A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Hát, nálunk is a lustaság miatt van :lol:

De szörnyű, ha körülnézek, így sosem jutunk egyről a kettőre...

Klári

Kép
claracroft

[quote="uxi"]P írta:uxielenkavödör: én most készülök majd venni egyet, de nem egyesével becsomagoltatva a pelust, hanem teszek majd bele egy nejlonzacsit, s abba gyűlik egész nap. VAn valakinek ezzel tapasztalata? Tényleg nem negedi ki a szagot?

Uxi, nekünk Angelcare van. Nem jön ki belőle a szag :) 1 a gyerekszobában van, 1 a nappaliban a játszósarok mellett

Kép
Kép
alma26

Clara: mintha csak rólunk beszélnél ;-) ugyanez megy nálunk is. Tegnap mondjuk a férjem összeszedte magát, mert miután én egész délután takarítottam, amíg ő aludt (és helyette a teraszt kellett volna rendbe tennie - immáron 2 hete ígérgeti), este nekiállt 10ig tényleg mindent elpakolt a teraszról. Mára már csak a sepregetés+takarítás maradt, kíváncsi vagyok, megtörtént-e. De ha szólok neki, akkor dafke nem csinálja meg...

Nálunk egyébként a legrosszabb az, hogy a komoly beszélgetések is így elmaradnak, ami hosszútávon nem túl egészséges.... :?

Hékás, őszintén, fogalmam nincs hol van a minimanó, mert én meg arra nem figyeltem soha, de AKire mondta, hogy mellette :P Egyébként parkolni az utcán lehet, meg van valami parkoló (az a minimanó előtti udvar lehet) de nekem az nem volt szimpi, így az utcán parkolok. Ha szerencsém van, olyan tuti helyen, hoyg az ablakból rálátok a kocsira. Ja, és a sínek túloldalán is rengeteg a parkolóhely.

Kép
szerencsemák

[quote="szerencsemák"] írta:szerencsemákA hálózsákot többen is írtátok, én még azon filózom, hogy akarom-e. Az egyik könyvben van egy jó módszer, hoyg takarjuk be a gyereket, hoyg ne tudja kitakarni magát, illetve láttam speckó takarókat is (pólya-szerű) amik állítólag csodát művelnek a gyerekkel, de még nem olvastam utána.

Emma nem szerette a hálózsákot kicsinek. Sima pléddel betakartam és nem is takarta ki magát. 9 hós kora után kapott zsákot, akkor már nem volt ellenvetése

Olyan csodatakarót kaptunk mi is, de nekem nem volt szimpi és ki sem bontottuk

Kép
Kép
alma26

[quote="szerencsemák"]A írta:szerencsemáklma: angliában hol veszitek a babakocsit?

A Maclaren a Mothercareben volt akciós (itthon majdnem a duplája). A Quinnyt Ebayen néztem újonnan. Kb 50%-kal találtam olcsóbban , mint itthon. Ezt végül mégis itthon vettem, mert az Ebaynél 4000fttal drágábban találtam egy akciós bemutató darabot. Ennyiért nem cipeljük. Elég lesz a babarucikat és az egyéb rendelt cuccokat :)

Kép
Kép
alma26

A babakocsikat én is folyton nézegetem, de még nem tudtam eldönteni, hogy melyik lenne az ideális. :? :oops:

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Egyenlőre csak benéztem életjelet adni magamról, aztán jövök majd reagálni is, csak még nem végeztem a visszaolvasással. :) Nálam minden okés, jól sikerült a szombat este. :D

Szóval majd még jövök. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Alma, ti is úgy használjtok, hogy egy zacskót tesztek bele egész napra?

KépKépKépKépKép
uxi

Brigi!
Már nagyon szeretném tudni, hogy fiú vagy lány. Remélem igazad lesz és csütörtökön megmutatja magát.

Klári!
A közös lustálkodás sajnos nálunk is megy. Amikor apa itthon van hétvégén vagy szabin, szinte sehová nem haladunk, hanem amikor Marci alszik mi is lustizunk….Pedig én ilyenkor tudnék nagyokat takarítani, de valahogy nincs hozzá kedvem.

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima

Nekem is sokat keményedik a hasam és ma a derekam is nagyon hasogatott. Igaz, ma sokat dolgoztam. Délután aludtam , azóta mozdulni sem tudok. Holnap megyek dokihoz. Kíváncsi vagyok mit fog kitapogatni!

