A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Süti akartam kérdezni, hogy hogy ilyen hamar lett neted? Arró volt szó csak hetek múlva.
bex13

Hát közben kiderült,hogy valószínű az ügy.szolg. csaj volt túl szőke,és nem kell felmérni,hogy hogyan hozzák be.Behozták légkábelen és 2500-ért teljesen gyors és szupi kis netünk lett.Nagyon örülök,mert sokat nem akartam költeni rá.!!És mivel online rendeltük meg így se belépési díj,se a modemért nem kellett fizetni!!!!!!Azt viszont díjazom,hogy egy ideje ez volt első gyors és kicsit problémás(szőke ügy.szolg.csaj) ügyintézésünk.

sutimano76

Végre itt van a szeptember,
Világra jön sok kis ember.
Ez lesz majd a mi hónapunk,
Ajándékba babát kapunk

Matyi,Málna,ikrekkel indult a babaesőnk,
Ki gondolta volna,de ők lettek az elsők.
Másodikként Molli mindenkinél előbb jött,
Minden bájával szívünkbe költözött.

Dorka baba érkezett meg harmadiknak,
Csodálattal nézzük őt nap,mint nap.
Napsugaras délelőtt a negyedik,
Veronikát nagyon vártuk,végre itt!

Ötödikként megérkezett Soma is,
Hó végére meg lesz a focicsapat is.
Hatodiknak ismét jött egy páros,
Flóra-Jázmin, nagyon szeretünk,már most.

Hetedik is szép szám,nem lett az másé,
Villámgyorsan megérkezett közénk Máté.
Krisztikém,ez a hely most sajnos elkelt,
Nyolcadikként Isten hozta Marcellt.

Kilencedik babánk nem más,mint Parány,
Topiknyitónk Tisz babája,neve még talány.
Szép kerek szám a tizedik,ráadásul páros,
Ma hajnalban érkezett meg Míra öccse Ákos.

Megérkezett szeptemberi első babánk Dóra,
Tizenegyedikként ő is beállt végre a sorba.
Noémi lett az,ki korán reggel settenkedik,
Scooper lánya , Ő lett a tizenkettedik.

Forray Dóra is elsején bújt elő,
Tizenharmadikként ez nem volt meglepő.
Bendegúz is elsején érkezett,
A „versenyben” tizennegyedikként végzett.

Kép
v.andi

Süti,azért az upcos szerződést majd olvasd el.Sunyi kis szemetek ám.
Mi amikor még palotán beköttettük,2 év hűséget írtunk alá az akciós áron,majd amikor az lejárt,a duplájára emelkedett a díj.Amikor felhívtam őket,a szerződésre hivatkoztak,hogy abban benne van,hogy 2 év után mi lesz.Félig-meddig igazuk volt,de sunyik nagyon.

Kép
v.andi

Szezsokám,hát végreeeee!
Éljen Bendegúz is.
Isten hozta a nagy fiút idekint.

Kép
v.andi

Süti, így már OK a járóka is!

A bébikompot 10 éves korom óta utálom (leesett az öcsém a lépcsőn vele, amíg én bementem egy könyvért, hogy ne unatkozzak addig se, amíg vigyázok rá) :evil:

BAbcika, az ilyen nőkre (ne engedd a hét hónapos gyereked magától járni), soha többet ne hallgass!

Olvastam egy jót. Vasárnap apa és anya a kandalló elé húzták a járókát, ketten beleültek olvasni, a gyerek meg szabadon mászkálhatott a hatalmas nappaliban :wink:

Kriszti, én a múltkor azt olvastam, hogy dadogó felnőtteket mászattak napi másfél órát, és rengeteget segített a beszédükön...

Süti, akkor is inkább járóka, mint bébikomp (neked megy, amikor viszed a forró fazekat)

[size=18] Viki, Szezso, nagyon sok örömet a kisbabáitokhoz!!![/size]
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára laki papné 2009.09.02 08:34-kor.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Sziasztok!

