A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Moly, klassz volt a beszámoló! Bírom a stílusod. :lol: :lol: És nekem is az ősz a kedvenc évszakom. Viszont hogy csinálod, hogy te hosszában is tudsz nőni a terhességtől?? Nekem csak széltében megy, igaz az profin, úgy érzem megkétszereztem a
derékbőségemet az elmúlt pár hónapban.

Nekem is annyi volt a vérvétel, hogy teljesen megedződtem, bár el sose ájultam korábban sem, viszont mindig is baromira nehéz volt megállni, hogy ne húzzam el a karom/ne rúgjam fel a nővérkét ha tűvel közelít. Viszont (most azok, akik kiakadnak a terheléssel járó 2-3 vérvételtől, inkább ne olvassanak tovább) a "vércukorprofil" fantázianevű, napi 12 vérvétellel járó extrém sportot inkább kihagynám a jövőben. Vagy legalábbis a lehető legkevesebbszer élvezném újra, mert utána kb. egy hónapig úgy néztem ki, hogy csodálom, hogy nem vittek kényszer drogelvonóra.

Briell, jó hogy visszatértél, úgy látszik, lassan megjövögetnek az emberek a nyaralásból, kezd felpörögni a fórum is! A sok/kevés magzatvizet is minden második kismamánál megállapítják, de azért drukkolok, hogy ne találjanak semmit az uh-n!

/
lemonsong

Hű, Moly, veled aztán történnek a dolgok.
Nálunk a hepa eredmény kb. hat hét körül működik, bár lehet, hogy nekem azért volt a múltkor olyan lassú, mert elrontották, és nem is azt kérték...no comment. Na majd holnap. Olyan mennyiségű beutalóm van, hogy egy lovat is ki lehetne vizsgálni, nekem meg csak a véremet csapolják.
Briell, örülök, hogy van előrelépés kocsiügyben, így legalább reménykedem, hogy nekünk is lesz valami. Egyszer...sokára.
tedorka

Sziasztok!

Délelőtt dokinál voltunk. Megint sokat kellett várnunk, mert sokáig műtőben volt, de aztán végre megérkezett. Képzeljétek mondtam neki hogy örülök, hogy legközelebb már a régi Honvédba mehetek, mert itt megint sokat vártunk, és megkérdezte, hogy mennyit. Mondtam is neki, hogy múltkor kb 3,5 most meg 2,5 órát. Aztán erre mondta, hogy ad időpontot legközelebbre. Bár ugye vett le kenetet, amit remélem, hogy negatív lesz, mert már nincs semmi tünetem odalent - de ezért még jövő héten telefonálnom kell. Ha minden jól alakul, akkor szeptember 21-én megyek hozzá legközelebb... épp akkor leszek 31 éves :wink:

Mondtam neki a keményedéseket is, és megnézte a méhszájat, ami rendben volt. Bár olyan pofákat vágott vizsgálódás közben, hogy azt hittem nincs rendben, de mondta, hogy zárt a méhszáj. Mondtam hogy szedek magneB6-ot, de csak napi 3-at. Azt mondta az kevés, és nyugodtan szedjek naponta 6-8 szemet. Vagy a Béres magnéziumját ajálotta, amiből napi két szemet javasolt. A magnerot-ra is rákérdeztem, de azt mondta, hogy ő azt nem szokta ajánlani. Nem hinném, hogy gond van vele, tán nem szeret felírni gyógyszert. De amúgy rendes volt...

csillag: nagyon jó kis uh képek ezek :wink:
Amúgy képzeld, hogy annak idején, amikor Verocska volt a pocakomban, szedtem a szőrt a lábamról, és énekelnem kellett közben, mert nagyon megviselte őt is a zaj. De jó hangosan énekeltem, és az megnyugtatta :)

o'hara
: hát igen, tudnak elég érdekesen helyezkedni a picurok, és nagyon nagy fájdalmakat okozni. Tegnap este egyébként nekem is, egyszer az egyik oldalam, majd a másik fájt nagyon. Szerintem a petefészkeimen feküdt egy-egy baba :D Én szoktam kicsit noszogatni ilyenkor őket, hogy nyomuljanak már odébb!
A hite Isten ajándéka. Ha gyengül, van egy ige, amikor az apa gyermekét gyógyítja meg Jézus, és az apa mondja Jézusnak, hogy "Segíts az én hitetlenségemen!" Én is ezt szoktam mondani.
Amit a munkahelyről írtál, hát tényleg nagyon igaz. Sokszor jobb, ha egy jónak látszó lehetőséget nem kapunk meg...
Ma láttam a kórházban egy kislányt. Két év körüli lehetett, járókeretet kapott, olyat, amin kerekek is vannak. A kis lábai ki voltak merevítve térdtől lefelé - mint Forest Gump-nak - és olyan boldog volt, hogy tud menni! Azt hittem elbőgöm magamat. Egyrészt azért, hogy milyen csodás öröme van egy ilyen kis életnek, és másrészt hálát éreztem a szívemben, hogy a mi gyermekeink egészségesek.

teodorka: a Máv-ban voltál? Én is ott voltam és sokat vártam a Spánikra, de fél12 körül megérkezett...
Lehet hogy láttuk egymást???

Én is már előre utálom azt a löttyöt, amit majd meg kell innom egy hónap múlva a terheléses cukron :P

anita: az én fejem is fájdogálósat mutat :(

briell
: a gyűrűimet már én is alig hordom.

moly: a PC elég drága, nem is gondoltam volna, hogy az is kínai gyártmány :shock:

Kata
labkat

Labkat,Briell,én gyűrűt már az elején levettem,mert egy barátnőmnek le kellett vágni az ujjáról :cry: Én nem mertem várni eddig...

