A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Kipróbáltam a hordozókendőt, sikerült felkötnöm. Noé nem szerette... :( Persze ez semmit nem jelent. Lehet, hogy csak ilyen napja van, vagy épp abban az időszakban nem viselte, mert azt vettem észre, hogy zavarja, hogy nem mozgolódhat. Az is lehet, hogy rosszul kötöttem meg, talán túl szorosra vagy ilyesmi, de lefotóztam, este felrakatom, hátha valaki tud segíteni. Ja! Még azt vettem észre, hogy nem nagyon lát ki belőle, mert fogja a vállait is, ha kibújtatom a vállait, akkor meg nincs mi tartja a fejét...(na inkább majd a fénykép... :oops: ) Persze lassan tartja ő már magától, nade még azért nem lehet szabadon.

Boo!

De jó, hogy hazamehettetek! :D Tényleg, és milyen jó tanáccsal indítottak útnak?

Lilisgabi!

Kíváncsi vagyok Lili bírta e az ovit! De biztos jó volt. :wink:

Ikoka!

ne aggódj, ezt én is eljátszottam egyszer az infacollal. :lol: Tanultunk belőle!! :wink:

Na akkor én neked adom a "legérthetőbb" rigolyák címet. :lol: Ezek olyan rigolyák amiket sok ember nem tart be, pedig ha jól belegondolsz tök alapvető. Pl. a konyhapultos dolog, ott készíted elő az ételt, meg utcai ruhával ágynemű stb...

Ilyenek nekem is vannak. megőrülök attól pl. hogy mind apósom, mind pedig anyósom úgy köhög, hogy nem képes a szája elé rakni a kezét. persze nem betegek, de akkor is. Ez szimpla lustaság. Meg kint kutyázik apósom bejön és nem mos kezet, csak ha enni készül. De ezt úgy kell elképzelni, hogy a kezéből eszik a kutya, meg amúgy is kinti kutya, tiszta kosz. (ráadásul vadászeb, így ha visszük pl. sétálni, akkor még a lótrágyába is belefetreng.Fürdeni meg ritkán max nyáron ) Engem ezek zavarnak.

Dodi!

Nem nagy problémák ezek, mindenki más, valószínűleg őt meg az zavarja, ha nem rakom azonnal a helyére a dolgokat. De apósommal is sokat veszekszik (velem nem szokott :lol: ), ha bejön a kertből, akkor rögtön át kell öltöznie, mert mániája, hogy tuti tiszta kosz, és abban ne üljön a fotelba. Pedig nem is mindig ás vagy ilyesmi. :lol:

Ja! Férjem azzal tud megőrjíteni, hogy nyáron is zoknit húz itthon is. És nem azért, mert fázik a lába, hanem azért, mert ő reggel úgy öltözködik, hogy kiveszi az alsógatyát, zoknit pólót, és mehet a menet. Ez mind rendben van, ha munkába megy, akkor kell a zokni a cipőbe. De otthonra minek? Egyszerűen megszokta, hogy reggel felkel: alsógatya, póló zokni....

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Most össze-vissza, majd holnap adok nektek! :twisted: :twisted: :twisted:

boo!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
(Ne nézzen senki bunkónak, de dobnál majd egy friss listát a találkáról tekintettel arra, hogy erősen közelg A Nagy Nap? :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: )

stike!

HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!!!!! :P
Ha olvasol minket, akkor talán láttad, hogy én is kerestelek titeket. Bár korán kellett elbúcsúznunk és mi picit előrébb járunk, mint te , részemről nem bánnám, hogyha újra csatlakoznál hozzánk. Vagy legalább kisebb-nagyobb időkönként hírt adnál magatokról. Így mi is nosztalgiázhatnánk egy kicsit, te pedig már erős idegekkel és jóóó sok jegyzettel vághatnál bele. :wink: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi!

Már annyiszor akartom mondani neked: amikor Botondot emlegeted, akkor első körben mindig Bondnak olvasom... :? :? :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

Ha csak read only üzemmódban is, de azért vagyok és erősen igyekszem nyomon követni a rigolya pontok állást. :wink:

Kép
Kép
200907?

Lányok!

Köszönjük a dicséreteket, igen nagyon büszke vagyok a Kisfiamra! Remélem értékes ember is lesz (érzelmileg) is! Érdekes, mert én alapból Kislányt szerettem volna, erre született egy akár Kislánynak is beillő Kisfiam!

Boo!

Nagyon örülök, hogy minden ok!!!!! Tudtam én!!!! Majd írd meg, hogy milyen "okosságokkal" bocsájtottak haza! Gondolom most próbálod kiheverni a benti "élményeket".

Minó haján én is csodálkoztam. Mikor császárnál mondta a dokim, hogy Úr Isten mekkora fekete haja van (azóta már sötétbarna, mint nekem is), elképzeltem, hogy végül is nekem is az volt születéskor nem nagy cucc, de amikor megláttam, hogy miről beszél így :shock: :shock: :shock: :shock: néztem Rá! Még egy "nemzetiségi" pár is rácsodálkozott, mert a Fiamnak sűrűbb haja volt, mint az ő lányuknak :lol: :lol: ! Párom ugye kopasz és amikor lement az újszülött osztályra, ott az egyik nővérke :roll: :roll: nézett rá, hogy tuti, hogy az övé ez a gyerek???? Hát igen éles a kontraszt Apja és Fia között! Sampont kellene reklámoznia: "Anyukám a várandósága alatt xy sampont használt.....és lám az eredmény rajtam is meglátszik"

Azért remélem, ha lesz egy Kislányunk is, akkor Ő meg nem lesz tök kopasz és fiús! Bár a haja úgyis kinő! Lehet, hogy inkább még 1 fiút szeretnék :shock: :shock: aki mondjuk kiskopi??!!!