Gyors bekukk: mi még egyben, de nem nagyon leszek ma gép előtt ... van két segítségem, és ablakmosás, függönymosás a mai program, szombatra meg majd még (szintén segítséggel) lesz egy komplett nagytakarítás is ...

Nem is olvasok vissza, mert mennem kell, szép napot, Istennők !!!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bex: jogos az észrevétel. :oops: Na, most minyááááá letöltöm, meg feltöltöm, hacsak a kisasszony nem ébred fel közben. :wink:

Andi: nagyon szépen alakul a topic-vers, jó vagy. :)

Süti: csak megerősíteni tudom Andi tapasztalatát UPC ügyben, csak óvatosan és figyelmesen. :)

KépKép
KépKép
madar

Most mesélek.

Írtam tegnap a vizelet vizsgálatot. Csak este jutott eszembe, hogy kimossam az üveget: egy csepp nem hiányzott belőle! Akkor mi alapján írják be, ahogy negatív :evil:
Reggel voltam a védőnőnél. Ő engem nagyon félt, de azt mondta, hogy írjak egy nyilatkozatot, mert ha itthon bármi komplikáció lesz, akkor őt kirúgják :shock: Hát majd megírom.

Épp most néztem, hogy én jövő kedden fel szeretnék még menni Bp-re, mert vannak még nyitott kérdéseim :wink:

Mónika várjuk a képeket!
Andi, megpróbálom lefényképezni :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

VIKI, SZEZSO: NAGYON GRATULÁLOK A PICIK SZÜLETÉSÉHEZ!!! SOK BOLDOGSÁGOT, JÓ EGÉSZSÉGET, ÉS SOK-SOK TEJCSIT!!

Mi még egyben, most viszont megyek olvasni. :lol: :lol:

spickey

Hűség nyilatkozat tuti nincs,és telefonon beszéltem egy pasival,amit tuti felvettek.Nincs hűség....nem szokták emelni az akciós árat a lejárat után se............bármikor visszamondhatom az egészet,megváltoztathatom........Több oldalas szerződést nem adtak,csak bekötésit,majd a netről lemásolom,ami alapján megrendeltem,de 2010.aug.31.-ig tuti ez a díj.ha változtatnak akkor meg lesz erőm (most még nem lenne)vitázni,amúgy köszi hogy aggódtok,de már mindegy,be van kötve ......effektív szerződés megkötve(online hangos szerződés),szóval innen már nincs visszaút!!!!

Anna,ha lenne szinteltolásunk a házba akkor nem lenne alkalmas a babycomp,a teraszon se tudom addig használni amíg nincs korlát.Míg főzök-járóka,ha kész vagyok és elmúlt a veszély,akkor kiveszem onnan a gyereket.Amúgy ha lesz is babycomp,akkor azt a nővéreméktől fogjuk megkapni,én nem veszek az tuti.De nyilván előre sok mindent most máshogy gondolok,aztán Berni meg majd jól változtat rajta!!!!!!Az is elképzelhető,hogy a járókát is utálni fogja,ha már nagyobb lesz,most csak azért jó,mert így nem kell fel-le rohangálni a kiságyhoz.Ha egy 2 szobás panelba laknék,akkor nem lenne rá szükség,mert ott elég közel lenne a kiságy!!!!

sutimano76

ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ Anna,véletlenül nem pár nap múlvára vagy kiírva???????Kimondottan szombatra,tehát ha minden papírforma szerint lesz,akkor kedden te már babázol,de ha mégsem akkor se vállalnám be ezt az utatPedig nekem a papírforma szerint még lenne időm bőven!!!!!!!

sutimano76

Jó reggelt!!

Vikiviktor, Szezso!! Gratulálok a babócákhoz, jó egészséget!!!

