A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

[quote="ancsurti"]B írta:ancsurtiond;sajnalom hogy Manonak ekkora trauma volt a kontroll...bevallom gyerekkorom ota rettegek az orvosoktol es az orvosi eszkozoktol.Meg is szoktem 1x kb.5 evesen...elszaladtam 5 nover fogasabol..ki az utcara,le az aluljaroba....hu de kikaptam meg pluszba :oops: :cry:
Nem hulye otlet az orvosi felszereles....vannak nagyon jok gyerekeknek!(nekem is volt :oops: )

Etetes:en nem tudom 2-2,5 oranal tovabb huzni....nem lehet,bar nem zavar.Jelenleg megint eszik,de ma tejszaporitunk :wink:
Este azert mar alszik 4 orat is1x egyhuzamba,de mi surun eszunk egyebkent..igy igenyli.
Kulonben meg barhol kepes vagyok szoptatni,megoldom siman.(sajnos meg nem sokat tudunk kimozdulni,mert ugye nem hagyom a siros gyerekemet az agyban,ezert osszekeszulni sem birok...)de amikor mentunk barhova,akkor szoptattam mikor kellett :wink:

Boo;tegnap en is adtam ananaszt gyereknek :lol: ...es borsot is,mert becsuszott a levesbe rendesen a nagy kapkodasban :oops:

Ikoka:orulok hogy irtal picit!

Gabi:hello ismet!

Drágám!
Ez a dokitól elszökés az oviban volt, vagy hol? Én nem is tudok róla? Ha az oviból, akkor sokat futhattál a Kálvin téri aluljáróig! :wink: Vagy hol történt? Ez kimaradt. :oops:
Hango [img] legyél már jó [img]. Tudod, milyen rossz ezt olvasni? Nem tudok segíteni Rajtatok.
Ez a mérlegelős kép tetszik ám, látom, Neked is. Vagy meg vagy szeppenve? lehet, itt kellene tölteni a nappalokat és akkor csendben lennél? A képet elloptam :lol:
Kép https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.9129.gif[/img] https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 7.8609.gif[/img]
demeter zoltanne

Szerintem nemcsak ancsurti, hanem mi is örülnénk, ha időnként be tettszene kapcsolódni a beszélgetésekbe egy-egy jó tanács, ötlet eréjig vagy csak azért mert jól esik. :wink:

Kép
Kép
200907?

sillia! :)

"4 napot bennt kell feküdni és utána még két hétig nagyon kímélő életmód szükségeltetik. Nem szabad emelni, tüsszenteni stb.. "
Félre ne értse senki(!!!), de szerintem itt nemigazán az a 4 Lóci nap nélküli a nehéz, hanem a kímélő életmód. Egy ekkora baba mellet???? :?: :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: De még ha segítség is van, akkor próbáljon meg valakine tüszenteni, hogy egyébről már ne is beszéljek... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

" Az üveg bort vagy tábla csokit amit esetlegesen említett gondolom ő sem gondolta komolyan... "
Megnyugtatlak: VAN olyan bor vagy csoki, ami hat számegyű... :o :o :o :o

Láttad a cikket 6 cm-re balra? :twisted: :twisted: :twisted:

Már akartam kérdezni.
Ugyanúgy pelusozol? Változott valami a "látogatások" számát vagy mennyiségét illetően? :?:

nyuszi81! :)

Dehogy gáz! Nem a darabszám függ, hanem hogy elég legyen neki, olyan hoszzú ideig, ameddig csak lehet. :wink:
(Ezúton jegyezném meg, hogy féléves kor után is nyugodtan lehet szoptatni. :D Csak akkor lassanként már előtérbe kerülnek az "igazi" ételek. Nem, nem lesz tőlük hasmenésük, hogy keveredik a kettő.
És akkor is lehet nyugodtan szopiztatni, ha már megjelentek a fogacskák. Én is féltem Manónál, hogy mi lesz, ha ráharap. De nem harap rá. Nyilván azért mint mindenben itt is lehetnek kivételek. :roll: Akkor csinálta csak mielőtt kiköpte volna a cicit. Így jelezte, hogy: "kösz, elég volt". De ez sem volt vészes, nem is tartott sokáig)

A 150 lehet, hogy sok és azért bukik. Az öklét meg nem feltétlenül azért harapdálja mert éhes. Pont tegnap volt szó róla boo kapcsán. Olvasd el, ha kihagytad. :wink:

40 fokban is megfázhat gyerek, felnőtt egyaránt. De a szörcsögésnek ne dőlj be, nem feltétlenül jelenti azt.
Nálunk Manó és Hugi is úgy csinál(t), mint amikor valakit most húztak ki a vízből és sikerül újraéleszteni. Szinte horror, ahogy hörög-zörög. Nemigazán tudom, hogy mitől van. Úgy vettem észre, hogy a benyelt levegőnek van hozzá köze. Sűrűn büfiztetem, ha hörög, akkor "jó". Ha nem, akkor egy kicsit vonyít és nemsokára jön a böff. Utána megint zörög. Manónál 5 hónapos korában múlt el.
Nyugodtan kérdezz rá!

Nekünk és "poszíjjjó" :lol: :lol: :lol: :lol: van. A gyerekek általában jól viselik. Nem annyira a hang zavarja őket, hanem az, hogy le vannak fogva. Aztán persze annál kevésbé értékelik az egészet, minnél nagyobbak. :lol:

Kép
Kép
200907?

bond

igen, olvastam a cikket 15 cm-re balra...

[quote]U írta:gyanúgy pelusozol? Változott valami a "látogatások" számát vagy mennyiségét illetően?

nem értem a kérdést. biztos hogy visszautal valamire, de mire is?? :oops: :oops: :oops:
Vendég

Arra, hogy a múltkoriban ajánlottam egy Liberos linket, ami azt mutatta be, hogy az ilyen pelusokat hogy kell ráadni a babára. Abban volt benne, hogy a védőgátakat NEM kell kihajtani, mert akkor kifigyel a cuccos. Errefel írtad, hogy te eddig mindig kifele hajtogattad.

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nekem mindig eszembe jut valami. :oops:
Amikor általánosba jártunk még kisiskolásként (30 alatt nem is érdemes tovább olvasni :twisted: :twisted: :twisted: :? :lol: :lol: ), akkor volt egy olyan program, ami arról szólt, hogy hogyan kell helyesen fogat mosni. És miután megmostuk kaptunkrózsaszín Elmex tabettákat, amiket el kellett szopogatni. Ha jól mostál fogat és nem maradt rajta lepedék, akkor nem látszódott semmi. De ahol maradt valami az rózsaszínűra változott. Van még ilyen tabletta? :?:

Kép
Kép
200907?

jaaaaa

erre emlékeztem, csak nem tudtam összekapcsolni a látogatással..

Nos, Lóci kétnaponta kakil, akkor viszont odapakol becsületesen.
Védőgát ide vagy oda mindegy hogy Libero vagy Pampers:
bizony néha kifolyik a cucc..
Vendég

Szép napot!
Látom, többen nyüglődünk ismét.
Lányom viszonylag jól aludt az éjjel, fejni is tudtam, sőt ma az eddigi etetéseket megúsztuk mindig 1 ciciből. (kop-kop-kop), és van zusammen 90 ml-ünk a hűtőben.
Délelőtt igen jó kedve volt, beszélgetett, sikogatott, fél órát aludt is.
Aztán ebéd előtt szopi volt, utána 2-ig fenn volt, most az ölemben bóbiskol.

Nóci fest, időközönként hangosan nekiáll bömbölni (könnyek nélkül), hogy elrontotta. Olyankor meg kell dícsérgetni, hogy igenis jó, esetleg kicsit besegíteni, és 5-10 percig megint leköti magát.

Bográcsozás biztos jól sikerült, mert apa láthatóan jól érezte magát. Kaját én tettem fel, aztán a két férfi étvette a főzőkanalat, saját ízlésük szerint kozmálták le a pörit :lol:
Én meg szoptattam és ringattam, majd hamarosan kezdtem előről. :? kb fél 11-kor meg hazafuvaroztam a vendégeket.

