A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Tudja valaki, mi van akkor, ha gyereknek hasmenése van az antibiotikumtól? Egyébként már jól lenne, nincs láza se, meg tegnap nem is hányt, erre ma megint hányt is, meg 6x volt ma hasmenése, szóval semmi nem maradt bent szerintem. Így most este be se adtam a gyógyszert, hanem csak a probiotikumot, azt is másodikra, mert először kihányta :( Holnap felhívom a dokit (helyettesítő :roll: ), nem tudom, ad-e másik antibiot, vagy mi? :?:

yuyu79

Ja, valaki kérdezte is tegnap, Curam Duot kaptunk. Írtak már másnak ilyet?

Hát, remélem nem kapom el, de nem sok mindent tudok tenni ellene...

Ági, köszi a képeket, majd én is rakok, ha le tudom tölteni :!:

Minden baba nagyon szép és ügyi,bocs hogy most nem reagálok egyenként :oops:

yuyu79

Yuyu,
Sajnálom Enit! Viszont a hasmenés miatt ne aggódj, az első 1-2 napban Virágnak is volt az antibiótól! Mondtam a dokinak és mondta, hogy sajnos ezt nem lehet teljesen kiküszöbölni hiába a probio mellette. Viszont aztán Virágnak el is múlt, csak az első pár nap volt hasmenéses. Én sok répát adtam neki mert az őt megfogja, meg sok krumplit meg rizst. Az antibio abbahagyásával meg vigyázz, mert én úgy tudom hogy azt addig kell, amíg el nem fogy. Nekünk ma reggelre fogyott el.

Aproo, Panna nagyon elvannak tűnve, meg még jó néhányan! Gyertek elő!!! :)

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Zsófi: köszi a drukkot Emesének a sulikezdéshez!

Most csak gyorsba, már én is alig látok a takonytól.

Ti milyen tápszert adtok most a babáknak? Nekem eddig humana babyfit 1-est evett. Betöltötte az egyet, vettem dm-st, hármas számút (bio), nagyon ajánlották. Jó sűrű, ette Bence. De mivel nem lehet eg.pénztárra, vettem Mildibé3-at, banánost, attól fosott Bence. De tökre. Mióta nem adom neki, nem fosik. Még volt a humanaból, most azt eszi, de holnap elfogy. És nem tudom, mi legyen. Még tök ragaszkodik hozzá reggel és este.

Ötletek?

Szilvia

Ja, Csandi: én szopi-nagytesó-pocaklakó kérdésben nem tudok segíteni, de dokidat kérdezd meg mindenképp. Úgy tudom, a vége felé veszélyes, mert méhösszehúzodásokat okoz.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, igen, anitibiótol lehet hasmenés, normaflore enyhíti. De tényleg az egészet el kell szedni, még ha jobban is van a beteg.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedora,
Jobbulást nektek!
Én most Virágnak a Milupa Milumil 3-ast adom kiegészítésként. Semmi baja nincsen tőle szerencsére.

Kép
Kép
dia123

halihó :)

zsófi: reggel akkor megyünk turiba, ha Csabi nem alszik vissza. Mert ha igen, akkor általában 10-ig alszik. De délután a Bikásba mindenképpen megyünk, ha jöttök Ti is.

Andi! Ti is jöttök Bikásba? És Ágiék? Mi olyan fél öt körül szoktunk lemenni a játszóra álalában, mert Csabi négyig alszik.

Tényleg, babák még kétszer alszanak nálatok napközben, vagy már áttértetek a napi egy alvásra?

makadu: nálunk Csabi fél kilenckor fürdik, háromnegyedkor vacsizik, és kilenckor már általában alszik, de legkésőbb negyed tízkor biztosan. Aztán kb. éjfélkor felébred, meg hajnali három körül és ötkor is. Végül fél hét-hét körül ébred teljesen. Aztán kilenc körül visszaalszik megint mert persze azért fáradt. Szóval általában 3x, vagy max 2x ébredünk :( de mi már beletörődtünk ebbe és nem idegeskedünk ezen, mert az is csak fokozta az egészet, hogy állandóan kerestük az okokat. Most már nem érdekel. Mondjuk én napközben tudok Csabival aludni kétszer is minimum másfél órákat, ami azért helyre tesz, szóval nem vagyok teljesen zombi nappal. :)
Most találtam a neten egy oldalt, ahol egy gyerekpszichológus hirdetett valami "csoda tippeket" altatáshoz. Hát megrendeltem 3 ezerért, de amit eddig hallgattam belőle, nem mondott túl sok újdonságot, de azért végighallgatom. Igazából reménykedünk, hogy két éves korában majd megtanul rendesen aludni a gyerkőc. Én csak apáját sajnálom, mert ő kiszorult a nappaliba a kanapépárnákra a földre, és szegény rosszul alszik így, de hát ő megy dolgozni, szóval ez még mindig jobb így, mintha bent aludna a gyerekkel, mert akkor semmit nem aludna szerintem :(
nálatok mi a helyzet?

mecsi: sajnálom, hogy nem tudunk talizni, de akkor ezekszerint két hét múlva megpróbálhatunk egy új talit?

