A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Aki még emlékszik Susan Boylra... Most itt van az új legeslegjobb. Főnökbácsi szerint a legjobb első fellépés, amit látott, mióta csinálja, kb 8-9 éve.
http://www.youtube.com/watch?v=mzj9z8QDTfU&feature=PlayList&p=iPSWjN5P6Vs

Bond,
Zsenge ifjúságom kedvence a rajzfilm.

Most már egy joint is tilos?! Hová jutottunk :lol:

A zöld paradicsom nálam még mindig a láttam és tetszett kategória.

Kedvenc filmek: Matrix, Trainspotting, Tarantino filmek úgy általában

Hgabi,
Natival is voltam ilyen hallásvizsgálaton, az elsőt ő is bukta az orrmandula kivétele előtt. Most visszavittük, mert szerintem most is gond van, de a gép szerint ok. Miért nem inkább auditologiára (vagy hogy hívják) viszed? Én bent voltam és elég komplex volt a vizsgálat, nem hiszem, hogy a védőnéninek minden kütyüje megvan. Persze a hallod-nem hallod azért elég egyszerű kérdés. :roll:

"Estére meg bejelentkeztünk a fodrászhoz mindannyian"
Szerintem Vica tuti utálni fogja.

Boo,
Élénk piros mellbimbó? Nem. Max néha fehéredik szopi után.

Az anyatejben benne van szinte minden, amit te eszel. A beleiben a gázok nem az a levegő, amit benyel, hanem ami a kaja lebontása során keletkezik. Nemigazán lehet tudni, mi is fáj nekik tulajdonképpen és hogy miért. Persze elmélet az van ezer. Még nem tudják irányítani a pukizást, így szegénykék csak érzik, hogy valami gond van és próbálnak valamit csinálni. Ennyi idősen még bevetik a teljes repertoárt, ha szerencséjük van, "ráhibáznak" a hasprésre.

A tej nem a vákum hatására jön, a gép csak imitálja a szoptatást. Babó azzal az erős vákummal csak tartja a szájában a bimbóudvart, a tej a nyelve mozgása és a hormonális hatásra kiváltott összehúzódás hatására spriccel. A fejőgép meg sem pumpálni nem tud, sem a hormon kiválasztását nem tudja garantálni. Az a baba látványa, sírása, illata stb hatására indul be a főként. A mechanikus inger is fontos, de nem mindig elég hatékony. Nekem se ment igazából a fejés, lassan 2 év szoptatással a hátam mögött EGYETLEN alkalommal sikerült 100 ml-t lefejnem, többnyire 10-20 ml-ekkel szerencsétlenkedtem.

Nekünk majdnem sikerült kivárni a 6 hetet. Nem volt gond a gátmetszéssel, de most sokkal jobban sikerült, mint az első kettő. Ha még érzékeny, akkor fájhat egy kicsit, érdemes síkosítót bevetni, mert a szoptatás miatt lehet egy picit szárazabb a hüvely. A természet így is próbálja akadályozni az újabb teherbeesést.

A bors azon kevés fűszer közé tartozik, ami nem emészthető. A csípős dolgok ellenjavaltak általában.

Tabati,
Kaka szempontból mindegy, hogy mennyi idős. Ha anyatejes, akkor ok a pár naponkénti termelés.

Merion,
"így onnan is csak előtejet nyel a babuci és a mell sem gyullad be"
Attól még nem fog begyulladni, ha nem fejed le. Öt perc meg már bőven nem csak előtej, az az első pár másodperc a reflex után.

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :)

merion!

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de hogy lehet a melltartón jelölni, hogy melyikből szoptattál utoljára? :roll: :roll: :roll:

Érdekes, hogy mekkora kaki áradatról írtok, ami több-kevesebb rendszerességel fordul elő. Nálunk (eddig?) sosem volt ilyen. :o Persze, mi is merültünk már nyakig a guanóba, de csak alkalmanként.

Tök jó ez a kép! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lorca!

Én kicsit mindig féltem ettől a rajzfilmtől, mégsem bírtam elszakadni tőle, pedig nem is tetszett. :roll: Ráadásul falinaptárként is megvolt.
Ahhoz képest, hogy - szerintem - nem gyerekeknek való két egymást követő évben is sikerült Karácsonykor lenyomni a tévében. :?

"ha szerencséjük van, "ráhibáznak" a hasprésre."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"A tej nem a vákum hatására jön, a gép csak imitálja a szoptatást. Babó azzal az erős vákummal csak tartja a szájában a bimbóudvart, a tej a nyelve mozgása és a hormonális hatásra kiváltott összehúzódás hatására spriccel. A fejőgép meg sem pumpálni nem tud, sem a hormon kiválasztását nem tudja garantálni. Az a baba látványa, sírása, illata stb hatására indul be a főként. A mechanikus inger is fontos"
Az egyik fejős napon Hugi elkezdett sírni, melleim tele. Mondtam neki, hogy megyek, csak hagyja már abba, mert folyik a tejem. Közben az istennek sem találtam a melltartóbetét, mindig elkeverem valahol. :? Amikor neki álltam szoptatni megkerült. A másik kosárban volt, az amúgy is ott lévővel együtt. Pedig azt is megnéztem, hátha olyan hülye vagyok, de nem találtam. Tehát, nem csak hülye, de vak is vagyok. :? :? :? :lol: :lol: :lol:

Van, hogy amikor már jóllakik Hugi (nála ezt csak most kezdtem el érezni, Manó sokat csinálta), csak a nyelvét mozgatja, olyan mintha "csikizné" a mellbimbómat. Tökre imádom, olyan jópofa érzés. :D :D :D (Ilyenkor mindig felrémlik előttem a bagzó nyulak képe és megállapítom, hogy az ő gyorsaságuk sehol nincs hozzájuk képest. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

boo illetve lorca!

"Valahol olvastam, hogy ha a férfi ananászt eszik, akkor édesebb lesz a spermája. ... ennek kapcsán kipróbáltam, hogy ha bedöntök magamba egy literrel -mármint a gyümölcsléből-, akkor finomabb lesz az anyatej! és komolyan mondom, hogy édesebb, meg jobb az állaga utána!"
"Az anyatejben benne van szinte minden, amit te eszel."
Akkor ebből a folyamatból kiindulva: milyen az anyatej íze orális szex után? :?:

A tegnap esti Manó csutakolásnál OkosAnyuka észrevette, hogy fikusz van a gyerek orrában. Gondolta, hogy Manó most nem figyel oda, az ujj mindig kéznél van, így gyorsan belepiszka ( :oops: :oops: :oops: :oops: ) és kikapja. Csak eggyel nem számolt. Manó hirtelen elrántotta a fejét, én csak egy kézzel fogtam, a lendületben lévő 10 kg+ot + begipszelt karját nem bírtam megfogni, így Manó egy pillanatra beleseggelt a vízbe. Majd' kirántottuk a másik karját szerencsétlen gyereknek, hogy gyorsan talpra állítsuk. Vizes lett a gipsz egy kicsit, remélem nem lesz belőle gond. :roll: Ma megyünk konrollra, gondolom kiderül, ha van valami. :roll:
Az volt a mákunk, hogy kevés víz volt a kádban. :oops: :oops: :oops: :oops:

Anyuka további alakítása még este.
Nem voltam még annyira fáradt, így olvastam egy kicsit Csernusnak a "Ki nevel a végén?" című könyvét, annak ellenére, hogy gyanítottam, ez még vissza fog ütni reggel. :roll:
Bár korábban megbeszéltük, hogy más, mint Ranschburg, nekem tetszik. (Több szemszögből mutatja be ugyanazokat a dolgokat. Ajánlom mindenkinek. Némely esetben én is úgy éreztem, hogy: "khmmm :oops: :oops: :oops:" )
Jól gondoltam, visszaütött. Ennek eredménye képpen, félálomban nem esett le a gyereksírás, továbba az sem, hogy szegényke ott alszik szinte rámtapadva, mint egy matrica és talán jó lenne megetetni. :oops: :oops:
Akkor tértem csak egy kicsit a józan eszemhez, amikor nem értettem, hogy miért nem tudom sokadjára sem visszacsatolni a szopis melltartó kapcsát, amikor az két ujjal csak egy mozdulat. Ja, hogy nem a mellbimbóra kell aggatni? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

De a következő etetésre se sűrűn emlékszem, azért Apát kérdeztem, hogy nem tudja-e mikor volt. Dacára annak, hogy ő a másik szobában alszik...

Remélem, a mai napon nem lesz több hülye megmozdulásom. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Boo:Jelentem,mi tisztességgel kivártuk a 6 hetet!Sőt még a 8-at is ki fogjuk,mert csak akkor tudok menni a dokihoz.És még mindig vérzek...keveset,napokig nem,aztán megint...

