A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Csajok az normális hogy pisilés után érzem a hasam.Középen lent de mégis kicsit balra.
Vagy ez még a punkció utóhatása. :shock:

Kép
Kép
melánia

rencsi:mindjárt itt a vacsoraidő.Bár attól függ hogy mikor vacsizol.
Melcsi:szia,hogy vagytok???

Kép
Kép
melánia

Melikém, köszi nagyon jól vagyunk, bár néha már nehezen mozgok. :lol:
Nekem inszem volt, de én is éreztem a hasam folyamatosan utána. Szerintem ez teljesen normális, ne izgulj.
Nagyon drukkolok neked és a babáknak.

Kép
gmelcsi1

Ja és a laptető a tied. :wink:

Kép
gmelcsi1

Melikém,
igen, mindjárt ehetek!!!!!
nekem is furi volt a pisilés, én egy kicsit tartottam attól, hogy felfáztam, mert sokszor fel vagyok fázva, de valószínű csak a punkciótól volt, mert kiderült, hogy nem voltam felfázva...

Kép
rencsi79

Melike!
Pisidolog stimmel! Nálam is ugyanez volt. No pánik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Meli Drága!

Hoztam a mai adag babaragacsot!++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Chilike!

Én is kérem majd azt az oldalt! Priviben megy az email címem!
Nem árt gyakorolni! :lol:

Lányok!

Meddig érvényesek a HIV, Hepatitis eredmények? Valószínű csak decemberben kezdünk! Nekem augusztusi eredményeim vannak, a páromnak meg talán áprilisi.
agnyes

agnyes: 1 évig érvényesek.

roxal: Tündériek a lányok, és gyönyörűek!
emerenc

Agyes,

szigorúan egy évig, mi tavaly szeptemberben csináltattunk AIDS-et és múlt héten mehettünk újra.
miciona

Köszi csajok!

Én szó nélkül elmegyek, de a párom nem nagyon örül a vérvételeknek!

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy karácsony előtt van leállás az intézetben?
agnyes

agnyes: Tavaly ha jól emlékszem karácsony előtti két hétben már nem fogadott, nekem pont úgy jött ki.
emerenc

Biztos, hogy lesz, mert mikor Apánkkal a szabijáról beszéltünk tett rá célzást és tavaly is volt.

Roxal,
három csajszi??
Mondjuk jól elszorakoztathatják egymást, de gondolom van ott csicsergés!
Az aminos kérdés engem is érdekel.

Kérdés:
elég intim dolgot kérdeznék :oops: :oops:
szóval az a tojcsi szerű nyák egy héttel pérés után mitől lehet?
Máskor csak akkor van egy-két napig. És olyan mintha már most meg akarna jönni, pedig még van egy hét.
miciona

miciona

elküldtem, megkaptad?
Várom válaszod, köszike :lol:
chilike1

agnyes
küldtem amit kértél

na sziasztok csajszikák , most lépek, mert itthon van a drága párom, kihasználjuk... :lol: , na jó nem úúúúgy, nem kell mindjárt félreérteni :lol:
pusz mindenkinek
chilike1

chilike,
megkaptam, csak vendégekkel voltam (meló helyen vagyok ) és ehhez le kell majd ülni ,nem lehet kapkodva.
Nem felejtettelek el.
Hozzászólásokat is azért nem írok hosszan, mert jön egy mókus és már el is kell nyomnom a netet.
miciona

Micikém,
nekem péréskor volt mindig ilyen, 1 héttel később....hát nem tudom, biztos hogy nem csúszott el a ciklusod most, honnan tudod mikor volt a pérés???

Kép
rencsi79

Sziasztok!

Vagyok én is!Csak melóban zűrzavar, itthon meg próbálok pihenni, meg visszaolvasni Benneteket. Hajrá hölgyeim, uraim!:-)

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."
modrooka

Szia Modrooka!!!!

Akkor már hivatalosan is átigazoltál Déviszhez???
Mikor mész először?
miciona

Sziasztok csajok!!

Nehogy mindenki lelépjen innen!!!!!!!!!!!!!!!!!

Úristen nem győzök visszaolvasni......

Remélem nem rám gondoltatok, engem egyáltalán nem zavarnak a kismamik, sőőőőőt. Ők adjak nekem az erőt hogy igenis sikerulni fog mindenkinek elérnie az álmát!!! Telejsen mindegy hogy valakinek első lombikra, 4. inszemre vagy 2. ovu-indukciora sikerul. A lényeg, hogy BABÁSOK LEGYÜNK!!!!!

Én mindennap olvaslak titeket és sokszor adtok nekem igy virtuálsian is jó kedvet!!!

Szóval senki nem megy sehovaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Különben megyek utánatok :lol: :lol: :lol:

Holnap Kopa, majd megirom mi volt....

cupp
renna77

Valaki tudja, hogy a Vass doki meddig lesz még?
agnyes

Jaj, elveszett a hozzászólásom, pedig olyan szépen összeszedtem és írtam mindenkinek. Na akkor újra:

Miciona,
Vigyázz magadra, nehogy elkapd az influenzát!

Agnyes,
Te már voltál Apánknál, vagy még Vass dokihoz mész? Mikor kezdtek előreláthatóan?

Renna,
Veletek mi újság?

Emerenc,
Bocsánat, hogy nem válaszoltam neked múlt héten, pedig láttam, hogy nekem is írtál egy hsz-ban. Az az igazság, h amikor összefutottunk, nagyon rossz kedvem volt, mert elkezdtem barnázni, és nagyon megijedtem. Akkor nem akartam még erről írni, így nem is válaszoltam neked, de szerencsére minden rendben. Most mi is jön nálam? Ne haradudj, de olyan kába voltam akkor, nem emlékszem, mit mondtál...

Modrooka,
Veled mi újs?

Valakit tuti kifelejtettem :(

A szétválásról én sem akarok már írni, bántani senkit nem akarok. Viszont azért bemásolnám ide a blogomból azt, amit a stimu alatt írtam. Azt kívánom mindenkinek, érezze ugyanazt, amit akkor én...

"Hihetetlen, hogy mennyire egy elkülönült, de mégis fantasztikus kis társaság ez, ahol mindenki ugyanazért küzd, és mindenki tényleg drukkol a másiknak, hiszen a másik ember sikere az összes többiben növeli a reményt, hogy igen, egyszer nekünk is össze fog jönni, és végre láthatjuk a kis petezsákokat az ultrahangon. Furcsa, ahogy az ember tudata hétről hétre szűkül be, ahogy a hétköznapok legfontosabb eseményei a gyógyszerszedések, ön-injekciózások, a kétnaponta dokihoz és vérvételre járás, és persze a fórumos, vagy nem fórumos Dévais lányokkal és fiúkkal a diskurzus, éppen ki hogy áll, az állandó drukkolás a többiekért. Én még nem láttam olyan társaságot, ahol az emberek ennyi jót akarnak a másiknak, és ilyen sokat gondolnak rájuk.

Tegnap az jutott eszembe, hogy a Titok mit mond: kérj valamit, és a világmindenség majd tesz róla, hogy a kívánságod teljesüljön. Ne érdekeljen, hogy hogyan és mikor, csak legyél benne biztos, hogy meg fog történni. Nekem soha nem volt kétségem afelől, hogy lesz majd gyerekem, sem korábban, sem most, hogy kiderült, hogy ez nem ilyen egyszerű. De az jutott eszembe, ha valamit ennyien szeretnének, hiszen már lassan a fél világ nekünk drukkol, rokonok, barátok, mindenekelőtt a fórumos ismerősők, lehetetlen, hogy ne jöjjön be. Ennyi akaratnak nem létezik, hogy ellen tud állni a Világmindenség.... "
vjulcsi

Kedves Julcsi!
Nagyon nagyon szépen írtad.

Igenis sok erő van ebben a fórumban.
Mostanra úgy alakult, hogy elég sok babás akart itt maradni, ami korábban nem volt jellemző, sőt általában nem jellemző a "lombikos" topikokra.
Én aktív tag voltam az Indexes medlombon is, ahol szintén lett egy szakadás, szintén babásodás miatt, de mostanra már párhuzamosan fut mindkét fórum.
Voltam tagja "babás" topiknak is, ahol sok-sok segítséget kapott az ember, de nagyon nagy veszekedések voltak...

Nehéz ez az egész. Attól, hogy hozzánk később jön el a baba, még nem vagyunk jobbak a másiknál. Viszont ismerjük egymás érzéseit, hisz mi is átéltük azokat. Ez akár akarjuk, akár nem közösséggé formál minket. Ez a közös érzés, a baba iránti küzdelem, valóban sokat gyengül, amikor a kis csoda megérkezik, és a kezünkben tartjuk. Emlékké zsugorodik, mert már akkor örömtelibb dolgokkal van tele a fejünk, és új aggodalmakkal...
Régen, ha a fórumokra tévedt valaki, és leírta, ne adjátok föl, mert nekem is sikerült, ha jól emlékszem nagyon is jó érzés volt. Talán csak a bennem állandóan motoszkáló kétely volt rossz.
De ami az én múltam, az mások jelene, jövője. Úgy vagyunk mi itt, mint a csillagos ég. Vannak még "kezdő", fiatalok, vannak középidősök, és vannak már célhoz ért "öregek". Hogy ki mikor lép át a következő stádiumba, sajnos nem tudjuk.

Én már sosem tudom meg, hogy örül egy Anyuka egy spontán babának, úgy sejtem, pont úgy, ahogy én örültem. Nem lehet azt az érzést szavakba foglalni...

Ha valakit megbántottam avval, ahogy írtam a mi kis csodánkról, ne haragudjon érte. Nem bántásból, vagy holmi dicsekvésből írtam, hanem azért mert szívből kívánom minden sorstársamnak, hogy mielőbb érezze át, milyen szülőnek lenni. Ha tapintatlan voltam, akkor csak butaságból volt. Megpróbálok okosabb lenni. Kérek mindenkit, aki magát száműzte innen, jöjjön vissza, mert szükség van rá.

Meli! Nagyon szorítok!

Roxal! Gyönyörűek a babáid!

Ercsikati! Drukk!

Agnyes! Vass dokiról itt afórumon azt írták, hogy 15-ig lesz, nem tudom mennyire biztos az infó.

Kívánom mindannyiunknak, hogy együtt örülhessünk minél előbb egymás boldogságának!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Drága Lányok! ( Fiúk)

Egyszerűen sírvaa fakadtam, mikor olvastalak benneteket! Lehet, hogy egy szentimentális hülye vagyok, de nagyon érzékenyen érintett ez a szétválás, már nem kellene rajta rágodnom, de pont reggel jutott eszembe egy gondolat, lehet, hogy első olvasásra nem ide valónak tűnik, de átvitértelemben.....
Régebben sokat túráztam a kutyámmal, 50km es teljesítmény túráról tartottunk haza, nagyon fáradtak voltunk és felszálltunk egy villamosra, sárosak is voltunk, egy nő mire felkiálltott teljesen bepánikolva, úriisten, azonnal szálljanak le! Allergiás vagyok a kutya szőrre! Mi leszálltunk. Csak itthon jutott eszembe, miért nem ő szállt le a villamosról? Hiszen Ő volt allergiás?

Julcsi: Gyönyörűen megírtad a lényeget!

Amikor találkoztunk a Dévainál én is egy kicsit, le voltam eresztve, láttam, hogy Te sem vagy jól, nem mertelek kérdezgetni, de aggódtam, remélem tartozkodásom, nem úgy jött le Neked, hogy bántva vagyok, mert én nem így érzek. ( Miért is kell szabatkozni? )

Júliúsban volt egy le állított lombikom, nem értek megfelelően a petesejtjeim. Már régóta ott volt a gyanú, hogy polipom van, ez az inszeminációk alatti hormon kezelések következtében alakulhatott ki. Augusztusban, mentem János kórházba méhtükrözésre akkor távolították el. Amikor találkoztunk akkor mondta Dévisz, hogy jobb lenne ha késöbb kezdenék, hogy párszor még löködjön ki a nyálkahártya. Októberi kezdésben állapottunk meg.
Most akupunktúrára járok, fogynom is kell, és még segít a hormon színtem normalizálásában.

Albikám! Mindig jó ha jössz! Okosakat írsz! :)

Mennem kell dolgozni.....mindenkinek külön-külön sok puszi és kitartás.
emerenc

Emerenc,
Dehogy tűnt úgy, aranyos voltál nagyon, és látszott rajtad hogy örülsz nekünk!
Jaj de jó, akkor ezek szerint a nehezén túl vagy, és október pedig mindjárt itt van, akkor a baba is jönni fog. Innen már csak a jó részének kell következnie :)

Drukkolok nagyon!

Puszi
vjulcsi

Halihó csajok.

Itt egy újabb nap.
moncsi aggódom,nekem nincs mensis görcsöm.Ez jár a fejembe mióta írtad hogy neked volt.Akkor nem ágyaz bent senki. :cry:

Kép
Kép
melánia

Melike! Drága Édes Csillag! Ne legyél olyan, mint én! Ne görcsölj fölöslegesen! Ágyaznak azok a babák, légy nyugodt. Nálad a különböző korú embrikék miatt tovább is elhúzódhat, később is kezdődhet a folyamat. Az sem szentírás, hogy fájnia kell. Én is vártam a szúrásokat, amikről a lányok meséltek, de nem jöttek. Aztán voltak ezek az éjjeli hisztik a hasamban,amiről azt sem tudtam micsoda, hogy ágyazódik, vagy kilökődik épp valaki. Kétségbeesetten írtam az SMS-eket a Bodzinak, meg a Rencsinek, hogy baj van. Nem győztek nyugtatni, aztán tessék.
Mindannyiunk szervezete másképp jelez, ha jelez egyáltalán...és ugyanazokat a jeleket mindannyian másképp éljük meg, egyéni érzékenységtől függően. Nyugi! Kizárt, hogy a négy gyönyörű embrikéd egyike sem talál fészket magának a pocakodban!
Csak annyit mondok Neked is, amit magamnak szoktam : Bízz bennük, mert megérdemlik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

sziasztok csajszikák

...hú, de korán keltek :lol: ,

melania
nem mindenkinek egyformák a tünetei, ezen ne aggódj.
Mi moncsikával mindent átrágtunk, kinek mi fáj, szúr érzékeny, amikor nekem volt érzékeny a cicim neki nem volt és forditva, mondjuk kettőnk közül én vagyok az optimistább(ugye moncsi), szóval mindig próbáltam megnyugtatni őt, igy veled sem tehetek mást, úgyhogy nyugi, nem kell görcsnek lennie ahhoz, hogy beágyazódjanak. Gondolj bele milyen pindurik, nem is érzed , ha hozzádérnek, a mi babáink már kicsit nagyobbak, utoljára az enyémek például 7, 5 cm-ek voltak, de még igy sem érzek semmit. :lol: :lol:
Én nagyon nem biztam benne, hogy sikerül, szinte közömbösen csináltam meg a tesztet, csak úgy rutinból, de el sem tudom mondani, milye öröm volt meglátni a két csikot, szinte még most sem hiszem el, hogy hamarosan, két kis baba anyukája leszek.,
Nem sokára te is átérzed majd ezt, aztán együtt örömködünk. Mit szólsz? :lol: :lol: :lol:

Julcsi
Tegnap úgy olvastam, hogy volt valami barnázásod?
Jól emlékszem? (bocsi, ha nem , mostanában néha összekeverek dolgokat) :lol:
Miért nem irtál erről akkor? Meg tudtalak volna nyugtatni , velem is előfordult ,én is a csajoktól kértem tanácsot.
Mindenesetre örülök, hogy minden rendben azóta.

emerenc
Amit irtál , nem kell átvitt értelembe venni, igy is mindenki ért.
Ne pityeregj, szivesen látunk téged is, persze hamarosan meg már meg is lesz a helyed közöttünk. :D

miciona
Jó, persze, nem akartalak ám sürgetni, csak sokszor kicsit furán műkődik a net, van amikor irok valamit és elszáll az egész, inkább rá szoktam kérdezni, hogy minden átment-e amit küldtem.

a pusza csajszik, most megyek, mert jön a sogornóm, kicsit traccspartizunk, de jövök majd délután
:P
chilike1

Lánykák(Emerenc, Renna) nem megy innen senki, csak a "kritikus" babás dolgokról a másik topikban beszélünk. Ez a hely marad a próbálkozóké. Megpróbáljuk így, hátha jobb lesz mindenkinek, akit eddig bántott ez-az. Természetesen onnan sincs kitiltva senki, aki még nem kapta meg a maga kincsét...

Nem képzelitek, hogy elmegyek?! Szimba hozzászólásairól nem tudnék lemondani senki kedvéért! :lol: :lol:

Julcsi,mikor volt ez a barnázásod? Örülök, hogy elmúlt!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

na jó ....nem tudok lelépni

cai moncsikaaaaaa
na mi van? Hogy vagy?
Jaj, tegnap láttam micsoda pocakot eresztettél :lol: :lol:
Nagyon kis csini vagy... :lol:
puszikállak drága, most megyek, de majd irj, ha van kedved, aztán este válaszolok. pusza
chilike1

Chilike! :lol: :lol: Így volt! Szerintem ekkor lett elege belőlünk a többieknek... :oops: :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Értettem,próbálok nem nyavajogni.Bocsi. :oops:

Kép
Kép
melánia

Sziasztok!

Melike,
Én is csak azt tudom mondani, mint Moncsi, hogy bízz a babákban! Be fognak ágyazódni, muszáj nekik. Hidd el, nekik nagyon jó odabent!

Moncsi, Chili,
Igen, múlt héten sajnos volt barnázásom. Telefon Apánknak, azonnal be hozzá... szerencsére minden rendben volt, méhszáj zárt, méhlepény nem kezdett leválni. De pihennem kellett, és még az otthoni munkától is eltiltott. Szerencsére 2 nap alatt elmúlt, mondjuk brutál adag magneb6-ot szedtem (4x2).

Azért nem írtam róla... háááát... azért, amiért pl. Chilike te sem írsz soha az UH eredményéről szinte, de ezt már kiveséztük az elmúlt napokban.
vjulcsi

Sziasztok!

Chilike,
ma visszük az otthoni gépet szervízbe, úgyhogy csak itt melóhelyen van most gép. Ma nem ígérem, hogy írok , mert rövidet váltottam (10-kor végeztem, 6-ra jöttem vissza) ilyenkor zombi vagyok, de holnap tuti belemerülök a témába.

Meli,
ne izgulj! Jeleket figyelni nincs értelme , amúgy is a 4 baba nem ér rá jeleket küldeni elvannak egymással :)) Kártyaparti van.

Julcsi,
akkor jött neked is a barnázás, amikor meg kellett volna jönnie?
olyan sokszor hallom ,hogy az első pár hónapban van ilyen.Elég ilyesztő lehet, még akkor is, ha tudod, hogy előfordulhat.

Különben én ezt a görcsölgetést amiről írtatok még csak itt olvastam a topikban. Az én ismerőseim mindig arra panaszkodtak, hogy keményedik a hasuk.
miciona

miciona:kártyaparty??? :lol:
A keményedés mindennap megvan. :lol: Ráadásul mint egy dinnye olyan vagyok.
Hogy vagy miciona???

Kép
Kép
melánia

Meli,
azon kívül, hogy álmos vagyok minden rendben.
Férjem lánya csak simán megfázott szerencsére nem vírus, így emiatt nem kell aggódni.
Pénteken megyek Apánkhoz.
Pihenj sokat.

Moncsi,
megnéztem a falvédődet. Szép. Ügyi vagy.
Nekem pont az egyik ovónéni bnőm aki imád kreatívkodni. Ő csinálta az esküvői meghívónkat is.
Én meg hálás vagyok neki, hogy mindig hoz vmi kis díszt. Nekem büntetés lenne egy ilyen varrás. Pedig mennyi mindent lehet csinálni: szopipárnát, takarót stb.
miciona

Micikém,

örülök, hogy "csak" megfázás, itt izgultam, hogy nehogy h1n1 legyen .... a "tojásos" cucc elmúlt???

Melikém,

a többiek már leírták, mindenkinél minden tünet más jelent, csak pozitívan, sokat gondolj a kis csöpikre bíztasd őket, hogy szépen ágyazódjanak!!!!

Renna,
várjuk, hogy mit mondott Kopa!!!!

Kép
rencsi79

miciona:szedjél c-vitamint.Jót tesz megfázás ellen! Álmosságra csak az avást tudom ajánlani. :wink:

rencsi:szerintem szép pocid van.Te látod csak óriásinak.Pont akkora amekkorának lennie kell! :lol:

Kép
Kép
melánia

Lányok! Aranyosak vagytok! :)

puszi mindenkinek!
emerenc

Renna!

Mi volt a Kopánál?

Julcsi!

Még csak egyszer voltam a Vass dokinál! Aztán jött a hír a távozásáról. Én meg közben rátaláltam a cérnabeültetésre és elkezdtem járni. Az ottani doktornő azt mondta, hogy november-decemberig ne kezdjük el a következő lombikot. Ahogy számolgattam és a ciklusom is úgy akarja, akkor december 6-án kezdenék! Persze addig a spontán babára gyúrunk! :wink:

Albi!

Kösz az infót. Épp tegnap írta az egyik ismerősöm, hogy a Vass dokinál volt épp UH-n, telefonáltak neki és azt mondta, hogy októberben majd fogadja! Most akkor mi van? :shock: Vagy már a Cirisben fogja fogadni?

Melikém!

A mai adag babaragacsról sem feledkeztem ám meg! Ne gondolkodj semmi butaságon. Ne nézd a jeleket! Olvasgasd amit Chilike küldött. Szerintem nagyon jó!
agnyes

Emerenc!

Milyen akkupunktúrára jársz?
agnyes

Emerenc: Mi is októberben kezdünk, a végén valamikor. Ti ?

Zsu
uzsuzs

Sziasztok!
Annyira drágák vagytok!!!!!!
Mindannyian!!!!!! Sajo és Szimba, Ti is nagyon!!!
Albika! Jól meghatottál. :oops:
Emerenc, édes vagy!!!
Olyan jó, h így ragaszkodunk egymáshoz mindannyian és ez most jól ki is derült, sok-sok kedves hozzászólásból!!!!
A babás topik létrejötte semmit nem változtat ezen, de az is látszik, hogy arra is szükség volt.
Együtt jó a kettő, ami tulajdonképpen egy. :D :D 2:1 :wink:
Szóval, értiket, ugyi??? :roll:
A legfontosabb, hogy megőrizzük az őszinteséget, bizalmat, együttérzést, megértést és elfogadást.

Mennek a drukkok a babásodóknak!!!!!!!
Katás, Te is gyere majd szépen vissza a jó hírekkel, amikor eljön az ideje!! Várunk!!
Melikém! Hogi vagi ma??
Agnes! 1évig, ha jól tudom. December tuti jó kis hónap lesz!!! ;-)
Én ma azt hallottam, szept.15-ig lesz Iron.
Micike! Kügggyé má' nekem mélben fotttókat plííííííz!!!
Modrooka! Na végre! :D
Renna! Szorítottunk ám. Hogy vagytok???
Julcsika! Cukorka vagy! :D
A Többieket is cupákolom!!!!

Ma Anyumnál grilleztünk du. a kertben, Férjecske szabin volt, szuperjókisnapvóóót!!!!!! Az külön tecccett, hogy 7köznap történt.
Eszti annyira élvezte a levegőt, kertet, társaságot, mindent. :-)
Mi pedig ŐT! :D :D

Kép
bodza2005

Ezt az ölelést küldöm Nektek szeretettel:

Kép

Kép
bodza2005

“A barátok közötti legrövidebb távolság az ölelés.”

Jó éjt Topiklakócskák!

Kép
bodza2005

“A barátok közötti legrövidebb távolság az ölelés.”

Jó éjt Topiklakócskák!

Kép
bodza2005

Üdvözlet Mindenkinek!

Roxal!

GYÖNYÖRŰEK!!!!!

Rencsi!

Én huszonévesen rengeteget fogyóztam. Tapasztalatból tudom tehát, hogy a szervezet olyan mint egy mérleg. Ha fogyni akarsz, vagy a testsúlyod tartani, akkor két lehetőséged van, vagy kevés szénhidrátot viszel be, vagy sokat égetsz el (pl. sporttal). Nyilván Te nem tudsz sportolni nagy pocakkal, tehát marad a szénhidrát megvonás. Én sem tudok mást mondani mint a többiek: tojás,zöldségek, hús, felvágottak, sajtok, más tejtermékek. Nem kell csekély mennyiséget enned csupán a szénhidrátokat mellőzd. Először furcsa lesz pl. felvágottat enni paradicsommal, vagy paprikával kenyér nélkül!!!
Próbálj az étkezés elhúzására törekedni, egyél lassan, rágj meg mindent jó alaposan, élvezd az ízeket!
Zöldséges ételekből ( pl. lecsó tojással, vagy virslivel, esetleg kolbásszal - semmi esetre sem rizzsel! ) hatalmas mennyiségeket ehetsz, természetesen szintén kenyér nélkül! Párolt zöldségek (répa, fehérrépa, karalábé, kelfélék, zöldbab, káposzta - akár nyers savanyú, tökfélék, padlizsán, cukkini, uborka - semmi esetre sem krumpli, borsó, bab) sült, vagy párolt husival, sohasem rántottal! Esetleg rakottan készítsd el a zöldségeket prézli nélkül, habart öntettel ( max. 1 kávéskanál liszt ) sok sajttal, ízlés szerint alaposan befűszrezve. Készíts salátákat belőlük, vagy leveseket.
A gyümölcsökkel az a gond, hogy cukrosak tehát bizony hizlalnak. Fél maroknyit azonban bármelyikből megengedhetsz magadnak. Ajánlanám az almát amelyből akármikor elropogtathatsz egy szemet.
Nem mindegy mit mikor eszel: napközben viszonylag aktívabb a szervezet, tehát az engedélyezett egy szelet kenyeret, vagy egy zsemlét lehetőleg reggel, ill. a délelőtt folyamán edd meg. Add meg a módját és élvezd, hogy ezt most mind megeheted. Este soha ne egyél szénhidrátot!!!! Este, ha éhes vagy inkább menekülj alvásba!
Én az úgynevezett pontdiétát csináltam anno, ahol az ételek pontértékekkel bírtak (70-es évek űrhajós diétája). Az ételek pontértéke megegyezik egyébként a bennük található szénhidrát mennyiségével 100 grammra vetítve - lásd tápanyagtáblázat.
A pontdiétát biztos megtalálod valahol a neten is.
Fontos, hogy sokat igyál, a sok folyadék telítettség érzést okoz. Szép lassan igyál, kortyolgass! Természetesen cukros üdítő nuku, de diétás italok jöhetnek, nálam jól bevált az édesítőszerrel készült szénsavas limonádé.
Végezetül: dönthetsz! Ehetsz mindent - 50 pontig. Ebbe akár a dobostorta is belefér, de ha azt akarsz enni ( természetesen csak délelőtt ) akkor aznapra megetted a pontjaid javát és mellé már csak pár szem tojás fér bele este. DE DÖNTHETSZ!
Az űrhajósdiéta nagy felismerése az volt, hogy a fött krumpli szénhidrátja nem szívódik fel olyan mértékben mint a tésztafélék szénhidrátjai ezért kenyér helyett a főttkrumpli fogyasztását javasolták. Egy átlagos főttkrumpli, úgy emlékszem, 3 pontot ért, egy zsemle pedig 10-et.
Étkezések között rágcsálj valamit, mondjuk nyers sárgarépát, vagy karalábét, stb.
Drága Renna! Jó étvágyat kívánok!
sajo

Sajo! Nem vagy semmi!!!!!!!! :lol: :lol:
Na, ezt kimásoltam és elküldöm Anyukámnak, mert Ő most szeretne fogyni. Alapos vagy! Egy baj van, hogy ezt olvasva éhes letem. :lol:
Jucid már sosem ír nekünk???

Annyit fűznék hozzá, hogy pocakosoknál Apánk meg is követeli a napi almabevitelt :wink: , igaz Mónika??? ;-) , illetve, hogy az édesítőszer tiltott, mert bejut a méhlepénybe és nem tesz jót a Babulonoknak.
Én Babcika érdekében átálltam a fruktózra (a mézről a dietetikus és a diabetológus lebeszélt, terhességi és sima cukorbetegség prevenciójaként).

Azt hiszem, Agnes javasolta a napi 5 étkezést, cukorbetegek diétája szerint elvekkel, szerintem ez nagyon jó ötlet még, mert nem kell kihagyni semmit, ami a Baba miatt fontos. A GLI is fontos!!! Megelőzendő a terhességi diabéteszt!

Na, megyek teregetni.
Szép álmokat Nektek!!!

Kép
bodza2005

Minden kész, most lett vége a Balaton utáni mosásnak :D ... 10x telt meg a gép a 3 nap alatt... Szerintetek a mosó-szárító gépnek van értelme, nem lesz gyűrött vagy büdi a ruha, ha nem levegőn szárítom? Imádok mosni és azt, ha isteni illat tölti be a szobákat, de most elgondlokoztam rajta, hogy praktikusabb lenne, egy ilyen gép, ha ez 1x felmondja a szolgálatot. Nem tudom, ezt hogy csináltuk, hogy ennyi mosásra váró holmi lett...
Megyek én is aludni, csak még valami eszembe jutott.
A Férjemnek nem javasolta Dévisz az influ elleni védőoltást, sőt 2 rémtörténetet is mesélt. Durvát! Kíváncsi vagyok, mit mondott a lányoknak most, főleg az új vírusra. Írjátok majd meg légyszi'!
Pusssssssssz

Kép
bodza2005

Jó reggelt!

Számítógépünk 3 hétre kórházba került, így csak munkahelyen tudok netezni.
Bár már első este tartalmasabb volt gép nélkül :wink:

Bodzus!
kéne pü-ben a mail címed, mert csak az otthoniban volt mentve, az iwiw-re meg nem enged ez a nyomorult benti gép (meg a főnök isten)

Rencsi,
elmúlt a tojcsi. Most, hogy egy hónapja nem szedem már a bromot megzavarodott biztos.
Hát nem irigyellek a diéta miatt !!
Nekem is kéne ,mert lassan szebb pocis képet tehetek fel ,mint Te!
Futni szívesen futok, de utálom, ha nem ehetek azt, amit megkívánok. Az alma meg az egyetlen gyümi, amit nem szeretek.
Amúgy a thai csajok nálunk a mangóra esküsznek terhesség alatt.
Persze más éghajlat, más a szükségletük is, de a mangót imádom.
miciona

Sziasztok!!!!

Tegnap Kopa kimondta amit nem akartunk hallani: biopszia. :cry:

Igaz, mondta hogy azért nézzuk meg hogy most mi van. De nem volt vizsgálat, mert nem bírtunk magunkkal a hétvégén :wink: , úgyhogy 3 hét múlva kell uramnak visszamenni. Ami jó, mert akkor mar majdnem 3 hónapja fogja szedni a vitaminokat, és több mint két hónap telik majd el a láz óta. Ha akkor is nulla, akkor műtét. Ha lesznek benne használató ifjak, akkor fagyasztás. De Kopa azt mondta, a biopsziat a stimu alatt is meg lehet ejteni, sőt akár a punkció napján is. Utóbbit én nem szeretnem, mert egész végig uramért izgulnék, hogy jajj neki is műtét, és azert szeretnék ott lenni vele...
Mondta, hogy biztosan találnak szövetben spermiumokat, mert semmi jel nem mutat arra, hogy a herék kimerülnének (hormonálisan minden oké volt). Igy egy picit megnyugodtam,mert olvastam már olyat, hogy a szovetben is alig találtak ...

Nálunk ez van. Megbeszéltük, nem sietunk, ezert nem is verem a fejem a falba, hogy 3 hetet ismét várni kell, és miért nem hűtöttük le magunkat jeges fürdővel a hétvégén,de hát ez van :lol: :lol:

Kismamik: azért csak írok pár szót a "botrányhoz" :lol:
Engem egyáltalán nem zavart hogy babás dolgokról irogattatok, igaz csak pislogtam, (nem könnyes szemmes) mert nem sokat értettem belőle, de higyjétek el, annyi de annyi erőt adott!!!! Hiszen, vjulcsi is itt bukott ki, hogy a párjának Kopához vissza kell majd mennie, és lássátok, ő is csak kismami lett :D Mindannyian átéltétek amit mi is, van aki több ideig van aki kevesebb. De ezt nem mi döntjük el, kinek mikor jön el az anyaság ideje, illetve a szülővé válás korszaka. Én nem irigykedek rátok, nincs miért. Sőt....
Ne mazért kerültünk ide mert nincs jobb dolgunk vagy nem tudnánk a programra fordított pénzt másra elkölteni. Egyszerüen a statisztikába estünk bele, de azon kell hogy legyünk mindannyian hogy a pozitiv oldalt erősitsük!!!!!!!!!!!Nagyon szép várandóságot kivánok nektek!!

Puszikálok mindenkit!!!!
renna77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?