A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok, megjöttem!
Köszönöm, hogy ennyien gondoltatok rám. :wink:
Szerencsére a méhszáj zárt, így nem lehet komoly baj, de azt mondta a doki, hogy ha hétvégén sem múlik, akkor be kellene jövő héten feküdnöm, hogy megfigyeljék mi ez. :shock: Gondolom csinálnának pár NST vizsgálatot, meg ilyenek.
Mert nem a tipikus keményedés, méhösszehúzódás -ami koraszülést jelezhetne és nyitná a méhszájat- hanem ilyen folyamatosabb, mensi-szerű alhasi görcsölés ahogy én leírtam neki.
Magne B6-ot 3x2-t szedek, azt mondta oké, szedjem tovább, nem ajánlott mást.
Uh-ra nem küldött el, csak megkérdezte, hogy minden napszakban mozog-e a baba? Bátran mondtam, hogy igen, erre most gondolkodok, hogy ma még nem is éreztem. :oops: Ugyhogy megyek és most csak rá figyelek, bár eddig külön figyelem nélkül is tudatta, hogy minden oké.

Eldobható bugyit én is szeretnék venni legalább egy csomaggal és ha elfogy akkor jönnek a sajátok.
Hálóing, köntös, papucs témában tavaly kellett felszerelkeznem -missed ab.- mert semmi kórházas cuccom nem volt, így most ezek jól jönnek. Vettem még két vékony, de hosszúujjas pizsit decemberre -bár nálunk is eléggé fűtenek-, ami ugyanúgy kigombolható mint a hálóingek. Én valahogy pizsiben jobban érzem magam.
csillag25

csillag örülök hogy minden rendben ha meg nem múlik akkor tényleg jobb ha pár napig megfigyelnek.bár én se szívesen mennék :oops: .
http://www.sidrakids.com/index-4.html
ezt a linket neked szánom bár mindenkinek jól jöhet itt olcsóbbak a légzésfigyelők bár még nem vásároltam ettől a cégtől,de számla és garancia is van.úgy volt hogy mi is veszünk de találtam egy használtat garanciával holnap megyünk megnézni mondtam a csajnak hogy addig legyen oly kedves hogy nem adja el.remélem meg lessz.
pizsiben én is jobban érzem magam lehet én is inkább azt veszek na meg azt itthon is eltudom használni mert szívesebben alszom benne.

Kép
Kép
anitaaa03

Csillag, örülök, hogy a méhszáj oké, az a lényeg! Nekem is mensi szerű görcsök voltak kb. a 20. hétig folyamatosan, aztán egyszer csak elmúltak. Senki nem tudta megmondani, hogy mitől vannak, de mivel nem keményedések, a magnézium semmit nem használt neki, csak a nospa meg a mozgás. Remélem neked is csak átmeneti és elmúlnak hamar!

/
lemonsong

Anita, tök jó ez az oldal! Azt hittem már minden babaoldalt ismerek:-) De ezt még nem láttam.
De jól értelmezem, hogy boltjuk külön nincs?

Csillag
nagyon gondos dokid van!!Örülök hogy jól vagy
Vendég

Köszi a linket. :wink:
Meggondolandó, itt ugyanis 36.990 Ft a 401-es, a gyógyszertárunkban ahol kérdeztem tudnak-e rendelni 42.900 Ft-ot mondtak. :shock: Ez postaköltséggel is olcsóbban jön ki. Még megnézegetem kik ők, ki mit tud róluk, így hirtelen a számlára és garanciára vonatkozó dolgokat nem láttam.

Remélem nektek összejön a holnapi üzlet!
csillag25

gio én is így értelmeztem,de nem biztos mert ugye azt rják hogy telefonon adtak infót arról hogy amit seretnél venni hol van alegközelebb hozzád.mindenesetre egy telefont szerintem megér ha valakinek számít 6000ft/légzésfigyelőnél brendonhoz képest/

Kép
Kép
anitaaa03

Köszi lányok! :)
Lemonsong, én is úgy érzem, hogy a magnézium nem használ ennek. Remélem ahogy jött, úgy el is múlik majd. Még arra tippelt a doki, hogy a méhszalagok nyúlása okozza, amivel én meg lennék elégedve, nyúljanak csak, tegyék a dolgukat.

