A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

katka, most olvastam végig a hsz-eid!

Zazzy és nemlajos is a szívemből szólt! Profi anya vagy, én pl. gyakran regélek rólad ismerősöknek, hogy van a fórumon egy csaj, hát, az hihettelen, mennyi energiája van,. milyen pozitiv, milyen letisztult, egyenes stbstb.!!!!!!
anna**

húúú, újra laptető!
anna**

Szép napot!

Zazzy,
ugye nem bántottalak meg, h "lehülyéztem" a tükörparát? Most visszaolvastam, és hát elég bántóan hangzik, amit írtam (legalábbis belehallható)... Nem annak szántam. De egyetértek Beával, az ilyen babonák jó kis önbeteljestő kütyüként működnek. Ezeket meg se halld inkább! :)
Miért nem lesz kistesó? Ha nem indiszkrét a kérdés...

Katka, híjja, most légy okos... És bár nagyon nehéz a patchwork-család (tetszik ez a kifejezés), de szerintem még mindig jobb, mint egyedül megbírkózni sok dologgal, mégha ez újabb és újabb problémákat generál is. Sajnálom, hogy veszekedések vannak. Idegörlő lehet ez a topogás Dani ügyében. De ha az anyuja ennyire nem együttműködő, akkor nem nagyon lesz itt változás - szerintem. Mindegy, hogy hova költöztök...
Egyébként mesélted, hogy gondolkodtál a költözésen Danitól függetlenül is. Hogy ne kelljen a lányokat majd hozni-vinni a városba minden program miatt. Hogy közel legyen jó iskola. Stb.
Bár nyilván nem mindegy, hogy mikor történik ez meg.
Ja, és ne ostorozd magadat az anyai szerepedben szerintem sem. Á, nem vagy maximalista egyáltalán! :D tessék lazulni kicsit! :D Könnyű mondani, mi? Menjünk Bakonybélre lazulni!
Ja, én is felajánlom, amit Vica. Szívesen keresgélek, foglalok szállást, sőt ezt már Csibb el is kezdte, csak nem lenne szerencsés párhuzamosan "dolgozni" ezzel. Szóval kérünk egy hivatalos "átengedem a szervezés gyeplőjét" mondást :)

Anna, szerintem nyugodtan írj PavliKatának, hogy fix kapucnisat szeretnél, ha azt szeretnél. Nagyon kedves csaj, és neki olyan mindegy hogyan készíti el... és gyönyörű anyagai vannak!

Tegnap voltam bent a melóhelyen, jól esett...

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Ja, Gyöngyi, köszi a vonalzó dicsit, tök vidámak vannak ezen az oldalon (is).
És boldog feledik évet Viktornak és Nicónak! És akinek még nem kívántam :oops: Máténak, Petinek...
Na, most már elkezdem a napot itthon is!
erpé

erpé. nem variálok, mert már anyagot is változtattam egyszer, szóval, majd vigyázok rá!

Köszi a jókivánságokat!

Hát, igen, épp most nyomtatom a babólistát, pont a szülinapok miatt.

Igen, minden félévesnek boldog felediket!!!
anna**

Húúúú! Igen a kirándulás.... Már tegnap akartam írni.... Hogy én most nagyon be vagyok havazva, ezért köszönettel elfogadom, ha átválallja valaki a szállás keresést. Szerintem én most 2 hétig nem igen érek rá. Utána meg indul a munka....

Anna: Neked akartam írni, hogy közös kirándulás persze, hogy lehet. Majd mondom Petiapunak is. Sőt megkérdezhetjük a többieket is, lehet, hogy van, aki szívesen csatlakozna.... ;)

Ja és nekem is megvan álmaim mei-tai-ja, amire Petiapu is rábólintott. Remélem tényleg kényelmes lesz és Peti is szeretni foga.... :roll:

Katka

katka22

köszi a szülinapi jókívánságokat :D és hasonló boldogot kívánok Viktorbabának is :D

még annyira szerettem volna reagálni, azt hiszem Csibb Te írtad, hogy itt nyugaton az a divat hogy a mama nagyon hamar megy vissza dolgozni. igen sajnos ez a divat itt :( a baba 1 éves koráig kapnak pénzt (ok hogy a teljes fizetésüket ami nem kevés és ha jól beosztják tovább is maradhatnának itthon, viszont akkor tuti nem lenne hová visszamenniük dolgozni, mert itt ugye 1 év jár...:?)amivel én egyáltalán nem értek egyet. viszont azzal sem hogy valaki még az 5-6 éves gyerekkel is otthon van. én a 2 éves korig való otthonlét mellett vagyok, tovább szerintem nem tesz jót sem a mamának sem a babának. a gyereknek is kell szocializálódni, barátkozni a korabeliekkel. kövezzetek meg ha nem értetek egyet, de én így gondolom.

Katka: fel a fejjel! a többiek már mindent leírtak, igazából én csak csodálkoztam mikor olvastam a kissé elkeseredett hsz-eidet. Tőled nem ezt szoktam meg. El sem tudtam volna képzelni hogy Te ilyet is tudsz... megértem az elkeseredésed, de Peti tudja, érzi hogy imádod, szereted, és amennyi időt tudsz vele és a lányokkal fogsz tölteni. a Dani-s téma meg majdcsak megoldódik már.... lehet látni ennek a válópernek a végét már??? akkor talán könnyebb lenne döntést hozni költözés témában is...

KépKép
KépKép
adryn

Viktornak és Niconak boldog félévet!!!
Egy kép Mátéról:
Kép

Kép

Kép
rszg

Rszg, hogy Máté micsoda nagyfiús :D

Katka, fel a fejjel, ismételni nem akarok senkit, de egyetértek az előttem szólókkal :wink:

Mei-tai: Tegnap abban vittem Nimródot az oviba menet, hát úgy néztek rám mint egy marslakóra :lol:

Ma megyünk bútort nézni, mert kellene egy új ülőgarnitúra a nappaliba amin tudunk aludni, mert a mostani nem alkalmas rá. Nemsokára ki kellene költöznünk a Nimród mellől, bár hajnalban még mindig felébred enni és magam mellé teszem, de remélem hogy néhány héten belül azért már átalussza az éjszakát. Szerintem nem is éhes csak engem akar :D azt hiszem a kihúzható kanapét meghagyjuk egy darabig mellette hátha szükség lesz rá éjszaka.

A mai hajnalunk katasztrófális volt. Nimród kelt olyan 4 körül, szépen visszaaludtunk, aztán Bulcsú fél 6 és 6 körül kétszer, ő is visszaaludt, aztán jött Panna 6-kor hogy pisilni és kakilni kell, aztán meg hogy keressem meg a hercegnős mesekönyvét, mert hogy ő olvassa wc-zés közben, hát kissé kiakadtam :evil: aztán jött a párom és felváltott. Engem néha nagyon megvisel hogy állandóan fel kell kelnem hajnalban, mert hiába is alszok vissza, valahogy nem ugyanaz mintha végig aludnám. Ráadásul későn fekszem le minden este, ami mondjuk részben az én hibám is :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

katka sajnálom ezt a depis időszakodat.. még soha sem "láttalak" ilyennek . tényleg olyan kiegyensúlyozottnak tűnt az életed mindig csak a jó dolgokról beszéltél.de jó az ha kiadod egy kicsit magadból.

rszg milyen nagy lett máté!! és mennyit változott az arca is :):) nagyon édes

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

ja és elfelejtettem niconak és viktornak boldog feledik szülinapot :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Katka: éni s csak ismételni tudnám az előttem szólókat, de nem teszem, csak jelzem, hogy szuper anyuka vagy!!!! Nekem is muszáj volt visszamenni dolgozni tavaly nyáron, ezért Levi 20 hónaposan bölcsibe került. Én nem pár órára kellett magára hagynom, hanem egész napra. De annyira megszerette és az is számított, hogy anyagilag rögtön jobban voltunk, amit ugyan még ilyen picikén nem fog fel, csak azt érzékelte, hogy "mindenre" jut.

