A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Ti látjátok a vonalzóimat? Én csak Petiét látom.... :shock:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

én látom. tegnap csak petiét láttam én is

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

tehuti: én megrendeltem anno az olasz kezdőt, de feladtam a kazik és az újságok meg csak felhalmozódtak, hátha egyszer neki álllok, amúgy jó csak kitartás kell hozzá.

kukli, katka: nálatok nagyon megértem a ht-t, tényleg szükséges volt a hízások és kelések szerint. Lizi ma is 9-től 4-ig aludt :lol: általában így szokott. aztán persze 6-kor kelt. Amúgy még mindig napi 6-7szer eszik, 3-5 óránként.

Tünde kép lesz, nemsoká szerkesztek, csak vki alszik az ölemben, bakker, nagyon szép a kiscsaj, tök szép kerek fej, rózsaszín bőr és az anyuka is tök jól nézett ki, de láttátok volna az elsőnél, nagyon ki volt szegényke. Nektek is könnyebb volt a 2.?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én látom Katka.
Spec. nekünk az alvás nem változott a kaja miatt. Talán a délutáni. Viszont ma kapott először spenótot, nem édes főzit, és azt is nyomta rendesen.
Zsolti megoldja, hogy hétfőn de. itthon maradjon, így már hétfőn megyek a saját dokimhoz. Remélem nem gáz, hogy nem este megyek magánra. Majd azt mondom így tudtam elszabadulni. Nincs most fölös 10-esem erre, meg időm se.
Tehuti van kistesó. Katusnak hívják. :lol: Bocsi.
:oops:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

De Katusnak akkor sincs kistesója...csak nagy. :wink: :lol:

Nekem elvileg jó a csütörtök.

Nyelvtanulás terén egyelőre eltökélt vagyok, de azért alszok rá párat még. :D

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Íme a képek, csak sajna telóval és üvegfalon keresztül készült, ezért a gyatra minőség, sorry

Kép Tünde 8 órásan
Kép
Kép Lizi a tegnapi viharban egy mciben, pelussal a fején:-) :?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

csajok: tudja vki, h vaterán hogyan tudok az aukció időtartamán változtatni?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Hú én rég vateráztam, inkább teszveszelek mostanában, de szerintem ott is a saját oldal felületen tudsz.

Adryn, érdekes kérdés, felül magától, de nem mindig megy neki, van hogy szopizás közben hanyatt helyzetből lazán felpattan, csak nézek, ez mostanában új, amikor ő úgy gondolta, ezzel végzett is :lol: , de néha játék közben csak szenveleg, nem nagyon megy neki, nem olyan erősek ők szerintem még.

Bedobtam egy mákos sütit, amit úgy sikerült, hogy anyum levitte, egész délelőtt nem aludt és csak játszani akart, ha mellette voltam ok, ha nem hiszti :x anyukám meg galamb levest főzött :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

jaj kis drága, el is felejtettem írni, könnyű szülés volt? mndjuk 2 óra nem lehetett túl vészes :roll: De miért van Lizikén pelenka :D ?huzatot csináltak :twisted: ? :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

köszi, fájdalmas, de könnyű szülés volt. Azért van rajta pelus, mert kint esett és fújt, ezzel takartuk, na meg a légkondi miatt a mciben sem vót túl meleg.

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

bra, küldhetnél egy kis mákos sütit fénypostán! imádom a mákos cuccokat... :D

Gabi
Kép

Kép
tehuti

bea nem bra! :D csak félkezes vok

Gabi
Kép

Kép
tehuti

jaj képzeldd a teteje megégett egy kicsit, elfelejtkeztem róla...úgy látszik fáradt vagyok, Maja is csak most aludt el 2Xra :x letöltöttem egy pár filmet, most befejezem a Megint 17-et :P

Bea, Maja

Kép
bea1978

tudod Tehuti ez a bedobtam egy mákos sütit, benn is maradt esete :lol: :lol: :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ezt a Hipp céget be kéne perelni!
A honlapjukon az van, hogy a babakekszük nem tartalmaz glutént, ma néztem a Rossmannban, ott meg rajta van a dobozon, hogy van benne glutén :evil:
Most mit adjak a gyerekemnek rágcsálni? :)
Vendég

tünde nagyon édes :):)

hoztam egy videót. lívia süsüt néz. nagyon belemélyedt csak a kutya néha eltereli a figyelmét:)

http://www.youtube.com/watch?v=5w8RMTBXNzA

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Bea, égetten is tuti finom! :wink:

Ma voltunk cukiban. Moncsi, a Stop-ban tbányán! Ettem év tortáját, vmi pándi meggyes. Meg tavalyi év tortáját is, az meg vmi szatmári szilva. Hááá nem vóóótak rosszak. ÉS haza meg hoztam fitness tortát. Hát arra kivi leszek. :D :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Süsüs Lívi cukifalat! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

a stopban találkoztam először a párommal. a fenti részben :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

tehuti: tavalyelőtti nem volt? Madártejes? 8)

Én most ültem le a géphez, délelőtt kresz, du. nemszeretem nagynéni, meg apukám, aztán szomszédok, séta, úgy el szaladt az idő, hogy még.
És ma még csak 3 és félszer szoptattam :shock:
Mi lesz így a tejemmel? :?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

apukámat jövő héten műtik.
Kérek nagyon erős topikdrukkot!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Mennek a drukkok! ++++++++++++++++++
Meg lehet kérdezni, hogy mivel műtik vagy nem akaraz róla beszélni? :roll:
Vendég

Nemlajos, de volt madártejes is, szemeztem is vele.
apudnak drukkkkkkkkkkkkkkk +++++++++++++++++++++++++++ miért műtik, ha lehet tudni???

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nemlajos: Ohh, szegény! Valami komoly? Persze, hogy drukkolunk....
Tejcsire vigyázni! Ilyenkor már könnyen apad!

Tehuti: Nyam-nyam!

Bea: Engem még égetten is érdekelne.... :oops: Azt áruld el nekem, hogyha te folyton sütit sütsz, akkor azt ki eszi meg???? És ha te eszed meg, akkor hogy lehetsz ilyen vékony? :shock: Ez nem ér! :evil:

Moncsi: Nagyon édes, ahogy Lívi nézi...

Lilla: Van már foga? Ha nincs adjál neki nyers répát. Csócsálni tök jó szerintem! :roll: Persze szigorúan felügylettel!

Pappilon: Nálatok a gyönyörű gyerekek az valami családi hagyomány? Egyik szebb, mint a másik! 8)

Katka

katka22

jah igen, lizi babát elfelejtettem megdicsérni. :oops: csudaszép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! és tünde baba is!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Livi baba nagyon aranyosan nézi a Süsüt. :D

Nemlajos, apukádnak nagy drukk megy! Mivel műtik? Engem is érdekel... majd azt is írd meg, melyik nap.

Katka, nagyon erős nyomás van rajtad, nem csodálom, hogy kivagy...

Tünde baba is nagyon édes, üdv néki ezen a világon. :)

Mi ma vendégeskedtünk, párom nagylányáéknál. Letettünk egy plédet a szőnyegre, Márti azon játszott, görgött, nyújtózkodott a messzebb lévő játékokért és el is érte őket. Addig ügyeskedik, míg csak sikerül megkaparintani. :D Elmeséltem a Márti-Peti között lejátszódott lábat szájba dugós jelenetet. :D Képeket is néztünk a nyaralásukról, csak aztán Márti már nagyon kifáradt, így spuriztunk haza. Itthon gyors fürdés, kb. 7-8 perc szopi és kidőlés... (ez rövid, ilyenkor min. 20-30 percet szoktunk együtt tölteni).

Visszaolvastam mindent, kb. 4-5 oldalt kellett, de most csak a jövő heti talira reagálnék:

hol lesz, a tatai tónál? És lesz? Mert egyelőre senkitől nem láttam rá reakciót.

Masut
masut

Köszi lányok a drukkokat és az érdeklődést, annyit tudok, hogy érszűkület miatt, és (állítólag) az egyik lábában 90%-os a szűkület :?

Nem, nem vagyunk haragban, beszélni is tudtunk, csak az én családomban a felmenők sose mondják el, hogy mi van, ha meg a másikuktól meg lehet tudni valamit, arról meg sose tudni, hogy valóban úgy van-e.
Szóval csak remélni tudom, hogy nem ilyen súlyos a helyzet, és anyu túloz.
A napját még nem tudom, hétfőn fekszik be (persze most még 3 napig itt volt a 83 éves nővérénél...).

Tatai tali
: csütörtök nekem nem jó, pedig eljátszottam a gondolattal, hogy betársulok valakihez, ha akad jelentkező, de majd legközelebb.
És így, hogy tudom, lehet madártej-tortát kapni, tuti, hogy elmegyek!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ma is adta a fura hangot, (csak nem olyan hosszan) olyan mintha hangosan vagy rosszul vnné a levegőt, bár akkor ha erőlködik, ma is pukik előtt volt, szóval nem tudom....mindenesetre, ha nem szűnik ez a szorulással egy időben, rákérdezek az orvosnál..valakinek esetleg hasonló...nyugtassatok meg, hogy ez normális is lehet! :!: :arrow:
Katkajelentem sütit majdnem mindig egyedül eszem meg, akár 1 nap alatt is :oops: :oops: és nem tudom hova megy, ezt mások is kérdezték már! Képzeld annak idején rosszul is éreztem magam, hogy túl sovány vagyok, a férfiak a telt idomokat szeretik stb. hízókúrákra is gondoltam, de ma már abszolút nem zavar...
Moncsi,
aranyos Livi és mekkora a kutyud! Hogy jönnek ki egymással?
Nemlajosdrukk apudnak! Mi a baj?
Tehutiazért te is dőzsölsz, ott megkóstálsz 2t, és még haza is hozol :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Közben frissítettem, szóval érszűkűlet, a 90°% komolyan hangzik :o

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos: Érszűkület.... Hát azért ez elég kemény.... De ma már szerintem ez rutin műtét, biztos nem lesz gond, sok-sok erőt apudnak!

Bea: Húúú, de szerencsés alkat vagy. 8) Én ha ranézek a sütire, már akkor is hízom..... :evil:

Masut: Valóban te vagy egyenlőre az egyszem érdeklődő. De szerintem fog ez javulni! ;)

Ismétlek! 8)
Tali! Tali! Tali!
Jövő hétre egész szép időt mondanak. Ki kellene használáni és talizni egyet. Tata környékiek! Mit szólnátok egy talihoz? Persze lehet jönni máshonnan is. Csak most hátha eljönne még Tehuti, Moncsi, talán Irita is eljönne megint... Van kedv? Mondjuk csütörtök délelőtt?

Katka

katka22

Bea: Nem tudom mi lehet ez Majánál. Szerintem beszélj gyerekorvossal. Azzal nem vesztesz semmit. Lehet, hogy normális, de ha nem az, akkor meg el kell kapni időben. Szóval szerintem lépjél. Tudom, hogy szörnyű, amikor húzzák-vonják-vizsgálják Maját, de inkább nézzék meg szerintem. Biztos kinövi, de lehet, hogy rövid távon gyógyszeres segítségre szorul. Vagy valami ilyesmi. Aggódom, na! :?

Katka

katka22

Én már írtam, csak ezek szerint átsiklottatok felette, h egyelőre jó a csütörtök! :wink: :)

Tortákat muszáj volt megkóstolni, tudjátok, kell a tejci Szonjának! :D :D :D :lol:

Bea, remélem, h normális ez Majánál! De sztem biztos!!! Nem lesz gond!

Nemlajos apuval sem!!!!!!!!!! CSak pozitívan!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nemlajos: Én nem ragaszkodom a csütörtökhöz. Csak úgy felvettettem. Viszont a cuki nem a Tatai-tónál van..... A tó viszont nagyon szép.....

Katka

katka22

Tehuti: Valóban. Bocsánat. :oops:

Katka

katka22

katka, sajna már műtötték, mindkét lábát, a jobbik lába akkor lett a rosszabbik :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

mérős lányok!
A mi babáink ilyen korban kb. mennyit esznek egy étkezésre, vagy egy nap?
Én 120ml-t tudok összehozni egy-egy itthagyásra, Dömének egyelőre elégnek tűnik (jól nem lakik, de nem sír, hogy éhes), most meg olvasok egy 3 hósról, hogy 250-300ml-t eszik...
Létezik? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

katka, miattam ne variáljatok, nekem a hetem tele van (megen 8) ), de majd igyekszem (csak egyszer hamarabb találjátok majd ki! :D )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka, nem is az az önmagában szörnyű, hogy húzzák vonják, hanem a gyerekrvos beutalt pl, amikor kijöttünk a kórházból is, holott 3 napig semmi nem történt, csak vérvétel, hanem a harmadik napon eeg, meg ideggyógyászati vizsgálat, amire simán be is tudtam volna vinni ahelyett hogy 3 napot halálra rémülve végigsírok a kórházba, a gyerek is rémült, és közben meg nálam tíz évvel fiatalabb nővérek csesztetnek.. (persze teendő semmi, mivel ártalmatlan, születésből fakadó dolgok, kinövi, ez volt a válasz, nincs teendő)nem is taglalom, én elviszem bármilyen vizsgálatra Maját, mert nekem az a legfontosabb, hogy neki ne legyen baja, de ezek után mindent megfontolok, mert az ő kis lelkét is nézem előtte, ha nem muszály, ne rángassák,

Bea, Maja

Kép
bea1978

ez az orvos meg félek mindennel beutal, Maja előtt persze erős vagyok, meg mosolygom, de belülről néha esz az ideg, hogy vajon ez normális-e, stb stb, de megkérem a doktor urat, hogy inkább adjon kivizsgálásra időpontot, ha nem szűnik ez Majánál, de nem szeretnék kórházba vonulni, amíg nem tudom, hogy mi a baja a gyereknek.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: sztem mutasd meg orvosnak, de ne hagyd ott kórházban. vizsgálják meg míg ott vagy.

Nemlajos: apudnak megy a drukk!!!! milyen volt a kresz?

KépKép
KépKép
adryn

jaj, Bea, nem lehet egyszerű... :cry:
Fel sem bírom fogni, hogy némelyikőtökben mekkora erő lakozik! :shock:

adryn
: ehh, az úttesten három dolog irányít: tábla, útburkolati jel és a szabályok; a táblákat megnéztük, az útburkolati jeleket nézzük meg otthon, no meg a szabályokat is... Hát ezért érdemes volt 22E Ft-ot fizetni...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

no, fejek még holnapra, aztán eldőlök!
Jó éjt!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Utánanéztem a neten is és elég sok mindent találtam

[quote]L írta:égzés, hörgők, tüdő

Az életet biztosító, egymással szorosan összefüggő két alapvető funkció a légzés és a vérkeringés. Ennek révén jutnak sejtjeink a működéshez nélkülözhetetlen oxigénhez. Az oxigénben gazdag belélegzett levegő az orron, a garaton, a légcsőn és a faágszerűen egyre kisebb ágakra oszló hörgőkön keresztül a tüdőhólyagocskákba jut. Ezekhez egy-egy kis verő- és vivőér (kapilláris) fut. Az elhasznált levegőt szállító erek a széndioxidot leadják és helyette oxigénnel telítődnek. Ez a légcsere zajlik a tüdőben. A belélegzett levegővel idegen anyagok is kerülnek a légutakba, ezek kisöprése, eltakarítása is állandóan folyik.
A tüdő fejlődése legalább 8-10 éves életkorig tart. Különösen nagy változások történnek az első három életév során. Erre az időszakra jellemző a hörgők keresztmetszetének nagy ütemű növekedése. A légutak átjárhatóságát akadályozó elváltozások (a hörgők szűkületei, a hörgőkben lévő váladék, a hörgőfal gyulladásos megvastagodása, a félrenyelés kapcsán ide került idegen anyagok) megzavarják az oxigéncserét, a tüdő öntisztulási folyamatát és okozhatnak asztma-szerű tüneteket is.

Ez alapján ugye az oxigénhiányos születésre is visszavezethető a probléma(azt hozzá kell tenni nekem súlyos lefolyású hörkurutom volt és azt is kinőttem)ezt igazolná, hogy főleg erőlködés közben csinálja

Másik két cikk amit már nem másolok be, utalhat asztmára, de annak plusz köhögös és zihálós tünetei is vannak,
De lehet vírusfertőzés vagy megfázás is, vagy egyszerűen csak félrenyel olyankor(ma csuklás előtt is volt, ez pedig azt igazolná, hogy nincs komoly gond)
Bocsi, ha hosszú voltam :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea, én a helyedben azért mondanám a gyerekorvosnak, hogy mi az szitu, és hogy milyen helyzetekben jön ez elő.
És menjél már aludni! :)

Masut
masut

megyek :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Helló!
Erpé nálam a cuccod. Gyöngyiék nagyon csinik voltak. Meg sem ismertem Gyöngyit. Új hajszín, rövid haj. Aki látta már sztem hasonlóan járna. Eszti hihetetlen nagylány, és nagyon szééép! Olyan kis cuki, és nyugisan tűrte az öltözést. Nálunk ez kicsit sarkalatos, nagyon hangulatfüggő.
Ilda sztem ha elég neki amennyit fejsz ne aggódj, nem a mennyiség számít, hanem jóllakik e! Hozzáteszem Kata is nagyevő (de ő ugye 5 hetesen is 160-akat nyomott 5 perc alatt (akkor mondták adjak kevesebbet, köcike). Múlt héten mértem pont, 260at, de előtte már beleevett (szval 280-ra tippelek), mire eszembe jutott. Igaz nem szoktam mérni, csak anyu állandóan kérdezi. Kh óta nem mértem csak most. Amúgy nekem Boti is ilyen volt aztán tök vékonyka maradt.
Zombi: leesett éjjel Boti könyve amivel aludt, ettől elkezdett sírni, erre felkelt Kata, mire Boti visszaaludt volna Kata bulizott, így senki nem tudott aludni senkitől. 1 óra party után szeparálás és mindenki elcsendesedett. Nagy élmény volt. Erre Kata 6-kor kukorékolt nekem. Pedig ő a jobb alvó.
Édes Livi. Boti még nem is látott Süsüt.
Tényleg csajok. Akiknek 2.-3. baba. Ti hogy próbáljátok kivédeni, hogy ne nézzenek tv-t? Nekem Boti 1,5 évig nem nézett, de ugye terhességem késői fázisában néha voltam olyan, hogy benyomtam vmit, hogy szusszanjak. Persze most így napi 30 percet tuti mesézünk, és Kata is figyelgeti. Igyekszem akkora rakni, mikor ő alszik, de nem mindig jön össze, hisz én is akkor vagyok fáradtabb ha mindkettő fent van.
Másik, mikortól is ehet a kifli, meg a kölesgolyó? Sztem mi még fogacska előtt adtuk.
Bea én is tuti elvinném orvoshoz. Biztos kinövi, de engem megnyugtatna, ha megnéznék. Én régen hízókúráztam, 16 éves korom körül. Hát jól sikerült.
Lizi cuki, Tünde is gyönyörű! Valóban szép csajok vannak ebben a családban. Kb. olyan gyorsan jött repesztés után mint Katus. Hát az tényleg fáj.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Elfelejtettem, osanitot adta már vki? Hogy kell? OLdajam fel a 8 golyót és igya meg? Nekünk még nincs itt az ideje, csak érdeklődöm, háthavan vmi jó kis trükk erre.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tegnap du-i siesta. Apa altatta Botit (Akit nem is kéne altatni, de mind1). :lol:
Kép
Kata pedig kikerekedett mióta főzizünk. :P
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Bea: Az internetet kétségbeesve böngészni és megpróbálni diagnosztizálni szerintem nagyon-nagyon veszélyes dolog.
1. Nem vagy orvos, főként nem szakorvos.
2. Nem tudhatod, hogy ami az interneten fenn van igaz-e, hiteles-e (Nekem gyerekorovos rokonom szokott rosszul lenni, amikor elmesélem miket olvasok az interneten. Az anyukák meg úgy keznek egy-egy összehalászott dolgot, mint a szentírást.)
3. Oké. hogy van egy rossz élményed a kórházról, nagyon sajnálom, de ezen az alapon nem kerülheted el a kórházat a következő 30 évben. Én is tele vagyok rossz éléményekkel, ettől még rohanok a gyerekeimmel, ha a háziorvos úgy itéli meg, hogy ehhez már az ő kompetenciája kevés.

Szóval szerintem vedd fel a telefont beszélj a gyerekorvossal vagy keress egy másikat, ha ez szakmailag nem tetszik, de tessék lépni. Ez komoly dolog. Lehet, hogy csak egy kis hörgőtágító (spiropent) kell, de ha nem adod, akkor három nap múlva tüdőgyuszival rohanhatsz.

Bocsánat a fejmosásért, tudom, hogy milyen nehéz ez. Egyedül vagy, egyedül kell döntened, egyedül kell minden felelősséget vállalnod. Szóval megértelek és együttérzek, de akkor is tessék lépni.

Katka

katka22

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?