Gio, igen gondos a doki, bár kicsit meglepődött, hogy nem a "szokásos" keményedés, hanem inkább mensi szerű, de ugye ez a jobbik eset, ennek örülni kell.
csillag25

a brendonban is 42ezer szerintem sem vesztelsemmit ha utána nézel én is próbálok rákeresni ha esetleg a holnapval valami lenne :oops: bár mi a 301r-est néztük úgy gondoljuk az is megfelel.

Kép
Kép
anitaaa03

Lányok, viszont ha van vkinek egészségpénztáros kártyája akkor érdemes patikában vagy gyógyászati eszközös boltban megvenni a légzésfigyelőt, mellszívót, sterilizálót, mert elszámolhatók.
Vendég

a baby outletben járt már valaki?mert a weboldalán nincs légzésfigyelő akkor vajon tényleg nincs?meg mellszívó sem?mert még az ottani árakra lennék kíváncsi,ha vannak ilyen termékek

Kép
Kép
anitaaa03

gio ilyennel sajnos nem rendelkezik a családunk :?

Kép
Kép
anitaaa03

gio: egyszer használatos bugyik jók! Én vettem kórházba mindkét szülésemnél!
Auchanban, Corában is van, és az szerintem jobb, mint a gyógyszertári!

Csillag: remélem minden rendben lesz, és rájönnek, hogy mi okozza a görcsöket!

Kata
labkat

Akartam kérdezni, hogy ki milyen takarót vesz a babának a benti alvásra? Csak mert lehet hogy veszek a fiúknak egy-egyet!

Kata
labkat

a babyoutlet a IX. kerületire gondolsz?
Vendég

A Soroksári Babyoutletben szokott lenni figyelő, 2 éve hugom naggyon olcson vett Angelcaret pelenkakukával (15ezer alatt).
Mi már voltunk ott egyszer, bár akkor csak babakocsi nézőben, de érdemes mindenképp kilátogatni, mert nagy területen nagyon sokminden van. A testvérem most szül októberben, ők csak ott vásároltak, és mindent megkapott.
Vendég

Lemonsong, elárulom az egyik titkomat: férfihálóing. 8) Én is utálom a női hálóingeket. Amivel kiválóan helyettesíthető, az a férfihálóing. (Nem röhög!) Újonnan, de kicsit drágán az Aranypókból szereztem be egyet még régebben, és turkáltam is egy újszerűt olcsón. Az egyik pamut, a másik flanel. A férfihálóing szinte mindig gombos (majdnem köldökig), a színük kultúrált (drappok, barnák, kékek leggyakrabban), a mintájuk teljesen normális (általában csíkok és rácsvonalak vagy semmi) és gyönyörűen belefér egy nagy pocak. :lol: Teljesen ideális. Még turkálok egy párat, vagy megkérem anyósomat, hogy varrjon nekem egyet-kettőt flanelből a turis mintájára, és meglesz a készlet.
Bugyiügyben: a Tescóban lehet kapni olcsó pamutbugyikat, ha az eldobós többe kerül, én inkább Tescósat veszek. Nem szépek, úgysem tartósak, nagyifazonuk van, tehát megfelelnek a célnak.
Én még mindig nem vettem semmit, de tervezgetni, listát írni elkezdtem. Babakocsi, bababútor van, kaptunk már egy-két kis ruhácskát is. A kórházas motyó nem aggaszt. Egyelőre semmi nem aggaszt. Csak a zombik, meg a veszett macskák, de ez jelenleg nem aktuális probléma. :lol:

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Moly, nem röhögök. (:lol: :lol: :lol:) Na jó, csak kicsit. Tényleg jó ötletnek tűnik a férfihálóing! Nagyapám hordott ilyeneket, és tényleg használhatónak tűnik minden szempontból! Majd szemrevételezem a választékot, hogy milyeneket gyártanak manapság.