Szerintem egyébként ideális 18-20 hónapos korban kezdeni a bölcsit, ahogy erpé is írta, akkor még nincs dackorszak, hiszti és könnyebben megszokják az új társaságot és kell is nekik az azonos korú társaság. Annyira másképp játszanak egymással :)

Én most nagyon tartottam attól, hogy Levi nem fogja élvezni már a bölcsit, mert a barátai, már nem mennek. Ők már betöltötték a 3-at és már oviba járnak. 4en maradtak mindössze és jönnek az újak beszokni. Van egy új kislány, aki már többször megharapta Levit a kezén és egy kislánynak az arcába harapott.
Mondtam a páromnak, hogy szóljon a gondozónőknek, hogy beszéljenek anyukával, mert ha én beszélek anyukával azt nem teszi zsebre. Ha még egyszer megharapja Levit kiverem a kiscsaj fogait, vagy én harapom meg, vagy ráuszítom Levit, vagy az összeset kombinálva :twisted: Ráadásul mondták a gondozónők, hogy ok nélkül harapdál, nem védekezésből.

Boldog felediket Nico és Vico babának :)

Csajok én olyan xarul vagyok. Be van dugulva az orrom, és most éjjel jöttem rá, hogy attól van klausztrofóbiás rohamom, hogy nem kapok rendesen levegőt. Ma éjjel is volt egy lightos, ami utoljára a terhesség alatt volt.

Erpé: Samu jól érezte magát az oviban?

Kép

Kép
gabka77

nekünk jövő szeptemberbe kell beiratni hogy márciusba mehessen bölcsibe.sajnos mi sem tehetjük meg hogy három évig itthon maradok vele, mert akkor sehogy sem jövünk ki anyagilag.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Adryn: Dánia akkor még egész jó ezzel az 1 évvel.... Nyugatabbra még rosszabb.

Igen, én is tudok depis lenni és nagyon sok gond van az életemben.... De befejezem a depit, mert alkotni kell a lányaimmal. Az apukájuk szülinapjára teszünk össze egy albumot, amihez a lányok rajzolnak háttérképeket, ami tartalmazza exem, mind a 40 évet, persze úgy hogy rólam nincs egy kép sem.... Iszonyat mennyiséget töltöttem képvadászattal, de alakul. Szombatra készen kell lennünk....

Gabka: Tombol a parlagfű. Nálunk Petiapunál ez elérte azt a szintet, hogy tegnap kapott szteroidos injekciót így legalább 1 hónapig tünetmentes lesz (elvileg). Nem vagy te allergiás?
Pánikrohamot sajnálom. Nagyon rossz lehet.... :(

Zazzy: Olyan jó anyuka vagy és miért nem lesz Larának kistesója? :oops:

Rszg: Máté nagyon nagyfiús ezen a képen. Hogy nőnek már!

Nico és Viktor babáknak boldog feledik szülinapot! :P Azért nem semmi.... Nem is volt rég, hogy terhesen nyüglődtünk és szülésindító praktikákat próbálgattunk.... :shock: Most meg már fél évesek sokan és mindjárt a többiek is....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.09.02 10:58-kor.

Katka

katka22

[quote="katka22"][ írta:katka22b]Adryn: Dánia akkor még egész jó ezzel az 1 évvel.... Nyugatabbra még rosszabb.

Igen, én is tudok depis lenni és nagyon sok gond van az életemben.... De befejezem a depit, mert alkotni kell a lányaimmal. Az apukájuk szülinapjára teszünk össze egy albumot, amihez a lányok rajzolnak háttérképeket, ami tartalmazza exem, mind a 40 évet, persze úgy hogy rólam nincs egy kép sem.... Iszonyat mennyiséget töltöttem képvadászattal, de alakul. Szombatra készen kell lennünk....

Gabka: Tombol a parlagfű. Nálunk Petiapunál ez elérte azt a szintet, hogy tegnap kapott szteroidos injekciót így legalább 1 hónapig tünetmentes lesz (elvileg). Nem vagy te allergiás?
Pánikrohamot sajnálom. Nagyon rossz lehet.... :(

Zazzy: Olyan jó anyuka vagy és miért nem lesz Larának kistesója? :oops:

Rszg: Máté nagyon nagyfiús ezen a képen. Hogy nőnek már!