Clara

Ne félj, januártól lesz egy kiváló felnőttprogram-szervezőtök! Lesz aki beossza majd minden perceteket. Egyébként, jó hogy most írásba adod ezeket a dolgokat, és mondjuk majd 2 év múlva visszaolvasod. Nagyon szeretném, akkor látni az arcodat…… Egyébként nem is értem, hogy akinek nincs gyereke, és nem is akar, az mivel tölti az estéit, a hétvégéit!?! Annak mi értelme van reggelente fölkelni az ágyból, amikor csörög az óra. Hogy tud magába életet lehelni.

Kima, Francesca, Twist

Ugye mi négyen vagyunk a túlkoros brigád (35 felett)? És ha jól figyeltem, ti sem csináltattok magzatvízvizsgálatot? Ha így van , ti milyen eredményekre alapoztok? És milyen kockázatbecsléseket kaptatok? Jó lenne összefoglalni. Nekem szerdán kellene mennem, de nem nagyon akarok. A ti érveitekre is kíváncsi vagyok. Holnap döntök. A dokim erőszakosságától függ. Hajdu K. azt mondta, ha nagyon erőszakoskodik, szúrassa meg magát ő.

Nekem a Down sz. kockázata, négyes teszt alapján, 1: 12 000.

AFP : 1,24 MoM

12. és 18. heti genetikai UH OK.

Egyetlen aggasztó info a Pyelon tágulat. DE azt olvastam, ez egészségeseknél 1%-ban , Downosaknál 2%-ban fordul elő. Hajdu K. azt mondta, hogy mivel ez az egyetlen probléma, ezért ezzel nem kell foglalkozni.

Trudi
turorudi6

Uxi: mi a saját töltőjével (anno a teszveszen volt nem eredeti olcsón hozzá) és nagyon sokáig jó
Amikor kicsi volt Emma akkor sok pelus volt, de picik. Most nagyobb a pelus, de kevesebb

Kép
Kép
alma26

Rudi!
Nagyon kíváncsi vagyok mit mond neked holnap a dokid! Nekem péntekre van időpontom a dokihoz (ma csak az aszisztensével beszéltem és neki nem mondtam mi van, így pénteki az ip), de ha tovább így megy, akkor holnap felhívom, mert mostmár az egész csípőtájékom fáj és a (bos máshogy nem tudom leírni), a lábam közötti csont is sajog...... Jaj, már megint panaszkodom. Bocs :oops:
Még nem múltam el 35 :D Októberben leszek 34, de megcsináltattam az integrált tesztet. Annak az eredménye:
Down: 1:8000
Edwards: 1:100000
Velőcső: 1:3700

Életkori kockázat: 1:430
Tehát elvileg negatív.
A mai AFP: 31
MOM:1,0

Elvileg minden negatív, nekem a 12. héten mért tarkóredő volt egy picit vastag, de még benne volt a tartományban. Pénteken beszélek a dokival, de szerintem nekem nem kell az amniocentézis, de kíváncsi leszek az Ő véleményére.....

Kima
Kép
Kép
kima75

Ne feledkezzetek meg fikuszkáról sem :)

Nah, én letudtam a nődokit is, már visszajött nyaralásból, pedig azt hittem, a helyettese lesz. Teljesen zárt a méhszáj :P Nagyon jó kedvem lett, teljesen megnyugtatott :) Megünnepeltük egy kis IKEA hot-doggal, mindketten imádjuk. :) Hazaértünk, kipróbáltam a babakocsi ki-be csukást, nem vészes...

kima: te 75-ös vagy, nem töltöd még be a 35-öt szülésdig... miért merült fel az amniocentézis?

Klári

Kép
claracroft

Én a 35. szülinapomra várom a tesót, de fel sem merült hasbaszúrás...

Kép
Kép
alma26

SZCSM!
Ha ez segít, akkor nekünk is Graco Grand Tour Delux babakocsink lesz mózessel és babahordó/babaüléssel kompletten :lol:

Kép
akire79

Nah megjöttem, befejeztem a visszaolvasást.

Köszi mindenkinek a listákat és tanácsokat, amiket írtatok a beszerzendő dolgokkal kapcsolatban. Én e téren elég tudatlan vagyok, úgyhogy nagy hasznát fogom venni!

