A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Na ma este,éjjel ki fog szülni???

Vicger:nagyon eltűntél.Csak nem????? :D
Vendég

Móka
A kesztyűvel nekem az a bajom, hogy egy nagyon fontos érzékelést kapcsolunk ki vele... nem tud tapintani...nem tud anyába kapaszkodni... :cry:
Vendég

[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76tya ég ,én lettem a laptetős,ma még ne ,majd szombaton!!!! Kép

Mi baj lenne ha ma szülnél?
Vendég

Süti,hétfőn simán meg tudlak majd látogatni,szóval felőlem szülhetsz hétvégén. :wink: REggel fél 8-tól sztem 11-ig bent leszek a kórházban.

Kép
v.andi

Sziasztok!

Hát igen, jó sokáig nem jelentkeztem. Volt egy hosszú listám, amin a pici születése előtti dolgok voltak, azon dolgoztam, hogy mindennel elkészüljek. (Hát ez éppen hogy csak sikerült)

Vannak híreim:

2009 augusztus 29-én hajnali 6:04-kor megszületett kislányunk, Szabadkai Eleonóra Déva 3280 g-mal, 51 cm-rel és nagy-nagy fekete hajjal.

Ma jöhettünk haza, velünk minden rendben, mindketten jól vagyunk, Norka szépen szopizik, tejem van, mondtam is, kiteszem a "Riska-táblát". Egyenlőre még maradunk Sopronban egy kis ideig.
Most egyenlőre ennyi, Képekkel még lógok, amint tudok, teszek fel.

Üdv mindenkinek! Cicke
cicke

Cicke
Kép
Vendég

Cicke,hatalmas gratula nektek Norka babához.
Gratulálok az egész családnak.Majd remélem kapunk képet is tőletek.

Kép
v.andi

Cicke:De jóóóóó!Nagy-nagy gratula nektek!!!!Sok boldogságot és várjuk a képeket!!!!
Vendég

Kép
Vendég

Mabe:Imola nagyon helyes kiscsajszi.A ruhákban,amiket ráadsz egyszerűen tényleg mint egy kis modell. :D

Süti:én nem emlékszem a babkocsitokra meg a hordozótokra.Tennél fel róla képet még egyszer?Kíváncsi vagyok.

Reggel én is megyek dokihoz 8-ra.Tuti az lesz az első kérdése,hogy leadtam-e azt a 2 kilót amit mondott,de megmondom,hogy NEM.De nem is híztam,tartom a súlyom. :D Lesz UH is,már nagyon rég láttam a kislányomat,mert a legutóbb,mikor voltunk apával,akkor neki mutatta a doki,akkor látta UH-n először.De most már én is akarom látni!!!! :D

Ja, Mabe egy kérdés: nekem baromi magas a koleszterinem (9.7),de azt tudom,hogy ez a babára nem ártalmas.Ezt csak gyógyszerrel lehet levinni majd vagy olyan étrenddel is esetleg?Bár tudom,hogy gyógyszert csak szoptatás után szedhetek majd rá.Illetve,hogy ez mitől lehet,hogy ilyen magas?
Vendég

Cicke!Gratulálunk!!!

Jó éjt mindenkinek!!

Kép
babcika

Gratulálok a ma született bébikhez,és nagyon sok boldogságot!
Ugy látszik tényleng elindultak a babák kifelé,de hogy minden nap duplán?? :D :D

Kép
lipót beatrix

Lányok, segítsetek, légyszi!

Most jöttem a dokimtól, aki kész tények elé állított. Vagy még ma éjjel megrepeszti a burkot és reggelre meglesz Lotti, vagy szülhetek az ügyeletesnél. Ugyanis reggel elutazik 3 hétre. Nem tudom, mit csináljak....Nekem olyan pénzszagú az egész, de ugyanakkor most lógok a levegőben, nem is adott át senkinek. SZERINTETEK??????

Cickének is nagy gratula!!!!!

Kép
arvaerika

Húúú Erika,ez hidegzuhany!!! :shock: :shock: :shock:
Nem tudta előre,hogy holnaptól 3 hétig nem lesz?
Én biztos haragudnék rá,és nem szívesen szülnék az ügyeletesnél,csak egy ilyen bejelentés után olyan rossz szájízű az egész.
Nehezen tudok okosat mondani! :( Ismered akár hírből a többi dokit a kórházban?

