A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Fürtöske: szerintem korai még a bilire szoktatás.Én majd kövi nyáron kezdem el szerintem.vagy az meg már késő?nemtudom.

000kata

Anikó:nagyon ügyes Matyika és szépek a méretek.Gratulálok a fogacskákhoz.Nagyon édesek a képek :lol:

000kata

Anya: köszönöm szépen,ez is tök jó de én erre gondoltam

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=6305

de hasonlok.A tiétek zenél meg mit csinál még?

000kata

Nekünk is van ilyen asztalka, teszveszről, mondjuk kevesebb dolog van rajta, az is chicco.

Most meg ezt rendeltem:

[url]98 db készségfejlesztő játék fisher-price is (szám: 712075318)[/url]
Vendég

bocs, az előbb bénáztam :oops:
Vendég

Anikó! Szia! Nagyon édesek a pasijaid! Matyi akkora akkor majdnem mint Bendi, nem? :) Édes lehet együtt a két fiúcska! Miket adsz neki enni, amitől nől? Én egyszerűen nem bírom meghízlalni pehelysúlyú lánykámat!

Csajok, a bili még nagyon korai. Kata, szerintem még a jövő nyár is. Nem érzik még ezt ők, meg kell rá érniük. Bár van, aki korábban képes erre, de Kornél pl most lett szobatiszta, pedig lassan 3 éves.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Anikó:Matyi nagyon édes és mekkorát nőtt :D Mind a két gyerkőc nagyon aranyos.

Fürtöske:Hát a bilire szoktatás szerintem is nagyon korai még.Mondjuk Kriszt én tuti nem tudnám most ráültetni az tuti :lol: Mert megnem áll.Ha nem alszik akkor állandóan csak megy és rosszalkodik :D

Sógorom kisfia magától dobta el a pelust az év elején :D Decemberben lessz 3 éves. :D Szóval változó ki mikor lessz szobatiszta.Szerintem meglehet próbálni 2éves kor körűl,ha nem akarja nem kell erőltetni.3 éves korukig ráérnek szobatisztának lenni :D Szerintem.

Csajok.Nálatok nem problémás a tisztába rakás?Én mindig úgy teszem Kriszt tisztába,h közben üvőlt meg kapálózik és nem hagyja :cry: Kész rémálom nekem a tisztába rakás :cry: Bármit adhatok a kezébe eldobja és nem foglalja le :cry: Tudtok valami tanácsot adni nekem ez ügyben?

Taliban én is benne vagyok :D

Katica:Kedden talizhatnánk,ha gondolod :D

Kép
Kép
reni_24

Reni, nekünk is durva a peluscsere. Mindig elforog, fél kézzel feszítem vissza a lábát, közben visszahúzom a kezénél fogva, tök hiábavalóság, mert erősebb, mint én :) A kezébe nyomok valami számára érdekes dolgot, mint távirányító, telefon, bébiőr, azzal elvan egy picit, amíg becsatolom a pelust. De a body bekapcs általában már állva történik. :) Kornél egy idő után már csak állva tettem tisztába, csak kakinál fektettem le.

Kép
Kép
dalminha

Kép

Kép

Kép

A haját hugom állította így be :lol:

Kép
Kép
reni_24

reni
A liberonak és asszem a pampersnek is van ilyen bugyipelusa, amit rá kell csak húzni, mint egy nadrágot. Próbáld ki. Nekünk még nagy, de 7-9 kg felett már jó. És akkor nem kell lefektetni, szerintem azt nem szeretik. Kincső már ha viszem a pelenkázó felé elkezd sírni. :( Ahogy meglátja üvölt. :( Hol taliztok? Mi is ráérnénk, ha épp nem túl messze.

kata

Ez is nagyon szuper!! :)

Kép
Kép
anya1118

Kép Kedvenc képem Kriszről :D

Kép

Dalma:Akkor nem vagyok egyedűl ezzel :cry: Hát én is a kezébe szoktam adni a távirányítót meg ilyesmit,de őt nem köti le és persze Krisz is erősebb mint én :lol: :cry: És akkor ez jobb már nem lessz?Kornélnál,hogy volt?Nekem még egyenlőre nem megy az állva tisztába rakás,de lehet megtanulom :D Köszi az infót :D