Labkat,szívszorító látvány lehetett,én is ilyenkor boldog vagyok,hogy egészséges a fiam!!!Én is 3x2 magneb6-ot szedek!De szedtem magnerotot is egy dobozal,dokim nem tiltakozott!!

Moly,én is imádom az őszt,különösen most fogom nagyon szeretni,mert nem lesz dögmeleg.Vérvétel,nahát,máshol is ilyen áldásosak a körülmények??? :twisted: :twisted: :twisted:

Briell,nekünk P307 kombink van és álom vezetni!!Én mondjuk egész életemben kombi autót vezettem,anyuék is mindig azt vettek az üzlet miatt is,mert abba több cucc fért,de nagyon jó!!!!Meg sem tudnék szokni kis autót!

Lemonsong,én is strapabíró vagyok és ma hangosan kellett röhögnöm egy kis libán,aki sírva zokogva tartotta oda a karját és hisztizett,meg levegő után kapkoddott.Nekem ez halál fura,mi lesz az ilyen emberrel szülés közben????Bocs,előjött bunkó énem 8)

Anita,aludt végül a fiad??

Kép Kép
meli1118

Anita, nem is tudtam, hogy a nyakon is tud herpesz lenni. Mitől van?

Melinda, nődokihoz mentem. Nekem elég erős hasító fájdalmam van. Sajna 1/2 4 óta újra befészkelte magát a picúr, és nagyon tud fájni. Remélem, hogy azért mert nekem így fáj, őt nem nyomja semmi. Bár akkor csak visszacsúszna az eddigi helyére, nem? Bizti nem lesz semmi baj nálad sem.

Briell, mik ez a vérvétel és belek, amit írsz? És miért baj a sok magzatvíz? Mitől sok?

Moly egyetértek veled, amit a hitről írtál. Azt viszont nem értem, miért neked kell mindig beutalókat kéregetni? Nekem a nődokim ad mindig mindenhova. Egyszer adott a háziorvos, hogy ellenőrizzük a vasamat, hogy kell-e még tovább szednem, meg akkor adott toxora is. A védőnő csak szól, ha esetleg valami adat még nincs, és figyelmeztessem a köv. vérvételnél a dokim, hogy oda is adjon.

Örülök Kata, hogy minden ok nálad is. De nagyon durva hogy ennyit kell várod. Ha kapsz időpontot legközelebbre, arra mi lesz a garancia, hogy nem kell várnod, hisz a dokid folyton műtőben van, gondolom ezeket nem tudja kiszámítani? Nekem is volt, hogy elmaradt korábban vizsgálat, mert a dokim szülésnél volt. Ezek kiszámíthatatlanok.

Lassan nekem is kellene már vásárolgatni. Augusztusban terveztük elkezdeni, de csak csúszik. Meli, ügyes vagy, hogy nekiláttál.

A kollégáim megkérdezték, hogy mit szeretnék búcsúajánéknak kapni. fogalmam sincs mit kérhetnék. Pihiszéket már kaptunk, játszószőnyeget a húgom vesz, tipegőt kapunk úgyis eleget, mit lehet kérni? Törülközőt stb. nem akarok, mert az milyen? Még a kiságyra szerelhető forgó-zenélőre gondoltam. Tudtok jó helyeket, ahol elfogadható áron vannak jók, és nem használt, mert ugye használt ajándékot úgysem adnak? Ami nagyon tetszik az elég drága, bár nem tudom mennyit szánnak ajándékra. Vagy ötleteket is várok, mi az ami hasznos, de igazi emlék tud maradni.
Vendég

O'hara,én a
bebibolt.hu-ról rendeltem volna,ha rendeltem volna,de én lapok kölcsön.Szertintem ott jók és elég jó áron vannak(kb.5000)
Sajnálom,h megint fájsz....a pici biztosan nem érez ilyesmit,őt jól védi a magzatvíz!!!

Kép Kép
meli1118

Köszi, mindjárt megnézem.
Vendég

Tényleg aranyos forgók vannak, és totál elfogadható áruk van. Szerintem akkor ennél maradok, innen kérek valamit. Köszi Meli! :D
Vendég

Kata! Én is vártam a dokira vagy két órát, de én fent voltam az osztályon, és nem az ambulancián. Így tuti nem láttuk egymást, de legközelebb már tényleg megbeszéljük, mert úgy tűnik, mi együtt szeretünk járni dokihoz.
O'hara, sajnos előfordul az orvosunkkal, hogy műtenie kell, vagy szüléshez hívják. Ha a régi honvédban rendel, akkor kevésbé jellemző, hogy elhívják, bár ha igen, akkor sokkal több idő mire visszatér. Mondjuk oda lehet időpontot kérni, és így egyszerűbb, legalábbis szerintem.
Remélem következő hónapban már többet lesz a Rendelőintézetben.
tedorka

Kata, szerintem is jobb a Béres-féle magnézium, mert az 250 mg-os, így nem kell belőle annyira sokat szedni, meg így olcsóbban is jön ki. Én is kettőt szedek naponta, szerencsére egyáltalán nem keményedek, és a görcsök is nagyrészt elmúltak.