Kép
v.andi

Hááát Erika ez nagyon durva.Nekem is pénzszagúnak tűnik,bár ki tudja.Mondjuk az kicsit durva,hogy ennyire kész tények elé állít,főleg,hogy biztos tudta,hogy holnaptól nem lesz.Ezt nem most kellett volna mondania,hanem előbb.

Jó lenne tudni milyen az ügyeletes doki.Bár ezek után lehet én inkább annál szülnék,ilyen hozzáállással a sajátodtól se sokat várhatsz.SZERINTEM!!!
Vendég

[quote="arvaerika"]L írta:arvaerikaányok, segítsetek, légyszi!

Most jöttem a dokimtól, aki kész tények elé állított. Vagy még ma éjjel megrepeszti a burkot és reggelre meglesz Lotti, vagy szülhetek az ügyeletesnél. Ugyanis reggel elutazik 3 hétre. Nem tudom, mit csináljak....Nekem olyan pénzszagú az egész, de ugyanakkor most lógok a levegőben, nem is adott át senkinek. SZERINTETEK??????

Cickének is nagy gratula!!!!!

ÚH, ez aztán a dilemma : én ilyen előzmények után nem tudnék bízni benne ... és inkább az ügyeletes, de nem zavarnék meg egy eddig rendben zajló terhességet egy doki távozása miatt (erre mondogattam mindig: a doki utolsó pillanatban is "kieshet", vel is történhet bármi ... ) ... de így, hogy nem érez felelősséget irántatok (nem hagyott senkire), nem tudnék bízni benne tovább, azt hiszem: én nem indíttatnék ... de ez CSAKIS AZ ÉN véleményem: nagyon nehéz döntés, járd körbe a témát magadban jól ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Szép estét!

Cicke, naaaaaaaaaaagy gratula Nektek!

Erika
, hát ez elég gázos kijelentés volt, igazán mondhatta volna előbb is, DE a lényeg, hogy TE valójában mit szeretnél? Hogy érzed, mit szeretnél jobban? Várni még, h magától induljon el, vagy szeretnél már nagyon babázni. Ha szíved szerint döntesz, úgy lesz a legjobb, ne agyalj ;)

Köldökcsonkhoz a vatta egyáltalán nem jó, mert beleragad a varba, s brrrrrrrrrrrrrrrrrr. A legjobb a fültisztító pálcika. S persze a végén takarni géz lappal.

Én egyben, iszonyat szar napom, napunk volt ma, feszült, ideges, bőgős, aszociális, minden amit el lehet képzelni. Folyamatosan fájok, de nem rendszereződik, néha menni sem tudok, meg kell állnom. Ennyi. Most az apatikus korszakomat élem, nem érdekel mikor megyünk, meddig maradunk, úgy sem én döntöm el, akkor meg mit agyaljak baromságokon.
Ettől függetlenül, rácsodálkoztam, hogy holnap már hidegfrontot mondanak, s péntekre pedig erős hidegfrontot. Azért nem hiszem, hogy kiverném a dilit, ha ebben a két napban szülnék. Egyébként is tököm tele a kórházzal, ahol a portás úgy viselkedik mint az AtyaÚrIsten, s meg akarja nekem mondani, hogy az ambulanciára menjek, vagy kegyeskedik lehívni a dokimat :evil: :evil: :evil: s tele van a nőgyógy had ne mondjam kikkel, hangosak, büdösek, nyüzsögnek, mindenhol ott vannak, mindenhez hozzáfűznek megjegyzést, és jajveszékelnek ha kell ha nem. Szóval elég volt.

És egyébként is éhes vagyok.

vicger

[quote="vicger"]S írta:vicgerzép estét!

Cicke, naaaaaaaaaaagy gratula Nektek!