Boo: valami hasonlót gondoltam én is, mint Bond. Igaz, kissé drasztikus, és még az se biztos, hogy segít, de tudsz valamit csinálni.
Még esetleg megpróbálhatod, ha apa otthon van, vagy anyukád
1. ciciztessed meg, majd bízd valamelyikükre, és fél-1 órára lépj meg (pl bevásárolsz gyorsan)
2. vigyék el a gyereket fél-1 órára sétálni, hogy te pihenhess, vagy házimunkát csinálj.
És a lényeg, hogy emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod, mert így kissé feltöltődhetsz (elsősorban idegileg), és utána jobban bírod a gyűrődést, Mironnak is jobb egy nyugodt anyuci.
Még egy ötlet, bár lehet, butaság, de főként ha apának mennie kell újra: kérd esetleg dúlák segítségét. :roll:

Ancsurti: te tartod még a kapcsolatot a dúlákkal?
Igen jó a mérlegelés!!! :D

Kép
Kép]
hendegabi

mire leírtam az előzőt, már egy csomót írtatok.

Boo: akkor látom, már túl vagy az egyik ötletemen.
Nem csoda, ha kibuktál. De szerintem nektek nem egymással van bajotok, csak mindkettőtöket kiakaszt ez a tehetetlenség :(

Sillia: neked akartam még írni, hogy nem tudom, az adott kórházban mik a lehetőségek, de esetleg kérdezz rá a meghallgatáson:
Cellben együtt van a szülészet és nőgyógyászat: volt műtétes kismama, akinek 2,5 hónapos babáját a csecsemősök látták el, és 3 óránként megkapta szoptatásra, mint a frissenszültek.
Szombathelyen meg olyannal találkoztam, mikor Nóci egyszer benn feküdt, hogy az anyukát műtötték a nőgyogyin, babó csecsemőosztályon volt (úgy emlékszem hivatalosan betegként), ahol ellátták. Mihelyst anyuka fel tudott kelni, irány a lift, csecsemőosztály, és amíg lehetett, a babával volt (vizitekre asszem mindig ment), és ott fejt is, amit szépen hűtőbe raktak, és a babának adták.
Még ha van is, aki vigyázna rá otthon, talán könnyebb lenne így.

Másik kérdés: nehéz döntés :(
(én nem is tudtam, hogy ez 3 gyerek után fizetős)

Ajándékok: Védőnéninek még semmit se adram, én is karácsonyra vagy névnapra gondoltam.
Doktorbácsink nagyon szokott örülni egy tálca tojásnak, háztáji csibének, tányér sütinek. De nyílván faluhelyen ez jobban veszi ki magát, mint a Rózsadombon :D
Pl: Merci desszert nagggyon ok!

Templomos pénz: nekünk nem mondott összeget a papbácsi! De adományokat szívesen fogad! :twisted:

Kép
Kép]
hendegabi

Boo!! Ne is törődj apával,hirtelen nem tudott gondolom mit reagálni és legjobb védekezés a támadás alapon ez jutott csak eszébe :cry: Már csak azért se borulj ki rajta,mert még annyi tejed sem lesz,mint ami van. Én már a fejéssel nem is igen bajlódom,mert eddig ahányszor fejtem,soha nem jött,csak maximum 20. Kiszívja Lili az összeset. Két napja nem is mérem,mert csak felidegesítem magam,ha úgy látom,hogy nagyon kajás még szopi után,akkor nyomom a tápot neki. Azért nem vagyok már emiatt ideges,mert kap minden alkalommal anyatejet is és legtöbbször azért elég neki.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo!
A férfiak k@rvára érzéketlenek tudnak lenni. Nálunk Apa egyszer azt bírta mondani, hogy ne hagyjam már annyira el magam. Ezt azért kaptam kb. 2 héttel a szülés után, mert az egyik barátnőm hívott, de nem tudtam neki felvenni a telefont, és nem volt kedvem visszahívni.
Az nem zavarta, hogy a császármetszést követő napont már mindent csináltam, két héttel a szülés után már főztem, takarítottam (ami idő maradt), és még amikor majd besz@rtam, úgy fájtak a melleim, akkor is csak hang nélkül potyogtak a könnyeim, egyszer nem panaszkodtam neki.
Nem tudják megválogatni a szavakat és a gyerek körüli teendőkbe szerintem nekik igenis idő kell, hogy beletanuljanak (TiedApának főleg, hiszen egy hetet távol is volt).

Ez tényleg egy nehéz időszak, ahogy Lorca írta, próbára teszi a párkapcsolatokat (a miénket nap mint nap).
Te sem vagy az a megalkuvó típus, úgyhogy sok türelemre lesz szükséged.

TiedApának biztos, hogy nagyon nehéz most, egyrészt tuti szarul érzi magát, hogy itt kellett, hogy hagyjon egyedül, másrészt szerintem a férfiak ultra nehezen viselik, ha a nő szenved (fizikailag, v. lelkileg) és ők nem tudnak segíteni.

Off:
Anyu a Margitszigettel szemben lakik, és olyan, mintha a parkolóban koncertezne a Hungária, annyira ide hallatszik a próba. :D (most volt a Csavard fel a szőnyeget c. szám)

Ettem egy harapás mignont, ami romlott volt. Szerintetek lesz tőle valami bajunk?

Kép
katy76

boo! :)

Nem adok Apának igazat, de azért nézzük meg egy kicsit más szemszögből.

"gyerek ordított tovább, mire az apja meg akarta etetni tápszerrel, amikor már 120 ml anyatejet megevett!"
Még mi, akik egész nap a gyerekekkel vagyunk sem tudjuk pontosan, hogy mennyit evett, elég-e, ha úgy tűnik, hogy igen, akkor miért sír mégis, stb.
Mindenkinek az az első reakciója, hgoy azért sír a gyerek, ha éhes. Apát is ez vezérlete. Te is csak most tanulod, hogy mikor, mire van szüksége. Nagyon koránt ment el Apa és bár viszonylag rövid időt volt távol, a ti életetekben ez mégis nagyon sok volt. Mire kapisgálni kezdte volna a dolgokat, már mehetett is. Most meg szinte kezdhetett mindent előről. Szerinted a lényegét tekintve mennyire volt képben a tegnap történteket illetően...?
Jót akart, te meg jól ledorongoltad (amikor amúgy is bizonytalan).

"Ilyenkor babusgatni kell, ringatni, beszélni hozzá, cumival próbálkozni, stb"
EnyémApát nem olyan fából faragták, aki ilyeneket csinál. :roll: Amikor Nyuszi eltörte a kezét azon estén képtelenek voltunk elaltatni. Hiába volt fáradt, elért egy pontot, amikor már - nagyanyám szavaival élve - a szar is görbe volt. :?
Apa is majd ledőlt a lábáról, én is fáradt voltam, Hugi már aludt és baromira reméltük, hogy nem fog felkelni. :roll: Apa sétalt Manóval, ringatta a vállán. De akárhányszor megpróbálta letenni, mindig egyből kipattantak a szemei. Lehet, hogy csak 10 kiló a gyerek, az ember derekának már az is bőven elég egy idő után. :roll:
Én megpróbáltam magamra vonni a figyelmét olyanokkal, amiket szeret, hátha megnyugszik végre és elalszik. Kínomban már énekeltem neki, mondókáztam, meg mit tudom én már. Apa egyikbe sem kapcsolódott bele, pedig ismerte őket. Ő leragadt a nyugtatás fizikai részénél. Aztán nagy nehezen előkerültek a csillagok és lassan rendeződött a helyzet. :|
Ez egy rendkívűli eset volt. De Apa máskor sem énekel, mondókát is csak úgy mond, ha Nyuszi hozza oda a könyvet.
Gondoskodik róla, segít nekem, mindenből kiveszi a részét. De a nyugtatás nála kimerül abban, hogy a vállára veszi, sétál vele és mondogatja, hogy: "aludjál". Van ilyen.