Hulla vagyok, Apa 5-kor keltett, rémálma volt, fél 7-ig nem is tudtuk visszaaludni... most tértem magamhoz... most kilépek, megyek ctg-re, és előtte még el kell intézzek valamit, leszek délután!!

floranan

Süti, én majdnem mindegyik gyerekem továbbvittem. Most sem hiszem, hogy szombatig megszülök (esetleg vasárnap, az tetszene :wink: ), de mivel a baba állapotával kapcsolatosak a kérdéseim, ha nem szülök meg addig, akkor szeretnék választ kapni rájuk, hogy nyugodtan és felelősen dönthessek (bár a kórház egyre inkább veszíti el a rokonszenvét előttem, ez a tagnapi nap nagyon sokat ártott nekik).

Fényképezés: Most meg nincs akkumlátor a gépben :( :lol: :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

HellóHalló KisMamik!!

csak kapkodom a fejemet:D:D

ÉLJEN ÉLJEN ASTRID, SCOOPER, VIKI, SZEZSO!!!!!

ANNYIRA, DE ANNYIRA ÜGYESEK VAGYTOK!! NAGY - NAGY GRATULA!!!

én még egyben!:) most meg kezdek visszaolvasni!!

Kép

Kép
móka:)

HellóHalló KisMamik!!

csak kapkodom a fejemet:DVery Happy

ÉLJEN ÉLJEN ASTRID, SCOOPER, VIKI, SZEZSO!!!!!

ANNYIRA, DE ANNYIRA ÜGYESEK VAGYTOK!! NAGY - NAGY GRATULA!!!

És a kis Dorkának is bóóóódóógságos Névnapotot!!!:D:D:D

én még egyben!Smile most meg kezdek visszaolvasni!!

így akartam..:)

Kép

Kép
móka:)

Vicger,te nem tudnál infot szerezni Csunyeszkáról????????Annyira kiváncsi vagyok.

Anna,értem.Most akkor a pápai kórházzal nem vagy megelégedve és ezért szeretnél egy pestiben(vagy budaiban )több infot???Jól értettem????

sutimano76

Húha,eddig bajba voltam a névnapokkal,de mostmár sok picurra is figyelhetek :shock: :shock:
Boldog névnapot Dorina!!!

sutimano76

[quote="sutimano76"]V írta:sutimano76icger,te nem tudnál infot szerezni Csunyeszkáról????????Annyira kiváncsi vagyok.

Anna,értem.Most akkor a pápai kórházzal nem vagy megelégedve és ezért szeretnél egy pestiben(vagy budaiban )több infot???Jól értettem????

Azért figyelitek: "Anna,értem. .................. Jól értettem?"
hű de bizonytalan vagyok!!! :lol: :lol: :lol:

sutimano76

Jó reggelt :)
Annyit aludtunk, mint már nagyon rég, Fruzsi még mindig szunyál :)

Viki, Szezsó, nagynagynagy gratula!!!!!!!!!!!

Megyek egy kis kávéért és elkómázok kicsit. Ma SEMMI dolgom!!! :) Imádom az ilyet!

Ja, és Bibi, örömmel látom, hogy kicsit mennnyugi :)

Kép
lili34

Nem egészen. A jövő héten lesz egy otthonszüléses tanfolyam és kedden lehet kérdezni a lehetséges komplikációkról és hogy hogyan lehet elkerülni őket. Erre szeretnék felmenni.
Eddig 3 különböző kórházban szültem, és az a tapasztalatom, hogy alapvetően egyformák :(

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Lili,eddig arról számoltak be a többgyerekesek hogy aki alszik egy jót,az másnak valószínű lebabázik!! :shock: :? :wink: Hűha lehet te leszel a következő????

sutimano76

Lili, nekem lenne dolgom, de semmi kedvem hozzá :wink:

Tegnap az jutott eszembe, hogy olyan régen összeraktam a cuccokat, hogy mire elő kell venni, elfelejtem, hogy mit hova tettem... :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Süti, azért ez nem teljesen így megy!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Na,mostmár tényleg értem Anna.Hát nem lett volna előbb egy ilyen tanfolyam???De hát te érzed mit bírsz még.Remélem Babókád is tudja hogy erre elmennél.És itt megint előjöhet a hit kérdése,A jóisten fönt eldönti,hogy mi legyen,ha eljutsz akkor bizhatsz hogy otthon szülsz,ha nem és addig beindul,akkor én azt jelnek venném,hogy nem kéne otthon szülni. :oops: Vagy ez nem így működik???
Nekem ugye nincs ilyen esetem,de sok olyan volt amiben arra hagyatkoztam,hogy majd odaföntről segítenek és tényleg úgy lett.

sutimano76

[quote="laki papné"]S írta:laki papnéüti, azért ez nem teljesen így megy!

sejtettem én hogy ezt is félreértettem,pedig egy ideje figyelem mennyire alszok jól,hittem a szülés előtti pihentető alvásban,mert rámférne!!!

sutimano76

Andi privin ment a lista!!!!

sutimano76

Van, aki nagyon aktív lesz szülés előtt és van aki egész nap egyik oldaláról a másikra fekszik, mint a macska. :wink: Ebben sem vagyunk egyformák.

A tanfolyamról: de igen volt, voltam is, csak a kérdések azóta fogalmazódtak meg. Leginkább az, hogy mit kell tenni, hogy észrevegyük, ha esetleg netalántán a baba nincs jól a megszületés után, ha az a szerencsétlen eset állna fönn, hogy - mivel nem akartam téves riasztást - túl későn telefonálok és nem érnek ide a megszületése előtt.

Én a domboldalon is úgy jövök le, hogy épp csak be nem csukom a szemem :wink: Jó a vezetésre hagyatkozni :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Na, akkor néhány fotó.

Kezdek két friss Julcsival. Annyira nőci, hogy már kezdek aggódni, mert anya nem így öltöz, nem mutat ilyet, TV-t sem néz a gyermek ...., szóval passz :roll: Lehet, hogy ezt gyárilag kódolják beléjük? :wink: :) Mi lesz itt még? :roll: :?
Kép
Kép

És annyira gondoskodó testvér. Este, reggel Ő akar öltöztetni. :)
Kép
Kép

Aztán ahogy szeretgeti ...
ez még a kórházban ...
Kép
ez már itthon ...
Kép

Annának sapka nélküli fotó :) - egyébként csak kórházban és csak az első nap adták rá, utána levettem :) :wink:
Kép
Kép

... és bocsánat, hogy így telepakoltam. :oops: :oops: :oops: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Sütikém, tudom, lesz majd anyás kép is. Csak tudod, egyelőre mindig én állok a "cső" másik végén. :) De jön majd nem soká olyan is. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Köszönjük, Mónika! Nagyon szépek mind a ketten! :D :D :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Húúúúúúú de jóóóóóóóó,képek,köszi Madar,hát igen engem nem sikerült teljes mértékig kielégíteni!!!!!!!!!!!!De sebaj,annyira édes a két kiscsajszi együtt,Julcsi pedig tök nőcis,ajajaj!!!!!!Pár év és apa testőrt állít Julcsi mellé!!!!!!
Apa mikor utazik????????????

sutimano76

Anna,azért 8 szülés után(oké mondtátok hogy nincs két egyforma)csak tudod mikor telcsizni,de a dúla vagy bába,vagy szülésznő aki ott lesz veled nem tudna ezekre a kérdésekre telón válaszolni?????

sutimano76

Hol vagytok,hát jó teleírhatom egyedül is az oldalt!!!!!

sutimano76

Bocsánat, harangoznom kellett, mert délután egy 93 éves néni temetése lesz...