Erika
, hát ez elég gázos kijelentés volt, igazán mondhatta volna előbb is, DE a lényeg, hogy TE valójában mit szeretnél? Hogy érzed, mit szeretnél jobban? Várni még, h magától induljon el, vagy szeretnél már nagyon babázni. Ha szíved szerint döntesz, úgy lesz a legjobb, ne agyalj ;)

Köldökcsonkhoz a vatta egyáltalán nem jó, mert beleragad a varba, s brrrrrrrrrrrrrrrrrr. A legjobb a fültisztító pálcika. S persze a végén takarni géz lappal.

Én egyben, iszonyat szar napom, napunk volt ma, feszült, ideges, bőgős, aszociális, minden amit el lehet képzelni. Folyamatosan fájok, de nem rendszereződik, néha menni sem tudok, meg kell állnom. Ennyi. Most az apatikus korszakomat élem, nem érdekel mikor megyünk, meddig maradunk, úgy sem én döntöm el, akkor meg mit agyaljak baromságokon.
Ettől függetlenül, rácsodálkoztam, hogy holnap már hidegfrontot mondanak, s péntekre pedig erős hidegfrontot. Azért nem hiszem, hogy kiverném a dilit, ha ebben a két napban szülnék. Egyébként is tököm tele a kórházzal, ahol a portás úgy viselkedik mint az AtyaÚrIsten, s meg akarja nekem mondani, hogy az ambulanciára menjek, vagy kegyeskedik lehívni a dokimat :evil: :evil: :evil: s tele van a nőgyógy had ne mondjam kikkel, hangosak, büdösek, nyüzsögnek, mindenhol ott vannak, mindenhez hozzáfűznek megjegyzést, és jajveszékelnek ha kell ha nem. Szóval elég volt.

És egyébként is éhes vagyok.

Kriszti: simi-simi-simi ... :wink:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Erika:meddig kell döntened?Vagy ha úgy gondolod csak fogod magad és bemész a kórházba,hogy: Helló megjöttem,szülhetünk??

Én még mindig ki vagyok akadva az orvosodon,de Krisztinek is igaza van,ha nagyon babázni szeretnél,akkor hajrá.De ezt úgyis te döntöd el.MI veled vagyunk bármit is teszel!

De ha úgy adódik tessék ám jelentkezni a nagy hírrel!!! :D
Vendég

na mondom,én hogy néha valaki csak úgy titokban megszül!!!!
CICKE,NAGY GRATULA NEKTEK,EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!

Oké,Andi,akkor hétfőn talizunk a kórházba!!! :lol: :lol:

Rita Mátéja besárgult,úgyhogy most szolizik!!!Emiatt lehet hogy holnap helyett csak pénteken mehetnek haza!!!!
Üdvözöl mindenkit!!

Hajpánt,Nem azért mert nem tetszik,csakhogy nem e zavaró a babának????

Lina ,Mabenak van micimackós!!!Nekem csak egy ősrégi babakocsim van,mert az újabbat amit vettünk még nem hoztuk el(de az kék).

Erika,én dokitól megkérdeztem volna hogy ez most komoly,szülés előtt pár nappal vagy órával közli hogy szabira megy???????Hát akkor felőlem inkább kopjon fel az álla,de indíttatni,nem indíttatnám,inkább bemennék a kórházba keresni egy másik dokit.

sutimano76

Kriszti,óóóóóóóóó,te szegény,a kórházi miatt nem irigyellek!!!Ha nem szülsz mikor kell menned?????

sutimano76

Süti:bocsi,akkor ezt félrenéztem. :D Kicsit kómás vagyok már,lehet lassan el is teszem magam.

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Ma nem szült senki????Már úgy megszoktam,hogy napi szinten érkeznek a babók!!!!

sutimano76

Süti: hosszú még az éjszaka ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Süti:még valami.Itt két véglet merült most fel.Van aki teljesen titokban szül (ld.Cicke) és van aki szinte online (ld.Madar). :D :D :D :D

Jaj milyen kis Humor Herold lettem így este 10-re. :D :D

Na most már tényleg lépek,még a végén meguntok. :D
Vendég

Süti, vasárnap lesz ctg.