/
lemonsong

kata énnem veszek takarót a kórházban ha esetleg mégis kéne akkor van itthon kispléd azt beviszem.
gio a soroksárira gondoltam lehet hogy megnézzük köszi az infót :wink:
én is ilyen olcsó,tesco vgy auchan-es pamut bugyikra gondoltam.
próbáltam aludni Andréval de csak neki sikerült,pedig jó lett volna valamitől fáj a fejem :(

Kép
Kép
anitaaa03

Én kismamiság előtt rendszerint ruha nélkül aludtam . Ez ugye nem alkalmas viselet a kórházban?? 8)
De a ffihálóing szenzációs 5let és most eszembejutott hogy nekünk is van itthon 1-2. Gondolom 2 hálóruhánál többet nem kell bevinni, ugye? A Jánosban ja minden oké a 3. napon már kiraknak, ebből gondolom hogy nem kell nagy motyó.
Amúgy meg Moly behalok a dumádon :D

Tényleg pl. mellszívót vinni kell már a kórházba is?
Vendég

gio szerintem 2 hálóing kevés mert beleizzadsz vagy bármi én minimum 3at viszek.én is meztelen aludtam elötte.mellszívó jó ha van nálad de ugye el is ünhet könnyen így én úgy döntöttem hogy majd behozatom ha szükség van rá.

Kép
Kép
anitaaa03

Húúúúúúú pakoltam egy jót, és jó súlyokat emlegettem... Remélem nem lesz gond!

A lányom épp hisztizik! Azt állítja, hogy aludt, de szerintem hazudik. Ha aludt is, max fél órát, de nem hiszem, mert különben nem lenne ilyen hisztis! :x :x :x

Na most a másik is rákezdett! Kiraktam a fotelt, amit már korábban száműztünk a nappaliból, mert azon balettozott, hát megint elkezdte! Nem igaz, hogy 2 évesen ilyen butaságokat csinál... Vera nem volt ilyen merész...

Kata
labkat

kata ne idegeskedj az én fiam is olyan örültségekre képes.nálunk ma volt alvás :)

Kép
Kép
anitaaa03

hát ilyen nincs nem bírom leszedni a telefon hátlapját :x
a másikbaa kéne átraknom a kártyát mert kéne belőle egy infó erre itt szenvedek vele.nevetséges mintha 70 éves lennék és még soha nem láttam volna ilyet :?

Kép
Kép
anitaaa03

Nekem meg mostanában minden kiesik a kezemből. Mint egy dedós:-)
Vendég

csillag örülök a jó híreknek! Pihenj sokat és vigyázz Magatokra :wink:

anitaaa ez tényleg jó oldal, mert még a hivatalos oldalon is drágább egy picit.
http://www.angelcare.hu/

Kép
Kép
akella

Egészségpénztári kártya:
Ha nem gyógyszertárban vásároltok hanem bababoltban, akkor is kérni kell számlát ha elszámolható terméket vesztek (fenn van az eg.p. honlapján, rengeteg minden elszámolható!!), beküldeni nekik és 2-3 héten belül ott a bankszámlátokon a pénz! Mindenkinek ajánlom, mert amennyi pénzt ráteszel az eg.p. számládra, annak 1/3-át köv. évben jóváírják, így olyan, mintha mindent 30 % kedvezménnyel vennél. Persze most nagyon általánosítottam, de bármelyik eg.p honlapján utána lehet olvasni.
Egyébként az összes csecsemőápolási cucc elszámolható, de a vitaminok-gyógyszerek is, meg még sok-sok minden.
http://www.mkbep.hu/tagoknak/elszamolha ... index.html
Ma nekem is mensi szerű görcseim vannak, sztem a méhszalagok miatt, nem annyira vészes.

Kép
apkata

na kismamik jó pihit mindenkinek hétvégére majd hétfőn jövök a hrekkel mit sikerült beszerezni :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Olvasom, voltak izgalmak :( de örülök, hogy mindenkivel minden OK :)
Most is csak futtában vagyok, de Briellnek írom, hogy http://www.teszvesz.hu/item714647534_uj ... yongy.html ennél a csajszinál vettem szopipárnát, éppen ma érkezett meg. Tudom ajánlani, minden olyan, mint a drágább változat, és nagyon baráti az ár. Szerencsémre hozzánk nincs is nagyon messze, így el tudtam hozatni ismerőssel. Ma éjszaka ki is próbálom, milyen vele aludni :)

Kellemes hétvégét mindenkinek, holnap gulyásfesztivál a program Annáék városában, vasárnap pedig búcsú egy közeli faluban.