Hát éppen meg lehetne kérdezni telefonon is, de jobban szeretem az ilyesmit személyesen, különben is olyan régen ettem már valami svéd finomságot az Ikeában :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Egyébként igazad van. A legrövidebb szülésem 3 óra volt (aktív szakasz), csak 180 km-re lakunk Bp-től és ha ez is mégis a rövidebbek közül való lesz, akkor nem teljesen 100%, hogy időben ideérnek. Autójuk van nekik is, nem repülőjük :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Jaaaaaaa,hogy ráadásul pestről mennek le,akkor azt nem vállalják,hogy a szülés előtt meglátogatnak,felmérik a terepet,és akkor egy beszélgetés keretében meg tudnál kérdezni mindent?????Mondjuk,hogy mikor hívd őket?????Oké mostmár nem kérdezek több hülyeséget!!!!!!Sztem minden jól fog menni!!!!!És drukkolok hogy úgy menjen ahogy te azt megálmodtad magadnak Anna!!!!

sutimano76

[quote="sutimano76"]L írta:sutimano76ili,eddig arról számoltak be a többgyerekesek hogy aki alszik egy jót,az másnak valószínű lebabázik!! :shock: :? :wink: Hűha lehet te leszel a következő????

Ámen :lol: :lol: :lol:

Kép
lili34

én most ültem le egy kicsit :)

a fele ablak meg van mosva, azokra a fehér függönyök visszatéve ... a sötétítőket elviszik, mert itt nem nem fér a mosógépbe, és vasalva kapom majd vissza :)

főztem is délelőtt: fűszeres-tejszínes paradicsomkrémlevest, Bibike meg van őrülve érte, sajjtal :)

reagálni most sincs erőm: az egyik szomszédbácsi becsengetett egy nagy szemetes-zsáknyi, kertjükben termett friss spenóttal, de úgy, hogy csak ki van húzva a földből ... imádjuk a spenótot, vétek lenne veszni hagyni: szóval, meg van a délutáni program is: megmosni, blansírozni, zacskózni, fagyasztóba betermelni :shock: :shock: ... mondjuk, ha választhattam volna, nem biztos, hogy pont ma kérem ...

pénteken hozzák vissza a sötétítőket, akkor lesz befejezve az ablakmosás (gondolhatjátok, hány és mekkora ablak van, ha két ember a felével végez egy délelőtt ... :roll: .... képtelen lettem volna egyedül megcsinálni, még úgy is, ha egy nap egyet csinálok ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="laki papné"]B írta:laki papnéocsánat, harangoznom kellett, mert délután egy 93 éves néni temetése lesz...

Hát éppen meg lehetne kérdezni telefonon is, de jobban szeretem az ilyesmit személyesen, különben is olyan régen ettem már valami svéd finomságot az Ikeában :wink:

óóóóóó, hát akkor ezt mond !!! : ) ... mi is ott ebédeltünk múlt hét végén .... igaz, én csak a csirkesalátáig jutottam most, de az is fonim volt (meg becsúszott pár húsgolyó is :):):)

Madar: köszi a képeket, öröm nézegetni .... :lol:

Lili: igen, mennnnyugi ;) .... vasárnap szülök .... addig teszünk érte apikával, hogy úgy legyen !!! :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Madar! Julcsi tényleg naggggyon nőci, az a beállás + ruci. Félelmetes! Szerintem is kódolva vannak ezek a dolgok :lol: :lol: :lol:
Veronika milyen kis hurkás édes gyömöszölni-való :lol: :lol: :lol: sőt, összepuszilni-való :lol: :lol: :lol: Én is ilyet akarok!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Lassan indulni kell, egy volt kolléganőm, aki már nyugdíjas, meghívott egy jó gyros-ozásra+pletyire. Most voltam az ebédért, szerintem a szoknya is lerohad rólam, olyan meleg van :lol: :lol: nadeegygyros-ért?!?!?! :lol:

Kép
lili34

Bibi :) Nyomasnyomas, ahogy Apa mondaná :) :) Én csak annyit fűznék hozzá:
MINDENT BELE!!!!!
Ingáztam, totál szabálytalanul: ezüstlánc (utálom az aranyat,ezé nincs is), fehérarany karikagyűrű. 15-nél belendült, de azért számoltam tovább (megnekérdezzétekmiért) és 21-nél is belendült! Kétszer?!?! Szerintem amúgy oltári kamu ez az inga, hittem benne, mikor terhes lettem kétszer ingáztunk - fiút. Tizenötödike, mi?! :P

