A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Nálunk óvszerrel védekezés volt, úgyhogy élesben mindig kiderült, hogy most sem lesz baba :)

Klári

Kép
claracroft

Uxi!

Köldök alatt vagy felett egy 1 ujjal a méh teteje! :)
Attól függ merre per, de inkább már felette van! :)

KépKépKép
bogyra

Szerintem nincs köze a kettőnek.

A gyerek befelé a hüvelyen megy, ami a szex. :)

Kifelé meg a szülőcsatornán jön, ami meg nem szex és nem is hüvely. :) :)

Szuper elnevezés, hogy szülés közben nem hüvelyről van szó, hanem szülőcsatornáról, mégha valóban egy és ugyanaz! :) :)
Amúgy nem vagyok egy prűd alkat, de szülés közben még semmi olyan nem történt velem, amiről eszembe jutna a szex. :) :) Pedig gyakorlatilag akármiről vagy bármiről eszembe jut, úgy maradtam mint egy vihogó tinilány! :) :) Nem tudom megfogalmazni azt a az érzést ami betelepszik egy szülőszobába, főleg mikor a baba is ott van már, de előtte is érezni, ahogy az a "valami" költözik befelé folyamatosan és "ránehezedik" az emberre. Valami hatalmas szeretet, szerelem csomag, egy burok, amiben benne van minden. A lélek a test, ezáltal akár a szexulitás is akár, de nem az a konkrét. :) Én nem fosztanám meg a férjem ettől. De ha a férjem nem szeretne bejönni ilyen olyan indokkal, akkor azt us megértené és nem is erőltetném. :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra: teljesen egyetértek :D tényleg jó, hogy van külön elnevezés.

Apjuknak én is feldobtam, hogy ha nem akar nem jön be, meg hogy nem akarom, hogy a látottak elvegyék a kedvét esetleg. De mondta, hogy semmi nem veheti el a kedvét, másrészt max. oda nem néz :)

Apjuk eredetileg nem akart bejönni, de mostmár lassan nagyobb szakértő a kérdében mint én. meg a babaápolásban. Lenyúlta a könyveimet, mondván egyedüllesz Lux.ban és kiolvasta őket. Lassan tőle kérdezek :D :D :D

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Alma, gratulálok a kislányhoz!!!! :lol: Emmának meg jobbulást!

Hát az igazság az, hogy mi is védekeztünk szinte állandóan, egyetlen egyszer nem. Amikor elmúlt, szinte aznap. De teljesen rendszertelen ciklusaim voltak, a fene gondolta... Mindegy, már túl vagyok rajta lelkileg is. Így utólag belegondolva, és látva tesóm koraszülött lányát, félnék az ikrektől. :oops: Teljesen hülye vagyok, de én kétféleképpen számolom a terhességemet. Még 18 hét van hátra, és még 6 hét addig az időpontig, amikor tesóm szült. :oops:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Köszi Hékás :)

Remélem Emmának most bújnak ki a fogai azért lázas...

Prágában kettesben voltunk :) És ettünk knédlit (is)!

Kép
Kép
alma26

Giz:
Gratula a Fiúcskához :). Drukkolok, hogy hamarosan nem kelljen ilyen távkapcsolatban élnetek.

Klári:
Nehogy elvegyék a kedveteket a babakocsitól, biztos, hogy szupi lesz!

Nálunk szerencsére nincs gond a szülőkkel, én időnként nehezen viselem azt a kérdésmennyiséget, amit feltesznek (ritkán találkozunk, szóval ez is természetes), de panaszra egyik oldalon sincs okunk :).

Adrienn:
Nekem az ötszöri étkezés vált be, ötször eszek egy nap, így egyszerre kevesebbet kívánok, de ahogy leírod, te már nagyon odafigyelsz, úgyhogy szeritnem felesleges aggódnod, egy percig se törd magad emiatt!!

Brigi:
Köszi a címet :).
Koraszülés: pont most olvastam egy pozitív példát egy kisbabáról, aki a 29. héten megszületett, de tökéletesen utolérte a többi babát!

Bogaracska:
Örülök, hogy jobban érzed magad :). A csalán biztos használni fog, még jobban fogod érezni magad!

