Új privát üzeneted érkezett!

Móni
Mi a Haller utcai szívklinikán voltunk...én a házi dokinénitől kértem beutalót..és igaz ismerős volt a kórháztól meg időpontot, s még így is adtam a dokinak pénzt...és mindez úgy hogy egy ismerős dokibá szólt a kórházas dokinak, s ez az ismerős doki hívta fel a figyelmem, arra ,hogy mindenképp fizessek, mert ha később gond lesz a kiscsaj szívével, jó, ha a doki rendesen áll hozzánk....

Szóval nehéz ügy...
 
 


annyira szomoru, h ott tartunk :(

Sára

Kép

Kép
 
 


Sziasztok,
Kiverekedtem magam a vasalásból, igaz a legutóbbi hsz óta már többedszer. :) Anyuéknál voltunk közben, vasárnap óta újra itthon és még bölcsi szünet is van a héten. Csavarogni akartam a kicsi lánnyal, de belázasodott kedden-szerdán délután és éjszaka, így pihenőn, anyán csüngős hetet tartunk. :) :( Azt hittem a szúnyogcsípései miatt, mert egyik-másik elég csúnya, de a dokinő szerint valami vírus lehet és csak ez erősíti fel a csípéseket, amikből az egyik nem is szúnyog. Így aztán kalcium és fenistil krém lett a javallat, bár én ez utóbbiban nem hiszek.

Rita,
Nagyszerű volt olvasni Andris születését! Szuperül megoldottátok Etával a természetes szülést. :)

Boga,
Remélem már visszanyerted a lelki békédet és lelkesen készülsz a kettesben töltendő nyaralásra. Lujzinak is csak az elején lesz furcsa, aztán megszokja és aztán ha hazajöttök, le sem lehet majd vakarni rólad, de ez így van rendjén. :) Engem is meglephetne a párom, de ő nem az a típus.

Mtm,
Köszi a receptet és a honlapokat is. Elkészült a kenyeres fiókom, így a kenyérsütő már kiköltözött a konyhába, de még várnia kell a sorára, mert most épp varrni készülök. :)

Dina,
Jó rólatok is hallani. A sulival mi újság? Nem diplomáztál még?

Móni,
Miért kell szív UH-ra mennetek? Melyik gyerkőc "zakatol"?

A könyv tippeket köszönöm mindenkinek. :) Most frappánsan megoldottam, beiratkoztunk anyuéknál a gyerekkönyvtárba. Így most ismerkedünk Bogyó és Babócával, van újabb Anna és Peti, Csúnya kislány és még sok más. A herceghalmi könyvtár pedig augusztusban nyit. :)

Tali? Nem próbálkozunk meg vele?
prücs

 
 

 
 

Nya..megkaptam az államtól, hogy a kiscsaj betöltötte a 3.évét:)))

Meló:maradt, ami volt,sajna nem értek semmihez, még kávét sem tudok főzni, mert nem tudok angolul.
Meg talán jobb is ,ha maradok a fenekemen, mert egyrészt szeretem csinálni, másrészt van néhány kedvezményem, ami tuti nem lenne meg az új helyen.(pl. nincs első órám..stb.)

Egyetem: megvan a összes vizsgám, de sajna a diplomám nincs meg, mert nem tudtam megírnia szakdogámat...most alkotom:)nem ez volt a prioritás ez évben.

Tali: hát tulajdonképp mi nyitottak vagyunk:)

Szívuh: Katusnak lyukas a szíve, de nem okoz problémát,és nem is fog változni, de ha lázas, vagy nagyon beteg hallható a zakatolás.

Pröcsök
:
ezeket a könyveket mi is ismerjük:)
sajna a Bartos Erika-féle könyv nekem/nekünk nem jön be, annyira idealizált, s ugye itt van egy sajátos felállás.
Egyszer Kata jelezte, hogy vegyük ki Apát a könyvből, mert neki nincs Apukája:(
pedig elég jó a kapcsolatuk.
Mostanában azért elég sok kérdése van , teljes erővel megy a MIÉRT? korszak:)
 
 


Sziasztok!

Móni, remélem, nincs gond! Mi a Tűzoltó utcába járunk, minket oda a Klinikáról küldtek, ők kérték az első időpontot is, oda nem tud beutalni a dokitok? Szerintem semmilyen létező körzeti alapon nem tartoznánk oda, egyébként.

Tali - jó lenne, jó lenne, bár Brú most beteg én is (tüszős mandulagyuszi, nekem tutira, Brút holnap viszem dokihoz), egyelőre nekünk esélyünk sincs.

Kajaügyek: nincs valakinek egy jól bevált kuglóf receptje? Nem vagyok teljesen elégedett azokkal, amiket találtam úgy hirtelenjében.

Még könyvek: a Kököjszi és Bobojsza is tetszik Brúnak, a Teszvesz város is (nekünk a Sürgés-forgás Teszvesz városban van meg).

Timiban, Muzsu, Alziza, Cserági (hopp, boldog szülinapot!) - réges-régen eltűnt báránykák hol barangoltok?
És Tündi, ti jól vagytok?


Sziasztok!

Megérkeztünk Törökországból. Nagyon szuper volt! Írtam a blogba részletes beszámolót meg raktam képeket, akinek van kedve nézzen be!

Móni: Sajnálom a szíves dolgot :( Remélem nincs nagy baj. Segíteni - sajnos, de a mi szerencsénkre - nem tudok. Remélem megoldódik.

Tali: Mi szívesen csatlakozunk, ha nem jön semmi közbe. Mi kettesben vagyunk a kiscsajommal, mert Bálinti július végéig az egyik mamánál nyaral, majd augusztus elejétől egy hétig a másiknál. De ketten is szívesen elmegyünk. Augusztus második hetétől megyünk le a Balatonra, Szigligetre anyuékkal meg a gyerekekkel, de azon kívül általában jó.
Hol lenne a tali egyébként?

Rita: Annyira örülök, hogy sikerült ilyen szépen szülnöd, és jól választottál újra dokit (Eta ugye nem volt kétséges). Gratulálok, ügyes vagy! Én a helyedben elküldeném a régi dokimnak a szüléstörténetemet, hogy tanuljon kicsit!
Hogy vagytok azóta?
Amit írtál azt én is észrevettem a gyerkőcök viselkedésében. Bálinti ugye indított szülés volt, bele lett piszkálva, burokrepesztés stb. ő sokkal izgágább, nyugtalanabb. Abyke magától indult el, minden szépen zajlott a maga rendjében, ő a megtestesült nyugalom. Aztán lehet nincs köze hozzá, de azért érdekes.

Dina: Biztos nagyon nehéz lehet Katának ezt az egészet feldolgozni, főleg ha úgy érzi, hogy neki nincs apukája :( Olyan szívettépő volt olvasni.
Miért korszak nálunk is van, és már jó ideje tart. Néha már a miért-re is miért a kérdés. De annyira édesek!!!

Anna, Peti könyvek: hát tényleg kicsit idealizált és mi mindig azt beszéltük a párommal, hogy hát ez az anyuka mindent ilyen szépen, okosan, békésen rendez el. Aztán szerencsére megvettük a Megmondalak!-ot, és abban már párszor eldurran az agya neki is, azóta az a kedvenc kötetünk apával. :) Érdekes, de Bálinti nem szereti. :)

Panzej: Hogy vagytok? Hogy boldogulsz három gyerkőccel?

Szép napot!
Lilla

 
 


Sziasztok!

Nagyon régen jártam erre (lehet, hogy nem is emlékeztek ránk), habár időnként olvasgattalak benneteket. Igazából nincs mentségem, csak egyszerűen lusta voltam írni.

Először is Anitának és Ritának gratulálni szeretnék a legkisebbekhez, mert szerintem még ezt sem tettem meg.

HÚÚÚÚÚÚ, Tündi!
Ez aztán a gyermekáldás! Szorítok, hogy minél tovább élvezzék a kényelmet anya pocijában a pici pasik.