Voltunk ma egy új Ringató-szerű játszóházban, a MINTaTV-ben nevű játékáruházban (RÉGIÓ játékkal szemben) és nagyon jó volt. Sokkal jobban tetszett,mint a Ringató. Itt több játék volt, csomó hangszert kipróbálhattak a gyerkők (gitár, citera, triangulum, kasztanyetta, cintányér, xilofon...stb.) és egy órás volt a foglalkozás, nem csak fél. Egy zenetanárnő tartja és nagyon jó a környezet is, olyan játszóházas, nem csak egy terem, mint a Fonóban. Ez keddenként van reggel 10-kor és Zengő-bongó a neve. Szóval nekünk ez most nagyon bejött. :)
lei

Ja, amúgy Csabi vacsira tejpépet kap belemorzsolt keksszel már 4-5 hónapja, szóval csak egy-két hónapig evett tápszert még fél éves kora körül, azóta nem kap. Szerintetek ez baj?
A cicizés is korlátozódott a jobb cicimre, mert a másikat egyik napról a másikra nem fogadta el, szóval az már elapadt és visszaállt a mérete is. A jobb-ból még szopizik, de csak a nappali alvások előtt kicsit, meg néha éjjel is. De arról is szokik le lassan.
lei

Nem tudom ezt láttátok-e, nekem nagyon tetszik! Főleg az ismét várandós anyuciknak ajánlom! :wink:
http://www.pampers.hu/hu_HU/swf/discove ... hp?age=101

Kép
Kép
dia123

Ja, én azt hittem, hogy esetleg csak ezt az antibiot nem bírja Eni.... Akkor adom tovább, de azért felhívom a gyerekorvost...

Aztán lehet hogy nem is attól lett hasmenése, mert ma reggelre az Apja is meg én is elkezdtünk fosni, hánytam is egy kicsit, Zsolti meg nem tud hányni, de irtó szarul van. Szóval elkaptuk a törpétől azt hiszem :( Ő viszont most talán jobban van :wink:

yuyu79

Sziasztok!

Köszi Dia a tápszer hozzászólást. Junior italt (porból) ad már valaki? Vagy dm-es, rossmanos tápszert?

Julcsi: az a biztos, hogy felhívod a dokit, de ha nektek is van tünetetek, akkor tényleg lehet mástól is. Nálunk is mostanság hányásos-hasmenéses járvány van, akitől elkaptuk, előtte nap jött haza a Balatonról. Nálunk Emese ment át rajta, mi még nem. De hát nem vagyok optimista... tuti lebetegszünk.

Emese elkezdte a sulit, örült neki. Büszkén vitte az új Hannah Montanas táskáját. Hétfőtől úszni járnak, három hétig mindennap. Ami kötelező, a tanterv része.

Na megyek, Dórika éhes.

Később visszanézek még tápszer ügyileg, mert ma kell vennem.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Hát nemtom, Eni kb 3 hónapja kap tápszert, próbáltam többfélét, Milupát, Nestlé Bebát, de nekünk meg pont a Mildibé Banásos jött be legjobban, jó ideje azt kapja reggel-este. Neki nem volt tőle hasmenése, semmi ilyesmi...

Alvás: kb este 9-től reggel 7-ig szokott aludni Eni, persze most hogy beteg, többször fent van éjjel is, és nyugtalanul alszik :( :(

yuyu79

Na, nem egyformák a gyerkőcök, megint láthatjuk. Nekem totál hasmenése volt tőle, a jóval olcsóbb dm-estől pedig semmi baja nem volt! :)

Alvás: nekem Bence kb. 7-9 között alszik el (függ, mennyire fáradt). Hál istennek szinte altatni sem kell. Éjjel mostanában sokszor fent van, 4-5-ször, biztos van valami, vagy kevés volt ez az egyes táp vacsira, vagy a foga, mert régebben simán végig aludta az éjjelt.

Lei: hát... szerintem azért kellene még tápszer, vagy tej, de azt én még nem adnék. Emlékszem, Emese 9hótól nem evett tápot, mert nem akarta elfogadni és vashiányos lett. Dóri 12 hótól nem fogadta el, neki muszáj volt a tejet bevezetnem, hígítva. Kb. 10 féle tápot, junior italt kipróbáltam neki és egyiket se ette. Ezért örülök, hogy Bence meg annyira igényli még.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedóra-Szilvi
Mi Mildibé vagy Milupa Junior italt iszunk, mondjuk Máté tápszerből mindenevő. Most van itthon Mildibé jó éjt tápszer is. Rossmannos tápszer is bejött nekünk 2-es vagy 3-as.
Én már néha teszek bele egy kiskanál kakaót is.

Betegeknek jobbulást!
kittina30

Makadu - Kitti
Máté ezen a héten (mivel csak egyet alszik egy nap) este 8-fél 9 körül alszik el, és reggel 6-fél 7 körül ébred. De ez szinte hetente változik nálunk. Éjszaka van, hogy egyszer sem, de van olyan is, hogy háromszor ébred.
Ha két alvás van egy nap, akkor 9, fél 10-es esti lefekvés szokott összejönni.
Jobbulást Levinek.
kittina30

Sziasztok!

Mi Milumil3-as tápszert eszünk, néha Beba 3-at. Junior italt azért nem próbáltam még, mert reggel és este nem eszik mást, csak tápszert, és az "ital" megnevezést kevesebbnek érzem tápanyagtartalomban, mint a 3-as tápszert :?: ...

Az esti menetrend nálunk: 7-kor fürdetés (előtte készítem a tápszert), aztán vacsi, és 1/2 8 -3/4 8 körül leteszem aludni. Úgy negyed óra alatt el is alszik. Reggel 1/4 7-1/2 7 között ébred. Napközben kétszer alszik, délelőtt egy nagyobbat (a reggeli séta után) 10-12 között, aztán délután 3 körül max egy órát.

Tv-t nézni "nem szoktunk", nálam alapjáraton igen sokat megy a tv (főleg nagyobb sportesemények idején). Nagyon ritkán köti le néhány másodpercnél tovább, inkább csak azok a reklámok, amelyek zenéjére riszálja magát :) .

Múlt héten mi is átestünk egy vírusos torokgyulladáson, 3 napig alig tudtuk 39 alá nyomni a lázát, és a torka miatt (hólyagos volt) kihányt mindent, csak a tea maradt benne. Kaptunk antibiot is (amoxicillin, ha jól emlékszem), de mivel kihányta, dokinéni elküldött laborba minket, ahol megnézték, van e baci, de nem volt és így nem erőltettük az antibiotikumot.