"a rohadékbabanetenlógokállandóanéskifogjab@sznialaptopot"
Nálunk még nem hangzott el ez a mondat. Nem mondom, hogy várom, de kicsit meg vagyok lepve (dacára annak, hogy tudom Apa hátán fát lehet vágni), mert ha szóvá tenné, akkor őszintén szólva igaza lenne. :oops: :oops: :oops: :oops: Kár lenne tagadnom, hogy nem egyszer maradt el már mosás, mosogatás, miazmás amiatt, hogy itt dekkoltam :roll: :oops: ahelyett, hogy azokat csináltam volna.
(Elég liberálisnak tartom magamat, de nem zárom ki, hogy ha fordított helyzetben lennénk és én jönnék haza arra délutánonként, hogy a másik már megint a gép előtt ül és arra a hülye oldalra irogat (ráadásul mit lehet ennyit!??? :x :x ), viszont lenne mit csinálni a háztartásban, akkor előbb-utóbb én is kifejezném a nemteszésemet. :roll: )
De én is úgy vagyok vele mint te: "én sehová sem mozdulok ki, és így tartom a külvilággal a kapcsolatot..."
Őszintén szólva ez csak és kizárólag rajtam múlik. :roll: Te legalább leviszed Müzlit sétálni, én egész nap itthon vagyok. Jól elvagyok itthon, de azért hiányzik az emberek társasága. Viszont nem vagyok az a jópofizós alkat sem, aki leviszi a gyereket a játszótérre és muszájból mosolyog, bólogat, ámuldozik Pistike anyukájával, hogy "jajjjimilyenügyesagyerek!" és hallgatja, hogy Bélukával a testvérével mi van. :x :x :x :x :x :x
Lehet, hogy bunkóság, de nem érdekel, lesz@rom. Engem hagyjanak békén, egyedül szeretnék lenni. Fateromat nem zavarja, Apa nem egy barátkozós típus, úgyhogy nekik nem jelent gondot.
Kétségtelen, hogy Manó szerezhetne környékbeli barátokat. :oops: De a játszótér mint olyan neki annyira nem jön be (illetve ott a telek), sokkal inkább szeret motorozni.
Úgyhogy, maradok itthon egyedül. Amíg itt laktak a kolleganőmék a közelben az egyidős gyerekeikkel addig meglátogattuk egymást időnként. De most már ők is elköltöztek. :(

Itt a Neten viszont más. Itt ha akarok, akkor beszélgetek valakivel, ha nem szeretnék, akkor nem. Nem kell jóképet vágnom mindenhez, hangosan is hülyézhetek és legfeljebb nem írok. :twisted:
Többek között azért népszerűek a chat és fórum oldalak, mert itt mindenki névtelen, arctalan. Van aki csak szerepet játszik, van aki itt éli ki a gyűlöletét, más társaságot keres magának vagy egy csoportosulást, amelyet a magáénak érezhet és megoszthatja velük a gondolatait és ahol hasonló beállítottságú emberek vannak.
A mondanivalókat, vicceket pedig hangsúlyosabbá lehet tenni a szmájlikkal.
De a legnagyobb sikere talán azért van ezeknek az oldalaknak, mert itt olyan dolgokat is elmond az ember magáról, amit egyébként szemből szembe nem tenne. Egyfajta "hamis" biztonságérzetet nyújt. Kitárulkozom és mégsem kell félnem semmitől. Éppen emiatt a későbbi személyes találkozások gyakran csalódást keltenek, mert nem ilyennek képzelték el a felek a másikat, hiába leveleztek már régóta!

"különben sincs más dolgom mint a gyerekkel foglalkozni egész nap, ne nyavajogjak..."
Falnak megyek tőle, ti is tudjátok, hogy miért. Így nem is kommentálom. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

"baszki 3 órát lóg a csöcsömön és közben nyüszetem, hogy egyen!"
1. Te is tudod, hogy nem csak azért szeretnek rajtunk lógni, mert a kaját látják bennünk, hanem mert a közelségünkre is szükségük van. De hár ott vannak, akor nyammognak is egyet...
2. A nyüszetést is megérzik: minnél feszültebbek annál inkább vágynak a közelségre. (Pluszban stresszelsz, ami meg a tejed rovására megy... :? )

"még veszekedni sincs kedvem, ami nálam az jelenti, hogy ha kussolok, akkor már tényleg gond van"
Nem a pofon üt igazán nagyot, hanem a leki terror.

"Mérem előtte és utána, mert én szégyenszemre nem tudom anélkül, hogy mennyit ehetett a gyerek (ha sokat eszik, egyedül azt vagyok képes felmérni, mert akkor szív mint a kompresszor,"
Ne mérjed annyit, mert csak rágörcsölsz és megint ott tartunk, hogy jajjjatejem. Hetente (esetleg naponta) 1x elég. Akkor tudod is, hogy hogyan álltok és meg is nyugodhatsz, hogy minden oké.
Semmi okod nincs kételkedni abban, hogy kevés lenne a tejed!
De a reggeli érzésnek se dőlj be! Napközben általában többet szoptat az ember, mint este. De az agy továbbra is azt az üzenetet küldi, hogy annyi kell, mint amennyit napközben adsz. De mivel nem szopiztatsz annyit reggelre, telítődik a cici. Ezért akar kidurrani, nehezebb, stb. És a kicsinek is nehezebb hozzáférni, jobban "neki kell esnie", ezért az első falatok fájdalmasak lehetnek illetve ő is éhes már. Aztán ez fokozatosan csitul. Azért mert neked esik, nem biztos, hogy többet eszik!
(Amúgy általában tényleg többet esznek reggel és zsírosabb a tej, este pedig kevesebbet és lájtosabbat)

" fejni meg csak 20-40ket sikerül "
Nem baj, csak csináld! Számold ki, hogy ha 3 napon keresztül gyüjtöd szépen, akkor már nem is kis mennyiségről van szó! Ki tudja lehet, hogy még a fagyiba is jut? :wink:

"be kell lássam, hogy nagyon suta és gyakorlatlan vagyok "
Nem vagy az! De ha ilyeneket írsz, akkor én hülyének nyilvánítalak. :wink:

hendegabi! :)

"Bográcsozás biztos jól sikerült"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Látom, azért lassan alakulnak a dolgok nálatok is! :wink: :D
(Neked is tanácsolom, hogy fejjél csak, sok kicsi sokra megy :wink: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Boo!

Én is teljesen átérzem a problémádat, nekem hasonló gondjaim voltak. Leírom ami nekem bevált, hátha tudsz hasznosítani valamit.

Csodálkoztam a többi anyukán, hogy szopi után bealszik a babujuk, nekem nagyon ritkán aludt el, és mi is túletettük szerintem, mert ha sírt adtunk neki még tápit, csak a védőnő mondta, hogy egy bizonyos mennyiség után ne adjunk neki. MÉg panaszkodtam is, hogy akkor mit csináljak, ha még éhes, erre azt tudta válaszolni, hogy egyszer prónáljam ki, hogy annyit adok neki enni, hogy lássam rajta, hogy kész van annyira tele van. Egyszer nem gáz. Na én ezt nem mertem kipróbálni, inkább kínlódtunk.

Mára már tudom, hogy egyszerűen nem mindig azért sír, mert még éhes, csak tényleg iszonyú nehéz rájönni mikor mi lehet a baja. :roll: Egyszer amikor anyósom dokinál volt és teljesen egyedül voltam itthon, viszont fejnem kellett, a gyulladt mellem miatt ugyebár, kölköm meg üvöltött a kiságyban. Persze nem sokáig, mert belealudt. Úgyhogy most már kezdem sejteni, hogy mikor sír csak azért, mert fáradt és nyügi, de aludni nem akar. Úgyhogy szerintem érdemes (és egyáltalán nem drasztikus módszer, mi 10 percig hagytuk sírni, és figyeltük, hogy enyhül e, a sírás, tehát megy át alvásba, vagy erősödik, mert ha erősödik abból nem lesz alvás, és akkor nem is hagytuk 10percig) ilyen módon is megfigyelni a babut.
Ja! És azt hittem, hogy sosem lesz másként, csak evés, sírás, alvás. De most már a kiságyában is mosolyog a plüss napocskára és magyaráz neki, van, hogy úgy alszik el.

No, majd még jövök...

