A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

lina: pont erre gondoltam ma, hogy ki lehet az utolsó??? :) :wink: De ez csak a papírforma. Várjuk ki a végét. :wink:

KépKép
KépKép
madar

[quote="laki papné"]m írta:laki papnéegnéztem a médiaszakács receptjeit. Ez szabályos kínzás...

Anna: ne hari !!! :lol: :lol: :lol: :lol: ... én is már csak itt "élvezkedem" ... mármint kulináris -fronton :lol: :lol: (ja, és küldtem privit)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

Megjártam a ctg-t, mozgolódott a bébikém, de most nem akasztotta ki a műszert :D
Minden ok vele, velem is, picit magas a vérnyomásom meg vizesedek.
Holnap mennem kell vérvételre, jövő héten jön hozzánk a védőnéni.

Ugyan azt mondta receptekre, amit ti is (vajon miért? :D ) Szóval szülés után kell kiváltani, és azt mondta, a kórház viszi fürdetni reggelente a babót, a köldökápoláshoz meg adnak cuccost, nem igazán értette, amit Boboka mondott, h vinni kell, mert nem adnak... hogy is volt az?

Kérdésem: Köldökápoláshoz csak steril vatta jó, vagy vehetek vattakorongot boltban?? Anyu szerint az nem steril. De én utálom a tépkedős vattát.

Meg azt mondta a védőnéni jótanácsként (lehet, h csak nekem új), hogy ne csak eldobható bugyit vigyünk, hanem kis, sötét türcsit az altájékra, amit nem sajnálunk akár kidobni utána, mert az is tuti trutyis lesz, érdemes azt is kidobni.

Strepto eredmény csak jövő héten lesz.

Visszaolvasok, csak kómás vagyok teljesen, mindennek nekimegyek, tele vagyok lila foltokkal....

Nemsokára írok akkor.

floranan

Na,az én agyon dicsért kisfiam úgy,de úgy kiszúrt velem :twisted: :twisted: :twisted: Elküldött ma 17 órára szülőire,ami a jövő hét szerdán lesz. Kép Kép Kép

Na,visszaolvasok,mert látom van mit :wink:

Kép
v.andi

[quote="lili34"]V írta:lili34era :? :? Ez a viselkedés igazán lelkiismeretes dokira utal, aki törődik azzal, aki rábízza magát egy ilyen szituban. :? :?

Anna, dunakeszi auchan! Az üzletsor részén van fagyizó és véletlenül vettük észre a cukormentes feliratot AZ EGÉSZ ALSÓ SORON!!!!! Gondolom tudod, mit éreztem, mikor megláttam, azt se tudtam melyiket válasszam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lili: ezt nem mondod !!!!!!!!!!!!!!! ... csak 20 percre van tőlünk .... apika most elvitte Bibikét légvárazni, de ha hazajönnek, lehet megfűzöm: megveszek a narancsos csokis fagyiért :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="lili34"]V írta:lili34era :? :? Ez a viselkedés igazán lelkiismeretes dokira utal, aki törődik azzal, aki rábízza magát egy ilyen szituban. :? :?

Anna, dunakeszi auchan! Az üzletsor részén van fagyizó és véletlenül vettük észre a cukormentes feliratot AZ EGÉSZ ALSÓ SORON!!!!! Gondolom tudod, mit éreztem, mikor megláttam, azt se tudtam melyiket válasszam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lili: ezt nem mondod !!!!!!!!!!!!!!! ... csak 20 percre van tőlünk .... apika most elvitte Bibikét légvárazni, de ha hazajönnek, lehet megfűzöm: megveszek a narancsos csokis fagyiért :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Brumi,a szlovák úti vári cukiban is vannak nekünk való fagyik.

Kép
v.andi

[quote="v.andi"]B írta:v.andirumi,a szlovák úti vári cukiban is vannak nekünk való fagyik.

