A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Az rendben van Andi,de gondolom azóta már mégis nyilhattál,mert sztem nyákdugesz azé csak úgy távozik ,ha nyildogál az emberlánya,nem??????????Én még nyákdugesszal se taliztam.

Na,jó igyekszem mennnyugi,..........hétvégén megszülök,legkésőbb hétfőn hajnalban,és akkor megúszom az amniot,és kész.........ezt most kimondom hangosan is ,hogy Berni is hallja!!!!!!

sutimano76

Andi, szerintem valamennyire tuti nyitva vagy a nyákdugó miatt. Na én sem taliztam még vele, de anélkül is lehet szülni.

Suti, egy év múlva visszaolvasod magad jót fogsz derülni! :wink: :D

Kép
kata05

Kata,az oké hogy nem talizol vele mert elhussan a wc-be és észre se veszed,de vanni biztos van mindenkinél,és sztem is nyíllás után tud eltávozni!!!!

sutimano76

Bibinek és Aranynapnak nagy gratula! :):)

Amnioszkópia: 2000-es méhszájleletnél nem lehet, hisz nincs nyitva a méhszáj. A lényeg pedig az lenne, hogy valamennyire nyitott méhszájnál egy lámpás végű vékony dologgalbekukucskáljanak, hogy milyen a magzatvíz. Egyébként volt róla szó, hogy egyáltalán nem biztos, hogy megbízható, ha a baba feje már valamennyire beékelődött, mert akkor csak a fejvíz állapotát látni, a tényleges többit nem.

Kriszti!

Hát az utófájás nekem egyáltalán nem volt lájtos, sőt! Volt egy fájdalomcsillapítós éjszakám, mert szabályos 2 perces utófájásaim voltak, és úgy döntöttem, inkább a fájdalomcsillapító, mint az. (Ugye pont szoptatáskor kezdődött, amikor az ember nem szaladhat el, hanem fekve próbáltam elviselni.) Az mondjuk jó, hogy csak egy ilyen éjszaka volt, utána már enyhébbek lettek. (5. gyerekre tekintettel 2 oxitocin injekciót is kaptam még a szülőszobán szülés után...)
De azért ettől senkinek nem kell tartani, elsőnél nem is emlékszem ilyesmire, talán a 3. gyerektől kezdtek erősödni.

Madar!

Nem lehet picit később menni az oviba?
Nálunk elég rugalmassak voltak, ha nem tudtam menni, akkor odaszóltam (mondjuk ebéd után kellett értük menni).

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!

Bibiéknek és Aranynapéknagy gratulálok és sok -sok tejcsit, jó egészséget kívnok!

Én még mindíg egyben, de délelőtt 1 órán át már voltak 15 perceseim, legalább is azt hiszem, de elmúltak :roll:

Amnio! Csak akkor lehet látni ha nyitva vagy valamennyire, ha nem akkor nem. Nekem az elsőnél a doki zártnál is meg akarta nézni, hogy sikerült e nem tudom, de azt mondta "zöld a magzatvíz ugyeeeeeeeeeee, Terike???" A hangsúlyt gondolom értitek. Aztán indított, mert ügyeletes volt. Ez a dokim nem ilyen, tesómat kiírás előtt nézte 1 nappal először és tesóm 5 nappal túlhordta, a szülés reggelén is voltam vele aminion és akkor is haza engedte , a víz jó volt, a méhszáj akkor volt 1222, engem is elengedett szombaton 2333-as méhszájjal. Pesten a Sote1-esen pedig volt egy barátnőm aki túlhordta és annyira zárt volt, hogy azért kellett indítani,mert nem tudták megnézni a magzatvizet, de ez már jó kis tulhordás volt, és nem ilyesztgetésnek írom,hanem hogy vannak normális orvosok akik nem erőszakolják meg a méhszájadat. Egyébként én is hétfőn amnio, ha addig nem szülünk.

Lotti baba nagyon szép csajszi, és a hoossza megdöbbentő, és az ő anyukája sem egy magas lányka, hát én is attól félek hiába a sok 56-os ruckó, mert Janó 51cm volt, de Blanki elvileg már lent van fejjel lába meg még mindíg a mellem alatt .