Nico és Viktor babáknak boldog feledik szülinapot! :P Azért nem semmi.... Nem is volt rég, hogy terhesen nyüglődtünk és szülésindító praktikákat próbálgattunk.... :shock: Most meg már fél évesek sokan és mindjárt a többiek is....

Katka

katka22

Ajjaj! Javítani akartam az injekció szót.... Vajon most ezt miért csinálta? :shock: bocsi a duplázásért....

Katka

katka22

Csajok, nálunk a gyeplő kirándulás ügyben :)
Akkor kik is jönnének Bakonyba kirándulni? Csibbék, Vicáék, Katkáék, Masuték, mi. Még valakik?
Ki keresse a szállást? Egyelőre 5 családnak. Vica, Csibb, én? Amit Csibb először belinkelt, az jól hangzik, ott talán elférünk ennyien. Ha jól vettem ki, a többiben nincs ennyi férőhely.

Gabka, Samu jól érezte magát tegnap! Nagyon. Ma már ebéd utánig marad. Mindjárt indulok is érte.

erpé

ovi-bölcsi-elválasztás: én csak annyiban vitatkoznék, hogy ez megint csak gyerek függő. Lilin mostanában látom a függetlenedés jeleit, szóval neki egy bölcsi két évesen kész katasztrófa lett volna lelki értelemben... most már talán be tudna illeszkedni

mikor lenne ez a Bakony? és milyen típusú szállással?

Kép

Kép
pgyöngyi

boldog hófordulót az aprónépnek(én is márc 2 :) ) :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Ma voltunk méreckedni, pont 8 kiló és 70 centi a lányzóm,viszont még mindig nem nagyon ügyeskedik mozgás terén. Volt a váróban egy kisfiú is (10 nappal fiatalabb Esztinél) és négykézlábra tolta magát.Így néztem :shock:

Kép

Kép
pgyöngyi

találtam egy jó kis oldalt. itt vannak szállások és a látnivalók, túralehetőségek is fent vannak.
http://www.bakonyszallas.hu/

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Gyöngyi okt.3-4 i hétvégét beszéltük, az volt jó többeknek ha jól emlékszem

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

na csajok én sem leszek már hülyébb.....
lehet sajnálni Nico-t :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép anyám megbolondult...... :D

KépKép
KépKép
adryn

Katka!
Mikor Daniról írsz,mindig eszembe jut elmélázni a saját helyzetünkön.Talán nekünk annyival jobb,hogy ugye anyukával nincs kapcsolat egyáltalán,mondhatni "kerek" az életünk,viszont nem egyszerű,nagyon nem.A nevelés kész katasztrófa(nem is egyforma elveket vallunk,ha tényleg anyjaként kezelem az a baj,ha nem,akkor meg az)és a tetejébe rengeteg probléma van vele :? gyakorlatilag el sem kezdődött az iskola szinte,de már cirkusz volt ma délután :? Annyira unom.És sajnos annyiszor megfordul a fejemben,hogy milyen jó lenne,ha csak hárman lennénk :oops: Emiatt aztán persze jó kis lelkiismeretfurdalásom van :roll:
És nagyon fáj,hogy ez az egyik ok,amiért nem lesz kistesó.Márminthogy ugye így is 2 van,őket sem lesz egyszerű felnevelni(fene se tudja,hogy a 10 év korkülönbség jó-e vagy nem)a férjem meg annyira "félős"vagy nem is tudom,hogy írjam,de ő szinte mindig az anyagiakra hivatkozik.És persze,van is benne igazság,ész nélkül nem lehet gyereket vállalni,és én tudom,(persze biztos változna azért 2-3 után a véleményem :D )hogy az 5.után is akarnék méééééééééééééééééééééééég,és úgysem lehetne.Tehát előbb-utóbb meg kell barátkozni a gondolattal,hogy ennyi és nincs több :roll: És úgy tűnik,most van itt az idő,de nekem egyelőre ez még fáj :( már most irigykedve nézek minden pocakot :? A férjem most hamarjában semmiképpen nem akar,én meg nagyobb korkülönbséggel nem.Szóval ez van.