Ja, ma jött anyósom, meglát, földbe gyökerezik a lába úgy néz... bámul inkább, s közli, jézusom Te mindjárt szülsz!
:mrgreen: :mrgreen: ja, mondom, én is ettől félek. Na, szóval, mint kiderült, dagad a szám, torzul a bukóm.
Meg is néztem Lucát az ágyában, h hátha csak én nem vettem észre, h mindjárt megszültem lassan már egy hete.
Ja, és holnap betöltöm a 38. hetet, s irány a 39. Azt azért már tényleg nem szeretném kivégezni.

vicger

Ja, Manóék holnap valszeg mehetnek haza!
Csunyiékról nem tudok semmit, a kórház telszámát már kidobtam, mondván Manónak meg van Brigi privát száma. Kérdeztem Manót, h tud e vmit Csunyiékról, írta, h dob rá sms-t, de azóta semmi infó.

vicger

Egy kis olvasnivalót kaptok így éccakára:

Babahoroszkóp Szűz:

Csecsemő: Szereti, ha békén hagyják. Nagyon finoman kell kifürkészni az érzéseit, és kitalálni a vágyait. Ha akarja, nagyon jól meg tudja értetni magát. Csak ne siettessük; saját ritmusa van. A Szűz-baba kedveli a kényelmes, nyugodt alvási és étkezési körülményeket. Boldogságigénye óriási.

Gyermek: Intelligens és érdeklődő gyermek. Olykor kényelmesen hátradől és csak szemléli a történteket. Megfontolt, jó megfigyelő, nem sajnálja az időt arra, hogy elemezze a dolgokat. Szelíd, nemes és finom, ugyanakkor félénk és szűkszavú. Mivel meglehetősen szégyenlős, a játszótér ijesztő helynek tűnhet számára. A külső szemlélő tartózkodónak, zárkózottnak láthatja. A szülőknek mindent el kell követniük, hogy erősítsék a Szűz-gyermek önbizalmát. Érzékeny a családi hangulatra, összetartásra. Ugyanazokhoz az emberekhez és helyekhez ragaszkodik. Kiegyensúlyozottságához nagyon fontos, hogy boldog és nyugodt családban éljen. Lekötik az izgalmas emberek, az érdekes helyzetek, de szeret egyedül is lenni és játszani. Korán bizonyítja rendszeretetét. A szobájában mindig rendet tart, ebben biztosak lehetünk. Nem duzzog a mindennapi feladatok miatt. Szeret jókat enni, s néha szívesebben veszi, ha ágyban etetik. Kedveli a kifestőkönyveket, az állatokat, a virágokat, szeret a természetben sétálni. A háziállatokat családtagnak tekinti. Gyűjti az apró játékokat, ragaszkodik a kis ajándéktárgyakhoz. A későbbiekben főleg azok lesznek jó barátai, akikkel kiskorában együtt játszott.

Kamasz: Hirtelen minden ellen lázadhat. Erélyesen kritizál, kifogásol. Így alakítja egyéniségét. nagyon hamar kiderül, hogy ezzel sérülékenységét és önbizalomhiányát próbálja leplezni. Ilyenkor a feszültség oldásához nagy szüksége van a bensőséges beszélgetésre.

Tanulás: Okos, pontos és gyakorlatias. Rendes, tiszta és szorgalmas diák. Füzeteit nem csúfítják el pacák, szamárfülek, írása tiszta és jól olvasható. Jó tanuló, segítőkész, ezért könnyen a tanárok kedvencének tarthatják; pedig nem ez a helyzet. Egyszerűen csak szeret szorgoskodni. Vizsgaidőszakban a szülők jól teszik, ha erősítik gyermekük önbizalmát, különben erőt vehet rajta az aggodalmaskodás, s rejtélyes betegségek jelentkezhetnek. A hosszú távú munkákért nem lelkesedik, de ne legyünk meglepve, ha órákig képes törni a fejét egy-egy feladaton. Ha elveszíti az érdeklődését munkája iránt, nemtörődöm és hanyag lesz. Ez valamilyen lelki zavarra utal, mivel az ilyen viselkedés ellenkezik a természetével. Ebben az esetben beszélgessünk vele, hogy kiderítsük a probléma okát. Nagyon érzékeny, érzelmi életére végtelenül tapintatosan, természetesen kell figyelni.

