudok véleményt írni. Elméletben könnyebbnek képzelem el a mozgólépcsőzést, le és felszállást, stb.

Igen, Petra már nagyon szépen tartja magát, de holnapután már két hónapos lesz! A grimaszokat is lereagálja már, sokat nevet, és egyre távolabbi dolgokat néz. A fejét már teljesen megtartja. Fejlődik!
És képzeljétek, 2-3 napja azt vettem észre, hogy nyálzik. Utánanéztem, már ilyen pici korban is lehet a fogzástól. Azt hittem, hogy azért ez később lesz.

Kép
katy76

Sziasztok!

Köszi a járóka-utazóágy hozzászólásokat!
Azaz igazság hogy nekem a csajoknál kör alakú hálós járókám volt ami már nincs meg!
Sokan mondták itt az ismerösi körömben hogy utazóágyat vegyek,meg anyuék is mondták hogy az mennyivel jobban néz ki,meg minden de ugye nem tudom hogy milyen!De nekem is a járóka szimpibb!
Már ki is néztem egyet ami kerekes,rácsos,na és emelhető a fekvőfelülete is!
Úgy gondolom annak a nappaliban jó hasznát fogom venni!

Körömrágás:
Nekem Jázmin rágta nagyon sokáig a körmeit,sajnos már minden kitaláltam,volt fenyegetés,szépen beszélgetés és semmi!
Aztán egyszer csak mondtam neki,hogy kitűztem egy időpontot,és ha aznap le tudom vágni a körmeit,akkor megígértem neki hogy elmegyünk a játékboltba és azt választhat amit akar!
Na aztán izgulhattam mert volt körömvágás,és mentünk a játékboltba,na de hálisten nem a legdrágábbat választotta! Megúsztam egy 7000 ftos pónis társasjátékkal!
Nem vagyok híve az ilyen jutalmaknak,de akkor már évek óta nem hatott rá semmi!
Azóta nem rágja a körmét!

Katy!
Benedek is nagyon nyálzik kb már 1 hete!
Lányok is elég korán kezdték,de a fogacskák nekünk későn jöttek!
Rékának 9 hónaposan,Jázminnak 10 hónaposan!

Lorca!
Örülök hogy javulnak a gyerekek!

Na megyek tusolok és pihi!
Jóéjt!
20140328174041

Imádom boo-t, de ancsurtit jobban hiányolom. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Fürdés közben eszembe jutott, hogy mivel lehet leszoktatni egy gyereket a körömrágásról. Mindannyian hallottunk már paprikáról és társairól, ami vagy bejött vagy nem.
Amiről még csak a "pfffffffffúúúúúúújjjjjjj"-t hallottam, az a csukamáj olaj. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Nálunk sajna Szonji nem rágja a körmeit, hanem kaparja, arra meg semmilyen pffúúúj ízű izébigyó sem segít :?

Közös fürcsi megvolt, alig akart kiengedni a kádból ez a drága gyermek.

Moncsy!
Akkor tied Jázminnak több esze és akaratereje van, mint az Én Szonjámnak. Már ki is nézték az apjával, hogy mit fog kapni, ha nem kapargatja tovább a körmeit, apja ki is nyomtatta neki és felragasztották a szobában, de sajnos ez sem segít :cry:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

Hülye ötlet, ha azt mondom, hogy vidd el egy manikűröshöz? :roll: Hátha tud rá valamit mondani.
A: pótcselekvés
B: oka van
C: tud valami tippet ellene
D: hátha tud rá valamivel hatni és lebeszéli róla. :wink:
Veszteni valótok nincs. :roll:

(Időközben rájöttem, hogy miért nincs most akkora kedvem irogatni. Itthon van Apa és tud(t)unk pihenni. :D Persze holnap megint málenkij rábót :? )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

Moncsy78:Nekem tetszik ez az utazóágy,mert a nappaliban van benne a gyerek,a teraszra ki tudom tolni,van kereke,de fékezhető is,van rajta pelenkázó,amit le is lehet hajtani,van az egyik oldalán egy nagy zseb,a két hosszú oldalán kilát,e fekvőfelüte kemény,de nem kényelmetlet,lehet emelni,most még úgy van,van hozzá egy játékhíd,és szúnyogháló.Nekem a kerék volt fontos,hogy a terszra kitolhassam,amíg kint vagyok a Lilivel lássam,a szúnyogháló is kellett,mert a Dunaparton lakunk,sok a szúnyog.És 24ezer volt.Bambino babafutár,keress rá. :wink: Lotti szereti,de nem sokáig lesz benne,a Lilit is kiraktam egy vastag plédre,játszónyeggel együtt,hadd menjen,másszon.Karácsonyra összecsukom,el sem férne a fa :) és majd jövő nyáron kinyitom újra.
Jók a képek!
Pont azért jöttem ma,hogy megírjam,hogy,akinek pöttyös a baba,az próbálhatja a Babé krémet.Én is megvettem,és 3 napig reggel-este kentem az arcát,és elmúltak.Én a neten keresgéltem rá tippeket,gondoltam kipróbálom,mielőtt a tejtermékekről állnék le.Hendegabi,te is próbáld ki,lehet,hogy jó lesz,és akkor maradhat neked a tej. :D
És én is izzadok,de én egész nap. :oops:

Katy76:Petra gyönyörű,az uncsitesó,hogy vigyáz rá,még a lábát is behúzza,édes!

Szonibaba:A soproni erdőben találta,egyszercsak hozta a boton.A villával nem megenni készült,hanem nála maradt,mert épp ebédeltünk.Így azzal jól fel tudta küzdeni a botra.Az állat már halott volt,nem ő nyírta ki. :wink:
Szonja még kicsi,hogy megértse a körömrágás miért nem jó.Pótcselekvés,nehéz ügy,keressétek a kiváltó okot(tesó,szobatisztaság,külön szoba,félelem valamitől,sötét,egyedül alvás,ovi,ilyesmik).Próbálkozzatok,hátha valami sikerül.

Lorca:Örülök a javulásnak!Gyógyuljatok!

körömrágás:Én 14 éves koromig rágtam a körmöm,amior is csúnyán rámszólt a zenetanárom,hogy egy ilyen szép lány,milyen csúnya ezekkel a körmökkel,amikor fogja a hangszert.Klarinétoztam,és ott 8 ujjad látszik,ráadásul akkor már zenekarban játszottam.Attól a naptól nem rágtam.Én azért rágtam,mert anyám vert,napi szinten,sar volt otthon a hangulat,apa sokat dolgozott,és én apás voltam. :cry: 12 éve lesz karácsonykor,hogy meghalt.

Ma először beültem a kádba,a Lilivel fürödtem.Már nem vérzek pár napja.7 hete ültem kádban,azóta csak zuhiztam,amit nem szeretek.

Boo:Sajnállak,semmi ötletem.Szoptatási tanácsadó?Vagy fogd a gyereket,és menj be vele a II.Női Klinikára,felmész az elsőre,ott a gyerekágy,és kéred az Icanénit.Ő a szopis tanácsadó,iszonyú tapasztalt,nem elfogult,odagurítja a véleményét rendesen,de mindig igaza van.Olyasmi mint te,tetszene.És ingyen van.Mond,hogy nem akarsz tápszerezni,szoptatni akarod,de bajban vagy,ez van hozzád a legközelebb,segítsen.És segíteni fog,tuti.Már a Lili születésekor is ott dolgozott,és most is találkoztunk,esküszöm megismert,mondta,hogy nekem nem is mond semmit. :wink: Ingyenes.
Vendég

Boo,
Emlékszem arra, hogy amikor még terhes voltál, egyszer éjjel felébredtél egy rossz álom miatt. Akkor apát próbáltad felébreszteni aki lerázott, nem akart veled foglalkozni az éjjel közepén. Vagy egy jó napig tartott a totál durca, hiszen szükséged lett volna egy kis babusgatásra és nem kaptad meg. Te akkor tudtad, hogy az csak egy rossz álom és semmi bajod nincs és nem is lesz.
Amikor egy csecsemő sír, ugyan így érez, csak épp úgy hiszi, hogy ez a vég, mert nincs még meg az a tudása, mint egy felnőttnek. Én is jogosnak tartottam az igényed, hogy egy rossz álom miatt is kérhetsz vígasztalást. De ennél sokkal jogosabbnak tartom egy csecsemő igényét. Te mit szóltál volna, ha tiédapa a megbántottságodra azzal reagál, hogy drágám, azért nem akartalak megvígasztalni, hogy nehogy hozzászokjál. Háááát, szerintem a konyhakéssel találkozott volna. :lol:

Találkoztál a nő gyerekeivel is? Nekik is bejött ez a módszer?

Ha felkapkodod a gyereket, akkor tényleg nagyon melós lesz az elkövetkezendő egy-két év. Itt igazából nincs jó megoldás, mert ahogy írod, azt sem lehet csinálni, hogy kiborulsz. Apát meg ha hazahívod, nem lesz aki fizesse a számlákat. Van egy rakás testvére, nem tudna valamelyik segíteni? Vagy anyukáddal fixre lebeszélni, hogy a hét melyik napján/napjain tudna jönni segíteni?

Körömrágás, ujjszopi és társai:
Egyáltalán nem tudatosan csinálja, így nem is tudja abbahagyni. A rossz benne, hogyha foglalkozol vele, akkor fokozódik. Ha nem, akkor is erősödhet. :? Az ajándék ígérés ezért nem is hiszem, hogy jó ötlet. Nagyon vágyik rá és a saját gyengesége miatt nem tudja megkapni. Azaz vereséget szenved és ezzel még nap mint nap szembesül is. Ha viszont sikerül, akkor az óriási teljesítmény és jó alapot ad a későbbi önbizalomhoz. Csakhát ez lutri.
Anyósnak és Robinak majdnem sikerült Natit rászoktatni az ujjszopásra majd három évvel azután, hogy abbahagyta. Mindig rászóltak Szabira, játszottak vele, hogy elveszik a "cumit", meg adjál nekem is belőle, hogy Nati is majdnem rákapott.

Katy,
A nyáladzás az legtöbbször kíséri a fogzást, de nyáladzás nem feltétlenül jár fogzással. Nati nemigen csorgott, Szabi igen, de nem vészesen. Van ismerősi körben baba, amelyik pár hónaposan kezdett el csorogni, de csak a szülinap után jöttek a fogai. Innen a fórumról 3 hónapos volt a legfiatalabb baba, akire emlékszem.

Szonibaba,
Jó, hogy mondod az ovis cipőt. :shock: Ha nem lenne beteg, már hétfőn mehetne, a tavalyit meg kinőtte, venni kell újat.

Kép KépKép
lorca

Moncsy

Lócinak vörösen izzó pöttyei vannak. Ha elhalványodnak akkor is érdes és rücskös a bőre. És nem csak az arcán hanem szinte mindenhol, legcsúnyábbak a karjai.
Az étrendemet végigbeszéltük, semmi kivetnivalót nem találtak benne.
A kalcium és a kence hatására javult a helyzet vagy legalábbis nem romlott tovább :?