Aztat én nem tudni, hol van :oops: :oops: :oops: ... de az Auchan télleg nagyon közel :)

Sajnálom a fölös utadat ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Flora: a kórházba steril mullapot adtak, nem vattát ... így otthinra is azt vettünk .... aztán úgy, ahogy azt hiszem Mabe írta rájöttünk mi is, hogy a fültisztitóval sokkal jobban hozzá lehet férni, és nem szárítjuk a baba pociján a bőrt körbe az alkohollal :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Floranan
Vegyél steril gézlapot!
Fontos, hogy szteril legyen és a gézlap jobb, mint a vatta! (nem szöszölődik)
Vendég

Andi,mond meg fiacskádnak ,hogy büntiből,megnyerte Junior pelenkázását a szobatisztaságig!!!!!! Kép

sutimano76

Peppino hastartó kissé jvított az állapotomon,még főzni is neki álltam!!!

Én is vettem streil gézlapot!!!!
A vattáról meg jól írta valaki,addig steril míg fel nem bontod!!!!!

sutimano76

Ezt találtam a streptoról még

( Peppino: ezért nem adják korábban, és nekem is a 36. héten vették le, csak a dokim aug végégig szabadságon volt, ezért tudtam meg most az eredményt) :

Streptococcus már a burokrepedés után eljuthat a kisbaba szervezetébe, ezért a császármetszéssel született babák sem teljesen védettek – ráadásul bizonyos mennyiségű baktérium már a méhlepényen át is a magzatba juthat. A babánál kialakuló megbetegedés kétféle lehet.
– Ha a kisbaba szervezetébe Streptococcus baktérium kerül, hat-tizenkét órával a szülés után heves légzési és keringési zavarok lépnek fel a látszólag egészségesen, időre született, normális súlyú újszülöttnél, és minden negyedik beteg baba a kezelés ellenére belehal a fertőzésbe. Ezért azoknak az anyáknak, akik tudják, hogy hordozzák a baktériumot, nem szabad szülés után közvetlenül hazamenniük! – tanácsolja dr. Sarlai Katalin, a Szent István Kórház neonatológusa.
– A Streptococcus-fertőzés másik fajtája két-tizenkét héttel a szülés után fejlődik ki a kisbabánál, súlyos agyhártyagyulladást okozva. Hirtelen láz, nyugtalan, szinte sikító sírás, aluszékonyság, étvágytalanság – ha ezen tünetek bármelyikét észleli a gyermekén, azonnal forduljon orvoshoz, mert minden kezelés nélkül töltött órával egyre nagyobb lesz az agykárosodás veszélye! Azt a tényt, hogy Ön hordozó, mindenképpen említse meg az ügyeleten vagy a gyerekorvosnak, hogy kétséges esetben is azonnal el tudja kezdeni az antibiotikumos kezelést! Sajnos a Streptococcus-fertőzés olyan agresszív, hogy minden második agyhártya-gyulladásos kisbaba napokon belül belehal, és harmaduk kisebb-nagyobb agykárosodást szenved. Ez a későbbiekben talán csak enyhe tanulási nehézségeket okoz, de előfordulhat maradandó tüdőkárosodás, mozgáskorlátozottság vagy szellemi visszamaradottság is!

– A terhesség alatti pozitív teszt birtokában sok szülészorvos azonnal adni kezdi az antibiotikumot, hogy megelőzze a gyerek fertőződését, ám ennek sem százszázalékos az eredménye, mert a baktérium nem irtható ki teljesen az anya szervezetéből – állítja Dr. Pataki Margit, a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika infektológus-neonatológusa.
– Az amerikai tapasztalatokból az derült ki, hogy a kezelésnél sokkal fontosabb arról megbizonyosodni, hogy az anya valóban hordozó-e. Ha igen, akkor a vajúdás alatt négy-hat óránként intravénás antibiotikumot adnak, amely a méhlepényen keresztül három-négy óra alatt átjut az újszülöttbe is, így jelentős védettségre számíthatunk nála. Jó hír, hogy ezzel a megelőzési módszerrel az elmúlt hét-nyolc évben ötödére sikerült visszaszorítani a Streptococcus-fertőzéses kisbabák számát!