Meli, én is csak fokozatosan lettem ilyen edzett vérvétel-ügyileg, amíg nem volt muszáj megszokni, engem is ki lehetett kergetni vele a világból. Szerintem aki nagyon ki van borulva tőle, annak valószínűleg van valami korábbi rossz tapasztalata, amin nem tud túllépni. Én pl. a gyerekkori kórházi "élményeim" miatt irtózom annyira az egészségügyi dolgoktól, de mostanában annyira sokat vizsgálgattak, hogy már egészen megszoktam. :twisted:

Nekem a gyerek nem fészkeli magát sehova, és azt sem érzem, hogy a hasamon át kinyomná magát, és nem is látható kívülről mikor mozog (csak érezhető). De még sose volt semmi fájdalmas megmozdulása. Vagy direkt kímél a kölök, vagy ilyen erős a hasizmom. :lol: :lol: :lol: Na jó, inkább az előbbi a valószínűbb.

/
lemonsong

Üdv Mindenkinek :-)
Csatlakozom a "valami fáj" anyukák táborához.. konkrétan a jobb vesémet pécézte ki magának a kisasszony és úgy helyezkedik, hogy - gondolom én- közben elszorít vmi eret, mert csak azt érzem hogy zsibbadok.. és egy idő után ez elég kellemetlen!
Holnap délelőtt megyek az amniora, nem izgulok annyira. Annnnnnyira :oops:
Ma egész nap főztem, meg mostam, ilyesmi, hogy 3 napig tényleg semmit ne kelljen csinálnom...

Briell, mi is pont tegnap riadoztunk, hogy milyen kevés idő van már csak hátra! Már nagyon vásárolgtnék, de még nem merek.. és ez az idő még két hét :cry:
Most nagyon komolyan úgy érzem, hogy jó lenne már ott tartani, hogy a kiscsajszi kint van, mert akkor már tudnám, hogy egészséges és önző módon én is túl lennék ezen a nyamvadt időszakon..

Kérdés: nézegetett már közületek vki mesefigurás fali matricákat? Olyat szeretnék majd, ami többször használatos, vagy ha nem tetszik/nem akarjuk már, akkor nyom nélkül le tudom szedni a falról.. (festett fal, nincs tapéta). Kerestem már a neten, de csak a csillagos áron kaphatókat találtam, pedig biztos van annál olcsóbban is, kis eldugott boltocskában. Emlékszem egyszer a tv2 babavilág műsorában volt hasonló "bemutatkozó", de akor nem írtam fel a címet, most meg nem működik a műsor honlapja...
Tipp?
Vendég

Gombi! Én nagyon-nagyon szorítok neked, hogy holnap minden rendben menjen, és rendben legyetek!!!!

Biztos én vagyok rosszul bekötve, de én most nagyon élvezem, hogy pocakos vagyok, és egyáltalán nem siettetném az időt. A férjem is mindig mondja, hogy de jó lenne már ha december lenne, a barátaim is mondogatják, hogy milyen kevés idő van hátra...szerintem nem kevés az a három hónap kb. ami hátra van, és eljön a december is. (Hamarabb, mint gondolnám) Most ezt az időszakot szeretném kiélvezni.
tedorka

Gombi, én is (mint szintén hasbaszúrt sorstárs) drukkolok nagyon, hogy holnap minden rendben legyen! Meg aztán az eredmény is!!!

Én továbbra is türelmetlen vagyok, arra szavazok, hogy legyen már december!!! :lol:

/
lemonsong

Dorka, én csak a mostani idegbaj miatt lennék már túl a terhességen,mert egyébként meg olyan jól érzem magam a bőrömben!!
no majd jelentkezem...
Jó pihit Nektek!
Vendég

o'hara: a régi honvédban más a rendszer. Ott nem kell sokat várni akkor sem, ha nincs időpontod. Főleg ha van, akkor végképp nem. De így hogy ügyeletes a doki és még szabadságolások is vannak, mindenképp kiszámíthatatlanabb a helyzet. Legközelebb ha ide jövünk, vagy nagyon korán, vagy jó későn jövök, hogy ne kelljen várni. De hát még ki kell ezt tapasztalni. Terhesség végére tök tapasztalt leszek :lol: :lol: :lol:
Én annak idején a mh-től kaptam ajándékba az Angle Care bébiőrös légzésfigyelőt, ami akkor is 35eHuf körül volt. Mondjuk én multiban dolgoztam. Egy sima bébiőrt kértem, és ezt kaptam. :) Szóval a kerettől függ. Kérj több árkategóriában, és onnan válogathatsz. Vagy olyat, amiből több is kell, vagy olyat, ami elég akkor, ha megkapod. Te tudod mire van szükséged!
Egyébként éjjel úgy begörcsölt vagy mi a jobb oldalamon valami, hogy itt nyafogtam :( Aztán felültem, átfordultam a másik oldalamra, és jobb lett. Biztos megint rossz helyre nyomult rá a jobb oldali kis lurkó...

tedorka: egyébként képzeld, engem kb egy hete felhívott egy az időpontot adó asszisztens hölgyek közül, hogy megérkezett az új beosztás, úh foglalnak nekem időpontot, ha kérek. De hát ugye itt a fertőzés miatt már nem volt aktuális. De legalább az kiderült, hogy kb a hónap 20. napja körül tudják már a következő hónap beosztását! Tehát így érdemes telefonálni és kérni időpontot, mert a neten nem nagyon van ez frissítve.
Nem vagy rosszul "bekötve" mert élvezet az állapotosságot. Első lánykámnál én is jobbára azt élveztem, és nem is igazán akartam siettetni a szülést. De így, hogy már nem első baba, hát jobban várom a végét. Bár meg van ennek is a szépsége, de a "veszélyeztetett terhességet" azért nem olyan könnyű élvezni. Túl sok az aggodalom. Inkább úgy vagyok vele, ha már itt ölelném őket, akkor nem lenne semmi gond - persze Isten segítségével.