Kriszti, Scooper, Petra,..... bocs, a teljesség igénye nélkül mindenkinek gyönyörűek a babái.

Kriszti a születéstörténetedet megkönnyeztem én is, olyan mintha ott lettem volna olyan hitelesen , és érzelmesen írod le.

Madar jó utat!!!

Imola, mit csinálsz Nagyváradon???? Molli ügyi baba, hogy így bírta!!

Kép
babcika

Ezzel még tartoztam:

Végre itt van a szeptember,
Világra jön sok kis ember.
Ez lesz majd a mi hónapunk,
Ajándékba babát kapunk

Matyi,Málna,ikrekkel indult a babaesőnk,
Ki gondolta volna,de ők lettek az elsők.
Másodikként Molli mindenkinél előbb jött,
Minden bájával szívünkbe költözött.

Dorka baba érkezett meg harmadiknak,
Csodálattal nézzük őt nap,mint nap.
Napsugaras délelőtt a negyedik,
Veronikát nagyon vártuk,végre itt!

Ötödikként megérkezett Soma is,
Hó végére meg lesz a focicsapat is.
Hatodiknak ismét jött egy páros,
Flóra-Jázmin, nagyon szeretünk,már most.

Hetedik is szép szám,nem lett az másé,
Villámgyorsan megérkezett közénk Máté.
Krisztikém,ez a hely most sajnos elkelt,
Nyolcadikként Isten hozta Marcellt.

Kilencedik babánk nem más,mint Parány,
Topiknyitónk Tisz babája,neve még talány.
Szép kerek szám a tizedik,ráadásul páros,
Ma hajnalban érkezett meg Míra öccse Ákos.

Megérkezett szeptemberi első babánk Dóra,
Tizenegyedikként ő is beállt végre a sorba.
Noémi lett az,ki korán reggel settenkedik,
Scooper lánya , Ő lett a tizenkettedik.

Forray Dóra is elsején bújt elő,
Tizenharmadikként ez nem volt meglepő.
Bendegúz is elsején érkezett,
A „versenyben” tizennegyedikként végzet.

Beköszöntött a front végszóra.
Tizenötödik babánk Eleonóra.
Sietős a lányoknak, pocak már a múlté,
Tizenhatodiknak érkezett Zoé.

Mindenki várta már,Luca itt van végre,
Tizenhetedikként szülei nagy örömére.
Harmadik ikerpárunk Tibor és Anna,
Tizennyolcadiknak sorszámot kaptak.

Tizenkilencedik Boglárka Csenge,
Ma még az Aranynap is kisütött a kertbe.
Huszadiknak született a nagyon várt Lotti,
Nem kell tovább a napokat számolni.

Kép
v.andi

Na,te jó ég,én igyekszem megnyugodni,erre közlitek velem hogy zárt méhszájnál nem csinálnak ilyet,hát nekem zárt,akkor meg mit akar a doki?????Na mielőtt hozzámnyúl,ezt azért megkérdem!!!!!

sutimano76

Andi,hurrrááááá,folytatás szupi lett!!!!!!!!!!!!!Imádom ezt a versikét.

"Huszonegyedikként megérkezett Berni,
nem hagyta anyját tovább szenvedni"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sutimano76

Bocs ,Andi nem akartam belekontárkodni,de gondoltam hátha segít!!!Mármint nekem a szüléshez!!!!

sutimano76

Süti,elmentettem ;)

Kép
v.andi

Nem ér!!!!!!!!!!!!Inkább rádbízom!!!!!!

sutimano76

Azért remélem nem úgy fog kezdődni,hogy a 21 helyett az utolsóként,mert akkor belepistulok!!!

sutimano76

Süti!