Ha bármikor életében (akár évekkel a terhesség előtt) sikerült hüvelykenetéből B típusú Streptococcus baktériumot kitenyészteni, akkor egész életében hordozónak tekintheti magát. Ettől még persze nem kell pánikba esnie, és sajnos hiába is szedne gyógyszereket, mert ez szinte kiirthatatlan baktérium. Ám hozza feltétlenül szülészorvosa tudomására, hogy hordozó, mert a vajúdás alatti antibiotikumos kezelés jó eséllyel védelmezi meg gyerekét a betegségtől. Mivel azonban ez nem jelent teljes védettséget, közölje a csecsemőosztályokon dolgozókkal is, hogy kisbabája veszélyeztetettnek számít, ezért különösen figyeljenek rá. Ha hazaértek, számoljon be minderről saját gyermekorvosának is. Az első három hónapban kialakuló lázas állapot esetén az agyhártyagyulladás lehetőségére is gondolnia kell.

Felmerülhet a kérdés: ha ilyen súlyos betegséget okozhat a Streptococcus, nem volna-e okosabb minden hordozó anya kisbabájának szülés után azonnal antibiotikumot adni? Ám az antibiotikum tönkreteheti az újszülött természetes bélflóráját, illetve elpusztíthat számtalan hasznos baktériumot is, többek között azokat, amelyek a véralvadásért felelősek. Tehát csak indokolt esetben, az előnyöket és hátrányokat mérlegelve szabad antibiotikumot adni az újszülöttnek. Ráadásul a hordozó anyák gyerekeinek csak EGY százaléka kapja el a fertőzést! Ezért pánik helyett inkább figyelni kell az újszülöttet (és három-négy napot kórházban tölteni szülés után), hogy csak azok kapjanak gyógyszert (de azok azonnal!), akiken valamilyen aggasztó tünet figyelhető meg.

A fertőzés jelei az első két napban
– Nehéz légzés
– Kékes vagy szürkés színű bőr
– Szapora vagy feltűnően lassú lélegzetvétel
– Láz vagy kifejezetten alacsony testhőmérséklet
– Nagyon lassú vagy gyors szívdobogás
– Alacsony vérnyomás
– Alacsony vércukorszint

Az agyhártyagyulladás jelei kétnapostól tizenkét hetes korig
– Láz
– Étvágytalanság
– Aluszékonyság
– Hányás
– Éles, sikoltó sírás vagy folyamatos nyöszörgés
– Idegesség, ingerlékenység
– Kidomborodó kutacs
– Görcsös merevség, remegés vagy rongybabaszerű ernyedtség
– Kiütés (NEM az anyatejes babáknál gyakran látható pattanásszerűségekről van szó!)
– Fényérzékenység

EZT CSAK AZÉRT SZÚROM IDE, MERT VISZONYLAG TÁRGYILAGOS: jó tisztába lenni ezekkel a dolgokkal negatív teszt birtokában is !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Strepto... mindjárt írok róla... csak éppen gyerek bőg....
Vendég

[quote="mabe86"]S írta:mabe86trepto... mindjárt írok róla... csak éppen gyerek bőg....

KÖSZI, előre is !!! ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Köszi Bibi, mostmár értem!!!

Mabe, ennyit én is tudtam, hogy FE, ill. vas... :wink: Csak egyik sincs a vérképemben, ezért kérdeztem, hátha van valami másik álneve... na majd rákérdezek holnap a szülésznőmnél, hátha képben van... rájöttem: hemoglobin!!! :)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.09.02 17:38-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Peppino az enyim sincs se fe se vas.

sutimano76

Kriszti naon eltűntél,merre vagy,kedved jobb????vagy azért nem jössz???

sutimano76

Süti: Hemoglobin, rájöttem!!!!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Peppino, Kép ,mert A hemoglobin a vér oxigénszállító molekulája. Mennyiségének csökkenése a vérszegénység.

sutimano76

Valami köze mégis van:A vas a vér oxigénszállító fehérjéjének, a hemoglobinnak fontos alkotóeleme. Vashiány esetén vérszegénység alakul ki, a vér oxigénszállító kapacitása csökken, tünetei fáradékonyság, szédülés, gyengeség. Vashiány esetén meg kell bizonyosodni róla, hogy nem fokozott vesztés (vérzések) vagy krónikus betegség (gyulladás, daganatos betegség) miatt alakult-e ki. Az ok megszüntetése mellett vaspótló kezelés lehet szükséges. A magas vaskoncentrációval járó állapotok ritkák.

sutimano76

+ ezt is találtam:

Nő esetén 119 -160 g/l , férfi esetén 130 - 180 g/l között a normális hemoglobinérték. A normális alsó határán van az Ön értéke, nem kell orvoshoz forduljon vele. Leggyakrabban vashiányos vérszegénység okozhat alacsonyabb hemoglobinértéket. Fogyasszon több hústartalmú ételt!