Pozitív személyiségvonások:

*
Szerény és szégyenlős
* Rendszerető és megbízható
*
Gyakorlatias és szorgalmas
*
Intelligens és becsületes
* Megvan benne a másokra figyelés képessége
*
Logikus és elemző

Negatív személyiségvonások:

*
Kicsinyes és ragaszkodó
* Szőrszálhasogató és kíméletlen
* Mániákusan maximalista
* Túlságosan kritikus és konzervatív
* Nagyon érzékeny

A Szűz jelképvilága:

* Uralkodó bolygó: Merkúr
* Eleme: föld
* Fém: higany és nikkel
* Drágakő: a barnásvörös kalcedon
* Kedvenc színei a zöld és a sötétbarna
* Virágok: minden élénk színű, apró virág

vicger

Scooperékről tudtok valamit ???

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi, szerintem kb holnap, holnapután mehetnek haza szerintem. Mondta, h majd jön és mesél.

vicger

Kriszti, köszi a horoszkópot ... küldenél egy ilyet ikrekkel is ??? (akár priviben :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Cicke és Eleonóra apa! Gratulálok Eleonórához és sok boldogságot és tejcit kívánok Nektek!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Kriszti Kép nem semmi,ami a kórházban van :twisted: Sajnálom,hogy "nyűgi" vagy.Remélem Luca a hétvégi hidegfront alkalmából,vagy akár a telihold alkalmából,de kibújik.
A mérleg csillagjegyet is kérhetném??? :lol: Én arra gyúrok.

Lina,mától szólíthatlak Sziporka szívemnek????? :lol: :lol: :lol: :lol:

Mennyi málna teát lehet inni 1 nap?

Kép
v.andi

Kriszti!! Sajnálom a rossz hangulatodat!! :roll: Nemsoká tutti jobb lesz!!!!

Erika!! Hisz mindjárt itt az időd!! Én most indítanék (de biztos amiatt, mert már minden bajom van), de a Te helyedben nem tudom mit tennék. Én azért a saját dokimban nagyon megbízom, nem tudom, hogy a Te dokid mennyire lelkiismeretes orvosként, bár azért ez tényleg nagyon nem szép dolog, hogy most szól szabi ügyben.... Úgyhogy nehéz döntés!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.09.02 21:20-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Bibi:

Ikrek baba:

Csecsemő: Emellett az aranyos baba mellett nem lehet pihenni! Az esti elalvás kész cirkusz. Általában korán tanul meg beszélni, valószínűleg mászni, majd járni is. Mivel rendkívül mozgékony, egy percig se vegyük le róla a szemünket, csak így kerülhetőek el a kis balesetek. Értékeli a változatosságot és a barátokat. Minden nap más helyre kívánkozik, szívesen ül például autóban, vonzódik a vendégségekhez, a társaságokhoz, a látogatásokhoz, a különböző színű játékokhoz. Valósággal élvezi az életet. Gyorsan tanul, keveset betegeskedik, érdeklődő, mozgékony. Kedvence a játéktelefon, a rímes mondóka, szívesen nézelődik a kiságyából. Gyors mozgású, nem nagyon érdeklődik az ételek iránt, inkább azzal is játszik. Hajlamos a nap végéig ébren lenni. A mozgáshoz teret engedő, bő ruhák illenek hozzá. Szüleinek gondoskodniuk kell az elegendő mennyiségű játékról, amellyel boldogan elfoglalja magát, mert az unalmat nem viseli el, szinte fél tőle.

Gyermek: Szereti a játékokat és elvárja, hogy mindenki játsszon vele. Nagy csevegő, jó néven veszi, ha sokat beszélnek hozzá. Emlékezőtehetsége kitűnő, elméje kifejezetten élénk. Ragyogó eredményeket érhet el tanulmányai során. Humora és fantáziája miatt elbűvölő gyermek. A kemény felszín alatt nagy lélek bújik meg. Hogy időben leküzdjük az állhatatlanságra és felületességre való hajamát, az elkezdett foglalatoskodás befejezésére kell biztatni, bár hiba lenne ráerőltetni, hogy egy időben csak egy dologgal foglalkozzék. Erre egyszerűen nem képes; az Ikrek ugyanis akkor éri el a legjobb eredményt, amikor egyik feladatról a másikra ugrálhat, érdeklődése pedig hol nő, hol apad.

