A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Kata: OK. Írj, majd ha kedved, időd lesz. Tudom, ez olyan, hogy van, amikor jön az emberből és van amikor nincs ihlet. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Köszi,Brumi.Akkor egy adagot lefagyasztok.

Tényleg Bex hol vagy????

sutimano76

Csajok, ez jó ötlet, nekem is van "fölösleges" cukkinim. :) Megyek is, megcsinálom. :wink:

Süti: még meg sem dícsértem a szerzeményeket. Járgány nagyon klassz, és ruhák is szépek. Most már minden kész Bernikének. :)

Erika: az a Te pocid volt, amit néhány oldallal előrébb láttam? Nagyon tecc. :) Csinos, szép, tökéletes. Apa büszke lehet.

Bizony: Bex, Lili, Spickey, Boboka, Móka, többiek .... ?????

Astrid: hogy vagy?

KépKép
KépKép
madar

Madar!

Privi ment a főnökről!!

Kép
babcika

[quote="madar"][ írta:madarb]Bibi: nem lehetne azt a szomszéd bácsit kicsit kölcsönkénri. :wink:

Mabe: hááát, vessetek meg, én elkezdtem a gyermeknevelést. Mert enyim gyerek is az egyhetes beetetés után átalussza a napot továbbra is, viszont éjjel 2-5 között társasági életet akar élni, hát persze, hogy velem. :roll: Már tegnap éjjel és most éjszaka is miután szopi, cirogatás, puszikák megvoltak (ez kb. 1 óra) elmagyaráztam neki, hogy nappal szoktunk ébren lenni, éjszaka pedig alszunk, úgyhogy betettem az ágyba. Reklamált kb. 5 percig, aztán bementem hozzá megint kivettem, megpuszilgattam, elmagyaráztam neki, hogy mennyire szeretem, de aludni is szeretnék, vissza az ágyba, aztán én is, ujjabb 5 percig reklamált, majd elaludt. És olyan jó volt ma reggel kisimultan, kipihenten ébredni :) Remélem, hogy így néhány nap alatt megérti, hogy éjjel max. csak szopizni kelünk fel. :wink:

Mónika: halál komolyan, ha szeretnél frissen szedett tököt, szaladjatok át délutáni alvás után ... hozott egy szatyorral, én nem tudok vele mit kezdeni, mert nem fér a fagyasztómba ... nagyon fincsi főzi lett belőle egyébként :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="madar"][ írta:madarb]Bibi: nem lehetne azt a szomszéd bácsit kicsit kölcsönkénri. :wink:

Mabe: hááát, vessetek meg, én elkezdtem a gyermeknevelést. Mert enyim gyerek is az egyhetes beetetés után átalussza a napot továbbra is, viszont éjjel 2-5 között társasági életet akar élni, hát persze, hogy velem. :roll: Már tegnap éjjel és most éjszaka is miután szopi, cirogatás, puszikák megvoltak (ez kb. 1 óra) elmagyaráztam neki, hogy nappal szoktunk ébren lenni, éjszaka pedig alszunk, úgyhogy betettem az ágyba. Reklamált kb. 5 percig, aztán bementem hozzá megint kivettem, megpuszilgattam, elmagyaráztam neki, hogy mennyire szeretem, de aludni is szeretnék, vissza az ágyba, aztán én is, ujjabb 5 percig reklamált, majd elaludt. És olyan jó volt ma reggel kisimultan, kipihenten ébredni :) Remélem, hogy így néhány nap alatt megérti, hogy éjjel max. csak szopizni kelünk fel. :wink:

IGEN: ez lehet az a lélektani pillanat, amit első gyerekkel képtelen voltam megtenni, de most én is ezt fogom követni: éjjel megy vissza az ágyikóba alukálni ... még egyszer nem szeretném végigcsinálni azt, amit Bibikével !!! :) ... majdnem 2 évig nem aludtunk rendesen, családilag senki ... és az alvásmegvonást a kínvallatásnál szokták használni, komolyan ... !!! ... X hónap, év után, már nagyon komoly tud lenni, ha nem alszol 3 óránál többet egy huzamban ... ráadásul enyi gyerek nappal sem akart egy istennek sem aludni :shock: ... csak mostanában ilyen jó kislány, hogy alszunk együtt délután, és éjjel is :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi: egy cipőben járunk :wink: nálunk is ez volt, Julcsinál nem tudtam megtenni, aztán 2 évig nem aludtam, már élőhalott voltam ... és ez neki sem volt jó ... tanultam ebből ... most nyugodt voltam éjszaka, és csak szeretet éreztem ekkor is ... :) :wink:

KépKép
KépKép
madar

Bibi: tökügyben hívlak nem sokára :) köszönöm :)

KépKép
KépKép
madar

Bibi!!

Foghatunk kezet, én is így voltam, 2.5 évig nem aludtam mert a gyerek egyfolytában inni kért enni kért csakúgy fent volt, és néha ettől kiborultam, éjszaka nagyon, volt olyan is,hogy repült a plüss maci a falnak, én meg csak zokogtam, úgy ki voltam már merülve. 2 éves volt Janó amikor nagyon fájt a fejem, hányinger, émelygés stb. Persze akkor már egy fél éve dolgoztam is. Elementem dokihoz, aki azt mondta, hogy agyhártyagyulladás gyanú, menjek el a neurológiára, ahol az első kérdés az ált. vizsgálatok után, van kicsi gyermeke, alszik eleget??? Hát a kimerültség okozta a bajaimat. A megoldás akkor jött, amikor kertes házba költöztünk, első éjszaka már átaludta az éjszakát!!!!!

Muszáj lesz kicsit keménynek lennünk a 2.-kal, mert a bátyjának(nálatok nővérének) is az anyukájának kell lennünk, és apának meg a feleségének!!!

Kép
babcika

Cukkini, nyami :) Én lecsóval együtt készen szoktam lefagyasztani! Szomszédban megint kezdődik a hirig, sztem Apa látta reggel a pasast, mert a heveder zárat is rámzárta. Szegénykém az este panaszkodott, hogy neki már totál görcsben van a gyomra, annyira várja... hogy milyen "sz@r" lesz, hogy éjjel amikor aludna, felébred majd Fruzsi, mindketten mellette leszünk neki meg simizni "kell" minket! Ja, és ha hazajön fáradtan, le "kell" vinnie sétálni, tologatni, amíg én pihenek... :lol: :lol: :lol: :lol: Olyan hamisan gondterhelt ábrázattal adta elő :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan fincsi kis borsos tokmány volt tésztával :) tele a pocak, lehet, hogy megpróbálok az éjszakából bepótolni valamennyi alvást, mert délelőtt nem sikerült. Akartam is mindenkinek írni mindenfélét, és totál kiment a fejemből. Gondolom azért senki nem lepődik meg ezen :) :)

Kép
lili34

Madar,minden kész csak most doki nincs.

sutimano76

Eszembe jutott, hogy Sütinek a babakocsiját akartam megdícsérni! Nagyon tetszik!!!!!!!! Enyém is hasonló, fenntartásaim voltak a kerék miatt, de kérdezősködtem anyukáktól, akik ilyet tologattak, és nagyon dícsérték terepen!!!!!

Anna! Biztos jobb lesz kicsit ráhangolódni a szülésre, lehet, hogy nem véletlenül nem szándékozik kibújni :)

De jó, hogy írjátok ezeket a nemalvás dolgokat, nekünk első babásoknak csak okulni kell belőle :)

Kép
lili34

Olyan jó ez a topic, mert az ember sok problémájával egyedül marad, amikor az első baba megszületik ... komolyan azt gondoltam 1 éves kora körül, hogy ezt nem lehet kibírni: akkor lett vége za építkezésnek, költözésnek, új környezet, és Lilla még jobban ragaszkodott a cicimhez, éjjel is ... és sokszor véresre harapta :shock: :shock: ... és olyan lelkifurdalása tud lenni az embernek, amikor ilyen indulatot érez a gyereke iránt, akiért egyébként tűzbe is menne bármikor ...

Ez az egyik hátulütője az igény szerinti szoptatásnak: nagyon könnyen átcsúszhat egy ilyen vég nélkülinek tűnő szopizásba, amikor már nagyon nehéz a kialakult rossz szokásokon változtatni, főleg egy erősebb akaratú gyermek esetében :lol: :lol: ... Babcika, Mónika, azt hiszem, mi megtanultuk az ezzel kapcsolatos leckét :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Megyek, szunya. Délután még bekukk, holnap megint áramszünet :? :? Múltkor is eltartott vagy délután háromig. Budapest, Budapest, be csodás.......... :)

Kép
lili34

Mi is megyünk szundikálni, majd jövök, pussza !!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Napocskásat!

Jó sokat írtatok

Mabe,nem lehet elég korán kezdeni a nevelést :lol: :lol: Pocakban is virgonc volt éjjel?

Kata,nagyon sajnálom Kép .Ha bármiben tudok segíteni,szólj.(nem titok,de ezen már én is átestem,így van elképzelésem,hogy min mész keresztül) Lőrinc lak nagyon szép lett.

Erika,neked jól indult ez a heted :( Fanni,barátnő,számológép) Örülök,hogy Fanni ennyivel "megúszta".Na de mutass egy gyereket,akit nem ér legalább egyszer egy ilyen baleset. Képek a helyükön :wink:

Lili,Fruzsi nem semmi.Te,és az a térdelős póz,az működik?Olyankor nyugiban van? :shock: Kamaszom kitalálta,hogy ilyenkor biztos karmolássza a méh falát,és rágja a köldökzsinórt :lol: :lol:

Viki,örülök nektek.Remélem összerázódtok és sűrűn látunk majd.

Babcika,Jancsika nem semmi Kép Felülmúlják a képzeletünket,annyi eszük van a kis csibészeknek.

Bibi,micsoda szomszédaid vannak.Spenót,tök.Legalább nem unatkozol.LÁtom már a tök biznisz is beindult :lol: :lol:

Én megjöttem a délelőtti kórházasdiból.Minden oks.Junior majdnem 3 kiló,de nem vizsgált meg dottore,mert az UH alapján mindent rendben talált,és ha nem muszáj,nem nyúlkálunk.Hétfőn újra NST,természetesen ha addig lenne valami,akkor találkoztunk.VV is megvolt,de majd csak hétfőn megyek be az eredményért,előbb nem szeretnék.Szóval most hizlalom kicsit Juiort.

Kép
v.andi

Sziasztok!

Vagyok, csak ctg-n voltam, állítólag minden ok, de majd feldobom a pic-re az albumomba a képet, légyszi majd nézzétek meg, hogy szerintetek milyen.

Még visszaolvasni nem volt időm, most szunya egy kicsit, aztán később jövök.

Ja, Flora is igazoltan van távol, dokinál van, taliztunk pár percre, olyan szépen gömbölödik Csokika lak:)

Remélem jól van mindenki.
Vendég

Na feltettem az első és a mostani ctg-m képét az albumomba, meg Sütinek egy olyan képet, amin nincs kitakarva az orcám :oops: 8)
Vendég

Andi, Boboka!

Gratulálok a jó NST-CTG eredményekhez!!

Andi, méghogy elképedek a gyereken, hát amit tegnap mondott majd becsinálam tőle! Egyszer csak odajön hozzám ahogy rakom rendbe az étkező asztalt, és elrakom a virágot amit ő hajtogatott nekem!!

- Anya, ha akarod elmondom,hogy hogyan készítettem ezt a virágot!

- Jó kicsim, nagyon szép, kíváncsi vagyok rá!
-Na jó, de csak akkor,ha adsz a persejembe pénzt,mint más rendes anyák!!

Betojtam a röhögéstől!!!

Aztán meg kiselőadást tartott nekünk arról,hogy mit hogyan kell csinálni egy csecsemővel. Szernitem hallotta, hogy az apjával a köldökápolásról beszéltünk és ezt adta elő, meg hogy hogy kell megfürdetni, és ha sír akkor kell neki cumit adni, de ha nem kell neki, akkor adjak neki enni. Mondom mit, hát tejcsit, a cicidből. Figyel a gyerek, kínos témákat már nem nagyon lehet előtte beszélni!! :D

Kép
babcika

Bobka,orcáddal semmi baj,nagyon szíííííp vagy,pocakod hatalmas!!!!!és én úgy látom azé megy lejjebb......de persze nincs szakszemem...csak úgy laikusan.

sutimano76

Erika nagyon szupi képek!!!!!!!!!Fanni nagyon édesen bújik,te meg annyira vékony vagy,és csak pocid van.....húúúúúú..........bár én is ilyen vékony lennék.......

sutimano76

Andi,Boboka ctg..........szupiiiiiiii.

Babcika,és ismét gyerekszáj,zabálnivalók.......... :lol:

Bex,2 in 1,biztos pihizik.....

sutimano76

Babcika,hát tényleg nem semmi.Mint a rendes anyák :lol: :lol: :lol: eszméletlenek,és honnan szedik :?: :idea:

Hozzáteszem,ha békésen játszik a szobájában is kagylózik ezerrel.Jó a radarjuk :wink: :lol: :lol: Nincs titok,sem kínos téma :lol: :lol:

Kép
v.andi

Sütikém,éljen a 40. hét.Most látom csak.Elviekben az utolsó heted Kép

Kép
v.andi

Andi köszi,köszi!!!!!!csüt.a kövi szülési időpontom,aztán lehet mégis bent marad 21-ig :?: :lol: :lol: :lol: Lesz ahogy lesz,csak a dokim lenne má itthon!!!!

Hízlald csak Juniort,meddig is??????3 kg azé nem annyira kevés!!!!!

sutimano76

Sziasztok! :)

Megjöttünk, végre itthon vagyunk! :)
Minden szép, és minden jó, kissé kipurc van, a visszaolvasásról egyelőre még felmentést kérek ;)

majd még jövök
pusszancs nektek! :)

vicger

Süti,2903 gr persze + -.Nem sokáig hizlalom,de a héten nem akarok szülni 8)

Krisztiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,jipiiii,végre otthon.
Szerintem megszavazzuk neked a felmentést :oops: :oops: Remélem azért hamarosan jössz,és mesélsz.Bár Atesz írását már olvastam :cry: :wink: :roll:

Kép
v.andi

Andi! Most tudtam megnézni csak Barnabás lakot, nagyon szép!! Tényleg, hány kilós babát szeretnél?? Én azon "izgulok" hogy már ne hízzon... :D

Süti! Hú de szupi, Neked is már csak 1 hét van... Bár kitudja.. ??? Nekem is csütörtök a szülési időpontom!! :D :D :D :D Bár egyelőre semmi jel!!

Kriszti! De jó, hogy már otthon vagytok!! Elhiszem, hogy fáradt vagy! Pihizz, amennyit tudsz (bár gondolom 4 gyermek mellett már egyre kevésbé megy...)!! Aztán számolj be, hogy volt a szülés.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Kriszti,végre itthon,de jó..............a visszaolvasás alól egye fene kapsz felmentést,de az írás alól nem lehet..........hiányzott a humorod.......és KÉPET,KÉPET AKARUNK!!!!!!!

Peppino,te nagyon türelmes voltál már eddig is.

Andi,pár napja még jó volt a '09.09.09. is,mostmeg nem akarsz a héten szülni??????Szóval már megint magamra hagysz?????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :wink:

sutimano76

Süti,nem is mondtam.Ma találkoztam az Uzsokiban a szülészeten azzal a szülésznővel,akit meséltél.Ugyan nem beszélgettünk sokáig,csak segítséget kértem tőle,de nekem szimpi volt.

Peppino,még Tomi megemberelheti magát,és akár csütörtökig kibújhat.Nem növesztem nagyra,max 3300.Ebben egyeztünk meg :lol: :wink:

Kép
v.andi

Süti,dehogy hagylak,csak gondoltam a mai méretei alapján,picit nőhet még :wink: Hiszen az sincs kőbe vésve,hogy Berni a héten születik :roll: :)

Kép
v.andi

Andi! Majd elfelejtettem! :oops: Örülök, hogy jók lettek az eredmények!! A 3300 gr, az pont jó, elég is asszem. :lol: Ha megegyeztetek, akkor úgyis lesz! :lol: :lol: :lol:

Peppino
Kép

Kép
peppino

Kicsit éhes vagyok,de még nem annyira,kicsit melegem van,de nem annyira,kicsit szédelgek,mondom mérek már egy pulzust(2 mértem): 100/47 81 pulzus,aztán meg 93/50 79 pulzussal.Na ilyenkor kérdezik meg az ápolónők hogy hogy élek????

sutimano76

Ja,és egy kérdés.
Jól értelmezem,hogy az alsó vonal az,ami a nem létező fájásaimat mutatja?
Kép

Kép
v.andi

Süti! A Te vérnyomásod se ér a plafonig!!! Egyébként tőlem is mindig megkérdezi a szülésznő, ill. régebben a védőnő: Nem szokott szédülni, ájulni?? Egy doki meg egyszer azt mondta: Hát maga sem agyvérzésben fog meghalni! Mert mindig olyan kicsi a vérnyomásom.
Sajnos már egyre kevésbé tudok türelmes lenni... :cry: :cry: Legszívesebben aludnék 10 órát egyhuzamban. De ez csak egy szép álom marad. :roll:

Peppino
Kép

Kép
peppino

Andi! Az alsó vonal nem a babamozgást ill. a méhösszehúzódást mutatja?? De tényleg nagyon alföld jellegű!! :lol:

Peppino
Kép

Kép
peppino

Sütikém, Kép vérnyomásilag,de inkább így,mint ha magas lenne.

Kép
v.andi

Andi!

Köszi a képeket!!!!!!

Süti!

Azért annyira vékony nem vagyok, kb.13 kg-nál járok, de ezek a képek egész tűrhetőek. (a fotós is csak hozott anyagból dolgozik :D )

Cukkini tipp: isteni levest lehet belőle:egy hagymát megpirítani olajon, rá a felkarikázott, héjas cukkinit, pici vizet rá, só, vegeta, fokhagyma, borsikafű.Pár perc alatt megpárolódik. Tejszínnel összeturmixolom és kész is. Lehet rá tenni pirított gombát, levesgyönygyöket(én ezt szoktam), pirított zsemlekockát, vagy akár reszelt sajtot. FINI!!!!!

Vicger!

De jó, hogy otthon vagytok...sok képet kérünk..... :D

Terhességi csalánkiütés: még nem is hallottam ilyet :shock:

Anna!

Jó felkészülést a szülésre!

Ma egész délelőtt nst-n voltam, irtózatos tömeg volt. Dokitól kérdeztem, hogy tényleg nagy-e a baba. Erre ő: mit mondtak súlybecslésen? Mondom nem volt, mert a dokimnak nincs uh-ja, máshol meg nem mérték meg, hiába kértem. Hát, ilyen nem lehet,tararararraa. Én nem jól kiosztottam, hogy nehogy már én legyek a hibás, mit csinálhattam volna. Na, erre visszavett a tempóból és más hangnemben beszélt velem. De legalább megvolt az uh. 3700 gr-sa saccolja a gép Lottit, minden okés, lepény már nem bírja sokáig, III-as.

Ma találkozom Floranan-nal, igaz sietnek, de már várom nagyon!
arvaerika

Kriszti!!!

De jó, már hiányoztál te is, de gondolom nem lesz most túl sok időd ránk!! És ez így helyénvaló.

Andi!

Igen, valóban azok a nemlétező fájásaid, ilyen nekem is!!! Hát nem tudom mikor akar elindulni Blankuci, de szerintem Barnabás sem siet. Volt mellettem egy csaj szombaton az NST-n és a plafonig értek a fájás görbéi kb. 2 percenkét és nem érzett ő sem semmit.

A gyerkőc mozgását ha jól tudom itt nem jelzi a görbe, csak ha mozog akkor a felső görbe le fel elmozdul, mivel akkor megy feljebb-lejjebb a pulzusa a picinek!!

Na megyek rendrakás és kv!!!

Kép
babcika

Andi ctg-d,keveset mozgott junior,de azt jelezte a gépen a szívhang is.Alul, hát igen nincsenek jóslód!!!!!
khm.....dr.sutimano

Köszi Erika,majd azt is kipróbálom.

Te jössz pestre,vagy Floráék Szfvárra???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.09.07 15:06-kor.

sutimano76

Boboka az elsőn,jól látszik a szívhangnál a mozgása,az alsón meg nincs fájásod,de a mait nem tudnám megmondani,hogy mi van.Hol jelöli a babamozgást???
khm.....dr,sutimano :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.09.07 15:07-kor.

sutimano76

Kép

a felsőn meg azt látjátok,hogy ahányszor megszakadt a görbe,na annyiszor romlott el a gép........ :lol: :lol: :lol:

sutimano76

Hoztam én is ctg képet. A nagyobb kiugrások Apa hangos haspuszikái, szegénykém megijedt!! Amúgy épp kezet foghatnának a babáink Andi!

Kép

Kép
lili34

Süti :lol: :lol: :lol: kis elektromos ufomano :lol: :lol:

Kép
lili34

Kép

Lili,felső görbén jól látszik a babamozgás,de hol vannak a nyilak,amik jelzik is????????
Az alsó görbén ......... Kép ....talán egy fájás látható.....

Kép Kollegák konzultációt kérek!!!!!!!!!!!!

dr.sutimano

sutimano76

nálatok is le van lassulva babanet????

sutimano76

Nincsenek nyilak rajta! :? :? Pedig azt mondták nagyon jó!

Kép
lili34

Lili nyugyi, nem minden gép csinál nyilat, milyenk sem!!! Nem attól jó,hanem hogy a pulzusa változik!!! :D

Süti! Neked azt valami aszisztens vagy ki mondta,hogy olyankor amikor meg van szakadva elromlik a gép??? Mert én azt hittem ( úgy tudtam, Imola segíts majd), hogy akkor szakad meg a szívhang görbe,ha a gyerkőcnek a gép elveszti a szívhangját, mert mondjuk elvándorolt onnan bébike!!! Ilyen nagy ritkán nálam is előfordul.

Kép
babcika

Sziasztok!

Jelentem hazajöttünk, és képtelenségnek tarom 60 oldalt visszaolvasni :S De próba cseresznye :lol: Jól vagyunk, minden oké, majd jövök még írok majd sokat. Picra rakok nemsoká képeket.
Puszi

KépKép
Kép
scooper

Kriszti, gyönyörű vagy azon a képen!!!
Jó, hogy már otthon lehettek :wink: :D

Nekem holnaptól minden nap kéne menni CTG-re - hát inkább nem. Az amnioszkópiát ma sem fogadtam el. Hagyjanak engem békén!
Bocs, de a'sszem én már semmire nem fogok reagálni...

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?