Uxi:
Neked is gratula a tuti sráchoz :). Kérdezd meg a gyerekeket, mi legyen a neve :D. (Én elnevezhettem volna a tesómat, csak az volt a baj, hogy fiúnevet mondtam és lány lett :D).

Alma:
Gratula Mayához :). Jobbulást Emmának!

Kép
cat__

Hú, megint sokat írtatok. Még nem is olvastam végig.

Brigi!
Rossz a "C" betű a klaviatúrámon. Ha nem nyomom be rendesen erősen, akkor kimarad. Így lesz a MARCI mindig Mari. De úgyis tudjátok kiről van szó :wink: :wink:

No, lefektetem MARCIT és utána jövök olvasni meg írni

Pusza mindenkinek

Kima
Kép
Kép
kima75

Cat, tesóméknál sincs gond, lassan utoléri Marcit a fejlődésben a pici, és minden lelete negatív. De akkor is rettentő nehéz lelkileg feldolgozni egy ilyen eseményt. És amilyen negatív vagyok ma.... :?

Én a macskámat nevezhettem el anno. Így lett a fiú cicám Saci :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

sziasztok!

Ma kisorsoltuk a neveket nehéz a lánynév választás a fiú könnyebb volt (10 név közül kellett választani és többféle párosításban)
a Réka- Laura párosítás akadt fenn a hálón de még csak szokjuk ha mégis kinőne valamelyikük kukija akkor meg a Réka-Márton lesz a befutó

Móni
KépKép
reunion

[quote="bogyra"]U írta:bogyraxi!

Köldök alatt vagy felett egy 1 ujjal a méh teteje! :)
Attól függ merre per, de inkább már felette van! :)

Ilyen per: /

Lehet tényleg felette van, emrt ma ott tapicskolt a fiam, csodálkoztam is, hogy mit keres még ott, de akkor már lehet, hogy ott van?

Ez nagyon jó hír lenne, mert azt jeletni, mostantól megnyugodhatok kissé köldöksérv ügyben. A régi dokim azt mondta, ha már a köldök fölött van a méhem, nem nagyon tud kizáródni, hisz nincs ott már bél.

KépKépKépKépKép
uxi

itt egy terhességi súlytáblázat

http://anyuci.hu/kalkulatorok/terhessegi-sulytablazat

nekem pont jó a súlyom "még" meg vagyok békélve magammal
az nem igazán érdekelne hogy az orvos mit mond próbálja ki milyen amikor éjjel ugy ébred az ember hogy a szöget is elrágná legszívesebben

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok Lányok!

Megérkeztem. A net gond hamar megoldódott.
Megyek visszaolvasni, volt termés rendesen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Icu
Kép
Kép
icu03

Reunion:

Gratula a kiscsajszikhoz :D :D Ez duplán számít a táblázatban, ugye :?: :?: :!: :!:

Icu
Kép
Kép
icu03

Klemencia!
Ha ez vigasztal itt nálunk mindenkinek meg kell inni a cukros löttyöt. Tégy bele itromot, úgy olyan, mint egy túlcukrozott limonádé.

Szcsm!
Nem semmi kutyád van.

Buborka!
Nagyon ügyes Lilike! Gyorsan megszokta az új helyzetet.

Gizi!
Gratula a kukacoshoz!

Uxi!
Nekünk sincs még nevünk. Mi is inkább lánynevekben gondolkodtunk. Nyugi, van még idő kitalálni.

Alma!
Grat. Mayához!
Mi az a knédli?

Union!
Imádlak, amiért belinkelted ide a kalkulátort. Így nekem sincs lelkifurim minden egyes étkezésnél, mert egyenlőre a minimum hízásnál vagyok.