Kép
Kép
zazzy

Ja!És Lilla,azt hiszm,te kédezted,nem a pco miatt!Lara is úgy sikerült már(igaz,másfél évet vártunk rá)és ha belegondolok,hogy már másodjára fog megjönni(legalábbis gyanús a helyzet megint :evil: )5 hónap alatt(és mindez úgy,hogy Lara 8-9szer szopizik)ez kifejezetten jó pcos lévén.(persze most jobban díjaznám,ha nem lenne,pláne,hogy nem hajtunk kistesóra) Annakidején évente 2-3 szor volt :?

Kép
Kép
zazzy

Zazzy
azért erre még ne vegyél mérget! :wink: valami azt súgja, hogy még fogjátok ezt másképp is gondolni... :roll:

Adryn
:lol: :lol: :lol: na te meg szerintem leszel még hülyébb is!!! :wink:
nagyon csini a kis szívtipró!!! :D
boldog felediket neki!

Anna
engem nem zavart volna, hogy ugyanolyan! :wink: viszont először én is azt akartam, amit most megrendeltél, csak utána láttam meg ezt az anyagot, és akkor én is változtattam. :lol: :wink:
Viktornak is boldog felediket!

nyugat: én Fr.o-ról tudom, hogy 4 hónap... az azért nagyon durva...

Rszg
Máté tényleg nagyon nagyfiús! és jó színe van! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Máténak végül dugtam egy kúpot reggel, és negyed óra múlva jött is a cucc. nem volt olyan büdi...
ma barack-almát turmixoltam neki össze, és úgy falta, hogy csak na! jó nagy adagot megevett!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Boldog hófordulót Niconak
Egyetértek Adryn, a gyereknek is szocializálódni kell bizonyos kor után, sok gyerek van a családban, környezetemben és ahogy észreveszem 2 éves kor körül már! igénylik más gyerekek társaságát.

Katka, nehogy már te költözz!!! amúgy osztom Erpével, még mindig jobb patchwork család, mint tök egyedül, én már csak tudom.

Rszg, hogy ez a Máté mekkora nagyfiú!

Rólunk, nagyon szar napom van, Maja elkezdett ilyen csukló hangot kiadni, aztán rájöttem hogy nem az, levegővétel hiba, sípolás :twisted: :twisted: (kúpnál is szokott ilyen lenni, csak ez hosszabb és hangosabb volt, mentőt akartam hívni, kiment az erőm kurvára megijedtem, anyukám ott volt pont és mondta, hogy nyugodjak meg biztos a nagy erőlködéstől, nekem is volt ilyen, mert hörkurutus voltam és amikor székrekedésem volt csecsemőkoromban....bla..bla... kicsit megnyugodtam, de rögtön eszembe jutott az oxigénhiányos születés, az összes xarjával(már bocsi)meg Maja 2 havonti furcsaságai, de kinövi!!! ez nyugtat! ki kell nőnie!!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hű, bea, ez nagyon ijesztően hangzik, remélem, minden rendben lesz!!! :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Viktornak és Niconak boldog felediket!!!

Gyöngyi
, jól értem, hogy Te is most vagy x+fél éves? :D Akkor Neked is! :D

rszg: Máté baba tényleg olyan nagyfiús, ő is sokat nyúlhatott, teljesen elmúlt a kisbabaság róla is :shock: :D

katka, csak olvaslak, és nem tudok mit mondani (és tudom, nem is várod). Iszonyatos lehet egy párkapcsolatban folyton a múlton, a múltért, a múlt miatt küszködni :shock:

zazzy: elszomorít, amit írsz :( Ez olyan igazságtalan. Én sajnos nem vagyok ilyen nyugodt, én biztos megmondanám a páromnak, hogy Neked is kettő van, vazze, akkor szülök másnak (nem a problémamegoldó képességeimről vagyok híres 8) :roll: )

gabka: én is allergiás vagyok, és minden évben elfelejtem, hogy tavaly is ez volt.
Emlékszem ( :lol: :lol: :lol: ), huszonéves korom előttig, mikoris kiderült, hogy allergiás vagyok, minden szeptember elején taknyom-nyálam egybefolyt, én meg mentem a dokihoz, rögtön a suli elején, hiányozni.
Vajon hány antibigyót szedtem be tök feleslegesen... :?: :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka, Nemlajos: tök sokmindenre vagyok allergiás (házipor, cicaször, sőt állítólag tej, tojás, sajt és csokoládéra is allergiás vagyok. Az első kettőtől valóban fulladok, de ami most van, az szimpla takonykór. Vagy Levitől kaptam el, vagy a hétvégi medencézés tett be. Torokfájással kezdődött és most taknyi vagyok. De már javulok :)