Jók a talis képek (meg a többi is), sajnálom, hogy nem volt jobb időtök.

Judit

Kép
Kép
csutak33

sziasztok,
nálunk 7-8 között vacsi aztán kis hancizás még és 9körül fürdés aztán legkésöbb 10-ig cicis elalvás ami reggel 8-ig tart, bár mostanában 9-ig is aludt párszor mert napközben már csak egyet alszik az is 3 óra, persze csak ah összejön.mostanság már álmodik és ez olykor azért fölriasztja.ja meg amikor beteg volt többször is mellettem kötött ki a nagyágyban ami nálunk nem jellemző viszont mi mindig egy légtérben alszunk és nekem fura is lenne ha másik szobában aludna, mert nem hallanám, mi van vele vagy van-e valami...
köszi a duplaszopis válaszokat :D
még a massbarbi tapasztalatai is érdekeltek volna :roll: , de mostanság biztosan beiskoláz, sütit süt, kirándul és még a férjét is ápolgatja...ja meg a következő porontyra vágyakozik...:wink:
Vendég

SzIasztok! Mi is itthon, Málnus annyira elkezdett hányni, hogy meg kellett szakítani a nyaralást, pedig még oda sem értünk
:evil:
most jövünk a dokitól, ha délutánig nem javul a hányás, akkor irány a kórház, de antibogyót nem kaptunk, csak egy b6 vitamin szurit.

Sajnos a befizetett 60.000 ft ezzel el os buktuk:(

Eddig is keserű volt a szám íze az miatt, hogy a tali ennyire érdektelenségbe fulladt, de most már valószínű, hogy én soha többet nem szervezek még hasonlót sem!

Andi, köszönjük a Bodyt, nagyon aranyos lett, és gratulálunk!

Vera , ti mit kaptatok? Hogy van Miku ?

<
sziszka78
Tolna

Napsütéses szép napot!!!!

Kereszt szülők útjukra engedve repülőre rakva.

Sziszka Nagyon ügyesen megszervezted a talit és büszkék is vagyunk rád , szerintem még mi is akik nem tudtunk odajutni sajnos.( betegség , munkanap) Azért voltatok jó páran bár nem túl sokan sajnos. Én továbbra is várom a képeket a taliról csak hogy még jobban bánja hogy sose jutok el sehova.
Málnusnak pedig jobbulást!! Honnan a fenéből szedtétek össze ezt a nyavalyát hogy ilyen sok babó lerottyant??!! :twisted: :twisted:

Amúgy a tévézést nem úgy értettem hogy nem egész nap azt nézzük, csak nálunk mindig megy, mert én nem bírom a csöndet. Hol természetfilm megy, hol zene, vagy épp mese. Persze Áron szereti nyomogatni a távirányítót.

Zsófi kérek fotókat a szerzeményekről :D ez amolyan nosztalgiázás :P Holnap reggel én is megyek sajna egyedül.

Csandi tetszett a Barbinak címzett fogalmazvány :lol: :lol:

Tápszer okozhat székrekedést is esetleg? Mert mi meg amióta váltottunk kevesebb a k@ki.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Málnusnak jobbulást! Nagyon sajnálom a nyaralást és őt is! Próbáld óránként jéghideg vízzel itatni, meg tudom, hogy ez hülyén hangzik, de sok orvos a hideg kólát is mondja. Persze nem egy litert, egy-egy kortyot. Hányingert csillapít. Meg dedanoletta kúp nekünk mindig segített hányásra, hányingerre! Szegényke! :(:(

Megértem a talis hozzászólásodat, tényleg a végére nagyon sokan mondták le, szinte minden hozzászólásban volt ilyesmi, de tényleg szinte mindenkinek jogos indoka volt, nem, lányok? Betegség, meg a munkanap. Azért így is jó sokan voltatok és én személy szerint irigykedem erre a programra! :wink:

Köszi a tápos hozzászólásokat. Végül is rossmanossat vettem. Még pedig azért, mert az van a legközelebb a lakásunkhoz, jó árban van és dicsérték, sokat eladnak belőle. Védőnőt kérdeztem róla, ő is ajánlotta. Amit akartam, annak az egyesnek a folytatása, amit ettünk, kivonják a forgalomból, úgyhogy abba nem akartam belekezdeni...

Na megyek, alszanak a kicsik, addig csinálom még a dolgom és kettőre megyünk Emeséért.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Yuyu:
Almának is hasmenése van amióta elkezte az antibiotikumot. Most Normaflórt kell mellé még szednie, de a dokinő azt mondta, hogy ez az antibiotikum természetes velejárója.

Sziszka:Én ugyan eléggé lemaradtam a dolgok folyásáról, és nem tudom, hogy hányan voltatok végül, de biztosan nekem is rosszul esett volna hasonló helyzetben, ha ilyen érdektelenség tapasztalható, te pedig tested lelked kiteszed érte.
Azért talán vígasztaljon, hogy akik voltak azok jólérezték magukat és legalább ő miattuk ne bánd. Sajnos mindíg lesznek olyanok akik utolsó pillanatban dobják be a türülközőt. Nélküled viszont ennyi sem lett volna.