Sikerült időpontot kérnem az új dokihoz. Nem vele, hanem a titkárnőjével beszéltem. Illetve nem beszéltem, csak Ő adta az időpontot, így még azt sem tudom, hogy el fog-e vállalni. Szombaton 5-re kell menjek.
Keményedés most egész kevés van, nem görcsölök, hanem most a hasfájás boldogít. Olyan, mintha csináltam volna 500 felülést és masszív izomláz lenne az alhasamba. ( pedig igaziból 10 felülésnél többet nem is tudok csinálni még terhesen sem. Edzett egy saj vagyok, mi? :lol:)

Akik második/harmadik babájukat várják: nektek is nehezebb ez a terhesség, mint az első/második volt? Ne vessetek meg ezért, de én már alig várom, hogy elérkezzen a 40. hét. a Marcival nagyon élveztem a terhességet, most viszont elég nehezen viselem, pedig nagyon várom ezt a babát is

Kima
Kép
Kép
kima75

[quote="buborka."][ írta:buborka.b]szerencsemák
A lényeget nem írtam :lol: Ezt akkor használják, ha jóval hamarabb indul be a szülés.. mert ezzel akár képesek leállítani a méhösszehúzódásokat és leáll a szülés.

Nekem azt tanácsolta a doki, hogy ha nagyon görcsölök és nem segít a magnézium, igyak meg egy fél pohárkával :lol: Ha nem mulasztja el a görcsöket, akkor gáz van és irány a kórház :roll:

A vörösbor tényleg nagyon hatásos :!: A múltkori görcsöléskor nekem is ezt javasolta az orvos :lol: :lol: Vicces, de használ :!: :!: :!: :!:

Icu
Kép
Kép
icu03

:D A hétvégén én is vörösborral lazítottam nem nagyon reklámoztam de nagyon jól esett
Lehet hogy minden este kellene inni 1 decit?

Móni
KépKép
reunion

Idetti: Sajnálom ami van veled, de ne keseredj el nagyon, hisz most mindent a babáért teszel. Ha diétáznod kell szorítok, ki fogod bírni :!: :!:

Icu
Kép
Kép
icu03

Lányok!

Volt valaki az Astiban? Érdemes elmenni?

Timi
athena

Jó reggelt!

Hát, én a max. hízásnál járok... :?

Lányok, engem egyre jobban aggaszt, amit éjszakánként érzek, néha nappal is. Nevezhetném görcsnek, de nem tudom megfogalmazni, milyen... Hasi izomgörcs, talán... olyan érzés, mint amikor a lábad görcsöl be, és ki kell húzni, de én a hasamban érzem ugyanezt, mikor hanyattfekvésből megpróbálok fordulni, vagy felállni, mikor ülök/fekszem. Ez normális??? :shock: Minden fordulásnál eltart vagy fél percig, és én nagyon forgolódós vagyok, meg hát wc-re is járok, ahhoz is fel kell kelni. Más is érez ilyet :?:

Klári

Kép
claracroft

athena: hékás írta, hogy volt, otthagyott 10ezret. :)

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Alma: gratula a kislányhoz!

lányok: ti meg tudjátok nyitni azt a linket, amit reunion illesztett be a súlykalkulátorról? Én ha megnyitom a linket, az anyuci.hu főoldala jön be, ahova csak regisztrálás után lehet belépni.

reunion: szépek a nevek, amiket választottatok! Barátnőmnek is ikerlányai vannak, ők a Réka-Alexa neveket választották. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Klári: nekem is szokott ilyen lenni tőbbször, hogy ha hirtelen fordulok, vagy felülök, akkor begörcsöl a hasfalam. Olyan mint a vádli görcs, csak hasban. Állítólag ez ugyanolyan izomgörcs, mint a vádliban. Nekem azt mondták ez normális, de ilyenkor én is mindig megijedek kicsit. Van hogy éjjel is arra ébredek, hogy begörcsöl a hasam.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Nekem is úgy jött fel. Regisztráltam :oops:

Klári

Kép
claracroft

Adrienn: megnyugtat picit, hogy másnak is van ilyen. Annyira érzem, hogy nem a méhhel, nemi szervekkel kapcsolatos, hogy az orvosnak nem említettem, de megbántam. Csak nem tudtam, hogy magyarázzam el neki. 21-én megyek hozzá legközelebb, akkor mindenképp mondom.

Amúgy elküldött hasi UH-ra, a már régebben említett bélszakasz miatt, de még szeretném húzni egy ideig, mert mi van, ha valami olyat találnak, ami miatt táppénzre kell mennem. Most ez nem fér bele... :? :oops: :shock:

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Tegnap este 6-8ig elmentem egy szakmai fórumra, alig bírtam végigülni, baromi fáradtan értem haza. Nagyon durva, anno 8ig simán bent voltam az irodában...

