A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Éva,....a 7végéket én is mindig megérzem :)
Tücsök, kitől hallottad ezt a gesztenye-méreganyagos dolgot?! Egyrészt, mert nem tudtam róla (akkor nem javaslom) 2, mert az én krémemen ilyet tuti nem ír, 3 a neten gyorsan utána néztem és csak azt olvasom hogy javasolják, hogy tiltják azt nem :roll:
OK Csillag, eldugultam :wink:

N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!

Pár napja (2-3) lenyeltem egy szilvamagot véletlenül. Olyan érzésem van, mintha megakadt volna a nyelőcsövemben. Szerintetek röntgen nélkül meg tudják állapítani gégészeten, hogy nincs e valahová beakadva az a fránya mag???

Kata
labkat

Natasa,Éva!
Akkor ti nem is vagytok igazán kívánós kismamik :D
Ha az ember lánya,egy szelet süteményt kíván meg a várandósság alatt,akkor nincs az az isten ami eltereli a figyelmét róla!De ugyanez bármi más kajával.
Teljesen egyetértek Csillaggal!Nem azon az 1 csokin vagy sütin fog múlni sem a súly sem az egészség dolog :D

Én is eddig a sósat-savanyút kívántam,az elmúlt 2 hétbe viszont az édes.Ma is muszály volt megennem ebéd után 2 Gundell palacsintát :oops: Éhes már ugyan nem voltam,de úgy éreztem megbolondulok ha nem eszem.
Egyébként ez már bizonyított,hogy nem véletlen a kívánósság!Azért van,mert a szervezetednek éppen valami olyan anyagra van szüksége ami az adott ételekben megvan.

Viszér: Az nekem is van:-(Bár a doki azt mondta,hogy ezek szülés után elmúlnak.A combom meg tele van ilyen pici visszérrel-söprűcskével.Neki kéne seni Venorutonnal...
Vendég

A naturaboltban ahol vásárolni szoktam mondta az eladó, tehát nem állt érdekében lebeszélni róla. Nem tudom hogy igaz-e, én bízom a hölgyben, nekem már sok jó tanácsot adott.

tücsökbogár

Olga, de jó hogy írtál, azt hittem már minden kismami olyan fegyelmezett mint Natasa és Éva, csak én nem bírok magammal. :D
Igen, pont ez az érzés, ha valami bekattan a fejembe, addig nem nyugszom, amíg meg nem eszem. :oops:
Kata, szilvamaggal kapcsolatban sajnos nem tudok tanácsot adni. Eddig is azt érezted, hogy megakadt, vagy csak most, hogy már eltelt 2-3 nap és nem láttad viszont? (bocs)
csillag25

Kata, sztem menne röntgen nélkül is, de sztem nem akadt meg csak felsértette a nyálkahártyát és ez adja azt az érzést mintha ott lenne valami. Rendesen tudsz enni mindent, ugye? Kenyérhéjat is pl?!

Tücsök, értem. Lényeg a lelki békéd :wink:

Sprite, hát ennyire tényleg nem vagyok kívánós :) Szonjával kétszer kívántam meg sütit, kimondottan vaníliásat,...párom örült is, mert ő nagyon édesszájú,...mire hazaértünk kidobtam a taccsot, pedig ez már nem abban az időszakban volt :?

Engem csak a zabálhatnék kap el hullámokban, de akkor azt úgy rendesen :oops: ...és ehez még baba se kell :oops: :oops: :oops:

Éva, korpás kekszről ugrott be, hogy én azt még szeretem is :lol: Meg a Hamlett és társait is,....férjem csak sajnálkozva nézi az izlésem :wink:

N.

Kép Kép
natasa1975

Könyvajánló :wink:

Ha nem ismeritek, de szeretnétek megismerni egy természetközeli megközelítést a várandóságról, szülésről, gyermekágyról:

Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol c könyvet ajánlom nagy szeretettel.

Évekig hiánycikk volt, de most ismét kapható. Sztem az egyetlen értelmes :oops:

Anti-könyvajánló :twisted:

A suttogó titka I.
(Az említett könyv "nagyon közel áll hozzám" és az első pár oldal után rájöttem, hogy kidobott pénz volt,....még Szonját vártam mikor megvettem.)
Ennek ellenére ha valaki szimpatizál vele vagy csak kíváncsi rá,...írja meg priviben a címét és örömest kölcsönbe adom :wink:

Kép Kép
natasa1975

Kata, ha rendesen tudsz enni, szerintem is csak felsérthette a mag a torkod. De hogy a doki meg tudja-e állapítani röntgen nélkül, azt nem tudom.

Szerintem, és a népi hiedelmek szerint, ha az ember konkrét dolgot kíván, azt meg kell ennie, mert arra a babának van szüksége, tőle megvonni pedig semmit sem lehet. Szóval, habár én sem vagyok túl édesszájú, és szerencsére csak az édeset kívánom, nem konkrét desszerteket, nem bizti hogy jó ötlet eltüntetni minden nyalánkságot a háztól. Szegény férjek az éjszaka közepén szaladhatnak majd felkutatni a mogyorós csokit és társait. :wink:

Hajszálerek nekem is jobban látszódnak a combomon, és a testemen is: hason, mell alatt. Remélem eltűnik majd, mert elég csúnya. Most ugye nem érdekel, de a szülés után bizti zavarna, ha maradnának. A lábak nem lehet, hogy a meleg miatt is elnehezülnek? Nekem legalábbis mintha közrejátszana a meleg.