Olyan furcsa, hogy már óvodáról írogattok. Mi jól megkínlódtunk a beiratkozással. Helyhiány van Érden. Hiába volt a fellebbezés. Kiköltöztünk ide, hogy jó levegőn legyen a gyerkőc, erre Pestre kellett beíratnunk, hogy legyen esélyem a munkába álláshoz. Végül a XI. ker. Karolina úti óvodába vették fel, itt kezdünk szept. 1.-én. Most nagy dilemma előtt állok, mert a munkahely csak a szabadságom idejére vesz vissza. Igazából nem szeretnék Pestre bejárni, csak Budaörsre vagy itt helyben szeretnék elhelyezkedni (persze nem nagyon válogathatok, de mégis..). Így csak az ovi miatt mennék be naponta kétszer a fővárosba.
Tudtok arról valamit, hogy ha a pesti oviból érdibe szeretnénk átíratni év közben, akkor kötelesek-e átvenni, vagy elutasíthatják-e helyhiányra hívatkozva.
Van még egy probléma az ovival. A kiscsaj gyorsan és megbízhatóan hagyta el a pellust napközbére, de nem hajlandó a bilibe vagy a WC-be kakkantani csak pellusba. Az Ő szavaival élve: „úgy sem fog menni és már kétszer sikerült”. Erre van ötletetek?
És még az alváshoz is kell a pelenka.

Nálunk kistesó nem lesz (sajnos, pedig apát már puhítgattam és nem vágta rá már egyből a nemet), mert októberben abbahagytuk a szopit és azóta sem rendeződött a hormonháztartásom. Már 3 hónapja szedem a Clostilbegitet, de nem fűzök hozzá nagy reményt.

Szóval, kezdésnek ennyi, mert hosszú kihagyás után nem akarlak benneteket litániával fárasztani.

Edina és Anita

Kép
 
 


Szia Edina!

Ovi-átvételről nem tudok semmit, sajnálom.
A pelenka-ovi-kérdésről annyit olvastam, hogy azért egy gyereket sem utasíthatnak el, mert alváshoz pelus kell neki, hogy a gyakorlatban aztán mi van, nem tudom.

A saját tapasztalatunk alapján még annyit tudok mondani, hogy egyrészt még szeptemberig ilyen szempontból rengeteg idő van, lehet, hogy eleve megoldódik addigra mind a két nehézség - ne is idegelj miatta (az amúgy is csak nehezíti).

Nálunk csak a WC-be kakilás nem ment Brúval, de az még hónapokig azután is, hogy ovis volt. A megoldás egyszerű volt, itthon intézte, de azért vittünk átszoktató pelust az oviba (azt könnyű feladni, levenni, plusz bugyiként is funkcionál, jól) és megbeszéltük az ovónőkkel. Az egyik teljesen megértette, ismerős volt neki, a dadus is, a másik ovónő kicsit húzta a száját, de végül anélkül múlt el a dolog, hogy a gyakorlatban találkoztak volna a problémával.

Egyébként úgy oldódott meg a dolog, hogy bíztattuk időről-időre Brút, igyekeztünk nem nagyon erőltetni a dolgot és egy alkalommal, mikor tipródott a Brú, hogy mit és hol csináljon, határozottan (de cseppet sem durván) rászólt a zapja, hogy ne vacakoljon már, üljön a WC-re és kész - és onnantól lekerült a napirendről a kérdés és a bevásárlólistánkról a pelenkák negyede.

Szóval, szerintem nyugi (siker titka szerintem jórészt ebben rejlik) és türelem, biztos ügyesen megoldjátok a lánnyal.

A gyerkőc várja már az ovit? Sok sikert a kistesó projekthez!

Tücsi


Ja, elfelejtettem - persze, tudom, utólag sokkal-sokkal könnyebb okosnak és nyugodtnak lenni a témával kapcsolatban, de a kistesóval majd te is meglátod majd. :)
Tücsi


Lilla,
Nagyon vártam már a beszámolótokat és örülök, hogy ilyen jól sikerült a nyaralás. Kicsit irigy is vagyok miatta.

Edina,
Pisi szobatisztaság után nálunk sokáig a bugyiba kakilás volt napirenden :roll: (túléltük), aztán jött a pelusba időzített kakilás alvásidő tájékán, majd a teljes szobatisztaság. Tényleg fő a türelem. Utóbbinak látszólag nem volt amúgy nyoma nálunk, alvás után mindig volt pisi a pelusban, de aztán jött a nyári hercegnős pizsi és mondtam, hogy na ahhoz aztán igazán nem lehet pelust felvenni. És lőn. :) No para!
Ovi ügyben nem tudok hozzászólni, megpróbálok utánajárni anyósomnál, ő óvónő volt.

Mtm,
Jobbulást mindenkinek!

Anid,
Azért érdekes, hogy csonka családokról valahogy nem születnek könyvek. Lehet írnod kéne egyet és bestseller lenne. Kata is imádná és dőlne a lé.

Na mi most megyünk, gyors ebéd és lépünk 2 hétre a Balcsira és anyuékhoz - egyelőre sajnos csak kettesben, de augusztusban már hármasban.

puszi,
prücs

 
 


Sziasztok!

En is itt! Megjottunk apaval 2esben utazasbol, nagyon szuper volt, es Lujzi is nagyon jol erezte magat anyumnal :D
Idealis volt a parositas, nagyon jo volt kint, de alig vartam h hazajojjunk Lujzihoz :)

Dina
Sztem is nagyon idealizaltak az A,P konyvek+Lujzi csomoszor megijed 1-1 sztoritol, igy en erosen cenzurazva olvasom csak oket...

Fu mennem kell, nem mukodik apas altatas, zeng a haz... :?

Kép
 
 


Edina!
Örülök, hogy írtál.
Pelus elhagyásban én nem sokat tudok segíteni, mert mi ahogy jó idő lett nem adtunk Imire pelust először itthon, majd a játszóra sem. Kb. 2x pisilt bele a gatyóba, aztán azóta a wc-t használja. Kakinál is szól, hogy kakilnia kell és azt is a wc-be csinálja az elejétől. Sose volt balesetünk.
Tesóról nem mondj le, nálunk is a szopi elhagyása után másfél évvel sikerült összehozni (de mindjárt kettőt :) )

Lilla!
Irigy irigy Törökország miatt. Nálunk idén nyáron elmarad a nyaralás.

Nálunk minden rendben, amilyen rosszul indult a terhesség, most olyan jó minden. (kop-kop) Lehet, hogy hozzátartozik, hogy orvost is váltottam, és ezzel együtt kórházat is. (Habár, ha a 34. hét előtt születnek akkor a II-esen fogok kikötni).

Tünde

Tündi
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Tunde
Imi nagyon ugyes!!!!

Durva, h mar majd´a 25. hetben vagy(tok)!!! Megint csak azt mondom, h "h repul az ido"...
Hogy birod pocakkal Imizest?

Kép
 
 


Cska egy gyors bekukk.

Dina!

Igen-igen! Írj könyvet! Szerintem is tök jó lenne, ismerve, hogy milyen viccesen tudsz fogalmazni...!!

R.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat a bili kontra kaki ügyben.
Lehet, hogy tényleg lazítani kéne ez ügyben. Azt vettem észre, hogy van benne egy kis daffke. Mert a déli alvások sokszor pisimentesek, de az esti nem. És inkább nem is kakil, ha nem adok rá pelust.

Megyek, mert apának kell a gép.