Kép
lili34

Inga:nekem nem mutatott semmit,meg se mozdult!!!Vagy rosszul csinálom vagy nem műxik. :(
Na,mindegy én szombaton megszülök,az inga meg kapja be!!!

sutimano76

Én speckó ma hullának érezm magam,semmi nem érdekel,nem is csinálok ma semmit.bár egy adag mosás bent van,és ha nem akarok órákig mosogatni akkor,neki kéne állnom most!
Hmmmmmmmmmm.kitaláltam dvd-zni fogok,Visszaszereztem a Rómeó és Júliát,most indul.

sutimano76

[quote="sutimano76"]N írta:sutimano76a,mindegy én szombaton megszülök,az inga meg kapja be!!!

Na,én erre befizetek Kép Kép Kép

Kép
v.andi

Szadán mindenütt akkora ablakok vannak???

Én a lazacot nagyon szeretem :wink: és legolcsóbban az Ikeában lehet hozzájutni (most is inkább azt ennék, mint babfőzeléket sült szalonnával :cry: )

Ha hazaér a férjem, akkor kb. 4-ig nem jövök, mert neki kell a gép. Addig is csak lazán! :wink:

(Engem a ruhás zsákokkal lehet őrületbe kergetni, bár most a spenóttól is tuti beájulnék...)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Süti: Apa holnap utazik el és kedden jön haza. Egyedül leszek a lányokkal. Illetve, ez így pontosan nem igaz. Lesz segítségem, csak hát apa hiányozni fog. :( Viszont esténként többet leszek itt. Meg a szakdolgozattal is foglalkozni kellene végre. :oops:

Bibi: tejszínnel még nem csináltam paradicsomlevest. ???? Hogyan kell? Kipróbálnám, Julcsi is nagy paradicsomleveses, és ez egy kis változatosságot hozna bele.
Jaj, spenót! Nyam-nyam... azt én is imádom ... De azt megtisztítani nem kis meló ... tudom, időnként én is nekidurálom magam, veszek egy csomót a piacon, megtisztítom, előkészítem és lefagyasztom. És milyen finom tud lenni.

Lili: mindjárt a kezedben tarthatod Fruzsit a kis hurkáival. :) :wink: Jó pletykálást és finom gyrost. :)

KépKép
KépKép
madar

Süti én holnapra és holnaputánra is semmittevést tervezek (szegény gyerekek, akkor nekik kell konyházni). Nem baj, jobb ha szokják, szülés után még a legnagyobb szülinapi lúdlábtortája is teljesen az ő dolguk lesz! (vagy szerintetek nem szülök meg 16-ig???)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Nem is meséltem. Tegnap megvolt Veronika első kiruccanása. :wink:

Barátnőmék, akik pár háznyira laknak Tőlünk meghívták Julcsit pancsolni, mondván, hogy lassan vége a nyárnak, használjuk még ki a szép időt. Julcsi viszont csak akkor akart menni, ha én is megyek. Apa dolgozott, Veronikát nem lehet itthon hagyni, akkor megy mindenki. Vernika itthon 1,5 méter után elaludt a babakocsi mózeskosarában és újra itthon ébredt csak fel. :) Addig kint volt Ő is egy nagyon jó kis árnyékos helyen, ahol nagyon kellemes volt a levegő, Julcsi pedig remekül mulatott, és nem mondom, hogy nekem nem esett jól egy kis kikapcsolódás. :)

Itt egy kép, amint Julcsi ugrik be a medencébe. Kép

KépKép
KépKép
madar

Veronika elalvását nem egyértelműen írtam, szóval amikor elindultunk itthonról, na akkor aludt el 1,5 m után. :oops: bocs :D

KépKép
KépKép
madar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?