Lenne egy kérdésem: hallottatok arról, hogy 5. hónap után nem lehet háton aludni, mert oxigénhiányos állapotba kerülhet a baba, mivel a méh súlyánál fogva megnyomhat valami fontosat? Mostanában olvastam, de eddig egyik doki sem mondta, és nem is hallottam. Mit tudtok erről? Nekem olyan jól tud esni ha hanyatfekszem, és a babu is felélénkül olyankor. Csak most így utólag remélem, nem azért ficánkol olyankor jobban szegény, mert bajt okozok neki?
Vendég

No hát lehet hogy tényleg csak felsértette a nyelőcsövemet. Én úgy gondolom a rossz érzés azóta van meg, de hajlamos vagyok túllihegni az ilyen dolgokat... Remélem hamarosan viszont látom azt a fránya magot!

O'hara: én nem tudom melyik hónaptól mondják, de nem ajánlatos háton feküdni. Nem a baba miatt, hanem jobbára miattad, mert elnyomhatnak egy eret, ami a te testedben szállítja az oxigént, és elájulhatsz, vagy rosszul lehetsz. Szerintem a vége felé már nem is esik jól háton aludni, bár én most még szoktam felhúzott lábakkal, mert van hogy jól esik. De jobbára oldalt fekszem, akkor is a jobb oldal a legjobb, mert bal oldalon feküdve a gyomorsav sokkal jobban felkúszik a nyelőcsőbe!

Kata
labkat

Édességhez egy-két gondolat. Az utóbbi hetekben én is nagyon kívánom, valószínűleg, most erre van szüksége a szervezetünknek.
Egyébként pedig minden személy, ill. minden család más, itt is mások vagyunk, teljesen más szokásokkal, én nem ítélek el senkit, akárhogyan is táplálkozik. Nálunk 1 kg. cukornál évente a kávéba több elfogy, ezentúl vallom, hogy a gyerekek inkább itthon egyenek édeset, azt, amit én készítek, mint állandóan a boltban és iskolai büfében vegyék meg a nassolnivalót. Így nálunk sok cukor fogy, de legalább tudom, hogy mit eszünk. Ma például ostoros rétes volt - külön köszönet érte Tulipánosnak mert eddig nem ismertem. Legközelebb nem kakaóval, hanem fahéjjal készítem, mert azt is nagyon-nagyon szeretjük :)

Szerencsére visszérrel nem küzdök, de hajszálérrel igen, eddig is volt, de ahogy telnek a hetek, egyre több van :cry: nem egy esztétikus látvány, az orvosok szerint viszont nem káros, bajt nem okozhat.

Igen, a 6. hónapban vagyunk, nekem már lassan 100 napom sincs hátra. Egyre gyorsabban telnek a napok, lassan már arról írogatunk, hogy ki és mikor szült, mikor melyik baba a hasfájós.

Üdv. Gabi
Vendég

Szilvamag....ezalatt nem jött még ki????3 nap után már távoznia kellene....gégészetre én elmennék.

Kívánósság.Soha,ismétlem,soha nem kívánom az édességet,apa sem szereti,én csak néha eszem a házisütit,amit én sütök bio alapanyagokból,barnacukorból...erre tessék,babó lekvárt kíván minden ebéd után :lol: én főztem be azt is,ma is és tegnap is KELLETT ennem......

Suttogót elovastam és nem tartom értelmesnek....szerintem semmi kézzel fogható és kivitelezhető nincs benne....

Háton alvás.nem tudom,lehet benne valami,de szerintem baj nem lehet belőle...ha úgy kényelmes...

Kép Kép
meli1118

Erről a háton alvós dologról én is olvastam, de nem tudom mennyire kivitelezhető, hogy éjszaka ne forduljak úgy. Én mindig úgy gondoltam, hogy hason alszok, míg a férjem felvilágosított, hogy oldalt és hanyatt legalább annyit lát. :) Legközelebb megkérdezem a nőgyógyászom, mit tud erről.

Lányok, akinek uh-n megmondták a baba súlyát, azt mi alapján/hogyan mérték? Nekem ez kicsit megfoghatatlan, főleg miután sógornőmnek nagy (4-4,5 kilós) babát saccoltak és 3200 grammal született. Hogy lehet így elnézni? Azt tudom, hogy nem kezdő ultrahangos mondta, szóval nem értem. :shock:
csillag25

Hihihi, látom vannak a grillpipisek meg a csokitortások :lol:

A hátonalvás tényleg elsőkörben a kismaminak árt(hat), de nem feltétlenül árt. Van aki már attól rosszul van, hogy az uh-hoz a hátára kell feküdnie. Én egy jó ideje csak az oldalamon tudok aludni gyerektől független,...Szonjával viszont sokszor ébredtem arra, hogy a hátamon vagyok,...nem volt semmi bajom,...úgy volt kényelmes.
Ha nem kényelmes mert lezsibbadsz vagy a babának nem jó úgy is spontán helyzetet változtatsz. Hiába döntöd el, hogy te peddig majd csak a balodon alszol ha forduláskor nem ébredsz meg,...