Kép
Kép
reni_24

reni :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
Kép
anya1118

Anya:Hát akkor lehet kipróbálom.Nem is tudtam,hogy van ilyen pelus :shock: :D Köszönöm az infót :D Férjem mamája akivel lakunk kitalálta,hogy biztos trauma érte Kriszt pelenkázás közben azért üvölt tiszta vicces a feltételezése,mert soha nem csináltam olyat ami miatt így kéne viselkednie mondtam is neki,h ne mondjon hülyeségeket persze 79éves és kitalál dolgokat.A baja az,hogy olyankor feküdnie kell ahogy te is írtad.Nem bírják ki azt a pár percet se :cry: :D Nálunk a pancsizás után is van üvöltés az öltöztetés miatt meg a pelus miatt.Vajon kinövik ezt? :D Remélem igen.Merre laksz?Mi Katicával egy kerületben lakunk és pár utcával arrébb :D Legfeljebb megbeszélünk egy helyet ahol talizhatunk és neked is közel van :D De csatlakozhat bárki,ha gondolja :D

Katica mit szólsz hozzá? :D

Kép
Kép
reni_24

Anya :D :D :D :D :lol: Micsoda véletlen :D Nagyon édes Kincső a képen :D

Kép
Kép
reni_24

Kép Elgondolkodva :lol:

Kép Anya most nagyon mérges vagyok :lol:

Kép Ilyen nagyra fogok nőni :lol: :lol:

Kép
Kép
reni_24

Na még ezt ez olyan édes :lol:

Kép

Kép
Kép
reni_24

Anikó,Reni,Anya,Vera
nagggyon édesek a gyerkőcök! -és milyen nagyok már!!!! :shock: :D

Reni
jó a kedd, bár csak szerdán jönnek a munkások.Így azt javaslom ne menjünk messzire, mert a többi nap nekem úgyis menőkés.De engedjük össze a gyerkőcöket mindenképp! :)
Anya
Mi a 20ban lakunk ami sajna a város másik vége de ha van kedved gyere át!! Vagy a szerdám még szabad találkozhatunk beljebb ha gondolod/vki más esetleg még???

Bilike
idegrendszerileg nem értettek még hozzá,úgy ahogy fentebb írták 2-3éves kor között ajánlott.Bár a mi időnkben tényleg korábban kezdték.Mondjuk L sem képes 1 percig sem ülni, így nálunk még tuti nem aktuális.

Vera
gratu. Mármint kapaszkodás nélkül? Jól van amúgy Iza, nem lett a potynak következménye, ugye?

Kép
katica_75

Reni, hát nem is nagyon tudom hogy volt ez. Amikor már nagyobb volt és szófogadó, akkor rászóltam, hogy maradjon nyugton amíg tisztába teszem (Kornélt). Felállva úgy kell, hogy terpeszbe állítod, áthúzod a lábai között a pelust és, simán be lehet csatolni vagy mi. Közben meg kapaszkodik a nyakadba. Nálunk is üvöltés az öltözés is. A bugyis pelus meg q--a drága, 70-80 ft per db.

Kép
Kép
dalminha

Reni, hát Krisz zabálnivaló! Nagyon szép és édes nagyfiú. Kis huncut! A kiságyat nem lehet lejjebb tenni? Innen egy pill, hogy kimászik.

Kép
Kép
dalminha

Húúú tényleg Reni a gyerekek fejnehezek, nehogy kiforduljon.

Kép
katica_75

Hogy van Panna-baba otthoni közegben? :wink:

Kép
katica_75

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Bocsi hogy a képekkel kezdtem! :wink:

Minden baba iszonyatosan cuki annyira zabálnivalóak,hihetetlen hogy most születtek mindjárt süthetjük a szülinapi tortát! :lol:

Kedden megyünk nyaralni, 1 hétig nem leszek! Remélem megvártok a talival :D

Sztem is bőven ráér még a pelus nagyon kicsik még sőt főleg h ők téli gyerekek én úgy terveztem h Domit olyan 2 és fél éves kora körül kezdem szoktatni majd nyáron mikor meleg lesz. akkor lehet pucér popóval itthon is :lol:

Katica kitartás a felújításnál drukkolok h jó idő legyen és tudjatok csavarogni!

Reni engem is érdekelne ez a taxi hol lehet venni?

Peluscsere dettó... :lol: :lol:

Na megyek alukálni hátha most nem ébred éjjel a kis gézengúz!

Dalmi én is akartam kérdezni mi van az éjszakáitokkal otthon?

Jó éjt mindenkinek!