lemonsong: már filóztam korábban is a váltáson, de azt nem ismervén nem mertem bele vágni csak úgy, de ha a doki mondja, akkor én is majd azt fogom venni, ha elfogy ez a bogyó, mert tényleg drága így, hogy akár napi 8 szemet is beszedek...
Szerintem a gyerek moccanásai nem hasizom függőek, hanem inkább érzékenység függőek. Kifelé dudorodást még én is csak most láttam először a héten, és nagyon pici volt. Kirúgásokat már láttunk, de az is pici volt. Szóval ne aggódj, nekem a két gyerek sem produkál még túl látványos megmozdulásokat, inkább csak én érzem!

gombi: az árakkal nem vagyok tisztában, de a barátnőmék olyan figurákat vettek, amik hungarocellből vagy miből vannak kivágva és rá vannak valahogy ragasztva a falra. Falfestés azért nem túl jó, mert ugye átüthet később az élénk festék, ha már egyszínű falat akar a kis utód. Matricákról még nem hallottam...
Gondolok rád ma!

Szép napot!

Kata
labkat

Gyerekszobában nekünk is ilyen mesefigurák vannak,2oldali ragasztóval felragasztva és simán lejön,cserélhető.Itthoni bababoltban,játékboltban vettem,ezt tényleg olcsóbb így,mint neten.

Labkat,nekem is ez a bajom,hogy így,a koraszülés veszélyével a fejem fölött nem tudom úgy élvezni,én is azt várom már,hogy lássam,minden rendben van!

O'hara,örülök,hogy etszikÉn sok minden vásárolok onnan,Dénesnek a gumicsizma,esernyő,esőkabát,esőnadrág,sok játék,pelenkázótáska onnan van.Szerintem jóval olcsóbb,mint máshol és jó minőségű.

Gombi,gondolok rád,gyere majd!!!!Remélem minden rendben lesz!!Milyen gyorsan eltelt az idő,mintha most írtad volna,h aug.26 még milyen messze van...

Lemonsong,szerintem előbb-utóbb beül a babó olyan helyre,ahol kellemetlen lesz.Nekem nam nyom ma semmit,"csak"a húgyhólyagon focizik....na ez ám kellemes még...

Tedorka,de jó neked,hogy élvezed!!!Én tele vagyok türelmetlenséggel,de ebben közrejátszik most ez a meleg nyár is,tuti.Kimozdulni sincs kedvem....

Ma viszont egész nap strandon leszünk,fiúk alig várják,én meg viszek egy jó könyvet és egész nap fekszek...

Körkérdés.Olyan overált teszveszeltem,ami plüss anyagból van,nem is igazán vastag,bélelt,de csak autóban használható.Arra vettem,hogyha hozzuk haza,abban legyen.De nincs lábrésze és néztem neten kocsicipőket,de sehol nincs téli newborn és elfogadható áron.2000 felett nem szánnék rá,mert tényleg csak autóba kellene,babakocsiba van már nagyon vastag bundazsákunk még Dénesről és overált úgyis veszek igazi pufisat.Már kinézteem azt is vaterán,nagyon jó áron!!!
Tehát kocsicipő.Valakinek ötlet???? :lol:

Kép Kép
meli1118

Asse tom mi az a kocsicipő :lol: :lol:. Nincs eleve beburkolva a lábuk a rugdalózóba meg valami takaróba? Még nem járkál rajta, így valószínűleg elég rá teríteni valamit, ha még így is nagyon hidegnek érzed, nem? Vagy egy plusz vastag zokni esetleg? De lehet, hogy tévedek, még sose csináltam ilyet.

Dorka, örülök, hogy te élvezed a terhességet, de sajnos igaz amit Kata mond, a veszélyeztetett kevésbé szórakoztató. :( Nyugisabb lennék, ha már tél lenne, az biztos.

Az erős hasizmot csak viccből írtam, egyrészt messze nem erős, másrészt nem tudom, hogy vészelik át a hasizmok a terhességet, mert nem hiszem, hogy kimondottan jót tenne a nekik a szép kerek dinnyeformára kifeszítés. :lol:

/
lemonsong

Lemonsong, azt mondták a munkatársaim, akik zömében doktorok, hogy a növekedési hormon hathat a várandós anyára is. Úgy látszik, mi ilyen család vagyunk, a nagymamám is nőtt 4 cm-t a terhessége alatt. (És az ő férje sem égimeszelő. :lol: Talán csakazértis nőttünk-növünk. A fejükre. :lol: ) Azzal is ijesztgettek, hogy a lábméretem nő majd, hát annak nem örülnék, így is meg tudok állni. :D

O'Hara, azt hittem, hogy mindenki így kéregeti a beutalókat, mint én. :shock: Ezek szerint mások szépen megkapják automatikusan..? Ne aggódj, én sem vásárolok még. Még nincsen indíttatásom.

Gombi! Gondolok Rád ma!

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

meli: kocsicipő helyett jó vastag zokni. Azt olcsóbban megúszod :)

lemonsong: hát én azt mondom, sose lesz olyan szép feszes pocija annak, aki szült már. Persze kivétel Rubint Réka és a többi sztár, akinek van jócskán mit a tejbe aprítani, és sok eszköz áll a rendelkezésére, a has feszesítése terén!

Kata
labkat

Köszi a tippeket,télleg,egy jó vastag zokni is elég,úgyis rugiban lesz,meg vastag takaró....

Hasizom:én a szülőágyon közvetlenül a szülés után felültem,mert látni akartam.Akkori dokim állati humoros ember lévén nem hagyta kis ezt a poént sem:nahát,apuka,Melindának visszanőtt a hasizma :lol: :lol: Szóval nyugi,valóban nem lesz egy kockahas,de van azért még ott bőven izom...csak most jól elrejtőzik...