Kép
Kép
tabati

Megvilágosodtam!!!! 8) 8) 8) 8) :D :D :D :D :D
1. Manó a körömvágás miatt utálja az ollót! :idea: Amíg kicsi volt, addig evés vagy alvás közben le tudtam vágnai a körmét, de most már nem. Jobb esetben fél órás könyörgés után sikerül félig elvégezni, rosszabb esetben majdnem, hogy birkózásba megy át a dolog. :? :? :?
Volt egy alkalom, amikor szokás szerint nem engedte és kínomban már nem tudtam mit kitalálni mondtam, hogy akkor üljön bele a "kocsibabába" (a kis babakocsiját hívja így :lol: ) és akkor úgy vágom le a kezéről a körmöket. Így tudtam elkérni és olyannyira odaadta, hogy kérte(!) még a lábáról is vágjam le, pedig nem is akartam. :shock: :shock: :shock: :D :D :D
Legközelebb is megpróbáltam bevetni ezt, de nem működött. :( :( :( :( :( :( Úgyhogy lövésem nincs, hogy mikor lehet levágni balhé nélkül. :? :? :? :( :( :( :( :(
De, hogy emiatt nem bírja, ha hozzá akarnak érni az ollóval az tuti. Megfogni megfogja, használná is, de őt hagyják vele békén.
Tippek ? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

2. Tévedés, hogy azért van a ragasztócsík a melltartóbetéten, hogy annál fogva erősítsük a melltartóhoz! Azt valójában a homlokunkra kell ragasztani mert az anyamnézia következtében sosem találjuk, hogy hova a francba tűnt már megint?!. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :lol: :lol: :lol: :x :x :x :x :x

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 21:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Én már kb. 3 napja nem adok neki tápit!!! :P :P :D De amíg adtam, addig úgy volt nekem is, hogy lemértem, aztán még aszerint pótoltam. MOndjuk, ha szopizott 50et, akkor ha a tápszeres dobozra a kora szerint 120 volt megadva, akkor még 60 tápit adtam neki. Aztán már nem mértem, mert idegesített, és általábna adtam még neki szopi után 60at. Aztán szép lassan rájöttem, hogy mikor éhes még és csak akkor adtam, majd éjszaka már nem kellett, és amikor átaludta az éjszakát, Lorca tanácsára felkeltem éjjel és fejtem. Most ha kell pótolni, általában naponta 2x, főleg esténként, akkor az előző éjszakai termést (plusz még amit szopik után fejek, általában 20 -30) adom. Komolyan mondom, hogy először még nagyon fárasztó volt felkelni éjjel, és gondolkodtam is, hogy mitől lesz több tejem, ha fejek, vagy ha kipihenem magam...de a fejés egyértelműen jobban bevált. :lol: Ráadásul hozzászoktam a keléshez, már nem fáraszt olyan nagyon kibírható. :wink:

Nyuszi!

Szerintem is érdemes lefejni azt a kis mennyiséget is! Dodi is megmondta, hogy csutkára ki kell fejni és az is gyarapít! :wink:

Kép
Kép
tabati

Ja! És lehet, hogy ciki, meg rá is van írva a tápi dobozára,. hogy ki kell önteni ami megmaradt, de én ha sok megmaradt, akkor beraktam a következő etetésig a hűtőbe. :roll: Gondolom sokáig nem lehet tárolni, de ettől soha semmi baja nem lett.

Kép
Kép
tabati

Csajok!

Csak a játék kedvéért: kinek milyen rigolyái vannak? Ilyenekre gondolok, hogy merre tekeredik a wc papír, minek milyen sorrendben kell állnia, merre nézzenek a poharak és egyéb hülyeségek. :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Rigolyák :lol: :
A legfurcsább az, hogy nem bírok zoknit a színén viselni. Mindig kifordítom, mert bármilyen a varrása, zavar. Ebből adódóan kizárólag egyszínű zokniaim vannak.

WC papírt csak úgy teszem fel a tartóra, hogy kifelé lógjon a papír. Ha Apa fordítva teszi fel, akkor én megfordítom.

Most csak ennyi jutott eszembe, de van egy csomó, Apa szokott is basztatni miatta, hogy lazuljak már el egy kicsit... :lol: :lol:

Kép
katy76

Éjszakai fejéssel abszolút egyetértek, nagyon sokat számít szaporítás szempontjából.
Én mikor szaporítottam, minden kaja után fejtem, ha éjjel 3x kelt fel, akkor 3x.
A mai napig, ha kell másnapra, akkor azt éjjel fejem le. (Bondhoz hasonlóan én is a friss tejet szeretem vinni magammal, a fagyiban lévő meg vésztartalék. Bár elég viccesen néz már ki a fagyasztónk, a felső polcon csak anyatej van. :lol: :lol: )

Kép
katy76

Boo!! Én mindig csinálok egy 60-as vagy 90-es tápit,mivel már nem mérem etetés előtt/után,így amikor azt látom,hogy még éhes szopi után,benyomom azt a szájába és annyit eszik,amennyi neki kell. Egyébként már én is érzem általában,hogy mikor van az,hogy nem szopizott eleget,mert nem volt szegénynek.

Én el sem tudom képzelni,hogy nekem tele legyen egyszer a hűtőm/mélyhűtőm anyatejjel,örülök,hogy annyi van,amennyi épp a gyereknek kell. Ez is haladás ahhoz képest,ami volt eddig. Most pl. szopizott fél 7-kor,nemrég megfürdettük,megint rátettem kicsit cicire és most már alszik. Remélem nem kel fel minimum 2-ig.

KépKép
KépKép
nyuszi81

ezt nézzétek meg :)

Nem babás, állatos, de nagyon különleges és aranyos.
Szerintem...

http://www.youtube.com/watch?v=cUEQXkb_UXo
Vendég

boo! :)

"lenne e időm megcsinálni a szórólapjukat?!
Mondom majd MEGLÁTOM! de ha még egyszer beszólsz, hogy mikor és mennyit netezek akkor valószínűleg "sajnos" nem fogja futni az időmből"

Ejnye...! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"laposkutyában jött haza" :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

"Persze a gyerek ordított tovább, mire az apja meg akarta etetni tápszerrel, amikor már 120 ml anyatejet megevett!
Na ott elpattant a cérna és el kezdtem osztani éccsapát, hogy ha üvölt a gyerek, akkor nem az a megoldás, hogy állandóan tömni kell, és hogy miért nem tanult az előző napi esetből, hogy visszabukott a gyerek egy csomót?!
Ilyenkor babusgatni kell, ringatni, beszélni hozzá, cumival próbálkozni, stb. (pelus tiszta volt, megnéztem, és már a fürcsin is túl voltunk) "

"pont azért csattantam fel este, mert kérdezte, hogy mi a baja a gyereknek, és mondtam neki, hogy éhes nem lehet, mert 120at evett, pelus cserélve, fürcsi kipipálva, 2 lehetőség maradt: poci fájás vagy sima nyafi"
A kettő nem teljesen ugyanaz... :roll:

Használati utasítás ide vagy oda, én mindig eltettem a tápszert másnapra, ha nem ette meg Manó (egész egyszerűen képtelen voltam kiönteni, mert pazarlásnak tartottam :oops: :oops: :oops: ).

"A mérés nekem azért kell, mert különben nem tudom mennyi tápit pótoljak! HA látom hogy evett 60-at akkor tudom, hogy már annyira nem éhes, elég a 30mg tápi, de ha pont fordítva van, akkor többet csinálok neki! "
Azért annyira nem kell kicentizni. :wink: Nagyjából már te is be tudod lőni, hogy mikor, mennyit ehetett. Hallgass az ösztöneidre és a tapasztalataidra. :wink:

Mindegy milyen módszert választasz csak lazítsd fel a ciciket, mielőtt fejnél vagy etetnél belőle.

"A 3 órás etetésnél annyit szopizott, hogy pótlásnak elég volt a lefejt AT!! "
:D :D :D :D :D :D :D :D

"Úgy tűnik ez a 4 órás műszak műxik! (kopkopkop)
Felkel, szopizik egy órát, utána foglalkozási-szórakoztatási-anyabohóc műsorszám, és lassan elpilledés! Ma még nem is volt 4 percnél hosszabb sírás"

Fog ez menni, csak kicsit sakkozni kell. :wink: (Hogy aztán minden boruljon. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :? )

"megy is reggel a 80-90-100-as mennyiség csak hát ezt megtehetné minden alkalommal"
Normális esetben te is kevesebbet és könnyebbet eszel, mint reggel és napközben.

katy76! :)

"két héttel a szülés után már főztem, takarítottam (ami idő maradt), és még amikor majd besz@rtam, úgy fájtak a melleim, akkor is csak hang nélkül potyogtak a könnyeim, egyszer nem panaszkodtam neki. "
Ez valóban kemény lehetett és nem kis teljesítmény. De ne haragudj meg rám, ha azt mondom, hogy ez butaság volt. :roll:
Nem a kezdetek kezdete az, amikor 1020%-osan kell odatenni magát az embernek. Pláne nem egy császár után... :roll:
Emlékszem, hogy mennyit küzdöttetek Apával végig a terhességed alatt. Te végig dolgoztál, ő nem tudott neked segíteni.
Ha a szülés után nem tudott (vagy esetleg nem akart) segíteni, akkor marad a pormacska és a kaja rendelés... Ez az időszak NEM arról szól! És ezek szerint ez is oka volt annak, hogy ilyen nehezen indult a szopi... :roll:
Annak végképp semmi értelme, hogy magadban tartsad azt ami bánt. Mindenképpen tisztázni kell, különben szép lassan rámegy az ember és kapcsolat. Pedig lehet, hogy eredtileg csak egy félreértés volt az egész... Nem a lakást kell kitakarítani, hanem a szőnyeg alatt kell rendet rakni.
Azzal együtt nem volt szép Apa megmozdulása... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