2 gyerekkel a napok úgy elmennek,nem is gondoltam. :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond:Jobbulást szegény kisfiadnak!Helyes,édes,cuki. :wink:
Vendég

boo! :)

Általában érzik mi a jó nekik, de még nekik is bele kell jönni a dolgokba. Akárcsak a kis gyomruknak.
Felnőtteknél is előfordul, hogy túl sokat esznek, egész egyszerűen megeröltetik a gyomrukat, mert nem álltak meg egy bizonyos mennyiségnél.
Ha úgy érzed, hogy azért sír egyfolytában mert éhes és megeszi a tápit akkor vagy igazad volt vagy esetleg pont azért sír mert fáj a pocija. Hogy akkor miért nyeli be a tápit, miért nem áll meg? Nem tudom. :roll: :oops: (Azt nem hinném, hogy a cumiból való szopit összekeverné az anyjából valóval)
Mindenesetre büfi, büfi és büfi ezerrel. Ha úgy érzed, hogy ennyi kaja azért már mégiscsak sok lesz, akkor ne adjál neki, hanem vágd cicire. Az nyugtatja meg a legjobban és igenis mindig van benne! (Lehet, hogy egy füldugó sem árt... :roll: :roll: :roll: )
(Én pont most fejtem, pedig 1 óra múlva etetek. Ahhoz képest, hogy már van némi gyakorlatom abban, hogy érzésre megmondom mennyi lehet a fejt vagy kajált tej mennyisége még én is meglepődtem, hogy szinte szó szerint a semmiből sikerült 30-at nyomatni. :shock: :D )
A rúgást, harapást és a többit pont annak tudnám be, hogy már nagyon tele volt és így akarta a tudtodra hozni, hogy eléééééééééééééég!!!

lilisgabi! :)

Köszi! :oops:

Kép
Kép
200907?

Bond,

Nagyon egyszerűen, egy biztostűvel lehet megjelölni a melltartón, hogy melyik cici következik vagy hogy melyik volt utoljára. :lol:

Inkább voltam nagyon feledékeny az első hetekben, mint elvetemült szoptató. :roll:

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Na, újra itt.

Az előző 30-ashoz még egy 20-as mellé dobva ugyanabból a ciciből, kb. fél óra alatt. Már az előző alkalommal is éreztem a hónom alatti tejcsatornákat és most be is indultak úgy, hogy jó, ha kb. 10 másodpercig spricceltek, onnantól csak kis csöpögés, szivárgás.
Ebben nem az a lényeg, hogy milyen f@sza kislány vagyok és húúúú, mennyi tejem van hanem, hogy igenis ott van a tejcsi, csak ki kell csalogatni! És minnél jobban hívják, annál inkább jön. :wink: Megéri küzdeni.

Kb. 10 perc múlva megint megyek. De most Hugit csapom a másikra és aztán megyünk a kontrollra. (Van ugyan tej a fagyiban, de jobb szeretek inkább frissen fejtet adni, a fagyit pedig "vész" esetére tartogatom)

Kép
Kép
200907?

merion! :)

Én ezt 2 okból hagynám ki (mint ahogy nem is csináltam :) ):
1. Kinyílhat a biztosítótű
2. Amilyen hülye vagyok elfelejteném, hogy most abba tűztem bele, amelyikből szoptattam, vagy abba amelyikből folytatnom kell. :roll: :roll: :roll:
(+1 indok: hosszú távon a melltartónak sem tesz jót, elvégre nem tűpárna :roll: )

Kép
Kép
200907?

Az hülyén hangzik, hogy próbáld te bosztani Miron idejét/kajázását? :roll: :roll: :roll: :?:
Mondjuk 3 óránként eteted, ha kéri, ha nem, amennyit csak kér. (Éjszaka persze nyugi van, hacsak ő nem jelentkezik) Így lassan megtanulja, hogy mikor kap legközelebb kaját és a tejtermelésed is egyenletesebb lesz.
Nem mondom, hogy eleinte nem járna sírással és idegtépéssel, de aztán lehet, hogy tényleg bejönne. :?:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Jó régen voltam. Nálunk minden rendben. Sok vendég volt nálunk ezért nem jöttem. Állatkertben is voltunk, gyerekek élvezték, Nóra nagyon jól viselkedett, aludt, amikor enni kellett akkor meg a fókáknál lévő ösvénynél leültünk egy padra és körém állt apa meg Betti és megetettem. Meg persze Pelenkával letakartam magam, így semmi nem látszott abból hogy én etetek.
Voltunk az első oltáson is. Akkor volt egy pici sírás, de utána már semmi baja nem volt. Aludt éjjel is ahogy szokott, és lázas sem volt, beadattam neki a rotavírus ellenit is. Már 5500 g, akkor 5400 volt, 59 cm.
Már készülődünk a sulira, ma kapjuk meg a könyveket, kedden reggel évnyitó, és akkor már 3 ofő órájuk is lesz.

Megpróbálok vissza olvasni, bár nem lesz egyszerű 1 hetet.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok.

Lorca: védőnéni rátette fülhallgatót, különböző erősségű csipogásokkal: leghalkabbat is hallotta :D . Egyelőre azt gondolom, valóban "alkalmi" süketségről, vagy úgy is mondhatnám, szelektív hallásról van szó. 8)
Ráhibáztál, Vica nehezen viselte a fodrászt. Maszek házhoz járunk, így megkértem a csajt, had tegyem cicire. Utána nem volt gond, főleg, hogy egy klassz hintaágy van az udvaron, és abban csücsültünk szopi után, míg mindenki végzett.

Bond: ez a rajzfilm ismerős is, meg nem is. Azt gondolom, láttam, csak nem tetszett.
Táplálkozási tanácsok :D
film, amit ajánlottál, leírás alapján nagyon jó!

Szopi alatt nem lehet kábítószerezni????? :shock:
Ezt nekem miért csak most mondjátok???? 8) 8) :lol:
(apropó, tudjátok, mi a cigányok kábítószere???
hát a Mari hónalja!) :lol: :lol: :lol:
Merion: gyönyörű a kiscsaj. :D

Enyém kislány napokban csak Nócinak dumált és vigyorgott.
Ma reggel cicivel a szájában nevetett ki. :roll:
Persze megint az ölemben szunnyad.
Éjjel én is fejtem egyik cicit, hajnalban másikból kaja, viszont reggel óta már harmadszor szopizza ki mindkettőt. :? Messze még a holnap....

Ágyneműt lehúztam, mosás megy, gázpalack kicserélve.
Se kaja, se tisztaság! Estére meg látogatók jönnek. Apa bográcsozni akar. :?

Kép
Kép]
hendegabi

Boo: neked is akartam valamit írni, de elfeledtem.
Anyamnézia folytatódik?! :lol:

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok

Merion
Köszi én így csinálom, de:
Roló kiszívja az 1 számú cicit(szárazra), ezek után rákerül a 2 számú cicire, ahol kb a felét megeszi ami benne van. Ez van reggel. Este már mind a két cicit szárazra szívja.
Kb. Ezt csináljuk már 1 hónapja. És gyakorlatilag ritka az hogy egy ciciből jól lakik.
Biztos én rontok el valamit. Mondjuk addig nem is érdekel a dolog, hogy két cici egy cici , ameddig elég neki. De este ugye csont üres lesz mind a kettő és sajna még az kevés…itt van a bibi. Persze mindig azt gondolom, hogy most már nem nagyon fog nőni az ő igénye, s akkor a cickók is beállnak. Mert ugye eddig lépést kell tartani vele :lol:

Boo
A cici udvara barna, a bimbi piros.
Szex a 4. héten. Nekem a gát seb nem fájt, igaz már 3 nap múlva sem. Szerencsés vagyok.
Viszont ne várj nagy durrt tőle, egész végig figyeltem, hogy fáj nem fáj, milyen érzés…
Enyém fiam se tudja hol a határ, ilyenek ezek. Én azt szoktam csinálni, hogy x mennyiség után szünet, ide megyek oda megyek, elfordítom a cicitől, hogy nézelődjön. És ha akkor is ideges akkor éhes, de többnyire már nem.

Tabati
Kaka: Tényleg? Mert én valamelyik nap már aggódtam, mert Rolónak 4 napig nem volt kakája. Persze olvastam egy csomó mindent, de azt hallottam ez még a normális kategória

KépKép

KépKép
ronmay

Enyém gyermek elbóbiskolt.
Gyorsan letettem, elmentem pisilni.
Mire végeztem, fenn volt.
Ismét bealudt. Letettem, nem mozdult.
Porszívóval keltettem némi fehér zajt :D , aludt.
Porszívózásnak vége: gyerek 2 perc múlva nyöszörög.... :?
De legalább a porállatkák eltűntek az ágyak alól (meg a 8 lábúak a plafonoról :oops: )

Kép
Kép]
hendegabi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:05-kor.

KépKép

KépKép
boo

Mi is, mi is, mi is megyünk :D :D :D :D !
Ti a gyerekeket nem hozzátok :roll: :lol: :lol: :lol: ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Temetésen túl vagyunk, nem volt egyszerű azt a sok fiatalt sírva látni. Csodálkoztam magamon, hogy szinte nem sírtam. Temetés végeztével mentem Anyuhoz Odettért 11-kor, majd nővéremmel elmentünk a gyerkőcökkel sétálni+a templomba, hogy megbeszéljük az Atyával a keresztelőt. Kalocsán volt az Atya, azt mondták, hogy hívta a főnőke, és nem tudják mikor jön vissza Kecskemétre. Szerintetek, melyik főnöke hívta? :lol: :lol: :lol: A város központban beültünk egy kávézóba, ittam egy jó hideg alk. mentes sört, elmentünk utána turkálóba, és vissza anyuékhoz. Ott megetettem Odettet, majd én is ebédeltem. Pihi nélkül go apuhoz ismét babakocsival, utána visszamentem a templomba, Atya visszajött , így meg tudtuk beszélni a keresztelő időpontját. Utána vissza anyuékhoz, kb. 5 perc pihi, Odett felkelt, szopizott, és utána anyu vitt haza kocsival minket. Kicsit voltam csak fáradt. em tudom, hogy a tegnapi nap hatására, de ma a kislányom végig aludja a napot.
Keresztelővel kapcsolatban:nővérem azt mondta, hogy zsebbe is kell adnunk pénzt, a kért 3000 ft-on felül. Tényleg????