Kép Kép
meli1118

Sziasztok:)

Olvasó üzemmódba tettem magam:)

Tegnap vééégre eljutottunk férjemmel a könyvtárig, sajnos elég sokat dolgozik reggeltől késő estig pörög így alig van időnk elmenni valamerre.. na de tegnap kivettem jó pár klassz könyvet és annyira feltöltődtem energiával:):) Kivettem többek közt a Suttogó titkai 1. c. könyvet - sokan panaszkodtak rá hogy rossz a könyv - szerintem elég jó, nem olyan vészes persze van benne jó pár fölösleges szöveg amit átugrok inkább de viszont sok hasznos tanács is szerepel közöttük, szóval örül a fejem :oops: 8) :D

Nemtudom hogy vagytok ezzel, de én valahogy pár napja kicsit szétszórt vagyok vagy mi.. van kedvem takarítani néha nincs, hol kimozdulnék társaságra vágyva hol inkább benn, hol leülnék ha ülök már nem jó, inkább lefekszek de az sem jó, van hogy meleget kívánok aztán ha hüvősebb van már idegbajt kapok :D Úristen.. még nem volt velem ilyen :roll: szülés után remélem elmúlnak ezek a "tünetek" :D egyébként én is élvezem a terhességet DEEEE már annyira nagyon várjuk hogy magunkhoz ölelhessük a kicsinket jaaaaj a kis édes pofiját szétcsókolni, babázgatni, öltöztetni stb... már most lázban vagyok pedig még van 3 hónap a szülésig de tudjátok mivel nyugtatom magam?
Hogy a 3 hónap csak 2 mert az utsó előtti hónapban már pakolászgatom a kis cuccait, ágy, babakocsi és egyéb na meg azért csak jobb azt mondani már akkor na már csak 4 hét és szülök :D tök jó nem?
Vendég

Gombi!
Szorítok hogy minden rendben legyen. Gyere, ha kipihented magad!

Hát vásárlásilag még mi sem vagyunk nagyon előre, bár szerintem nem is kell túl sok cuccot venni - főleg ha kukacos lesz pocaklakó. Persze azért kell pár új ruci, meg törölköző, de a nagy dolgok megvannak már a tesóktól.

Nekem is vannak jó kis mozgások a pocakomban, de egyenlőre még nem fáj. Viszont a lábam megint begörcsölt éjszaka. Még mindig fáj, hiába maszírozgatom. Félálomban mindig elfelejtem, hogy nem szabad nyújtózkodnom, mert abban a pillanatban jön a görcs, na meg a hirtelen ébredés.

Ti már mind túl lesztek a terheléses vérvételen mire én sorra kerülök, csak szept 29-re adott időpontot a védőnőm.

tücsökbogár

Hogy álltok a fogínyvérzéssel? Hát az enyém nagyon brutál, pedig már lecseréltem puhábbra a fogkefémet, meg a fogkrémem és a szájvizem is direkt erre való, de mégis nagyon durva. Persze erre biztosan rásegít a napi két adag véralvadásgátló is, de erősen godolkodok a fogorvoson is.

tücsökbogár

Moly, jól hangzik ez a növekedés dolog, rajtam is elférne még pár centi hosszában. Széltében lassan köszönöm, de elég is lenne. Néha nehéz elképzelni, hogy a hasam még ennél is nagyobbra fog nőni. Egyetlen előnye, hogy a buszon már szinte mindig átadják a helyet. :lol: Pedig az a helyzet, hogy egyelőre nehezebbnek tűnik ránézésre, mint amilyen valójában cipelni, mert én még nem nagyon érzem, hogy különösebben fárasztana az ácsorgás vagy a gyaloglás. Inkább csak a hirtelen fékezések ellen jó, ha ülök. De azért nem szoktam visszautasítani. Múltkor pl. egy öreg néni adta át a helyet, nagyon aranyos volt, hiába tiltakoztam, tök büszkén mondta, hogy nem olyan öreg még ő, hogy ne tudjon álllni (tényleg, alig lehetett több 70nél :lol:) úgyhogy végül leültem.

A hasizom dolgon nem aggódom, majd a hastánc helyrehozza (vagy nem :lol:). Jól ki van ez találva, ha egyáltalán képes arra ott az izom, hogy az eredeti méretének többszörösére nyúljon.

Én már nagyon vásárolnék, de valahogy még mindig nem merek. Meg még ki kell várni, hogy az ismerősök a sok felajánlásból mi az, amit tényleg ideadnak végül. Szeptemberben asszem küldök egy körímélt, hogy mikor lehet elhozni a cuccokat, és akkor kiderül. Aztán utána irány a bolt. :lol:

/
lemonsong

sziasztok
kocsicipőt zerintem azért nem találsz mert még nyár van később biztos lesznek melgek is.
zenélő forgóba én olyan néztem ami vetít a falra de nemtudom megérnek-e annyit.
gombi remélem minden jól alakul nálatok.
hepatitis eredményem én még a mai napig nem kaptam meg.
a fiam tegnap katasztrófa volt nem aludt délután és este is csk sírt hogy ő még nem alszik nemtudom mi baja volt.
hasizom tényleg marad bőven legalábis az 1. után marad remélem most is így lessz :oops:
vásárlás mi pont tegnap számolgattuk a párommal hogy milyen húzós lessz ez a durván 3 hónap mert még so mindent kell venni meg jön a fiam szülinapja+karácsony na meg a szülésre is kell és még a gyesem is lejár :( még annak s valahol utána kell járnom hogy utána hogy műkdik arra a kis időre a tb. mert nekem nem volt elötte munkahelyem.
ezért mi is úgy vagyunk hogy ha a vásárlásról vaan szó akkor nagyon kevés idő van már de ha meg arról hogy jó lenne már túl lenni rajta és látni a kistesót akkor meg még nagyon sok idő.
de azért jobban hjlok afelé hogy lenne már decembe :lol: r

Kép
Kép
anitaaa03

Tücsök, az ínyem nekem is vérzik, de nekem korábban is volt vele gond. Én úgy kezelem, hogy meridolt és lacalutot használok váltogatva (reggel-este), így nem olyan durva, de azét nem bírok úgy fogat mosni, hogy ne vérezzen.