Tickerplayground.com
breki76

Olyan jó, Barátnőm Szegeden decemberben szül. Második Baba és az első Kisfiú volt, most Kislányt vár. Úgy örülök Nekik! Vasárnap megyünk is a Nagyiékhoz Szegedre 2 hétre már alig várom, hogy Velük is találkozzunk (általános 5. óta Barátnőm).

Nagyon szeretnék egy bújós Kiscsajt én is, mert amíg picik, addig annyira mind1, mindkettő puszilgatni, ölelgetni való, de utána a fiúk nehezebben hagyják :cry: ! Pont valamelyik nap gondolkodtam, hogy el sem bírom képzelni, hogy Minó egyszer egy szőrös pasi lesz...pedig lesz és gyorsabban, mint gondolnám!

Megyek is megnézem, hátha felébredt...és akkor puszilgathatom....most még hagyja, meg szereti is :lol: :lol: :lol:

Lányok a keresztelőnél télen is leöntik a Bébiket a hideg templomban??? Vagy valami kíméletesebb módszert alkalmaznak???

Tickerplayground.com
breki76

Boo: örülök, hogy minden rendben van és hazamehettetek :D :D !!!
marietta1982

Kész vagyok! Rendben vannak a ruháim!
Kép

Ikoka

[quote] írta:de ha mégsem sikerül, akkor visszaviszem a vasalódeszkára és újrahajtogatom.

Ezért 2 pont neked :lol:
Vendég

Breki!

Pont így érzek én is, amikor felkel össze-vissza puszilgatom!Most még megtehetjük. :lol:

És akár hiszed akár nem, ezen a keresztelős dolgon én is gondolkodtam, mert mi is szeretnénk még idén megkeresztelni. Mondtam is páromnak, hogy tuti jó ötlet? Nem fog megfázni? Meg vszek törölközőt, hogy utána megtöröljem a fejét... :lol:

Kép
Kép
tabati

Lányok!
Ti most a keresztelőről beszéltek vagy babúszásról? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (De ha gondoljátok vihettek hajszárítót is. :roll: :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

Megvan hogyan kell nyelvet tanulni! :D :x
Ha már úgyis húszezerszer kell rászólni a gyerekre valamiért, mert nem fogad szót, akkor legalább különböző nyelveken tegyük. Ő így se, úgy se foglalkozik vele, de mi több nyelvet fogunk beszélni. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil:
(Megyek szépen és levédetem a "találmányomat" :twisted: :twisted: :? :? )

Kép
Kép
200907?

Danit benevezem a legnyugisabb baba kategóriába, országos szinten. 8) Este 8-kor aludt el és evésszünetekkel tarkítva 11-ig aludt, amikor egész hosszan, majd egy órát fent volt. Reggelihez még kinyitotta a szemét, pici társasági életet élt, de később még ezt sem. A séta nagy részében is aludt. Anyós meglátogatott minket és azt hiszem most először látta nyitott szemmel. Több mint egy órán át szórakoztatták egymást, mindketten nagyon élvezték. Most is alszik, várom, hogy felébredjen, mert akkor jön a fürdés és mehet aludni. :lol:

Tabati,
A kendőt már pár hetes korban el kell kezdeni használni, mert ha később, akkor tovább tart a hozzászokás. Nincs persze még elkésve. :wink: Amikor sétálunk, a kendő a hóna alatt megy át, a vállát, fejét csak akkor teszem bele, amikor bealudt. Addig fogom kézzel, de igazából már megtanulta magát tartani. A feje nem sokkal az állam alatt van.

Apósod kéz(nem) mosása. :evil: Amikor Szabi született, anyukámék jöttek látogatóba. Apukámra rászóltam, hogy mosson kezet, mielőtt a babához nyúlna - vonattal, metróval jöttek. Kézmosás helyett veszekedés lett. :?

Ikoka,
Zoknik. :lol:
Ha nem hat az Infacol, akkor már bőven tudod, mire elfogy, mivel kiborult, nem egy majdnem tele üveget kell kidobni. Ha meg hat, úgyis vennél másikat. :lol:

Boo,
Uh. :evil: Aki csinálta, igazán mondhatta volna, hogy ha nem látja, az még nem jelent semmit. Minek feleslegesen paráztatni a jónépet?!

Nyuszi,
Ha azt hiszed, hogy nincsenek rigolyáid, kérdezd meg a férjedet. :D

Dodi,
Szerintem hajrá Horvátország. :D Most menjetek, egy-két év múlva sokkal nehezebb lesz. :lol: Most még babakaját se kell vinni.

Ronmay, Tabati,
Második/többedik gyereknél már több a tej. :wink: Nem gond a két cicis szoptatás, most már Daninak is megy a bal-jobb esténként, mert egy már nem elég neki, mivel az este van egy hosszabb alvása - kb 4 óra, és arra betankol.

Sillia,
A rendrakás nálam is így szokott kezdődni. :D

Dodi,
Mire a tej a gyerek gyomrába ér, már megmelegszik. Szerintem az a különbség a 28 és a 37 fok között egyáltalán nem zavaró neki. :roll:

Kép KépKép
lorca

Lorca!

Hát remélem, hogy nem késtünk el, mert szeretném nagyon magamrakötni itthon. Most csak a mosógépet raktam meg, mert utána már sírt, de annak is nagyon örültem. :lol:

Szóval még egyszer: mit érdemes lefagyasztani télire? Zöldséget gyümit, amit most még lehet kapni és jól jön majd hozzátápinál. Egyáltalán nem vagyok képben, hogy mit lehet majd neki adni. Anyósom szerint körtét nem, de ti mintha írtátok volna nem? :roll:

Kép
Kép
tabati

Bond!

bennem már felmerült, hogy így kéne becézni, tökre adja magát 8) :D :D ! A Botit nem szeressük, sose használjuk. :roll:

Lorca!

