A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Szia Cat :9
Nekem azt mondta, hogy most, még vérzés előtt csináltassam meg a vizeletet, meg a progeszteront, ciklus második napján meg Fsh, Lh tesztoszt., prolactin. Mindegy, úgy csinálom, ahogy mondta.
A Gynevacot kivel szoktátok feliratni? Lehet, hgoy egy kúrát végig kellene csinálnom.
Egyébként úgy döntöttem, leadok néhány kilót, mert ebben a félévben ettől a sok gyogyitól puffadtam, mint egy disznó. Már két kilót sikerült, még három hátra van. Levágattam a hajam is, no és persze tornázom. A lombik előtt legalább 52-55 kiló leszek (most 58 vagyok).Tudom, hogy nem olyan sok az öt kilcsi, de már most jobban érzem magam.
Mindenkinek puszi, köszi az infókat, holnap vérvétel után jelentkezem.
anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Noémi22, Madaran
Köszi a hozzászólásotokat!
Csak ezt szerettem volna tudni, egyenlőre.
Aztán lehet, hogy a továbbiakban lesz még problémám, ugyanis hátrahajló méhem van.
Nem tudom hogy ez mekkora baj, mert az egyik orvosom azt mondta, hogy nagyon nehéz lesz teherbe esnem, a másik viszont azt, hogy ezen ne parázzak, semmit nem jelent, nem lesz nehezebb mint másnak. Csakhát annyi mindent olvas az ember.

Cateye
Köszi neked is, + a jó kivánságokat is.

Manó
Azért írtam ide, mert itt vagytok a legtöbben, és bíztam benne, hogy van 1-2 jó szavatok hozzám!

Andi
andi81

Szia Cat,
bocs, hogy megint a laparral macerállak, de ezzel kapcsolatban lenne megint egy kérdésem. Milyen vizsgálatokat végeztek rajtad a műtét előtt? Gondolom az altatás miatt ki kell vizsgálni az embert, vagy nem? (EKG, tüdőszűrés, ...)
A dokim erről nem mondott semmit, csak annyit, hogy, amikor bemegyek, műtenek, másnap pedig haza engednek.
Úgy gondoltam, elintézem amit magam tudok, és előre elmegyek a szükséges vizsgálatokra. Csak hát mik azok?
Köszi a segítséget!!!
Ildi
iii_

Sziasztok!

Mar regota olvasgatlak benneteket, mert amikor el vagyok kenodve akkor mindig felviditanak a hozzaszolasaitok. Nekem ezen a heten derult, ki hogy nagyon magas a prolaktinszintem (tejkivalaszto hormon, es tokeletes termeszetes fogamzasgatlo), igy nem csoda, ha probalkozasaink hiabavaloak. Most kaptam gyogyszert es azt mondta a doki, hogy par honap mulva mar erezheto lesz a hatasa.

Mivel nem akarunk tobb idot varakozassal tolteni, ugy gondoltuk, hogy ezalatt az ido alatt a ferjem is kivizsgaltatna magat, nehogy par honap mulva jojjunk ra, hogy mas problema is van.

Azt szeretnem tehát kerdezni, hogy ferfiak milyen orvoshoz fordulnak? Van az ilyen vizsgalatokra konkret hely vagy szervezet?

Elnezest, a hosszu hozzaszolasert.

Udv.
babjag

IldiKép
Nekem EKG-t, mellkasröntgent, vérképet kértek, és vérnyomást ott mért az aneszteziológus, mert vele volt egy konzultációm.