Brigi: hogyhogy mész szeptember elején is uh-ra? Vagy neked a dokid mindig megnéz uh-n is? Nálunk sajna úgy van, hogy hivatalosan csak 3-szor van uh, a 12. héten, a 18. héten és a 32. héten. Nekem már csak elméletileg a 32. héten kell mennem uh-ra, de addig nem fogom kibírni, ezért is terveztük párommal, hogy a 25. héten elmegyünk egy 4D-s ultrahangra.

mérnökasszony: nekem mindkét név tetszik, de az is igaz, hogy a Bogáta ritkább név. :)

kima: örülök, hogy meglett a cicátok! :)

Athena: gratula a kislány gyanúhoz! Nekem is nagyon tetszett az a szobáról belinkelt kép.

twist: nagyon tetszik a babaszoba, szerintem szuper jó lett! :)

Klári: gratulálok az uh ereményekhez, örülök, hogy minden rendben van! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

holnap megyek 10-re UH-ra :!: Már alig várom :!: :D :D :D

Icu
Kép
Kép
icu03

Holnapi BBGO tornáslányok! Kicsit írigykedem, mert én holnap kihagyom (párom szülinapja lesz és meglepi vendégséget szervezek neki), de lehet, hogy csütörötkön elmegyek (egy picit "lájtosabb", mint a keddi, de csak ici-picit), ha valaki jönne csütörtökön, akkor szóljon.
Hékás! Az hogy hova esik a Minimanótól, az attól függ melyik irányból jössz. Ha az Örs felől, akkor a Minimanó előtti beugró, ha a Bosnyák tér felől, akkor az utána lévő. Amúgy van egy merőleges tábla a ház falán óriási betűvel, hogy Nagy Lajos Király útja 110. Király Udvar :lol: A bejárat pedig az udvaron belül pedig jobbkézre egy zöld (jellegtelen) vasajtó :lol:
Pelenkavödör téma: nem tudom pontosan mire gondoltok (talán arra, ami automatikusan teker egyet a szemetes-zsákon????). Az anyukám bölcsőde vezető és náluk is vödör van a bölcsiben 1 zsákkal, nem ürítik egyesével és mégsincs kaki szag a fürdőszobában!!!!!!
SZCSM! Milyen spec takaróról írtál? Átküldöd majd a linket?

Amúgy a hálózsák nem túl meleg egy idő után? Mit adtok alá? Csak egy rugdalózót??? Vagy vékony hálózsákot használtok télen-nyáron?

Clara! Először nekem is hátsó fali placentát mondtak, aztán most meg a 4D-n azt mondták, hogy mellső fali (?????????) és talán azért nem érzem még Pindúr Kandúrt, mert a placenta felfogja a mozgások erejét. Dr. Újvári Elemér egy elég idős doktorúr? A Budai meddőségi Központban is dolgozik egy Dr. Újvári Elemér, aki a jelentkező párok első beszélgetését tartja, HSG vizsgálatot csinál és egy kicsit fura (nem nagyon van oda érte senki a meddőségiben (mármint a "betegek" közül) , mert elég kurtán-furcsán-durván közli a negatív teszteredményeket!
Mérnökasszony! nagyon jót nevettem az elfelejtett hosszú ujjú ingeket. Lehet én is kitalálok valami hasonlót :lol:

Már nem tudom ki kérdezte, de csinálhatnánk valami közös oldalt/ e-mail címet, ami zárt és csak mi tudjuk a belépő kódot. Arra feltehetnénk minden hasznos, fontos dolgot, linket, táblázatot, amit hazsnálunk és akkor nem kéne megjegyezgetni, hogy melyik oldalon miről volt szó (mert egy idő után nehéz visszakeresni).
MIT SZÓLTOK HOZZÁ??????

Kép
akire79

Kima! Jó hogy megkerült a cicátok, gondolom nagy volt a boldogság!
ICU! Drukk a holnapi UH-hoz, utána mindenképpen írj, hogy mi volt.

Kép
akire79

Hékás!