Peppino
Kép

Kép
peppino

[quote="v.andi"]N írta:v.andia,az én agyon dicsért kisfiam úgy,de úgy kiszúrt velem :twisted: :twisted: :twisted: Elküldött ma 17 órára szülőire,ami a jövő hét szerdán lesz. Kép Kép Kép

Na,visszaolvasok,mert látom van mit :wink:

Szegény Andi!!! Basszus, ezek szerint tartoztál az ördögnek egy úttal... Nem járkálsz keveset??? :wink: :wink: Bocs!!!!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Na, visszaolvastam, volt mit :D Ittam egy kávét is, most picit feljebb jöttem alfából…

Boldog Dorina napot! Bocsánat, a névnapokkal nagyon, de nagyon hadilábon állok, nem is nézem soha :(

Anna,
azt hittem, szüléssel kapcsolatban neked nem nagyon tudnak újat mondani!!
És ezt kerestem neked!! (meg mindenkinek)
http://www.macosz.hu/cuki.html (Cukrászda diabetikus süti és fagyi kínálattal)

Madar,
képek nagyon jók!!! Julcsi igazi nőci, nagyon helyes csaj, Veronika is imádnivaló!
Ne állj le a képekkel!! A többiek se!!!

Bibi,
hű, mennyi mindent csináltál ma!! Spenót, én is imádom, és hős vagy, h megcsinálod! Receptek, hmmmmmmmmmm

Lili,
Fruzsi pont akkor jön majd, mikor jönnie kell! És is „kamuingáztam”, anyu jegygyűrűjével és cérnával, de végig kihozta, h kukacos lesz, reméljük tényleg!! Na jó, láttunk elég meggyőző bizonyítékot rá UH-n :P

Süti,
inga, Rómeo :lol:
Távirányító: Tiszta X-akták vagy!!

Vicger, Peppino
eredmények!!

HP-ság, akinek nem tetszik, monnyon le!! :wink:

Andi,
kocsi, csak lazán :D
Szülői, pfff

Dorkaaa,
de édes vagy :D dagad a mellem a büszkeségtől! Csokika is nemsokára érkezik :wink:
Képek, szuperek!! Dorina-baba annyira édes, gyönyörű hajasbaba!!!
Hormonok….

Erika,
ha szülni akarsz a héten, gondolj rá erősen!! Azt hallottam, h a mamák tudat alatt elindítják a szülést, a baba elindul, ha igazán akarják!

Lili,
poci mintha tényleg lejjebb lenne!

Mabe,
IKEA jó hely, télleg, de azért nehogy bámkódj!!!!

Vera,
doki :(

Isaura és Esmeralda!!
Meséltem a páromnak Isaurát, könnyesre röhögte magát!!!!!!!!!!

floranan

Köszi mindenki, akkor gézlap...!! A vattakorongot akkor felejtem....

floranan

Na mostmár tudom,miért kívánom én veszettül a hagymát,és eszem is dögivel,lehet még a cukor terhelésem is emiatt lett jó!!!!
[quote]B írta:ővebben: Vöröshagyma
Nagyon sok fajtája van, de Magyarországon és az egész világon is híres Makón és környékén termesztett makói vöröshagyma, kellemes aromája és kevésbé csípős íze miatt kedvelt.

Illóolajat, B-vitamint, C-vitaminból 30 mg/100 g-ot (a zöldhagyma még ennél is többet), emellett pektint és guvertint is tartalmaz.

Jellegzetes csípős ízét és illatát egy kéntartalmú vegyület, az allilszulfid adja. Ennek a hatóanyagnak baktériumölő hatása van, ezért meghűléses időben a fertőzések megelőzésére is használták.

Gyógyhatású szerként, bélféregűzésre, vizelethajtásra, étvágygerjesztésre, illetve vércukor csökkentésére is használják.

Szoptatós anyák kerüljék az erősen hagymás ételek fogyasztását, mert az illóolaj-aromák átmennek a tejbe.

