A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Mindenek előtt:
Szegény Manó :( ! Jobbulást neki! Én akarok képet róla gipsszel!!!!Annnnnyira cuki lehet :oops: :D :D :D .

Én ma voltam a kiborulás határán, de csak határán... :wink: (bár anyunak leüvöltöttem a haját, és Ricsinek is beszólogattam, de még egyben vagyok :oops: :lol: ).
Az ok, hogy a kicsifiam már napok óta hasfájással küzd, mint említettem, de eddig így vagy úgy sikerül megszüntetni. De ma hajnali 4óta egyfolytában(!) fájt neki: vagy cicin volt, vagy sírdogált, vagy lila fejjel visított a fájdalomtól :( :( :( :evil: :evil: :evil: . Hiába volt minden praktika, vagy gyógyszer, így beszereztem újakat. Ma elkezdtem neki adni az infacolt, meglátjuk segít-e... Fürödtem vele fél órát, de ott is sírt a végén ( :shock: :( ), most bekajált és a cicimen szunyál. nem merem letenni, végre elaludt :roll: ...
Azt hittem megszakad a szívem, ez iszonyat :cry: , viszont arra jó volt a mai nap, hogy immunissá váljak a gyereksírásra, és amellett is tudjak koncentrálni a megoldásra, ne szakadjanak rostásra az idegeim :wink: . Ez is valami...

Breki!

Minó nagyon édi, kezd pasisodni, és még mindig hasonlít Mazsolára :wink: . "egyenbabák" :lol: . Botond is tiszta szőr még :D . én a séróját össze szoktam borzolni, olyan kis vagány úgy :wink: .

Bond!

Kedvenc játék: cickó :lol: .
Valójában ilyen nincs (már kéne, hogy legyen? :oops: ), a legtöbb időt az arcom bámulásával tölti egyhuzamban, főleg, ha énekelek neki, vagy műsorozok...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szegény Dodi! Ismerős! Nekünk bevált az Infacol,bár tegnap annyira fájt neki,hogy Espumisam-ot adtunk neki. Meg is lett az eredménye:hajnalban úgy összesz@rta magát,hogy még a karja is sz@ros volt :lol: Úgyhogy hajnali 5-kor fürcsi,mosás.. Fasza volt. De utána legalább még visszaaludt.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Remélem most egy darabig nem írtok, mert a filmet nézitek. :wink:

Kép
Kép
200907?

Jajj Bond!
Tegnap kellett volna szólnod! Megint lemaradtam. Na majd talán holnap du. meg tudom nézni.

Voltunk oltáson. Előttünk egy kisfiú kapta meg az oltásait és annyira üvöltött, hogy nekem a váróban könnybe lábadt a szemem, úgy sajnáltam szegényt. Még a védőnői szobát is ki kellett nyitni nekik, mert nem tudták megnyugtatni.
Na mi ezek után mentünk be, Petra előtte békésen aludt, úgyhogy félkómás volt, mikor levetkőztettem. Először megkapta a Rotát, arra picit fintorgott, én imádkoztam, hogy ki ne bukja azt a 18 ezer forintot. Szerencsére nem volt gond.
Aztán megkapta mindkét combjába az oltásokat. Kb. 5 másodperc/ comb sírás volt. Ez a gyerek egy hős.
Egyelőre nincs láza, én is ráragasztottam azt a hőmérséklet figyelőt, ami a kórházi csomagban volt, de már mértem egyet popsiban is.

Breki!
Én is leteszteltem a gyerek hőmérőjét, nekem az 36,7-et mért, a normál higanyos pedig 36,9-et. Szerintem nincs két egyformán mérő hőmérő, de nem ezek az apró eltérések számítanak. Az szerintem már tök mindegy, hogy 38,7 vagy 39, úgyis lázat kell csillapítani.

Hendegabi!
Nagyon édesek a lányaid! Nócinak tök jó kis fürtjei vannak!

Orsi!
Jó, hogy jöttél! Legközelebb légyszi tegyél fel a kis hajas babádról is képet!!!

Sillia!
A múltkor kérdezted, hogy Petra mióta nyomja ki magát. Ő ezt nagyon korán kezdte, mert már 4-5 hetesen így figyelgetett, persze akkor még nem olyan hosszan. Az a kép, amit feltettem, 7 hetes korában készült.
Ő már a fejét is tartotta 4 hetesen. Most már úgy tartja, hogy nem is kell, hogy ott legyen a kezünk.
Nagyon erős kiscsaj. :D

Kép
katy76

Sziasztok,

Én nem nézem a filmet, mert nincsen Filmmúzeum a kínálatban...

Ma (is) voltunk kettesben Mírával bevásárolni: autó, benne az összecsukott babakocsiváz, baba a hordozóban...csodásan végig aludta az egészet. :lol: Amikor haza értünk és mindent kipakoltam, elpakoltam, akkor is aludt még egy darabig. Tartsa meg jó szokását!

Én egyébként 10-11 hónap után vezetek ismét, de szerencsére ez olyan mint a biciklizés. A várandósság elején még Pesten laktunk, és úgy éreztem, hogy nem tudok az ottani közlekedésben megfelelő időben reagálni a hülyékre, utána meg a pocak miatt nem akartam már vezetni.

Szoptatással, hasfájással kapcsolatban: mivel nekem az elején kétszer is be volt gyulladva mind két mellem, minden szoptatáskor mindkettőből kapott, mert így gyógyultak a melleim és így volt neki elég a tej is. Ezt azért nem javasolják egyébként, mert amikor az első ciciből elér a zsíros tejhez és utána másikból meg ismét az előtejet kapja, akkor ez is okozhat hasfájást. Én már átálltam az egy cicis szoptatásra és tényleg nem görcsök a pocakja azóta. Na persze a védőnő nem "árulta el", hogy hogyan kell átállni, de utána néztem és sikerült. :lol: A másik ötlet, hogy ha 3 órán belül jön az újabb szoptatás, akkor ugyanazt a mellett kell neki adni, mint legutóbb. Állítólag ez is segít a pocakon.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

kicsidodi! :)

Minden kívánságod ilyen hamar teljesüljön :wink: :
Kép

(Ugyanazt a filmet hányszor lehet megkönnyezni? :roll: :roll: :roll: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.26 21:45-kor.