Én is szóltam anyósoméknak, hogy mossanak babázás előtt kezet! Akkor csak szájhúzás volt, de másnap, mikor összevesztünk vele, már úgy vágta a fejemhez, hogy el akaromtőle tiltani a babát, mert nem engedem, hogy megfogja :shock: :evil: :evil: . Hát nem százas, mondom.... Amúgy én továbbra is rászólok mindenkire, akinek ez magától nem jut eszébe, mert ki tudja merre járt előtte! Maradjunk annyiban, hogy az "intelligensebbje" nem csinál ebből ügyet... :wink: .

Ja, és anyósom azóta 2* látta a gyereket, ebből egyszer megállapította, hogy fázik :evil: . Sajnos nem voltam ott, hogy megvédjem magam: Botondnak mindig (!) hidegebb a lábacskája, ahogy az apjának is. Vannak ilyen típusok! Nekem meg mindig meleg kezem, lábam, télen is.
Amúgy 28 fok volt, és Mazsolán egy body volt,plusz egy pelussal be volt takarva,amire én még rádobtam egy vékony pokrócot, mikor elindultak apával sétálni. Na, így csípte el őket anyósom, és nyilván jégcsapok lógtak a gyerek állán :evil: :lol: :lol: . (És beszólógat ő, aki 3 hónapos korától hetente többször teljesen egyedül (!) hagyta otthon a Szabolcsot, amíg elment a piacra (több buszmegállónyira) :evil: :evil: :evil: .

Tabati!

Anyu szerint tök felesleges lefagyaztani, mert most már mindent megkapsz télen is. És sajnos ugyanazt a nemzetközi sz@rt :evil: . Én azért fagyasztottam le őszibarackot, mert saját termés :wink: . Akinek van otthoni gyümije, az fagyasszon, de aki most is boltban veszi, annak szerintem csak a helyet foglalja!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Csak gyorsan.... :oops:

Tike:Csaszaros voltam,es meg most is van egy kis barna cumo....ez egy hete tart,elotte nekem is verezgetes volt,hol kevesebb-hol tobb......mar vege lehetne,de szerencsere kb.5 napja nem kell orias betet,orias bugyival!Mar megorjitett :evil:

Tabati:kendozz batran!!!Igen,inkabb elobb kell kezdeni,mert akkor szeretni fogja...sajnos most en is hanyagolom,mert meleg volt nagyon,es mindketten beleizzadtunk,helyette Babybjorn kengurut hasznalunk a setakhoz.De amint tudjuk,hasznaljuk a kendot!Sok felkotesi video van a neten,eddig csak 1 felet hasznaltunk,az tokeletes most is,es kesobb is.....de nekem sem sikerult am mindig jol megkotni....
Figyu!Sogornod nincsen? :wink: Mert ha igen,akkor o volt az osztalytarsam,megpedig a Konyves Kalman gimiben.......rajz tagozaton.....

Lorca:megyunk hozzatok tanulni Kuglifejjel :wink: Danitol egy kis nyugalmat...bar ma egeszen faszan megy a napunk :lol: ,javulo tendenciat mutat!Mar alszik 2 es 1/2 oraja :shock: :shock: :shock:

Breki:csodaszep a fiad!!! :shock: :shock: :shock: Irigykedek a sok hajert,nalunk Hangi egyre kopaszabb :lol: :lol: :lol: de en is igy indultam neki az eletnek,aztan most meg csak bajom van a rengeteg hajammal :? Hogy birja a hajmosast?Fulebe nem megy a viz?Vagy csak en felek ettol?

Dodi:Nalunk is van am visszabukas rendesen...hiaba az oltari nagy bufiztetes.....azt hittem tegnap este is,hogy kiszkad a szoba fala,akkorat buffentett....aztan csak bukik utana is.De rettentoen mohon eszik,nem tudom hogyan allitsam le az elejen.....sokszor nyel is felre emiatt,en meg szivbajt kapva veregetem a gyerekem hatat!!!otlet?Kar hogy nincsen szabalyozo a cickomon.....elvetemulten eszik Golyofej :shock: :shock: :shock:

Kepzeljetek,azt vettem eszre,hogy a turogomboc tejszaporito hatasu nalam!!! :lol: :lol: :lol: Sajna valoszinuleg sulyszaporito is...de vegre joizuen eszek valamit azota,miota megszultem.Apa csudafinom gombocokat tud csinalni,na 3 napja azt reggelizek kb.10-11 fele :lol: :lol: :lol: Sajna elfogyott megint :(

Rigolyak:teljesen egyforman mukodunk akkor csajok,mert az enyemek is hasonloak....szeretem a rendet,es igazabol ezt nem tartanam rigolyanak,bar pasikamnak nem jon be.....sokszor mondtam hogy lehetne maskent is,de akkor az lenne a baja.Megorjit hogy minden ajto,szekrenyajto nyitva marad,amit kinyit...mintha szellemek jarnanak a lakasban....
-fogkrem tubus vegerol nyomva
-parhuzamok megtartasa :wink:
-cipok,papucsok merolegesen,nem lerugva...
-minden vissza a helyere(szerintem csak igy talalhato meg,mi hol leledzik)
-minden vizesblokk teljesen szarazra torulese hasznalat utan!
-agytakarok visszarendezese makulatlanra,ha "osszeultuk"
-wc papir faltol kifele
-szoszok rendszeres szedegetese a foldrol,szonyegrol...

Nem tudok igazan versenybe szallni...plane nem Dodival!!!! :shock: :shock: :shock:
Amulok rajta azert hogy nalam rosszabbak is vannak...meg kene mutatnom pasikamnak,miket irt ossze Dodi magarol!!!