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi,
a teszveszen mi nem vagyunk regisztrálva, bonyolultabb volt mint a vatera.
Ennek a párnás lánynak nincs olyan elérhetősége ahol tudnék rendelni szopipárnát? E-mail, telefon?
Vendég

Gio priviben elküldöm, én is csak miatta regisztráltam. Legfeljebb hivatkozz rám, hogy én ajánlottam, aki most vásárolt tőle.

Üdv. Gabi
Vendég

a szopipárna naggggyon jó!!!
:lol:
én már 2 hónapja azzal alszok!!! nem is tudom elképzelni az életemet nélküle... 8)

Kép
apkata

Sziasztok!!!!!
Hát az influenza-sztorinak nagyobb volt a füstje, mint a lángja, egyelőre legalábbis úgy tűnik. Azért nem bántam meg, hogy eljöttem,mert olyanokat alszom itt, hogy az csak na...egyik éjjel arra ébredtem,hogy annyira jól alszom,hogy a hasamra akartam fordulni. Na, azért az már nagyon nem megy. Holnap viszont már megyek vissza a fővárosba, iskolába, és már ott is maradok. Vége a jó életnek.
Próbállak majd visszaolvasni titeket, hirtelen csak átfutottam a dolgokon, de jól láttam, hogy Gombi nem írt, hogy mi van velük?
Mert sokat gondoltam rá, és úgy látom nem írt. Vagy írt, csak átugrottam volna???
Hirtelen ennyi, majd még írok! Szép hétvégét mindenkinek!
tedorka

Dorka, úgy egészében is nagyobb a felhajtás az influ körül, mint valójában kellene. Persze én is tartok tőle, de mivel az oltást úgy sem vállalnám be -meg nincs is értelme október végén- így próbálok legalább emiatt nem parázni. Bár hó végén nem szívesen ülök majd a háziorvosnál a tápos papírért. :shock:
Örülök, hogy jól pihentél, ez nagy dolog a kismamáknál. :wink:

Kata, azért vigyázz magadra te is, óvatosan az emelgetéssel. :!:

Akella, rendben pihis hétvége lesz, a szülőlátogatásokat is lemondtuk.

Nekem sem rémlik, hogy Gombi írt volna, de Pumi is nagyon-nagyon rég jelentkezett. Nem kellett volna már hazaérnie?
Pókica is el van veszve, de ő az iskolakezdés miatt. Remélem hamarosan tud majd jönni és mesél nekünk.
csillag25

anita: de jó neked. Verus már beájult, úh biztos h nem volt alvás délután... de kis hamis!

gio: nekem is mostanság volt ez a "minden kiesik a kezemből"

Elmentünk a férjemmel kettesben vásárolni a Tescoba. Hát ne tudjátok meg, olyan felemelő érzés volt! Beszélgettünk - azaz jobbára én beszéltem, ő meg hallgatott. Nagyon jó volt, hogy nem hangzott el hiszti - bár a férjem hisztizett a vége felé, hogy igyekezzek már :roll: De ez a kettesben valami program már nagyon hiányzott :)

Szép álmokat mindenkinek!

Kata
labkat

Sziasztok!

Hát én sem tudok túl sűrűn jönni sajna, mindig van valami. Remélem, mindenki jól van!

CSillag, szorítok, hogy minden oké legyen, inkább az elővigyázatosság, minthogy bármi probléma történjen.

Gombival mi van? Aggódom, hogy nem jelentkezik, remélem semmi gond. Bár én úgy gondolom, ha valami lenne, biztosan még megfelelő időben szóltak volna neki, biztos nincs semmi baj, és úgy gondolták, így ráérnek az értesítéssel.

És tényleg, Pumit is nagyon régen nem "láttuk"... nem kéne már jönnie...? Mi lehet vele?

Labkat, ugye milyen jól tud esni egy ilyen egyszerű "program" is kettesben?