Edina és Anita

Kép
 
 


Sziasztok,

Én is kicsit elmaradoztam, de hulla voltam, mert Dávid néhány hete éjszaka is felkel, és napközben ha lehetett aludtam. Ma volt az első este, amikor nem kelt fel, és remélem így is marad. Annyit mozog, hogy nem bír annyit enni, mint amennyi kellene neki, ugyanis este azért sír (üvölt) fel, mert éhes, megetetem, aztán alszik tovább, de 3-4 óra múlva megint iszonyat éhes... és én pedig nem alszom :? de remélem ez mától véget ér.
De különben nagyon ügyes, már van 7 foga, üldögél, álldogál és a bútorokba kapaszkodva megy. Ha összehasonlítom a Gergővel, aki az egyéves szülinapján állt fel először, akkor azt mondanám, hogy a Dávidnak legalább 3 hónap előnye van. A Gergőnél anno ez fel sem merült, azt hittük sohasem fog járni :lol:

Edina
El kell,hogy keserítselek senkit sem kötelesek felvenni évközben, sőt ezt ritkán szokták tenni is, mivel akkor is arra hivatkozhatnak, hogy már betelt a csoport. Saját tapasztalatból mondom, az oviban csak úgy érhetsz el valamit, ha ismersz ott valakit, vagy keresel egy ismerőst, aki ismer valakit, vagy az ovi alapítványának (mert véletlenül minden ovinak van) felajánlasz egy kisebb összeget.
Leszoktatás ügyben szerintem ne aggódj, biztos van minden csoportban 1-2 gyerkőc, akiknek még becsurran. Nálunk már szerencsére nincs pelus, de várd ki szépen a fokozatokat, először napközben ne legyen rajta, aztán deles alvásnál se, majd nálunk a Gergő magától mondta, hogy már estére sem kér. Persze volt egy két baleset, de hát mindig a maga kárán tanul a kisgyerek is :-)

Prücsök
Bár mi elég sokat csavargunk mindenfelé pl. mogyoródi Aquapark, Balaton stb. de ha megkérdezem a Gergőt, hogy ma hová szeretnél menni, akkor tuti azt vágja rá, hogy "Blankáékhoz!!!!"
Nagyon bejött neki az ugrálótok, és azt is szokta mondani, hogy "már biztos van a medencében víz és a homokozóba is hozott már Blanka apukája homokot" :D


Ha tali lenne írjatok mailt.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
 
 


Üdv!

Ovi kontra pelus:
- Én is utánajártam, s az a nagy helyzet, hogy elvileg SENKi nem utasítható el azért,mert nem szobatiszta. Ez pusztán kényelmi kérdés.

- S valóban a nemerőltetem módszer a lényeg.

-Én még írásba is adtam anyóséknak, meg anyáméknak a dolgot, hogy nincs pelus-bili-wc-klotyómanó emlegetés...hagyjuk a dagadt pelust a kölkön, aztán ha már fáj a feneke, zavarja, el lehet beszélni a makacs 3 évessel,hogy akkor most az van, hogy itt ülünk még a büdiben, vagy fut egy kört pucér popsival, tisztán.
No ez nálunk olyan jól sikerült, hogy egyik napról a másikra szoma és ágytiszta lett.

Ez ugyanis fejben dől el a kölköknél.
Enyém bölcsiszsarnok, még közölte is,hogy "Anya, ez a tied!"- ekkor gondoltam szépeket magamról:)

Könyv:
igen, írok én,de csak magamnak:)
illetve saját emséket gyártunk:)

Aranyköpés:

-Kaki elbújva, bokorban (no ez még itt is pelusba megy,de szól, felveszi, aztán le, és megy pisilni a bilibe, sztem ez olyan elveszítem a részemfélés része)
szóval megkérdem:-Mit csinálsz?
Mire Ő: - Csak cicakakára vadászom!:))

szóval duma szintjén a helyzet változatlan:)
 
 


Sziasztok!

Hol van mindenki? Remelem vmi nagy vizbe logatja a labat :)

Felvetnek egy temat:
Lujzikam mostanaban azt a sportot uzi, h amikor elaludna-mondjuk kocsiban, mert mar 3 napja nem volt hajlando aludni du.-amikor mar csukodik le a szeme, es latszik, h nem birja kinyitni sem, elkezd kiabalni, h nem akar aludni, es sirva fakad... Neha gyoz a faradtsag, es elalszik, neha meg ugy felporgeti magat, h kikeszul, de nem alszik.

Nem eroltetem, 1-2 szkander utan belattam, h ami nem megy,az nem megy, es ha latom, h nagyon nem akarodzik aludnia, es mondjuk fel oraja agyban van mar, megkerdezem, h nem akar-e aludni, es ha azt mondja h nem, kiveszem, es nem eroltetem, mert bebizonyosodott, h nem erdemes...

Viszont most a fentieket muveli... kb 3 napig, aztan egy du kidol es alszik du f6-ig :o :o :o

Szerintetek :shock:????

Ja, es meg egy: hogy erdemes bevezetni az racsos agy megszuntetest? Azt is kiprobaltam, hatha ez elvonja Lujzi figyelmet az elalvas-mizeriarol, de az lett az eredmenye, h nem ment be az agyaba... Igy a racs visszakerult... :roll:

Szerintetek??

Kép
 
 


Boga!

Szerintem próbáld meg hamarabb letenni aludni. Mert ha már egy kicsit is túllépi a fáradtság határát akkor nyűgösebb és nehezebb elaltatni. Próbáld meg egy vagy fél órával korábban letenni aludni, akkor is ha nem látod rajta hogy fáradt.
Nálunk ez vált be.

Rácsos ágy:
Imi még csak 1 éves volt mikor lecseréltük az ágyát nagy ágyra (nem volt választási lehetőség, ugyanis kimászott belőle és fejreesett). Nem volt hiszti, tetszett Neki az új ágy is. :)

Próbáld meg elmagyarázni Lujzinak, hogy Ő már nagy ahhoz, hogy rácsos ágyban aludjon (hátha).

megkerdezem, h nem akar-e aludni, es ha azt mondja h nem, kiveszem, es nem eroltetem, mert bebizonyosodott, h nem erdemes...


Csak óvatosan! Nehogy a befőtt tegye el a nagymamát. Te vagy az anyuka és TE hozod a döntéseket, nem pedig egy 2 éves.

Tündi
Kép
Kép
 
 


Jah és még valami, de ezt már szerintem írtam és ha jól emlékszem pont Neked.

Az alvással kapcsolatosan, legyen egy kialakult rutin.
Pl: játszótér vagy akármi hazajövetel kézmosás, evés, ivás, kézmosás, pelenkacsere, meseolvasás, alvás.
Így fogja tudni, hogy mi mi után jön. Nekünk ezt a bölcsiben mondták, hogy az ilyen piciknek még nem működik rendesen az időérzékük, nem tudják, hogy most dél van és aludni kell, csak annyit hogy mi után mi jön.
Az első egy két nap nehéz lesz betartani a folyamatot, de utána már magától fog menni aludni. :P :wink:

Tündi
Kép
Kép
 
 


Szia Tundi!

Koszi a valaszokat :)
Hogy vannak a pocaklakok?
A rutin megvan, az nem hibadzik... viszont az ebeddel hajlamos vagyok elcsuszni... :oops:
La. most tenyleg elkezdek koran reggel ebedet fozni, h de. ne azzal kelljen szenvedni...(nem vagyok egy szuletett konyhatunder :roll: )

Lanyok, Ti mikor foztok?

Kép
 
 


Sziasztok,

Mi is újra itthon. Nagyon jó időnk volt és nagyon sok mindent csináltunk Blankával. A vizibicikli és az elektromos kis jet-ski féle volt a kedvence. Tini koromban vizibicikliztem kb. utoljára, be is voltam kicsit tojva. :)

Boga,
Örülök, hogy végül jól érezted magad és Lujzi is élvezte a nyaralást.
Merre jártatok amúgy?
Főzés kapcsán és vagy reggel főzök meg séta előtt vagy este/késő délután állok neki. Blanka egész jól tolerálja, néha segít is. :)

Tündi.
Szuper, hogy a babócák ilyen jól érzik magukat és minden rendben. Mekkora a pocakod? Imi mennyire várja már a tesókat? Beszélgettek már vele az új helyzetről? És hogy fogtok elférni?