Kép
Kép
200907?

Katy!

Petra tényleg nagyon ügyes :wink: . A lányok amúgy eleve ügyesebbek ilyen téren 8) . Meg ugye a fiúk hasfájósabbak is :? . Ma kérdeztem anyut, hogy ez miért lehet. Válasz:
- Nem tudom, biztos ez is y-kromoszóma deffektje! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy már feltűnt, hogy enyémfiam is nagyon jól bírja a fájdalmat :shock: :D :D :D . Ezért is sajnáltam ma rettentően, mert tudtam, hogy ez nem hiszti, hanem tényleg nagy meló van a pocijában :cry: . Remélem a nehezén túlvagyunk, azóta is alszik, a rendszeres Infacol meg csak megelőzi már az ennyire vehemens görcsöket....

KépKép

KépKép
kicsidodi

marietta: nagyon szépen köszönöm! :lol: Holnap hívom a babamasszázsos nőcit, Te Móvárra mész majd?

Bond: nem tudom, hogy kedvenc- e, mindenesetre az egyetlen és nem is kimondottan játék, hanem alvókendő. Ma délután készült kép: /cumit én is bevetem, ha nehezen tud elaludni, inkább cska sír, olyankor jól jön :oops: /
Kép

Kép
agi125r

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 20:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond,
A legnehezebben olvasható szöveg díját nem a helyesírási hibák miatt kaptad. A sorok hosszabbak voltak valamiért, mint a képernyő, így minden egyes sornál huzigálnom kellett a szöveget jobbra-balra. (Ha helyesírási hibákat néznék, elég egy mondat is. Az "eltörööt" az spec 2 ö és 3 t :mrgreen: )

Én nem tudtam, honnan kapta a nevét a winchester. :roll: Hogy nem jutott eszembe a töltény és a kód közötti összefüggés!

Ha már off, hogy hívják a pen drive-ot angolul?
Másik: miről/kiről kapta a nevét a naprendszer már nem létező 9. bolygója és ki nevezte el reggeli közben? :lol:

'89 nekem már középsuli volt, ott már azért mentek húzósabb dolgok. Gyerekszülés házassággal, abortusz, öngyilkossági kísérlet, kicsapás a koliból részegség és cigi miatt, Cure-féle sminkben megjelenés, nyugtató + alkohol volt az osztályban. Csak én ezekből kimaradtam anyukám nagy örömére. :lol: Igazolatlant is azt hiszem mindössze egyet szedtem össze az egész négy év alatt. (A hajamat meg még most sem festem. :wink: )

Sillia,
Az a kalapácsos dolog tuti működött volna. De minek kellene hozzá a nyers krumpli? :lol:

Tabati,
A város-főváros viszonylatban egyénre szabva nem lehet általánosítani, tudom. Sulim országos beiskolázású. Nem tudom, mi az arány a Bp-i és vidéki gyerekek között, de problémás gyerekeből az arányon felül vannak a pestiek. Az okot nem tudom, mert igazából ugyan azokon a reklámokon nőnek fel és ugyan úgy chatelnek a neten.

Kép KépKép
lorca

Hello csajok!

Agi:Koszi a rank gondolast :wink: Edes a csajszid...neki is van egyfajta frizuraja :lol: :wink: ...hatracsuszott a parokaja :wink: :lol:

Annyira jokepuek a gyerkocok hogy csak amulok es bamulok :shock: 8)

Sillia:Sztem is probald ki azt az allatgyogyos cuclit....szerintem ha kifozod,semmivel sem gazosabb mint barmelyik!

Bond:tenyleg mekkora mar Mano....kutya baja sem lesz nemsokara.....azert rohogcseltem(mar bocsi)rendesen nagypapin,mit ossze nem kuzdhetett a szoloszemert....aztan meg mar sajnaltam is nagyon hogy banhatta a mutatvanyt :?
Jo volt a tortenet,(winchester)johet meg hasonlo okossag!Ha mar itt toltjuk az idonket....

Kedvenc jatek:ha hulye hangon,hulyesegeket mondok neki...na az igazan vicces a szamara(mar ha jo passzban van)Mas egyenlore meg nincsen.....

Tabati:En lattam a Gettomilliomost!Nagyon tetszett a film!Ajanlom megnezesre!!!

Dodi:anyukad nem semmi....szepek vagytok!

Orsi:ne sirj!!!Bar en dumalok...azert joparszor eltorott a mecses mar nalam....enyem gyerek aztan extran olbebaba,es szinte sehogy sem jo neki...es amikor jon a hasfajos szorny...na az igazan kemeny menet!

Lilisgabi:nem egyszeru a dolgod(bar mindig van az ember eleteben kihivas)ez most megint az....Szurkolok hogy alakuljatok!

Boo:hurra apa erkezik!!!!szopi: :lol: na ezaz!Csak megy az,lassan de biztosan :wink: Huuu de mennek veletek csavarogni..raadasul ott laktam a kozelben....

Marietta:Domi szepen kikerekedett!!Orulok hogy javultok!

Breki:Aztaaaaaaaa :shock: Mino igazi nagyfiunak latszik!!!

Hendegabi:Sajnalom hogy nalad is nehezek a napok!Lanyod azert kezben megnyugszik?Mert nalunk van hogy az sem segit,csak lila fejjel uvolt(hasfajaskor)vagy csak sirogat,nyuglodik....