Na lepek most,Nyugike felebredt es enni ker!!!!
-

Kép
Kép
ancsurti

Ikoka!
Tőlem tuti hülyét kapnál, mert miután én fonákul hordom a zoknikat (semmilyen varrást nem bírok elviselni), így fonákul teszem őket a szennyesbe is, és így is mosom őket.

Tabati!
Én sem járok itthon soha mezítláb, sőt az itthoni papucsomat nem bírom zokni nélkül felvenni. Amióta a Petra megszületett, egy fokot lazultam, mert éjjel belebújok zokni nélkül is, de csak akkor, ha nagyon fázik a lábam a kövön. Azelőtt még egy éjszakai pisihez is képes voltam zoknit húzni+papucsot. :lol: :lol: :lol: :lol:

Silia!
Látom ihletet kaptál Conversanotól! :lol: :lol: :lol: :lol:
Még a végén átragadnak egymásra a rigolyáink! :D
Ja! és Lóci még mindig nagyon aranyos!

Dodi!
Csak egy mondat erejéig a fővárosi és vidéki beszédről. Szerintem pont ez a baj a mi országunkkal (többek között), hogy túlságosan főváros centrikus. Én Olaszországot tudom felhozni példának, mert ott éltem néhány évig, ott nincs ilyen. Van egy csomó nagyváros, és ha pl. valaki tv-műsort vezet, lehet érezni, hogy az ország melyik tájáról való. Nincsen benne semmi gáz, sőt!
Annyira változik tájegységenként a beszéd, hogy konkrét szavak vannak, amiket csak egy-egy helyen használnak.
Itthon azért furcsa, mert minden Budapesten van. De ott van pl. az M1-en az a meteorológus srác (nemjuteszembeaneve), aki szerintem egy színfoltja a csatornának. Kimondottan élvezem, hogy olyan ízesen beszél.

Boo!
Akkor azért nem integettél vissza nekem ma este, mert már nem voltatok a kórházban! :lol: :lol:
Mi gyalog kb. 2 percre lakunk a Madarásztól, és ma este, mikor jöttünk haza a Petrával, gondoltam rátok, és még integettem is (persze a kocsiból, más nem látta :lol: ).

Akit zavar a fogkrém tubus, annak javaslom az elmex és meridol fogkrémeket, ugyanis olyan anyagból van a tubusok, hogy fizikai képtelenség megállapítani, hogy hol nyomtad meg! :D
Próbáljátok ki! Még azt is csak nyomáspróbával tudom megállapítani, ha elfogy.

Ágytakaró: a régi lakásunkban használtam, mert az egy szobás volt. Steppelt ágytakarónk volt, és szigorúan mindig 5 kockát hajtottam befelé oldalt, és 3 kockát hajtottam vissza kifelé felül. Ha Apa ágyazott be, akkor én megigazítottam az ágytakarót. És a kifelé lógó csücskét mindig a matrac alá hajtottam.

Képzeljétek, ma végre újra voltam tornán! Annyira jól esett!
Apropó torna:
Akartam már szólni, hogy akinek be kell ruházni új sportmelltartóba (én nem férek bele a régiekbe), az nézzen be az Intersportba, mert az Arena melltartók le vannak árazva. Nekem 6ezer forintért sikerült vennem egy nagyon jól tartó, hátul állítható sportmelltartót.

Kép
katy76

Ancsurti!
úgy olvastam, hogy
szószok rendszeres szedegetése a földről, de rájöttem, hogy inkább szöszök! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Stike!
Neked akartam még írni, hogy szívből gratulálok! Egyszer még terhes koromban én is megnéztem, hogy írogattok-e valahová Rabbie1-el (remélem jól emlékszem a nevére). Őt láttam, hogy próbálkoznak, de rólad nem voltak új hírek.
Szóval nagyon örülök, hogy sikerült!!! És szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nagyon örülnénk, ha néha írnál magatokról (hányadik hét, mit mondott a doki, stb....).

Kép
katy76

Tudtam hogy valami ki megy a fejembol.... :oops: :oops: :oops:
Stike!Oriasi gratlula!!!!Orulok hogy rendben vagytok!Jo babavarast,es gyere nezz be hozzank,es irj is majd hogy hogy vagytok!!!

Kép
Kép
ancsurti

Katy:tornahoz hajra!!!!
Lassan nekem is kene valamit majd mozognom....meg egyenlore itthon,mert megoldasra var,mikor mehetek....Ja es a 6 hetes kontrol meg hatra van...

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!

Sógornőm nincs! :shock: Hát iwiwen hogy sikerült ezt megállapítanod? A nevemből gondolom... Mi a keresztneve a volt osztálytársadnak? Mert lehet, hogy férjem egyik uncsitesója, őket is ismerem jó a kapcsolat. ;) (de megkérdem már férjem, hogy ki járt a Könyvesbe)

Dodi!

De ilyenkor lehet, hogy olcsóbb, meg aztán szerintem az sem mindegy, hogy a piacon veszem meg egy idős nénitől, aki mondjuk a kertjében termeszti, vagy a tescoban, aminek se íze se bűze... :roll:

Kép
Kép
tabati

A számítógép környékén van egy rejtőzködő szúnyog. :evil: Mindig megcsíp így éjszaka. De úúúútálom őket.

Rigolya:
Katy +1 - éjszakai pisihez is képes voltam zoknit húzni+papucsot - még ha múltidő, akkor is. :lol:

Ancsurti,
Van szabályozó a cickón. :lol: Főleg akkor ömlik, amikor beindul a reflex. Ha olyankor leveszed - ordít vagy sem - és egy picit benyomod a mellbimbót, mint egy csengőgombot, akkor leáll a tej és nem spriccel utána, de jön rendesen.

Tabati,
A körte az egyik legjobb gyümi babáknak. Legmagasabb a rosttartalma, ami segíti a bélműködést. Almával ellentétben nem savas. A Suttogó pont a körtét ajánlja első kóstoláshoz.