Az én kisfiam mostanában egész nap beszél... képzeljétek el, hogy elkezdett mondatokban dumálni! :shock: És helyesen is mondja a dolgokat. Szinte hihetetlen, múltkor a védőnőnk is azt mondta, kb. egy évvel idősebbeknél ez az "elvárás", amit ő most csinál. Ilyeneket mond: "apa elment busszal... kérek egy kekszet... autó dudál, tutút... anya tusol, eszik, alszik... bekapcsolom a ventillátort"... meg felnéz a lámpára, és azt mondja: "nagyon magasan van!" Csak kapkodjuk a fejünket :shock: :lol: És a legaranyosabb, hogy tegnap reggel elkezdett nyomni, majd közölte velem: "kaka van!", és amikor elindultam a másik szobába egy pelusért, utánam szaladt, és azt kiabálta, hogy "bűzgolyó, bűzgolyó!" Hát annyira édes volt, azt hittem, megzabálom! Mostanában olyan az agya, mint egy szivacs, minden nap mond valami újat, mindent utánoz, csak kaakodjuk a fejünket az apjával... :shock:

Kép

Kép
nóna

Valaki írta a napokban, hogy újra előjött az első 12 hétben érzett fáradtság... hát ezzel én is így vagyok, megkönnyebbülés, ha leülhetek vagy ledőlhetek egy kicsit, mert azért jóval hamarabb fáradok, és minden délelőtt van egy szédülős-légszomjas időszak, olyankor lezuhan a vérnyomásom, egekben a pulzusom, és borzasztóan fáradtnak érzem magam hirtelen. Aztán elmúlik egy idő után. ÁLtalában evés után kis idővel jön rám egyébként. Múltkor 90/40 volt a vérnyomásom... :roll: Na hát akkor semmi sem volt jó, akármit csináltam. De egyébként minden rendben velünk, kismanó ficánkol sokat, ami most új nekem, az az, hogy nagyon sokszor "befelé" rugdos, a hólygom felé illetve hátrébb. Hát az elég furi tud lenni. Kisfiamnál ez nem volt, de most mellső falon tapadó lepényem van, akkor hátsó volt, talán ezért.

Amúgy nekem is nagy a hasam, és nekem is mellső fali a lepény, talán van abban valami, hogy olyankor nagyobbnak látszik... ? Láttam, hogy írtatok erről.

Mindenkinek élményekben gazdag, vagy éppen pihenős hétvégét, kinek ahogy tetszik! :wink:

Kép

Kép
nóna

Múltkor volt szó száraz, repedező pocakokról: most hallottam a tévében, védőnők ajánlották, h. a legjobb ilyenkor a babaolaj, babatestápoló, illetve babáknak való hidratáló fürdető használata, ezek jót tesznek a kismamáknak is. Illetve a kiszáradt mellbimbóra is ezeket ajánlották. Gondoltam megosztom, hátha valakinek jól jön az info.

Kép

Kép
nóna

nóna tündéri a kisfiad :wink:

Mindenkinek nagyon kellemes, szép hétvégét kívánok!

Kép
Kép
akella

Sziasztok!
Én használom 3 napja az olivaolajat és fantasztikus!!!!Sokkal puhább a bőröm tőle és legalább tényleg nincs benne semmi káros anyag.Éna mellem is azzal kenem és a combom is,mert most kicsit narancsos lett :cry: no nem baj,h avisszafogyok,elmúlik az is.

Nem válaszolt sajnos nekem senki a tejes kérdésemre :cry: akkor mégegyszer.Szerintetek gáz,ha nagyon kívánom a tejet,napi 2l-t is megiszok és a védőnő szerint csak fél l-t max,nehogy később a kicsi tejérzékeny legyen.Szerintem ez csak szopi alatt áll fenn....véleményt?!?!!!?!

Kép Kép
meli1118

Nóna,
épp minap vettem babatusfürdőt magamnak és a viszketés el is múlt. Csíkjai vannak vkinek? Én úgy remélem hogy nem lesznek, bár azt olvastam hogyha vkinek olyan a bőre vagy hajlama van rá mindegy mit ken rá és mennyit, csík lesz és kész. Hát nem tudom, nálunk a családban senkinek nincs így bizakodom:)

Viszont az éjszakám most borzalom volt:-( Egyáltalán nem tudtam aludni. Annyira fáj most a jobb csípőm, hogy most épp a járás sem üdítő. Eddig csak akkor fájt ha hanyatt feküdtem. Van vmi 5letetek hogy lehet ezt enyhíteni? Rokkantsághoz december még messze van
8) És a hátmazzsázs, talpmasszázs meg tiltott ilyenkor.