Annyi mindent akartam...de mire ideertem,es most nem nyomatok 2 ablakos megoldast....... :? lap az agyam rendesen :oops:

Rolunk:Nalunk hiaba a lancetetes,alvas nincsen,csak reszletekben,egeszen jol birom!Aztan az ebredesek utani idoszakokat is imadom,kis szarzsakom mosolyog sokat vegre!!!Es mar kepes azert erdeklodve nezelodni,nem csak bogni :lol: bar mind ezt velem,a kezemben..egyedul utalja a letezest...hat ez nem baj,en is imadom kugli fejet nezegetni,hulyesegekrol dumalni...csak ne sirjon!Aztan persze jon a szorny,es megkinozza szegenykemet,akarmivel is probalkozunk....Az esti lefekves az katasztrofa,rendszerint 9-kor kezdodik a hasfajas...es van hogy 1/2 12 mikor el tud aludni...na ettol szenvedek nagyon...marmint az o szenvedesetol...hogy nem segit semmi...neha a cumi bevetheto,melegito tasak,de sokaig tart nagyon.
Most mar ossze-vissza kozlekedik az agyaban :lol: ,regota tartja a fejet,de imadom mikor kis E.T. oldalra fordul es jol megnez maganak kitartott buraval!!!Vicces!!!Es amikor veszekszik a cicivel...es jot rohogcsel mikor humorbonbont nyel...szoval azert megvagyunk,az idegeim mar kotelbol vannak :wink: Es probalom elvezni a napokat!
Ma temetoben szoptattam,csontkovacsnal voltunk,meg ittam egy sort is(tejszaporitas cimen) egy teraszos etteremben,apa nem dolgozott...jo kis nap volt!Mert gyerekem imadja a kengurujat(kendot mellozom eppen mert meleg van nagyon).Innentol nekunk mar talan jobb lesz,mert a kezdet igazan nehez volt!!!

Na most ennyi,igyekszem jonni :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

Agi:a mi hajunk nem csak lecsuszott,de szet is csuszott :lol:
Kép
tipikus...
Kép
vigyori
Kép
dumagep
Kép
merengo
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Lorca

[quote]A írta:z a kalapácsos dolog tuti működött volna. De minek kellene hozzá a nyers krumpli?

Mert állítólag kivonja a kálciumot a csontból, így az a legkisebb behatásra viszonylag fájdalom nélkül törik.

Kérem otthon ne próbálják ki!! :lol: :lol:

Ancsurti

Hanga szőke hajú lesz? Vagy csak a képeken látszik úgy? Remélem egyre több mosolygós képet tudsz majd küldeni nekünk :)

A "sorszopogatas" az már tudom hogy sörszopogatás.
Node a "temetoben szoptattam"-ot most nem értem.. :shock:
Vagy tényleg temetőben szoptattál?

Vettünk tegnap Nuk cumikat, egy játszó és egy etetőcumit, mindkettő latex. A játszócumit este megkapta, sokkal jobban elfogadja mint a régi szilikonost.
Az etetőcumit még nem tudtam felavatni, mert a Nuk cumi még véletlenül sem illeszthető az Aventes üvegre :?
Ismerőstől kapunk Nuk üveget, apa délután hozza haza. Remélem ezzel a rövidebb és sokkal puhább cumival szívesebben eszik majd üvegből. Ha nem küzd és szenved annyira evés közben akkor talán kevesebb levegőt nyel, ritkábban megy félre a korty és nem folyik a fele kaja a nyakába a cumi mellett...
Majd kiderül.
Ma éjjel négy és fél órát aludtunk egyhuzamban :!: :!: :!: :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.27 07:03-kor.
Vendég

Mikor melegítettem a teavizet véletlenül megfogtam a forró edényt és megégettem a középső ujjbegyemet.
Nem tragikusan, csak pont azzal görgetek az egérrel :evil:

Ja, Bond

A múltkori szösszenetednél nekem is ki kellett húznom az ablakot mert lelógott a szöveg vége. De eddig azt hittem csak nálam volt ez így..
Vendég

Sziasztok! :)

A természet törvényei szerint kellett, hogy nőjön Babó, de nekem nem feltűnő, hiszen minden nap látom. És mivel nyápicka a ruhái is sokáig kitartanak. :)

boo!

Na, végre már! Gondoltam, hogy történés van, azért nem kukkantottál be két napja. Utána meg azt hittem, hogy Apázol, mert én múlt hét péntekre gondoltam. És Apával együtt jár anyós is. :roll: :roll: :roll: :?

Nyuszi fel sem veszi, hogy be van gipszelve a keze. (Ennek örömére tegnap este kétszer elesett illetve később lefejelte az apját. Persze sírás lett a vége. Mondtam, hogy akkor irány a fagyasztó. Ott persze még jobban rázendített. Mikor megnyugodott, akkor mondtam az apjának, hogy most már jó lenne, ha nem zúznánk teljesen össze a gyereket. Legalább egy kis szünetet tartsunk néha... :lol: :lol: :? )

Anyatej: :P :P :P :P :P :P :P :P . Egy kicsit még dolgozzál rajta (vagy ügyesen gyűjtsd össze) és már mehet is a fagyasztóba! :wink:

lorca!

Tudom, hogy miért kaptam. (Ettől több tördelés volt benne, úgyhogy én sem értem igazán :roll: :roll: :roll: :? )
"Ha helyesírási hibákat néznék, elég egy mondat is. Az "eltörööt" az spec 2 ö és 3 t ) "
Ez nem hejesírási hiba, hanem elgázolás. :evil:

Ha nagyon kötözködni akarnék, akkor azt mondanám, hogy hol így, hol úgy írják a pen drive-ot. :twisted: (Kb. mint a fitneszt vagy a cappuccinot.) De valóban külön írva a helyes. :wink:
És, hogy maradjunk az off-nál:
"A Pen Drive neve onnan ered, hogy külsőre olyan, mint egy (kihúzófilc). ... Hordozhatósága minden igényt kielégít. A csatlakozófelület védve van, és akár a nyakunkba is akaszthatjuk, vagy felfűzhetjük a kulcscsomónkra. Súlya nem haladja meg a 20g-ot (18g)." Próbálkoztak a
memóriakulcsra magyarosításával, de nem jött be.