Kamasz: Képes a javára fordítani a kialakult helyzetet, így mindig ügyesen kivágja magát. Ösztönözni kell, hogy végigvigye a dolgokat, amelyekbe belekezdett, ugyanis az állhatatosság nem tartozik az erényei közé. Szereti az egyenrangú tárgyalófeleket.

Tanulás:
Rendszerint jól halad az iskolában, de előfordulhat, hogy a dolgozatokon blöffel segíti át magát. A szemfüles tanár hamar felismeri ezt és néhány lépéssel mindig tanítványa előtt jár, a kevésbé éles eszű nevelőket viszont könnyen hintába ülteti. Dolgozataiban az Ikrek valószínűleg hosszú oldalakon keresztül fejti ki véleményét, ám annál kevesebb konkrétummal támasztja alá; a tényeket rendszerint unalmasnak találja. Kiváló felfogóképessége mellett figyelme nagyon hamar alábbhagy. Mindig új feladatra van szüksége. Figyeljünk rá: hajlamos elhanyagolni a dolgokat. Az olvasás, az írás és a művészetek a kedvenc területei. Életének kulcsfontosságú éveiben, 3-tól 12-13 éves koráig fokozottan ügyeljünk rá.

*
Alkalmazkodó és sokoldalú
*
Beszédes és eszes
*
Intellektuális és ékesszóló
*
Fiatalos és energikus
*
Nincs benne agresszivitás

*
Ideges és feszült
*
Felületes és állhatatlan
*
Tapintatlan
*
Túl játékos
*
Egyszerre sok dologgal foglalkozik

Az Ikrek jelképvilága:

* Uralkodó bolygó: Merkúr
* Eleme: levegő
* Fém: higany
* Drágakő: achát
* Minden színhez, de különösen a sárgához vonzódik
* Virágok: gyöngyvirág, levendula, mirtusz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicger 2009.09.02 21:19-kor.

vicger

Andi:

Mérleg baba

Csecsemő: Ennivalóan aranyos baba. Szereti a családi atmoszférát, a harmóniát. Érzékeny és figyel a környezetére. Sokat kell beszélni hozzá. Fogékony a szépség és a kellem iránt. Minden alkalommal, amikor a kiságya fölé hajolunk, kedves mosollyal fogad. Pillanatok alatt kapcsolatot teremt, boldognak látszik. Imádja, ha vannak körülötte, jól érzi magát társaságban, s törekszik arra, hogy körülötte forogjon a világ. Örül, ha ő is elmehet vásárolni, s minden érdekli, ami a környezetében történik. Nagyon korán megszereti a zenét. A zaj viszont riasztja; biztosítsunk számára nyugodt környezetet.

Gyermek:
Elbűvölő, és örül, ha mások kedvére tehet. Finom, félénk és határozatlan. Állandóan habozik. Segítenünk kell neki abban, hogy erősítse egyéniségét. Rendkívül fejlett az igazságérzete, ügyeljünk rá, nehogy igazságtalanságot kövessünk el vele szemben. Ha vannak testvérei, egyikükkel se kivételezzünk, ezt nem viseli el! Legszívesebben játékos gyermekdalokat és rímes verseket tanul. A Mérleg-lányok kedvelik a bizsukat, a pasztell színű ruhákat és utálják a koszt, a rendetlenséget. A Mérleg-fiúknak fontos a barátság. A szülőknek fel kell figyelniük a halogatásra vagy lustaságra utaló jelekre, mert később ezek komoly gondokat okozhatnak. Rendkívül fontos, hogy a Mérleg-gyermeket döntéshozatalra neveljük. Ha választás elé kerül, gyakran felhangzik a kérdés: "Te melyiket választanád, mama? Ne menjünk bele a játékba, mutassunk rá a különböző lehetőségekre, s kövessünk el mindent annak érdekében, hogy legyen mersze az önálló gondolkodáshoz.