Nem magán a cumisüvegen mulatok, hanem a rajta lévő mintán. Múltkor olyan akadt a kezembe, amin egy hatalmas bárány volt :) És nagyon birka-arccal nézett :)

Timi
athena

Akire: mi 3 féle vastagságú hálózsákot használunk és időtől függ mi van alatta (body, rugi)

a takaró ilyen: http://www.gro.co.uk/swaddling.aspx

a pelusvödör ilyen: http://www.minimano.hu/termekeink/higie ... ptiva.html (ez mindig van olcsóbban teszveszen, vaterán)

Kép
Kép
alma26

Kima,
örülök, hogy előkerült a macsek!!!!
én is a "túlkoros" csapatot erősítem a 37 évemmel, én megcsináltattam anno a körzetes kórházban a kombinált 12. heti tesztet, ott a Down 1:24.000 lett, az Edwards 1:3100 lett az eredmény. Majd a dokimnál az integráltat két vérvétellel, ami szerint az életkori kockázatom 1:200 lenne, de nekem a Down-ra 1:39.000, az Edwardsra 1:100.000 és a velőcsőre 1:7.000 lett a kockázati tényező. Beszéltem a laborvezetővel, ő szerinte ezek nagyon jók, tegnap a dokim is ezt mondta, bár hozzátette, hogy a mi döntésünk, hogy megyünk-e amniora vagy sem.

TEgnap este megnézte, úgy tűnik fiúcska lesz, bár nem nagyon hagyta magát, szóval még megvárom a csütörtöki Hajdú drnős uh-ot is, hogy beleéljem magam!!! :D:D Tehát az amniot is a csütörtöki genetikus nő általi vizsgálattól tettem függővé, de bízom benne, hogy nem lesz rá szükség, nem igazán szeretném.

Twist,
gratula a babaszobához, további jó alkotást, ezt mi is mindig élveztük, most is át kell majd rendeznünk a dolgokat a gyerekeknél, de még várok! Nyuszi vagyok! :D:D

Clara,
gratula a jó eredményhez, a méhszájtól én is féltem, de elvileg minden rendben! Jó lehetett kicsit Ikeázni, nálunk a kölykök is imádják, esős vagy hideg napokon szoktunk oda menni tombolni! :D:D

Gratula a többi eredményhez is, majd még reagálok, csak most indul a nap, szaladunk ovi ebédet fizetni a fiamnak! :D

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

tamesz: igaz, hogy még nem biztos, de azért gratulálok a kisfiú gyanúhoz! :)

Icu: megy a drukk a mai uh-hoz, majd írj mindenképpen, ha hazaértél!

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Alma, most hogy megnéztem ezt a videot, el nem tudom képzelni, hogy lehet ez a "bezsákolás" kényelmes a babának...De még utánaolvasok. Viszont ilyen módon szerintem bármibe be tudjuk csavarni a gyereket...

Akire: a Grobag-en kívül én láttam még 1et, ami olyan volt, mit egy pléd, de össze lehetett patentolni a baba hasánál, ha eszembe jut, hol láttam, küldöm a linket.

Amúgy mind2 megoldáshoz: mi van, ha hason akarom fektetni a gyerkőcöt???

Tamesz: gratula a fiú gyanúhoz!

Akire: még egy ösztönző nekem is a Graco-hoz :lol: Majd figyelem a Brendon akciókat, ahogy ALma írta, hátha szerencsés leszek....

Kép
szerencsemák

szcsm: igazad van, megnéztem én is a videót. El nem tudom képzelni, hogy ez kényelmes lehet a babának. Őszintén megmondva nekem ez a megoldás nem tetszik, olyan mintha a babának vigyázban kellene aludnia, mert szorosan be van bugyolálva. A másik pedig hogy mi van, ha hason szeret aludni? Nővérem kislánya is hason feküdt mikor még picúrka volt.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Szcsm: nekem nem szimpi, de biztos ezt is mamája, babája válogatja...

A barátnőm nagyon szeretne ilyet, én neki adom a miénket (októberre van kiírva).

Lehet, hogy hülyén hangzik, de Emma szerette, ha szabadon van a karja, keze, ujjai. Ő pici korában a hálózsákot sem szerette és a kesztyűt sem.

Van olyan baba akit pedig felébreszt a saját "kapálódzása", ez is egy ok szokott lenni a bugyolálásra

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

A szorosan bezsákolás a pólyázás elvén működik. Nekünk nagyon bevált. Nem volt speciális takarónk hozzá, hanem egy sima nagyon puha frottír törcsibe csavartam bele a gyereket jó szorosan. Hasfájós, nyűgös időszakban csodákat tesz.