Labkat, sztem egy felnőtt székletben egy szilvamag nem feltétlenül észrevehető :roll: Ha nem hagy a dolog hívd fel a dokit és majd ő megnyugtat :wink:

Meli, esetleg teljeskiörlésű lisztből sütsz?! Mert akkor az érdekelne :lol: Most nem azt kell képzelni, hogy nálunk soha nem fogy édesség csak én nem szeretem. A gyerek mértékkel (meg tud állni) apa meg ésszel eszik ilyeneket. De az tény, hogy mindenben fele annyi cukrot teszek mint írják és még nem jött vissza soha az, hogy ne lenne elég édes. És ha választani kell (mert egyébként szeretek főzni főleg ha nem muszáj) akkor inkább valami sósat csinálok.

N.

Kép Kép
natasa1975

Csillag a baba súlyát tudtommal a gép kalkulálja adott paraméterek alapján illetve van egy táblázatuk. És hát igen, jó sokat lehet tévedni. Én ezt azzal magyarázom, hogy baba függő, hogy a végső napokban mennyit hízik, hízik e egyáltalán,...mert nem közvetlen szülés előtt saccolnak. Meg akkor már a mérés is nehézkesebb,....

De minden érték egy kicsit sacc, mert ha megnézed akkor az uh gépen mikor mér (és belövi a baba korát) akkor van egy érték,...a gép kiírja, hogy ez hány hetesnek felel meg és van mellette, hogy +/- akár 19 nap. Az meg nem kevés. De gondolom ez is azért, mert nem minden kisbaba követi a tankönyvi méreteket se most, se később.

N.

Kép Kép
natasa1975

Köszi Natasa, valahogy így gondoltam én is. :wink: Most már egyre jobban várom, hogy nekem is mondjanak súlyt hétfőn, még ha csak sacc is. :) Főleg mert a védőnőm szeméremcsont-fundus távolságnak 23 cm-t mért és azt mondta, hogy ennek általában kettővel kevesebbnek kell lenni mint a terhességi hét, vagyis 21 cm, szóval lehet, hogy nagyobb a baba (vagy a méh). Persze ma már nem hagyatkoznak erre a távolságra a net szerint, ez még az uh előtti időkben adott inkább támpontot.
csillag25

Tücsökbogár, és mennyire fér be autó csomagtartójába az a kocsi? Nekünk ez fontos lenne, mert megyünk elég gyakran. A súlya nem zavar. Amúgy nagyon tetszik, jó lenne egy ilyen, belelkesedtem! :) És a hátsó fekvő része az milyen hosszú? Állítólag még azzal szoktak gondok lenni testvérkocsinál, hogy a hátsó részt hamar kinövik, mert rövid.

Kép

Kép
nóna

Csillag,...életemben nem mértek méhet nekem. Csak könyvben láttam (még anyukámé volt,..nem mai gyerek).
Gumimaci nekünk legutóbb kb 35 dgk volt :lol:
Ma már tuti több, mert egyrészt telik az idő, másrészt meg ma valahogy megugrott a hasméretem :shock: lehet a zabának is van köze hozzá :lol:

Jáj, most fejeztem be a munkám,....és még csak 99%-os :?

Írígykedem rátok, akik csak most fogtok babakocsit venni,...nekem anno az volt a legizgibb :)

Megyek aludni,...bár pocakbébim most ébredt.

Jó éjt!
N.

Kép Kép
natasa1975

meli: hát terhesség alatt azért nem működik olyan flottul az emésztés mint normál esetben :wink: egyébként ma már jobb mint tegnap! Jövő csütörtökön elmegyek gégészetre, ha nem érzek javulást!

Én még csak az 5. hónapban vagyok, de lassan én is kezdem a 6-at! :)

csillag: a babák súlyát csak a mért értékek alapján saccolják. Nem pontos tényleg. Barátnőmnek 3500g körüli babát saccoltak, és a lurkó 4kg fölött volt... Nekem a lányokkal nem is saccoltak semmit, csak most először! Nekem sose mért a védőnőm szeméremcsont-fundus távolságot :roll:

natasa: én is ezen gondolkoztam, hogy lehet hogy nem is látom újra a magot, még akkor sem, ha távozik. Főleg hogy mostanság meglehetősen nyuszisat produkálok :D

Kata
labkat

Sziasztok.
Én még nem kérdeztem meg soha, hogy kb. mennyi a baba súlya.
Amikor a Joellel babás voltam és már a vége felé jártam akkor én mondtam a páromnak, hogy ő egy kicsit nagyobb lesz mint a két nagyobbik fiam. Igazam is lett, a két nagy fiam 3150g-al születtek a Joel 3320g-al született.
De hosszra nem lett nagyobb.
Én most voltam szerdán a terheléses vérvételen, majd jövő héten kapom meg az eredményt.
Majd 2 hét múlva megyek a dokihoz is vissza, na meg a védőnőhöz is.

manocskak

Labkat!
Szerintem is csak felsérthette a nyelőcsövedet.Ha székrekedéssel szenvedsz,akkor szerintem 2-3 napot még simán lehet hagyni a magnak,hogy kiürüljön.