Kamasz: Barátokban és meghívásokban nem szenved hiányt. Gondtalansága miatt elveszítheti a realitásérzékét; hagyja, hogy elragadja a képzelete. Hajlamos arra, hogy csak kis erőfeszítéseket tegyen valamiért. Tanítsuk meg a munka fontosságára. Bizonyos dolgokat nehezen tudunk megtiltani neki, de vegyünk erőt magunkon. Ha elfogadjuk az érveit és engedünk, azzal nem segítünk neki.

Tanulás: A boldog iskoláskor minden gyermek számára fontos, de a Mérleg szülötte a sérelmet oly mértékben eltúlozhatja, hogy az megzavarja a tanítás folyamatát, és huzamosabb ideig felzaklathatja a gyereket. Jellemző panasza: "Ez nem igazság." A kreativitást érdemes felismerni és bátorítani; gyakran valódi tehetség lappang a Mérleg gyermekben, de ha nem kap ösztönzést, nem fejlődik olyan gyorsan, mint más jegyben született társai. Mindenért lelkesedik, ami a művészettel kapcsolatos. Érdeklődési köre minduntalan változik, csapong. Később megtalálja a megfelelő pályát, de sok területre kell felhívni a figyelmét. Érzelmi élete gazdag és erőteljesen befolyásolja döntéseiben. Nagyon figyeljünk rá, mert mert előfordulhat, hogy rossz irányba terelődik.

*
Tapintatos és figyelmes
* Romantikus és elbűvölő
*
Alkalmazkodó és társkedvelő
*
Idealista és békés természetű
* Élénk elmével rendelkezik
* Kiváló közvetítő és szónok

* Határozatlan és ingatag
* Hiszékeny és könnyen befolyásolható
* Kacér és önmagával szemben elnéző
* Nem tud nemet mondani
* Hajlamos meghajolni az erősebb akarat előtt

A Mérleg jelképvilága:

* Uralkodó bolygó: Vénusz
* Eleme: levegő
* Fém: réz
* Drágakő: zafír, jade
* Kedvenc színei a rózsaszín, halványzöld és a kék különböző árnyalatai
* Virágok: a nagyszirmú rózsafajták és a kék színű virágok, például a harangvirág

vicger

De édes vagy Kriszti,köszi :wink:

Kép
v.andi

Köszi csajok a biztató szavakat :roll: :)
Megyek, elteszem magam holnapra, leszakad a derekam, meg nem ártana végre aludni is valamit....

Erika, ha Lottizol, nyugodtan küldd az sms-t akár éccaka is!!!! Kép is jöhet ;)

Nagy cupp nektek!

vicger

Kriszti: köszi .... tökéletesen illik Lillára, csak a hamar tanul meg beszélni nem, de azon kívül szóról szóra :shock: :lol:

Húúúú, de nagyon két különböző kicsirkém lesz:) ... annyira jóóóóóóóóóó :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Ja, málnalevél tea: én napi fél lityit iszom. Ezt nem lehet túladagolni, illetve a nagyobb mennyiségű fogyasztás nem hat ellenkezőleg, szóval kinek ízlése szerint ;)

Jóccakát! :)

vicger

Kriszti,nyugodalmasat,vagy inkább szülőset????

Én is menek,mert fél 6-kor ébresztő.Már beállítottam az ébresztést,holnap nincs elalvás.Jó éjt minden Istennőnek!!!!

Kép
v.andi

Andi, rábíztam a Nagyfőnökre. ;) Eddig még nem szúrt ki velem ;)

vicger

Köszönjük a jókívánságokat! Tejci van sok, remélem így is marad. (A nagylányomat sikerült 29 hónapos koráig szoptatni.) :D

Próbálok visszaolvasni, lehet, hogy esélytelen???

Ha lesz elég időm és affinitásom, megírom a szülés-történetet. :D :D :D

Újdonsült anyukatársak! Hatalmas gratula Nektek! Jó egészséget, sok-sok tejcsit és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!

Hát akkor két kép

a nagy találkozás
Kép
Norka
Kép
cicke

Na,mire elzavarom apát,lefekszik az éjszakai műszak.

Hú egy újabb tuti csajszink van.Nagyon szép kislány Norka!!