Helyzetjelentés- Alma szeme szépen gyógyul, láza nincs, orrát szívjuk, még étvágytalan, és a tejpépen kívül semmit sem akar igazán enni. A gyümölcsöt igen, most a szöllő a favorit., kukac, esetleg háztartási keksz.
Alvás ideje betegségen kívül este8-reggel6-ig, de. 9-10h-tól-kb11-12-ig, du.15h-16h-ig. Most hogy beteg csak de. alszik és éjszakánként is gyakran ébred. Még mindíg szopik 4x .
Képeket egyenlőre nem tudok prezentálni, pedig már ki is válogattam, mert új képméretező program van és azt még segitség nélkül nem tudom használni(Linux)
Betegeknek jobbulást, egészségeseknek pedig jó ídőt kinn. Használjátok ki a nap utolsó meleg sugarait és legyetek kinn amennyit csak tudtok.
Tv-nálunk nincs, de máshol sem köti le nagyon Almát. 1-2 percre aztán keres valami jobbat.Én nem bánom.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziszka!

Nagyon ügyesen megszervezted a talit és ne legyen keserű a szád íze. Kicsit úgy érzem, mintha nekem is címezted volna a hsz-edet. Sajnálom, hogy nem tudtunk ott lenni, de nem kezdem az okokat sorolni, mert van belőle bőven. Mi nem csak, hogy oda, de máshova sem jutottunk el az idén és ha nem történik vmi csoda, akkor egy pár évig így is lesz. Nem így terveztem, de ez van.

Sajnálom, hogy meg kellett szakítanotok a nyaralást és jobbulást kívánok az összes lurkónak. Betegeskedésből legalább mi kimaradtunk, legalábbis eddig....

Barnusnak jön a köv. foga, 1 hete laza széklet, nyálömlés, éjjel 5-6x kelés. Ma voltunk 1 éves státuszon a védőnőnél: 9820gr és 80cm.

Kitti, nálunk mostanában 8 körül elalszik Barnus és reggel 8-ig húzza, persze min. 3x-i keléssel normál esetben. Ennek persze előfeltétele, hogy napközben csak 1x aludjon, az is kb. 1-1,5 óra szokott lenni. Ha 2x alszik napközben, akkor este 11-nél hamarabb nem tudom letenni....

csandikám: én a helyedben elfelejtenék mindennemű diétázást, persze, csak akkor, ha nem indokolt, mondjuk pl. cukor miatt. Most a baba az első, azon a pár kilón már nem múlik semmi, majd utána leadod. Ha meg visszagondolok, tavaly ilyenkor a profiterolt tömtük magunkba:))))) de te tudod, ez csak egy vélemény...

Zsófi, afp: nálunk 0,9 volt és fiú!!!

sniky

Jobbulást a sok betegeskedőnek!

Sziszka, nagyon sajnálom szegény Málnust és a nyaralásotokat :( de tényleg ne vegye el akedved, én annyira becsülöm, hogy másoknak is segítettél a szervezésben és próbáltad felrázni a bandát. Mi is szívesen mentünk volna, de a nagyit sajnos nem lehetett magára hagyni (és azóta sajnos még rosszabb a helyzet :( ) Remélem a következő alkalom nekünk is jó lesz, mert szívesen találkoznánk veletek (is).

Most mennem kell, erős a kényszer :) Zsombi itt üvölt
Vendég

Íme a szülinapi képek... ízelítő ... :)
Kép
Kép
Vendég

Így örülök! :)
Kép
Vendég

Csandikám!

A tápszer témához nem tudok különösebben hozzászólni, mert Enin kívül senki sem volt tápszeres nálunk, mert sokáig szopiztak és utána normál tejet kaptak, ha kívánták, nem higítva. Ez úgy adta magát, nem volt különösebb rendszer. Szopiról való leszoktatáshoz használtam tápszer próbacsomagokat, de nem ízlett egyik se igazán és a szopival együtt leszoktak az éjszakai ivászatról is, ami annyira azért nem volt rossz. Napközben víz vagy higított almalé volt a sláger, nem voltak a gyerekek teások se. Eninek anno a humana banános tápszere jött be hosszú kísérletezések után.
Hát ennyi.

Amúgy igazad van, nyüzsgünk ezerrel. Tegnap kihasználtuk az utolsó nyári napot, lementünk a tóra fürödni és nagyon szuper volt! Hazafelé jövet már szakadt az esö, ma már csak 20 fok volt délben, holnapra 18, péntekre 16 várható... :( Az esöröl nem is beszélve.
Aztán ma gyerekdokinál voltunk oltáson. Demokrácia van, mindenki böghetet szépen sorba, mert mindenki kapott valamit. Kullancs Iminek és Regönek, Meningo Döncinek, nekem meg tetanus-diftéria-stb. Fáj a karom.
Az utóbbi napokat a 3 gyerekes barátnömnél töltöttük, mert voltak olyan aranyosak és felajánlották az üres garázsukat nekünk, így most ott szerelhet a párom nyugiban. A párom szerzett a lomtalanításból egy 2 méterszer 1 méterszer 80 cm magas felfújható medencét, azt is felfújták a kertbe és ott csoboghattak a gyerekek, szám szerint 9-en, mert az ö batrátnöje is beadta a saját kettöjét megörzésre... Volt ott élet!
Sütöttem kakaós csigát, amiért verekedés is lett majdnem, annyira gyorsan elfogyott, meg grilleztünk kétszer.
Voltam tegnapelött egyedül a gyerekekkel a strandon is, nyugi volt, nem volt tömeg.
A párom megint gyengélkedik, valami nincs rendjén az emésztésével és ezt is nekem kell kitalálni, hogy mi!? Mindenesetre már huzamosabb ideje nem alszunk éjjelente, mert leginkább akkor gyötri a kín... :(
Holnap nyugis nap lesz, végre megsüthetem a régen nem evett túrótortámat. A hön szeretett vasalnivalóm is társaságra vágyik. Barátnömtöl kaptunk megint pár cuccot, kimosva ugyan, de valamire mégis nagyon allergiás vagyok, mert amíg nem mostam ki, egyfolytában tüsszögtem.

Beleki édes a kis szülinapos!