Gabek,
Örülök, hogy Gergő ilyen jól érezte magát nálunk. Blanka is szokta emlegetni, és már tényleg van hpmok is, tiszta víz is. Blanka épp tegnap délután is megfürdött, pedig nap már egy sugárnyi sem volt és amúgy is inkább hűlt a víz a múlt héten, mint melegedett. Kis sellőlány, imádja a vizet. Rá kéne szánnom magam, hogy újra menjünk úszni ősszel...
Amúgy ha sokat csavarogtok, ajánlom a kislődi kalandparkot (Sobri Jóska Bakonyi Kalandpark néven fut). Nagyon klassz hely.

Anid,
Nem teszel közkinccséé egy saját mesét? Én ehhez kicsit fantáziaszegény vagyok, de próbálkozom.
Amúgy nemrég olvastam egy újságban, hogy írt már valaki mesét nem ideális családról, de ha jól emlékszem, valami külföldi nőszemély volt. Majd utánajárok, de akkor is kell egy hazai hang. ;)

És végül a nagy kérdés:
Lányok, összehozunk egy talit augusztus utolsó hetére? A gyerkők többsége szeptembertől oviban lesz, anyukák pedig vagy dolgoznak vagy a kisebbet pesztrálják, a hétvégét pedig gondolom mindenki inkább apával tölti... Lehet megint nálunk vagy bárhol máshol, de olyan jó lenne. HMMM???

szép hetet,
prücs

 
 


Sziasztok,

Boga
Nálunk is ment a "nem akarok aludni" duma, de én lefektettem és azt mondtam, hogy akkor csak pihenjen. Nálunk ennek szellemében nem alvás van napközben, hanem "csak pihenés", ami persze alvást jelent :-)

Prücs
Mi megyünk talira szívesen.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Gabek
En is ezt mondom, de erre jon a "Nem akarok aludni, nem akarok pihenni... :roll: "
Ma epp sikeres volt a projekt, mar reggel megbeszeltuk, h ma alszik ebed utan (az elmult 2 napban nem aludt es mar du hulla volt...)
Probalok esz ervekkel hatni ra, h ertse, h van osszefugges a nem alvas es a nehezkes du kozott, de nem tudom, mennyire erti meg...

Prucs
Taliban benne vagyunk mi is, nekunk a 20-i hetvege utani het lenne jo.

Sok puszi mindenkinek :)

Kép
 
 


Sziasztok,

gyorsan bejelentkezem, mert holnaptól megint nem vagyunk. Bálinti lent van anyuékkal a Balatonon és megyünk mi is utánuk Abyvel. Kár, hogy ilyen vacak időt mondanak, de majd kirándulunk, gyönyörű helyre megyünk, Szigliget, meg ott van nem messze Badacsony, amit szintén imádok.

Prücsök: Azon a héten szívesen megyünk talira mi is, ha nem jön közbe semmi betegség. Akkor már Bálinti is itthon lesz.
Na el is olvasom a blogodat, hátha van valami beszámoló. Ez a kalandpark érdekel...

Boga: Hát én, mint a világ legrosszabban alvó gyerekének anyukája (kezet foghatunk) az elmúlt évek távlatából azt tudom Neked mondani, hogy nálunk a nagy áttörést az ovi hozta meg. Ott alszanak délben és kész. Nálunk a déli altatás cirka egy - másfél óra volt másfél éves kora óta ovikezdésig (illetve hát először bölcsi). Anyukámnál ha van ő ugyanezt következetesen végigszenvedte vele mindig. Anyósom nem. Nála a mai napig nem alszik délben, most volt ott egy hetet és nem volt neki hajlandó aludni. Pedig mostmár anyósom is látja, hogy nem lehet vele ilyenkor estére bírni, altatná, de a gyerek meg azt mondja neki, hogy: de nálad nem kell aludni. Ezt ő szúrta el. Nálunk is hiszti volt minden déli alvásnál. Ő nem alszik, nem pihen. Aztán azért csak becsaltam a szobájába, hogy gyere mesélünk és összebújunk. Aztán hoztam neki csőrös pohárban innit, azt megiszogatta, meséltem, simogattam. Felkelt, visszanyomtam, lelkére beszéltem. Nagyon kínkeserves volt az egész. És közben arra gondoltam, hogy most biztos valami kárt okozok a lelkében, hogy én akarata ellenére altatom. De muszáj volt, mert ha nem aludt, akkor délután olyan 5 órától már elviselhetetlen hisztis volt. Szóval megérte az egyórás procedúrát. Aztán a közösségben csinálta a többiekkel együtt, most a nyári szünetben sem volt gond, tudta, hogy ebéd után alvás van, már nem kell órákig kínlódni vele, 10 perc, két mese, simogatás és már alszik is. Én nem bánom, hogy következetes voltam és kitartó.

Rácsos ágy: nálunk úgy lett csere, hogy amikor Aby a pocakomban lett és elkezdtem vérezni, meg kórházba kerültem akkor mondták, hogy nem szabad emelni meg ilyenek, és hát muszáj volt valami megoldást, hogy ne kelljen beemelnem a rácsos ágyába. Elmentünk az IKEA-ba, együtt kiválasztottuk az ágyát, illetve ő már régen választott, mert sokat járunk az IKEA-ba, és volt egy berendezett szoba, ami nagyon tetszett neki, mindig ott bújkált. Na abból megvettük az emeletes ágyat. Az első perctől szerette, baj csak azzal volt, hogy nem értette miért nem aludhat még fent.

Edina: Szerintem a legfontosabb a türelem és a kivárás. Majd ha mindig száraz pelussal ébred, akkor leveheted róla. Nálunk a déli pelus az elmaradt már a bölcsiben, mert mondták az óvónénik, hogy mindig száraz volt és ezért levették róla és kész.
Nálunk is ugyanaz volt mint Prücsökéknél meg nálatok
, hogy a kaki sokáig a bugyiba ment még. De megfogadtam Prücsök tanácsát, mostam sokáig szorgalmasan a kakis bugyit, és egyszercsak nem kakilt bele, egy-két hónap volt.
Az éjszakai pelusát is úgy vettem le róla, hogy mondtam neki, hogy Bálinti te már éjszaka nem pisilsz? Akkor legyünk nagyfiúk és aludjunk bugyikában. Mondta, hogy jó. Raktam neki gumilepedőt a rendes alá, de soha nem volt baleset, mindig felébredt ha pisilnie kellett, de talán az elmúlt félévben összesen négyszer volt rá példa.
Ja, és nálunk azt mondták az oviban, hogy nem baj, ha pelusban alszik, sőt vannak olyan gyerekek Bálintiék csoportjában akik a mai napig pelusosok és nem csak alvásra.

Tündi: Hát nagyon drukkolok, hogy ne a klinikán köss ki akkor mégse, mert az azt jelenti, hogy időben jönnek a babák.
Örülök, hogy most minden rendben megy! (kop-kop) Gondolok Rád sokat!

Boga: Örülök, hogy jól sikerült apával az út kettesben.
ja, és múltkor nem válaszoltam, de én nem tudok olcsón Maxi Cosit, én végül vettem egyet a neten, egy Priorit a Teszveszen, alig használtat, rózsaszín barbisat 14ezerért. El se hittem. :)
Főzni én délelőtt szoktam, 10-kor alszik el Abigél, és akkor. De ugye ő még kétszer alszik egy nap.

hát én még egyelőre el se tudom képzelni, hogy egyszer majd megint kettesben megyünk apával valahová. Aby még mindig naponta 5x szopizik, meg éjszaka is kétszer,háromszor legalább. :)

Móni: Mi újság???? Mi van Tamás szívével?

Na megyek a dolgomra.
Szép napot!

Lilla

 
 


Akkor célozzuk meg az augusztus 24-28-i hetet talira. :)
Ha valaki a város túlvégéről vállalná a vendéglátó szerepét és az többeknek jó, akkor lehet máshol is, mi felkerekedünk. Csak mert ez mindig gond volt, hogy a Városliget környéke többeknek lenne megfelelő.
Ki mit szól hozzá?