Sajna Meli a tejtémához nem tudok hozzászólni, de maj rákérdezek a védőnőmnél. Megvallom ilyet még nem hallottam amit írsz, de ez persze nem jelent semmit.
Vendég

Sziasztok!
Bocs az eltűnésért, rengeteg intézendőnk volt (rendezvény stb), tegnap (vagyis ma) reggel 5-re értünk haza... pöttyet fáradt vagyok.
De legalább eltereltem a rossz gondolatokat, még mindig nem tudunk semmit... mi is abban reménykedünk, hogy ez a "jó hír" jele... csak már lennénk túl ezen..
Csak átfutottam az írásokat és egy megjegyzés a pocakhoz: tegnap este azt mondta pár pasi a páromnak hogy elgondolkoztak azon, hogy kövér vagyok, vagy terhes :shock: Ennyit a szerintem már egészen egyértelmű (legalábbis eddigiekhez mérten egyértelmű) pocakomhoz :D
Kellemes 7végét mindenkinek, én most megpróbálom kirángatni az uramat az ágyból, mekire vágyom :oops:
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én egy másik topik lakója vagyok.

Szeretném eladni kisfiam Kelengyéjét, illetve, néhány szinte új kismama ruhámat és egy teljes 62-es Kelengyecsomagot, rengeteg szép ruhával. Itt tudjátok megnézni, ha valakit érdekelne, hogy mikről lenne szó.

http://kata.mws.hu/index3.html

A fentieken kívül kismama könyveim és folyóirataim is vannak, ezeket még nem töltöttem fel az oldalra.

Főként 2008-as 39 db Kismama, Anyáklapja és Baba magazinom van vegyesen, ezeket egyben szeretném eladni. 3000 Ft-ért. KÜLÖNszámokkal: Baba első éve és a 9 hónap. Sok hasznos információ van bennük és nem is túl régiek, szopi közben vagy kikapcsolódásként remek olvasmányok.

Ezen kívül az alábbi könyveim:
Victoria Clayton, Stuart Fischbein, Joyce Weckl :
Terhesség félelem nélkül 1300 Ft-ért
Nagyon jó állapotban. 11 fejezet, 260 oldalon.

Szülői praktikák sorozat
Kismamák kézikönyve 2400 Ft-ért
Minden, amit a terhesség idején tudni kell
Kiváló állapotban: 288 oldalon.

Ha valakit érdekelnek, kérem írjon privit!!
További szép pocaksimizős napokat kívánok!

És bocsánat az off-ért.
Üdv: Kata
torolve_20130114141731

meli sajnos érdemben én sem tudok hozzászólni a tejes kérdésedhez, bár nekem meg azt mondta a védőnő, hogy minél több tejterméket egyek, igyak. Lehet, hogy a te szervezeted valamiért kívánja. Általában azt és olyat esznek a kismamák szerintem ami kell, hiányzik a szervezetből, de ez csak az én béna elméletem.

gio'ia én pont több helyen láttam és olvastam, hogy kismamáknak is nagyon jó a hátmasszázs, persze csak ésszel és finoman. Nekem apa szokta masszírozni a hátam, derekam és nagyon jól esik :lol: Az alvás nekem se egy álom :cry: Régen egy perc alatt elaludtam, de most szenvedés az elalvás és általában nem is alszom sokáig. Ma is 7 előtt már felkeltem.
Tényleg még ezekhez messze van a vége, mi lesz még velünk? :lol:

Lányok valakinek van olyan, hogy nem csak a háta, hanem az oldala is fáj a bordáinál. Én még nem is hallottam ilyet, de anyukám szerint babóca nyomhat valamimet, vagy terjeszkedik.

Kép
Kép
akella

Sziasztok!