De most beszerzek egy grobages cuccot mert a frottír törcsi azóta már tenti rongyként üzemel! :)

Van a kisbabáknak egy bizonyos reflex mozdulatuk, amikor valami ijesztő inger éri őket, szét csapják a karjaikat, ez az úgy nevezett morro reflex, amikor is a kisbaba az őt szorosan körülvevő méhet keresi, és nem találja. Tehát azt érzi, hogy nem egy biztonságos kis lyukban van, hanem a nagy univerzumban, ahol semmi sincs körülötte. Ez nagyon ijesztő számára. Ezt az érzést csökkenti a pólyázás és a takaróba tekerés. :)

Szerintem jó, Levit tegnap így altatta el Gergő, hogy betekerte a törcsijébe, bár már kilógott a keze lába belőle, de ahogy szorosan rátekerte a törzsére, egyből elaludt. :)

Én mondjuk szeretem Levit kendőben is hordozni, akkor is jó szorosan körbe öleli kendő, ő is nagyon szereti! :)

KépKépKép
bogyra

Én is szörnyülködve néztem a videót, de szerintem tényleg van igazság abban, amit Bogyra írt. Anyukám álláspontja szerint pl jobb a babákat eleinte mózesben altatni, mert abban "kisebb" tér veszi őket körül (na ez egy kicsit furcsa lett, de remélem értitek) és jobban biztonságban ézik magukat

Van valakinek tapasztalata a Bergon babakocsikkal kapcsoltban? Néztem az áraikat és nem olyan vészesek + 2 év garit adnak rá, szóval így első blikre nem lehet olyan rossz

Piri

Kép
Kép
Kép
mérnökasszony

jéé én csak most néztem meg a videót, és ott is azt írja hogy a moro reflex megelőzésére szolgál! :) :)

Ma nagyon hiteles vagyok! :D :D

Nekem semmi szörnyű nem volt a videón, de lehet akinek nincs gyerkőce annak ez tényleg szörnyűnek tűnik? :) Az első pár hónapban mi nagy hasznát vettük a tekercselésnek. Apának megfogni is könnyebb volt, szoptatni is jobban lehetett és aludt mint egy kis mumia! :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra: azt hiszem, lassan meggyőzöl tekercseléssel kapcsolatban!!!

Kép
szerencsemák

Szerintem ez is olyan dolog, hogy ki lehet próbálni egy sima kocka alakú babatakaróval is, nem kell hozzá beszerezni külön semmit! :) Ha bejön, akkor lehet gondolkodni a befeketetésen, mármint anyagin! :) :)

DE! Levente 3 hónapos koráig a törcsit sem tudta szét mozogni! :) Tehát nem szükséges a plussz tépőzár vagy patent.

Én azért gondolkodom ezen, mert nekünk így is úgy is venni kell baba takarót, akkor meg végülis mindegy melyiket vesszük, egy szép, jól mosható, pamut baba takaró, ami elég vastag is, az is van 3500-6000 ft, úgyhogy októberben majd hozok Londonból egyet! :)

A Levinek van egy babatakarója, amit Elefáni boltban vettünk, fehér alapon rávarrt állatkák vannak, nagyon szép takaró, de abba nem tudtam úgy beletekerni, hogy a minta is érvényesüljön... úgyhogy az volt a babakocsis meg orvoshoz menős takaró, az meg lesz a kicsinek is, mert azt Levi nem szereti.

Ezen most el is gondolkodtam, hogy egy sima frottír törcsiért totál oda van, a szép kis mintás takaróért pedig nem is mutat érdeklődést. Lehet emlékszik, hogy abba tekercseltük és jó élmény volt neki??? Ez az összefüggés most jutott eszembe...

KépKépKép
bogyra

[quote="bogyra"]N írta:bogyraekem semmi szörnyű nem volt a videón, de lehet akinek nincs gyerkőce annak ez tényleg szörnyűnek tűnik? :)

:) nekem van gyerkőc, de nagyon távol áll tőlem ez a tekercselés :) ki is akadtam amikor az angol rokonoktól ilyet kaptunk :)

Bogyra: mi is októberben megyünk ki :) most nézem a színházakat is :)

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy zavarok.
A 2009-es januári topicból írok.
Van egy eladó Quinny Speedi babakocsim mózessel, Maxi Cosi hordozóval.
Ha esetleg érdekel valakit írjon privit.