Meg volt az oviban a szülői, hát csak kapkodtam a fejem, hogy mennyi mindent kell beszerezni és befizteni, de ugyanakkor nagyon várom, hogy Levi is mehessen már :) kíváncsi vagyok mit fog szólni. Ja és dob lett a jele :)

Kép

Kép
gabka77

Na ma én is aktiv voltam. Itt vagyunk anyukáméknál, és eltettünk 1 kg sóskát télre, meg 20 kg őszibarackot! Fele leturmixolva, dobozokba, fele cikkelyekre vágva bezacskózva. :)
Úgyhogy lesz Annának télre is barack!

Ja Niconak és Viktornak boldog félszülinapot!

Adryn!

Nicos kép szupi! Te se leszel már lököttebb! Már csak tortát kellett volna sütnöd! :lol:
Vendég

Jövök pár képpel, hogy ne csak depizzek. A lányok elkezdtek lovagolni tanulni kedden. Dobok néhány képet róla. Sajnos gyengék lettek a képek, mert telefonnal csináltam... De érdemes megnézni az oktatási technikát.... ;)
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép
Tehuti: Utolsó képet szopi közben készítettem. ;) 8)

Katka

katka22

lovagolni tanulni???
Bakker, azt hittem ÜLNI rajta, nem ugrálni!!! :shock: :shock: :shock:
:lol:

(én meg bealudtam a 6 órai szopi közben, hazajött a Zuram, én meg azt se hittem, hogy mit keresek reggel pizsama nélkül az ágyban, vagy most mi van :roll: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok!

jöttem erősíteni az esti szekciót!

Katka, lovaglós torna! (ennek van egy speckó neve...hmm nem jut eszembe most) nagyon bátor a kisebbik lányod!! Ugye ő van a képeken?

Adry, ez a kép zseniális, eszembe jutott, hogy le sem fényképeztük Viktort ma és már alszik, nah majd egy kicsit csalok, és reggel csinálunk néhány képet! Nico nagyon csini, nekünk is kell vmi hasonló hacuka 12-én keresztelő.

gabka, ez a Nico és Vico tetszett nagyon :-)

De jó Csibb, akkor picit hasonlít az ízlésünk, majd küldök róla képek, ha kész lesz. Alig várom! Arról nem írtál, hogy szereted-e? Kényelmes? praktikus?

Mindenkinek nagyon köszi a gratulákat!!!!!
anna**

Anna: Ez csak sima lovasoktatás.... Tanulnak ügetni meg mindent, de az ügetések között tornáztatják őket a lovon, hogy szokják a ritmust, meg az egyensúlyt, meg ilyenek. Ágica van a képeken, csak az utolsó van Zsófiról.... ;)
Egyébként van lovastorna is. Ott vágtázó lovakkal dolgoznak....

Adryn: Nico nagyon vagány! 8) Nekem tetszik, hogy beöltöztetted...., szerintem egy aranyos ötlet....
Ja és valld be, hogy megijedtél, hogy majd jövök Peti mellényes képével és lenyúljuk az összes jó nőt! :D :D :D De nekünk nincs ilyen tuti nadrágunk, szóval nyertetek! 8)

Katka

katka22

Jut eszembe...Adry, Nico-nak mi az aljegye? Hánykor született? Kiváncsi vagyok!

Gyönyörű gyerek, igazi kis férfi, már most hihetetlen lehengerlő pillantása van!!
anna**

értem katka, hát ennek ellenére is hihetetlen ügyesek, hol van ez a lovassuli?
anna**

Nagyfiúknak Bóóódogot!!!