 
 


Sziasztok!
De jó, hogy előkerültetek többen. :)

Az a hét nekünk is előreláthatólag jó lenne talira, ha tudunk menni (főként a kölkökön múlik, mindig megneszelik, mikor kell betegnek lenni :( ), akkor még Prücshöz is, busszal. :)

Most szaladok tovább, csak még azt megmondom, hogy főzni én, ha tehetem, akkor délután főzök (Mira hathatós együttműködésével), együtt meleget vacsizik a család és abból marad ebédre Mirának és nekem (meg persze Brú is mindig beleeszik, teljesen függetlenül, attól, hogy mennyit evett az oviban - ja, mert egyfolytában egymást utánozzák a Mirával, ha az egyik eszik, a másik is, ha az egyik pisil, a másik is, ha az egyik belenéz a fazékba, hogy mi fő benne, a másik is rohan oda, stb., néha egészen karikatúra, esznek, Brú leteszi a kanalat, hogy igyon egy kortyot, Mira folyamatosan figyeli, lecsapja a kanalát, nyúl a pohárért :D valamelyik este ki is fakadtam a barátomnak, hogy "egész nap két kis majommal vagyok együtt", mire a Brúnó a maga angyalarcával és hangjával megszólalt, hogy "te is?", na itt röhögtük magunkat az asztal alá).
De nem mindig jön így össze a főzés, akkor, vállalva a totál elcsúszást, már inkább akkor főzök, amikor Brú hazaért az oviból, mert akkor jobban elvan vele a Mir, mindig nagyon várja már, ha meg megunják egymást, akkor jön segíteni a lány, ami nagyon hatékonyan lassítja a munkát, úgyhogy ezt igyekszem elkerülni.
További jó nyaralást-pihenést mindenkinek!
Tücsi


Sziasztok!

Sajnos nekünk nem jó az a hét, mert a nagyszülőknél vagyunk, leszünk egészen ovikezdésig. Akik el tudnak menni, azoknak jó szórakozást és beszélgetést kívánok! És persze a gyerekeknek is jó szórakozást!
Köszi a hiányolást, megvagyunk ám, csak nem sok idő jut a netezésre a két gézengúz mellett.

Tamás szívével nincs nagy gond (legalábbis remélem), szívzöreje van, amit gyorsan ki akartam vizsgáltatni, de nem jött össze, mert csak szeptemberre adtak időpontot, úgyhogy várnunk kell...

Sanyikának kivették a torokmanduláját a múlt héten, még tart a lábadozás, mert eléggé fáj neki és rövid pórázon kell tartani (értsd: ne szaladgáljon, ne ugráljon, ne sírjon stb, stb ), ami egy 3 évesnél nem egyszerű móka :shock: . Tamás maholnap már egy éves, tündéri mosolygós, kék szemű szőkeség (bocs, kicsit elfogult vagyok), aki már megy ha fogják a kezét és állandóan eszik ha kaját lát... :shock:

Főzés: Sanyika június közepe óta itthon van, kettejük mellett eléggé nehézkes a főzés. Általában Tamás délutáni alvása alatt főzök Sanyika közreműködésével vagy Sanyika tévé elé ültetésével. Egyik sem valami jó megoldás, de egyenlőre nincs jobb. Majd az ovi kezdetével ezen is tudok változtatni.

Most ennyi, félek ez is elszáll. Jó talizást nektek, sziasztok,
Móni

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Na, végre sikerült gép elé keverednem és még a net is megyeget. :)

Először is szívből gratulálok Ritának, Isten Hozta a kis Andrást!
Fantasztikus élmény volt számomra olvasni a szüléstörténetedet, annyira jól megfogalmaztad, leírtad az érzéseket, beleborzongtam. Még nekem is friss az élmény. :)

Mi jól eltűntünk, leköltöztünk Balatonlellére. Itt nincs internet, Apának a web'n'walk stickjét elkoboztam :) most minden gyermekemre jut egy felügyelő , anyukám főzi az ebédet, szóval együtt a nagy család én meg végre ismét Köztetek!
Hétköznap egyedül vagyok a gyerkőcökkel, hétvégi Apukánk van. De cserébe hatalmas csodálatos kert, veteményes, gyümölcsfák, homokozó, medence, Balaton egyszóval idill. Egész nap kint vagyunk a gyerekekkel, már el sem tudnám képzelni a panel 8. emeletén. Télen nem tudom mi lesz, akkor lehet hogy haza kell mennünk, 2 felé fizetni a rezsit azért az húzós.

Gyerkőcök csodálatosak, imádom Őket és olyan öröm látni ahogy szeretik egymást. Ha Boti elég figyelmet kap akkor féltékenységnek nyoma sincs, de ha nem akkor ajajj. :)
Botit nem irattam be oviba, így láttam jónak.

További szép nyarat mindenkinek!

Puszi:
Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok,

Akkor célozzuk meg a 27-ét, csütörtököt tali napnak. Várunk mindenkit szeretettel Herceghalmon.
Ha hétfőre a saját gépem elé keveredem, akkor írok megint útleírást, ha kell. Remélem most nem csak Gabekék tudnak jönni. :)

prücs

 
 


Üdv:)

Nos, mi pont ráérünk, ha letudjuk a cipővásárlást hamar, kiruccanunk, csak kérünk egy címet:))))
Mehetünk???

Más

Nem tudom mit csináljak...

Lassan 1,5 éve vagyunk egyedül,úgy ahogy rendeződtek a napjaink, van meló, majdnem befejeztem az egyetemet, már csak a szakdogát írom.
Párkapcsolat is alakult volna, lett volna pár kapcsolta.
DE! Mert mindig van egy de...

Nem tudom, mostanság a leendő ex férj elkezdte mondani, hogy mégiscsak nem jó ez így, mert egyre többet vagyunk/vagyok a fejébe..és én elbizonytalanodtam...
Nem arról van szó,hogy visszajönne, sztem ahhoz nem elég bátor? erős? szóval a korábban könnyebbnek tűnő út nehézzé vált, a velem való kapcsolata is elég nehéz már így.

Azt hiszem két szék között a padlóra készül.
Én a környezetemben csak azt hallom, hogy zsigerlejem ki a válásnál, legyen bünti, ne foglalkozzam vele,mert nagyon megbántott.

De én nem így érzem. Én még nem zártam el/ki őt magamból.

Most mi legyen?
 
 


Sziasztok,

Ági!

Nekünk jó az időpont, szívesen mennénk, remélem semmi nem jön közbe.
Azt már múltkor tisztáztuk, hogy autópályára matrica kell, tehát mi az 1-es utat választjuk, mert nem vennék matricát ezért az egy napért. Visszakeresem, amit akkor írtál az útvonalról. :)

Remélem minél többetekkel találkozunk!

Joe: örülök, hogy írtál, és hogy jól vagytok!

Na megyek, mert két banditám itt ólálkodik és nem tudok írni többet.

Puszi

 
 


Prücs, félek, mi nem fogunk odajutni, sajnos, de ha mégis, telefonálok instrukciókért (Herceghalomig már tudom), a listában megvan a számod.

Anid, szerintem már írtam, hogy szerintem normális és emberi, hogy sok együtt töltött év után, ha jól értettem az utalásokat egy nem egyszerű "babagyártás" után, egy közös gyerekkel kötődsz a férjedhez.

Nem ismerlek és nyilván minden temperamentum kérdése is, így csak azt tudom mondani, hogy én egyrészt rém óvatos, defenzív lennék - az alapján az előtörténet alapján, amennyit én ismerek. De a válásnál pl. nem igyekeznék büntetni, hanem igyekeznék fájdalommentesen, de fair módon lezárni. Ha másért nem, mert a gyerek akár akarom, akár nem, örökre összeköt vele.

Hát, sok erőt és bölcsességet meg egy jó adag humorérzéket kívánok neked ehhez a helyzethez - ennél többet nem is tudnék, nem is akarnék okoskodni.

Sara, boldog születésnapot!