Boldog babavárást a továbbiakban is Csajok! :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Kima De örülök, hogy meglett a cicusod, nagyon izgultam érte! Mert azért, hogy nem volt időm írni nektek, azért bele-bele olvasgattam a topikba.
Twist Nagyon édi lett a babaszoba, hát még milyen lesz , ha befejezitek. Sajnos nálunk nincs külön babaszoba, a picur velünk fog aludni egy darabig, aztán jön a lakáscsere, hogy később ő is elférjen kényelmesen. Vagy ha nem találunk megfelelő lakást, mert most nagyon jó helyen lakunk, akkor kénytelenek leszünk kiköltözni a nappaliba. A mi szobánk egyébként sötét terrakotta színű, nem igazán kisbabás, de azért meghitt és hangulatos. Ráadásul az ágy is alig fér be hozzánk, fő is a fejem miatta, hogy is rendezzem át a szobát. Így valószínűleg nálunk csak az ágyra tehető vagy a lehajtható vagy a kiságyra tehető pelenkázó lesz a megoldás.
Trudi bizony én erősítem a legjobban az idős korosztályt.
Az én eredményeim: Down: 1:100 000, Edwards: 1:16 000, Velőcső záródás: 1:320, AFP: 2,06MOM
A velőcső záródási eredmény nem a legfényesebb, ezt az UH-n a szonográfus is megemlítette és ő elküldött volna genetikai UH-ra is, de az orvosom nem írt beutalót, mert szerinte ezek jó eredmények és túlságosan aggódós a szonográfusnő.
Hát ez azért nem nyugtatott meg, bár tudom, hogy ez az eredmény az emelkedett AFP miatt van amit a 15+4héten vettek le, tehát kicsit előbb mint kellett volna és ráadásul az első trimeszterben sokat vérezgettem, ami szintén magasra tolhatja az eredményt. A szonográfus egyébként sem látott az UH-n rendellenességet, csak hát a korom miatt aggályoskodott, már a múltkor is a tarkóredő mérésénél. De azért bennem is vannak kételyek és gondolkodom rajta, hogy el kéne menni Hajdú doktornőhöz egy 4D UH-ra. Az teljesen megnyugtatna, persze a férjem erről is próbál lebeszélni, szerinte semmi baj nincs nyugodjak meg. Hasszurin egyáltalán nem gondolkodom, mert a velőcső rendellenességet az UH mutatja ki.

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!

Clara, örülök, hogy megnyugodtál a zárt méhszáj miatt :lol: És az IKEA hotdog nehogy említsd legközelebb :twisted: úúúúúúgy ennék.... :oops:

Adrienn, nem néz meg minden alkalommal, csak ha sok idő eltelik az UH óta. Most ugyebár a 18. heti volt az utolsó, így megnéz a 23. héten, amikor megyek hozzá. Utána önszorgalomból megyek a 29. hét környékén 4D-re, és még 35 körül lesz egy UH várhatóan.

Icu, tuti minden rendben lesz. Majd mesélj :wink:

Akire, sajnálom, hogy most nem jössz tornára, de megértem. Jó bulizást estére! :wink: Na én is oda gondoltam a tornát, de még sosem láttam a BBGo feliratot. Többiek! Honnan fogjuk megismerni egymást??? :lol:

Annyit kerül szóba a pelenka-vödör, de én nem arra vágyom. Én egy olyan babateára, ami szagtalanítja a végterméket :lol: :lol: :lol: :lol:

Hálózsák: hát az attól függ, milyen meleg a hálózsák, és milyen meleg van egyébként. Én volt, hogy csak egy bodyt adtam alá, de volt, hogy plüss rugit is. Most már nem abban alszik, hanem rövidgatyás pizsiben.

Akire, jó ötlet a külön oldal, de hol hozzunk létre?

Athena, erre én is gondoltam, de nekünk nem mintás a cumisüveg. Aztán megnéztem a neten, és van mintás MAM, de az nem olyan, nem szedhető apró darabokra :?

Tamesz, egy halk gratula a kisfiúhoz. Aztán csütörtökön majd hangosan is :lol:

Szcsm, nem a levegőztetővé alakítható plédre gondoltál? A Brendon honlapján van egy jópár belőle

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

A privát oldal nyitását én is szorgalmazom. Ha van valakinek ötlete a hogyanra is ne tartsa vissza! :lol:
Ma voltunk védőnéninél. A 12. heti 52,5 kg-hoz képest most 58 vagyok. :oops: :oops: :oops: Somával annak idején félidőig 2-3 kg-ot híztam csak. :oops:
A betekercselős plédhez csak annyit, hogy Soma is szerette az első hetekben, ha nyűgi volt és nehezen aludt ha betekertem kisplédbe. Sőt nálunk a kórházban a hazajövetelig pólyában voltak a csecsemők és nekem is nagyon jó volt, sokkal könnyebb volt tartani, mint annélkül.