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok !!!

Bevallom lusta voltam mostanában írni, de olvastam mindent. Mivel már kezdtem valami kémnek érezni magam, ahogy itt a háttérben meghúzódva olvasgatok, hát jelentkezem.

A taliidőpont nekem/nekünk is jó, szóóóval megyünk. Legutolsó infó szerint Normafa. Maradt ???

Mi jól vagyunk szerencsére. A napokban kezdtem el azon gondolkozni, hogy veszek én is Infacol-t ( jól írtam? ) Babócának, mert naponta egyszer megkínozza a pukikakipocakfájás és akkor úúúgy szenved szegénykém. Nem tart sokáig,10-20 perc, de az olyankor borzalmasan hosszú időnek tűnik, amikor ellilult fejjel ordít. Persze tornáztatom, meg megy a pocaksimi, de mire kijön a rottyanat Ő teljesen leizzad. Gondoltam édesköményre is, de Ő a tejcsin kívül nem akar mást ( A kórházban kapott egy kis vizet, mert meleg volt nagyon, de azóta nem fogadja el, mondjuk nem is eröltetem ).

Szerencséére tejcsi is van, nem rengeteg, de neki elég plussz 150 ml megy a fagyóba. Nem minden nap van kedvem fejni, úgyhogy heti 4-5 adag van. Akinek már megoldódott a tejprobléma azoknak hurráhurrá, de ne keseredjetek el csajok , akiknek nincs elég. Boo nem biztos, hogy éhes, ha sír. Az én gyerekem is bekapja a cicit , akkor is ha már tele van a pocak, fél óra múlva rá tudnám beszélni , hogy egyen megint. :roll: :roll: :roll: Gondolom, hogy mindent próbálsz beveti és csak a kaja segít, de lehet, hogy csak a közelséged kell. Enyém gyereknek tegnap melege volt, azért volt egy kis nyafi, aztán pancsizott egyet és bealudt. Szórakozik veled ez a kölök, ne hagyd neki.

Mennék ki a lakásból , de 100 fok van kint.

Orsi : temetés :cry: :cry: :cry:, sajnos volt részem benne ( eltemettem már rég a szüleimet ) ezért nagyon nem bírom. Februárban elmentünk egy barátunk Anyukájának a temetésére.....én végigbőgtem. Pedig erős vagyok és emiatt ritkán érzékenyülök el.

Kép
ikoka7

Nem véletlenül mondtam a füldugót és az idegtépést. :roll: :( :( :( :(
Valahogy úgy képzelném el, hogy cicin hagyod fél vagy egy óráig, vagy amennyit gondolsz. Addig kajál vagy nyammog, azt csinál amit és annyit eszik amennyit. Utána leteszed. Ha nem sír (egy darabig) akkor jó, ha sír, akkor meg erős leszel és a kitűzött időpontban eteted meg újra.
Tudom, hogy te sem bírod a sírást. Mindenki sajnálja ilyen szegény gyereket. :( Jó esetben meg tudod nyugtatni játszócumival vagy felveszed, de nem adsz neki enni, megpróbáld mással elterelni a dolgot. (Miközben persze továbbra is erősek az idegeid)
Rossz esetben bekapcsolod a porszívot és bőgve kitakarítod a lakást.
Majd amikor eljön az ideje, akkor esetleg még mindig bőgve és egy nagy adag lelkiismeret furdalással felveszed és ugyanannyi ideig hagyod a cicin, mint az előző alkalommal. A kör pedig kezdődik előről, miközben felváltva sírtok jó sokat, pluszban te még emészted is magad, hogy milyen anya vagy te. :( :( :(
Nem tudom, hogy ki mennyire találja drasztikusnak és hatásosnak. :roll:
Őszintén szólva én sem tudom, hogy kipróbálnám-e... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Csak nem jutott jobb ötlet az eszembe. Remélem van.

Kép
Kép
200907?

ikoka7! :)

"Legutolsó infó szerint Normafa. Maradt ??? "
Tudtommal nem vágták ki... :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Boo : Zsirike nagyon édes, de miért van így beöltöztetve ??? :shock: :shock: :shock: Vagy velem van a baj ??? Én fázós vagyok, de ilyen melegben egy szál semmiben rohangálnék legszívesebben, Babócán is legtöbbször csak egy pelus van. Ha megyünk valahova , akkor ujjatlan body, alváskor vékony takaró (vagy csak textilpelus ).
Na már megint okoskodok :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

Bond : :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: elég rég voltam ott, mégiscsak tisztában kell lennem vele

Kép
ikoka7

kicsidodi! :)

Részemről Hugi jön, Manó nem.

orsi777! :)

"Keresztelővel kapcsolatban:nővérem azt mondta, hogy zsebbe is kell adnunk pénzt, a kért 3000 ft-on felül. Tényleg????"
Ettől a "kell"től vérszemet kapok, amióta az esküvőnk volt.
Szépen elterveztünk, elrendeztünk mindent a templommal kapcsolatban, mi hogy legyen. Lassan mentem volna, ezért rákérdeztem, hogy akkor mindent megbeszéltünk-e, Ekkor az egyházfi felcsapta a kis könyvét és megmutatta benne az "ÖNKÉNTES adomány" című sort 20.000.-Ft-ért. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Annyira padlót fogtam, hogy reagálni sem tudtam, csak habogtam, hogy jó, persze. (Nagyjából akkora tudatosult bennem a dolog, mire hazaértem. Kb. 20 perc múlva)
Persze a papnak is gondoltunk valamennyit. Így cakkunkdpakk kb. egy ötvenesben volt a templomi esküvőnk. :x :x :x :x
Szóval, annyit adjatok, amennyit TI gondoltok. Legfeljebb máskor nem ott tartjátok a keresztelőt. :twisted: :twisted: :twisted:

Egy kis "KI MIT TUD?" :lol:
Téma: zöldgally törés. :?: Felütöm a netet, de hátha van valamelyikőtöknek konkrét, személyes élménye. :roll:

Kép
Kép
200907?

Végére jutottam az olvasásnak nagyjából. Bocs ha kihagytam valakit.

Merion nagyon szépek vagytok

Katy Nórám sem eszik 80-90-nél többet, ő is kiköpi és nem kell neki több. Egy ciciből eszik csak. Ő 3840-el született és tegnap volt 5500 g és 2 hónapos ő is.

Nyuszi én gyerekem is kézben szeret sokat lenni. Leszoktatni? Sehogy, ahogy nő, úgy nő az érdeklődése is. És akkor már többet el lesz az ágyon, vagy a játszószőnyegen.

Lilisgabi nagyon szépek vagytok

Cumi: nekem az első az ujját szopta kb 6 éves volt mikor leszokott róla magától, nem voltak csúnyák a fogai. Norbi cumizott 1 évesig amikor is eldobta a cumit és nem volt több. Nem is kereste. Réka cumi függő, még most is van neki, 5, 5 éves. De most már csak este addig kell neki amíg el nem alszik. Én nem erőltetem majd leszokik ha úgy gondolja, Nórának csak addig kell míg elalszik, de este és éjjel egyáltalán nem kell.

Moncsy és Graco utazóágyat vettem.Ti is szépek vagytok. Én is rettentően izzadok, és főleg éjjel, szinte vizes a hálóingem.

Katy nekem Réka lányom két hónaposan nyáladzott és 3 hónaposan 2 10 hónaposan mind a 16 foga kint volt. Nórának is már néha folyik a nyála.

Boo én nem hagynám sírni, és felvenném, ezt már a múltkor is írtam, 9 hónapig bennünk volt, hallotta a szívverésünk, bélhangokat, meg minden egyéb hangot. Idekint meg minden idegen, persze hogy sír és a kezedben akar lenni, így nyugszik meg. Nekem 4 van még is Nóri most is a kezemben van, mert most azt igényli.

Nyuszi nekem Nóra mindennap csuklik sokszor, és semmi nem állítja el mert a cumisüveget nem fogadja el és a cicit sem ha nem éhes. Többnyire sír és elmúlik.

Dodi nekem nem bukik Nóri.

Sillia nekem akkor Nóra már régen tápszeres lenne ugyan is nagy ritka ha kibír 3 órát. 2 óránként eszik, vagy 2,5 és 80-nál többet sosem. Ha van elég kakis pelenka (1-2) és minden pelusban pisil és hízik is akkor nincs gond.

Boo nekem 90-eket eszik Nóra, de fejni sose tudok 20 ml-nél többet, még abból sem amelyikből nem eszik.

Ovi nekünk sem ment könnyen annó a beszoktatás, én is minden reggel sírtam, és ő is, persze itthon legjobb de azért ott is jó ám nekik, hisz ott a rengeteg játék, gyerekek, és meg kell nekik tanulni hogy hogyan kell egy közösségben viselkedni. Réka már most mondja hogy ő nem megy, nagyon régen volt, június 1-óta nem jár oviba, már előre félek, hogy mi lesz jövő héten, ezen rágom magam és bizony nekem is kevesebb most a tejem, gondolom az iskola óvoda kezdés miatti mizéria miatt. De azt mondom hogy nekünk kell erősnek lennünk, előtte sosem sírni, és először nekünk kell őt elengedni magunktól, akkor könnyebb lesz neki is. Ha meglátja rajtunk a gyengeséget rögtön rájön hogy mi a gyenge pontunk. Nekünk annyiból jó volt a szoktatás hogy nem lehettünk ott vele, hanem beadtunk, két óra múlva mentünk pár napig, utána ebéd után, és aztán ott aludt.