Tavasszal zöldhagymaként fogyasztjuk, ilyenkor hajtatni kell, hogy a növény minél nagyobb része legyen fehér. Hosszú ideig tárolható, így egész évben használhatjuk, de szeletelt szárítmányként akár évekig eltartható.

sutimano76

Az én gyomrom nem bírja a hagymát :cry: :cry: :cry: :cry:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Peppino
A kérdésfeltevés volt a rossz :lol: :wink:
Egyébként akkor is lehet vérszegénység, ha a szervezetben sok a vas...
Vendég

Streptococcus a normál emberi baktériumflóra tagja. Akkor okoz bajt, ha más helyre kerül...
Mindenkinél kell antibiotikum-profilaxis:
-37. hét előtti szülés
-6 óránál régebben elfolyt magzatvíz
-szülés alatt anya lázas
-anyának a vizeletében bakérium van
Vendég

Kép
Vendég

Viki, Szezso Gratulálunk!

Bocs, de most csak ennyire tellett megint, ma voltam dokinál, meg nst-n. A vizeletemet ma is megnézette, csak most előtte jól áttöröltem magam lactacid kendövel és így nincs fehérje hurráá!! Volt flow, mert gyerek nem mozgott, de jó lett , hurrááá!!

Imola, jó hogy szóba jött a srepto, én rákérdeztem és azt mondták, nálunk DB, nem csinálnak szűrést, kezdjek hepajkodni, vagy csak a fent említett esetekben csinálnak ilyet???

Kép
babcika

Gyönyörűségesek a lányok a mai képeken, Julcsi, Veronika, Dorina (boldog névnapot) és Molli cica is!!!! Egyszerűen gyönyörűek!!

Kép
babcika

Babcika
Szűrés teljesen esetleges eredményt ad. A baci teljesen normális pl. a végbélben. A vizsgálati mintát a hüvelybemenetből és a gáttájékról veszik.
Nem tudod megcsinálni, hogy folyamatosan fertőtlenítőben üljél!
A folyamatos antibiotikum se megoldás!
Akkor kell MINDENKINEK adni antibiotikumot, függetlenül a szűréstől, annak eredményétől, ha a fertőzés esélyének a legkisebb gyanúja is fennáll...
Vendég

Mi pl. császárnál is szoktunk adni legalább egy adag antibiotikumot...
Vendég

Lil,tök jól nézel ki.Jól áll,hogy ilyen magas vagy!!!!Szerintem személyi nélkül is lehet szülni.Drukk a holnapi ctg-hez.

Süti,nem te mondtad,hogy boszi vagy??? Kép Hámégjóhogy meghülyíted a gépet :lol: (most lilahagymáztam be,bűzlöm)

Vera,sajnálom a dokinős sztorit. :twisted: Most akkor marad az ügyeletes doki?

[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76ndi,mond meg fiacskádnak ,hogy büntiből,megnyerte Junior pelenkázását a szobatisztaságig!!!!!! Kép

Valami ilyesmi büntire gondoltam én is :lol: :lol: :lol: :lol:
Ha ez így lesz,akkor magántanuló lesz a gyerek :lol:

[quote="peppino"]
írta:
peppinoMabe, ennyit én is tudtam, hogy FE, ill. vas... :wink:

Sok rejtvényt fejtesz mi?????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Imola,alvós kép Kép

Kép
v.andi

Na akkor megnyugodtam kicsit Imola!!!! Köszi

Kép
babcika

HellóHalló!

kimarad egy nap, s kell egy délután, h le ne maradjak vmiről:):))

Madar
, a lánykáid gyönyörűek!!

Anna, Te is nagyon csini vagy , megnéztelek a pic.-on, a szülés pedig legyen úgy, ahogy akarod!!

Dorka
:) /aZuram teljesen odavan a lánykádért!!:D/

Lili , naagggyon csini vagy!! én nem tudom megállapítani a poci lent vagy fönt lévőségét :?

svera, lehet h én vagyok szita, de neked kid van odabent?:)

Bobóka, Floranan, , a szülésznénim adta múltkor, h mit kell vinni gyermekágyra /II-es sz. klinika/:

pelenka, nedves popsitörlő, kis zokni a hosszú körmű babóknak és haza menős cucc!

anyukáknak meg amit eddig is tudtunk, köntös, hálóing, betét....stb...