Véralvadásgátlót milyet kapsz, tabletta vagy szuri? És miért kell neked? Tudom, hogy a terhesség elvileg trombózisveszélyes önmagában is, de nekem pont az tűnt fel, hogy sokkal nehezebben alvad a vérem, mint korábban, pl. a legutóbbi vérvétel után tök összekentem magam, mert a szokásos idő után kidobtam a vattát, gondolva, hogy már tutira rendben lesz. Elég ijesztő lehetett, úgy kellett lemosnom, és közben mindenki rémülten nézett a folyosón, hogy jó ég, hogy veszik itt a vért és miért nem adnak hozzá vattát. :lol:

/
lemonsong

én is csak 9.én megyek a védőnőhö a beutalóért.nemtudom mért ilyen későn az sztk-ban a 16 hetesnél aztmondták hogy 24 hetesen kell menni legközelebb :?

Kép
Kép
anitaaa03

az ínyem nekem is nagyon vérzik bár az én fogaim nem a legjobbak :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Én nem hiszem, hogy fogok ajándékot kapni a munkahelyemről, mert április óta nem voltam benn. Igaz, hogy ősszel el akarok menni, de inkább csak elbúcsúzni a gyerekektől, meg esetlegesen az utódommal találkozni (remélem, lesz). Férjem viszont ilyet fog kérni: http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=jatek&submenu=bebijatek&category=korforgo&empty=1&productid=155458&pageno=1&whid=53 Nem egy olcsó darab, de két éve egy másik kollégának ilyet vettek, és ő teljesen beleszeretett :lol: Tényleg nagyon tündéri.

A TORCH vérvétel, toxo, rubeola és herpesz szűrésre van. Remélem a klinikán a szívuh. tényleg alapos, mert a 12. hetin meg a genetikain nagyon nem éreztem, hogy hú de megnéztek volna mindent :?

Vérvételtől én már kiskoromban sem féltem. Most csak annyi bajom van vele, hogy összvissz egy használható vénám van. Legutóbb már egyik kézfejemből sem tudtak vért venni :shock: Három ragtapasszal jöttem ki. A két óra alatt két vérvételre nem sok esélyt látok. Ráadásul ugye minél többet keresgélnek, meg nem a jó vékony, hanem vastag tűvel szúrnak, annál jobban fáj.

Meli: jó, hogy írod, hogy jó a 307-es. Bár most úgy néz ki csak 206-os kombit veszünk, a másik mégis túl drága. De azzal is boldog leszek. Csak már legyen végre :)

Mellékelek egy képet a hétvégi esküvőről. Itt a másik tanúval vonulunk kifelé. Meg majd rendes pocak képet is csinálok. Ti hogy álltok a méretekkel?

Kép Esküvőn

briell

briell én is ilyeneket nézetem,de nekem ez a fajta jobban tetszik
http://www.c-sale.hu/index.php?akt_menu ... =reszletek
hát nálunk is lakul a pocak és is csinálok már valamikor képet.
tényleg valaki kérdezt a herpeszt hogy mitől lett a páromnak a nyakán.aztmondta a dki hogy ugyan az a vrus okozzza mint a szájon csak most máshol jött ki.

Kép
Kép
anitaaa03

Fogínyvérzés: nekem a Herbária cserszömörcés szájvíz jött be. Ha nem használom egy napig, vérzik, ha használom, semmi. Ennek ellenére fogorvoshoz mennem kell, teli vagyok lyukas fogakkal. Nagyon halogatom :(

briell

Briell, nagyon aranyos a szárnyas macis forgós cucc! :lol:

Az én hasméretem, mint azt írtam, kezd ijesztő lenni. Lehet, hogy csak az a ruha nagyon jó szabású, ami rajtad volt az esküvőn, de az enyém kb. kétszer ekkorának tűnik. :lol:

Lyukas fogam nekem is van, de valahogy logikátlannak tűnik "menet közben" betömetni, mikor lehet, hogy még tovább romlik, és akkor lehet kétszer csinálni ugyanazt. Főleg, hogy luknál úgy kezdi a fogorvos, hogy fúr bele egy sokkal nagyobbat, amit szépen tud tömni. Szóval én kivárom a terhesség végét és utána rakatom rendbe.

/
lemonsong

Kép
Kép
anitaaa03

Én egyelőre még nem izgulok, ha egy darabig nem érzem mozogni, de azért általában minden napszakban bejelentkezik egyszer-kétszer. Szívhang hallgatót nem is jutott eszembe venni, mert ha egyszer nem találnám meg véletlenül, tuti infarktust kapnék. Enélkül is találok annyi mindent, amin aggódhatok. :lol:

/
lemonsong

én néha szoktam hiányolni a mozgást ha hűvösebb va sinte semmi de biztos az idő melegben szinte egésznap ficánkol.a szívhanghallgatót én hülyeségnek/túlzásnak/tartom de mint a cikkből kiderült nem is túl hasznos

Kép
Kép
anitaaa03

Hát, ha valaki olyan típus, hogy a hallgatózás nyugtatja meg, annak pedig hasznos lehet. Nem a baba, hanem a saját idegállapota szempontjából. :lol: Én olyan vagyok, hogy még ultrahang előtt is inkább ideges vagyok, mint feldobott, hogy nehogy találjanak valami problémát, szóval nekem tuti nem lenne jó ötlet a szívhang figyelgetése.

/
lemonsong

Ma asszem rekordot döntöttem már eddig is a hozzászólások számát illetően, remélem látható, milyen keményen dolgozom! :lol: De tényleg nagyon laza nap van a munkahelyen, mintha még tartana a nyár. Persze az még tart is, de mintha a nyaralási szezon is elhúzódna idén.

/
lemonsong

tücsökbogár: én is valahogy szeptember végén megyek terheléses cukorra, szóval mi együtt szenvedünk :?
a fogíny vérzésre C vitamin szedését szokták javasolni. Nekem nincs is vele gond. Néha bekapok egy 500mg-os C vitamint, és Sensodyne fogkémet használok.

briell: nagyon helyes ez a kis körforgó. Jól is teszi a férjed, hogy ilyet kér :)
Nagyon csinos vagy a képen és teljesen más, mint a hsz melletti kis fotón. Ez utóbbin olyan csajos, az esküvőin meg olyan bájos kedves :)

A cserszömörcés szájvizet én is díjazom. Mondjuk inkább akkor használom, ha valami fáj, de az gyorsan helyre hozza. Fogorvoshoz nekem is el kellene mennem, mert van egy fogam, ami koronát kíván, és nem akarom megvárni, hogy már ne lehessen rajta segíteni, mégis most valahogy az a 10eHuf is soknak tűnik. Az ovisnak még őszi cipőt kell beújítanunk, amit a férjemnek még be is kell adagolni. Borzasztó sok költség van mostanság!

Kata
labkat

kata ne is beszéljünk a kiadásokról nálunk a téli tüzelő megvétele is kataszrófa és a húgom még nálunk is suliba megy mndjuk mé jó hogy knyveket nem kell venni.de például kellett új utazó táskamindig van valami.

Kép
Kép
anitaaa03

kiskáltam a gyerekszobában a szőnyeget,de el is fáradtam :oops:
azthiszem lepihenek egy kicsit

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Remek egy nap...kb 1 órája szenved szegény lánykám.Délelőtt bebarackozott-kekszezett és már 3x hányt.Pedig iszonyú álmos és aludna,de állandóan felkel és hány.Annyira sajnálom :cry:

Megint,úgyhogy majd folytatom.......
Vendég

Sziasztok!
Fogínyvérzéshez: nekem is elég durván előjött pár hete, el is mentem fogdokihoz mit javasol, mert fel is volt puhulva az ínyem, szinte "elhúzható" volt a fogtövektől. :shock: Kapásból leszedte a fogkövet, leecsetelte, és klórhexidines öblögetőt javasolt. Vettem a gyógyszertárban Corsodylt, de elég durva égő érzés volt a nyelvemen -főleg első alkalommal- és esti fogmosás után még másnap reggel sem éreztem rendesen az ízeket. :roll: Így azóta hanyagolom és a Lacalut aktív fogkrémem használom továbbra is. C vitamint is vettem pluszban -elvileg kiürül, nem lehet túladagolni- de mikor elolvastam a betegtájékoztatót, hogy nagy adagban (nem tudom ez mit takar) közvetlen módon magzatkárosodáshoz vezethet, el is tettem szépen.
Azóta elég jól helyrejött az ínyem, pedig a fogkrém ugyanaz mint előtte. Lehet, egy ilyen vitaminhiányos időszak volt.
Ja, még valami. Mikor elkezdett vérezni, puhább fogkefére váltottam és óvatosan sikáltam, de felhomályosítottak, hogy mossam nyugodtan erősen, hagy vérezzen ki fogmosás alatt :!: ha közepes erősségű a fogkefe sörtéje akkor egy picit forró víz alá kell tartani mosás előtt és pont megfelelő lesz a szálak erőssége.

Mást nem is nagyon terveztem a fogorvosnál, de kitalálta, hogy újratömi a régi kb. 6 éves esztétikus hátsó tömésem (2db), mert mellette látszik egy kis romlás. Kérdeztem, hogy nem lenne-e jobb szülés után, de azt mondta semmi gondot nem okoz most, ráadásul akkor már időm sem lesz ilyenekre. (Ez mondjuk igaz, 2-3 órát kellett várni úgy is, hogy időpontra mentem) Most szabin vannak, majd szept. közepén kell mennem újra.
csillag25

Na,hátha most sikerül írnom is.

Fogínyvérzés: nekem gyakorlatilag azóta folyamatosan van,hogy Zizuval terhes lettem.Fogkőleszedést és C-vitamint javasolnak (ahogy Csillag is írta)
Na de nekem ez sem használ.Íny visszahúzódásom is lett,így egyik fogamnál már szinte a gyökér látszik.Dierkt ilyenre van a Meridol fogkeve-jó drága de nagyon-nagyon jó.Ja és a Paradontax fogkrém.Ennek az első pár alkalommal borzalmas íze van,de meglehet szokni.Nekem sajna ezektől függetlenül is gatya az ínyem.Állandóan szenvedek vele,egy barackot nem birok megenni,csak felvágva.Remélem azért egyszer elmúlik.

Nekünk már csak pelenkázó feltétet kell venni,mert új ágyat és pelenkázót vettünk.Vettem pár téli rugdalózót,mivel nálunk eddig csak nyári babák voltak így muszály.Én egyből 62-eseket vettem,Zizunál majdhogynem felesleges volt az 56-os.
Vettem pár vastag zoknit is.
Vettem téli overált és körforgót (a régi széttört)
Van 2 új lepedő és majd még egy nejlon lepedő kell még.Igazából szerintem minden más megvan.
Ja és bébi hordozót is vettem,mert a régi nem szabvány volt.
Majd már csak az én kórházi csomagomat kell megvásásrolni,de az még odébb van :D

Most pedig úgy hallom sikerült elaludnia Zitának,így én is megyek lefekszem,ugyanis éjjel 1óta fennt vagyok.Nme tudom miért,de vannak olyan éjszakák,hogy egyszerűen nem tudok aludni.....Zizuval is volt és akkor is utáltam!
Vendég

sziasztok
csak röviden: minden rendben van, már itthon pihizek. nem fájt, csak a "szokásos" kellemetlen érzet.
mondtam nekik, hogy többet már nem jövök. erre mondták, hogy menjek csak nyugodtan, de legközelebb ha kérem se szúrnak meg :) jót nevettünk, oldott volt legalább a hangulat...
Vendég

Gombi, szuper, hogy túl vagy rajta és minden rendben volt! Pihizzél sokat!

/
lemonsong

Igen, Paradontax fogkrémet javasoltak az öblögető címkéjén is. Egyszer "kóstoltam" amikor a férjem használta, de elég brutál sós volt. Biztos meg lehet szokni, de nem vártam meg. A férjemnek meg a Lacalut furcsa, ahogy érezhetően összekapja, feszesíti az ínyt. :)
Olga, Te már nagyon ügyesen összeszedted ami kell. :wink: Nekünk is elég sok dolog megvan már, a hiányzókat is beszerzem lassan, de kasszafüggő, most volt 10.000 Ft a 4D-s uh.
Úgy érzem szelektálnom kell mi az ami tényleg szükséges. Az apróságokon (1-2.000 Ft-os) kívül légzésfigyelő lesz nagyobb kiadás, meg persze a szülés, de ilyen 5.000-8.000 Ft-os tételekből rengeteg kell és lehet(ne) még. Kád+állvány, textilmózes/bundazsák, szopipárna, hordozó, zenélőforgó, pihenőszék stb. :shock:
csillag25

Gombi, jó hogy jöttél, most már pihenj.
csillag25

gombi tessék sokat pihenni örülök hogy minden rendben ment.
nálunk is szinte minden meg van még a égzésfigyelő amin gondolkodunk még mindig,meg kell még mellszívó ez kicsit több lessz ezen kívül csak amit szeretnénk pihiszék,zenélő/a régieket eladtuk/1-2 új ruci meg a nagy fiúnak ágynemű és az övét megkapja kistesó na mg persze a szülés nálunk is bár én max 40re gondoltam :oops:
kiságyba matracot mindenki kókust vesz?nekünk csak sima szivacs volt és az még meg is van erősen gondolkodom hogy megint az lessz arra a "kisidőre" végülis úgyis be van bugyolálva aa pvc lepedővel :oops:
kádhoz nekünk nem volt állvány mi amíg nagyon pici volt addig a szobába fürdettük és vagy az ágyra raktuk a kádat vagy letelepedtünk addi a földre.
nálunk a 4d most azthiszem kimarad mert az a pénz kell még a cucokhoz :( de lassan láthatjuk már őt ide kint.

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
Hát túléltem a cukorterhelést...meg kell hogy mondjam, hogy sokkal jobban féltem tőle, nem is volt olyan rossz. Mármint nem ismételném meg minden nap, de azért nem vészes, simán túl lehet élni. Mármint a pohár cukros vizet. Annak már nem annyira örültem, hogy kétszer szúrtak meg, de másodszor csak egy kicsit vettek le. Az eredményekért csak holnap megyek.
Ma este megyünk 4 D-re, már úgy várom.
Gombi! Dejó-dejó-dejó!!!! Nagyon örülök, hogy minden rendben, most tessék pihenni.
Labkat! Azért el kell, hogy keserítselek, mert ez a rendszer általában csak nyáron van. Mármint a rendelőben, hogy nem kell várni, még ha nincs is időpontod. Ahogy vége a nyárnak, mindenki rájön, hogy ő húdebeteg. Ilyenkor hónapokkal előre be vannak táblázva, és tömeg van. Én egyszer ott is vártam két-három órát...aztán feladtam (másik dokira). Azért remélkedjünk a legjobbakban.
tedorka

Gombi, jó hogy túl vagy rajta, pihenj sokat.

Én is lacalut fogkrémet meg meridolt használok, de emellett is dől belőle a vér. Én a terhesség elején kb 10 hete voltam fogdokinál, aki már akkor leszedte a fogkövet, meg körülnézett kicsit.

Lemonsong!
Korábban terhesség alatt volt mélyvénás trombózisom, ezért kell az alvadásgátló. Alapból nem a terhesség a rizikótényező, hanem a szervezet megnövekedett hormontermelése. A trombózisom után kiderítették, hogy öröklött hajlamom is van rá, ezért ha nem lett volna a trombózis, akkor is szúrnom kellene magamat. Sajnos tablettában nincs olyan ami nem kerül át a magzathoz, így lassan tűpárnához hasonlít a pocakom alja. Azt nem tudom, hogy fogom beadni mondjuk két hónap múlva, oda se fogok látni.

tücsökbogár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?