Egyáltalán nem vagytok elkésve a kendőzéssel. Csak próbáld minden nap egy picit beletenni. Ugyan úgy szokniuk kell, mint a babakocsit, csak azt a legtöbben születéstől használják, így fel se tűnik. Nekünk meg majd az lesz nehéz, mert nem szeretem. Olyan távol van és a környékünk egyébként is egy akadálypálya. :?

Ha zavar a zaj, akkor nagyon gondold meg a kis korkülönbséget. Iszonyatos hangosak ketten!!! Arra nem is merek gondolni, mi lesz, ha majd hárman próbálják egymást túlkiabálni az "anya figyejjj" kiáltásokkal.

Napirend? Pontosan mire is gondolsz? :lol: A gáz az, hogy itt az elején minden hónapban borul a rend azután napok/hetek kellenek, mire beáll valami új. Van egyfajta ritmus, ahhoz lehet alkalmazkodni. Kb egy éves kortól állnak át a napi 1x-i alvásra. Onnantól már egész jól lehet tervezni.

Dodi,
Télen lehet ugyan barackot kapni, de a mostaniak szerintem jobbak. Nem emlékszem, hogy decemberben valaha vettem volna olyant, ami ízlett volna, a mostaniakat viszont szeretem.

"Na, csak keljen fel, lepasszolom neki a bébit"
Hogy te milyen rendes vagy! :lol: Én simán felkeltettem volna és a kezébe nyomom a gyereket egy ilyen éjszaka után. 8)

Kép KépKép
lorca

Tabati!

Persze, ha tudsz venni "házi" gyümiket, akkor mindenképp érdemes eltenni :wink: .

Lorca!

Apa napközben képtelen aludni, ezért nem is kel éjszaka a babához. Én viszont bárhol, bármikor el tudok aludni, így én napközben hozom be a lemaradást, és a "megállapodás szerint" napközben bármikor a kezébe nyomhatom, ha fáradt vagyok :wink: . A dolog kivitelezését néha megnehezíti, hogy azért neki napközben vannak dolgai,így nincs mindig itthon... :? :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Meg kezdődött a suli, ovi. Baromira féltem tőle, főleg amiatt hogy Nóra akkor eszik reggel amikor a gyerekek indulnak, és én mindenképpen akartam menni velük az évnyitóra. Hát Nóra ezt megoldotta egy perc alatt ugyan is tegnap is és ma is 1 órával előbb kelt mint szokott, mintha tudta volna hogy neki így kell csinálni. Komolyan mondom ez a gyerek olyan mintha telepatikusan érezné hogy én mit akarok, már nem először volt hogy én nagyon féltem valami miatt hogy hogy fogom megoldani amikor ő pont akkor eszik, és akkor ő automatice hamarabb evett vagy akkor amikor én végeztem. És lásd a szülésnél is amit írtam nektek hogy 24.-én hajnalban mondtam neki hogy szeretném ha megszületne már erre délelőtt elment a nyákdugó, másnap megszületett.
Szerintetek ez hülyeség?
Most is azt kell mondjam nagyon ügyes okos gyerekeim van. Norbi tegnap az évnyitón az egyik osztálytársát vigasztalta, aki nagyon sírt mert az anyukája elment.
Ma Réka ment először oviba, új csoportba kezdett új óvónővel mert nagycsopis lett, és előtte vegyesbe járt de a vezetőnő azt mondta tegyük fel a nagyokhoz mert ő hajlamos leereszkedni a kicsik szintjéhez, és ez nem tenne jót neki iskolakezdés előtt. Ezt én is láttam, ezért jónak találtam, nagyon jó óvónőt kapott. Azért reggel itthon volt egy kis sírás. Eredetileg én nem akartam ma menni vele, mert azt gondoltam hogy nagyon anyás és jobb ha én nem megyek. De olyan keservesen sírt, hogy nem volt szívem. Így mentem én is, kocsiban megnyugodott, és az oviban is mikor meglátta az óvónőt, láttam rajta hogy szimpatikus neki, így szépen felöltözött és az én gyöngyvirágom semmi sírás nélkül bement a csoportba. Megyek értük 1 órára. Úgy hogy nagyon büszke vagyok az én drágámra.

Stike óriási gratula nektek.

Dodi én azt mondom hogy menjetek nyugodtan, jól fogjátok magatokat érezni. Igen nekem Nóra 5 hetes volt amikor mentünk igaz csak Balcsira, de most simán bevállalnám Horváth országot. Én is úgy mennék.

Boo örülök, hogy minden ok. Szupi.

Breki gyönyörűek vagytok.

Templomra nem tudok válaszolni, ert a miénk tavasszal volt mindegyiknek, de most ez minket is érint, el is kellene menni már a paphoz.

Ikoka és az espumisant törtem el ahogy apa hazahozta, elsőt beadtam, és már vertem is le a pelenkázóról. Az se volt olcsó.:(

Tabati barackot almát banánt, körte répa, krumpli, ezek mehetnek először. Egyszerre csak egyfélét amíg meg nem szokja az ízét, utána keverheted is.
De én csak a barackot fagyasztom le, mást nem.

Rigolyák:
Fogkrémet utálom ha középen van kinyomva
Ágynemű: gomb csak alul.
Kávét csak egy bögréből iszom.
Csak a saját törölközőmben törölközöm.
Nem bírok felvenni más után papucsot.
Tételeket ha mástól kapok, újra kel írnom, mert csak a sajátomból tudok tanulni.
Nem engedek a számítógépemhez ülni senkit, idegesít ha a sajátomat nyomkodják.
Csak sötétben és csendben tudok aludni, semmi fény nem lehet.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi!