Talis képekböl többet kérnék! Ez elöételnek jó, de hol a föfogás!? :)

Sziszka!

Sajnálom, hogy a talis csapat így megfogyatkozott. S ráadásul még az idöjárás se lett igazán kegyes... Megértem a keserüséged, teljesen érthetö a reakciód. Málnusnak jobbulást, remélem nem kell a kórházzal közelebbi ismeretséged kötnötök! Tényleg elbukjátok azt a sok pénzt vagy meg tudjátok legalább egy részét menteni?

A borítékos sorsjegy megjött, köszönöm!

Yuyu!

Antibiotikumra normál reakció a hasmenés. Esetleg egy gombás popsi is becsúszhat még... Elmúlik, ne aggódj!

Emesedora!

Örülök, hogy a nyulak belakhatják nálatok magukat! :)

Mentem fektetni a bandát.

Puszi: Barbi
Vendég

Köszi a hozzászólásokat és a biztatást! A popója már elég csúnya, kenem Sudocremmel, kell rá más is? Ő már jól van, csak enni nem nagyon akar még... Csak tápszert, kenyeret, kekszet...

Mi még Apával dögrováson vagyunk, de remélem azért fogunk tudni aludni... Ma pár falatot ettem csak, nagyrészt az is kijött... Igyekeztem legalább inni, de délelőtt még az is visszajött :( Normaflore-t szedem.

Sziszka, annyira sajnálom, remélem azért nem kellett kórházba mennetek :cry: :cry: Majd írj ha tudsz hogy mi van szegénnyel... Ti nem kaptátok el még? :roll:

Nem tudom Eninek tényleg kellett-e az antibio, de szerintem többet árt mint használ :evil:

Kristóf nagyon helyes :D

Bocs, de most nem megy több... Jó éjt :!:

yuyu79

Enikő: gombás popóra, nunira, kukira a legjobba canesten kenőcs, semmi nem fogja elmulasztani, csak ez! TUTI!!! Jobbulást Nektek is!

Barbi: örülök, hogy jelentkeztél! Oltás: sajnálom! :( Nyuszik jól érzik magukat, még a kis árva fehér is! :)

Sziasztok, most megyek, dög álmos vagyok!

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziszka hogy van Málnus???

Miku jobban van már?

yuyu nekünk sudocream semmit nem ért , neogranormonnal kenem és szépen helyrejött.

Fiús anyukáktól kukis kérdés? Mennyire kell lehet már húzni a babóknak ? Áronnak csak addig tudom hogy nem takarja a pisilőjét , az úgy jó??? Jobban meg nem merem és nem is tudom mert akkor baromi vörös lesz neki.

Kitti játszik Levi a bébitaxival?

Kata nagyon édik a képek és a torta is szuperul néz ki!

Én is léptem kész vagyok jó éjt mindenkinek!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Mecsi: ugyan én sem vagyok még gyakorlott fiús anyuka, de sokat olvastam kuki témában, és mivel sok ismerősöm beparáztatott, rendszeresen megmutatom a dokinőnknek és a védőnőnek. A mienk is kb.úgy nézhet ki, mint a Tietek, ahogy leírtad, nekem rendszeres tornát javasolt mindkettő. Főleg keresztben húzogassam a bőrt rajta, naponta többször és fürdésnél a vízben hátra is próbáljam húzogatni, ameddig engedi. Elvileg jobb lenne, ha jobban hátrébb lehetne húzni, de dokinéni szerint a mienkkel nem lesz gond. Hát... én szorgalmasan húzogatom, jobban én sem merem, mert neki is piros lesz tőle.

Nehéz ügy... jó lenne már túl lenni rajta.

Sziszka:
hogy van Málnus? Otthon vagytok? Reméljük kicsit jobban van! Ha tudsz melőle elszabadulni, írj már légyszí!!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kata: tényleg guszta a torta, édi a kiskukac, ahogy ehetett! Mivel csináltad rá a mackót?

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jó reggelt mindenkinek! Mi szerencsére itthon, Málnus állapota a szuri után rohamosan javult, igaz a sírást tegnap csak annyi időre hagyta abba, amíg levegőt vett, de legalább teljesen tünet mentes!
Julcsi, sterintem sürgősen kezdjetek el b6 vitamint szedni! Mi is elkaptuk sajnos, én egyszer hánytam, azóta semmi bajom, Lackó pedig két napja hasmenéses, b6- ot ő rendszeresen szed fejfájásra és egyszer sem hányt! Próbáljátok ki.
Barbi, a pénzt sajnos teljes egészében elbuktuk, mert 2 másik családdal mentünk volna, és ők ott vannak, így magát az apartmant nem tudtuk visszamondani, ők pegid elég furán reagálták le a helyzetet, azt mondták oda ne menjünk még két gyereket megfertőzni, de arról mélyen hallgatnak, hogy akkor mi lesz a pénzünkkel, az lenne a korrekt, ha összedobnák és kifizetnék, de erről egyszerűbb hallgatni! Tanulópénznek kicsit sok, de megtanultuk a leckét!

A talis hozzászóláspm pedig nem szólt senkinek személy szerint, hanem inkább mindenkinek!

Most mennem kell Málnus meginnt elég rosszul ébredt, embert próbáló volt a tegnapi nap :(

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka: örülök, hogy otthon és hogy jobb a helyzet! B6 vitamin nekünk is jó volt mindig.
Tudom milyen nehéz egy beteg gyerekkel, nagyon el tudják magukat hagyni... Nekem már párszor volt, hogy a három egyszerre beteg. Na, az már nagyon gáz volt... További javulást Nektek!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

További jobbulást a betegeknek!