"Ettem egy harapás mignont, ami romlott volt. Szerintetek lesz tőle valami bajunk?"
Ne aggódj! Mindenképpen kiderül. :twisted: :twisted: :twisted: :oops: :oops: :oops:

Zokni rigolya: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

tabati! :)

Te is belejössz, mint kiskutya az ugatásba. Ügyi vagy! :wink:
(Ha jól emlékszem, akkor nem fejtem Manónál éjszaka. Most meg pláne nem. Ott halnék meg... Ha meg nem, akkor nappal aludnám át a felét, ha tehetném. De nyilván nem tudnám :roll: )

"Én el sem tudom képzelni,hogy nekem tele legyen egyszer a hűtőm/mélyhűtőm anyatejjel"
Vegyél egy kisebbet. :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nem véletlenül mondják, hogy a kisgyerekes, kutyás filmek, reklámok mindig nyerők. :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Enyim rigolyák, amik hirtelen eszembe jutnak.
- rühellem ha valaki molyol a konyhámban. Máshová nyúl, máshová teszi, nem úgy használja, stb... (Én sem molyolok a máséban, csak ha megkérnek rá)
- ha még ezt azzal is megspékeli, hogy a csurgató tálcába hegyével felfelé teszi a villát és a kést, akkor még vérszemet is kapok. (Ugyanis amilyen hülye vagyok, én leszek az aki belenyúl és elvágja a kezét :evil: )
- a kulcscsomón olyan sorrendben vannak a kulcsok, amilyen sorrendben nyitom a zárakat és a fogazatuk is egyirányba néz
- wc papír kifelé
- wcre menetelkor is kezet mosok, mert ennyivel is kevesebb bacit viszek fel magamra
- bankjegyek egyirányban, címletenként csökkenő sorrendben
- más - más bögréből iszom a teát és a tejet

...

:oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Kaja:
Már akartam rég írni. Lassan lejár az őszibarack szezon. Előtte még érdemes eltenni a mélyhűtőbe. Simán belenyomni egy botmixert a hámozott magozott bariba és mehet a jégkocka tartóba. Mindenki télen fogja kezdeni a hozzátápit, az almánál jobb a körte vagy a barack. Nem kell sok, egy adagra, mert az elején a legtöbb baba úgyis anyuci képébe köpi a kaját, bármit is kapjon. Egy-két kanál miatt meg bosszantó bébiételt nyitni, a bolti friss gyümi pedig kémiailag kezelt, hogy lehessen szállítani meg drága is. A fagyasztott élelmiszer vitamintartalma nagyon jó, de a bolti fagyasztott barack kutyaütő.

Sillia,
Nagyon aranyosak :) Kitalálom, mit látott meg a hápi a tojásból kibújva. :lol:

A műtét nem hangzik jól. :(
Az az elkötős műtét azért annyira nem semmiség, mégiscsak három helyen kilyukasztják a pocid. :roll:

Rigolyák:
Az egyetlen, ami most hirtelen eszembe jut, hogy Robi a gombokkal felfelé szeretni a takarót én meg azt utálom. Így már 9 éve fordigatom a takarót éjjelente. 8) Mondhatnám ez az egyetlen pont, ahol nem vagyok kompromisszumképes. :lol:

Tabati,
Nagyon jó, hogy most már úgy látszik, elég a tej. :D Még ha az éjszakai műsor is kell hozzá. Nekem is csak úgy van elég tejem, hogy max 3-4 óra szünet van két kaja között.

Bond,
Szabi tegnap volt kereken 2,5 éves. Ma volt az ELSŐ alkalom, hogy mind a 20 körmét le tudtam vágni üvöltés vagy küzdelem nélkül. Tipp: várd ki, amíg elmúlik :wink: Addig meg használj körömcsípőt.
Natival ilyen gond nem volt, pedig neki egyszer sikerült becsípni az ujját úgy, hogy vérzett.

"Amúgy általában tényleg többet esznek reggel és zsírosabb a tej, este pedig kevesebbet és lájtosabbat"
Ez pont fordítva van. A reggeli a vizesebb. Minél több a tej, annál több a hígabb előtej. Ha óránként szoptatsz, akkor az zsírosabb, mintha négy óránként. Az esti tej meg már készülődés az éjszakára, amikor többet kell bírnia.

A fórumokkal kapcsolatban egyetértek. Egy picit pótszer, de hát a tápi végülis a második legjobb megoldás. :)

A rózsaszín tablettára emlékszem, de nem tudom, hogy van-e.

Egy átlagos templomban nem gond, ha valaki késik, de a Bazilikának elég zsúfolt a menetrendje. Ha kések, akkor is időben be kell fejezni, mert a következő már kint toporoghat.

Nyugtató alatt azért ne valami Seduxen féle lórúgásra kell gondolni. Csak valami enyhe, amitől egy kicsit bambább és nem viseli meg annyira a vizsgálat.

Katy,
A romlott kaját egész jól tolerálja a szervezet. Egy harapásnyitól semmi baj nem lesz.

Pénzt a papnak:
Mt 22,21
"Mondának néki: A császáré. Akkor monda nékik: Adjátok meg azért a mi a császáré a császárnak; és a mi az Istené, az Istennek."
(Neki is meg kell élni valamiből :oops: )

Boo,
Ne aggódj amiatt, hogy a gyarapodásba belejátszik a tápszer. Hozd ki magadból a maximumot, azután meg még jöhet a pótlás.
Nincs kedved egy sétára a temetőben? A lakókat sem a gyerekbőgés sem a szoptatás nem zavarja. :lol: Végigkérdezem a kismillió szopis kérdést, hátha fennakad valami (nem hinném).

Nyuszi,
Meg tud fázni 40 fokban. A szörcsögés viszont nem csak megfázást jelenthet. A lélegzése még nincs az irányítása alatt, így bepánikolnak az orrszívótól. Max pár másodpercig szívogasd az orrát hanyatt fekvésben, ha nem jön semmi, nem is fog.
Porszívós van nekünk is, nem tudom, milyen fajta. Amilyent az első gyógyiban a kezünkbe nyomtak.

Gabi,
Minden elnézve, aki egy egész hetes termést végig tud olvasni, az magában is a természet egy csodája. :D Szabinak még most sincs meg az utolsó kör rágó, csak 16 fogacskája van. De azzal is veszettül tud harapni, ha olyanja van. :twisted:

Allergia: Senkinek nincs, de Nati gyanús, bár konkrétan semmi nincs, csak túl gyakran van megfázva és olyankor kész kínszenvedés mire meggyógyul.

Kép KépKép
lorca

A hasfájósság kapcsán jutott eszembe, amit a Csernus könyvben olvastam :roll: :

"... ha az anya a terhesség ideje alatt tele van negatív érzéshullámokkal, akkor ez később jelentősen hozzájárul az éjszakai gyereksírások, a nyugtalanság és a különböző gyerekkori betegségek kialakulásához. A magzatok megérzik, hogy az apa és az anya között valami nem működik jól. A terhes anya a feszültségét, félelmeit napközben számos ingerrel elnyomhatja, de éjszaka, az elalvás és az álom ideje alatt az öntudatlan félelmek, feszültségek, rettegések előbújnak. Lehet, hogy ilyenkor a baba is nyugtalanul alszik? Nem tudom, de ha később a baba napközben lelkileg kiegyensúlyozott, este viszont ordít, pedig tele a a pocakja, nem pisilt be, nem szomjas, akkor miért teszi ezt? Hm... ..."