Joe, jó hallani rólatok - kerttel, lelkes gyerekfelvigyázókkal tényleg sokkal egyszerűbb az élet. :)

Móni, drukkolok, hogy minden rendben legyen Tamás szívével. Ha szépen fejlődik, eszik rendesen, biztosan nincs nagy gond. Azt olvastam, hogy többféle (eredetű) szívzörej van, van ami teljesen ártalmatlan, van, hogy az orvos meg sem mondja a szülőnek, mert nincs jelentősége.

Sanyika remélem, már jól van.

Mi megvagyunk, némi kalandokkal, majd máskor mesélek (még reménykedem, hogy csütörtökön odaérünk :) ), szaladok most tovább.

Szép napot mindenkinek!
Tücsi


Sziasztok,
Kültem mailt ismét az útvonalról. Aki nem kapta meg és jönne, az sikítson. Tündi a te címed pont nincs meg, úgy látom.
Holnap délután szülői és közben állás ügyben is hívtak. Sűrű hetünk lesz.
Az idő meg jó hűvös, főleg ahhoz képest, hogy mára a tegnapinál melegebbet ígértek.

Dina,
Nem egyszerű a helyzet, de csak ti tudtok dönteni. Én a fair válás pártján vagyok, ez a gyerkőc miatt is fontos, meg kinek-kinek a lelki békéje miatt. Ugyan, hogy az exednek mi járhat igazán a fejében, amikor ilyeneket mond, azt nem tudom.

Most megyek, pályázatot kell írnom.
prücs

 
 


Kiegészítő info a csütörtöki talihoz:
Érkezés délelőtt mindenkinek a saját ritmusában, maradás kora délutánig a gyerkőcök alvási igénye szerint. :) Remélem így oké lesz.

prücs

 
 


Sziasztok!

Prucs
Mehetunk mi is??

Dina
En sem vagyok a verszomjas tipus, meg szerintem a gyereknek az a jo, ha a 2 szulo nem mond rosszat a masik felre, mert hat mindketto a szuloje vegul is... Barmennyire is vki jobban bunos a tortentekert, az a vki az apukaja v anyukaja a gyerkocnek.

De mivel te neveled a gyermeket tovabb, azt azert remelem magatol megadja a leendo ex, ami jar... Ahhoz azert ragaszkodnek...

Kép
 
 


Sziasztok!

Olyan nagyon szívesen mennék én is a talira, de nekem nagyon messze van. :( Kosi férjemnél, tömeggel meg katasztrófa.

Dina!
Látom férjed még mindig nem tudja, hogy mit akar.
Büntetni teljesen felesleges, szerintem pont elég büntetés Neki a lelkiismerete. Tégy úgy, ahogy a szíved diktálja.

Megvagyunk mi is, Imi a héten bölcsizik, aztán itthon vagy egy hetet, és kezdi az ovit. Mondanom sem kell, hogy minden reggel megy az ordítás, hogy : ÉN nem akarok bölcsibe menni. Nem csodálom, másfél hónapig itthon volt. Reméljük az ovi pozitívabb élmény marad a kicsi életében.

Babók megvannak. Pénteken megyünk dokihoz, ha minden igaz kapunk tüdőérlelőt, ha esetleg hamarabb beindulna a szülés, ami nem fog :wink:
Azt mondják, hogy a 28.hétig kritikus a születés, onnantól már rohamosan javulnak az esélyek. Na mi már a 29-et is betöltöttük, így egy kicsit nyugodtabb vagyok. De azért jó lenne a 37. hétig kihúzni 3in1.

Szép napot mindenkinek.

Tündi és a fiúk

Tündi
Kép
Kép
 
 


Egy kép a pocimról:
Imivel nem volt ekkora mikor szülni mentem :oops:

Kép

Tündi
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Elveszett bárány jelentkezik!
Végre tudtam jönni, nemcsak rapid olvasásra. Ma nincs a főnököm, ezért gondoltam, benézek ide!:)

Sajnos visszaolvasni nem tudtam, csak a legutóbbi néhány hsz-t tudtam megnézni, ezért bocsánatot kérek mindenkitől, akit kihagyok.

Örülök, hogy mindenkinek jól sikerült a nyaralás és újult lendülettel tudunk írogatni egymásnak:)

Sára!
Mindenekelőtt Neked szeretnék boldog szülinapot kívánni!

Tündi!
Tényleg nem kicsi a hasad! :) :) :)
Azért bírod magad? Nagy a buli odabent? Képzelem, milyen lehet, mikor két gyerek egyszerre táncra perdül! :D :D :D

Alvás témakör:
Botinál is előjön néha, hogy délután nem hajlandó aludni, de csakúgy, mint Lilla, én sem hagyom, hogy alvás nélkül töltse a napot.

Nagy szüksége van rá, ez már kiderült. Érdekes módon anyóséknál nem volt hajlandó eddig elaludni. Hozzá kell tennem, hogy ők is rendesen benne voltak a dologban, mert nem teremtettek körülötte nyugalmat és egy pillanatig sem erőltették, hogy maradjon nyugton, pedig ez meghozza az eredményt általában.

Most nyáron összesen két hetet vigyáztak rá. Engem eléggé aggaszott, hogy várhatóan nem fog ott aludni, ezért megkértem őket, hogy mindenképpen altassák el valahogy, hiszen egész nap szaladgál és láthatóan kipurcan. Hála Istennek, ezt megtették, és azóta alszik náluk is.

Móni!
Boldog szülinapot Tamásnak! Örülök, hogy jól van a szíve.
Sanyikának jobbulást a mandulaműtét után!
Tényleg elég nehéz lehet egy hároméves gyereket visszatartani a szaladgálástól, de tudom, hogy nyilván nem véletlenül kérik.


Prücsök!
Milyen pályázatot írsz? Ezek szerint elkezdted az álláskeresést?

Ha jól emlékszem, több új ovisunk is van! Gyerkőcök várják már?
Jó készülődést mindenkinek!

Most sajnos mennem kell.

Szép napot mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


HAhaóóóó

No,mi jól nem mentünk el, mert a kölköt csak csüt. reggel hozta vissza az apja:(

Mindegy..ezen még csiszolni kell:)
 
 


Sziasztok!

Milyen volt a tali?

Tündi - azta micsoda poci! Remélem, jól vagytok és a változékony időt is jól viseled.
Drukk a 37. héthez :)

Tücsi


Sziasztok,

hú de rég nem írt ide senki. :( Úgy látszik mindenki időhiányban szenved, mint én. Az megnyugtat, hogy nem vagyok vele egyedül.

A tali Prücsökéknél nagyon jó volt. Bogáék, Gabekék voltak ott rajtunk meg a vendéglátókon kívül. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát. Prücsök és Blanka nagyon jó vendéglátók. :)
Sajnálom, hogy a többiek nem tudtak eljönni, de nagyon örültem az ottlévőknek. A gyerekek annyira jól eljátszottak együtt, hogy meglepően sokat tudtunk beszélgetni. Még a két kicsi Dávid és Aby is "megértették" egymást. Hulla fáradtan, de élményekkel gazdagon tértünk haza délután. Köszönjük még egyszer a vendéglátóknak az élményt!
Még annyit, hogy a gyerekek olyan nagyot nőttek, Blanka is és Gergő is, no meg Lujzi, egész picike volt, mikor utoljára láttam, most meg kész kis hölgy.

Az ovit kezdőknek hogy indultak az első napok???

Mi úgy visszaszoktunk, mintha nem is lett volna a két hónap nyári szünet.
Most épp készülünk Abigél első szülinapjára, vasárnap tartjuk a családi bulit. Hihetetlen, hogy már egy éves lesz. Most született...