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Mammuci
csúúúcs ez a pasi!! :lol: Így folyik a nyála??? Nálunk semmi ilyesmi, van olyan h. egy babának nem nő foga? :?: :shock: :)

Kép
katica_75

Mammuci, huh, itt valakinek nagyon jön a foga (nyálzás)! Nagyon édes kis göndi kiscsákó Domi! :) Jó nyaralást nektek! Még elcsípitek a jó időt!
Katica, a múlt héten egész jól aludt, egyszer-kétszer kelt, de a ma éjjel ismét botrány volt. A Harry Potter közben 3x kelt, majd 00.30-03.40-ig fennt volt. Közben bőgött, játszott, szopizott, ácsorgott a kiságyban. Totál készek voltunk, vagyunk, mert reggel meg 7-kor kelt. Máskor 9-kor szokott. 8-ig be sem mentem hozzá, addig sírt-abbahagyta-sírt-abbahagyta. Hisztipiszti. Visszaaltattam, és még alszik, de felébresztem mindjárt, mert el kell mennünk boltba. BAsszus, hihetetlen, hogy mindjárt egy éves és napirendet beállítni nála képtelenség. Kornélnak olyan jó és pontos napirendje volt már ilyen kicsinek is, max fél óra eltérés volt néha. Mióta Panna megvan, neki is felborult totál. :(
Katica, el sem hiszem, hogy Léna pár nap múlva egy éves lesz! :)

Kép
Kép
dalminha

Mammuci, nagyon édes kis göndörke Domi!!!! :)
A nagy melegben sem vágtátok a haját? :)

Dalmi :? lehet,hogy ez csak átmenet a nemalvással kapcsolatban.Marcellt is nehezen altattam vissza éjjel, amikor felkelt és ma hallottam 2 anyukától is ugyanezt. :?
Vendég

Csajok, aki tervez következő gyerkőcöt, ki mikorra tervezi?
Vendég

Sziasztok!

Fürtöske!
Az előttem szólók már mindent leírtak, de én is azon a véleményen vagyok, hogy NAGYON korai még a bilizés! Mi is 2-2,5 éves kor körül kezdjük majd.
Utolsó kérdésedre a válasz: mi nem tervezzük........ :lol: :lol:

Jajj, de cuki képeket tettek fel! Egyik szebb, mint a másik! :) A lányok "csak" bájsoak, viszont a fiúk, igazi vagányak, csibészesek, egyik-másiknak a szeme se áll jól...... :wink: :wink:

Amint azt a "mellékelt ábra" mutatja, nekünk se kell egy kis huncutságért a szomszédba menni: :lol: :lol:

Kép
Kép

Kép

Kép
ditta76

Ditta, második válaszod:gondoltam :lol:

Akkor bili-ügy ejtve :) egyenlőre

Húúú, tényleg, igazi huncut srác Ágoston!Azta, nektek már alul is 4 fogatok van? :shock: :)
Vendég

Fürtöske, igen, kb. egy hónapja stagnálunk 8 foggal...... :roll:

Kép

Kép
ditta76

Ditta! Ilyenkor legszívesebben körbepuszilgatnám az édes kis buksiját! :) Csodaszép gyermek

Kép
Kép
dalminha

Dalma
:? csak nem tér vissza a nemalváshoz! Ő egyedül alszik külön szobában, vagy hogy is van most?
Én is olyan tehetetlennek érzem magam ebben a témában, utálom h. nem tudunk előrelépni.Napirendünk nekünk sincs, ezt is kérdezték az 1 éves státuszban a védőnő meg csak lesett h. nincs.De ha soha nem alszik ugyanúgy, akkor hogy !!!???

Ja ne is mondd 1 év!!! Hihetetlen! :lol: Szeretnék olyan kis klippet csinálni a képeivel, de apa nem ér rá segíteni, van aki profi esetleg ebben?

Ditta
nagyon huncut tényleg!! :lol:

Fürtöske
3hónap alvás után talán elgondolkozunk rajta! :wink: addig tuti nem. :oops: :lol: Ti már gondolkoztok rajta?

Reni
holnap mikor?Nekünk 1körül lenne jó vagy 4-5körül.Reggel rádcsörgök ha addig nem írsz ide.

na de legalább már az étvágyára nem panaszkodhatunk!!!
Kép 8) finom a téliszalámi :)

Kép
katica_75

Csajok mindegyik babó nagyon nagyon gyönyörű!!!!Kis huncuttok :lol:

anya,Reni: a bébitaxit hol é mennyiért vettétek?