Bond neked külön köszönöm, hogy kerestél, vendégek voltak nálunk, ezért nem tudtam jönni, most meg nem győzöm végig olvasni az elmúlt napokat. Manónak gyors gyógyulást.

Boo mi 5. hét után voltunk együtt. Kicsit érzékenyebb volt de nem fájt. A 6. héten már nem is volt érzékeny.

Kép

gabi1

gabi1! :)

Köszi szépen! :)

Manónak zöldgally törése van, ami kb. így néz ki (ez nem az övé, a Neten találtam):

Kép

Erre pedig, soha, senkinek ne legyen szüksége (de azért olvassa el, mert minden gyereket ér valamilyen baleset):

http://www.gyermekunk.hu/Balasetek.htm

Kép
Kép
200907?

A lényeget meg elfelejtem. :?

Manó kontrollja abból állt, hogy levágták a kötést (géz), majd újat tettek rá, ezúttal kevésbé szorosan. Ennyi. Jövő hét csütörtökön ugyanez (elvileg) röntgennel.
Múltkor nagyon szépen viselt mindent, az összes dokit, vizsgálatot, miazmást. Egyedül akkor kezdett el nagyon sírni, amikor meglátta a gipszvágó ollót.
Most sem volt semmi baja - egészen addig, amíg le nem kellett feküdni az ágyra és meg nem látta az ollót. Elkezdett rugdóskodni, de persze így nem lehet átkötözni, ezért le kellett fogni kezét, lábát. Ez persze csak olaj volt a tűzre, annyira ordított, hogy egész belevörösödött és leizzadt. Nem fájt neki, nem érzett semmit, csak az olló látványa borította ki. (Meg persze az, hogy le volt fogva, de sajnos muszáj volt. :cry: )
Amint véget ért a kötözés és leszálhatott az asztalról már megnyugodott valamelyest, de még mindig eléggé zaklatott volt.
(Kicsit végig gondolva a helyzetet úgy érzem, hogy hülye voltam. :oops: :oops: Az egy dolog, hogy indulás előtt otthon elmondták neki anyámék, hogy mi fog történni, de az jópár órával azelőtt volt. Egy csomót vártunk, előtte azért emlékeztethettem, elmagyarázhattam volna, hogy mire számítson. :oops: :oops: )

Arra gondoltam, hogy ha vennénk olyan játékot, ami orvosi eszközöket utánoz és ilyen olló is van benne, akkor talán legközelebb nem sírna (ennyire). Szerintetek hülyeség? :roll: (Egyáltalán van ilyen...? :?: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.28 17:25-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Boo:enyem gyerek is ezt jatsza....kepzelheted....annyi kulonbseggel,hogy o szopizik is rendesen,bar nincsen merlegem,legalabb ez nem borzolja az idegeimet,de hizik,novoget rendesen.Miron mennyit hizott eddig?Mert nalunk nem az ehseg a ludas,az biztos...azelso masfel hetben mindenki ezzel nyomatott,adjak tapszert...hiaba,bogott ezerrel.Azota nem adok,es eszik is,hizik is,es bog is.Most se jo neki semmi....csip,mar rug,harap.... :? Kolika az tuti van nalunk,2 napja kiprobaltam a Gripe watert...es 2 napja nincsen 2 oras uvoltes lefekves elott,lila fejjel...(rendszerint az esti kaja utan,ami 3/4-1 oras,bealvas a vegen,amint bufiztetes jott,jott a hasfajas is)talan segit ez nekunk egy darabig!!!
De a napjaim hasonloan elbaszottak,az idegeim kuszak....tehetetlennek erzem magamat sokszor.Se hazimunka,se semmi.Tegnap bemergesedtem,es leraktam sirva :oops: ...elo a vasalo....fele elkeszult...ujra etetes,siras.....semmi nem segit,se babusgatas,se tiszta segg,se enek,se zenelo kutyu....be az agyba :oops: ...porszivo elo,kitakaritottam.Etetes,stb-stb.....gyorsan osszedobtam egy levest,cukkinis rizst,persze kozben rohangalas gyerekhez kb.2 percenkent,mert 5 percekre elaludt,meg dunnyogott....szoval estere extra faradt voltam mar....
En nem tudom mi a teendo,de nehez...es persze bogtem is kicsit,hogy milyen anya vagyok,mert beraktam sirva az agyaba.De!!!mar 1 honapja megy az orulet,es eddig meg sosem tettem le a kezembol.Nem csinalom ezt tobbszor,de tegnap mar valamitkellett csinalnom.....
Na azert nem am azt kell ebbol kivenni hogy kiborultam,igyekszek,turtoztetem magam,onuralmat gyakorlok nap mint nap!!!De tegnap letettem es kesz.Most megint a karomban,persze elaludt,mert megkertem,cumizzon picit,mert az elmult par oraban kis megszakitassal de cicin volt,de ha most letennem,megint sirna.
Anya kell neki....de nehez ez igy.....Csak azert irtam le,mert egyutt erzek veled...es meg fejni sem tudok igy...de ma igyekszek pihenni ha engedi,bar nem alszik egyhuzamban sokat,es igy estere kevesebb a tejcsi.
Ez egy korforgas ahogy irod,de en nem tudok okos lenni ha ilyen a gyerekem....ez van.

Cicibimbom nekem is piros,es ha bekemenyedik,bazira faj...plane a bal,ami azota is baromira fajdalmasan uzemel....

Bond:en tegnap megtettem amit irtal,bar azert nem annyira kegyetlenul :oops:
Hugi nagyon csudapofa!Annyira szep szemei vannak!

Sillia:Igen,az abra szerint szoke lesz Hangi.....az apjara utott,o is szoke volt kiskoraban.En meg itt almodoztam a sok,sotetbarna hajrol....szeplokrol....Azert igy is nagyon imadom!!!!

Temetoben szoptatas:az volt a legkozelebb a csontkovacs utan...szinte mellette va.Ezer eve nem voltam temetoben,de Lorca irasa alapjan jutott az eszembe....idealis volt...szep,friss a levego,sehol egy lelek :lol: ,csak mokusok rohangasztak...leheveredtunk a fube harmasban,gyerekem meg jollakott!!!!

Hendegabi:Hangi rendszeresen csocson rohog!!!Beszarok tole :lol:
Mert a cicin csungeni naphosszat az szerinte olyan vicces!!!

Probaltuk lemerni baratnommel gyerekemet egy haztartasi merlegen.... 8) 8) 8)
Kép

Kép
Kép
ancsurti

Bond;sajnalom hogy Manonak ekkora trauma volt a kontroll...bevallom gyerekkorom ota rettegek az orvosoktol es az orvosi eszkozoktol.Meg is szoktem 1x kb.5 evesen...elszaladtam 5 nover fogasabol..ki az utcara,le az aluljaroba....hu de kikaptam meg pluszba :oops: :cry:
Nem hulye otlet az orvosi felszereles....vannak nagyon jok gyerekeknek!(nekem is volt :oops: )

Etetes:en nem tudom 2-2,5 oranal tovabb huzni....nem lehet,bar nem zavar.Jelenleg megint eszik,de ma tejszaporitunk :wink:
Este azert mar alszik 4 orat is1x egyhuzamba,de mi surun eszunk egyebkent..igy igenyli.
Kulonben meg barhol kepes vagyok szoptatni,megoldom siman.(sajnos meg nem sokat tudunk kimozdulni,mert ugye nem hagyom a siros gyerekemet az agyban,ezert osszekeszulni sem birok...)de amikor mentunk barhova,akkor szoptattam mikor kellett :wink:

Boo;tegnap en is adtam ananaszt gyereknek :lol: ...es borsot is,mert becsuszott a levesbe rendesen a nagy kapkodasban :oops:

Ikoka:orulok hogy irtal picit!

Gabi:hello ismet!

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

Tudom, hogy drasztikus "megoldás", ezért írtam, hogy nem biztos hogy képes lennék a gyerekemmel szemben alkalmazni...
És az is igaz, hogy előbb-utóbb ez is megoldódik magától, egy éves korára már messze nem lesznek ilyen gondjaitok. De ez most nem vigasztal titeket...

Ananász: nagyon jó zsírégető. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Manónak jobbulást!

Micsodaaaa? Papnak fizetni a keresztelőért, esküvőért???? Holnap keresztelkedik Tomi nem a "körzeti" templomban, eddig egyiknél sem adtunk, kellene? Fizetjük az éves hozzájárulást, az elég, nem?

Éva

KépKépKép
agmano

Súly:
Ha hirtelen kevesebbet gyarapszik, mint előtte, nem kell megijedni. A babák (általában) olyanok, mint a pasik: nem tudnak két dolgot csinálni egyszerre. Vagy nőnek, vagy gyarapodnak.

Van jó hírem is magunkról. :twisted: Sikerült a Tgyás igénylést rossz helyre küldeni. Igy július 1 óta semmit nem kaptunk, de legalább ma megjött a határozat: kapni fogok anyaságit! :D Ha a millió papír kitöltése és elküldése egy IQ teszt, akkor hivatalosan is a retardált szakaszban vagyunk.

Ancsurti,
Mindig örülök, amikor sikerül valakinek jó ötletet adni. :D A temetőben szoptatás nagyon romantikus, nekidőlve a bőven száz év feletti sírkőnek. :lol:

A konyhai mérleget én is próbáltam Szabival. De amilyen buta voltam, én egy tálcára tettem. Ez a tál sokkal jobb, így kevésbé tud mocorogni.