Szerintem a nyákdugó nem hussanhat csak úgy láthatatlanul el a WC-be, mert nem egy keményebb akármi, ami csak úgy kicsusszan, azt kész, hanem olyan, mint a hüvelyváladék, csak kocsonyásabb. Azaz a WC-papíron lesz jele...
Az egész biztos, hogy én az utolsó két alkalommal nem találkoztam vele se szülés előtt, se közben. Volt olyan szülésem, amikor igen. Egyik alkalommal a fájások kezdetekor, a másiknál két nappal szülés előtt. De nem tudom, ha nem találoztam vele, hova lett. (Nyílni nem nyíltam korábban, így az se lehet, hogy csak nagyon lassan, kicsi adagokban távozott, és azért nem láttam.)
Nem tudjuk, mit akar a dokid, lehet, hogy arra játszott, hogy addigra már nyitva leszel annyira, hogy tudjon csinálni. Amúgy meg nyugi! Ma még csak csütörtök van. Tudod, nem lehet előre megmondani semmit, még ma se mondhatod, hogy nem szülsz, mert 1 óra múlva már lehet, hogy igen. :D:D

Babci!

Bibiéknél valószínű tényleg felejtős az 56-os, de azért nálunk még OK, ha nem is lesz sokáig az. És a csajszi 56 cm-rel és 3900 g-mal született...

Ja, ma apuka elvitte gyerekorvoshoz a leányzót (gyorsan sikerült, 3/4 óra alatt megjárták az orvost, pedig az út oda-vissza 1/2 óra), persze minden rendben vele. Mértek neki súlyt (itthon ugye nincs mérleg), egy hete a kórházban 3680 g volt, most 4030 g-ot mértek, 35 dkg egy hét alatt. Ez megnyugtató, azaz nem éhezik! :D:D

Astrid

Kép
astrid

Amúgy meg Erika esélyes erre a rajtszámra,hisz ha minden igaz,azt írta hogy holnap indítják!!!!!!!!!!

sutimano76

Astrid a próféta szóljon belőled akár az 1 órával kacsolatban is!!!!Akkor megúsznám a főzést,és addigra apa is lerakná a munkát!!!!!!!!!!

sutimano76

Dórababa súlya....szuper!!!!!!!Gratula!!

sutimano76

De Astrid,nyákdugesz elvileg mindenkinek van nem,akkor a tied hova lehetett?????????És az enyimé hol van??? :( :?

sutimano76

bocs,most mennem kell főzni,azé fél szemem itt lesz!!!!!

sutimano76

Sziasztok!

Most csak gyorsan ...

Bibicsaládnak és Aranynapéknak őszintén gratulálunk a kiscsajokhoz! Kívánunk egészséget, boldogságot és sok tejcit!

Majd még jövök, csak egy kérdés a már szültekhez:

Elintéztétek már a baba adószámát? Ha igen, postán lehet? Mi a menete? Előre is köszi a segítséget!

Kép

Kép
hgrita

Astrid, nagyon szépen gyarapodik Dóra! Én is kíváncsi vagyok Máté súlyára, mert nekünk sincs mérlegünk (bár védőnéni egyik első kérdése ez volt :roll: ), így fogalmam sincs mennyit eszik. Három hetesen kell majd mennem egészséges rendelésre, ahol mázsálják.

Eddig úgy volt, hogy odaadtam neki egy teljes cicit és egy kicsit a másikból, de úgy döntöttem elégnek kéne lenni most egynek. Tegnap esti szopi után kicsit fejtem a bal ciciből (abból evett), nem jött semmi, de mára olyan tele lett, hogy alig bírta nyelni Máté. :lol:

Szerinted is elég egy cici? Ja, és ma 2 óránként mellre tettem, elég volt így egy-egy cici minden alkalommal. Fejni fejjek vagy ha tudom csak tegyem gyakran mellre? Várom a tanácsaidat. :wink: És persze Vicgerét vagy másét is, ha tudtok segítsetek. :lol: Köszi.

Kép

Kép
hgrita

Astrid, szép súlya van Dóra babának!

Astrid, Rita képeket kaphatunk a babákról?

Képzeljétek, majdnem 20 hét után most megfürödtem egy kád vízben. Olyan jólesett!!! Na jó csak kb 3 percet áztattam magam.