BabjagKép
A fiúkat andrológus szakorvos vizsgálja, és spermavizsgálatot is ott lehet kérni. Egyébként ha gyors eredményt szeretnétek, és nem sajnáltok rá egy kis pénzt, akkor a spermabank a legjobb:www.krio.hu Itt rögtön van eredmény, 1 órán belül, és ha kéritek még andrológus is megvizsgálja a párodat, de fizetni kell érte.(prosztatamatatásKép) A kórházakban viszont hosszabb átfutású, mire az eredményt készhez kapjátok, na és a környezet is kellemesebb a Krióban. Nálunk a párom ragaszkodott hozzá, hogy mielőbb tudni akarja, hogy van-e nála gond, így egyenes út vezetett a Krióba.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat
olvasgattam a topic babásait, nagyon jó látni, hogy mennyiőtöknek sikerült. Ha lesznek új képeid, feltétlenül tedd fel őket, hadd lássuk a két úrfit. :-)

Anna
a 22 a szerencseszámom :-). Különben 26 éves vagyok, ez biztosan nem késő, a férjem pedig már 34 is elmúlt. De néha parázok. :-) Mivel mi már évek óta szeretnénk gyereket, és én 5 éve nem szedek semmi fogigátlót, kezdtem aggódni.
:-)
A lombik előtt más vizsgálatokat is csinálnak mint az inszemek előtt? Szorítunk neked nagyon! Jövő ilyenkor már biztosan arról levelezünk, hogy már megint nem aludt éjjel a bébid. :-)

Andi
csak nyugodtan. :-)

Búzaszem
köszi a segítséget. Nekem 28 naposak a ciklusaim évek óta. Nem fogja ezt lerövidíteni? Cat azt írta, hogy a tea segít rövidíteni a ciklusokat.
A Gynevacot a háziorvosom abszolút ismerte, mégsem írta fel nekünk, kedden voltunk nála. Azt mondta, hogy a nőgyógyász döntse el, hogy kell-e vagy sem, a ph értéket ő nem tudja megnézni :-)
Szóval lesz még egy utunk.

Bocs a hosszú hozzászólásért.

Noémi
Vendég

Andi81 Kép

Én szedtem Mercilon, 7 évig, de minden évben hagytam ki 1 hónapot és tavaly volt egy 9 hónapos pihenőm is. A dokik nekem is 3 hónapot javasoltak a bogyik után. Én idén januárban hagytam abba a bogyikat.
Ha nagyon parázol, esetleg megbeszélheted a nőgyógyászoddal és kérhestz hormontükröt, (a 3 hónapos pihi után), amiből kiderül, hogy hogyan áll a hormonháztartásod, mennyire kavart be a Mercilon. De 1 éves spontán próbálkozást szoktak javasolni. Barátosném 5 évig szedett bogyikat (nem tudom, mlyen fajtát) és mikor abbahagyta, 3 hónap után rögtön megfogant az első gyereke (ez 12 éve volt, akkor még nem is volt olyan sokéle "könnyü" fogamzásgátló tabletta) Azóta született még 2 gyereke, rögtön elsőre összejöttek Kép Persze, ez csak egy véglet.
Ha tudok valamiben segíteni írj priviben, cimet azt hiszem, találsz a felhasználónevemnél.

Üdv Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

NoémiKép
Nekem nem változtatott az amúgy is stabil ciklusomon a cickafark, ezért abba is hagytam. Azoknak segít beállítani, lerövidíteni a ciklusát, akinek nem rendszeres, és 40-50 napokra is elnyúlik.

AnnaKép
Nekem a Gynevacot a körzeti írta fel, bár Ő nagyon szkeptikus volt vele. Szerencsére be is adta nekünk, a fenntartásai ellenére. A nőgyogyim azt mondta, hogy ártani nem ártok, de használni se használ. Ez nálam be is jött. Sajnos a beadatás ellenére rá 2 hónapra jó kis bakteriális fertőzést kaptam. De volt akinek hosszú évek óta húzódó problémáját oldotta meg, így én nem bántam meg. Legalább tudom, hogy nem ezen múlott a dolog. Ha nem adattam volna be, akkor biztos motoszkált volna a fejemben, hogy ezt a lehetőséget kihagytam.