Bond,
"egy éves korára már messze nem lesznek ilyen gondjaitok"
Persze, mert onnantól már hamarosan jön a dackorszak, úgyhogy lesz más, amiért tépheti a haját. :twisted:

Az orvosi eszköz nem rossz ötlet. Csak ha már egyszer volt egy ilyen rossz tapasztalata, akkor nem hiszem, hogy egyhamar elmúlik. Magát az élményt azt elég gyorsan elfelejti, de az érzés az marad egy darabig. (saját tapasztalat is)

Gondolom még kell mennetek. Próbáld meg elkérni a dokitól az ollót, hogy megfoghassa. Belátást nem várhatsz el, de hátha.

Zöldgally törés az nem rossz, mert a csont végülis egyben maradt. Akár gipsz vagy bmi nélkül is normálisan gyógyul. Sokszor nem veszik észre. Saját tapasztalat annyi, hogy a suliban összeütköztem futás közben egy lánnyal és mindketten borultunk. Neki volt. :oops:

Hááát, a megoldásod tényleg elég drasztikus a sírásra. (Részemről inkább a tápszer, mint a sírni hagyás)

Gabi,
"mind a 16 foga"
A mind az 20 :wink:

Ikoka,
Szüleimmel néha hadilábon állok, de azért jó, hogy van kinek büszkélkedni a csemetéimmel. :roll: Nagyon rossz lehet, ha valakinek ez nem adatott meg.

Orsi,
Az esküvőnk a Bazilikában volt, nekem eszembe se jutott, hogy zsebbe pénzt dugdossak. Az igen, hogy lecsapom a papot. :oops:
Főnök :lol: :lol: :lol:

Boo,
Mily meglepő, jók a képek. :lol:

Hogy áll a gyarapodás? Dokinénitek mit mond?

Hendegabi,
Ha ennyire tetszik neki a porszívózás, folytathatod. Ott van még a függöny, a karnis...
Hogy ment a bográcsozás? Az hivatalosan olyan "férfidolog". Nálatok apa főzi meg?

Ronmay,
A baba igénye úgy nő, ahogy a súlya gyarapszik. Egy idő után azért csökken a tskg/tej igény, de addigra már elég jó húsban lesz ahhoz, hogy az a napi fél/egy liter az kelljen.

Merion,
A biztostűs megoldást azt én is próbáltam, de ahogy Bondnak, nekem sem működött. :lol: Olyan is volt, hogy kiszedtem, de mire elhelyezkedtem szopihoz, elfelejtettem, melyik oldalon volt. Krónikus alváshiánnyal az ilyenek sem működnek.

Kép KépKép
lorca

agmano! :)

Szerintem már a hozzájárulás sem kötelező. Mire fel?! Milyen törvény vagy más jogszabály írja elő, hogy adó, illeték vagy bármilyen formában adnod kell??? Ezen mindig kiakadok.
(Ha meg erre hivatkozva nem temet el a pap, akkor hogy is állunk a vallás által hirdetett elvekkel...? :evil: )

lorca! :)

"A temetőben szoptatás nagyon romantikus, nekidőlve a bőven száz év feletti sírkőnek."
...feltéve, hogy nem dől ki... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

""egy éves korára már messze nem lesznek ilyen gondjaitok"
Persze, mert onnantól már hamarosan jön a dackorszak, úgyhogy lesz más, amiért tépheti a haját."

Mondtam én, hogy nem lesz más? :roll: :roll: :roll: Mindig van valami. :? :lol:

"Próbáld meg elkérni a dokitól az ollót, hogy megfoghassa"
Hááát, amikor lila fejjel üvölt és vergődik, mint egy parta vetett hal, hogy kiszabaduljon, nem valószínű, hogy vevő a dologra. :roll: :( De szerintem a doki sem... :roll: Utána meg örül, ha minnél gyorsabban elmehet onnan, esze ágában sincs bármihez is hozzányúlni az ember kezén kívűl.

"Hááát, a megoldásod tényleg elég drasztikus a sírásra."
Egy szóval sem mondtam, hogy jó vagy tuti vagy bármi mást. Még én is megkérdőjeleztem. :oops: :oops: :oops: (Vegyük úgy, hogy hangosan gondolkodtam :roll: )

Miért akartad legyalulni a papot? :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Olvasok, csak gázos napjaink voltak, semmire sem volt időm, nemhogy rátok :twisted: :wink: :wink: .
Két napja adom az Incacolt minden étkezéshez, ami elvileg 3-4 nap alatt fejti ki a hatását, mégis sokkal jobb már a helyzet, lehet ettől függetlenül is... Tegnap "csak" 2-3 óra volt necces, ma már csak kevesebb, mint 1. Nálunk a "hasonkézbenriszálásénekléssel" nagyon bejött, úgy céklafejes visítás nélkül át tudjuk vészelni a nehezét, csak sikongat, meg sírdogál, mikor épp jön a görcs.
Éjszaka már megint 8 órát aludt, remélem visszatérünk a régi kerékvágásba, vagy azt sem bánom, ha nem,csak ne fájjon a pindurkámnak, mert a szívem szakad meg :( .

Én igyekszem következetes lenni az étkezések időpontjában (is), mert állítólag a legtöbbször ez okoz galibát (hasfájás, bukás, hiszti). Mi így beálltunk 2 óra 50 percre ( :shock: ), bár én a 3 órát céloztam meg, de ő ennyivel előbb kéri, ez meg bőven belefér :wink: !

Voltunk ma koponya-, hasi-, és csípőultrahangon: minden tökéletes! És az uh-s dokinő azt mondta gratulál, mert ez egy nagyon jól sikerült baba (mármint,hogy szép),és hozzátette,hogy ez tőle valódi bók, hiszen naponta sok-sok kisbabát lát :mrgreen:
Még a kórházban is azt mondta az egyik csecsemős, hogy megvitatták a többiekkel, és Botond benne van az idei Top5-ben 8) . Szóval most már elhiszem, hogy szép és nem csak az anyai elfogultságom teszi számomra azzá :lol: .

Na húzok tentézni, ki tudja milyen éjszakánk/holnapunk lesz, bárszerintem nagyszerű :wink: :D (fő az optimizmus :lol: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Újabb jó filmek jutottak eszembe. Nem annyra vidámak, mint amennyire a tv elé szögezik az embert:

1. Hazudós Jakab. Robin Williams nem kicsit jó benne! :!:

"Vannak filmek, amelyek után az emberben óriási csend támad, és nem bír azonnal fölállni. Ilyen a Hazudós Jakab is. Nem a szokványos holochaust-film, talán ezért is nem lett sikere Amerikában, hiába mély, és döbbenetes erejű alkotás. Nem haláltáborban játszódik, nincsenek látványos kivégzések, kínzások, csak a gettó folytott levegője, az állandó fenyegettség, megalázottság, rettegés, bizonytalanság. Már az első jelenetsorban szíven üt bennünket a gettó világa. Jacob egy a szél által sodort újságot igyekszik elkapni, közben kiér egy térre, ahol akasztottakat lát, majd véletlenül a gettó rácsánál találja magát. Szemébe világít egy reflektor, nem tudjuk, ő sem, ki beszél hozzá. Ráparancsolnak, hogy menjen be a parancsnokságra, és adja föl magát, hogy nyolc óra után kint járt a kijárási tilalom ellenére, hiába védekezik, hogy még nincs nyolc óra. Nem tehet mást, a parancsnokságra megy. Az ottani ember jóindulatán múlik, hogy elengedi, ekkor hallja a hírt a parancsnokság rádiójából, hogy az oroszok Bezanikánál vannak, alig 400 kilométerre. Mire visszaérne, a gettót bezárták, a pályaudvaron bujkál, hiszen ha éjjel a gettón kívül találják, lelövik. Itt talál egy kislányt, akit az egyik vagonból valahogy a kocsi alá bújtatott az anyja. Ő segít visszaszöknie a gettóba. A kislány kérdésére: "Félsz?" Jacob azt feleli: "Nem. Rettegek." Jacob tehát nem hős alkat, a Bezanikáról szóló hírt azért adja tovább egy társának, hogy reményt adjon neki, és visszatartsa a szökéstől. Akarata ellenére mégis elterjed, rádiója van. Egy társát sikerül meggyőznie róla, hogy nincs rádiója, és nem tud semmit. A társa öngyilkos lesz, ezután rá kell jönnie, nem tehet mást, mint felvállalja a "hős" szerepét. Robin Williams alakítása felsorakozik többi óriási drámai alakítása mellé, mindent elhiszünk neki, vele kínlódunk. A Hazudós Jakab tragédiája, hogy egy később mutatták be, mint a hasonló témájú "Az élet szép"-et. Azt felmagasztalták akkor, a Hazudós Jakab pedig hiába lett döbbenetes, mély és emberi mű, csak második lehetett az után, így aztán elfelejtetteték. A filmen örömmel fedezhetjük fel az angol nyelven is igen kiválóan játszó Rudolf Pétert, Darvas Ivánt, Garas Dezsőt, Rajhona Ádámot, Kulka Jánost."

A Port.hu-n a film értékelése: 9,6/10 (15 szavazat)

2. Amerikai história X

http://www.port.hu/amerikai_historia_x_american_history_x/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=3602
:!: Figyelemre méltó a film értékelése: 9,5/10 (199 szavazat) :!:

(Ha minden igaz, akkor van második része is, de azt nem láttam)

3. Pokoli lecke

http://www.port.hu/sleepers_-_pokoli_lecke_sleepers/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=2214&i_city_id=3372&i_county_id=1

A film értékelése: 9,3/10 (88 szavazat)

Tudom, hogy ez is erősen off topik, de ha már szóba kerültek, akkor úgy gondoltam, hogy ajánlom nektek. Nem felhőtlen, viszont annál nívósabb"szórakozást" nyújtanak. Fogyasszátok egészséggel!