Nico nagyon pasis abban a ruciban! Vigyázat csajok!!! :lol: 8)

Mátéra, ahogy ránézek vmi megfoghatatlan nyugalom száll meg. Annyira éééédes!!!!

Katka, köszi a fotót!!!! :wink: Na de min szoptattál??? Fatörzs? Kerítés? :lol: :lol: :lol: Depihez nem tudok én sem mást mondani, csak annyit, h rólam is sokan nem hiszik, h ki tudok bukni. Pedig deeeeeeeeeeeeee!!!! :roll: :) Huu, lányok nagyon ügyik!

Zazzy, néztem másik etetőszéket, az is az a márka, de pár ezerrel drágább. A képen látni, h 5 pontos az öv. Most nagyon szemezek vele, sztem írok nekik, h mi a dörgés, nem átvágás-e ez is. :evil: :twisted:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

tehuti, ez teljesen igaz, Máté a kis zen buddhista :)
anna**

Szép estét!
De jó képek!
Máté hihetetlen módon hasonlít az apjára :)
Nicofotó :D
Katkalányok nagyon ügyesek!

Gyöngyi, ahogy Vica írta, okt 3-4 a kitűzött dátum, és egyelőre szálláskeresés van. Gyertek! Vica, majd megnézem a linket.
És egyetértek veled Gyöngyi, nagyon sok múlik a gyerek személyiségén azzal kapcsolatban, hogy mikortól élvezi a kortársak társaságát. Van egy kedves ismerősöm, aki két éves kora körül szerette volna bölcsibe adni a kisfiát (Samuval egykorú). Kész katasztrófa volt a kísérlet... Végül maradt még otthon.

Hát igen, sok más (tőlünk Nyugatra fekvő) országban nem lehet ennyi ideig otthon maradni a babókkal. És a bölcsi is súlyos összegekbe kerül, és hát van a bébiszitter... A volt szocialista országokban azért ezen a téren jobban állunk. Egy barátnőm Brüsszelben dolgozik, ott is néhány hónapot lehet csak maradni otthon (nem emlékszem, h 3 vagy 6 hó), és mesélte, hogy hozzák a bébiszitterek 3-4 óránként szopizni a babákat a munkahelyhez.

Tényleg nagyon súlyos a lista, amit be kell szerezni az oviba. Én is csak lestem...

erpé

mi van azon a listán? nekünk szinte semmi. csak ilyen tisztaságcsomagos dolgok. wc papír, törlőkendő, pzs, szalvéta, szappan. ennyi

Anna
igen, nagyon szeretem. szerintem kényelmesebb a kendőnél (bár nekem nem olyan profi van, egy csaj varta, és nem rugalmas anyagból, és rövid...), Máténak is jobban bejött, mint a kendő. és ebben észre sem veszem, hogy már 2 órája rajtam van. szóval imádom!!! :D
jó, várom a képet róla! :wink:

Katka
sellő lányaid a lovon is megállják a helyüket! 8)

Bea
sajnálom, hogy így megijedtél, remélem, semmi baja Majának!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

[quote]T írta:ényleg nagyon súlyos a lista, amit be kell szerezni az oviba. Én is csak lestem...

Na igen és nálunk ingyenes az óvoda és az oktatás.... Nálunk ez a szeptember eleje kisebb anyagi csőd. 1 gyerek suliban, 2 oviban, Petihez meg hamarosan jön a babysitter....

Anna: Most Sóskútra (negyed óra) hordom őket. Egyenlőre nagyon lelkesek. Ha tényleg beleszeretnek, akkor én is kénytelen leszek megtanulni lovagolni. :D Bár lehet, hogy alattam összeroskad a ló... :lol: Viszont nagyon el tudom képzelni a vasárnap délelőtti családi lovaglásokat! 8)

Tehuti: Most csak egy sima padon szoptattam, de közben próbáltam megakadályozni, hogy Ágica megfogja az árammal turbózott kerítést és még fényképeztem is..... :roll:
Szürke hétköznapok.... 8)

Katka

katka22

mi holnap kezdjük az ovit! drukkoljatok! ma kicsit elkezdtem izgulni, mert Fanninak elég hisztis napja volt... szerintem izgul. és du. mondta, hogy nem akar ott aludni... :? úgyhogy lehet, hogy most 2 napig nem alszik ott, aztán majd hétfőtől kezdi rendesen.