De a Plutó rajongók sem maradjanak kielégítetlenül:

"Venetia Phair kilencvenévesen hunyt el, 79 évvel azután, hogy gyerekként elnevezte a Plútót. ...
1930-ban 11 évesen a nagyapjának javasolta, hogy az alvilág istenéről nevezzék el az újonnan felfedezett bolygót.

„A nagyapám a Timest olvasta, és az volt benne, hogy felfedeztek egy új bolygót. Arról beszélgettünk, hogy mi lehetne a neve. Én javasoltam a Plútót" – mondta A Plútó elnevezése című, 2009-es dokumentumfilmben Phair.

Phair nagyapja ... Elmondta egyik jó barátjának, aki pedig részt vett a királyi csillagászati társaság találkozóján, ahol elnevezték az új égitestet. ...
1930 május elsején jelentették be, hogy az égitest a Plútó nevet kapta, ...
Tizenegy évesen megszállottan érdekelte a csillagászat és a mitológia is, és visszautasította azokat a vádakat, hogy a bolygót a Disney-kutyáról nevezte volna el . „Nem volt praktikusabb név a klasszikus mitológiából. Tudtam, hogy a bolygó sötét és homályos, ezért választottam az alávilág urát" ..."

" A Plútó nem bolygó többé
... azért osztályozták le a Plútót, mert nem felel meg a bolygók új definíciójának. Eszerint azt az égitestet lehet bolygónak nevezni, amely egy csillag körül kell kering, de nem csillag, és elegendő tömege van ahhoz, hogy a saját gravitációja gömbölyűvé vagy közel gömbölyűvé formálja. Emellett egyedi pályájának kell lennie, ami a Plútóra nem igaz: hosszúkás pályája találkozik a Neptunuszéval. ...
A Plútó egy teljesen új kategóriába került, ezentúl hivatalosan törpebolygónak kell nevezni. Ebbe a kategóriába számos aszteroida és más égitest beletartozik majd. "

"... hivatalos elnevezése is megváltozott: mostantól a 134340 néven emlegetik ..."

"A definíció szerint a plutoidák olyan naprendszerbeli égitestek, melyek a Neptunusz pályáján túl keringenek ...közel gömb alakot vegyenek fel. ..."
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Valaki még valamit? :roll: :roll: :wink:

On topik :wink:

Középiskola: na ott már nálunk is "nagyban" mentek a dolgok. A matekórai körömlakkozás és az egyik osztáytársnőnk rajtakapása, mialatt a fiú wcben bagózott semmi volt ahhoz képest, hogy - mint utólag kiderült- két abortusz is volt a négy év alatt és akadt aki már nagy hassal tolatott be a pótérettségire. (Addigra szerintem már a többség túl volt a szüzesség elvesztésén :roll: )

"problémás gyerekeből az arányon felül vannak a pestiek. Az okot nem tudom, mert igazából ugyan azokon a reklámokon nőnek fel és ugyan úgy chatelnek a neten."
Egy kisebb közösség tagjai jobban ismerik egymást, nagyobb kontroll alatt vannak.

ancsurti!

A "Gettómiiliomos"-t még nem láttam, de nagyon dícsérik csakúgy, mint a "Becstelen brigantyk"-ot.

"Boo:hurra apa erkezik!!!!"
Szerintem - miután egyként örülünk - menjünk elé és fogadjuk őt naaaaaaaaagy-nagy szerettel és szórjunk virágokat a lábai elé. :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Csak így tovább Hangával, egyenesbe jönnek majd a dolgok és már azt sem fogod tudni, hogy milyen az, amikor egyfolytában sír. :wink:
(A temetőben való szoptatást illetően már múltkor is felszaladt a szemöldököm lorcánál, mert első blikkre nem értettem, hogy egy kismama miért járkál ilyen helyeken, ha nem muszáj. :shock: :shock: :lol: :lol: )

sillia!

Én is szoktam így járni, amikor a frissen elkészült kaját vagy bármit akarok levenni a tűzhelyről. Aztán mindig anyázok magamban, hogy ki gondolta volna, hogy forró, ha egyszer most zártam el alatta a gázt. Azért szólhatna valaki... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

"ki kellett húznom az ablakot mert lelógott a szöveg vége."
Mondom, hogy nem vagyok százas. Nem értettem, hogy hogyan lehet kihúzni egy ablakot. Azt nyitni szokták. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

Játék.
Pont erre gondoltam, hogy kinek, mi a kedvenc időtöltése, mit szeret nézni, hallgatni. :wink:
Hugit leginkább a hófehér csempe köti le a fürdőszobában. Tégla szinű a fugázása és árnyék se sűrűn vetődik rá. Ehhez képest majd' kitekeri a nyakát csak, hogy láthassa. :shock: :shock: :lol:

Megnézte valaki tegnap a filmet? :roll: És ha nem, akkor hogy tetszett? :lol:

gabi1 már napok óta nem jelentkezett be. :shock: :shock: :?: :?: :?: :?:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.27 08:12-kor.

Kép
Kép
200907?

Túl vagyunk az éjszakán és Petra szerencsére nem lázasodott be. Viszont hajnalban sírt, szerintem fájt a pocakja, pedig nem szokott. Lehet, hogy valami mellékhatás...
Aztán egy órával a kaja után bukott, majd felvettem és akkorát bukott, hogy átrepült a vállam felett! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:
Most édesen alszik...