Judit

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok!
Túrórudi, Hajdú doktornőre kell alapozni, sokan azt teszik, akiket ismerek és egyetlen beteg babát sem szültek ezek a kismamik. A genetikai UH-ok kimutatnák a rendellenességet, úgy mondták nekem is, mert a down-kóros babák fejletlenebbek, a csontjaik rosszabbak, kisebbek, a koponyamérete sem normális és a veséje sem jól működik stb. Látszana az eltérés, nekem azt mondták. És ugye, a kockázati tényezők, ha jók,akkor minden rendben. Úgy hallottam.
De én 29-én megyek csak Hajdú doktornőhöz, tehát akkor beszélek csak személyesen vele. Illetve a héten várom a 4-es tesztem eredményét. A tarkóredő méret nálad is kiváló, az is csakis az egészséges baba elméletet támasztja alá.

Én ezeket tudom és ezekre alapozva (kombinált teszt, két jó UH) nem megyek hasbaszúrásra. Nekem a doki megértő volt, mert mondta, hogy a saját lányát sem küldené ilyen jó eredményekkel hasbaszúrásra. Mivel nekem 14 év után lett baba és lombikkal, ezért az 1%-os vetélési kockázatot sem javasolta, hogy megjátsszam.
Szóval, ez az én történetem, remélem, hogy meg tudtalak nyugtatni:)
Vendég

Lányok!

Nincs valakinek valami szuper tippje hajhullásra? Amióta babát várok rekord sebességgel hullik. Mivel derékig érő hajam van, ez elég kellemetlen. Minden ruhám, az ágy, és az egész lakás tele van vele. A fejemet leszámítva, mert ott már alig :) :(

Athena

Timi
athena

Athena, egy tuti tipp van rá: a türelem :lol: :lol: :lol: Még szülés után is fog egy darabig, aztán helyreáll a rend. Ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni, én is kérdeztem a védőnőt, mert én is lassan kopasz leszek már :cry:

Somaanya, én gondolkoztam, hogy hogy kellene albumot létrehozni, több is lehetséges. Vagy egy képmegosztó oldalon regisztrálunk, és mindenkinek létrehozunk külön albumot, és egyetlen userrel használjuk. Vagy lehet egy jelszóval védett blogot is indítani, akkor viszont mindenki külön felhasználóként használhatná, és címkékkel lehetne minden képet ellátni (pl. pocakfotó, UH kép, babakép..., és a nick nevek), és akkor egyetlen kattintással bármilyen szelekció kiválasztható (pl. pocakképek vagy a Te képeid vagy valami hasonló). Biztos van még más is, nekem most ezek jutottak eszembe, mint könnyen kivitelezhető megoldások.

A hízással én is így vagyok. Most már 6 kilónál tartok, Marcival ilyenkorra 3-4 kilónál tartottam...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Hékás, Somaanya: a hízással most kicsit megnyugtattatok... Nem eszem többet és mégis többet híztam...

Kép
Kép
alma26

Gratulálok mindenkinek a szupi eredményekhez!!! :lol:
Nekem már kb.3 napja fájdogál a hasam jobb oldalt alul, néha abba marad, de sokszor úgy fáj mintha beszorult volna a levegő :roll: Iszom a magnéziumot szorgalmasan, de kezd idegesíteni.
Clara-jó hogy írtad hogy vissza jött a doki, lehet ha nem múlik felhívom a héten.
A hízásom most egy kicsit leállt hála az égnek, két hét alatt csak fél kilót szedtem fel, bár nem értem mert a pocim egyre nagyobb, párom szerint napról napra nő :shock:
Akinek van kutyusa tudna vmi tanácsot adni, mert Babó már az idegeimre megy :? Valószínűleg tüzelnek a szuka kutyák, mert pár napja teljesen megbolondult. Állandóan nyüszög, ül az ablak előtt, semmi nem érdekli! Sokszor leviszem de csak a füvet szaglássza, aztán fent kezdődik előről :( Ja és már hajnalban kel :evil: Vegyek neki egy gumi kutyát???