:?:

Kép
Kép
200907?

lorca! :)

"Lassan lejár az őszibarack szezon. Előtte még érdemes eltenni a mélyhűtőbe."
Ezeket???? :evil: :evil: :evil: :evil: Évek óta nem ettem IGAZÁN jó ízűt. Full víz az egész. :evil: :evil: :evil: :evil:

Én bizony üveges kajával kezdtem a hozzátápit. :roll: :oops: Nem vagyok sznob, de csak Hippet vettem, mert abban bíztam. (Nem tudom, hogy tényleg annyival jobb-e a többinél, mindenesetre a hit sokat segít... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Mindent úgy vezettem be, hogy először csak lének kapta az adott gyümölcsöt 3 napig, utána jött a püré. Amikor az is ment, akkor újabb az újabb gyümi leve megint kb. 3 napig, de az előző gyümölcs püréje. A következőkben már az újonnan kóstolt gyümi püré. Utána meg már ezek kombinációja.
(Hogy érthetőbb legyen:
1. Almalé: H-Sz
2. Almapüré: Cs-V
3. Banán-alma lé: H-Sz
4. Banánpüré: Cs-V
5. Őszbaracklé: H-Sz
6. Őszibarack püré: Cs-V
7. Alma-banán-őszilé: bármikor és egy újabb gyümölccsel folyt tovább)

"Így már 9 éve fordigatom a takarót éjjelente."
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(A rigolya győztes jutalmat kap, úgy igyekezzetek! :wink: )

Körömvágás: akkor ezek szerint már csak fél évet kell várnom? Hurrá! :? :? :? :? :? Majd szólok Manónak is, hogy tudjon róla... :twisted: :twisted: :twisted:
Lehet, hogy körömcsipesz lesz a vége, de addig is oda kell adnia a kezét... :roll: (Huginak már kétszer sikerült belevágnom az ujjába és most már megint kéne vágnom. :oops: :oops: :oops: Mondjuk az egyiknél ő volt a hunyó. :roll: )

""Amúgy általában tényleg többet esznek reggel és zsírosabb a tej, este pedig kevesebbet és lájtosabbat"
Ez pont fordítva van. A reggeli a vizesebb. Minél több a tej, annál több a hígabb előtej. Ha óránként szoptatsz, akkor az zsírosabb, mintha négy óránként. Az esti tej meg már készülődés az éjszakára, amikor többet kell bírnia. "

Pedig ezt mostanában olvastam valahol. Ezek szerint nem figyeltem eléggé... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

"Egy átlagos templomban nem gond, ha valaki késik, de a Bazilikának elég zsúfolt a menetrendje. Ha kések, akkor is időben be kell fejezni, mert a következő már kint toporoghat. "
És??? Több párt is össze lehet adni egyszerre. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (És így a papnak is kevesebb dolga van :twisted: :twisted: :twisted: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.08.29 23:09-kor.

Kép
Kép
200907?

Bond,
A terhességgel kapcsolatban az én érzéseim aligha lehettek volna negatívabbak. :lol: A gyerkőc mégis nyugis. De abban azért én is egyetértek, hogy az anya idegességét, feszültségét a gyerek nemcsak tükrözi, de fokozottan adja vissza.

A tej zsírosságát le lehet ellenőrizni. Ahogy Ancsurtinak is ajánlotta a dúla: fejsz egy picit reggel, fejsz egy picit este. Amelyik tetején több a zsír (tejszín, ha így jobban tetszik) az győz.

A gyakori etetésnél a hátsó, zsírosabb tej dominál.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lorca 2009.08.29 23:12-kor.

Kép KépKép
lorca

Nekem úgy rémlik, hogy a terhességgel azért egész jól elvoltál, a szülés volt az, amit egyáltalán nem kultiváltál. :roll:

Kép
Kép
200907?

Bond,
Maradhatunk annyiban, hogy ha lehet, én a béranyaságot választottam volna. Megrendelem a gyereket és az adott napon átveszem a csomagot. :lol:
Szerintem kb a 35. héttől már folyamatosan írhattam, hogy kifelééééé :D

Kép KépKép
lorca

Nem vagyok elájulva az oldaltól, de ezt ott találtam:

http://www.kismamablog.hu/szoptatas/tevhitek-a-keves-anyatejjel-kapcsolatban

Tévhitek a kevés anyatejjel kapcsolatban
Vida Agi Számos félreértés van a szoptatással kapcsolatban, amit valamilyen formában mindig visszahallok, pedig már én is, és a szaklapok-szakkönyvek többsége is számtalanszor megírta, mikor aggódhatunk a tej fogyása miatt és mikor nem. Lássuk, vajon mikor nem kell aggódni az anyatej mennyisége miatt!
1. tévhit “Estére már alig van tejem”
Estére mindenkinek kevesebb a teje. Reggel több tej van a mellben, ilyenkor a baba többet szopizik, viszont ez a tej vizesebb. Az esti tej összetétele más, zsírosabb, ilyenkor kisebb adagot eszik már csak a baba, és a mell is puhább, de ez így normális, nem annak a jele, hogy kevés lenne a tej.

2. tévhit “Nem kemény a mellem, kevés a tej”
A szülés után első pár hétben még keményebb a mell, ez azért van, mert túl sok tej termelődik, több, mint amennyire a babának szüksége van, ezért kell az első időszakban a szoptatás mellett még fejni is. Ezt követően, ha igény szerint szoptatunk, beáll a kereslet-kínálat egyensúlya, ezért nem annyira kemények és feszülőek a mellek, de ez nem azt jelenti, hogy kevés lenne a tej.

3. tévhit “Tekergőzik a baba, ki-be veszi a szájába, biztos kevés a tej”
A tekergőzés lehet a hasfájás miatt, vagy egész egyszerűen csak arról van szó, hogy az evéstől beindult a kicsi emésztése, ami nagyon gyakori és éppen kakil. Ilyenkor rövid időre megszakíthatod a szoptatást, a válladon büfiztetheted a babát, aztán folytathatjátok.
3-4 hónapos kor után gyakori az szopisztrájk is, aminek többféle oka lehet, pl. hogy nem jön elég gyorsan az anya melléből a tej, sok minden érdekli a babát, ezért nem tud türelmesen szopizni, de szájpenész is állhat a háttérben, valamint nem ritka a cumizavar sem.

4. tévhit “5 perc után abbahagyja a szopit”
3 hónapos kor után a baba már annyira hatékonyan tud szopizni, hogy gyakran pár perc alatt végez a szopival, de ez nem probléma. Csak akkor kell arra gyanakodni, hogy nem lakik jól, ha ezzel párhuzamosan éjszaka elkezd gyakrabban ébredni. Ebben az esetben érdemes napközben gyakrabban szoptatni vagy legalább az esti órákban gyakrabban megkínálni szopival, hogy jóllakjon.

5. tévhit “Nem hízik eleget”
3 hónapos kor után lelassul a hízás, ilyenkor előfordulhat, hogy 1-2 hétig egyáltalán nem hízik a baba, éppen ezért soha nem szabad a heti hízást nézni, mindig csak a havi értékeket és ha volt valamennyi hízás, akkor az már elegendő (ha egyébként kiegyensúlyozott a baba)

6. tévhit “Nem tudok fejni”
Ha igény szerint szoptatsz, akkor az első 3-4 hét után már nem tudsz szoptatás után fejni, ugyanis beáll a kereslet-kínálat egyensúlya, pont annyi tejed lesz, mint amennyire a babának szüksége van.

Kép
Kép
200907?

Dehát már ilyen is van. :wink: Azt, hogy idehaza mennyire legális, inkább ne firtassuk... Higyjük azt, hogy mégiscsak a gólya hozza. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
(Amúgy szerintem ezért vagy azért, de már mindenki kikívánta a gyereket a 35. héttől :wink: )

Kép
Kép
200907?

Bond,
Kettőnknek van öt gyereke és te meg akarsz győzni a gólyameséről???
Hm...miért is nem alszunk? :roll: Megyek...

Kép KépKép
lorca

Sok-sok szeretettel :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://www.vigbor.hu/cikk.do?id=2

http://www.csokiforras.hu/

Ezen viszont hanyatt vágtam magam, ez még nekem is sok volt :shock: :shock: :shock: :shock: :

http://index.hu/gazdasag/vilag/turu081016/

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Vagyok, néha, ha tudok olvasok. Nem vagyunk itthon csak esténként, mert tesómékhoz jártunk át pancsizni a kertbe.

Pfú, Boo, asszem nekem is eldurrant volna az agyam. Persze abban is van igazság, amit a lányok írtak, de ezt abban a helyzetben szerintem elég kevesen gondoltuk volna át, inkább mindenkit bántott volna.

Katy, szerintem nem érzéketlenek, hanem ugyanott szeretnék folytatni az életüket, ahol a baba születése előtt abbahagyták. Azaz elvárnák, hogy a feleség is ugyanaz legyen, és ő nekik se kelljen semmiről lemondaniuk. Persze, egy idő után beleszoknak az új helyzetbe.