Sziszka,
Sajnálom, hogy Málnus is beteg lett és hogy nem tudtatok menni nyaralni. Én a helyedben azért felhoznám a másik családoknak, hogy van-e arra esély, hogy legalább a pénzetek felét visszakapjátok....
A talit is sajnálom, hogy elkeseredtél miatta. Pedig szerintem így is sokan voltak. Sajnos a sok betegség meg a szombati munkanap tényleg betett. Szerintem nekünk senki sem örült volna ha betegen elviszem Virágot.... :(

Barbi,
Sajnálom, hogy most a férjed nincsen jól. Mi lehet a hasával? Vigyázzatok, mert ha ennyire kínozza, nehogy valami komoly legyen. Apumal volt hasonló néhány évvel ezelőtt, és majdnem elvesztettük mert nem akart menni orvoshoz de egyik éjjel már mentőt kellet hívni hozzá és kiderült, hogy a gyomrába volt egy lyuk ami vérzett és pár óra és meghalt volna... :shock: Szóval tényleg vigyázni kell, de szurkolok, hogy ne legyen semmi komoly!

Kata,
Nagyon édes Kristóf! Nagyon ari volt a tortája is! :)

Kép
Kép
dia123

Ti a főzeléket hogy adjátok a babáknak? Még krumplisan vagy már rántással/habarással? A barátnőm már habarja és tej helyet tejszínnel főzi. Valaki csinálja még így? Ja meg még turmixoljátok vagy csak villával töritek össze a kaját?

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Dia: én már ugyanazt adom Bencének ebédre, amit mi eszünk (persze olyan főzök most inkább, ami neki is jó). Tejet nem teszek még bele, de tejfölt igen, és rántást is. De evett már jóízűen rakott kelt, paprikás krumplit, ilyesmit. Így kb. két hete eszik.
És már nem turmixolok semmit, villával nyomkodom össze.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

dia, én még mindent turmixolok és krumplival sűrítem a főzit. Barnus csak így eszi meg, ha darabosabb, öklendezik és nem eszi. Védőnő, dokinő szerint majd kinövi;)

Mecsi, kukis kérdés: nálunk rendszeresen nézi a dokinő és a védőnő is, sokáig csak picit lehetett hátrahúzni neki (éppen csak előbukkant egy kis piros bőrőcske, nagyon szűk volt), rendszeresen tornáztatjuk (amikor eszembe jut kb. hetente 1x), pici körömvirágkrémmel bekenve fürdés után.Legutóbb már teljesen hátrahúzta a doktornéni, picit berepedt a bőr, de már másnap semmi sem látszott, így most szépen hátra lehet és kell is húznunk. Viszont sok helyen meg azt olvastam, hogy nem szabad húzogatni 2 éves korig. Most légy okos....

kicsi betegeknek jobbulást!

sniky

sziasztok!

mi is vagyunk, csak tegnap bent voltunk a turiban, így nem nagyon tudtam gépezni, illetve anyósnál nincs is net.

Sziszka, először is neked! nagyon sajnálom, hogy nekünk sem sikerült a lejutás, de Beni is beteg volt, így kénytelen voltunk kihagyni. a szívem szakadt meg, annyira rákészültem már! :( elhiszem, hogy rosszul esik, hogy ennyit fáradoztál, dolgoztál, és végül sokan nem mentek el, de viszont sokan meg igen! és szerintem mindannyian tudjuk, hogy csak neked köszönhetjük, hogy végül volt megatali, ha nem is lett végül belőle gigatali!

Málnusnánknak jobbulást! remélem, hogy Ti is olyan hamar kiheveritek, mint a babák, mert ők iszonyatosan hamar regenerálódnak egy egy betegségből!!! ;)

Julcsi, nektek is jobbulást! azért a hasmenést szerintem mindenképpen mondd meg a dokitoknak. csak nem ér sokat akkor az antibio, ha egyből kikakilja, vagy kihányja. nem?

nektek is jobbulást!

pocakod hogy bírja a betegséget!? :(
mikor mész újra uh-ra, vagy dokihoz?

Dia, mi általában üvegest eszünk, ha pedig nem, akkor azt eszi Beni, amit mi! szóval nem variálok sokat a kajcsival :)

Kitti. alvás nálunk is elég durva... este 9-1/2 10-nél előbb nem kerül ágyba, de inkább csak ez után! reggel olyan 7 körül már kelünk. aztán reggeli (tápszer, esetleg tejpép), 1/2 9-9 körül visszaaltatom, és akkor húzza úgy 1,5-2 órát. aztán tízórai, ebéd, 2 körül újra alvás, az is olyan 1,5-2 óra. és akkor 4-5 fele már ébred, és estig semmi több szunya nincs!

Szilvi. én próbálnám a tejet, kakaót neki, de nem issza. így még mindig a milupa milumil ha2-t esszük. más tápszer nem ízlik neki. volt itthon jó éjt tápszer, de nem itta azt sem! :( ez van! dokinéni megnyugtatott, 3 éves koráig írhatják a tápit... :D

Barbi, oltást sajnálom! :( durva lehet! Beni is ma kapta meg a meningo-t! nálatok az kötelező? vagy fizetni kell érte? ha igen, mennyit?