Velünk annyi, h nagyon lent van Momó fejecskéje, az al- al- alhasamban érzem folyamatosan, s mintha a lábija is lejjebb rúgna szét, mint eddig, de látványosan nem látom , h lejjebb lenne a poc.
de a lényeg, éjféltől jöhet , ha szeretne..
ha nem jön, akkor holnap nagyon mozgalmas napunk lesz... bankok, tmobile, éééés Apa szülinap a családdal, de már nem izgatom magam rajt.. semmi értelme:D

és most felkelek, és tevékenykedek kicsit, most már csak 4,5 óra van éjfélig, addig nem lesz semmi :wink:

Kép

Kép
móka:)

ja, és ctg reggel és doki du.. -ezek is lesznek holnap...
fel kell mindent írnom, s ha kész pipa.... ugye nem csak én vagyok így:)

Annyira cukorfalat ImolaBaba!!!! :oops: :oops:

Kép

Kép

Móka
Hosszú körmű baba... én alig 24 órásan levágtam Molli körmét... :wink:
Vendég

Móka,ne igyál előre a medve bőrére. :wink: :lol:
Érdemes lenne visszanézned,hányan írtak este ,és nemsokkal később már babáztak. :wink: :wink: :wink:

Kép
v.andi

Mabe,de édesen alszik Molli,te is egésznap őt nézed?????

sutimano76

Andi,a magántanulóságnak lehet örülne??? :lol: Nem kéne reggel a buszhoz futni!!!

sutimano76

Móka,kicsit korai lenne,de már hányan beelőztek!!!!!

Andi,most vettem észre a dátumaidat,(vv,nst,doki,)és arra gondolotam ---remélem én akkor már babázni fogok!!! :D

sutimano76

[quote="sutimano76"]M írta:sutimano76abe,de édesen alszik Molli,te is egésznap őt nézed?????

Most is itt van mellettem :wink:
Egyébként ha sír, azért rohanok hozzá... ha csöndben van, akkor meg azért... :oops: :wink:

Nekünk a hordozónk+babakocsink Micimackós :wink:
Kép
Vendég

[quote]N írta:ekünk a hordozónk+babakocsink Micimackós
Igen emlékszem és már egy régebbi képen ki is szúrtam!!!

Az a hajpánt egész nap rajta van?????Vagy csak a fényképek kedvéért teszed fel?????Hogy viseli???Bár ha ilyen édin alszik tuti nem zavarja!!!

sutimano76

MAbe, csak bemásoltam a papírkáról a felsoroltakat... számomra hihetetlenül furcsa, amikor végre kint van az a szegény gyermek, végre kalimpálhat nyugodtan és élvezheti Ő is a szabadságot, s ráhúznak a kezére valamit...brrrrr...

szóval nekem se lesz kesztyűs babám:)

Én elvagyok még a pocakommal többé kevésbé, csak annyi, h éjféltől megengedem neki, h akkor jöjjön amikor akar!!
Nincs jelem, de igazából passzolom, h mit kéne éreznem, DE jöhet!

(holnaptól már nem kell senkivel se egyeztetni Apán, s a Keresztapán ( Bátyámon) kívül a szülinapi zsúrok miatt :wink: :wink: )

Kép

Kép

Reggel nem leszek,ne aggódjatok!!!!!!!!Ctg gép megyek....rettegj!!!!

sutimano76

ja, én meg a lapzáró helyet csípem el:):)

Kép

Kép

Atya ég ,én lettem a laptetős,ma még ne ,majd szombaton!!!! Kép

sutimano76

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76
[quote]N írta:ekünk a hordozónk+babakocsink Micimackós
Igen emlékszem és már egy régebbi képen ki is szúrtam!!!

Az a hajpánt egész nap rajta van?????Vagy csak a fényképek kedvéért teszed fel?????Hogy viseli???Bár ha ilyen édin alszik tuti nem zavarja!!!

Így mentünk sétálni...otthon nincsen... egyébként egy nagyon laza gumis szerkezet... DE annyira csajos :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(tudom, hogy nem mindenkinek tetszik :wink: )
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?