Büszke is lehetsz a gyerekeidre, nem ez az első, hogy írod milyen okosak, ügyesek :wink: :D . Hihetetlen lehet amúgy, mikor először mennek oviba, suliba. A szomszéd kissrác a héten kezdte a sulit, és mi már attól lázban voltunk :lol: . Mi lesz, ha a mieink mennek? :roll: :lol: .
Biztos, hogy nem véletlen, hogy Nóri mindig ilyen jól időzit!!!! :D Szerintem hihetetlenül jó radarjuk van ezekre a dolgokra (persze kinek jobban, kinek kevésbé). Botondnál pl. feltűnt, hogy ha vmi feszültség van itthon (apa és köztem, vagy anyóssal, vagy csak egyáltalán bármi miatt) sose műsorozik, és olyan, mint egy kisangyal! Mintha tudná, hogy most "nem ő van terítéken" :lol: . Meg talán hülyén hangzik, de lehet rá számítani! Ha megkérem, hogy most kicsit legyen jó, vagy játszon egyedül, vagy ilyesmi mindig megteszi :shock: . A legjellemzőbb, hogy ha egyedül vagyunk (vagy apával) és takarítani szeretnék csak úgy, akkor sose hagyja, mindig műsorozik. De ha várunk valakit, és amiatt akarok kitakarítani, akkor mindig hagyja :shock: . Szóval vlsz. a kisfiam úgy véli, a takarítás tök felesleges, inkább vele foglalkozzak, de azért ha jön vki, nem hagyja hogy "szégyenben" maradjak :lol: .

Örülök, hogy eddig csak pozitív válaszokat írtatok Horváto.-gal kapcsolatban. Ráadásul még tapasztalatlanul is egyetértek Lorcával, mert ilyenkor még nem túl nagy igényű egy gyerek: ha kéznél (szájnál) van a cickó, nagy baja nem lehet :lol: . Arra oda fogunk figyelni, hogy alvásidőben utazzunk, hogy ne boruljon fel a napirendje, meg előtte már pár napig leteszem az utazóágyba is aludni, mert ott csak játszani szokott. Meg arra gondoltam, hogy beleteszem azt a fejvédőt, ami a kiságyában van, mert mindig azt bámulja elalvás előtt, és így "otthonosabb" lesz neki :wink: . Amúgy elvileg jönnek velünk a barátaink, egy pár, ahol a csajszi totál babamániás, de nem a zizzent ügyülügügyülü-visítós fajta, hanem olyan ő, mint a Suttogó :shock: . Mindig elhalgat nála minden bébi, és olyan végtelen türelme van hozzájuk, hogy az elképesztő! Múltkor mondta is, hogy mindenki azt mondja onnantól nincs baja egy gyerekkel, ha már beszélni tud, neki viszont pont addig "problémamentesek", amíg picik. Szóval lesz segítségem is :wink: . Sokat rontana a helyzeten, ha olyanokkal mennénk, akiket zavar a gyereksírás :? .

"Tételeket ha mástól kapok, újra kel írnom, mert csak a sajátomból tudok tanulni.
Na ugye? :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!

tudom ezer éve nem írtam,de lánykám nappal eléggé nyűgös és nem
nagyon akar aludni,így egész nap foglalkozni kell vele és este hajlandó
csak aludni,de talán most végre alakul a napközbeni alvás is...(kop-kop-kop)

így csak futólag sikerült olvasnom titeket...

stike!
hatalmas gratula és egyetértek Bonddal,hogy nyugodtan csatlakozhatnál
újra ide...

Boo!
nagyon sajnálom,hogy kórházba kerültetek,de láttam,hogy hál
istennek már haza is engedtek!

Dodi!
szerintem is nyugodtan menjetek Horvátba...igaz mi csak a
telkünkön voltunk most hétvégén,de mi sem bántuk meg...

olvastam valami taliról szeptember 15-én és ha tudunk,akkor mi is elnéznénk...
még áll az a tali???

most egyenlőre ennyi,de igyekszem többet jönni...

Kép
Kép
csibe83

Anyósom azt mondta a körtére, hogy vesekövet okoznak azok az apró szemcsék... :roll:

Kendő nagyon nem jön be, szerintem túl későn kezdtük... :( nemrég vettem ki, mert ordított, és még mindig nem tudtam megnyugtatni... itt sírdogál szegény... :( Hát talán majd a következő babunál... :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!!

Voltunk tegnap újszülött Uh-on,minden rendben van. :D Teljesen el voltak ájulva Lilitől,hogy mennyire szép baba,nekünk meg dagadt a májunk rendesen :lol: Szegénykém végig sírta az egészet,biztos hideg volt neki a zselé,meg amúgy is,de utána ahogy apa felvette,egyből nyugi lett. Ma megyünk a doktor nénihez.

Lányok! Az lehet,hogy Lilinél most van egy fejlődési ugrás? Basszus,napközben alig alszik (most kivételesen elaludt a mellkasomon egy órája,most tettem le),és este is tök nehezen tudom elaltatni,amikor azt hisszük,hogy már alszik,letesszük az ágyába és 10 perc múlva már nyüszög. Tegnap is 11 után sikerült elaltani és 2-kor már fent volt :cry: Éhesnek nem éhes,mert amikor rátettem cicire,hogy biztos azon bealszik,olyat bukott szegény,hogy azt hittem megfullad,mert akkor kezdte,amikor épp emeltem fel böfiztetni. Meddig tart ez az ugrás?