Mire elolvastam Brumi,addigra már elmúlt 2.-a,kiváncsi vagyok reggel csipog -e valakinek a telója egy újabb babáról vagy mostmár megvárják a hidegfront-telihold kettőst!

Szűz jegyű írás nagyon jó,Nem sokra emlékszem a gyerekkoromból(valszeg így védekeztem a szüleim halála miatt),de a nagyrészét tök igaznak tartom magamra!!!!!Az ami a közelmúltban a legjobban kijött a maximalizmusom.Néha az őrületbe kergetem a családom vele.

Málnalevéltea,én 6 dl/nap!!De sajna csak minden másnap jut eszembe :? :D

sutimano76

Cicke: gratulálok!!!!!!!!!

Most én nem tudok aludni, valahogy sehogy sem jó!
Azt hiszem Móka kérdezte, ki lakik odabent. eddig úgy néz ki Zoé, de még nem 100%, az is lehet, hogy Gréti lesz belőle, (vagy Balázs, mivel összesen egyszer mutatta magát, akkor is csak oldalról, tehát nem volt biztos.) De úgy érzem ez hamarosan kiderül, szerintem nem húzzuk ki 15-ig. Szerintem ma, vagyis tegnap találkoztam a nyákdukó kisebb darabkáival. tudom, hogy innen akár még hetekig elhúzhatnám ,de valahogy úgy érzem nem fogom. De úgyis úgy lesz, ahogyan a kisasszony szeretné.
Ma megyek ctg-re, még megpróbálok beszélni a doktornővel, de ha ma sem sikerül, akkor ügyeletes doki, nem hiszem, hogy aki a klinikán dolgozik olyan rossz lehet, remélem szerencsém lesz!

Erika: nem tudom, döntöttél e már, de szerintem a doki miatt nem kellene indítani, más lenne, ha lenne valami probléma Lottival,vagy neked lenne valami bajod, de ilyen indokkal, hogy elutazik :evil: !

Megyek megpróbálok még aludni egy kicsit. majd jövök, és beszámolok a dokimról, vagy volt dokimról!

KépKép
Kép
s.vera

Morgen!

Erika breko, breko!

Reggel felkelve, megnéztem, hogy van e pocakom. Asszem ehhez nem kell semmit hozzáfűzni.

Cicke, nagyon szép kicsi Norkád van!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)

Vera, hajrá előre! :) Te ilyen vad időpontban miért nem alszol????

Meine nyákdugesz uccsó hírmondója tegnap távozott az örök vadászmezőkre.
Kezd nagggggyon elegem lenni, anyám is naponta kérdezi, hogy szülök e. ...
Ilyenkor megtapogatom, megnézem a pocakom aztán közlöm, hogy :
öööööööööööööööööööö .......... asszem nem. Szerinted? 8)

Éjjel azt álmodtam, h végigaludtam az éccakát :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

Jó reggelt!!

Erika hogy döntöttél???Veled álmodtam,és az ügyeletes mellett szavaztál. :?: :roll:

Kriszti,reméltem,hogy esetleg Lucára ébredünk reggel,ezek szerint pocak a helyén :wink:

Cicke,nagyon szép kislány Norka.Gratulálok Nektek.

Ki is szült Zegen? Kép Azt nem tudom hogy abban a kórházban e,de tegnap estig nem volt áram :shock:

Én ma már nem aludtam el,időben elindult kamaszka.Hú de rossz ez a korán kelés.Kíváncsi leszek Juniorral milyen lesz.Még nagyon nem tudom elképzelni.

Kép
v.andi

Kép
Vendég

Erika
Orvos :evil: :evil: :evil:

Lina
Zsírszegény étrenddel lehet és érdemes próbálkozni.
Pajzsmirigyed rendben van?

Vicger
Én van, hogy keresem a pocakomat ébredéskor, félkómásan... aztán rájövök, hogy éppen a "pocakom" ébresztett fel :wink:

Andi
Zsófi és Csunyeszka szült/szül Zegen :wink:
Vendég

Enyém gyerek most van túl egy kb. másfél órás szopin. Döbrogi pocakot növesztett, ki is terült... én pocak nélkül fogok kiterülni...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?