Kép
Kép
200907?

Boo,
Ha mindenki addig enne, ameddig elég, akkor nem lenne a karácsony a túlzabált hasfájás időszaka. Egy bébikének ez még nehezebb. Egy már túletetett babó pont úgy szenved, mint egy éhes. Ráadásul mindkettő szopizni akar, mert az a kódolt megnyugvás. Csak épp az, amelyik tele van, ettől csak rosszabbul fogja érezni magát. Nem tudod megkülönböztetni? Nyugi, más sem.

Azzal ne foglalkozz, hogy az arcára szárad a cuccos. Majd reggel letörlöd. Nem fog panaszkodni, ha meg valami baja van, akkor szól.

Bond,

"amikor már jóllakik Hugi (nála ezt csak most kezdtem el érezni, Manó sokat csinálta), csak a nyelvét mozgatja, olyan mintha "csikizné" a mellbimbómat"
Itt az ideje megtudni, hogy a mell nem a pasik miatt erogénzóna 8)

"milyen az anyatej íze orális szex után?"
Feltétlenül végezz kutatást a témában. :lol:

Vizes gipsz ... hát nem életbiztosítás nálatok gyereknek lenni. :twisted:

Robi akkor se szokta tudni, hogy éjjel etetek-e, ha az üvöltő gyerekkel róttam a köröket. :evil: Pedig az ő füle se volt sokkal messzebb, mint az enyém, max fél méter.

A Csernus könyvet én is elolvasnám, bár vannak fenntartásaim, ahogy írtam. Csak épp a könyvtárban még előjegyzés is volt rá, pénzt meg nem adok ki érte. :wink:

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

"Nem tudod megkülönböztetni? Nyugi, más sem. "
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Itt az ideje megtudni, hogy a mell nem a pasik miatt erogénzóna"
Erogénnek érzésnek messze nem nevezném, sokkal inkább viccesnek. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

""milyen az anyatej íze orális szex után?"
Feltétlenül végezz kutatást a témában"

Éééééééééééééééééééééééééénnnnnnn??????????? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Különben is a kérdés csak költői volt. :roll: :lol: :lol:

"nem életbiztosítás nálatok gyereknek lenni."
Nem kell aggódnod, nem terveztük, hogy örökbe fogadunk. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

Bond,
Akartam még írni, hogy tökre hasonlítanak a gyerkőcök egymásra. Nálatok egész jól látszik, hogy egy szettből valók. :wink:

A Plútó válasz tökéletes volt. :D (bár én úgy tudtam, hogy a WD kutya után Plútó)
Ellenben a pendrive-ot elbuktad. :lol: A kérdés az volt, hogy hívják angolul, ugyanis angolhonban a memory stick kifejezést használják.

Az Amerika história X-et azt szeretem. :) Néha néz(t)ünk filmet órán, amolyan vitaindítónak. Ez volt az egyik.

A pap folyamatosan nyomta a politikai dumát, hogy ő mennyire utálja a kommunistákat, mennyire tönkretették az ő életét stb. Ha valakivel politikai vitát akarok nyitni, az egy dolog, szokásom. De hogy más elveit kinyilatkoztatásként hallgassam, az nem én vagyok, márpedig az "oktatáson" ez is ment. Na jó, volt egy-két okés dolog, de a 99%, amit mondott, felejthető volt. A szertartáson ok volt, ott mi nem voltunk a toppon. Előszöris majdnem elkéstünk, majd utána kiderült, hogy otthon hagytuk a keresztet, :oops: amire esküdni kellett volna.

Szegény manófül. :( Ilyen esetekre nem lehetne a gyerekeknek valami nyugtatófélét adni? Vannak egész enyhe gyógyik is, a Germicid-C-ben is van, amit lázcsillapítónak írtak fel még Natinak.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok

Nálunk éjszaka jól telt, este 3/4 10-kor aludt el és fél 3-kor kért enni aludt is tovább fél 7-ig, és evés 10 perc azóta megint alszik.

Ide Halásztelekre már megérkezett a hidegfront, hűvösebb van, és be van borulva.

lorka igazad van, mind a 20 foga :D nézd el nekem hogy akkor már az egész 1 hetes termést olvastam, nem volt egyszerű :D :D :D

Pap: mi még most nem voltunk a papnál. De az előzőeknél nem kellett kötelezően fizetni, de mi adtunk borítékban 5000 ft-ot. Ezt a papnak adtuk oda.

Ti hogy álltok az allergiával? Van köztetek olyan aki allergiás? Nekem most brutál kijött, baromira viszket a szemem, az orrom, és mellé folyik is. Homeós coryzáliát szedek, mert ugye mást nem lehet.

Kép

gabi1

Jó reggelt !!!

Gabi : A mi éjszakánk ugyanilyen volt és ilyen is általában +/- félórás eltérésekkel. :D Nálunk még nem volt olyan , hogy átaludta volna az egész éjszakát :roll: , nekem fura is , hogy másoknál van ilyen. De nem reklamálok, mert öööö-vel jelzi, hogy éhes, aztán 10perc szopi és alszik.Nem tudom mennyit eszik ilyenkor, mert ugye nincs mérlegünk, de nem feszül utána a cicim és üresnek érzem. Éjszakai fejésre nem tudnám rávenni magam :roll: :roll: :roll:
Itt is hűvösebb van már, de a tegnapi kánikula után jó érzés, hogy levegő jön be az ablakon. :D :D :D

Párom allergiás :? és folyamatosan be van dugulva az orra, orrspray-t és orrcseppet használ, az eddig valamennyire bevált.

Mi még nem tervezzük a keresztelőt :roll: :roll: :roll: , lehet, hogy csak tavasszal lesz megejtve. Az gáz???

Apácska megint dolgozik, de 2 körül már itthon lesz. Valaki ( azt hiszem Boo ) kérdezte, hogy mivel foglakozik a párom : magasfeszültségű villanyszerelő. Olyan többezer voltos megrongálódott kábeleket reparál, amik a földben futnak. Munka van bőven , mert oltári szar a kábelhálózat kialakítása és maguk a kábelek is.

Gondoltam mire hazajön én kivasalok ( van egy jó nagy kupacom ) és az idő is alkalmas most ehhez, de még rá kell vennem magam.Mondjuk először reggeliznem kellene, mert tegnap alig ettem valamit és tök lelkiismeret furdalásom volt, úgyhogy ilyet nem csinálok többet.

A mennyi pénzt "kell" adni a papnak témáról eszembe jutott, hogy mit akarok kérdezni már napok óta.Van egy nagyon segítőkész , jófej védőnőnk és én még nem adtam neki semmit. Kéne ? Ti mennyit , mit , milyen időközönként, hogy.....és ugyanez vonatkozik a doktornőre is , akit eddig egyszer láttunk, viszont hamarosan megyünk oltásra.

Kép
ikoka7

Ikoka!
Én a védőnőnek még nem adtam semmit, gondoltam, hogy majd vagy karácsonykor, vagy a névnapján készítek neki egy ajándékkosarat.
(utálok pénzt adni, számomra olyan lekezelő, még akkor is, ha a másik örül neki).

A doktornőnknek még szintén nem adtam pénzt, akkor fogok adni, ha házhoz hívom. Biztos, hogy lesz olyan oltás, amire inkább kihívom majd, és majd akkor adok valamit.

Amúgy hányok ettől, hogy fizetjük a sok ezer forint TB-t és egyéb járulékokat, és azon kell gondolkodni, hogy vajon mennyi pénzt kéne adni ennek vagy annak. Ezért járok mindenhová magánorvoshoz, azok legalább megmondják, hogy mi mennyi.

Petra újabban azt csinálja, hogy állati hangosan cuppog. Nagyon édes. A vicces az egészben az, hogy nem akkor csinálja, amikor éhes, hanem így altatja magát. Ujjszopás lesz a vége szerintem, de egyelőre ott szopja a kezét, ahol éppen éri hangos cuppogás kíséretében.
És minden esetben elalszik tőle.

Oltások mellékhatása:
Láz nem volt szerencsére, de csütörtökön nyűgöske volt, tegnap meg keveset evett.

Éjszakai alvás:
Ő olyan fél 8 körül szokott vacsizni, és kb. 3-4 körül ébred. Szóval ha az esti kaja később lenne, akkor ő is átaludná az éjszakát.

Tabati, Brekii!
Nálatok is megmaradt annak a hülye szívecskének a nyoma a babók homlokán?
Petrának csütörtök délután szedtem le, és halványan még most is látom.

Nálunk nem lesz keresztelő, úgyhogy legalább ez nem okoz gondot.

Bond!
Hugi tényleg nagyon hasonít Manóra! Nagyon szép kislány!
Ééééss, megnéztem a filmet csütörtök délután. (Ezért nem vittem sétálni a gyereket... gonosz anya vagyok) :twisted: :twisted:
Tetszett, érdemes volt megnézni.

Nyűglődés:
Az én gyerekem akkor sztrájkol a karomban, ha fáradt. Lerakom az ágyába, ott még nyüszög egy picit, elkezd cuppogtatni és kis idő múlva már alszik is.
Tegnap este pl. olyan fáradt volt, hogy nem is vacsorázott, ordított a cicimnek, dobálta magát, mire leraktam az ágyába és elaludt. Aztán egy óra múlva frissen ébredt, és megvacsorázott.