Kép
kata05

Astrid, Gratulálok a mérlegelés csodás eredményéhez! ;) ;) első babánál is vannak utófájások, csak jóval kellemesebbek, mint 3. -tól ;) Én ergam cseppet kaptam hála az Égnek, oxi injekciótól a világból futottam volna ki :shock: a tű miatt :shock: :shock: :shock:

Süti, ezt a koktélos beöntéses gondolatmenetet nem igazán értem.... e kettőtől semmi gondja nem lesz az ékszerednek ;)

Én most megúsztam a gazdagodást, Atival nem sikerült 8) 8)

Nyákdugesz
mindenkinél van, de távozhat úgy is,hogy észre sem veszi az ember lánya, olyan apró adagokban,hogy simán elveszik az ilyenkor bővebb folyás mellett.

Rita, még nem intéztünk adószámot, de ha emlékeim nem csalnak, Atinál automatikusan küldték... asszem... 8) 8) 8)

vicger

Rita!

Az egy cici kérdés baba függő. Ha így elégedett, megnyugszik és jól alszik, akkor teljesen jó. Ha nem, akkor kínáld meg a másikkal is.
Én mindet nagyon sokáig egy mellből etettem, most épp Dóránál azt látom, ő általában elégedettebb, ha mindkettőből szopizhat. Ugyanakkor nem ébred 1,5-2 óránként, hanem akár 3,5-4,5 órát is elvan. Rá kellett azért jönnöm erre is, mert én is úgy voltam vele, hogy egynek is elégnek kell lennie. De ha bele is aludt, nagyon hamar nyűglődött újra. Úgyhogy kipróbálam a két mellet, és úgy meg minden oK.
Nekem mindkét megoldás megfelelne, azzal sincs bajom, ha 1,5-2 óránként enne...
Én nem fejek. Nincs miért. Elrakni nem akarom, leadni se (bár nagyon becsülöm, akik teszik, én nem tudnám vállani az egész procedurát). Tejszaporításra, ha szükség lesz, a legjobb a gyakori mellretétel.

Kriszti!

Azt hiszed, megkérdezték a tűt? :D:D Áááááá.... Egyszercsak látom, jön a dokinő a combom felé, és már böki is! :D:D (A második adagot valamivel később már a szülésznő adta popsiba, ő azért szólt, hogy most adni fog, de választani ő se engedett. :D:D (Jó, tudtam hogy kapok még, mert előttem beszélték meg.))

Astrid

Kép
astrid

Rita, na ezen soha nem szoktam "filózni" h 1 v 2 cickóból kap 8) az az igazság, h ha elég neki 1 akkor okés, de ha még szopizna, vagy 5 perc múlva megint keres akkor megkapja a másikat is. ilyenkor csak arra figyelek, h köv etetésnél abból ürítsen ki minden tejcsit, amiből előzőnél csak belekóstolt...

először a gyakori mellretételt javaslom, s csak ez után a fejést /bár én fejést csak a legvégső esetben párti vok

vicger

Astrid :D :? ezek a nővérek...
Enyém gyerek is hasonló kaliber szopiilag, mint Dóri. Bár Luca 10ből 6 etetésbe simán bealszik :D :D :D
Az éjszakai szopitúra előrébb jött pár órával.... 8)

vicger

Andinak hála,mostmár én is meg tudlak titeket örvendeztetni egy fényképpel,méghozzá nem mással,mint Aranynap Bogijával!!!!!!
Kép

sutimano76

De gyönyörűséges............... !!!!!!!!

vicger

Nagyon szép Bogi!!

Kép
kata05

Bibi, Aranynap
Kép
Vendég

Hát Kriszti nekem ékszerem nem szereti a popsitörlést,tud fájdogálni közben,ezért minnél ritkább az igénybevétel nekem annál jobb!!!!!!Bár a napi kettőt nem mondanám ritkának,sőt több is a kelleténél........

sutimano76

Hahó!