Mammuci: Jó nyaralást :lol:

000kata

Katica :) ez a kis Léna nagyon kis helyes, hogy eszi azt a szalámit!! :D Azt el is hiszem,hogy fini!!! :wink:

Kata, én babytaxit a teszveszen nézek.Már egyre licitálok is :wink:
Vendég

Hát engem mostanában Natasa egyáltalán nem hagy netezni, de most kivételesen elaludt, így van egy percem!

Katica, Reni végül taliztatok ma? Ha nem, akkor én holnap ráérek :D!

Látom az alvás sokunk nagy mumusa,bár Natasa kicsit megjavult e téren, most a napközbenit próbálja átrendezni, két alvás helyett egyet szeretne, de most pl nem jött össze (gyakorlatilag a kezemben elaludt miközben a kertben nézelődtünk :D)

Anikó, hú de megnőtt a kisfiad, aztaaaa! :D

Kép
pipal

Hello! megint egy gyerekem van itthon! Jupii! Mamánál nyaral Kornél, pénteken jön haza! Addig csak Pannázok! Szegényemet elvitettem, mert a barátai a házban ma kezdték az ovit, és ő is szeretne már menni, dehát még nincs 3 éves. Most novemberig mindenfélét ki kell neki találnom, hogy valahogy elcsapjuk az időt oviig. Ugye megszokta, hogy mióta megszületett itt vannak a kis barátai, Dani és Szandra az udvarban minden nap, együtt motoroznak, meg homokoznak, meg rosszalkodnak, most meg egyedül maradt. Illetve nem, mert van még 2 másfél éves kislány, meg Panna. Meg 2 újszülött. Nagy banda, mi?
Katica, én azért nem merek a kezébe kaját adni, mert betömi az egészet. Külön szobában alszik amúgy a saját ágyában. Ma megint nem aludt, de jön megint egy fog. Volt 3 jó hetünk... Különben tesó ügyhöz: van 2 ismim, akiknél lomik után spontán jött a baba :)
Még a tesóhoz: 2 év tök ideális különbség (ha a nagytesó jógyerek és önálló) nekem szerencsém volt..., de azért marhán várom az óvodát... elég ez az egy év a két picivel.

Kép
Kép
dalminha

Dalma :P
hát nem csodálkozom az uccsó mondatodon :) Egyel is nehéz ha olyan frankó alvókája van mint a csajainknak. Léna már vagy 2hónapja eszik (próbál) kézzel, nagyon ügyes, de persze ott vagyok centikre tőle.Sokszor kanállal el sem fogadja (na jó fog meg még sehol 8) lehet így is masszírozza) Ő nem lombik, de remélem ha lesz 2-eske azért hamarabb összejön, az ok amúgy sohasem derült ki.
Szegény Panna, akkor a fogzás készíti Őt ennyire ki, ugye?!

Pipal
nem lett jó Reninek, a ma.
Nekünk is jó a holnap, csak hol? Mert most a kopácsolásból szöknünk kell. Margitsziget most káosz, Liget esetleg? ((Ha más nincs, van jópofa játszótér itt nálunk (na biztos nem annyira jópofa mint amilyeneket Te tervezel), meg zöld is ahova kimehetünk.)) de mi mobilisek vagyunk

Tényleg mi már játszóterezünk! :lol: Léna szeret homokozni, meg hintázni de legfőképp nagyobb gyerekeket bámulni! :)

Ez a 2 alvás helyett 1 hogy jön majd?? Délelőtt nem lesz álmos?

Kép
katica_75

Liget jó, mikor és hol? mondjuk 10 óra műjég előtt? (bár eddig 2ből 2x üvöltött a Városligetben, remélem nem a hellyel volt baja...)
Vagy ha csak ketten vagyunk megnézhetjük a Bókai kertet is (bár ott még sosem voltam, nem tudom milyen). De a délután is jó Nekem, főleg mivel nem tudom, hogy mikor alszik majd Natasa...

Hát vicces lesz, csak ennyit mondhatok. Egyszer csak észreveszed, hogy nem hajlandó aludni :D Amúgy ma kettő lett belőle, mert délelőtt pont ebéd előtt beájult , így túl korán ébredt, így most is épp alszik. Persze tegnap az 1 alvással este már f8kor aludt, ma tuti 10kor tudom lerakni.