NEkem az anyucit letiltja a rendszer, "szex" kategória miatt. Aki meg tudta nézni, elárulja nekem, hogy a 19. héten mennyit ír? Előre is köszi.

Clara: nekem nincsenek ilyen görcseim. Egyszer volt egy durva érzés, amikor nyújtózkodtam egyet, de szerencsére gyorsan elmúlt. Azóta kisebbeket nyújtózom...

Kép
szerencsemák

Én is szoktam ilyet érezni ha túl gyorsan akarok felállni akkor vissza az egész és ujra próbálom

Ha bemásoljátok a keresőbe akkor is a regisztráció jön fel?

Móni
KépKép
reunion

jah, gondoltam, hogy regisztrálni kell. Mindjárt regisztrálok :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Igen, régebben nekem is nyújtózkodáskor jelentkezett, azóta nem nyújtózom, legalábbis ébren. Attila azt mondta, hogy gyakran nyújtózkodom álmomban, lehet, hogy akkor jelentkezik, és arra ébredek? :shock:

Meg kell adni a kezdő súlyod és a magasságod, ahhor képest adja ki. Ha megírod, megnézem. :)

Klári

Kép
claracroft

na megnéztem a súlytáblázatot. ez alapján én a minimum plussz kiló alatt vagyok. Most megnyugodtam kicsit. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Klári: csak nem találnak semmit a hasi uh-n! Ha valami baj lenne, annak azért lennének tünetei, nem? Ne aggódj, biztos minden rendben van! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

[quote="kima75"]K írta:kima75lemencia!
Ha ez vigasztal itt nálunk mindenkinek meg kell inni a cukros löttyöt. Tégy bele itromot, úgy olyan, mint egy túlcukrozott limonádé.

Az a baj, hogy én nem a cukros lötty miatt aggódok, hanem a tű miatt :cry:

De lassan túl leszek rajta...ez azért vígasztal kicsit :)

Ágnes

Kép
klemencia

Jó sokat írtatok, alig győztem visszaolvasni....most pedig rohannom kell tova :?

Csak gondoltam még elmesélem, hogy tegnap ebéd után megittam 1,5 bögre forró csokit, onnantól a gyerkőc olyan lett mint akit felhúztak, még este 7-kor is kalimpált odabent. :lol: pedig előző nap szinte alig mozdult meg.

Ágnes

Kép
klemencia

Clara: 167 és 52. Köszi :lol:

Kép
szerencsemák

Sziasztok!!

Dolgoznom kéne úgyhogy csak nagyon gyorsan írok.
Az én soromat is lehet kékíteni, kisfiúnk lesz (még én is láttam)! :)
És szerencsére minden a legnagyobb rendben vele.
Sőt a hasam is rohamos növekedésnek indult...
Lassan teszek mostmár fel képeket a blogra én is csak győzzem utólérni magam. :)

Sophie

Kép
Kép
sophie007

SZCSM: 19. hét min. 56,08; normál: 56,95; max: 57,82 :)

Klári

Kép
claracroft

Sophie: gratulálok a kisfiúhoz!

Clara: köszi. Hááát...1 hónapja voltam 56, kezdek félni a holnapi mázsálástól... :shock:

Kép
szerencsemák

Sziasztok!

Móni, köszi a táblázatot. Egyszer már megnéztem, de most leellenőriztem megint. Az átlag alatt vagyok, ez jóóóó :lol:

Icu, jó hamar visszatértél, örülök neki. Milyen az új házban? Hogy álltok a berendezkedéssel?

Kima, a knédli egy cseh különlegesség, kenyér-tészta féle, azt főzik ki vízben vagy gőzben, és szeletelik fel. Ezt adják a húsok mellé köretnek. Én imádom, anyu is szokott nekem csinálni. Egyszer már én is rászánom magam, mert nagyon egyszerű megcsinálni. Drukkolok szombaton, hogy elvállaljon a doki

Nekem ez a terhesség nem sokkal másabb, mint az előző. Eleinte sokkal rosszabb volt, mert rettentő fáradékony voltam, de már a múlté szerencsére :lol:

Athena, én voltam tegnap az Astiban, és nagyon bevásároltam, olyan olcsó és jó cuccok voltak. Fényképezzek?