Mecsi, dobok majd képeket, bár nem volt olyan nagy szám szerintem! főleg nem, hogy annyit álltunk sorba érte... :( Leivel voltunk, meg innen, Beni kisbarátnőjéék voltak bent... ebben a méretben, 86-92 már nem nagyon lehet találni cuccokat! jobb lesz szerintem a börze erre! piciben nagyon édesek még mindig a rucik! :)

Kata, nagyon édes Kristófod! :) és milyen édes a pólója... :D:D:D

most megyek, mert a gyerekem alszik, gyorsan pakolászok picit! jók legyetek!

sophie27

ja, igen, Mecsi, kuki téma! nálunk is jól szuperál, szerencsére kezdetektől! védőnéni szokta nézegetni. ő kicsit határozottabb, mint én, így neki nagyon szépen hátrajön, szinte az egész bőr! amúgy itt a kertben szoktunk erről beszélgetni, mi, fiús anyukák, és vannak, akiknél nagyon nem megy a dolog. ők kapnak valami krémet, dokinéni írja fel, ami segíti a bőrt elválasztani a kukitól, ezt kúraszerűen kell kenni 3 hétig, majd 3 hétig nem. de itt pl. csak egy gombostűfejnyi látszik ki a kukiból. amúgy 2 éves korig nem kell komolyabban foglalkozni vele, mármint, ha van is gond, akkor sem kell sebészetre rohanni, de foglalkozni kell vele! fürdés közben szoktam én is, akkor kevésbé figyel oda, mert amúgy nem szereti, ha macerálom! :)

Dia, én sem turmixolok már semmit...

sophie27

Köszi a válaszokat az ételkérdésre! Akkor lehet, hogy elkezdem én is csak villával áttörtni. Csak azt vettem észre, hogy ha nem pürés formában kapja az ételt, akkor sokkal kevesebbet eszik.

Kuki téma: ugyan Virágnak nincs ilyenje :wink: de azt szeretném kérdezni ha esetleg fiúnk lesz majd (remélem! :) ), akkor a körülmetélés itt Magyarországon nem szokás máris születés után? Kint Amerikában tudom, hogy 'divat' pont a higiénia miatt, elvileg sokkal egészségesebb, de nem tudom mi a helyzet itt manapság. Felkínálják a lehetőséget a kórházba vagy ezt külön kell kérni ha valaki akarja? Vélemények erről?

Kép
Kép
dia123

Sziasztok! Kukis infókat én is megjegyzem, hátha fiúcska van a pocakban ;-) Amúgy már jól vagyok, bár kicsit gyengén, de a rosszullét 1 napig tartott csak. Uh-ra jövő kedden megyek, a 12 hetesre, remélem minden rendben lesz. Azért aggódom kicsit :roll:

Eni is jól van, bár nemrég megint hasmenése volt, meg délőtt kivételesen aludt 2 órát, pedig éjjel is jól aludt viszonylag. Délután így már biztos nem fog aludni semmit.

Sziszka, örülök, hogy Ti is jobban vagytok :!: Nekünk MagneB6 volt itthon, én azt vettem be tegnap, meg homeós bogyót írt a dokinénim.

Párom is itthon maradt ma még, de ő is jobban van már.

Boni, ha olvasod, Ti is jobban vagytok?? Azért durva, hogy átment az egész családon a betegség. Nekem is sajnos elkapta a 91 éves nagyim is Enitől :(

Miku hogy van?

Binyek, Nálatok mi a helyzet??

yuyu79

Dokival amúgy beszéltem, azt mondta, a hasmenés az antibiótól van, de adjam neki tovább plusz probiotikumot mellé.

Ha olyan kis hólyagok vannak a popóján a kijárat körül, akkor az gomba, vagy csak felmarta neki a kaki??

yuyu79

Amúgy Eni már 1-2 hónapja főleg darabosat eszik, és sokszor azt, amit mi, de mióta beteg, keveset eszik, a darabosat volt hogy kihányta, a pépes meg nem kell nagyon neki.... :roll: De a kenyér az mindig jöhet, meg a tápi...

yuyu79

sziasztok!

Én nem tudom mi van velem , de nem elég hogy a sírógörcsökkel küzdök a takaróm alatt, még aludni sem tudok mostanában. Éjjelente felkelek és úgy érzem nem is aludtam , reggel bezzeg szétalszom magam.

Köszönöm a kukis hszeket :)

Dia itt Mo-on nem foglalkoznak a körülmetéléssel , csak ha gond van vele, vagy ha szülők kérik. Én személyszerint leginkább megcsináltatnám , de ezen mindenki kiakadt a környezetemben. Peddig férfiak akiknek meg van csinálva eddig még panaszt nem hallottam róla.

Mi püréset is és darabosat is eszünk még így fogatlanul is :lol: szokott velünk is enni amit mi eszünk, pl rántott csirkecomb volt vasárnap petrusos krumplival és nagyon ízlett neki, de rakott kelt is kapott már , meg csirkepörit is rizzsel.
Főzeléket rizslisztes rántással csináltam eddig meg kicsi tejföl.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Málnus is azt eszi amit mi, annyira rossz evő továbbra is, hogy nem is lenne értelme külön főzni, úgy is csaka kutya enné meg. A püréset már egyáltalán nem fogadja el, inkább abból csipeget, amit mi eszünk, bár most hogy beteg, semmit nem eszik.

Julcsi, örülök, hogy jobban vagytok, nem is tudtam, hogy Boniék is elkapták :( Biztos akkor még úton voltunk ímikor írta.
Binyekékkel beszéltem ma, Maja nem ebben a vírusban van, ma is 40 fokos láza volt, délutános volt a doki, így nem tudom mi a fejlemény azóta, de pocsékul vannak szegények, Marci már nem lázas, de Maja kettejük helyett is :(

Dia: a talihoz már csak annyit, hogy ha ide meghívom hozzánk azokat, akik a közelben laknak, akkor többen szoktunk lenni! Ettől függetlenül azt gondolom, hogy így is nagyon jól sikerült, legalábbis mi jól éreztük magunkat, és mindenkinek nagyon örültem, aki végül eljött, természetesen ha beteg lett volna Málnus akkor mi is kihagyjuk....tudnám még ragozni a dolgot, de nem akarom.

Mecsi, fel a fejjel! Nem is sejted mi lehet az oka a rossz közérzetednek?