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Megjöttem az UH-ról, és minden RENDBEN van :!: :!: :D :D
BPD:46 mm, AC:157 mm, FL:29 mm, súly:335 g. Placenta a mellső falon tapad, jó magzati életjelenségek, a kzs.-ban(ezt nem tudom mi) 3 ér látható, és tuti KISLÁNY :!: :lol: :lol:

Most már azért megnyugodtam. :lol: [/b]

Icu
Kép
Kép
icu03

Lányok, küzd még vki parlagfű allergiával? Én már teljesen benne vagyok. Gyógyszert tudom, hogy nem lehet szedni, de muszáj vmit csinálnom, mert nagyon rosszul vagyok. Homeós bogyókról, szemcseppről tud vki infót???

Kép
Kép
bogaracska

[quote="icu03"]a írta:icu03 kzs.-ban(ezt nem tudom mi) 3 ér látható

Köldökzsinórban :lol: Gratulálok a jó eredményekhez!

Bogaracska, tuti nincs semmi gond, de ha megnyugtat, hívd fel a dokikat. A kutyákhoz türelem, lassan vége a párzásnak, nem? :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

icu- Gratula a jó eredményekhez!!! A kzs= köldökzsinór :D

Kép
Kép
bogaracska

Babaruhákkal kapcsolatban lenne kérdésem még. Elkezdtem ugyanis vásárolgatni, de most jöttem rá igazából nem is tudom hogyan kell pl. utcára télen felöltöztetni a picit. :oops: Téli overálzsák+ tipegő elég? Vagy alaposabban fel kell ruházni? :roll:

Kép
Kép
bogaracska

Haliho!

Trudi:
33-at toltottem aprilisban, de valoban az idosebbekhez tartozom :wink:
Down : 1:13.000
Nyitott gerinc: 1:4000

A tobbi adatot nem tudom meg, mert postai uton kuldik ki a szuleimhez, de etgnap meg nem kaptak meg. elvileg az osszetett eredmeny negativ, viszont nekem a szabad beta hcg magasabb volt, ami miatt kicsit paraztam. genetikai UH 18+3-on volt, ott minden ok. Nem javasoltak szurkalast.
Ha meglesz a tobbi adat, megirom.
Vendég

Icu: gratulálok a jó eredményekhez és a tuti kislányhoz! :)

bogaracska: gumikutya? Hát ez nagyon jó, ezen jót nevettem, ahogy elképzeltem a kutyusotokat egy gumikutyával "küzdeni". :D :D

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Hajhullasra:

A Vichy-nek van egy ampulla jellegu hajkenceje. Nekem az segitett, mert a terhesseg elott csomokban hullott.
Most nezesd meg a vasszinted, mert nalam meg az jatszott kozbe elozoleg...szinte alig volt vas (+ folsav) a szervezetemben, es nalunk most meg az alberlok is a mienket fogyasztjak. :wink:

Anyu most kuldott valami "csoda" kencet, de meg nem mertem hasznalni, mert meg kell neznem, hogy terhesen lehet-e. :oops: Sajna a neve nem jut eszembe, de megnezem es megirom. (Fodrasz adta.)

Icu: gratula a tuti es egeszseges hercegnohoz! :D
Vendég

Sziasztok!

Megvolt a 18. heti UH. Nekünk kb 5p alatt lezavarta a doki, de minden rendben van. Gondolom, ha látott volna vmi gyanúsat, nézegeti még. A méreteket nem tudom, mert a kocsiban hagytam a papírt. De a doktorbácsi azt mondta, hogy makk egészséges 18 hetes terhesség. :lol: :lol: Arra emlékszem, hogy mellső fali placenta. Ja, és ami a legfontosabb: (még mindig) szép nagy kukija van!!!!

Hékás: nekem rövid vöröses-szőke hajam van, és 2 óra a balkezemen :wink: Kék színű rövidgatya-póló összeállításban fogok tetszelegni...Nem tudom, levegőztető plédre gondoltam-e, majd megnézem, de most rengeteg a meló.

Icu: gratula a jó eredményekhez és a kislányhoz! :D

Bogaracska: akkor most már értem, hogy az én Gerzsonom miért van meghülyülve...Nálunk is megy a nyüszögés, aztán a szökés. Múltkor sétáltatás közben lógott el. Most már nem bántam vele kesztyűs kézzel, most egy fokkal jobban viselkedik. Szerintem kitartás, csak néhány hétig tüzelnek a szukák (?) Allergiára én tengervizes orrspray-t használok, de nekem a szemem ok, csak az orromat szokta facsarni :o

Kép
szerencsemák

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?