Cat

Cat
Kép
cateye

Minyu

Nagyon köszönöm a kedvességedet!
Na, ilyen hozzászólásra, tanácsra gondoltam.
Kicsit nagyon parázok már előre, egyfolytában arra gondolok, hogy biztos nem fog összjönni, pedig télen már akarunk próbálkozni.
Erről a hátrahajló méhről annyi rosszat olvastam már, de a dokim elintézte annyival, hogy legyintett: Áh, az nem számít.
Most akkor kinek higyjek?
Te januárban azért hagytad abba, mert babát szeretnél? Vagy talán már össze is jött?
Köszi, valószínű a pihi után megnézetem magam.

Andi
andi81

Andi

én a másik véglet vagyok! Én ugyan Meliane-t szedtem 6 évig, de az is hasonlóan kis hormontartalmú, és az abbahagyása után 8 hónappal döntöttem úgy, -az itteni lányok rábeszéléséreKép- hogy kivizsgáltatom magam, és kiderült a kb. 50 napos ciklusaim hátterében az állt, hogy még ennyi idő után sincs spontán peteérésem, a hormonjaim is a béka feneke alatt voltak. Aztán jött a Closty, ez rendbehozott mindent és az eredmény már 10 hete itt lapula pocimban!KépKépKép

Móni
Monik

Monik

Nagyon gratulálok neked, sok sikert a picihez!
Remélem azért egy 8-10 hónap mulva majd én is elmondhatom itt, hogy egy picurka lapul a pocimban.
Nagyon örülnék neki.
Köszi a hozzászólásodat.

Andi
andi81

Sziasztok lyanyok!

Na, jo kis kihagyas utan megint itt vagyok.

Elolvasva az elmult hetet kcsit lelkiismeretfurdalasom van, merthogy en pont Mercilont szedtem, Andi 81, es hat sajnos nem tudtam valaszolni neked, mert nem jartam errefele, pedig szivesen tettem volna. Nem mintha jo hirrel tudnek szolgalni, mert az en esetem ugy tortent, hogy szedtem a mercilont talan 2 evig, aztan abbahagytam, de nem igazan rendezodott a ciklusom 1.5 evig sem. Szoval aztan elmentunk inszeminalni, ami szinten sikertelen volt. De aztan most a clostival nekem is eleg jol beallt a ciklusom. Ja, a hatrahajlo mehedrol meg annyit, hogy nekem is az van, nem kell izgulni, ettol nem nehezebb teherbe esni, emiatt ne izgulj...

Lujza!

Te aztan nagyon pontos vagy!!!!! Csak igy megjegyezted, hogy nekem jul 5 a datumom!!!!
Vagy honnan is tudod? Jol megleptel, hallod-e!!!!!!
Dehat ugye az a helyzet, hogy most azt mondtak, hogy 4 honapig ne nagyon probalkozzunk, hanem inkabb pihenjunk, es probaljak meg nem teherbe esni. Ugyan azt hiszem pont jul 5-en szerelmeskedtunk egyet, de remelem, hogy most nem sikerult, sot biztos, hogy nem sikerult.
Es neked rendezodott a ciklusod Panszky szerint vagy meg mindig a menzeszed idejere esik????

Anna!

Hajra! Orulok, hogy elindultak a vizsgalatok, orulet, hogy ennyi mindent kell megnezni. mellkasrontgen, meg minden. Jo hogy jossz ilyen sokat irni most mar!!!!!!

Noemi!

En is iszom a cickafarkteat, mert nekem is voltak 30 soknapos ciklusaim, meg most a veteles utan is azt mondjak jo, ugyhogy iszom 2-3-4 bogret naponta palastfuvel egyutt. Szerintem kiprobalhatod, aztan meglatod a ciklusodat. Rosszat csak nem tesz veled!!!!

Moni!

Itt is gratula neked a 10 heteshez!!!

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Andi!