Dina, kár hogy nem jöttetek a talira. Azért is nem reagáltam a férjeddel kapcsolatos dologra, mert azt hittem talizunk Prücsökéknél. De ha már így alakult, akkor megírom.
Szerintem nagyon erkölcstelenül viselkedik. Ő akart elmenni, most meg mégse akar elengedni. Ennél csúnyábban nem is bánhatna Veled. Ettől függetlenül én is a többiekkel egy véleményen vagyok, nem bántanám a válásnál, maradj fair, és így emelt fővel jöhetsz ki az egészből. Már csak Kata miatt is, mert így nagyon büszke lesz az anyukájára majd sok év távlatából. Viszont én - tudom a szívnek nem lehet parancsolni, és nagyon könnyű tanácsot adni, de megcsinálni nagyon nehéz - megkeményíteném magam, és megmondanám neki, hogy hagyjon békén, nem érdekelnek az érzelmei, ne ossza meg velem, a kapcsolatunk korlátozódjon csak a gyerekre.

Móni: Tamásnak utólag is nagyon boldog elsőt!

Tündi: Nagyon szép a pocakod! Drukkolok a 37. héthez! Remélem jól vagytok és minden rendben. Kérlek, majd adj jelt magatokról folyamatosan, amennyire időd engedi. Sokat gondolok Rád/Rátok!
Nevek vannak már? (Nem irigyellek, olyan nehéz fiú nevet találni, hát még kettőt...)
Melyik kórházba mentél át? Ez publikus?

Kinga: JÓ, hogy bejelentkeztél! Gyere gyakrabban! :)

Tücsi: Kár hogy mégse értetek oda talira :( Akkor mesélj itt magatokról!

Alvás ügyben: képzeljétek a déli alvások Bálintinél annyira behozták a gyümölcsüket, hogy a múlt héten itthon magától aludt el mindennap. Két mese, puszi és kimentem a szobájából - mert ugye Aby ébren volt - 5 perc múlva benyitottam, aludt. :)
Boga! Kitartás!!! MÉg egy év :):):)

Na megyek pihenek egy kicsit még Aby alszik, aztán megyünk az oviba Lintusért!


Puszi
Lilla


Ps: Többiek???????
Rita? Timi? De rég voltatok... és még sorolhatnám

 
 


Sziasztok!

Én vagyok ám folyamatosan!

Prücsök blogjában meglestem a képeket, tényleg nagyot nőttek a gyerekek, alig lehet rájuk ismerni. :)

Tücsi, Lilla!
Jól vagyok, csak HATALMAS. :roll:
De ez legyen a legkevesebb. :wink: Pénteken voltunk dokinál és már 1600 grammot nyomnak a gyerkőcök, ami a korukhoz és ahhoz képest hogy ikrek meglehetősen sok. :) Mind a ketten fejjel lefele vannak és esélyes hogy ez már így is marad, így nagyobb az esélyünk a természetes szülésnek. :) MI arra készülünk.
Tüdőérlelőt végül nem kaptunk mert nem indokolta semmi.
(Doki inkább attól félt, hogy nehogy a végén 7-8kg-nyi gyereket cipeljek) 8)
Én mondtam, hogy az legyen a legnagyobb bajunk, hogy nagyok a gyerkőcök.
Most plusz 18kg-nál járok és sanszos hogy lesz egy 25-30 is a végére :oops: :oops: :oops: :oops:

A Péterfy Sándor utcai kórházba fogok szülni (ha bent maradnak a 33. hétig)
Voltunk már szülőszobát látogatni... Hát egy kis lyuk az egész, nyomába sem ér a II-es nőis szülőszobákhoz, de ez legyen a legkevesebb. Nagyrészt azért döntöttem e mellett a kórház mellett mert császár után is már azonnal lehet szoptatni.

Na bedugulok.

Jah még annyit, hogy nevekkel bajban vagyunk, tényleg nagyon nehéz jó fiúnevet találni. (lánynév bezzeg lenne)
Imi hétfőn kezdi az ovit, kíváncsi leszek, hogy fog neki tetszeni.

Akik már elkezdték mik a tapasztalatok???? Gyerkőcök hogy bírják?

Tündi

Tündi
Kép
Kép
 
 


Én is írtam valamelyik nap hsz-t, de aztán nem küldődött el és ezt csak másnap vettem észre, eddig pedig lusta voltam újra írni. :oops:

Tündi,
Nagyon szép nagy poci és szuper, hogy ilyen jól vannak és jól is fekszenek a kis bogyók. Csak így tovább! :wink: Aztán majdcsak lesz nevük is.

Kinga,
Nem, most nem álláspályázatot írtam, bár állást is szeretnék. Egy EU-s pályázat volt egy kalocsai civil szervezetnek egy barátom unszolására, mert anno elvégeztem egy pályázatíró tanfolyamot.
Amúgy úgy fest állás is alakul. Épp recepciósnak készülök Zsámbékra. Kicsit félek, hogy unalmas lesz a korábbihoz képest, de látszólag csupa előnyös tulajdonsággal bír, ami az ovi-háztartás-munka összeegyeztetését illeti.

Dina,
Nagyon sajnálom, hogy nem értetek oda (ide) a talira. :(

Lilla,
Én is szeretnék ilyen változást alvás fronton.

Amúgy mi 14-én kezdjük a beszoktatást az oviba. Blanka nem emlegeti, de nem is mondja, hogy nem akar menni. Az óvoda kóstoltató délután tetszett neki. És kihasználandó ezt a 2 hetet, belehúzunk kicsit a programokba. Szerdán állatkerteztünk, holnap kis- és nagyvonatozunk és ha az idő kegyes lesz jövő héten, akkor tervben van még kis kirándulás. Talán Szentendrére. Olyan régen voltam, pedig olyan szép.
A taliról Lilla mindent leírt. Tényleg szuper volt, mert mi is kibeszélgettük és a gyerekek is kijátszották magukat.

Remélem azért a nagy ovikezdésben nem hal ki a topik és nem szóródunk szét a szélrózsa minden irányába.

prücs

 
 


Üdv!
Nos, mi túl vagyunk az első ovis héten.

Igazán nem kerítettem ennek nagy feneket.
Az első nap délig maradtam, ebéd után haza.Katus bátortalan volt, nem igazán ment el mellőlem.
Ebéd után haza és aludt 2,5 órát:)
20 gyerek+szülő-irtózavaró:) minden kicsi csak anyut látta, gőze nem volt, hogy hol van, ki az ovisnéni:)

2. nap már elj9ttem 2-3 órára.
Mondjuk 1 év bölcsi után nem vártam nagy hajcihőt. Reggel azért bepróbálkozott ébredés után, hogy: Anya, tegnap már voltunk oviban, ma már nem kell menni.
De mivel határozottan mondtam,hogy ez most így marad egy ideig ,mármint ez a program, közölte: Jó, anya, akkor menjünk!:)))

Délben haza, aztán alvás (2 óra, mindketten)

3. nap: reggeliig ott maradtam, aztán haza, ebédre vissza, de úgy hogy nem látta, mert azt beszéltük meg, hogy ott alszik, vittünk mindent(párna, baba), s az volt hogy apa ment érte.
Simán elvolt, játszott, evett, aludt 2,5 órát, uzsi és apával irány a játszó.
Semmi baja nem volt, nem volt nyekergés, semmi.
Azért nekem szerencsém van, mert egyébként is alszik napi szinten délben min. 2 órát, s ha apa jön megy az a nonplusultra. Ó a csodafegyver:) ha a kölök tudja,hogy megy érte, akkor simán csinálja a dolgát.:)

4. nap: reggel be délután el:) evett, játszott, aludt, beszél mindenkivel (ez nagy szó)

Szóval eddig okés.
Amit én láttam, hogy minél tovább elhúzódik a búcsú, annál rosszabb.
Világosan tisztázni kell, hogy mi várja, mikor és hova megyünk el (nem szökünk), mikor érünk vissza: ebéd kezdete, alvás után...stb. És ha törik ha szakad oda kell érni.
Anya, nem pityereg, nem hezitál.
Ja, és az óvónéni szava szent. HA azt mondja, anyuka el kell menni, most, majd megvigasztaljuk a gyereket, akkor tünés,és nem ólálkodni, hogy még egy puszi.