Nem meséltem tegnap, hogy mondta a doktornő, hogy lehetőleg este ne fürdessük, csak törölgessük át (gondolom a láz megelőzése miatt). Én szépen lemosogattam, mire az esti kaja után fosott egy olyat, hogy még a lapockája is szaros volt, úgyhogy intelmektől függetlenül kénytelenek voltunk megfürdetni a gyereket.
Pedig én tényleg igyekeztem betartani! :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo! Kedden voltunk sétálni, tegnap volt szerda! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha nem jön közbe semmi, nekem a jövő héten a szerda jó lenne a köv. sétára (hétfő: állatorvos, kedd: munkahely látogatás)!

De jó, hogy holnap már Apa is veletek lesz!!!!

Ancsurti!
Hangi nagyon cuki!!!!

Kép
katy76

Boo!
Szerinted a vonalzónk miért tart egy hónappal előrébb??? :roll: :roll:

Kép
katy76

katy76! :)

Petra produkciói: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Boo! Kedden voltunk sétálni, tegnap volt szerda!"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

Csak a lényeget felejtettem el. :oops: :evil:
Állítsd át az egeret a másik kezes beállításra. Így alig fogsz haladni és meghülyülsz tőle, de legalább nem fog fájni az ujjad. :wink: Valamit valamiért. :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

bond

ha balkezesre állítom az egeret attól még a középen levő "kerék" marad a görgetőgomb :(

A tényleges megoldás az lenne, ha bal kézzel kezelném az egeret.
Vagy ha a bal kezemet égettem volna meg..

Miért van az, hogy valahányszor elaltatom a babókát és ideülök a gép elé, (vagy enni vagy bármit csinálni), 10 percen belül felébred??

Először van a: höhömhöhöm (itt tartunk most)
aztán jön a : leeleeleeeeee
legvégül az utánozhatatlan ordítás :?
Vendég

Sziasztok!!

Katy! Petra egy hős volt,remélem Lili is ilyen lesz az oltásnál. MI kedden megyünk UH-ra,másnap meg a doktornőhöz,kiváncsi leszek hogy fogja bírni...

Boo!! Tök jó,hogy már ennyi tejed van!! Irigyellek. Én most fejtem,mert a kisasszony elaludt rajta 2 pec alatt(azóta is alszik mondjuk),de csak 40-et tudtam fejni mindkettőből összesen. Elszomorító ez számomra,de hát nem tudok ennél többet tenni.

Ancsurti! Hanga nagyon édi,meglátod,nemsokára kinövitek a sírós korszakot és akkor simán fog menni minden.

Bond! Manó nagyon vagány kiscsávó,nemsokára hessegetheted a csajokat mellőle :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Tegnap jól meglepett Hugi, csak néztem :shock: .
51 centivel született és idáig csak egy vadonat új szettet kapott, mint lánynak valót. Eddig Manó bodyját hordta, ami nagy volt nek, elvileg 56-osat. Tegnap ráadtam ezt a rugdalózót, mondván amikor haza hoztuk a kórházból, akkor bőven jó volt rá. Erre azt látom, hogy ha nem is holnap, de a vártnál hamarabb fogja kinőni. :shock: :shock: :shock: :shock:
Ráadásul kb. másfél-két hete mindig valamelyikünkkel fürdött a nagykádban, így nem is használtuk az övét. Tegnap viszont megint előkerült. Nemrég még lecsúszott a könyöklőről között illetve nem tudott kikönyökölni, most meg már kitölti a helyet, nem csúszik le és könyökölni is tud. (Egyszer lefényképzem, ha nem felejtem el. :roll: ) :shock: :)

Ilyen most:

(A látszat csal: messze van a húsgombóctól, inkább hosszabb. De nem olyan nyüzge, mint Manó):
Kép

Kép

Félnézek rád :lol: :lol: :lol: :
Kép

Kép

Csak az összehasonlítás kedvéért:

Ezeken a képeken Manó majdnem 3 hónapos

Kép

Kép

Ehhez képest Hugi már most, 2 hónaposan tölti így ki a kádat és jobban kitölti ugyanaz a bodyt, mint Manó. Pedig 42 dkg-val és 5 centivel kevesebbel született...

Neki is a Halász Jutkát nyomatom ezerrel. Így két eset lehetséges.
1. Segíti a fejlődését valamilyen téren 8)
2. Zsilettért nyúl, ha meghallja valahol :roll: :roll: :roll:

sillia! :)

Úgy értettem, hogy kezet is válts. :roll: (Így legalább fejleszted a jobb agyféltekédet is :lol: :lol: :lol: )

nyuszi81! :)

Tabatinak és boo-nak is sikerült megoldani a tej kérdést, pedig ők is hasonlóan kezdték és kételkedtek. Neked is megy, hidd már el! :wink:

Megint sikerült szétcseszni a képernyőt... :oops: :oops: :oops:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.27 15:49-kor.

Kép
Kép
200907?

Nagyon szépek a gyerekek!

Mostanában csak olvasok, mire az írásig jutnék enyim gyerek reklamál.... :cry:

Közben meg egy barátnőmnek segítek... elsős osztálya lesz és a teremdekorációt csináljuk... :wink:
Vendég

Szép napot!

Bond: Van olyan folm, amin annyiszor bőgök, ahányszor látom.
Pl: aki emlékszik a Cartus című filmre Belmondóval és Claudia Cardinale-val: mindíg megríkkat. Gyerekkorunkban karácsony táján nyomatták. Mindig reménykedtem, hogy a végén nem hal meg a lány (én mindig meghalt :cry: ).
Na, meg a Lángoló part, a másik kedvenc siratós filmem....
Az éjjel melyik csillagról meséltél manónak? Csa tán nem a Plútó törpebolygó volt terítéken? :roll:

Halvány fogalmam sincs, mi9ért szélesíti ki néha a képernyőt a hozzászólásoknál. Az enyémeknél tök sokszor. Lehet ezt valahol állítani?

Sillia, Ancsurti: nekem most a szamara kifejezés okozott problémát. :oops: .

Boo: nagyon jó vagy! Mire apa hazaér, addigra megoldassz minden problémát!

Nálunk még a szokásos: Virág rajtam alszik. Leteszem, szinte azonnal ébred.
Babakocsiban amíg mozog, addig van el.
Anyám ismét előhozta a cumi témát, hogy nyomjam a szájába, akkor majd ellesz a kiságyban. Akkor inkább fogom. Igaz, nincs elit rend, a tisztaságis csak felületes, de azért nem sül le a bőr a képemről, ha valaki beállít.
Nócival még mindig gondok vannak, de talán jobb lett valamicskét a helyzet. Igyekszem olyan dolgokat kitalálni, amit közösen csinálhatunk, akár úgy is, hogy közben fogom a Vicát.

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Merion!
És hogy sikerült a váltott cici szoptatás?

Nyuszi

Nekem is vannak problémáim a tejjel, de általában csak este. Viszont nem kell görcsölni, hisz éhen halni úgysem hal éhen.
Tudom tudom mindenki ezt mondja, és bazi nehéz nem foglalkozni vele. De nem szabad, jön minden magától. Én már igyekszem nem sokat rágondolni, sőt mikor este ráteszem a mérlegre, azelőtt már azt gondolom na, biztos csak 50, és mikor látom, hogy 80, tök boldog vagyok. Pedig Rolónak az még kevés...
Tényleg, próbálj meg kicsit kikapcsolni, és elszakadni a grammok világábol.
Bazi nehéz lesz :lol: :lol:

Alvás terén: Üdv a klubban! :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

[quote="ancsurti"]A írta:ancsurtigi:a mi hajunk nem csak lecsuszott,de szet is csuszott :lol:
Kép
tipikus...
Kép
vigyori
Kép
dumagep
Kép
merengo
Kép

Szia!
Végre látlak.
Édes picikém, jó a séró! :-))))))
A képeket elloptam!!!!!!!!
Puszillak titeket. Időnként Hangi már írhatna valamit. :-))))))
demeter zoltanne

Sziasztok!

Nyuszi!

Ronmay megmondta a tutit. Nem kell méregetni. Én egész egyszerűen szabasultam meg eme rossz szokásomtól: halálra idegesített, hogy alig tudom lemérni, mert kalimpál össze-vissza. Szóval fogd meg kezét lábát és kalimpálj vele, tuti nem tudod majd lemérni rendesen, és megunod a próbálkozást. :lol:

Merion!

Ez a váltott mellből szopiztatás engem is érdekel. Nem mintha már ott tartanék, hogy egy mell elég neki, de azért tájékozódnék. Lehet akkor nekünk is attól van a pocifájás... :roll: Viszont ezt a három órán belüli szopizást egy mellből nem értem, mert mi sokszor szopizunk 2 óránként. (lévén még fejlődnünk kell tej mennyiségileg) Akkor egész nap csak egy mellből szoptathatnék...??? :shock: Vagy akkor kitartana 3 órát ha lenne elég tej ahhoz, hogy egy ciciből szoptassak mi....? :roll:

Kép
Kép
tabati

iringó! :)

Mit kell egy elsős osztálytermen annyit dekorálni. Nagybetű, kisbetű és kész. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hendegabi! :)

A "Cartouche" csak rémlik, de nincs meg teljesen. :oops: (Én mindig a "Profi" végén szoktam reménykedni, hogy felszáll a Belmondo és nem lövik le. :roll: :roll: :roll: A zenéjétől meg elérzékenyülök)
A "Lángoló part"-ot viszont tényleg nem ismerem. :?:

Miért zavart be az avatarom? :o Nem tudtad kihez tartozik? :lol:

Nem, nem Plútozunk éjjel. A Kiskutya, Göncölszekér, Sárkány, Kígyó és hasonlók voltak terítéken. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Igaz, nincs elit rend, a tisztaságis csak felületes, de azért nem sül le a bőr a képemről, ha valaki beállít."
Teljesen jó! 8) Végül mi lett a krumpli sorsa? :lol:

Itt van három cikk. Az első az elkényeztetésről, a második a kényszerítésről, a harmadik pedig talán az aranyközépútról szól (ha egyáltalán létezik ilyen :roll: )

http://koloknet.hu/863-knyeztet-szl-gyermeknek-lenni

http://koloknet.hu/864-knyszert-szl-gyermeknek-lenni

http://koloknet.hu/97-az-eleg-jo-szulo
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.27 19:04-kor.

Kép
Kép
200907?

Bond: elolvastam a cikkeket:
Két dolgot szűrtem le:
1. saját anyám engem a "kényszerítés"-sel nevelt:
[quote]M írta:iközben általában hajlamosabbak vagyunk a másik ember viselkedésében a hibákat észrevenni, a pozitív tetteket természetesnek fogadjuk el, szinte észre sem vesszük azokat.

Ez a mondat tökéletesen megfogalmazza, mit érzek.

2. A Nóci eddigi nevelését duplán is eltoltam:
- mivel mindentől féltettem, mindig előre figyelmeztettem a veszélyekre
- túl sok nemet mondtam neki.
Úgyhogy nálunk a kényeztetés és kényszerítés kavalkádja érvényesül. :?

Kép
Kép]
hendegabi

bond

én is elolvastam a cikkeket és sajnos rájöttem hogy én vagyok a legtökéletlenebb szülő.
Rékát a kényszerítés Dalmát a kényeztetés elvén neveltem ill. néha fordítva vagy keverve eme kettőt :(
Vendég

iringó!

Mit kell egy elsős osztálytermen annyit dekorálni. Nagybetű, kisbetű és kész.

Ezeket szépen megcsinálni is munka... és a többi... névtáblák a gyerekeknek (szegény tanító néni nem tud egybő megjegyezni 25-30 gyereket :oops: )
És nem árt az, ha a terem úgy néz ki, hogy szívesen bemnjen a gyerek....
Vendég

iringó! :)

ABC: boltban vásárolható matrica, csak fel kell ragasztani
Névtábla: A Dr. House-ban is egy jóóóóó nagy sorszámozott tábla volt a pályázók nyakában.
Bemenetel: eleinte azért nem megy be szívesen, mert inkább otthon lenne. Később meg azért, mert már megint felelni, dolgozatot írni kell. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Természetesen csak vicceltem. Általában azért izgatottak a kicsik, hogy "húúúúúúúúú, milyen jó lesz, hogy már én is ilyen NAGY vagyok. Vajon milyen lesz az első nap? És a tanító néni? Lehet játszani is?"

Kép
Kép
200907?

Bond: Profi nekem is kedvenc, zenéje is.
Lángoló part: több (talán 3) részes, kalandos, szerelmes.

http://www.tutifilmek.hu/langolo_part-film-15768
Ez a leírása. Könyvben szerintem még jobb, de jól visszaadta a film.
(én előbb láttam, mint olvastam)

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi és sillia! :)

Tartok tőle, hogy nincs tökéletes szülő és mindenki fel tudna sorolni egy csomó dolgot, amit nem szeret a szüleiben, amilyenné ő nem akar lenni.
Az, hogy egy-két dolog ismerős (vagy annak vélitek) még nem jelenti azt, hogy rossz szülők lennétek. Sokaknak fel sem tűnik, ha rosszul kezelik a dolgokat. Úgyhogy, már a felismerés, elgondolkodás is nagy dolog, higyjétek el! :wink:
Egyébként meg az tegye fel a kezét, aki még soha nem érezte magát rossz szülőnek vagy legalább kétségei ne lettek volna! :evil:

Kép
Kép
200907?

[quote="hendegabi"]
írta:
hendegabiEz a mondat tökéletesen megfogalmazza, mit érzek.

2. A Nóci eddigi nevelését duplán is eltoltam:
- mivel mindentől féltettem, mindig előre figyelmeztettem a veszélyekre
- túl sok nemet mondtam neki.
Úgyhogy nálunk a kényeztetés és kényszerítés kavalkádja érvényesül. :?

Az nem baj, ha előre figyelmezteted a veszélyre. Szólni kell, hogy tán nem kéne azon a fán egyensúlyozni, mert leesik. Aztán ha leesik, akkor már tudni fogja, hogy mivel jár ha felmászik. Többet nem kell szólnod, mert:
A: elveszi a a kedvét és többet nem csinálja
B: addig gyakorolja, amíg nem esik le, olyan jó lesz az egyensúlyérzéke. :wink:
Hagyni kell, hogy időnként igenis elkövessen hibákat, mert tanul belőle. (Jó, a házat azért ne gyújtsa fel... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!!

Először is szeretnék megosztani veletek egy örömhírt :D , ha nem bánjátok. Ma hajnalban megszületett a barátnőm kisfia 3000gramm és 48 cm. Olyan boldog vagyok :D , mintha én szültem volna, úgy bőgtem , mint akit agyonvertek :oops: :oops: :oops: , biztos nem vagyok normális :roll: :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: .

Akkor ezek a gyerekek összebeszéltek, épp egyik nap hencegtem, hogy csitulóban van a hasfájása, erre tegnap, és mai is extra nyűgös nagyon fáj a hasa :( . Most aludt el, de állítom fél óra múlva fent lesz.

Kedvenc játék: zenélő forgó az ágya felett, szereti nézegetni sokáig le is köti, imádja, ha beszélek hozzá, énekelek neki, majdnem hogy hangosan kacag,(biztos a repedt fazék hangomon :oops: :oops: :oops: ) olyan édi!!
Ági: Nem is kell menni, hanem kijön a nő házhoz, de majd még fel kell hívnom, mert nagyon be van táblázva. Amúgy egy védőnő.
Ancsurti: Hanga tündéri csajszi :D !!Remélem , hogy most már nálatok is rendeződnek a dolgok, és kinövi a hasfájást.
Boo: Örülök a tejcidnek ,hurrá hogy tiédapa hazamegy.
Bond: Huginak milyen hatalmas kék szemei vannak :shock: :D , csodaszép :lol: :lol: !!!
marietta1982

Marietta: gratulálunk a barátnődnek.

Bond: értem.
Igyekszem jó (jobb ) anya lenni. A 3. cikk tanulsága szerint kissé túlzásba viszem...

Kép
Kép]
hendegabi

Ronmay, Tabati

Úgy sikerült kettőről egy cicire átállni, hogy először 5 percig abból a ciciből is kell szoptatni, amelyik nem soros, így onnan is csak előtejet nyel a babuci és a mell sem gyullad be. Aztán jöhet a másik cici, ameddig kell. Pár nap múlva már átáll a dolog az egy cicire.
Igen, ha sokszor kell 2 óránként etetni, akkor ez nem jó megoldás az azonos mell adása, de elvileg ki kellene bírnia 3 órát evés nélkül, ha eleget sikerült ennie.

Míra már csak akkor sír, ha fáradt.

Védőnő szerint már lehetnek napok, amikor nincs széklete... :roll:
Miről beszél??? Talán lehet olyan pelus, amiben nincs kaki...bár most kicsit tényleg változott a széklete, de szerintem az még odébb van, hogy egy napig ne is legyen.

merion

merion

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Merion!

köszi a választ. Most még ott tartok, hogy ha éjszaka csak egy ciciből eszik, mert az elég neki, akkor is lefejem a másikat is.

Nálunk már nincs minden nap kaki, sőt van, hogy 2 napig, 3 napig sincs. Szerintem ez attól is van, hogy mi most állunk át a szinte kizárólagos anyatejre, no meg elhagytuk már a 2 hónapot.

007!

Na, akkor én el sem merem olvasni. :lol:

Kép
Kép
tabati

Katy
sztem jó a vonalzónk! mi ennyi idősek vagyunk és ti is: 2hónap és pár nap az 9 hét :roll:

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: biztos én vagyok a kivétel, de ahogy párnát ér a fejem, már alszom... :oops:
Nekem a jobb cicim ilyen genya. Még ha éjjel durranásig tele van, akkor is csak egy vékonyka csíkban sprickol. Tettem rá melegítőzselét, hátha segít, na, akkor egy kissé vastagabb sugárban jött, meg egy másik pontról csepegett. :D

Amiket én írtam, ugyan kedvencek, de elsősorban a megható mivoltuk miatt írtam őket.
Mellbimbi: dettó

Lassan etetnem kéne, de persze most alszik a gyerek.
3/4 4-re kell mennem Nóciért, védőnéni megnézi a hallását, mert a hüle anyuka nem tudja eldönteni, hogy ismét gond van-e, mint korábban, vagy most csak alkalmi süket.
Van a védőnéninek egy "csipogós gépe", amin a gyereknek meg kell mondani, hogy melyik fülében hallja a hangot. Közben fokozatosan halkítja a gépet.
Arról viszont fogalmam sincs, hogy anno a fülészeten mivel nézték, mivel ott nem mehettem be a hangszigetelt helyiségbe.
Tavaly márciusban 30 decibelles halláscsökkenése volt, ami az orrmandula-műtéttel megoldódni látszott....

Estére meg bejelentkeztünk a fodrászhoz mindannyian - feltételes jelleggel, tehát ha Vica nagyon nyügi, vagy nagyon csúszik a szopi, akkor anyuka itthon marad.
Pedig erősen rám férne egy generálozás :D

Kép
Kép]
hendegabi

merion! :)

Manónál még váltogattam, Huginál már végképp enm tudom :roll: megjegyezni.

[quote="boo"]
írta:
boo
Tej: mindegy, hogy hányszori nekifutásra, melyikből jön, csak jöjjön. :wink:

Bond
Létezik, hogy attól fáj a gyerek hasa, hogy a húsleves, amit rendeltem a gastroyaltól, elég borsos volt? mert én amúgy sem szeretem a borsot, de gondolom a tejet is elcseszheti nem?

Most mire van kihegyezve a kérdés? A Gastroyalra vagy a borsra? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Film: Promenád a gyönyörbe.
Nem, nem szexfilm. :lol: Nemigazán tudnám leírni. :oops: Egy kicsit bemutatja, egy kicsit görbe tükröt tart az elé a korszak elé, amikor "divatba jött" az egészség és a női mivolt felfedezése.
http://www.pestiest.hu/cikk/57955/promenad_a_gyonyorbe

Több kedvenc filmem is van persze, de az amolyan "csemege".

Tényleg nem nézte meg senki a Sült zöld paradicsomot? :( Most lesz az ismétlése a Filmmúzeumon, hátha mégis érdekelne valakit... :roll:

Kép
Kép
200907?

boo! :)

Gyorsban sehol nem találtam olyan oldalt, ami azt írja, hogy le a borssal.

Ezek az oldalak viszont mindenki számára figyelemre méltóak lehetnek. Viszont kicsit hosszúak. :roll: :roll:

http://csaladvar.shp.hu/hpc/web.php?a=c ... 1159180550

http://www.beresalexandra.hu/gyakori_ke ... ll_program

http://www.oeti.hu/download/taplalkozas ... yaknak.pdf

Most pedig gúvadjon a szemetek és hördüljetek. Ezt most találtam egy kérdezz-felelek oldalon, miközben keresgettem:

"–Elszívhat-e a szoptató nő néhány marihuánás cigarettát?
A szakemberek az eddig rendelkezésünkre álló adatok alapján nem javasolják, a hatóanyag ugyanis jelentős mennyiségben átmegy az anyatejbe, és fel is halmozódik benne. Egy vizsgálat megállapította, hogy a rendszeresen marihuánát, illetve hasist fogyasztó és szoptató anyák csecsemőinek mozgásfejlődése elmaradt a marihuánától megkímélt babákétól."

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
200907?

Ez itt annak a bejegyzésnek a helye, amit áthelyeztem a Hugiról készített fotókhoz. :roll: :roll: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

sziasztok

megvagyunk,jól vagyunk,éjjel jövök,visszaolvasok :!:
most megyünk ki sétálni,lili tegnap és ma már ottmaradt az oviban nélkülem,nem lesz gond

puszi mindenkinek
Vendég

Bond,

Sokszor én is gondban vagyok, hogy melyik cici is következik...valamelyik éjjel nem a soron következőt adtam gyermekemnek, és csodálkoztam, hogy miért reklamál. Ezek szerint akkor ő is megérezte: sehogy sem sikerült jól laknia belőle. :D Arról már én is leszoktam, amit egy ideig még csináltam, hogy jelölgessem a melltartómon. :D

Remélem, hogy a most még szoptatási gondokkal küzdők hamarosan eljutnak oda, hogy már csak egy ciciből is simán menjenek az etetések, de persze az sem gond, ha valaki mindig adja mindkettőt, csak tej legyen! :lol:

Ma sem mondhatnám, hogy babámnak csökkent volna a székletmennyisége... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára merion 2009.09.26 19:34-kor.

merion

merion

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?