szocializálódás: én valahol azt olvastam, hogy igen, 2 éves kortól persze, hogy igényli a gyerektársaságot, de még úgy, hogy az anyja is ott van mellette.
igen, azért nekünk nagy szerencsénk van, hogy ez a rendszer, hogy ennyit itthon lehetünk a gyerekünkkel... :roll:

ja, és azt írtam, hogy Máté most már nem kúszogat, hanem kúszik?
simán megtesz métereket is egy játékért! 8) :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó reggelt!

Csibb, drukk a mai ovikezdéshez! Ügyes lesz a csaj! :)
Nálunk a tisztasági csomagon felül van az alvócucc (polártakaró, lepedő, kispárna), ez ugye minket Gabkával nem érint, mert kiscsévók egy ideig még nem alszanak ott. És rengeteg kreatív cucc (kézműves ovi, sok mindent kipróbálnak): ceruzák, filcek, zsírkréták, gyurmák (agyagozás előkészítése), ecsetek, rajztábla, fonalak (szővéshez), mindenféle maradék anyagok (bábkészítéshez), kartonok, lapok, stb...
Szóval be kell cuppanom egy papírboltba és felvásárolni :)

Megyek is, indítom a napot. csak a kávém mellett ültem ide.
É

erpé

jaaa, értem. ez tényleg sok... szerintem nálunk majd év közben kell vinni ilyeneket, mikor épp csinálják, de nem volt róla szó. csak utaltak rá, hogy sok mindent csak szülői támogatással tudnak csinálni.

miért nem alszanak ott? fél napra vették csak fel őket?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Fanni elindult az oviba!!! jaj, úgy izgulok!!! kedden a bölcsisek, nagyobbak kezdtek. ma reggel már megint ott akar aludni. én mondtam neki, hogy ma meg holnap még nem kell, úgyhogy ha meggondolja magát, csak szóljon, és megyek érte. két copfot kért reggel, és vidáman dobálta a kis kezével a puszikat nekem a kocsi felé menet, úgy hogy hátra sem nézett... nagyon laza volt. mondtam is neki, erre azt válaszolta, hogy te meg könnyűű!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

jó reggelt

ritka xar éjszakánk volt, tegnap hazaért Mic is, de hagyom aludni mert 2 hétig éjszakás volt és tegnapelőtt délután 4-től tegnap este 10-ig nem aludt az utazás és a munka miatt. mondjuk éjszaka sem sokat a kis gangsterünk miatt, úgyhogy most ő pótol... aztán délután majd én egy kicsit.

Bea: remélem nem lesz semmi baja Majának, dokit hívtad?

Csibb: Fanninak jó ovikezdést!! ügyes nagylány ő, hamar talál majd barátokat és nagyon jól fogja érezni magát! :D és biztos sokat mesél is majd neked utána, ahogy én őt ismerem ;)

Anna: nem tudom mi Nico aszcendense, horoszkóptudósok tudtok segíteni? éjjel 2 óra 22 perckor született.

Katka: szuperek a lovaglásos képek :D én is tanultam lovagolni, de nekem azért felállni nem kellett rajta.. csak ráfeküdni, menet közben megfordulni háttal a lónak aztán vissza. na de gondolom ahány suli annyi módszer.

ááááááááááááááááááááá nyűgi van.. megyek :?

KépKép
KépKép
adryn

katka:Nagyon ügyesek a lányok, és milyen bátrak :D Páty nem tetszett, vagy Sóskút közelebb van? Az egyik ismerősöm is volt Sóskúton, de nekik valami miatt nem jött be a hely....nem részletezte (mondjuk egy gerincvédőt még rárakhattak volna a lányokra). Mi ma megyünk 2 hét kihagyás után. Kiváncsi vagyok Lili mit produkál :roll:
Mikor kezded a melót?

És megnyitom a katasztrófatúristák előtt a házat Eszti alvása miatt asszem :evil:

Kép

Kép
pgyöngyi

na adryn látom alvótársak vagyunk :evil:

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?