Kép
katy76

Sziasztok

Boo

Én is végigszenvedtem Lócival pont ugyanazt amit te Mironnal. Így utólag visszagondolva sokszor egyszerűen túletettük.
Mert mégis honnan a csudából tudjam hogy most azért sír mert még éhes, vagy azért mert már tele van???
A reakció mindkét esetben ugyanaz, sír, rágja az öklét cicit keres. Ha ilyenkor a szájába toltam a cumisüveget, evett.
Ha valóban éhes volt akkor megnyugodott ha nem akkor még jobban sírt.
Nem jött be a latex cucli sem, majd megfulladt szegény annyira jött belőle a tej. Mostmár (viszonylag ) szépen eszik az Aventes cumisüvegből.
A titok az annyi, hogy TÉNYLEG nem adtam neki 2 óránál hamarabb tápit. Akárhogy sírt. Persze én annyiból könnyebben vagyok, hogy cicire bármikor tehetem, onnan ugyan nem fogja túlenni magát viszont megnyugszik.

Tarts ki, ezt én is végigjátszottam pont így ahogy leírtad. Nálunk most, 6 hetesen jött el az az idő amikor már nem akar tele hassal is folyton enni, már kitolja a nyelvével a cumisüveget ha nem kell neki.

És mostanra kezd beállni egy viszonylag 3 órás ritmus. Ami néha 2 óra néha 4 de már kezd rendszer lenni benne.

Néha elkeseredek, mint pl. ma reggel.
Lócinak hajnal 4-kor már reggel van. Nagyra nyitott szemekkel nézelődik, eszében sincs aludni. Ilyenkor magunk közé veszem, a cicin elnyammog még egy darabig csendben. A csendet úgy kell érteni hogy nem sír, de folyamatosan kalimpál nyögdécsel horkant röfög pukizik...
6-kor feladtam a küzdelmet, kapott tápit. Onnantól kezdve 8-ig szinte folyamatosan ordított volna ha nem foglalkoztatom.
És már hiába ülök vele a gép elé, úgy hogy lóg a cicin , az már nem jó.
Hiába fekszem mellé hogy cicivel a szájában elaludjan (és én is), ez sem jó.
csak és kizárólag akkor jó neki, ha a vállamra dobom és sétálgatok a lakásban.

1. nem tudtam befejezni a reggelimet
2. nem tudtam meginni a teámat sem
3. még egy csészécske kávé is 2 részletben sikerült

és ilyenkor néha bizony elvesztem a türelmem. és utána szégyenlem magam amiért felhorgadt bennem az ideg

:oops:

Most végre alszik :)

Bond

Az orvosi táska remek ötlet, nekem is volt gyerekkoromban, meg a lányoknak is volt.

Dalmának kb. 12 évesen volt zöldgallytörése a csuklója felett. Elesett a jeges úton. Gyorsan és könnyen gyógyult, Manócska is hamarosan elfelejti az egészet :D
Vendég

Katy :

Pénz témában maximálisan egyetértek ,de végülis az ajándék is pénz , csak más formában, igen , talán kevésbé direkt.
Zsombi is cuppog, de Ő kajálás közben , amikor elengedi pár másodpercre a cicit, vagy a végén, amikor már nem kell neki. A kezét pár napja csócsálja. Néha még az is előfordul, hogy beletalál a hüvelykujjával a szájába, de ha nem jön össze , akkor a kézfejének bármelyik része jó célt szolgál. :lol: :lol: :lol: :lol:

Sillia :

" A csendet úgy kell érteni hogy nem sír, de folyamatosan kalimpál nyögdécsel horkant röfög pukizik... " na ezen akkorát röhögtem...valószínűleg Téged akar szórakoztatni. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Azért az tök jó, hogy kezd már napirendetek lenni, még ha vonszolnod is kell magaddal a lakásban fel-le.Talán erről is leszokik idővel, de azért valahogy old meg a reggeli, tea, kávé kérdést. NE SZÉGYENKEZZ az idegeskedés miatt magad, szerintem itt már mindannyian éreztük azt, hogy ordítanánk egy hatalmasat, mert elszakadt a cérna ( Dodi pl. a dohányzóasztalt üti, ha jól emlékszem :lol: :lol: :lol: :lol: ).

Kép
ikoka7

Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon.
Azt mondta a doki, a sokszoros rossz citológiai eredmény miatt nem szabadna túl sokat várni a műtéttel. Ezt idáig is tudtam, ha emlékeztek már a tehesség alatt meg akart műtetni az SZTK-s dokinő csak én nem engedtem.

DE!!
Elmondta nekem hogy ez egy komolyabb beavatkozás, altatásban végzik, 4 napot bennt kell feküdni és utána még két hétig nagyon kímélő életmód szükségeltetik. Nem szabad emelni, tüsszenteni stb..
Üssze-vissza varrják a méhszájat + behelyeznek egy drént nehogy összehegesedjen az átjáró.

Mindez számomra nagyon rémisztőnek tűnik de a legrémísztőbb az, hogy hogyan fogom kibírni 4 napig a kisbabám nélkül???

Külön szobát nem tudnak adni de ha tudnának sem lenne megoldás, mert a műtét után nem tudnám ellátni a kicsit.

Azt beszéltük meg, hogy szept. 9-én bevisz egy főorvosi meghallgatásra és októberben meglesz a műtét.

Ezt az egészet nem akartam SZTK-ban végigcsinálni, megbeszéltem a dokival hogy ő végigvisz az egészen és megcsinálja a műtétet.

A mibe fog kerülni kérdésemre azt a választ kaptam hogy miután a műtétet a kórházban végzi pénzt nem kérhet érte, azt adok majd neki amit gondolok.

A magánrendelés azért könnyebb eset az 7000 Ft aztán kész.

Azt most kifizettem de mennyit adjak majd neki a műtét után? Az üveg bort vagy tábla csokit amit esetlegesen említett gondolom ő sem gondolta komolyan...

És 9-én egy másik bizottság elé is odaállok és kérni fogom a végleges fogamzásgátlást azaz az elkötést. Fél évet kell várni, három hónap után újra meg kell erősítenem az elhatározást majd fél év múlva ismét és akkor rmegcsinálják.
Ez egy kb. 10 perces beavatkozás ami után haza is lehet menni, a hivatalos díja 15 000 Ft.

Nekem 42 évesen és egy pici babával már nincs mit meggondolnom, én már biztosan nem akarok babát.

Így is sokat gondolok arra hogy legyen elég hosszú életem és jó egészségem ahhoz hogy a kisfiamat felneveljem és még felnőttnek is sokat lássam....
Vendég

Sziasztok!!

Egy napig nem voltam,de látom termeltetek... Próbálok visszaolvasni.

Boo!! Sima ananászt ettél vagy ananászlevet ittál? Én nem akarm elkiabálni,de talán ez a Mother Love kapszula beválik. Tegnap csak egyszer kellett pótolnom,ami haladás. Viszont nálunk még mindig két ciciből eszik Lili. Az gáz,ha ez végig marad így a szoptatás alatt?
Ne izgulj,nekem is van,hogy Lili bezabál 150-et,utána meg bukik mint állat,de persze harapdálja az öklét,cuppog. Mi szerdán megyünk a dokihoz,rá fogok kérdezni,hogy ilyenkor mi a f@sz van?!

Sex: mi 5 hét után voltunk együtt először,bár nekem nem volt gátmetszésem,nem is repedtem,viszont véreztem elég sokáig. Nem fájt,sőt!! Már alig vártam,hogy eljöjjön ez a pillanat is :lol:

Mi kedden megyünk a csecsemőkori Uh-ra,remélem nálunk is minden rendben lesz.

Lányok! Az létezhet,hogy Lili egy picit meg van fázva 40 fokban?! Úgy hallom,mintha szörcsögne. Na tegnap próbáltuk leszívni az orrát,nem sok sikerrel,viszont a gyerek kisebbfajta sokkot kapott :cry: Ti milyen orrszívót használtok?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Jaj megzabálom ezt a kölköt :roll: :roll: :roll: :roll: alszik és azt álmodhatja , hogy épp eszik, mert úgy csinál mintha szopizna és nagyokat cuppog közben..............annyira imádom.

Sillia :

Úgy sajnálom, hogy meg kell műtsenek és, hogy akkor nem lehetsz a kis Lóciddal, de Apa vagy Dalma beviheti hozzád nem??? Ok , hogy nem szabad emelgetned, de így legalább láthatod. Gyorsan túl leszel majd rajta s bár elég durván hangzik a műtét , de ne izgulj már most. Még sokára lesz és mi nagyon szurkolunk neked.

Nyuszi :

Szerintem egyáltalán nem gáz, hogy két ciciből szoptatsz.

Porszívóra csatlakoztatható orrszívót használunk, Zsombinak nem tetszik, de nem is sztrájkol nagyon közben.

Kép
ikoka7

Sziasztok! :)

lorca!