Huh, kitakarítottam úgy alaposan. Leszedtem a függönyt a nappaliban, hálóban és a konyhában, kimostam és már fel is raktam, meg felmostam mindenhol, feltöröltem, jó alaposan kiporszívóztam, nem csak úgy kutyafuttában, és a szőnyegeket a hálóban kiráztam. Ágyat is húztam, egyenlőre még csak le, mert már nem bírok többet. Mikor a függönyt raktam fel, néha néha meg kellett állnom, mert éreztem, hogy nem megy pihenés nélkül. Nagyon nagyon elfáradtam, fáj a derekam és asszem ma már semmi másra nem leszek képes, de örülök hogy ezek megvannak. :) Jövő pénteken lesz Johanna születésnapja, és jönnek vendégek, addig még a szőnyeget a nappaliban ki szeretném takarítani, és azt hiszem ennyi elég is lesz.
Anyukám főzött zöldbab főzeléket, én meg gyorsan becsavartam pár virslit bacon szalonnával, és megsütöttem, hogy legyen hozzá valami. Megebédeltünk, és a lányok is ügyesen elaludtak!

nóna: hát tényleg nem semmi, amit a kisfiad produkál. Bár a környéken is van egy májusi kislány, aki elég korán kezdett mindent - járni, beszélni. Johanna bezzeg mindjárt két éves, és most mondja a szavakat, és kíváncsian kérdez rá mindenre, majd ismétli vissza! Szóval tanul ő is, de a te fiad, nagyon kis fejlett már e téren! :o

meli: tejes kérdésben én is hallottam valamit, hogy nem lehet terhesség alatt sem túlzásba vinni a tejfogyasztást, de nincs konkrét infóm a dologról! :oops:

gio: nekem láthatóan reped a hasam. Bár már harmadik terhesség, no meg most sokkal jobban nő a pocakom! Az első terhességnél nem láttam, hogy repedt volna, kentem szépen rendszeresen, igaz csak szimpla baba krémmel. Aztán mikor szülés után végre láttam a hasam alját is, akkor szembesültem a ténnyel, hogy bizony repedt a hasam, csak nem annyira látszott feszes pocakkal. Aztán a második terhességgel szintén lent repedt még az előzőkhöz néhány csík. Most meg kissé feljebb csúsztak, a köldökömig, de kenem a pocit. Én már tini koromban is repedtem csípő tájékon, szóval ez biztos genetikai, bár vannak, akik nálam durvábban is repednek. De engem különösen nem zavar, ha a végeredményre gondolok. A hasam már sose lesz igazán szép, ezt tudom, és bele is törődtem. A többit meg majd próbálom kordában tartani, ha eljön az ideje. :wink:

gombi: rá se ránts azokra a pasikra! szerintem nincs szemük!!!

Kata
labkat

akela: a bordatáji fájdalom azért még szerintem korai, nem? Nekem a méhem teteje még csak kb egy ujjnyival a köldök fölött van, te kb 2 héttel jársz előttem, és nem hinném, hogy annyival nagyobb lenne már a méhed. Bár ki tudja...

Kata
labkat

labkat nem tudom, de elég fent van a hasam. Az evéssel is óvatosan kell bánnom, mert ha többet eszek nagyon nyomja már a gyomromat.
Már a cicim aljától kerekedik a hasam :) Nekem első terhesség, így nem tudok mihez hasonlítani, kicsi vagy nagy stb. Érdekes nem mindennap fáj az oldalam, de van amikor már estére elég elviselhetetlen a fájdalom, de ez van. Jövőhéttől heti 3 szem vitamint szedek majd. Azt mondta a védőnő, ha nem akarok nagyfejű babát, egy héten csak 3 szemet vegyek már csak be. Szerencsére eszem mindent, gyümölcs hegyeket, így csak nem lesz gond.

Kép
Kép
akella

labkat már csak onnan is gondolom, hogy feljebb van a baba, mert már egyre többször érzem babócát a borda felett mozogni :wink:

Már olyan kíváncsi vagyok rá, annyira várom, de még jó neki odabent :lol:
Elkapott már nagyon a vásárlási láz is, de leghamarabb csak a jövőhét után megyünk vásárolni.
Jövő hétvégén elhozzuk a pici bútorát és még össze is kell rakni :lol: Olyan szép lesz, szerintem.

Ilyen lesz a pici bútora polc, kiságy, pelenkázó + egy két ajtós szekrény:
http://www.minimano.hu/termekeink/babab ... szoba.html

Kép
Kép
akella

labkat egyébként ma én is zölbab főzeléket csináltam :lol: :lol: :lol:
Nagyon hamar kész van és nagyon szeretjük.
Bocsi csajok, hogy most ilyen szómenésem van, remélem azért valamikor jöttök majd. :D

Kép
Kép
akella

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?