Más: Ti hogy öltöztetitek most a baby-ket? Mert én mindig gondban vagyok,mert reggel ugye még hűvös van,akkor adok rá rugit is,de ha kiteszem a levegőre napközben,akkor meleg van,de féle,ha leveszem a rugit,azért már fázik. Ez a legrosszabb időszak,ilyenkor mi,felnőttek sem tudjuk hogy öltözzünk fel.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Én úgy tudom, hogy fejlődési ugrás egyik lényege, hogy a bébi szaporítsa a tejet, mert nőnek az igényei. Ennél fogva folyamatosan enne (jól kitalálta ezt is a természet :wink:). Botondnál is pont így volt 4 hetesen, és 2-3 nap után abba is maradt, ahogy kell! Szóval szerintem nem az, de lehet hogy ő másképp reagálja le! Vagy lehet, hogy csak azért bukott, mert egy nagy büfi kilökte a kaját. A bukás nem feltétlenül jelenti azt, hogy tele van a pocakja :wink: . Szerintem próbálkozz még a ciczéssel, ha meg nagyon nem akarja, simán lehet hogy csak az időjárás zavar be, vagy ilyesmi...Szeintem :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, és kérünk képeket a szépségről, olyan rég láttuk :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi!
Én a rugit soknak érzem, én rövid ujjú bodyt+zoknit adok a Petrára, és ha hűvösnek érzem az időt, akkor adok rá egy kisnadrágot is. 25-26 fok van a szobájában, kint meg még melegebb. Ma délelőtt pl. egy kis napozóban+zokniban vittem ki a mei tai-ban.

Éjszaka is csak egy hosszú ujjú body + ujjatlan vékony hálózsákban alszik, és vagy általában egy pelussal van még betakarva, bár most éjjel kis takarót tettem rá. Én nem a hajnali kajánál, hanem a reggelinél (8-9) szoktam átöltöztetni.

Este csak nyüszög, vagy sír is? Mert én hagyom ha csak nyöszörög, mert azt általában a fáradtságtól szokta Petra csinálni, és hamar be is szokott utána aludni. Persze ha sír, akkor én is felveszem, de ha csak nyűglődik, akkor békén hagyom.
Nekik is meg kell tanulniuk elaludni, egyébként Petra is olyan 4-5 hetes lehetett, amikor ezt elkezdtük, hogy nem ölben altattuk.
Most már kimondottan sztrájkol sokszor, hogy tegyük már be az ágyba.
Kialakított magának egy altató módszert (amiben a kis ujjai sokat segítenek:D), és azzal mindig el tudja magát altatni.

Kép
katy76

Sziasztok!

Újjabb kaki problémával küzdünk :oops: :oops: Roló már megint 5 napja nem kakilt.Nem tudjátok mennyi a normális? A múltkor a doki mondta adjak neki cukros kamillateát. Bejött mert másnap egész nap kakált. Na de nem adhatok mindig cukros löttyöt, s nem is akarok..Miért nem jön neki magától?AMúgy nincs baja, pukik vannak sűrűn, és még a pocakja sem fáj. Nem értem, azt tudom, hogy x idősen ritkulnak a kakik, mert az anyatejet teljesen felszívja.
Szerintetek? Volt már valakinek hasonló baja?
Kezdek aggódni..

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!

Miért nem adsz neki Laevolac szirupot? Szerintem attól rendbejönne. Bár nekünk nem azzal volt problémánk, hogy nincs, hanem kemény volt, de erre is szokták ajánlani.

Kép
Kép
tabati

sziasztok.
Tegnap megint áramszünetünk volt, így délelőtt nem tudtam jönni. Délután meg nem voltunk otthon. Bevásároltunk, meg így 8 hetesen megtörtént végre a 6 hetes kontroll is. Velem minden ok. Írt szopis tablettát, spirált csak az első rendes mensi után tesz. (említettem neki a múltkori görcsöket, és hogy 1 nap véreztem, de szerinte az nem mensi volt, csak valami "maradék".)

Tabati: zajokkal én is így vagyok. Filmet kimondottan halkan nézek. :roll:

Breki, Dodi: mindkét gyerkőc nyugodtan mehet a film-szereplő válogatásra :D

Stike: nagyon örülök a betöltött 12. hétnek. Néha hozz híreket!

Boo: jó, hogy elhagyhattátok az üvegkalickát! :wink:

Bond: ha a Botondot mindig elolvasod Bondnak, ne szólítsunk inkább Lívinek? :roll: :twisted:

Ikoka
[quote]2 írta:. Most már kocsival közlekedek, de , amikor bkv-ztam nem ültem le a szövet ülésre, mert elképzeltem , ahogy valami hajléktalan ott ült, esetleg odapisilt, az megszáradt.......

Erre neked jár 1 pont!!!!
(na de ezek után tudod ki ül le bárhova is! :twisted: )
Zoknimosás: garantáltan zokniszőnyeg lenne a fürdőben, enyémapát arra is elég nehéz volt rászoktatni, hogy a szennyes-tartóba berakja.

Lilisgabi: mi volt az oviban? Ottalvás? :)

Sillia: szöcsi még mindig édi kispasi :D

Iwiwről jutott eszembe: nem tudom, ki kezeli az ottani profilt, de nem lehetne feltenni a képekhez a Sillia-féle tablót?

Sillia, Szisz89, és még akiknél "apánakagyereke" van: "amazok" hogy fogadák a kistesót?

Kép
Kép]
hendegabi

csajok!

sos!!!nekem ma megjött!!!létezik?ma 9 hetes a panni!!!!szopizik ezerrel!!!amúgy olvaslak titeket,de írni már nem tudok
pussz
lola29

Kép
lola29

lola29: de jó, hogy itt vagy te is.
Sajna létezik: én is ezt kérdeztem múltkor. Lorca válaszolta: ha nem így lenne(mármint szopi alatt mensi), nem született volna Szabi!
Kép ari.