Bond, rigolya? Nálunk az aktuálisan használt cipők az előszoba fal mellett a földön a helyük a falra merőlegesen. Apa meg csak lerúgja, de tuti párhuzamosan. :twisted:

Sajnálom Manó kezét, jobbulást neki. Marci se hagyja a körömvágást, úgy üvölt, mintha nyúznám.

Ma van a házassági évfordulónk és Apa meglepit szervezett. Bende, MArci megy anyumhoz. Ezt is csak azért tudtam meg, mert ugye Bendének vinnem kell az ellátmányt. Hát életemben nem fejtem ennyit (mármint időben). :lol:

Bende 5800 gramm. Asszem nem merem megmutizni védőnéninek. :lol:

Kép

Kép

kispiskóta

Bond nálam az utolsó pont igaz, semmit nem tudok fejni. Pont annyi van amennyi neki kell, de én a többi ponttal is egyetértek.

Katy sajnos a férfiak másképp gondolkodnak mint a nők, ettől még nem érzéketlenek. Én párom is az elsőnél még nehezebben értette meg hogy már van egy gyerekünk is. És bevallom őszintén én is többet foglalkoztam a gyerekkel. Most már rutinosabb vagyok, szakítok rá is időt, hogy érezze vele is foglalkozom, és ő is ugyanolyan fontos.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Miért van az, hogy egy csomó minden, amit olvasok, olyan,, mintha pont rólunk szólna, vagy velünk történt volna meg? :shock:

Pl: ez a nyugtalanaterhesnőrosszulalszikagyerek dolog mintha a Nóciról szólna. :oops:

Aztán itt vannak a szopis dolgok: a 6-ból 4-ben magunkra ismertem. :oops:

Rigolyáknál szintúgy: wc papír! csak nálunk épp a fal felé tekeredve műkszik.
Ezt még kiegészítem azzal, hogy utálom, ha az ételben bennmarad a főzőkanál. :roll:
Ja, és a legfontosabb, hogy mindenkinek külön pohara, bögréje, na és külön törölközője van!!!!!

Sillia: aranyosak a kis barátok.
Bende nagyon husika!

Kép
Kép]
hendegabi

Lorca! Én már le is fagyasztottam 5 zacskó őszibarit,mert idén nagyon finomakat hozott anyukám,úgyhogy a kis bogyónak már megvan az egyik fajta téli vitamin adagja. :lol:

Ma ritka sz@r éjszakánk volt,Lilinek fájt nagyon a pocija,próbáltam masszírozni,simizni stb,de nagyon nehezen aludt el és sokat fent is volt. Aztán reggel meg arra ébredtem,hogy köhög és szürcsög,úgyhogy muszáj volt leszívnunk a nóziját. Háááááát... Nem lesz a kedvence,de a lényeg,hogy megkönnyebbült és már nem szürcsög szegénykém. Nem tudom hol fázhatott meg.

KépKép
KépKép
nyuszi81

bond

Te vagy itt a nótafa (is) :)

Nem tudnád belinkelni nekem a következő dalocskát magyarul?
Angolul mi is megtaláltuk...

ici pici pókfi a vízköpőbe bújt,
de jött nagy vihar és kimosta a fiút.

Te olyan kis ügyes vagy 8)
Vendég

Katy

nekünk hatlapos sütit hoztak a vendégek múlt vasárnap.
este jöttem rá hogy sütink is van, hamar gyorsan betoltam az arcomba egy jó kétujjnyi széles tepsihosszú darabot.

éreztem valami furcsát de mire tudatosult bennem már megettem.

full meg volt savanyodva benne a krém :?

viszont semmi bajom nem lett tőle

:)
Vendég

Bond!
A Lehel Csarnokban néhány őstermelőnél lehet kapni állati finom fehér húsú őszibarackot. Én ott idén még nem vettem rosszat. Kemények, ugyanakkor lédúsak.

Lorca! Ez tök jó ötlet, mert éppen tegnap gondolkoztam azon, hogy alig lesz valami gyümi, zöldség, amikor a hozzátáplálást megkezdhetjük. Anyu tett el őszbarack befőttet, gondoltam, hogy majd megkérdezem a gyerekorvost, hogy azt adhatok-e, de ez a fagyasztós megoldás szimpatikusabb. Nem lesz nagyon vizes felengedés után?

Tegnap ettem paradicsomot nyersen (2-3 nagyon apró szemet), és úgy tűnik, hogy Petra jól tolerálja. Örülök, mert már nagyon hiányzott az íze.

Mignontól nem lett bajunk. :D

Bond!
Igen, biztos inkább pihennem kellett volna az elején, de ez is egy rigolya nálam, ez a kényszeresség. Ha valamit kell itthon csinálni, akkor azt rögtön meg kell csinálnom (takarítás pl.). Nyilván nem a gyerek rovására, hanem az én pihenésem terhére.
Most már nincs is ezzel gond, mert újra van energiám, de az első hetekben nehéz volt, saját magamat leküzdeni.
Egyébként Apa sem úgy értette azt, amit mondott nekem, és tudom, hogy jó érzéssel tölti el, hogy hazajön, és van kaja, minden a helyén, és a gyerek is elégedett, és most már én is (már csak néha fakadok ki, de az meg természetemből adódik :D ).

És azt hiszem, hogy Kispiskótának van igaza, a férfiak nehezebben rázódnak bele ebbe az óriási változásba, mi meg ezt nehezen toleráljuk, mert nekünk muszáj a szülést követő perctől gyakorolnunk az Anya szerepet is, és még mellette megmaradni a Feleség szerepben.

Le a kalappal azok előtt, akiket ez nem tesz próbára, és különösebb konfliktus nélkül átvészelik ezt a kezdeti időszakot!
(akinek ez sikerült, kérem jelentkezzen! :lol: :lol: :lol: )

Azt én is észrevettem Petránál, hogy most már 5-10 perc alatt képes megenni azt a mennyiséget, amire szüksége van, utána ha van kedve, nyammog picit, de sokszor kiköpi már a cicit. Nem igényel már sok komfortszopit.

Kép
katy76

Sillia!
az az egyik kedvenc sütim!
Azért tegnap finom sütit is ettem, mert vettem a cukiban egy mézes-grízes sütit is, és az nagyon finom volt!

Mézről jut eszembe, hogy azt mondta a gyerekorvosunk, hogy meg lehet próbálni enni egy picit és ha a babának nem lesz tőle baja, akkor óvatosan lehet nyomatni. Csak azért írtam le, mert én pl. mézzel szoktam édesíteni teát, egyebet.

Bond!
A teát én is másik bögréből iszom, mint a kávét, mert az egyik gyűszűnyi nagyságú, a másik meg nagy bögre. :lol: :lol: :lol:

Wc előtt én is mindig kezet mosok, de ezt nem tartom rigolyának, inkább alapvető higiéniának.

H.Gabihoz hasonlóan én is utálom, ha a kajában marad a fakanál, keverőkanál, stb.

És még egy rigolya az ágyneművel kapcsolatban. Kis állatfigurás biztosítótűvel szoktam rögzíteni a paplant a huzathoz, tudjátok, amit bababoltokban lehet kapni. 5 db ilyennel szoktam rögzíteni, mert ha a paplan sarkai elmozdulnak, akkor kikészülök. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

http://ovizene.freeblog.hu/archives/2008/02/16/Itsy_Bitsy_Spider/

Én 3 hetes madártejet ettem. De csak azért mert tudtam, hogy anyám csinálta. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Beszállnék a rigolyás játékba. Én magam vagyok a főrigolya.Megnyertem? :mrgreen: :mrgreen:
Na de télleg..
-wc papír,papírtörlő-faltól kifelé
-fogkrémes tubus nyomása csak és kizárólag hátulról előrefelé (ha nem otthon vagyok és meglátom,h középen van megnyomva,akkor a helyére nyomkodom a cuccost benne)
-a konyhám nekem is tabu
-a kocsim műszerfalát minden hazaérkezéskor megpaskolom "köszi,h hazahoztál" -(lehet,h túl régóta foglalkozom lovakkal?)
-soha nem mondom azt,h eszek,iszok (pedig tudom,h így is helyes),mert zavar.Helyette :eszem ,iszom
-és akkor a pólók a szekrényben:
Kép
Na inkább abba is hagyom,mert itt ülnék holnapig:)
Ja és egy pár napja történt story.
Lementem a gyerkőccel a városba.Összefutottam egy ismerőssel..duma..
Szia! Szia! Nahát ! Lett egy gyereked? (Gondoltam eleresztek egy poént,h miért mit gondoltál a búcsúban lőttem? ) Nah mind1,mondtam,h igen, született egy kisfiam. Erre a csaj örömködve: Jaj és látom, már jön a következő is! HÁT ANYÁD,HOGY VAN?!!