Aranynap, Bibi, hatalmas gratulációk!!!!!!! Jó egészséget és sok tejcit!!
Pont ma írtunk Aranynapról :D

Itt volt védőnéni, én csak ámulok mindig a banyákon, akikről írtok, az enyém olyan aranyos, fiatal csaj, 6 éve védőnő, ma mesélte pont... csak leült és beszélgettünk majdnem 2 órát, egy csomó mindent mesélt, végigmondta szülést, utána lévő órákat, napokat, mesélt, h mit tanácsol, mit javasol, mivel nyugtasson, bármilyen kérdésben, csomó nekem tök hasznosat mondott, mondta, h ne parázzak, ha nincs minden tip-topra kész még...
Tényleg jó vele beszélgetni, mindig szívesen!
Asszem Kata kérdezte: Nekem havonta kellett menni hozzá, nálunk még nem volt eddig, gondolom, ez köztelező kör, bár egyáltalán nem nézett körül, sőt, én vittem fel megmutatni a rajzokat, inkább mondta, h azért jön, hogy akkor csak velem tud dumcsizni, foglalkozni. Aztán lehet, h közben azért megfigyelt mindent, de nem erre éleződött ki a dolog. És a ctg-t is ő csinálja itt a budaörsi rendelőben (5 perc), nem kell a kórházba elmászni.

Szopiról azt is mondta, h kb 10 perc egyik cici, 10 másik, olvasom itt, h azért sokszor ez hosszabb, gondolom, egyelően kell elosztani, nem?

Bocsi, nem emlékszem konkrétan, de mindenki babás jó hírének (köldökcsonk le, sikeres alvás, szopi, pancsi) úgy örülök!!

Nyákdugesszal még én sem találkoztam, de a szurkálások nem múlnak, meg olyan lassú vagyok, valami készülődés tuti van, de sztem ez még nem a célegyenes. Még pár napra szükségem van, el kell intézzek Apának egy-két hivatalos dolgot, nélkülem meg van lőve szegény! Úgy jövő csütire, ahogy tervezzük, (ugye Boboka??), úgy már okés :D

Ennyire emlékszem :oops: nem jegyzeteltem... sorry

floranan

Babaképek nagyon tündériek!! Gyönyörű hercegnők!!

Látom, szép lassan átfordulnak a topikos-témák babásba, olyan jóóó :D

floranan

Anna
Pihenjél, kapcsolódj ki! :wink:

Scooper
Szibéria :arrow: Noémi alaposan be volt takargatva a képen :lol: :wink:

Petra
Szépek vagytok!

Babcika
2333-as méhszájjal elengedett :roll: (merész :? )
Vendég

[quote="manósziget"]S írta:manószigetcoop, megvan. ;)

köszi :wink:

KépKép
Kép
scooper

Flora, végülis az elején nem 10 perc az a 10 perc... s igazából méregetni az időt totál felesleges szerintem, én sem stopper órával ülök le ebédelni ;) De tény és való, pár hét alatt belejönnek a babók a kajálásba, s elég kb10 - 20perc.
Egyenlő megosztás: nem ez a cél, hanem az, hogy a melleket, vagy mellet a lehető legjobban kiürítse. Minél jobban kiürül, annál jobban termelődik az utánpótlás.

vicger

Floranan
Nem órával a kézben kell szoptatni!
Bízzad ezt majd Csokifiúra!
Vendég

Mabe: ja :shock: nincs hideg nálunk, csak Noncsinak állandóan hideg a keze-lába, így betakargattam. De dokinő tegnap mondta, hogy a csecsemőknek általában hideg, nem kell megijedni, ez normális. Azóta nem takarom annyira, de aludni továbbra is hálózsákban alszik. A plédtől megkímélem :lol:

Kádban fürcsi, valaki írta, azt hiszem kata... Szülés után mikortól lehet elmerülni a kádban? Azt tudom, hogy forró vízbe nem szabad fürdeni, de mondjuk egy lájtos langyi vízbe belefekhetek így 9 nappal a szülés után?

KépKép
Kép
scooper

Scooper, én írtam, isteni volt. Szerintem míg vérzel ne fürcsizz, bár Anna írta hogy ő babával fürdött.

Vannak kérdéseim :oops: : Akik szültek már mi volt a szülőszobai táskában? Illetve a hasszorítóról kinek mi a véleménye közvetlen szülés utáni napokban? Rögtön használjam, vagy várjak vele pár napot?