Ez így leírva ridegnek hat, de elnéztem a heti beszoktatást, szegény kölkök azt sem tudták mi van. HA a szülő segít nekik, s nem sajnálja magát, akkor nincs baj.

Szóval, csak bátran, határozottan:)
és én meg várom a jövő heti hisztit, hogy "Nem akarok menniiiiiiiii:)))"

Tündi:
Nekünk is csak lánynevünk volt:) Az mért könnyebb?
 
 


Mtm,

Köszi a kirándulós ötleteket. Ez a Pünkösdfürdős hajóút ismeretlen volt előttem.
Ti mikor jártok inkább, hétközben a gyerekekkel vagy hétvégén családilag? Nálunk ez utóbbi nehéz ügy a sok edzés miatt, de hamarosan vége a szezonnak és remélem lesz egy kis szusszanás.
Ételfestéket a Corában vettem még anno, de ott csak piros, narancs és sárga szokott lenni. Viszont drága nagymamámnak is vannak maradék készletei még gyerekkoromból, így a kék és zöld árnyalatokhoz tőle van por alakú ételfestékem.

Dina,
Szerintem teljesen igazad van az óvodai szoktatás terén. Nálunk mondjuk nem anyukás szoktatás van és csak 12 gyerek szokik be a nagyok közé. Blanka sírni fog, én meg továbbra is "kőszívű" :roll: leszek és eljövök. De azért majd hangolunk rá lélekben, hátha jobb lesz a helyzet.

prücs

 
 


Sziasztok!

Az óvodai beszoktatással kapcsolatban szerintem Dinának teljesen igaza van, minél jobban nyújtják a búcsúzást a szülők, annál rémesebb. Volt Brúnak egy csoporttársa, akinek két óráig nyúlt a dolog, szerintem szegény jobban járt volna, ha gyorsan lelécelnek és fél óráig kesereg a gyerek, aztán megemészti, mint így.

Viszont az is tényleg nagyon fontos, hogy a szülő ott legyen, amikorra mondják, Brú bölcsistársa járt úgy, hogy az első héten ottfelejtették a szülők, állati ciki volt, a gyerek utána napokig ki volt borulva, érthetően, hogy nem akar ott maradni. :(

Prücs, kösz az ételfesték tippet - sajnos Cora nincs errefelé. :( De megpróbálom majd megnézni Tescoban, Auchanban is, de már mondani nem merem a barátomnak, mert ő intézi nálunk a havi nagybevásárlást, de az ilyen extra kéréseim mindig plusz 20 percekre leakasztják. :)

Mi egyébként főleg hétvégén járunk (nem túl sűrűn) kirándulni, hétközben persze csak én érek rá (kivéve, amikor szabin van a barátom), a múltkori hétfői vártúra elég kivételes volt, de el kellett tölteni a nevelés nélküli munkanapot. :)

Viszont most értünk haza Zebegényből. Húúú, lányok, kirándulni iszonyú jó környék. A barátom egy volt kollégája és a barátnője csinált ott egy turistaházat (www.borzsonykapuja.hu), oda kaptunk meghívást. A szállás nagyon rendben volt, még újak, a szobák egyszerűek, de szépek és tiszták, Timi és Zoli (akik csinálják) kb. korunkbeliek (ahogy így saccolom az átlagot :) ) és nagyon kedvesek, rutinosak. Van egy nagy közös helység, ahol lehet főzni (de lehet kérni is kaját), enni, pingpongozni, van csocsó.

A hely egyetlen hátránya, hogy az udvar betonos (egy volt műhelyépületet alakítottak át, az udvar kivételével rá nem lehet ismerni, hogy mi volt ott), de körben rengeteg gyönyörű virág van, úgyhogy összességében egyáltalán nem barátságtalan. (Az meg plusz előny volt, hogy eső után értünk oda, az egész környék csicsogott, de ott az udvar hamar felszáradt, úgyhogy nem kellett hárompercenként átöltöztetni a kölköket.)

Van egy rakat cica (nálunk a kölkök nagy macskarajongók, úgyhogy állandó extázisban voltak), de a szobákba nem járnak be.

Egyébként azon a környéken a házban-udvaron lenni vétek, nagyon jókat (rövidet-hosszút, nehezet-könnyűt) lehet kirándulni, át lehet kompozni autóval is Visegrádra (Nagymarosról, 3 megálló vonattal), minden magaslatról gyönyörű a kilátás, van forrás, egy pici hintás-csúszdás játszótér kb. egy percre a háztól és az egész falu kis mesefalu, nyugodt, csendes. A közelben lehet két helyen is kisvonatozni.

Mi jövő nyáron tutira megyünk vissza bringázni, mert Budapesttől van bicikliút, de szerintem a legtutibb Vác (vagy inkább Nagymaros) és Zebegény között, főként a parton megy (időnként a 12-es út mellett, de nincs őrült nagy forgalom és a bicikliút szeparált az úttól). Gyerekkel ideális, mert meg lehet állni sok helyen, kavicsot dobálni a vízbe, strandolni, hajót lesni.

Én azt tervezgetem, hogy felmegyünk Zebegényig vonattal és elindulunk visszafelé bringával, addig megyünk, amíg bírják cérnával a kölkök és fel lehet szállni újra a vonatra.

Szóval, az egész környéket nagyon tudom ajánlani, hamar oda lehet érni autóval is, vonattal is és nagyon jókat lehet kirándulni. (Plusz persze a házat is nagyon tudom ajánlani. Egyelőre babafelszerelések nincsenek, de tervezik, hogy vesznek etetőszéket, leesésgátlót, stb. Most kifigyelték, mi kell. ;) )

Most elájulok, majd már tényleg jövök mesélni hosszasabban, hogy mi volt/van velünk.

Szép napot mindenkinek!
Tücsi


Sziasztok!

Most csak gyorsan tudok jönni, egy programajálatot találtam, kifejezetten túlmozgásos gyerekeknek :)

Lesz szeptember 18-19-én / most péntek-szombat/ a Nagy Sportágválasztó című rendezvény.

Ingyenesen látogatható, az az értelme, hogy a gyerkőcök megismerhetnek egy csomó sportágat és találhatnak olyat, amit szívesen művelnének.

www.sportagvalaszto.hu

Mi elmegyünk Botival, mert rengeteg energia van benne, amit nem tud levezetni, csak rosszalkodás formájában. Nagyon nagy a mozgásigénye, ezért reméljük, hogy kedvet kap valamihez.

Sziasztok!

Kinga
kgk
 
 


Kinga!

Ezt mi is néztük.
Mi szombaton de. ott leszünk! :D

Tündi

Tündi
Kép
Kép
 
 


Szia Tündi!

De kár, hogy nem jöttem előbb, akkor néztem volna, hátha látlak titeket! Szombat délelőtt voltunk mi is és örülök, hogy kimentünk!

Boti boxolt, síelt, vívott, evezett, szóval nagyon jólérezte magát.
Állati vicces volt a boxkesztyűben, majdnem a hónaljáig ért! :) Szerencsére épp velünk egyszerre ért oda egy szintén 4 éves kisfiú, úgyhogy egymást tudták püfölni. Tetszett nekik a dolog, egyre lelkesebben gyepálták egymást, úgyhogy az edző mondta is, hogy ennyi elég lesz.:)

Iminek hogy tetszett? Kipróbált ő is néhány dolgot? Talált olyat, amit szívesen művelne?
Mondjuk ennyi idős gyerekeknek még nem is kínáltak igazán edzéseket, minimum 6 éves kortól fogadnak gyerekeket szinte mindenhol.

Idén elvisszük úszni, ezt már megbeszéltük vele is, aztán majd lesz még ideje elkötelezni magát valami olimpiai sportág mellett. :)

Ja, Boti közölte, hogy mind közül neki a síelés tetszett legjobban. Megörültünk neki, mivel sikerül kiszúrnia talán a legdrágábbat ... :)

Többiek, voltatok esetleg?

Szép napot!

Kinga
kgk
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: