A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok, én is benézek gyorsan.

A vasat mindig szokták ilyentájban nézni, mert ha hiány van, azt pótolni kell, a baba érdekében, hogy ne legyen vérszegény, az nem jó!

A toxoplazmával kapcsolatban: sajna azt abszolút nem lehet észrevenni, úgy megy át az emberen, viszont a babával nagyon csúnya dolgokat tud művelni ( kb olyan tünetekkel, mint egy kromoszóma-rendelenesség, csak ezt úgy tudom lehet kezelni, ha időben észreveszik!), ezért kell többször ellenőrizni, aki nem védett. Aki az, annak csak az elején megnézik egyszer és kész. Rá is van írva a papírra, hogy 6 hét múlva kontroll kell! Az a helyzet, h. nyilván x kismamából csak egy kapja el, de köszi, nem szeretnék én lenni az az egy, mert akkor az engem nem vígasztal! Értitek, na. Jobb az elővigyázatosság.

Szerintem sem korai a beszerzést elkezdeni, később már tényleg fárasztó, ill. nálunk rám fog hárulni, mert párom reggeltől estig dolgozik, és hát nehezítve lesz a dolog plusz egy alig másfél évessel... meg a karácsony környékével, ami nálunk amúgy is egy őrültekháza...szóval nem akarok tiszta idegbaj lenni a végére, meg anyagilag is talán jobb elosztani a terheket részletekre... úgyhogy én is belekezdek.

Apropó, babacuccok... én most hallottam először, h. létezik olyan bundazsák, amin van egy lyuk speciálisan a hordozóba való bekötéshez... szóval aki overáll helyett bundazsák-párti ( mint én), annak jó hír, hogy így az autóban utazásnál, bekötésnél sem okoz gondot. Remélem, tudtam új infoval szolgálni annak, akit érint a dolog.

Amúgy szerintem a laborok, ill. különböző vizsgálatok protokollja nagyjából hasonóan kell működjön mindenhol, erre utal az is, h. mindennek megvan a megfelelő rubrika a terheskönyvben, ami ugye egységes mindenhol, csak szerintem valahol nem foglalkoznak olyan szigorúan vele.

Kép

Kép
nóna

Egyébként az jutott még eszembe, h. röhej, de ahhoz képest, h. milyen kicsi lesz nálunk a korkülönbség, alig emlékszem valamire, h. miket szereztünk be az elején a kisfiamnak. Mivel a ruhákat kölcsön kaptuk, így ebben a témában pedig egyenesen kezdő leszek, ezzel anno nem foglalkoztam, a kölcsönkapott kb. 20-30 db. body, rugdalozó stb. mellett nem nagyon kellett azzal foglalkoznom, miből mennyit kellene beszereznem. Szóval majdnem- kezdő vagyok ruha-ügyben én is.... ezt mutatja az is, h. a múltkor elkezdtem összeírni, mi is kéne egy téli újszülöttnek - hát pl. csak a sapkát hagytam ki rögtön... :roll:

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!

Én is voltam dokinál, 3000 a méhszáj tehát zárt szerencsére, midnen oké azt mondta, viszont felírt 3 adag (8.000Ft) vasat.. eléggé meglepődtem az árán hiába 3 adag és még az Elevitet is meg kell venni hú nem semmi.. és még ruhát szeretnék venni mert semmi pulcsim meg hosszú ujjum nincs ja és lehet csizma is kéne.. legjobban a babóra költenénk inkább de sajna most ez is muszáj egy..

Kinek írtak még fel vasat? Másnak is ilyen sokba kerül?
Vendég

Gyomorégés: nekem kifejezetten ajánlotak erre az elején vmi homeos szert, csak elfelejtettem a nevét... :oops: Majd próbálok utánakeresni, ha vkit érdekel. A hatékonyságáól nem tudok nyilatkozni, mert nem próbáltam ki végül, elmúlt egy idő után, mostanában pedig megint előjött. Ez azért rossz, mert ettől állandóan ehetnékem van... :?

Kép

Kép
nóna

Jadore, nekem is írtak vasat, egy havi adag olyan 4000 körül, támogatással 3000 asszem. Valahogy így, de én is dobtam egy hátast amikor fizetnem kellett. Én Maltofer Fol-t kaptam.

Kép

Kép
nóna

Nóna nem semmi.. szerintem akkor ugyanazt kaptuk.. :)
Vendég

j'adore nekem 1500ft 30 szem vas ami 1 hónapos adag.a tiédbe arany van :oops: :shock:
nóna biztos beszerzel mindent vagy ha valami kimarad majd gyorsan pótolod :)

Kép
Kép
anitaaa03

pedig én is maltofert szedek,ti mennyit szedtek naponta?

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, az én fiam is nehezen aludt el ma is, de én már nem hagyom magam, addig küzdünk, míg el nem alszik, mert különben tarthatatlan az esténk utána.

Amúgy a kisfiam még nyárig velem aludt, most pedig egy szobában alszik velünk, egy földre rakott kókuszmatracon. Így éjjel rohangálok általában a két pasi között, egyszer a saját ágyunkban, egyszer a kisfiam mellett. Mostanában gyakran nyűglődik éjjel ( több hátsó foga is jön), így nem alszom én sem csak szakaszokban. Hát ez van, nem mondom, hogy nagyon kipihent vagyok.

Kép

Kép
nóna

j'adore
Nekem is írtak fel vasat 100 db-os 1800 Ft.
De én vettem Béres féle Vas Vital tablettát az 30 db-os kb 1500 ft.
Nekem hiába írnak fel bármilyen vastablettát az nem szívódik fel a szervezetemben, ezért próbálom meg ezt, mert ebben van olyan hatóanyag ami segíti a felszívódását a vasnak.

manocskak

Maltofer: én 2x1-et szedek - ill. annyit kéne, de az egyiket rendszeresen elhanyagolom... :oops: Lehet ezért kerül duplába, mert 2x1 az adagom.

Kép

Kép
nóna

nem lehet egyszerű dolgod nóna nekünk legalább az éjszaka nyugodt akkor a saját szobájában alszik.én hiába szenvedtm vele egyszerűen nem alszik nem használ se a szép szó se a csúnya de estére tuti lessz megint hiszti

Kép
Kép
anitaaa03

igen lehet még előfordulhat hogy nekem is így kell szedni a következő labor után

Kép
Kép
anitaaa03

Manócskák, a folsav segíti a vas felszívódását, az van ebben a Maltofer Fol-ban is. Vagy a Neked azzal sem szívódik fel?

Kép

Kép
nóna

anita: az én már aludtam sztorit nekem is sokszor eljátssza Vera :D :D :D Amúgy a picuroknak én is azt fogom használni, mint a nagyoknak. Kivéve a fürdető krémet. Mondjuk lehet, hogy a lányokat is azzal fogom fürdetni, ha úgyis kell felíratni majd az ikreknek.

akella: Hát én is kíváncsi vagyok hogy alakul majd. Én mondjuk szeretném, ha karácsonyra - bármelyik napjára - már itthon lehetnénk a picikkel. Addig már csak 16 hét van hátra! Azt tűztem ki célomul! Egyébként bírom így a melegben, bár hülyén járok, és nehéz a pocak, már a méhem a köldök fölött van, és kis helye van a gyomromnak. Ahogy olvastam, kb fél kilók a babák, tehát én már 1kg-ot cipelek, és 30-32cm hosszúak lehetnek! Kicsit kevesebb a bukfenc odabent, inkább a box, és a labdarúgás - azaz húgyhólyag foci - a nyerő :D :D :D

nóna: akkor nekünk bundazsákunk van piciben! :)

J'adore
: a vassal az a baj, hogy ha sokat írnak fel, nem biztos, hogy mindet beszeded, mert mondjuk tökre be tud dugulni tőle az ember lánya :oops: :oops: :oops:

manocskák: köszi a tippet, lehet hogy ha felír a doki, megnézem én is a Béres félét. Valahogy azokban jobban bízok!

Na felébredtek a csajok!

Kata
labkat

Én is tegnap voltam vérvételen, ebből fog kiderülni hogy kell-e vasat szednem. Valószínűleg tartom, mert már az előző vérvételnél a határ alatt volt a hemoglobinom, bár akkor még csak egy hajszállal.

Úgy tudom, hogy a c vitamin is segíti a vas felszívódását.

Nekem is előjött újra a gyomorégésem.

Tegnap este belázasodott a nagyfiam - most először. Totál kivoltam, olyan kis elesett volt. Sajna vírusos torokgyuszija van - bár antibiotikumot kaptunk rá - úgyhogy félek tőle hogy Andris sem fogja megúszni, meg én sem. Én már kicsit furán érzem magam, bár ez még lehet az éjszakai nemalvástól is.
Nálunk sem szereti Csabi a napközbeni alvást. Bár még kétszer alszik naponta, örülök ha egy-egy órát sikerül neki, mert különben nagyon nyűgös. Külön szobában a kiságyában alszik, de sokszor keservesen sír amikor leteszem. Viszont ha vele maradok, akkor nem sír, de nem is alszik.

tücsökbogár

Nóna
Én annak idején szedtem azt is, de nem használt.
A házi orvos is 2-3 hónapra vas kúrára fogott akkor csinált egy vérképet a vasam jó volt, viszont a hemoglobin és hematokrit eredményem rossz volt, gyógyszermenetes hónapot adott a doki és a vasam is vissza esett.
Ezért vettem inkább ezt.

manocskak

manócskák bízzunk benne hogy beválik :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Hazaértünk a nyaralásból, egy nappal korábban, mint szerettük volna, mert elromlott az idő göröghonban... :(
De nagyon jó volt ez a hosszú pihenő.
Kiskirályfi nagyon aktív volt végig, alig volt kis időm, amikor nem kopogtatott, rugdosott vagy forgolódott, úgy, hogy kívülről már nagyon látni a tevékenységét... :) ez elég új dolog, és be kell valljam, tetszik is. :)))
Csak attól tartok, a hétköznapok forgatagában majd megint visszaáll a régi rend, itthon a sok tennivaló közepette - szeptemberben legalábbis - kevésbé tudok csak őkelmére figyelni :(

Én csütörtökön megyek terheléses cukorra, meg ellenőrzésre (4 hete látott utoljára a dokim), kissé aggódom az eredmény miatt, bár nem is tudom, miért... Addig igyekszem visszaolvasni, amit írtatok, láttam, sokat voltatok már...

Ja, most álltam a mérlegre. 10 kiló plusznál tartok! Csak azt nem tudom, hogy lehet ez, nem is látszik rajtam (mások szerint sem). Mondjuk a pocim elég nagy. - ha meglesznek a képek, felteszem.
De kíváncsi leszek, csütörtökön mekkorának mérik pocakom Királyfiját... :D

Milla

Kép

Kép
millababa

milla üdv újra itthon

Kép
Kép
anitaaa03

milla
hát akkor jól feltöltődtetek és rápihentetek királyfi érkezésére.

Azt hiszem amúgy hogy jó időben vagyunk kismamik. A nagymelegben még nem volt óriáspocink és végülis a 9 hónap legklasszabb 2.trimesztere esett bele a nyárba ha jobban belegondolok.

EZ a vastabletta brutál árral rendelkezik. Ilyen erős vashiánnyal küzdötök, hogy mindenképp kell szedni? (bár gondolom ha doki mondja, akkor muszáj). Természetes forrás nem elég?
Vendég

J'Adore, nekem is írt vasat a dokim, 3 doboz, de az "csak "4000 Ft körül volt. Nekem is Maltofer Fol. Támogatás nix. Kettőt kell szednem naponta, csokoládé ízű rágótabletta. :lol: Vas-folsav ügyben nem merészelnék doktorabb lenni a doktornál: ezt én előírás szerint szedem. Sok orvos (végzettségű) között dolgozom, és ha valamiben egyetértenek, akkor az az, hogy ez a kettő a legfontosabb. :)

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Gio!
Bocsi,kicsit bezavarodtam :oops: Igen,Anitának szántam :oops:

Milla!
Kíváncsian várjuk a képeket!NMe lehet,hogy a nyaralás alatt szedtél föl többet?Én akkor híztam a legtöbbet mikor Balcsiztunk.

Tücsökbogár!
HA tudsz tennél fel képet a fiúkról.Valamiért annyira kíváncsi vagyok rájuk,különösen a picire.De lehet,hogy azért,mert az én családom tele van Andrással és öcsém is valami hihetetlen gyönyörű kisfiú volt. (ő is Andris)

Én bolond meg ma rákívántam a túrós palacsintára,hát csináltam vagy 5 főre valót...Úgy elfáradtam a végére és el is ment az étvágyam :cry: Ez a tipikus: "most azonnal kell a kaja,nem jó 2 óra múlva" szindróma
Vendég

Szép estét mindenkinek!

Milla, üdv. újra itt. :) Jó lehetett pihizni, szeretem Görögországot. 8) Mennyire romlott el kint az idő? Ilyenkor mindig azokra gondolok, akik most mennek, szept. végéig még több turnus is indul... Persze nem kell a dög meleg, de ha valaki ezt a nyaralást várja egész évben, csalódás lehet a kinti hűvös idő. :(

Tényleg jó kívülről is látni már a manócska mozgását, szinte minden nap elkapunk a férjemmel egy-egy nagyobb hasrándulást. :D Kidudorodás nekünk valószínű nem látható később sem, mert elől tapad a lepény, így csak a nagyobb rúgások, boxolások rezgéseit figyelhetjük.

Vasam nekem az előző vérképen jó lett (20,4) így külön nem kell szednem (nem is bánom, hogy nem csinál pluszba szorulást). Igaz Femibiont szedek, biztos ennek is köszönhető. Kíváncsi vagyok most milyen lesz, bár a cukor jobban foglalkoztat, mostanában rámtört az édességehetnék. :oops:
Mikor lesz már meg az eredmény? :twisted: (tegnap voltam) Ott kérdeztem, de nem tudták megmondani, pár hetet saccoltak. :roll:
Lehet, hogy elkezdem majd zaklatni a védőnőm, szóljon ha megkapja. Bár 22-én úgy is megyek hozzá, talán kibírom.

Gratu, aki ma esett át rajta! :wink:
csillag25

Sziasztok!
Hát ma egész nap rohangáltam, gatyót akartam venni magamnak és végülis sikerült, a Lövőház u-ban... nagyon csini :)
C@A-ban kezdtem a nézelődést: szerintem a minőségéhez mértem drága és a legkisebb méretbe is kb kétszer belefértem... Aztán majdnem fele annyiért vettem egy nagyon szépet...

Képzeljétek tegnap hogy jártunk a gyógyszertárban, nem is értem miért nem meséltem! Receptet vittünk be, össze kell kutyulni, mondja az eladó hogy x ft maga a termék és x ft a munkadíj. (szinte ua mint amit kértünk) Persze elkerekedett a szemünk, hogy ezen mi kerül ennyibe.. tipikusan többe kerül a leves mint a hús esete.. (én leragadtam a 2-300Ft-os munkadíjaknál..) Mi volt a reakció? Próbálom szó szerint idézni: "Mit gondolnak, mi ingyen dolgozunk? A gyerek sem lesz olcsóbb.."
He? :shock:
No az én latinos vérmérsékletű uram pöttyet kiakadt, és én sem hagytam szó nélkül a megjegyzést.. (pedig én általában utólag dünnyögök magamban, hogy milyen béna voltam, hogy nem reagáltam le 1-1 esetet).. Mondtam az eladónak, hogy ne haragudjon, de ez meglehetősen sértő megjegyzés volt a részéről..+ ha én fizetek valamiért, akkor azt hiszem jogom van tudni, hogy mire adom ki azt az összeget, és mivel ő áll a pult másik oldalán, kutya kötelessége KOMMENTÁR NÉLKÜL elmondani, hogy miért ennyi és annyi a munkadíjuk...
:evil:
Vendég

Gombi,
hát csak lesek, hogy milyen bunkó emberek vannak! Tök jó hogy beszóltatok a patikus nőnek...Legalább ők lennének normálisak. Én nem hiszem hogy annyira túlterheltek - elnézést a gyógyszerészektől, de nekem nem tűnik nagyon pörgős szakmának, inkább tudományos. No mindegy.
A Lövőház utcában melyik kismami boltban voltál? Úgy tudom több is van. Hova érdemes menni, ahol nincsenek horror árak?

Én ma elég nyűgösen ébredtem és már kezdek bogárüzemmódban mozogni, egyre több időbe telik úgy fordulni az ágyon, hogy fádalommentesen le tudjak róla gurulni reggelente :shock: :) Van vmi front esetleg? (szeretném arra (is) fogni 8)
Vagy tegnap a cukorsziruptól volt olyan jókedvem, hogy végigpörögtem a napot? Mondjuk ha belegondolok elég komoly mennyiségű boldogsághormont iszik ilyenkor az ember lánya :D
Vendég

Köszi kismamaik:)

Légyszi valaki segítsen már nekem:) Most az van, hogy a házidokim azt mondta túl sok a vasam, erre a nődokim meg azt mondta kevés, na most akkor mi van?? A kiskönyvemből állapította meg a nődoki de hol kell néznem a kiskönyvben a vasat? Mi a jele? Illetve milyen értéknek kellene lennie hogy tudjak viszonyítani az enyémhez?

Köszönöm előre is:)
Vendég

Na okosabb lettem:) Utánan éztem a neten ennek a hemoglobinnak és az én érétkem 116, tehát akkor mégiscsak kevés.. lehet azért ilyen drága nekem is a bogyó, mert többször kell egy nap bevennem.. de nem értem miért mondta háziorvos hogy sok.. mert van olyan is hogy SeFe ami 35. Hát passz.. Mindenesetre kiváltjuk és szedem:)
Vendég

J'adore, sajna fogalmam sincs, nekem még semmi ilyesmit nem írtak a könyvembe. De itt pl. leírják a hemoglobin/hematokrit normál értékekeket, meg a rövidítéseket, de nem tudom, hogy terhesekre más értékek jók-e: http://www.semmelweiskft.hu/?pid=6

Gio, a cukortól határozottan lehet pörögni! :lol: A gyerekes ismerőseim állítják, hogy a kölkök egészen bevadulnak a csoki-túladagolástól! :lol:

/
lemonsong

Sziasztok, szép napot mindenkinek! 10-től kikapcsolják két órára az áramot, úgyhogy gyorsan írok aztán tévézek egy kicsit.
Nekem az orvosom azt mondta, hogy a vérképen leírt referencia értékek kismamákra abszolút nem vonatkoznak, ezért ne aggódjak. A laborlelet.hu-t írja a leletem, hogy ott meg lehet nézni.
Aprógyermek reggel felébred a férjem ébresztőórájára (telefonra) és olyan szteppelésbe kezd, hogy hihetelen. Ezt csinálja napok óta.
tedorka

Sziasztok!

Csak jelentkezem, ma már határozottan jobban vagyok, jót tett a tegnapi pihenés :)

Aprógyermek (copy by Tedorka) éjszakánként sokszor felébreszt, mintha csak jelezni szeretné, hogy anya szokjál hozzá, mostmár csak akkor alszol, amikor én 8) De én ennek még most nagyon örülök, mert tudom, azt jelenti, hogy jól érzi magát. Most, hogy így ősziesebb az idő, sokkal élénkebb lett napközben is :lol:

Üdv. Gabi[/b]
Vendég

sziasztok
lassan megyek védőnénihez :) kiváncsi vagyok a kiloimra :oops:
majd délután beugrom.a csípésem is megmutatom neki hátha tud rá valamit mert minden nappal egyre csúnyább :x

Kép
Kép
anitaaa03

picuri nekem éjjel csak egyszer ébred 1 körül aztán reggel 6 körül remélem így is marad a dolog.napközben nekem is állandóan mocorog kivülről elég fura hogy szinte folyamatosan mozog a hasam :D

Kép
Kép
anitaaa03

Engem is minden nap ébreszt a buli a hasamban, két körben szokta, egyszer lefekvéskor, kb. 10-12 között, egyszer meg hajnali 3-4 körül van a legnagyobb rugdosódás. De tegnap pl. egész nap csinálta. Most viszont éppen lapít, remélem alszik is néha. :lol: És mostmár kívülről is jól látható ha reng a hasam, még ruhában is!

/
lemonsong

Sziasztok!
Gio: a B.Boom-ban voltam tegnap, a farmert 8ezerért vettem (kerekítve), meg egy top-ot 4ezerért. Vannak drága holmik is (bár ugye ez relatív), de vannak akciósak is. És tényleg szépek!
A másik a 2in1, ott a nyári gatyókat vettem, meg egy szoknyát, az 50%-os időszakukban. Az outletjükben (egymás mellett a két üzlet) és jó holmik vannak, de ott már nem találtam méretet...

Hjajjj ma telt le a két hét, és eddig nem csörgött a telefon... Helyette felemeltem én és hívtam az orvosom és két óra múlva kell visszahívnom!! Nem bírom ki addig.... :oops:

Mocorgás és éjszakai ébrenlét: nem tudom velünk mi lesz, mert nagyon sokat éjszakázom, reggel meg kivet az ágy (kivéve ha nagyon hanalban érünk csak haza)... de napközben általában nyugi van, és este pörög a lányka. No meg az isteni forró csokira :D
Vendég

milli: pocakfotót nem tennél fel? Kíváncsi vagyok milyen nagy az a nagy poci :) Én még csak 5 kg plusznál tartok, de bizonyára nagyobb súllyal indítottam mint te :oops: Most nézem, hogy te is karácsonyra vagy kiírva. Én se bánnám, ha a babák már karácsonykor kibújnának a pocakomból :)

gio: bizony bizony jó időben vagyunk kismamik. Én már voltam úgy, hogy szeptemberben szültem, és az borzasztóan nehéz volt, a meleg nyár miatt. A téli szülés szerintem a legjobb!

sprite: ezért jó, ha valaki megcsinálja helyetted a kaját :) Anyunak szoktam nyafogni, ha valamit megkívánnék, bár most kifejezetten van kedvem főzni. Vagyis inkább van kedvem olyanokat enni, amit már rég ettünk, és ezért inkább főzök :)

gombi: ez elég gáz, már ami a gyógyszertári sztorit illeti! Borszató milyenek az emberek! Bár lehet hogy csak rossz napja volt...

Valahol olvastam, hogy ahogy a pocakban alszik a csöppség, úgy alszik majd ha kibújik akkor is. Nekem eddig rendesek a fiúk, mert hagynak éjjel aludni :)

Kata
labkat

Pocakméret: rólam továbbra is azt gondolják, hogy max a 3. hónapban vagyok... de olyan is volt aki nem hitte el a babát...
Megpróbálok feltenni egy képet, ez augusztus 15én készült. Azóta már picit nőttem, de nem sokat...
Vendég

Kép
Vendég

ooops picit nagyra sikerült.. bocsesz
Vendég

Gombi, naggyon csini vagy! És azért látszik ám a poci. Sztem teljesen normális az alkatodhoz a mérete.
Vendég

Gombi, egyrészt nagyon drukkolok, már csak kis türelem kell, másrészt tényleg tök csinos maradtál, nekem ehhez képest már eszméletlen nagy hordóhasam nőtt!

Az nem jó hír, hogy úgy alszanak majd mint bent, mert akkor az enyém egyáltalán nem fog aludni a tegnapi pörgés alapján. :cry: Asszem fel kell készülnöm az éjszakázásra!

/
lemonsong

megjöttem a védőnénitől.mutattam a darázscsípést adott rá körömvirágkrémet remélem használ.vérnyomásom100/70 végre nem a béka feneke alatt bár mostanában nem is szoktam szédülni sem.súlyom 56kg plussz 4 kilo eddig az még egész jó.aztmondta szépen növöget a poci.ja meg mondtam neki hogy én tudom mikor fogant babóca és hogy asszerint már 27 hetesa dokim szerint 25/uh alapján/aztmondta ne aggódjak ezen előre mert a többi uh-án még változhat mindenesetre ő mostmár úgy számolja a heteket ahogy én kiszámoltam mert ugye lehet kisebb az a baba mint az átlag ő is aztmondta.
gombi próbálj megnyugodni és várunk a hírekkel.és nagyon szép vékony vagy.
nálunk elsőre bejött az hogy úgy volt fenn mint ahogy a pociban mozgott és akkor is így volt 1 körül felkellt éjjel,de szerencsére csak 2 hétig remélem a 2.pasink is leszokik róla bár még így is jobb mint óránként.

Kép
Kép
anitaaa03

Nincs még eredmény :-(
Ezt most én nagyon nem értem..
Anno azt mondták, hogy két hét alatt van eredménye a vizsgálatnak és így még pont beleférünk az időbe HA vmi baj van...
csütörtökön töltöm a 24.hetet és az a határvonal...
Most akkor teljesen felesleges volt az egész, mert HA baj van, már akkor is kicsúszunk az időből...
Én komolyan olyan nagyon összezuhantam.. annyi rossz történik velünk mostanában és nem értem miért... mivel érdemeltük ki...
Vendég

Gombi ne keseredj el. Ha bármi rossz akkor most mi az a határvonal amiről lemaradtál? Vagy hogy van ez?

Lányok, annyira idegesítő ez a folymatos pánikkeltés az új influenzáról
Vendég

gombi és mikorra várható eredmény?
gio én tegnap azt halottam a hírekben hogy már nem is vizsgálják külön hogy milyen infulenza mert ugyan úgy kezelik mint a simát.
én próbálok nem aggódni még ezen is

Kép
Kép
anitaaa03

ja és kérdeztem a védőnőt a mellszívókról is és aztmondta hogy az Aventot nagyon dicsérik de a medela is jó viszont az elektromos pesztonkára aztmondta hogy nagyon gyenge csak az orrszívó része ér valamit.

Kép
Kép
anitaaa03

Gombi, a rossz eredmény szokott meglenni hamarabb, szóval ne aggódj! Ugyanakkor az orvosok meg elmehetnek a ....-ba, hogy itt szórakoznak veled. :evil: És mondtak legalább valami biztosat, hogy mikor lesz meg mindenképp az eredmény?

Az influenza-témából nekem is elegem van, főleg, hogy mindenhol azt írják, hogy a terhesekre a legveszélyesebb. Meg pl. a cukorbetegekre, ez külön jó hír nekem. :( Azt sem értem, mit szívóznak ezzel az oltással, mert ha októberben kezdik adni és 3 hét mire védettséget ad, addigra a fél ország túl lesz rajta magától is.

/
lemonsong

Sziasztok!
Hát...az új influenza engem is megtréfált. A férjem hívott, hogy diagnosztizálták a munkahelyén. Így most megyek haza a szüleimhez vidékre, mert lehet, hogy ő is...és ki tudja. Furcsa tényleg ez a pánik, de ha közvetlen közelben találkozik vele az ember, akkor tényleg bepánikol. Nincs mit tenni, tényleg jobb, ha kicsit aggódunk.
Így most utazok. Bár mindig eszembe jut, hogy ennyi erővel amiko felszállok a villamosra vagy metróra nincs-e ugyanakkora esélyem megkapni, mint bárhol máshol, de ezen már tényleg nem parázok.
Gombi! Ne aggódj, biztos minden rendben lesz. Ha baj lenne már szóltak volna, a rossz előbb ki szokott derülni.
Azért szorítok neked, hogy minél előbb hírt kapjál.
Na, most megyek, pakolok és húzok a szülőkhöz házikosztot enni...mert még nem vagyok elég nagy. :lol: :lol: :lol:
tedorka

Hú Dorka azért ez nem semmi:-(
Nálunk - önkormányzati cég - ki kellett választani 4-5 embert minden osztályról akik alávetik magukat az oltásnak , hogyha jön a nagy járvány legyenek emberek akik be tudnak jönni dolgozni.
Milyen dolog már ez??
Én is azon gondolkodom, hogy hamarabb kiiratom magam és nem járok be dolgozni, ugyanakkor ahogy írtad is, metro, busz, bevásárlóközpont...még nagyobb rizikófaktorok. Nem beszélve arról, hogy sztem ez az egész egy biznisz az oltóanyagosoknak
Vendég

anita: az elektromos pesztonka nekem nem tűnik gyengének. Sőt, úgy meg szívja a cicimet, hogy csak no! Az orrszívója meg szerintem rossz. Tapasztalat, de nekem végül is édes mindegy, hogy ki milyet vesz :) Remélem a körömvirág krém segít a bibiden!

Influval kapcs most kellett az oviban aláírnom egy papírt, amire olyanok voltak írva, hogy a gyerekemet megtanítom a helyes kézmosásra, meg hogy ne adja másnak oda az evőeszközét és ilyenek, meg hogy nem viszem betegen oviba, és ha a tünetei a köv: torok fájás, magas láz, izomfájdalom, orrfolyás... stb. akkor feltétlenül dokihoz viszem. Nevetséges, szerintem!

Kata
labkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?