Natasa!
Annyira irígylem az olyanokat,akik képesek megvonni a cukrot az étkezésből.Ha nem is teljesen,de ilyen nagy mértékben.Én tuti nem bírnám.Mi annál sokkal édesszájúbbak vagyunk.Nővérem szokott glukononnal sütni sütiket,mert a kisebbik lánya cukorbeteg,de valahogy nem olyan az íze,mint a cukorral készültnek.De ez is szerintem rászokás kérdése.A barna magvas kenyeret is eltartott egy ideig még megszoktam,aztán most meg az volt a furcsa,hogy át kell szokjak a fehérkenyérre.Biztos furcsa lesz,majd megint barnára szokni.Idő kérdése szerintema dolog és mindent meg lehet szokni.

A baba mért adatai alapján számolja a gép a súlyát,de elég ha 0,5mm-t "téved" a doki,máris más a súly.Zizut nekem szülés előtt 2 nappal 3700g-ra mérték, és kerek 4kg-al született.Pedig az utolsó napokba már fogy a baba és általában túl mérik a babát.Úgyhogy ezek igencsak körülbelüli adatok.
Vendég

Nóna!
Nem tudom milyen kocsitok van, én jelenleg egy pici fiat puntóval járok, annak a csomagtartójába szélességre pont becuppan.
A fekvőrész nekem nem tűnik rövidnek, még jó 20 cm hely van a babón kívül, addigra meg úgysem fekve fog utazni.

tücsökbogár

Natasa,igen teljes kiörlésű,vagy ha finomított,akkor meg tönköly liszt.Azért nem minden süti finom barnának :lol: receptek dögivel vannak a neten,én is innen mazsolázok.És ne tessék ám azt hinni,h én soha nem bűnözök,néha beszalad egy kakaós csiga.....de alapból nem vagyok édeskedvelő.

Labkat,soha nem nyeltél még szilvamagot :?: :?: :lol: :lol: nyugi,észreveszed,amikor kijön :lol: :lol:

Csillag,nekem azt mondta a dokim,anno még,h a fejkörfogat,combcsont,mellkaskörfogat,stb.arányai adnak egy meghatározó számot.Meg azért egy szonográfusnak,aki látott már egy pár terhességet gondolom van mihez viszonyítania...

Tücsök,te hogy bírod a 2 picikével pocakkal???

Olga,és te milyen sütiket sütsz????

Csajok,nálam a mai nap a csúcs.Ha holnaptól nem lesz 20fok,én meghalok.Olyann nehezemre esik itthonról kimozdulni és itthon meg bugyiban trikóban izzadok,mint a fene.Ja,nálam a niveák és a herbinák beváltak,mint szagfogó :lol:

Kép Kép
meli1118

meli: még tényleg nem nyeltem le szilvamagot emlékeim szerint... de a terhesség eléggé elhülyített, úh lehet hogy mégis :lol: :lol:
A hűvöset már én is nagyon várom! Állítólag Győrben már esik reggel óta, de itt még elég meleg van, alig vonszolom magam. Épp most dumáltam a skype-on egy barátunkkal, és nem érti, hogy miért nem vagyok túl aktív... de hát két gyerek van bennem könyörgöm, és még ti is, akik egy babát hordtok megszenveditek ezt a meleget, ugye???

Kata
labkat

Labkat,hát megérzem és elhiszem,h te méginkább!!!!Én alapból sem bírom a meleget!!!!Terhesen meg aztán gáz!Ti merre laktok????

Kép Kép
meli1118

Akkor csak nálam ilyen buzgó a -huszonéves- védőnénim, fundus távolság mérésében. Még a falon is kint volt egy táblázat, adott héten, mennyi értéknek kell lenni. Lehet az ókorból maradt ott? :D Bár elég újnak tűnt... Mérte még a haskörfogatom és nézte a babóca szívhangját is.

Már alig várom a hétfőt, hogy találkozzunk újra a kis porontyunkkal, remélem jövök majd jó képekkel. :wink: A súlyt is megkérdezzük, ha már így kiokosítottatok a témában. :D

Azt én sem bánnám, ha hűvösebb lenne, olyan fülledt meleg van, főzni sincs kedvem. Eddig halogattam, de most már elkezdtem. Még szerencse, hogy későn reggeliztünk.

Kata, én is elég nyuszis vagyok mostanában -bár baba előtt is volt rá példa- pedig kefír, ivójoghurt, minden be van tárazva, vettem ma almát is, már csak meg kellene enni. :)
csillag25

halihó mindenkinek :-)
ez a meleg borzasztó, én is alig bírom...
és a másk, hogy eddig fennhangon mondam, áááá én nem vagyok kívánós... de ma tudatosult bennem, hogy igenis az vagyok... ráadásul olyanért bolondulok, amiből egy kortyot sem lehetne...
redbull.
meghalok még az illatáért is.
nem találták még fel az energia és adalékanyag mentes energiaitalt terheseknek?????
vagy milyen italnak van még ilyen íze????????
két minikortyot engedélyeztem magamnak és mennnnnnnnnyei volt :-)
Vendég

Gombi, jót röhögtem a redbull-kívánásodon! Asszem megdőlt az elmélet, hogy azért kívánja az ember, mert valami hasznos anyag van benne amiből hiánya van! Bár lehet, hogy annyira egészségesen élsz így terhesen, hogy a szervezetednek hiánya van műanyagból! :lol: :lol: Nem hiszem, hogy bármi más természetes italnak lenne még ilyen íze, csak annak, amit ugyanolyan E-vel ízesítettek! :lol:

Én meg folyton édességet zabálnék, ha lehetne, így csak kicsit bűnözök mindig. :oops: De egyre nehezebb megállni!

Itt is baromi meleg van, épp lámpabúrát festek a leendő gyerekszobába (ami most még csak egy iszonyú kupleráj rengeteg kidobandó cuccal) és izzadok közben!

/
lemonsong

Sziasztok!

Jadore! Visszajelöltelek! :) Bocsi de így ünnepekben nem voltam gépközelben. Hétköznap sokat vagyok msn-en!
Vendég

Én korábban bírtam a meleget, de most ha bármilyen ruha hozzámér egyszerűen ömlik rólam a víz, de szó szerint. Reggelre lett is a pocakom tetején három pici viszkető kiütés, szerintem ez is a melegtől van - legalábbis remélem. Éjjel is arra ébredek hogy csurom víz a hajam meg a hálópólóm, hiába van nyitva az ablak.

Csillag, gratulálok a védőnődhöz. Az enyém magasról tojik rám meg a gyerekekre is. Eddig kb kétszer lett volna rá szükségem, de akkor éppen nem volt elérhető. Most legutóbb pl elfelejtett szólni, hogy a megbeszélt időpontban szabadságra megy, úgyhogy fölöslegesen várom. Így másnap becaplattam a városba a helyetteséhez, de őszintén szólva százszor szimpibb volt.

Gombi :lol:
Biztosan nem ártottál a minikortyokkal.

Nálam változó hogy mit kívánok meg, van hogy édességet, van hogy mást. Ma délben pl akkora tányér töltöttpaprikát vágtam be, hogy még mindig alig szuszogok.

Meli, hát nem mondom hogy könnyű, de apa nagyon sokat segít így az ünnepekben és most éppen véletlenül egyszerre alszik a két srác - fel kéne írnom, hogy ez is megtörtént. :wink:

tücsökbogár

Én is nevettem egy jót a redbullon és magamban fel is idéztem az ízét,sőt meg is kívántam....amit gyakran veszek,az a szénsavas gyömbér....sz sem egy egészséges ital,de heti egy fél l-t muszáj meginnom....mert valahogy jót tesz háborgó gyomromnak...

Nyuszibogyósok,ami fix,hogy segít,az az apró szemű fekete szőlő.Most érik anyósoméknál,anniyra imádom és nem ehetek meg csak max.3-4 szemet,mert másnap egyből f..sok....bocs...meg még nálam bejön a habos tejes kávé.Apa minden vasárnap megörvendeztet vele,ennyit engedélyezek magamnak.fél l-es bögrébe nagyon kevés kávé,tele habosított tejjel és fahéj a tetejére.Vasárnap mindig3-4x megyek wc-re...

Kép Kép
meli1118

Tücsökbogár, én is nagyon örülök a védőnőmnek főleg, hogy az első pár hónapban egy középkorú hölgy volt. Ő is nagyon kedves, lelkiismeretes volt, de most valahogy még kötetlenebb a kapcsolat, hogy ilyen fiatal a lány. Azóta még annyi para sincs bennem mikor odamegyek. Na nem mint ha lett volna izgulni valóm, de biztos fehér köpeny szindrómám van/volt. :D
Azt nem tudom tanácsok terén mit kapok majd -gyerkőce még tuti nincs, persze attól mondhat jókat- de már most felajánlotta, hogy hívjam nyugodtan, ha kérdésem van. :wink: Ja, és ő még nem akart "családlátogatásra" jönni... :)

Gombi, még sok mindent nem találtak fel várandósoknak. :) Amikor valami ilyen eszembe jut, mondom a férjemnek és ő rögtön "céget akar alapítani", hogy biztos más várandósnak is lenne igénye rá. Már csak az a kérdés, hogy hány napig tartana, nálam is olyan gyorsan változnak a dolgok. :oops:

Meli, köszi a tanácsot. A baj csak az, hogy a fekete szőlővel nem vagyok kibékülve, de lehet, hogy a cél érdekében bevetem majd. A habos tejes kávé jobban hangzik. Hmmm... Nekem macikávém van itthon, abból szoktam kutyulni sok tejjel, egyébként nem vagyok kávéivó. A habosított tejet ilyen kézi (mixer) habosítóval csináljátok?

Most jut eszembe, én még életemben nem ittam redbullt, de most már kezdek kiváncsi lenni az ízére. :oops:
csillag25

csillag: jövő hónaptól nekem új védőnőm lesz, hát kíváncsi vagyok mennyire lesz túlbuzgó vagy mennyire nem. Inkább legyen az előbbi, mint az utóbbi!
Egyébként amint terhes lettem, nyuszis lettem. Én már ebből is arra tippeltem, hogy terhes vagyok és hát igazam volt :lol:

gombi: furák ezek a kívánósságok. De hogy redbullt inni? Hát nem vagy semmi kívánósság terén :lol:

Én is össze vissza kívánok meg dolgokat. Eleinte a sajtot nagyon zabáltam, de ez elmúlt. Most szőlőzök és az jól is esik. Amúgy sós után édeset, édes után meg sósat kívánok folyamatosan :lol: Még jó hogy sok helyet foglalnak a picik, és így nem bírok sokat enni :lol:

Kata
labkat

Na csak,hogy gyarapítsam a furát kívánók táborát ma vacsorára túrógombócot ettem természetesen tejfölösen-cukrosen,majd mustáros virslit :oops:

Meli!
Szerintem semmi gond a gyömbérrel :wink: Imádom! :D

Ki mit főz holnap?Nekem semmi ötletem.Igaz maradt máról egy nagy rakat sült hal,de én inkább valami édeset... :roll:
Vendég

Na, kész a lámpa, azt hittem már sosem lesz vége!

Nekem a védőnőm nagyon aranyos és kedves, csak hát, hogy is fogalmazzak finoman, nem egy lángelme. Persze lehet, hogy csak a stílusa ilyen, de mindenre annyira rá tud csodálkozni amit mondok, mintha nem is ez lenne a szakmája. Nem hiszem, hogy valaha tanácsot kérnék tőle bármiben is, de kedvesen el tudunk beszélgetni. :) Remélem családot látogatni nem nagyon akar, eddig még nem jelentkezett be. :lol: Biztos van, akinél van értelme ennek a védőnős rendszernek, de nekem az összes vizsgálatot az orvos intézte, a védőnéni csak tőlem kérdezgette az eredményeket aztán meg sajnálkozott, hogy szegény én, mennyit vizsgálgatnak ezek a gonosz orvosok. :lol:

Holnap szerintem a férjem fog főzni, már emlegetett holmi töltött padlizsánt...

A porcukros-tejfölös túrógombóc kívánásában semmi furcsát nem találok, bármikor képes lennék megenni egy nagyobb adagot! :lol: Virsli dettó. Bár lassan nehezebb lenne összeszedni azt, hogy mit nem ennék meg. :lol: Eszméletlen sokat bírok enni, látszik is az eredménye, gömbölyödök szépen... :shock:

/
lemonsong

Csillag,van kávégépünk!!!!Nászajándék és nagyon jó!!!

Olga,mi nem főzünk,most jöttünk be a kertből,lecsót bográcsoztunk és maradt.De ami ötlet és édes:túrószsömle(de a túrógombóc után nem az igazi)máglyarakás,gyümölcsleves...észrevetted,hogy mi napra pontosan egyszerre járunk???

Kép Kép
meli1118

Kata, kívánom, hogy aranyos védőnőd legyen és jó viszonyt sikerüljön kialakítani vele. Tudsz róla valamit, hogy idősebb vagy fiatal? Majd írd meg a tali után a benyomásokat. :wink:
Most még örülsz, hogy sok helyet foglalnak a picik, de majd ha nyomják mindened... :oops: Nekem csak egy babóca van, de mostanában -főleg a gépnél görnyedve- érzem, hogy nyomódnak föl a szerveim, néha szúr is. Mi lesz még később? Kívánom, hogy neked ne így legyen és könnyen viseld majd a kis huncutok növekedését. :D

Olga, a túrógombóc nekem is jöhetne fincsi édesen, de a virslit passzolom. :lol:
Főzési ötletekből kifogytam, a mai napig volt csak meg a menü, én sem tudom mit csináljak holnap. :shock: Lehet, hogy túrógombócot? Bár a férjem nem egy túrókedvelő így neki akkor külön csinálhatok valamit. :roll:
csillag25

Ja Meli, úgy könnyű. :lol: Hát nekünk felesleges lenne kávégép, főleg, hogy egyikünk sem kávézik. De mindig megnézegetem a gépeket a műszaki áruházakban, valahogy a hangulata, a szertartás miatt néha jó lenne. :)
Hmm, a máglyarakás is jól hangzik.
Lemonsongnak igaza van, lassan nehezebb olyat mondani amit nem ennék meg. :oops:
csillag25

Meli!
Igen-igen!De a táblázatba nme tűnt fel :roll: Te is 23-ra vagy kiírva?Igaz nekünk ez szerintem nem jó időpont,mert mensi alapján és az eddig UH-k alapján is inkább 27.Bár alami azt súgja szenteste lesz a dologból...Felétek az a gólya járt akit mi rendeltünk,a kisfiúkat potyogtató :D

Csillag!
Én ugyanígy vagyok,állandóan lesem a szebbnél-szebb kávégépeket,én bezzeg csak nagyon ritkán iszom,max capuccino.Engem is inkább a hangulat az illat ragad meg.

Én amit bármilyen formában megtudok enni bármikor: túró és a dió.Imádom őket a létező összes formájukban.Múlt héten pl sütöttem diós rácsost,amit sikerült még aznap betermelni :oops: Na nem egyedül :D

Mi szept 5-én megyünk lagziba,igazi falusi lagziba.Gondolhatjátok mennyire készülök már süti zabálásra....
Vendég

csillag: szerintem a túrógombóc után a virsli tök normális. Én alapban édes után sósat kívánok, nem még terhesen.
A védőnőt aki lesz már ismerem. Egyenlőre egy helyettes, de én már szerintem csak vele leszek kapcsolatban. Pársor találkoztunk már, de nem volt érkezésem vele beszélgetni. Na majd kiderül, hogy milyen kedves egy személyes találkozás alkalmával!
Amúgy a pocakom biztos lassan egyre terhesebb lesz. Főleg a vége felé, én úgy számolom, hogy talán október közepétől végétől már alig marad magamnak hely a babák miatt... De örülök, hogy ezt is megtapasztalhatom. Remélem minden rendben lesz a fejlődésük terén és a szüléskor is!

Én se tudom mit főzzek ma, de elmegyünk vásárolni délelőtt, mert aránylag kifogyott a fagyasztó. Lehet hogy gyorsan reggel összedobok egy tárkonyos csirkeragu levest, azt nagyon szeretjük
:D Aztán valami sütit is, hogy legyen mellé valami!

meli: felcsigáztál a túrós zsömlével. Azt hogy kell csinálni??? Még gyerekkoromból rémlik valami, de nem tudom, hogy hogy is nézett ki...
Én is valahogy karácson és szilveszter környékén fogok szülni :D

sprite: én úgy vágyok egy lagziba, de nem igazán akar senki házasodni a rokonságban :? Pedig én is úgy zabálnék sok sok sütit :) Azt szeretem a legjobban, ha haza jövünk a tálca sütivel, és hajnalban nekilátok kajálni a sütikből. :D Volt idő, amikor felszolgáltam lagzikkor egy fogadóban, és sütikirálynőnek hívtak, mert állandóan a sütiket zabáltam :D :D :D

Kata
labkat

Olga,falusi lagzi,húúúú!!!!!Aranysárga húsleves és hurka,majd a sütik....na van mire gondolnom ma.Én 25-re vagyok kiírva.De persze az olyan ritka lenne,ha napra pontosan szülnénk...

Túrós zsömlét én így csinálom:levágom a zsömlék tetejét.a túrót összekeverem a zsömlék kiszedegetett belsejével,tojássárgájával,van.cukorral,cukorral és mi nagyon mazsolásak vagyunk,ezért sokat bele.Aztán a zsömléket beleáztatom egy pill.ra meleg cukros tejbe és beleteszem tepsibe.Beletöltöm a tölteléket és a tetejét megkenem kis vajjal és tojással.Megsütöm..Kész.Jó étvágyat!

Csilag,habos tejet egyszerű kézivel is nagyon jól lehet csinálni!!!!És a kakaó is sokkal finomabb belőle...

Többiek???

Kép Kép
meli1118

Sajna én annál nyuszisabb vagyok, hogy a gyümik vagy a habos kávé megoldja a dolgot, de azért szerencsére vannak még lehetőségek.

Na most megkívántam az édességet, apa el is ment egy kis gyümölcsrizsért. Én is imádok főzni, de mostanában sajna az a fő szempont, hogy mit tudok nagyon gyorsan összeütni. Na azért nem éhezünk ám. :wink:

tücsökbogár

Sziasztok Szépleányok! Köszöntöm én is az új csatlakozókat a fórumhoz, igyekszem visszaolvasni mindent, de most csak egy gyors bejelentkezésre van időm, este érkeztünk haza a nyaralásból. Jó volt... hatalmasakat aludtunk, pihentünk, töltődtünk éééés gigapocakot növesztettem. :lol:

Szóval, jól vagyunk. :)

cucka

Hol van már pumipumi? Nem letelt már az idő és jönnie kellett volna?

Én is nagyon lightosan vagyok újabban, csak átfutom néha a sorokat, majd ha lemegy az iskolakezdési láz, jövök többet. Tanulunk, ismételjük az anyagot, tanszervásár, új iskolatáskát találni sem könnyű, tankönyv vásárlás a suliban, cipők...huh...annyi minden van!
Örülök, hogy előbb-utóbb mindenki bejelentkezik, ha csak pár sor erejéig is. Majd ha esik az eső ...! :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

meli: hát ez a túrós zsömle nagyon jól hangzik. Bár elterveztem, hogy veszek most egy kis zsömit, de elmaradt. Viszont az ebéd is másképp alakult. Vettünk gombát, és fincsi gombalevest főztem, a férjem meg gombás tokányt kagylócska tésztával 8)

Eddig alig mozogtak a picurkák, de most hogy leültem, nagyon beindultak!

Ja és voltam Müllerben. Szaglásztam parfümöt, bár csak hármat, mert még pár hónapja kinéztem magamnak kettőt, ami tetszett, de most már nem is annyira tetszik az egyik, viszont van egy új kedvenc: a régi a Gucci envy me 2 parfümje, de sajnálattal hallottam, hogy ez már kifutó termék, de most mutatott a csaj egy szintén friss illatot, ami a Versace Versace Versense. Olyan jól tartja az illatát, és nem is erős, édes illat, hanem virágos-fás. Itt van a csuklómon, és folyton szaglászom :)
Bár ez csak álmodozás, mert most babakocsi kell, meg ágy Verusnak, és lehet hogy beújítunk egy mosógépet is. De hátha lesz némi plusz, és kaphatok egy ilyen normálisabb parfümöt is! Mióta nem dolgozok, nem nagyon használok parfümöt...

Na és képzeljétek, voltam a Tescoba, és vannak helyes Mici mackós body-k 2100-ért 3db és sima fehér 1500-ért 3db. Elég jó minőség, és olyan picikék. Sajnos az itt nálunk lévőben nem volt csak rövid ujjú, de azt kapok kölcsön többet is. De majd anyuék mennek Budaörsre, és megkérem, hogy nézze meg ott is, hogy van e ilyen áron, mert azért szerintem ez nem olyan rossz!

Kata
labkat

Labkat!

Mi is szeretjük a tescos bébiruhákat - bár én disneyellenes vagyok - , jó kis pamutrucik és elég nagy a választék is és tényleg nagyon jók az árak, meg még akciózni is szoktak. Amiből hiány van az a jó minőségű vastagabb ruhák télre.

tücsökbogár

Lányok! Valószínű hétvégén felfáztam. Kamillateát csináltam mézzel. Nem tudom tehetek-e mást??? Mondjuk ha pár napon belül nem múlik akkor elmegyek dokihoz. Mintha a petefészkeim fájnának és a vesém. Tudtok esetleg valamit, hogy így kismamaként mit tudok csinálni? Köszi
Vendég

Húúú Melinda sajna nem tudom mit tehetnél. Vannak jó kis gyógynövényes praktikák, de mivel a jobb vigyázni ezekkel a terhesség idején, szerintem jobb mielőbb felkeresni a dokid. Ha a petefészkeidet és a vesédet is érzed, ott már kevés a kamillatea. Az én nődokim a lelkemre kötötte, hogy probléma eseténe menjek rögtön orvoshoz, mert jobb az antibiotikum is, minthogy valami fertőzés a babát elérje.
Vendég

melinda: szerintem is kérd ki a dokid véleményét, esetleg telefonon is adhat tanácsot. A kamilla szerintem jó, csak az első trim-ben tilos, de aztán nem tiltólistás!

Kata
labkat

Sziasztok!
Most tenyleg csak roviden.

Melinda,...irany a doki es ha szukseges akkor AB. A kamillatol meg felfazasra van szazszor jobb tea mint kulsoleg mint belsoleg (cickafark, medveszololevel,...) egy normalis urologus ezt mar magatol mondja :wink: Es sok-sok vorosafonyale! Kimondottan hugyutakra idealis es semmi sem tiltja, hogy varandosan fogyaszd. Addig is sok-sok folyadek es sok-sok pisi, hogy ne legyen pangas a holyagodban. Gyors jobbulast neked!

Hu csajok ezekkel a kajakkal,...akkor mar en a virslit valasztom :wink:
Nem ittem meg en sem Redbull-t soha, de max csak a reklamjai tetszenek,...valahogy nem is kivantam soha az ilyesmiket :roll:

Viszont igen,...en is megkivantam most a 4 napban valamit,...csipos marhahuslevest (Smack),...abban is rengeteg a vitamin :lol: Meg is foztem, de senki mas nem kapott belole, mert mire meghult volna, mar nem maradt a labasban :oops: :lol:

Nem vagyok en nagyon onmegtartoztato,...nem azert nem eszem cukrot,...egyszeruen ne szeretem az edeset. Kicsikent is talan a fagyi volt az, amit szerettem. Szeretek helyette mas egeszsegtelent :wink:
Hihihi a cukros, tejes kavetol anno en is szaladtam,...de mar ket eve nem kavezom (elotte viszont le se merem irni mennyit ittam keserun, minden nelkul),...a cegnel eltt egy szupi automata,...kiprobaltam,...meg baba elott,...olyan szarul lettem, hogy magam is megijedtem. Azota inkabb nem eroltetem.

Kivanok mindenkienk az elvarasainak megfelelo vedonot!

A pest vedonom nagyon szimpi volt. Izgultam is, hogy most majd nem lesz szimpi,...de poz. csalodtam. Nem lihegi tul a dolgokat, nem akar okoskodni es nem omleszt ram sok-sok hulyeseget. Nekem ez a fontos,..majd en kerdezek ha valamit akarok tole :wink: Csaladlatogatas majd lesz, de addig meg sok ido van,...egyenlore nezze meg a pisim azt jo napot! :wink: (Fiatal, 4 gyerekkel)

Megsem lettem tul rovid pedig doglodik a billentyuezem,...bocsi a nemletezo ekezetekert :?

Holnap nekem hajnali keles, de ti aludjatok mig tudtok :)

N.

Kép Kép
natasa1975

Melinda, mielott itt megostoroztok cickafarkot NE (bar egyes forrasok szakertelmet inkabb megkerdojelezem mint elhiszem), de medveszololevelet lehet varandosan. A dokinal kerdezz ra, ezek mar-mar annyira elterjedt dolgok, hogy sztem tudni fogja. Vihetsz hozza mindjart reggeli pisit is, mert sima teszttel kideriti van e benne pl genny. (urologusrol beszelek)
....es vorosafonyale meg sok folyadek

Pa!

N.

Kép Kép
natasa1975

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?