Kép
Kép]
hendegabi

Kép
lola29

Kép
lola29

hendegabi!köszi
nekünk nem sajnos.mivel hogy a kis pannira 4 évet vártunk.apa már menne a következőért,hát én,ööööö,még friss a szülésélmény.meg aztán 9 hete végzem a zombiképzőt...habár alvás terén egyre jobb a helyzet.tegnap éjjel csoda történt.este 8kor evett utoljára,elaludt 9kor és háromnegyed 4-kor evett először!!!!addig aludt!!!!!
lola29

Katy! Nyöszögéssel kezdődik és utána - miután látja,hogy nem foglalkozunk vele,elkezd sírni. Kicsit hisztis szerintetek?! :lol: Imádom!! Ma délelőtt aludt 4 órát,úgyhogy muszáj volt lefejnem a cickóim,mert szétdurrantak,az eredmény: 110 a két cicből :lol: Aztán amikor felkelt,rátettem,hogy szívja még ő is meg,úgy látszik jött belőle,mert a lefejtből csak 60-at evett. Úgy tűnik,jó ez a Mother Love kapszula,nem gondoltam volna. Most még ajánlották a lucerna csírát,hajkurászom,de az Auchanban nem volt,pedig a cimkéje ki van téve.

Dodi!! Mindjárt teszek fel pár képet,csak kicsinyítenem kell!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ja,nem is kell,mert apa már rég megcsinálta nekem :lol: De édi!!
Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
nyuszi81

lola: ti tudjátok! :wink:
nekem a dokim elsütötte tegnap az ésmikorjönakövetkező viccet. Háááát, mondom, azt hiszem, még várok vele 8)
(azért nálunk más a helyzet, na és apa sincs annyira oda még egyért :( )

nyuszi: jó, hogy bevált a kapszula. :D
mi otthon csíráztatunk. Bármelyik gyógynövényboltban kaphatsz magokat. a csíráztatótál kb 1000 ft, és napi 2x2 percet igényel. mindig friss!!!!

Kép
Kép]
hendegabi

:o
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.15 20:18-kor.
Vendég

Lili nagyon aranyos. Úgy látom, apára hasonlít! :D

(nekem meg megfájdult a fejem, szédülök, és hányingerem van.)
Vicának is enni kéne már, de még bóbiskol. A kenyeres autó meg tuti akkor ér ide, mikor szoptatni kezdek :x

Kép
Kép]
hendegabi

De cukiii :D !
Csapban fürdés :lol: :lol: :lol: . Nálunk anyu csinálta így egyszer, mert a háta miatt nem tudja vizestől megemelni a kiskádat...
Apropó, Botond kinőtte a kádját :shock: :shock: . Nemhogy végigér benne, de már ki sem tudja nújtani a lábát :shock: . Még szerncse, hogy alapból behajlítva tartja :lol: . Szóval a csap nálunk már szóba se jön, és kell egy nagyobb babakád, mert ha egyedül fürdik, nem bírok vele behajolni a nagykádba :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nemsokára Lili is kinövi! A csap az csak azért volt,mert az elején állandóan üvöltött,amikor fücsiztünk,aztán egyszer amikor bekakilt,csak ott mostam meg a fenekét,és csodák csodája,ott nem sírt,úgyhogy maradtunk annál,de már nem sokáig élvezheti :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

szerintem attól hogy valaki sokat ír ide,még azért foglalkozhat a gyerekeivel
ennyi kikapcs nekünk is jár!
lola29

Kellő :

Ki a ... vagy te, hogy beírsz egy olyan topicba , amihez semmi közöd és kérdőre vonsz egy olyan embert, akit nem is ismersz ????????

Lehet, hogy veled van a baj! Ugyanis mi nők többfunkciósak vagyunk. Például én tudok szoptatás közben is írni/olvasni , ellátom a háztartást, mosok , főzök ........... még magammal is foglalkozok.Az, hogy szülünk egy vagy két gyereket ( Bondnak ugye 2 van ) még nem azt jelenti, hogy megszününk létezni, mint egyén. Őt személyesen nem ismerem, de azt tudom , hogy van segítsége, ami nagyon fontos ahhoz, hogy két gyerekkel az ember ne tokosodjon be teljesen. És bár személyesen nem ismerem, de a hozzászólásaiból azt veszem ki , hogy egy tapasztalt, családcentrikus és jó ANYA.

Részemről ezúton megköszönném a hozzászólásodat , de máskor nem feltétlenül tartanék rá igényt.

Kép
ikoka7

Kellő :

Amúgy meg , ha elég régóta olvasol minket ( miért is ?) , akkor te is elég sok időt elcsippentesz a gyerekeidtől, ugyanis elég sokat tudunk termelni. A te gyerekeid is a gép előtt látnak téged, ha olvasol :wink: :wink: :wink:

Bocs , de nem szeretem az igazságtalanságot...

Kép
ikoka7

Kellő,ne haragudj,de megnéztem a profilodat(közben babahordóban elaltattam a gyerekemet)foglalkoztam vele,és megnéztem,hogy összesen 15 hozzászólásod van,de ennek javarésze abból áll,hogy különféle topikokban megjelensz,és kiosztasz egy két embert.szerintem ez durva!
lola29

Kellő: meg kell, hogy védjem Bondot, mert szerintem igazságtalan vagy vele!
Ha valóban olvasod az írásokat, abból is kitűnik, hogy igenis jó anya, foglalkozik a gyerekei testi és lelki fejlődésével (hugit szoptatja, manót eteti, sőt ha kell, éjjel a csillagokról tart előadást nekik). Azon kívül kicsit a "mi anyánk" is, hisz rengeteg fontos infóval segít minket, és sokszor önt belénk lelket.
Az, hogy több a hsz-e, mindössze annyit jelent, hogy jól osztja be az idejét.

Kép
Kép]
hendegabi

szeretem az ilyen beszólásokat.
Na pontosan ilyen emberek miatt zártam be a blogomat. Mert unalmában nem tud mit kezdeni magával, és ezért kötekszik. Miért nem foglalkozik a családjával? Ha ő annyira minta anya. undorító.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?