Kép
kata05

Szopi, tudom, sejtem én, nem is stopperszerűen mondta, sorry, ha úgy jött le, de ez megmaradt, h mindkét cicit említette... de minimum váltogatni, pont a kiürülés miatt, nem?

floranan

A kórházban kapott papírokkal el kell menni az anyakönyvvezetőhöz, ott állítják ki a születési anyakönyvi kivonatot. A lakcímkártyáját az okmányirodában kell igényelni.
Minden további ügyintézéshez kell a pici TAJ száma. Ezt egyszerűbb, ha elintézitek, mert ha nem, kiküldik, de az sok idő. Intézése: El kell menni a papának az OEP-hez (Teve utca 1, van két ajtó ahhoz kell menni, amit egybol az épület sarkánál láttok, ott állítják ki a baba TAJ számát.)

Amit vinni kell magaddal:
Eredeti anyakönyvi kivonat Lakcímbejelentő kártya apa, anya iratai(személyik, lakcímkártyák)
Mindenbol csinálj fénymásolatot (2-3 példány), mert az mindenhova kellhet.
Ezzel a TAj szám elintézve.
A kérvényt kitöltve, aláírva vissza kell küldeni postán és utalják a pénzt.

A kérvényt kitöltve, aláírva vissza kell küldeni postán és utalják a pénzt.
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi

Kép
v.andi

Imola!

Hát lehet hogy merészség úgy elengedni, mondta is hogy ne időzzek sokat otthon, de látod szombaton már egy hete,hogy megvizsgált és azóta csak annyi volt, hogy eltávozott a nyákdugeszem. Tehát ha akkor bent tart akkor tulajdonképpen indított szülés lett volna, mert nem indult meg magától, ő meg nem az az indokolatlanul tartsuk bent, indítsunk típus. Tesómnak is csak annyit mondott anno, hogy eset nyugodtan jöjjön vissza, és tesóm vissza is ment.

Egyébként mióta tudom hogy babát várok én azt mondtam,hogy szept 11-én reggel már úgy visszük el Janót oviba,hogy 10 percesek vannak és délelőtt meg is születik és hétfőn haza, és szerintem Blankicicamica ehhez tartja magát!!

Kép
babcika

Scooper
Még nem ajánlatos :?
Még én se feküdtem bele a kádba... ilyenkor még könnyen fertőzést lehet összeszedni...

TGYÁS
Akinek a munkahelye kifizetőhely, annak a munkahelyen kell intéznie!
Vendég

Úr Isten Andi!

Azt várják el, hogy intézz lakcímkártyát és születésit te magad vagy apa szülés után. Hát nálunk ezt a kórház intézi hivatalból, van ott egy nő aki megcsinálja. Aztán postán kiküldik, egyedül az adóazonosítót kell igényelni nekünk.

Elég érdekes ez, lehet, hogy szeretem Db-t, egész rugalmasak ahogy így elnézem.

Kép
babcika

Babcika
3 centire nyitott méhszájnál csoda lenne, ha még ott lenne a nyákdugó :wink:
Vendég

Babcika,ha ez holnap így lesz,akkor te is kapsz pici banyácskát a vonalzóid alá,mint Süti :lol: Drukkolok,hogy így is legyen.

Scooper,én szülés után 4 héttel mertem először fürdeni kádban.Akkor már nem véreztem egyáltalán.

Kata,hasszorítót lehet használni a szülés utáni napokban,de nem egész nap.1-2 óra hosszát ha rajtad van,első körben elég.

Juj de cuki Bogi!!! Süti,remélem kapsz még képet Aranynaptól.

Kép
v.andi

Nálunk a klinikán intézték a papírokat. Apa csak bement a születési akvi-ért, lakcímkártyáért, nem várta meg, hogy postázzák... aztán bement az OEP-hez, ott mekapta a gyerek TAJ-kártyáját, mindjárt intézte a családi pótlékot, anyaságit...
Aztán ment a bérügyesekhez és már kaptam is 3-án a tgyást...
Kell még: bankszámlaszám, nyugdíjpénztáras papír (akinek van magánnyugdíjasa)
Vendég

Kata hasszorító: én használom, nagyon sokat segít a pocaknak regenerálódni. használatát általában javasolják. én szülés után 2. naptól hordom fokozatosan egyre tovább, most már nonstop rajtam van (van csere is 8) :oops: )

vicger

Kép

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Hát ez a Molli haláli édes pofa!!!

Kép
babcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X