Katy

Apa és Dalma megint összeugrottak, nem akarom részletezni, átbőgtem a fél éjszakát és komolyan fontolóra vettem hogy elköltözöm a fiammal egy másik városba mert mindkettőjükből elegem van :evil:

Körömtéma

Dalma is az ujjszopást váltotta fel a körömbizergálással.
Nem rágta, hanem tépkedte a bőrt a körmei körül, sokszor a nyers húsig. A lábán is!!

semmilyen módszer nem használt.
kb. 3 éve hagyta abba :?
Vendég

Bond: rosszmájúság? Igen! :mrgreen:
De őszintén, ha tükörbe nézek, jócskán van bennem is. :oops:

Boo: a babát én is sajnálom. A baleset miatt is. :roll:

Nem irigyellek. De hidd el, a legtöbb kisgyerekes anyuka (főként első babás) előbb-utóbb átesik ezen. Tudom ez nem vígasztal.
Javaslat: kérj segítséget: anyukádtól, barátnőtől, bárkitől.
Ha segít, hogy apa hazajöjjön, hívd. De te is tudod, hogy ez tartósan (már anyagiak miatt sem) nem megoldás, hogy folyton hazarendeled.
És ne csinálj problémát a tápszerből, mert nem az. Ha kell, hát kell. És attól, hogy felhúzod magad, hogy nem elég a tej, inkább csak csökken.
Ajánlanék egy kis homeopátiát neked (Ancsurti, hiányzol ám!)
Pontos tünetektől függően:
Agnus Castus 5CH: A női hormonháztartásra és tejelválasztásra gyakorolt hatása miatt az ókortól alkalmazott gyógynövény. Sírós, depressziós hangulat miatt elégtelen tejtermelés esetén használjuk. 2-3x5 golyócska 5 napon keresztül

vagy
Pulsatilla pratensis 9CH: Az állapotra a sírósság, megfelelési vágy a jellemző, és az, hogy minden tünete javul vígasztalásra, és ha friss levegőre megy. Lelki okok miatt csökkenő tejtermelésre is hat.
2-3x5 golyócska/nap, 5 napon keresztül

És még a saját példámat had hozzam fel megint. Utólag jöttem rá, hogy velem nagyrészt az volt a baj, hogy kissé egoista voltam (ez persze nem jelenti, hogy te is az vagy). A terhesség alatt mindenki engem kényeztetett, egyet sóhajtottam, s mindenem megvolt. Szülés előtt 1-2 héttel váltott munkahelyet a férjem, csak este későn jött meg, gyakran voltam egyedül, baba folyton sírt, nem tudtam semmit csinálni mellette, sőt pihenni se, még egy hajmosás is gondot jelentett. És persze hiányzott a babusgatás, amihez a terhesség alatt hozzászoktam.
És tényleg jóval később jöttem rá, hogy ezekkel nem kell ennyit foglalkozni.
És én is kiakadok néha most is, kibőgöm, esetleg kiüvöltözöm magam, aztán csinálom tovább a dolgom. (apropó: tudod, milyen jót tesz az ember lelkének az ilyen tehetetlen helyzetekben, mikor földhözvág egy poharat :roll: - csak ne kéne utána takarítani 8) )

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok! :)

Vajon miért van az, hogy fél egykor még egy szál hálóingben virítok, fésületlenül? :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :? :? :evil: :evil:

hendegabi!

"jót tesz az ember lelkének az ilyen tehetetlen helyzetekben, mikor földhözvág egy poharat - csak ne kéne utána takarítani "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Papírpohár nem jó? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!!

Boo!! Szegénykém,biztos tényleg nem lehet egyszerű a gyerek meg a kutya egyszerre!! Kitartás,amíg apa hazaér. Akkor meddig marad itthon?

Képzeljétek,tegnap kimentünk a Brendonba és tök kellemes tapasztalom volt. Szerettünk volna venni egy kengurut,mert Lili mostanában nem tud egyedül elaludni,csak ha ringatjuk és ettől már mindkettőnk dereka/háta kivan. Megkérdeztük az eladó csajtól,hogy melyiket ajánla és nem az volt,hogy mutatott 20-at egyből,hanem megkérdezte,hogy mennyi idős a baba és amikor mondtuk,akkor azt mondta,hogy nem ajánlják 3 hónapos kor előtt,mert a gerincét nem tartja,összegörnyed benne a gyerek,ami nem jó a kis gerincének. Úgyhogy most megspóroltunk 22 ezer Ft-ot a csaj jófejsége miatt. Még ilyen is van :shock:
Megnézem én is ezt a mei tai-t,hátha.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Hendegabi, Boo!

Én volt, hogy ütöttem a tömör fa dohányzóasztalt, de az fáj :? :lol: . Vagy tényleg üvöltöttem egyet, hoggy kimenjen a feszültség! A legjobb mégis a férjem boxzsákja (azt már ő is használta babafeszkó-levezetésre is): addig ütöm, amíg érzem a kezem :lol: :lol: :lol: . Ja, és csak hogy hű legyek magamhoz: olyan is volt, hogy rendesen meghúztam a hűtőben árválkodó vörösbort,és mivel nem iszom semmit jóideje, egyből volt szúúúszáááá :oops: :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

és ráadásul most még Áfonyát is elvesztettem :cry:

most nálam szaladt el, apa most keresi :(
és a biléta sincs rajta mert csak pisilni mentünk le ide a ház mellé, innen még soha meg sem próbált elszaladni...
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 16:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Áfonya már elő is került.
Idős hölgyek babusgatták a játszótéren.
apa mesélte hogy bizonygatnia kellett hogy övé a kutya...
Áfonya ugyanis pontosan tudja hogy rosszat csinált és fülét farkát behúzva lapult amikor apát meglátta.
Nos, ezek után kellett bizonygatni a néniknek hogy márpedig ez a blöki akkor is a miénk!
még szerencse hogy apa kezében volt a hám meg a póráz...

ezekután nem tudom hogyan fogom megoldani a napközbeni pisijáratot, ha már itt a ház mellett sem megbízható :?
Vendég

Lorca

Voltunk két napot a cseheknél, s Roló először és utoljára köztünk aludt. A kis pöcsös jól aludt, de mi nem. Para volt hogy ráfekszünk. Szal ki kell ábrándítsalak nálunk nem lesz ilyen többet(lehet önzők vagyunk)…Ja, s tegnap a kiságyában este tíztől reggel kilencig aludt, szal szerintem már ő is hozzászokott.

Sillia

Mi is pöttyösek vagyunk és rücskösek, de nap végén látszik a legjobban, reggel szinte semmi.
Anyós azt mondta a melegtől van…hát nem tom.

Katy

Igen általában végig alussza az éjszakát, vagy max 5 kor kel fel. De ez már egyre ritkább, de ez csak halkan nehogy elkiabáljak vmit..
Én annyit teszek hogy éjfél körül tök szárazra fejem mindkét cicit, így lesz is egy kis tej másnapra (ha kellene). Mert a tejem még mindig pont annyi amennyi kell neki, néha kevesebb is, pedig fejek…de mondjuk Roló igénye is nő, lehet nem tudjuk tartani az iramot.(még)
Jó hogy Petra nem eszik sokat egyben, így biztos a hasfájást is elkerülöd..mi 100 alatt már ritkán étkezünk, és 4200 g (3250g-al született)
Petra hihetetlen cuukkkiii!csini a sapó!

Dodi
Nagyon jókat írsz, teljesen egyetértek mindenn Kép kúúsziik Kép ilyen egy helyes lábtartás nel!

KépKép

KépKép
ronmay

Sillia!
Póráz?
Sajnálom, hogy még mindig nincs béke! Akkor ezek szerint Dalmának nem is az a legfőbb baja, hogy született egy kistesója, hanem, hogy a pároddal nem jön ki?

Boo!
Át lehetne tenni a sétánkat keddre? Mert a kislány kutyánknak be van gyulladva a szem már hetek óta, azzal riogat minket a doki, hogy ha nem javul, akkor le kell varrni a szemhéját, hogy gyógyulni tudjon. És ma szólt Anyu, hogy holnap délelőtt kell megmutatni, mert aztán a dokink szabira megy, és nem akarja így átadni a társának a kutyát, hogy nem kontrollálta le.
A lényeg, hogy át kéne mennem Anyuhoz, hogy ő vigyázzon a gyerekre, míg én elviszem a Bessikét a dokihoz.
Kedden viszont jó a délelőtt is, délután is! Válassz Te, hogy mikor menjünk, Neked még nehezebb a szopis alkalmazkodás!

Egyébként nálunk ugyanez volt kb. 3-4 hétig. Folyton rajtam lógott a gyerek onnantól kezdve, hogy újra tudtam szoptatni. És én azt hittem, hogy az egyedüli megoldás, hogy megvárom, míg elalszik, és aztán átrakom a kiságyába. Persze nekem is rendre felébredt.
Így én azt csináltam, hogy ott hagytam a mi ágyunkban ha elaludt, és körbe párnáztam. Így én fel tudtam mellőle kelni, és tudtam csinálni a dolgom.

Ez magától megoldódott, szerintem eljön mindegyik baba életében egy pont, amikor már képes magától elaludni, sőt kiköpi a cicit, ha befejezte a kaját. Petra néha olyan képet vág már, mikor vissza akarom gyömöszölni a szájába a cicit, mintha romlott húst szagoltatnék vele! :lol: :lol: :lol: :lol:

Csak el kell telnie egy kis időnek, hogy hozzászokjanak a kinti élethez. Neked meg addig sok-sok türelmed kell, hogy legyen.
Én megpróbáltam úgy felfogni, hogy ilyen sok időt nem fogok tudni tölteni a gyerekemmel, mint most.

3-4 hete még azt gondoltam, hogy nekünk soha nem lesz napirendünk, és egyáltalán ezzel az igény szerinti szoptatással nem is lehet napirendet kialakítani.
Pedig lehet! Nyilván nem percre pontosan telnek egyformán a napok, de nagyjából kialakult napirendünk van. Már képes vagyok arra is, hogy ha valahová megyünk, akkor ahhoz az időponthoz igazítsam a napunkat.

Úgyhogy kitartás, meg fog oldódni nálatok is, csak még egy kis idő kell!
És igyál minél többet!!!!

A mei tai tartja a gerincet, mert a kis hátán kötöd meg, így teljesen egyenesen tartja az egész gerincoszlopot. Nem nyomódik benne össze.
katy76

Boo!

A mi mérlegünk is egy fos, pedig tefal :? . tegnap gondoltam mérek egy szopit: a mérleg szerint Botond 70-et szopott, amit kétlek, mert közben a másikból pont ennyi csöpögött ki :shock: . Szóval képtelenség! Meg többször előfordult, hogy kevesebbet mutatott szopi után, magyaul feltöltött a gyerek?! :lol:
Pedig néha fontos lenne, hogy megbízható legyen, de ennyi erővel elvihetném a méh-be is lemázsáltatni :evil: :lol: !

A fiam most hányt mellbimbón :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Tényleg, ti a bukással hogy álltok? sztem mi inkább közelítünk a refluxhoz, bár Mazsola nagyon jól gyarapszik,és elvileg addig nem az. De gyakran felkelti a bukás még órákkal szopi után is :evil: , bár való igaz nagyon mohón eszik, és hiába büfiztetem van, hogy marad levegő a pocijában :( .

KépKép

KépKép
kicsidodi

katy

a póráz nem megoldás sajnos. hihetetlen mozgásigényű kutyus, és pórázon nem is szívesen végzi el a dolgát.
és egy életen át pórázon rángatni egy kutyát.. tudom sokan ezt teszik, de szerintem ez a legrosszabb megoldás.

Áfonya egyébként szuper okos és engedelmes csak néha beüt a fejébe valami....

Igen a gondok apa és Dalma rossz kapcsolatából adódnak és a babában is csak a páromat látja Dalma :(
Vendég

Lócinak kihullik a haja :(
és alatta nincs is másik, csak imitt amott valami szöszmöszféle...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?