Clara, nekem is volt ilyen Marcival, teljesen természetes. Később meg azért nem fogsz tudni kényelmesen megfordulni éjjel, mert Te megfordulsz, a hasad meg ottmarad :lol:

Sophie, gratulálok a kukacoshoz!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sophie: gratulálok a kisfiúhoz! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

[quote]B írta:rigi írta: Később meg azért nem fogsz tudni kényelmesen megfordulni éjjel, mert Te megfordulsz, a hasad meg ottmarad

Hát ez nagyon jó! :D :D :D :lol: :lol:

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Jah! Vagy ha átfordul a hasad is, akkor agyon nyomod vele a párodat! :)

Mindig böködött, hogy ne feküdjek már rá, erre mondtam, hogy jó jó de a másik végem az ágy szélén van! :D

KépKépKép
bogyra

:) Köszi a megnyugtatást. A babát ugye nem zavarja? Olyan kis tudatlan vagyok :roll:

Bogyra, azért remélem a 180-as ágyat nem fogom beborítani teljes egészében :lol: Nálunk úgyis az van, hogy a férjem az ágy szélén vigyázfekvésben az oldalán alszik, míg én mint egy béka, elterülök. Sőt, mostanában viszek be díszpárnákat polcolni a lábam, majd később áttúrom azokat is hozzá :lol: Szegényke... Egyébként ez azért alakult így, mert csak oldalt fekve nem horkol, így muszáj úgy aludnia...

Klári

Kép
claracroft

Clara: nálunk ugyanez a helyzet a 180cm-es ágyon 8) És ha véletlenül reggel felkel, motoszkál valamit és vissza szeretne jönni, lehet, hogy az a 30cm-e sincs már meg :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

Clara: ezt találtam Neked a babakukk-on:

Azt hiszed, hogy akkora vagy, mint egy bálna? Az elkövetkező hetekben még tovább fogsz nőni, ahogy a baba is gyarapodik, ez pedig okozhat némi szúró fájdalmat a hasad mindkét oldalán, főleg ha hirtelen mozdulatot teszel, vagy ha nagyon kimerült vagy a nap végére. Ezt valószínűleg a tartószalagok okozzák, amelyek nyúlásban vannak a megnövekedett súly miatt. Semmi ok az aggodalomra, de azért beszélj orvosoddal, ha a fájdalom rosszabbodik vagy állandósul.

Kép
szerencsemák

Ja, és nem a bálna miatt jutottál róla eszembe :wink:

Kép
szerencsemák

lányok!

Nem tudtok valami szert rovarcsípésre? 2 db kb 3-4 cm átmérőjű piros folt van a vállamon vasárnap óta és ma tudatosult bennem, hogy nem múlt el már 3. napja
mit lehet erre rakni ?

Móni
KépKép
reunion

Én tavaly karácsonykor már megkaptam az ágyból a Sanyi részének a felét is ajándékba :lol: Morogtam is mindig, ha átvánszorgott a térfelemre. Most még nem ajánlotta fel :twisted: :lol:

Móni, calciumot ihatsz szerintem. És a Fenistilt is használhatod elvileg, azt csak nagy kiterjedésű felületre nem ajánlják

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sophie: Gratula a kisfiúhoz!! Úgy látszik mégiscsak pasifölényben marad a fórum! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Súlykalkulátor: Tényleg nagyon jó, még én is a minimum alatt vagyok :P :P Örülök neki nagyon :!: :!: :!: :!: :!:

Brigi: Lassan már teljesen be vagyunk rendezkedve :D :D , még egy két apróság van hátra. Az új hely nagyon szuper. :P :P :P

Icu
Kép
Kép
icu03

Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni. 22 éves vagyok, 23 hetes terhes.
pillesz

Üdv nálunk Pilesz :) Végre van újra egy fiatal anyukánk :)

Klári

Kép
claracroft

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?