Marcipán
Kép
Vendég

kispiskóta! :)

Pancsiért: irigy-irigy :roll:

"Katy, szerintem nem érzéketlenek, hanem ugyanott szeretnék folytatni az életüket, ahol a baba születése előtt abbahagyták. Azaz elvárnák, hogy a feleség is ugyanaz legyen, és ő nekik se kelljen semmiről lemondaniuk. Persze, egy idő után beleszoknak az új helyzetbe. "
Nyilván életmódja, problémája és még sok egyebe válogatja, de nekünk is el kell őket engednünk néha egy kis sörözésre, focimeccsre, miazmásra a haverokkal. Pont azért, hogy ne érezze úgy, hogy gúzsba lett kötve, oda a szép legényélete, viszont odahaza csak elvárások és egy hárpia fogadja. Amikor pedig hazajön, akkor egy fokkal kipihentebb, jól érezte magát és a családi programokból, feladatokból is nagyobb kedvvel veszi ki a részét.
Egy kicsi lazítani kell a gyeplőn és azzal magunkhoz láncoljuk. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rigolya: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Közben lehet szavazni, hogy kié viszi a pálmát - a nyereménnyel együtt! :wink: )

Manó kezének kutya baja, ha Manó kedvéből indulunk ki. De ha kisördögből, akkor bizony meggyógyulhatna már. :evil:
(A legújabb az, hogy hanyatt fekszik és dobálja a lábait, rugdoskódik velük, közben persze ezerrel élvezi, hogy te ugyanannyiszor rászólsz. :evil: És minnél többször, annál inkább. Fogalmam sincs, hogy ezt honnan vette, mert mifelénk nem szokás egymást rugdosni családilag. :?:
Okés, hogy így akarja felhívni magára a figyelmet, de ezt akkor is csinálja, ha közben Hugit etetem. Tök jó: egyik kezemmel etetek, a másikkal meg testőrösdit játszom. Már rengetegszer elmeséltem neki, hogy miért és hogyan vigyázzon rá. Ezt meg is érti, szereti is, nem is bántásból rugdoskódik, de nem figyel rá oda.
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Körömvágás: akkor neked is már csak fél évet kell várni! :roll: :roll: :roll: :D :D :D :? :? :?

Házassági évfordulóról kérünk szépen beszámolót! :wink:

Bende: :P :P :P :P :P :P :P

gabi1! :)

Te mennyit tudsz CSAK a kicsivel foglalkozni?

hendegabi! :)

Teljesen okés, ha magatokra ismersz. :wink: Mert az azt jelenti, hogy észreveszed a problémákat, szembenézel velük és tudod már, hogy min kell javítani, változtatni. Ez általában melós dolog, de legalább meg kell megpróbálni. Ha felismerésig sem jutsz el vagy meg sem próbálod, akkor nem is fog semmi változni.
Úgyhogy, hajrá! :wink:

Számomra az az igazi őszibarack, amit meg lehet pucolni (nem bírom szőrösen, még akkor sem, ha megmosom :? :oops: ), ízes és olyan puha, lédus hogy lavórba kell vele állni.
Olyan régen ettem ilyet, hogy lassan kezdem azt hinii, hogy csak álmodtam. :(

"nem a gyerek rovására, hanem az én pihenésem terhére."
Eleinte a kettő ezért erősen összefügg. :roll: :roll:

"akinek ez sikerült, kérem jelentkezzen!"
Egy kéz a levegőben. :wink:

A mézet kb. 1 éves korig nem javasolják a babáknak. A mamákat annyira nem tiltják tőle, tudtommal.

"Kis állatfigurás biztosítótűvel szoktam rögzíteni a paplant a huzathoz"
Ebből melyik a rigolya? Az állatka, a biztosítótű vagy mindkettő? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Újabb gyöngyszemek a repertoáromból: a frissen elmosogatott vizes cucc rátétele a már száraz, de még el nem pakoltakra. :evil: :evil: :evil:
Illetve a tükör alatti piperepolcon a kencéimnek olyan sorrendben kell állniuk, amilyen sorrendben használom őket és a cimkéjükkel kifelé. (De csak ott, máshol nem érdekel. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! :lol:

Van ma valami a levegőben? A gyerekem bojkottálja az evést- egyelőre. Reggel hálistennek nem kelt korán, fél hét körül evett 90- et ciciből. Háromnegyed 10- kor ciciből 40- et, még hozzá lefejt tejből 80- at. Azért kapott üvegből, mert már háromnegyed órája ette azt a 40-egűt, tizenként elaludva. Most fél egykor úgy csinált, mint aki éhes, de 30 után abbahagyta, elaludt. Beraktam az ágyába, nézegelődött, aludt, megint nézegelődött, most is alszik. Lehet, hogy már nem akarja 3 óránként? Vagy mi van szerintetek? Csak nem beteg.... Nem nyűgös, nem lázas.... Van ötletetek?

rigolya: autót előzések után megdícsérem /megpaskolom/, az evőeszközszárítóban külön, és mindig ugyanoda kell rakni fajtánként az evőeszközöket, mi egy bazinagy kartodobozba rajkuk a szelektív hulladékot, s onnan elvitel előtt válogatjuk szét a múanyag palackokat, a tejesdobozokat. Először mindig egy fajta tejesdobozt lapítok széjjel. Ezeket is fajtánként szortírozom ezek szerint :oops: Fogkrémes tubust szintén szigorúan a végétől nyomom. Most más nem jut eszembe...

Kép
agi125r

Nekem egyforma nagyok a bögrék. :oops: A mintásba megy a tej, a simába a tea és van egy páratlan, az meg "egyéb" dolgokra van.

conversano! :)

"-fogkrémes tubus nyomása csak és kizárólag hátulról előrefelé (ha nem otthon vagyok és meglátom,h középen van megnyomva,akkor a helyére nyomkodom a cuccost benne)"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ezért egyszavazat jár részemről! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"a kocsim műszerfalát minden hazaérkezéskor megpaskolom "köszi,h hazahoztál" -(lehet,h túl régóta foglalkozom lovakkal?) "
Ameddig nem teszel alá pottyantós zsákot, pláne nem akarsz zabot tenni a moroházba, akkor nem gáz. :mrgreen: :mrgreen:

"soha nem mondom azt,h eszek,iszok (pedig tudom,h így is helyes),mert zavar.Helyette :eszem ,iszom "
Lehet, hogy így is helyes, de kissé "bárdolatlan"

Nálam sincsenek összehányva a dolgok a szekrényben, de azért nem lehet összekeverni a tieddel. :lol: :lol: :lol:

Következő gyerek: :lol: :lol: :lol: :? :? Nézd el neki, aligha van még ilyen tapasztalata. :roll:

Mosási rigolyák:
1. A mi ruháinkat színek szerint szétválogatva mosom: sárgát a sárgával, piroshoz pirosat, stb. Ha nincs belőlük elég, akkor a sötétkék mehet együtt a feketével illetve a bézs a világosszürkével.
2. A gyerekek ruháit viszont aszerint mosom, hogy hogyan koszolódtak össze. Külön megy a szimplán koszos, a kajás, a kakis cucc plusz még egy olyan is van, amiből nehéz kirobbantani a foltokat, így azoknak mindenfélével többször kell neki esni. Addig nem adom rá a gyerekre, ami patyolat nem lesz. Tán még ki se növi addigra... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol:
3. A törülközőkből általában két egyforma van, csak a színűk más. Mindig két azonosat teszek ki és a szekrényben is egymás mellett kell, hogy legyenek.

És még egy szépség: olyan sorrendben írom nektek a válaszokat, amilyen sorrendben ti is írtatok. :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

agi125r kapcsán: (evő)kés, villa, kanál ebben a sorrendben, külön fakkokban, rendezetlenül. Közös fakkban a desszertes villa, teás kanál és mokkáskanál, de rendezetten.

"Először mindig egy fajta tejesdobozt lapítok széjjel. Ezeket is fajtánként szortírozom ezek szerint"
Ez is megér egy pontot részemről. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

tejesdoboz-szortírozásra én is szavazok! :D

Kép
Kép]
hendegabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?