Boni, ha majd erre jársz segytenél nekem egy kicsit. Megnéztem a Librin azt a könyvet amit említettél, de több féle van, és így a net-en nem derül ki, hogy melyik amit említettél, és nagyon szeretném megvenni...belinkelnéd?

Málnus továbbra is hisztis ezerrel, semmi sehogy nem jó, bár ő is aludt egy nagyot délelőtt, de ugyanolyan nyafisan kelt. Valószínüleg még elrontja valami a közérzetét, annak ellenére, hogy látszólag semmi baja sincs már.

mennem is kell...

Szilvi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sziszka78 2009.09.03 15:29-kor.

<
sziszka78
Tolna

mecsi: ez a turi így bálabontáskor elég durva volt....nem kellett volna Csabit elvinnem, de végülis elég jól bírta :)
árakban meg azért vannak ennél olcsóbb turik is szerintem, mondjuk a minőség az jó itt, az biztos.
jövő héten akkor nem lesztek itthon, ugye?

kuki: nekünk egyszer pár hónapja a dokinéni jól hátrahúzta, én megijedtem, de gyerkőc nem mutatta, hogy fájt volna neki. azóta szépen hátra lehet húzni, mondjuk én nem szoktam sokszor húzogatni, csak néha.
De én is úgy tudom, hogy 2 éves korig nem kell nagyon húzogatni. De ezekszerint dokija válogatja, hogy mikor kezdik.

én nem adok Csabinak tápszert, de már nem is szopizik. csak tejpépet kap vacsira, meg délután joghurtot. De akkor megkérdezem a védőnőt, hogy kell-e ennél több tejtermék neki. De emlékeim szerint a mi dokinénink nagyon tápszer és tejpép ellenes, és ős már 6 hónaposan azt mondta Csabinak, hogy egyen vacsira főzeléket. szóval nem tudom....

Csabi is már mindent eszik amúgy amit mi, és csak villával töröm össze neki, de már eláég régóta. Neki nincs baja a darabossal. :)

Beteg babóknak gyógyulást, és a szülőknek is!!! :!: :!:

yuyu: Te is újra vűrandós vagy? Erről lemaradtam!! De jó, gratulálok :)
lei

egyébként Csabi is napok óta iszonyat hisztis és nyűgös. Nagyon anyás már megint, vagy még mindig, nem tudom eldönteni....néha nagyon idegőrlő, ahogy lóg rajtam mint egy kismajom, és üvölt, ha lerakom. :cry: apja is kikészül ettől esténként, mikor hazajön. nem érti, hogy mi van a gyerekkel, de megmondom őszintén, én sem tudom....pedig nem is beteg.
lei

Sziasztok!

Sok kis betegnek jobbulást, szegénykék!

Sziszka! Én is úgy látom a képeken, hogy aki ott tudott lenni az legalább jól érezte magát. Fel a fejjel!

Mecsi! Szerintem beszélj a pároddal, lehet, hogy a viszonyotok miatt vagy ilyen depis. Nálunk is hasonlóan indult és mostmár lehet, hogy visszafordíthatatlan a helyzet. Ezért is nem írok mostanában sűrűn, nem szeretek erről beszélni.

Lányok akik még szoptatnak! Ha éjjel megébred a baba kap még cicit? Néha úgy érzem Vikinek már nem lenne szüksége rá és ha leszoktatnám aludna végig, de így még 1x-2x fent van, de pár perc és már alszik is tovább. Tápszeren is gondolkodom, mert szerintem szinte már alig van tejem.

Andi

KépKép
jazmin2005

Sziszka , próbáld nem rosszul érezni magad a tali miatt és megérteni hogy tök rossz nekünk is hogy nem tudtunk ott lenni. Te megtettél mindent, akik ott voltak élvezték, akik meg nem azok bánhatják és elhiheted bánjuk is!

Amúgy a közérzetem tudom miért rossz! Bezártság , no segítség, nincs 5percem egyedül lenni és visszajött a pánikbetegségem ezért sem megyek egyedül sehova, plussz az urammal se voltunk mostanság a toppon de ez már javulófélben van.
Mindenhova meg nem mehetek gyalog! Majd ha anyóséktól hazajöttünk elmegyek ide oda ha az uram időben hazaérne néha.
Hiányoznak a barátaim, de az fájóbb hogy sokan meg se keresnek. Egy ideig kerestem őket aztán feladtam. Ha ők nem akkor én sem. Talán ilyenkor derül ki kik maradnak meg melletted! Ez meg nekem szívügyem sajnos.
Ilyenkor jó hogy van a topik :)

Sziszka mekkora már a kutyusotok ? Málnussal kijönnek? nem akarja agyon nyomkodni?

Lei én megmondtam!! :lol: :lol: :P én egyszer voltam ilyen szerdán azóta sose.

Na de nem sopánkodom, megyek pakolni szombat reggel indulunk. De majd lent is igyekszem gép elé kerülni hogy ne maradjak le!!!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Andi, és ha csak vizet adnál Vikinek?

Lei, hát erről lemaradtál :wink: Köszi!

Sziszka, Boni sms-t írt csak, de azt hittem Ti is megkaptátok... Sajnos ők is elkapták, még a nagyszülőket is megfertőzték...

Mecsi, nem vagy terhes? ;-) Na jó, vicc volt, de remélem semmi komoly, és hamar jobb lesz a hangulatod :)

Eni megint alszik, nem tudom, mi van ma :shock: :)

Sziszka, mi jól éreztük magunkat, mégegyszer köszi mindent, és ne bánkódj emiatt... mondjuk az időjárást jól kifogtuk, de azt nem lehet tervezni sajnos :( Azért kicsit többen voltunk, mint a helyi talikon, szerintem, vagy valamiről lemaradtam? :wink: Fel a fejjel :!: :wink: :D

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?