Kép
pipal

Pipal, mi is így vagyunk, Szerintem Panna is már csak 1x akar aludni. Ma fél 12-kor aludt el fél 2-ig aludt, és fél 5-6-ig birkóztam vele, hogy aludjon, mert nagyon fáradt volt, de nem akart. Most meg felébredni nem akar.
Katica, bocsi, úgy emlékeztem lomik baba. Bár képtelen vagyok megjegyezni mi mit jelent a Kaáliban, tudom egyszer leírtad nekem... :oops:

Kép
Kép
dalminha

Pipal, hogy vicces? Én majd földhöz vágtam magam, hogy nem akar aludni. bár mostanában amúgy is elég zizi vagyok. :evil:

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés,mert gyerkőcöm nem hagy netezni :cry: Ma ugye itthon kellett hagynom,mert sulit intéztem és most megkapom a magamét érte :lol:

Csajok:A baba taxit én a teszveszen vettem.De nem nagyon használja már inkább a kompba kapaszkodik fel és azzal kavar a szobában :lol: Remélem azért később majd használni fogja.

Katica:Sorry a mai nap miatt :cry: Teljesen szétvagyok esve.Mamit ugye haza engedték,de úgy nézki,hogy a héten már vissza is megy,mert tovább üszkösödik a lába :cry: Szegénykém ki is van készűlve.Azért remélem nemsokára rendeződik Léna alvása éjszaka.Drukkolok nagyon!!És az összes rossz alvósnak!!!

Kata:Én már úgy szégyellem magam :oops: Ma sem sikerűlt lefényképezni a rucikat :cry:

Most bújik ki a 7.fogunk és nagyon rosszul viseli.Éjszaka 3x kelt fel,de kis simi és aludt tovább.Ráadásul meg is van fázva így még nyűgösebb :cry:

Megyek,mert apa már nem bír vele.

Jó éjszakát mindenkinek!

És nagyon édesek a gyerkőcök egytől egyig :D Köszönjük a dícséreteket :D

Kép
Kép
reni_24

Pipal
most értem csak ide. Jó az a Bókay kert is, nem ismerem, de csak 6km tőlünk, Nektek is közelebb van gondolom. Viszont a 10 kissé korai nekünk, délelőtt Ő elég kómás általában alszik 10körül. Szóval ha nem baj inkább du. De azt akkor Te választhatod akkor h. hánykor?! :wink: :lol:

Dalma
nem baj. jó is h. nem tudod! :D

Kép
katica_75

Reni
semmi baj.Sajnálom szegény nénit, olyan kis picinek tűnt a kocsiban.

Kép
katica_75

Nagyon édesek a babák!!! :)

mammuci
Domit nem szokták lánynak nézni? Már csak a gyönyörű , dús fürtjei miatt. Annyira szép haja van!! :)

kata

Én a taxit ott vettem ahol dreikával és Katicával taliztunk (Óbudán), ott van egy nagy játékbolt. Az ára: 11.990 Ft.

Az Én lányom sem akar napközben egyátalán aludni. Ma összesen sikerült fél órát aludnia és este 7 -kor még nem akart... Amúgy általában már egyet alszik. 11-től úgy kb. 13-ig.

Na megyek én is az ágyba, mert hulla fáradt vagyok...

Kép
Kép
anya1118

Katica!
A délután sajna nem jó, mert a férjem beszervezett egy kis ügyintézést óbudára... De megértem, ha nem akarod Léna alvását bolygatni délelőtt (Natasa sem fogja ma sem kibírni, és kb 11-f12kor alszik majd, de azt utcán is tudja), de ha esetleg mégis jó lenne a délelőtt hmmmm?! :D :wink:

Kép
pipal

Jó reggelt Lányok! :)

Reni :) Sajnálom Mamit :( Jobbulást Neki!

Katica :) Már mi is játszóterezünk nyár óta, én beleültettem a homokba Marcellt és úgy kapargatta a homokot, játékokkal is játszott.Tegnap is lementünk és szegénykém esett egyet a vödörbe kapaszkodva és megütötte a száját és belül vérzett neki kicsit :(

Képzeljétek a városunk védőnői osztogatnak kartonszámra Hipp tápszereket meg tejpépet :) A FIDESZ adományozza állitólag.Hoztam én is el 4 doboz tápit, vaniliásat meg 10 doboz tejpépet.Az meg valami jó éjt pép gabonával németül van rajtuk csak.Csak a tápi októberig jó :? a tejpép meg decemberig :)
Vendég

Fürtöske: de jó hogy kaptál tejpépet :lol: itt nem osztogatnak :cry:

000kata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?