"Ellenben a pendrive-ot elbuktad. A kérdés az volt, hogy hívják angolul, ugyanis angolhonban a memory stick kifejezést használják. "
Majdnem. :twisted: Ugyanis: "A Flash memóriák olyan írható olvasható memóriák, amelyeknél nincsen szikség áramforrásra az adatok megőrzéséhez. Ilyen például a Pen Drive ami, egy hordozható háttértér IC (azaz integrált áramkör) alapú. Az USB-re csatolható eszköz manapság a floppyt váltja fel. Digitális fényképezőgépekben, videokamerákban kis IC alapú memóriakártyák használatosak (CF (Compact Flash), MS (Memory Stick), SD (Secure Digital))"

Politika a templomban és fordítva: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Egy ismerősömék 3/4 órát késtek az esküvőről, mert a menyasszonynak meg kellett etetni a kisebbik lányát, aki MOST nem volt hajlandó elfogadni a cumit. :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A pap eleinte eléggé zokon vette a dolgot, amikor megérkeztek mondta, hogy most kéne egy betegnél lennie. (Rögtön mindenki elkezdett poénkodni: most már felesleges sietnie, nem beteg az már... :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
A szertartást azért szépen levezette. Aztán közölte, hogy na akkor itt most egy kicsit megszakítjuk a házasságkötést, mert akkor áttérünk a két gyerek keresztelőjére. Az egyik a tizenpár éves lány volt és persze eléggé ügyetlenkedett. Mire a pap: "Na, gyere majd én megkeresztellek!" felkiálltassal kivette a lány kezéből a kisbabát, rutinosan a vállára csapta és a saját kezéből keresztelte meg. Még valami jó dumát is mondott mellé. Utána befejzte az esküvői szertartást is.
Amilyen zord volt az elején, annyire jó fej volt végül. :P :P :P

Nem tudom, hogy nyugtatót lehet -e adni. :roll: Viszont anyámon elgondolkodtam. Azt mondta, hogy lehet, hogy az ollótól, mint olyantól fél, nála se kultiválta legutóbb, hátha a fodrász miatt.
Itthon viszont semmi baja nincs vele, nem rohan el visítva, ha látja, hogy kibontok egy borítékot. Sőt még be is próbálkozik néha.
Fodrásznál eddig négyszer jártunk, ha jól emlékszem. Először 2 hónapos volt. Akkor csak körbe csodálta mindenki, semmi nem történt. Aztán totyogósan emlékszem rá, simán hagyta levágni a haját. Utána már le kellett kötni a figyelmét a csavarókkal, színes cuccokkal és úgy lehett levágni. Legutóbb is ez volt, de már kevésbé hagyta. Szóval ilyen értelemben egyre kevésbé komálja. :o De akor ittjon miért nincs vele baj, anyámnál meg megint? (Mondjuk azt nem tudom, hogy legutóbb hogy viselkedett hajvágáskor, mert ő csinálta nemrég. Erre rákérdek. :roll: A "hivataloshoz" kedden megyünk)

gabi1!

Ne is mondd az allergiát. :x Úgy érzem, mint akinek csak fél keze van. :evil: Nekem csak az orrom folyik, de az sem vészesen. Mindenesetre elég ahhoz, hogy hülyét kapjak tőle és hogy kidörzsölődjon valamennyire az orrom alatt. Nem szedek rá semmit. Van itthon egy rakat kalcium, de soha sem jut eszembe. :roll: :roll: :oops: :oops:
(Mondtam Apának, hogy örüljön neki, hogy nem az, mert ha a sok sz@r mellé még ez is befigyelne a munkahelyén, akkor tuti megőrülne, mert még ennyire sem tudna (nem) haladni.

ikoka7!

Nálunk anyámnak volt állandóan a mániája, hogy mikor kerszteljül meg MÁR Manót, amikor már 2, 3,4 stb. hónapos. Részemről marhára mindegy volt, Apának meg pláne. Bajunk nem volt vele, de külösebben nem is érdekelt. Csak annyira, hogy majd egyszer, valamikor. Sokan felnőtt fejjel kersztelkednek meg.
Aztán meguntam a cseszegetést. Nagy hehezen eldöntöttük, hogy kik legyen a keresztszülők és végül úgy alakult, hogy egybe kötöttük Nyuszi első szülinapjával.
Úgy döntöttem, hogy Huginál is így lesz. Nem vagyok hajlandó mégegyszer eljátszani ezt az egész cirkuszt. Akinek nem tetszik, annak jogában áll hallgatni. :evil:

Ha TiedApa villanyszerelő akkor nem sütöm el a drótos viccet, gondolom ismeritek. :lol: :lol: :lol:

"Mondjuk először reggeliznem kellene, mert tegnap alig ettem valamit és tök lelkiismeret furdalásom volt, úgyhogy ilyet nem csinálok többet. "
Megnyugtatlak: fogsz. :twisted: :lol: Kérdezd csak meg a többieket és meglátod, hogy inkább az megy mutatvány számba, ha valaki RENDESEN tud ilyenkor reggelizni! :wink:

Hálapénz.
Katy76-hoz hasonlóan engem is az undor fog el tőle. Kínos is, mindkét félnek. (Persze vannak, akik elvárják, de inkább az ahogygondolja a jellemző. És persze döntően gondja az ember :roll: )
Én eddig egyes egyedül a nődokimnak adtam pénzt, soha senki másnak nem.
Most még az assisztensének is szeretném megköszönni, mert nagyon sokat segített nekem, rendes volt. Ezért is kérdeztem minap, hogy mennyire gáz egy atom nagy Merci csokival beállítani, mert drága ugyan, de mégiscsak töredéke a hálapénznek. :roll: :?: Nyuszi81 írta erre, hogy szerinte nem gáz, mert ő is ilyesmiket szokott adni. Csakhogy én idáig egyszer sem adtam neki és így azért picit más. :oops:
Anyám szerint adhatnék a gyerekdokinak is, hogy ne kelljen oltásra cipelni Manót, az a biztos, ha nem megyünk rendelőbe. Állítólag nálam is így volt. Engem taszít, inkább elviszem (illetve állítólag ezt nem is lehet otthon csinálni :roll: )

katy76!

A lázmérő helyen nálunk is megmaradt. :lol: :lol: :lol: Elmúlik.

Örülök, hogy tetszett a film! :D :D :D :D Ha "bízol" bennem, akkor a többit is nézd meg, amit ajánlottam. (Pláne, hogy lorca is csatlakozott :wink: )

sillia!

Latex cumiról jut eszembe.
Tegnap Hugit is vittük a kontrollra, mert én is szerettem volna menni és másképp nem tudtuk volna megoldani. Vittem frissen fejt tejet jó boci módra :lol: :lol: :lol: :lol: , meg biztos, ami biztos alapon egy kis bébivizet.
A tejet bedörgölte, utána kidőlt. Már mentünk hazafelé, amikor elkezdett nyüszizni. Na, akkor előveszem a vizet. Egy vadiúj cumisüvegbe öntöttem, amit korábban még nem próbáltam. Bíztam benne, hogy bejön. Odaadom neki, jól cuppog rajta, láthatóan nyugis. De amikor megnéztem, hogy mennyit ivott, akkor semennyi fogyást nem látok. :shock: :shock: :?: :?: :?: Odaadom újra. Eredmény ugyanaz. :?: :?: :?: :?: :?: Elkezdem stírölni a cumit, hogy tényleg lyukas-e, kipórbálom jön-e belőle. Látszólag minden rendben, de víz egy csepp se. Mindenesetre visszaadom Huginak, mert elkezdett reklamálni. De csak nem hagyott a dolog. :x :x :x :x Aztán belémhasított a felismerés: nem szedtem le a cumisüveg tetejérőla zárósapkát, ami a gyűrű alatt van. Kiszedtem és láss csodát, rögtön jött a víz. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Megint okos voltam. :oops: :oops: :oops:

Hug érdekesen csinálja a dolgokat. Ritka, hogy ezerrel sír, ha éhes. Inkább nyüszög egy keveset, majd abba hagyja és inkább a pelust kezdi el rágcsálni, ami a feje alatt van. Úgyhogy élből nem is lehet belőni, hogy éhes vagy megint elakadt a nagy jövés-menésben. Mondjuk az időből nagyjából következtetni lehet, hogy melyik de az a tuti, ha megnézzük.
A pelus egyébként állandóan a markában van. :D (Amúgy előzménytől függetlenül olyan apatikus képet tud vágni,mint akinek a világ összes baja szakadt a vállára. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De persze azért vigyorogni is szokott. Előbb-utóbb sikerül is lefényképeznem)

Zöldgally: köszi. :) Attól én sem tartok, hogy maga a törés bármiféle rossz emléket hagyna benne. (Mondjuk azért azon nem csodálkoznék, ha az orvos és a rendelő ezentúl valami rosszat jelentene számára. :roll: Ez az olló dolog az, amit nem tudok hova rakni. :roll: )

Még nem olvastam ki teljesen a Csernus könyvet, de a véleményem már megvan.
Nagyon tetszik, hogy nemcsak az ő véleménye, álláspontja van benne, hanem másokat is megszólaltat, akik nem mindig értenek vele egyet. Ha kell, akkor megkérdőjelezik azt, amit mond.
Az ajánló szerint droggal és alkohollal élő fialatalokkal foglalkozik, hogy miként juthattak idáig. De valójában a mindennapi, hétköznapi emberekről, gyarlóságukról és az elkövetett szülői hibákról szól. Ezért ajánlom mindenkinek. (Különösen azoknak, akiknek ez az első babájuk) :wink:
(Na jó, lorca és gabi1 kivételt képeznek. :lol: : Lorcához - szerintem - Ranschburg konzervativizmusa inkább közelebb áll, mint Csernus vehemnciája, nyers megfogalmazásai. Biztos nem tökéletes szülő gabi1 sem. De nem tudom, hogy mit lehetne mondani 4 gyerek után, mi lehet a "gyenge pontja" :roll: )

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?