Nekem is hátrahajló a méhem. Eleinte én is úgy fogtam fel, hogy ez kórós. De felvilágosított a doki, hogy a hátrahajló méh a normális egyik változata!!!! Tehát ezen ne aggódj. Én is babát várok ezzel a "nem normális" méhemmel!Kép (lombikkal, de nálunk az apucinál volt a gond)

Szóval ne aggódj!!

Gigi

KépKép
gigi28

AndiKép
Hátrahajló méhnél az orvosok a hátulról való szeretkezést javasolják, így nagyobb az esélye a teherbeesésnek.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Hello Lányok!

Ma voltam HSG-n, szörnyű volt. Rettenetesen fájt, már a könnyem is kicsordult, ott agonizáltam az ágyon. Utána még úgy egy órát szenvedtem, de most már jobb.
Az eredmény? Elkeserítő, szomorú. Egy 5 évvel ezelőtti műtét miatt csak 1 petefészkem van. Most a HSG-n kiderült, hogy csak egy tökéletesen átjárható petevezetőm van. Hol itt a bibi, ez még mind elég lehetne egy gyerekhez, de lássatok csodát az ép petevezető a nem létező (vagy csak csonk) petefészkemnél van, ahol a petéim kiszabadulhatnának, ott zárt út áll előttük. Mi ez? Valami gonosz tréfa???? És hogy még mindig ne próbáljak meg hinni a csodákban, hogy az orvosok majd segítenek: most kiderült az is hogy a méhem rendellenes. Osztott. Kisebb hely, kisebb tapadási felület, esély arra, hogy nem tudsz kihordani gyereket. Mindehez társul, hogy a férjem spermái ultra gázosak. Szóval egy csökevény vagyok, csoda, hogy órák óta csak bőgök. Hát ennyi. Ha nekem egyszer babám lesz, az tényleg maga lesz a csoda. Ti mit gondoltok?

Gigi! A férjednek milyenek voltak a rossz adatai? Az én uramnak elég sok van: kb:75 millió, de 80% nem mozog.

(Most megy a Barátok közt. Már azt is utálom, mindenki terhes lett, lásd most a Deutsch Anita.)

Enigma
enigma

Szia Enigma!! Kép Itt kell lenned most! Ne nézd azt a sorozatot, mert tényleg kiakasztja az embert az a sok tökéletes ember.
Nagyon sajnálom, tényleg nem túl jó az eredményed. Kép
De szerintem egyáltalán nem lehetetlen. A doki mit mondott? Beszéltél vele erről?
Hiszen ha egy petefészked működik, akkor azt lehet stimulálni, onnan lehet petesejtet leszívni, és bármennyire is kicsi a méhed, meg kellene próbálni a lombikot!! Tul. képpen a férjed eredményei sem rosszak a lombikhoz!! Úgyhogy nem szabad pityeregni, hanem szedd össze magad és irány a lombik!!
Milyen műtéted is volt 5 évvel ezelőtt?
anna

madaran

Noémi22!
Bárcsak igazad lenne a jövőt illetően, mit nem adnék érte, ha már babakocsit tologathatnék!-Persze úgy, hogy bébi is van benne Kép
a

madaran

Enigma!!

Nem vagy csökevény!!!!!! Légszíves ilyet ne mondjál magadról. Ell kell ismerni, hogy így első olvasásra tényleg elég rossznak tünik a helyzet. De a mai orvostudomány már csak azokon nem tud segíteni akiknek nincsen méhük!! Úgyhogy ha már nincs több könnyed, akkor fel a fejjel és irány a lombik. Az én férjemnek kb.6-8 millió van, az átlag asszem ennek a többszöröse. Ráadásúl ennek a 80 %-a teljesen rossz és a többi is elég vacak. De lombikhoz elég ennyi is.
Ne csüggedj!! Én nagyon szorítok nektek!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Lenne egy rovid kerdesem:

A kedvesemnek kesik 6 napja a menstruacioja. Egy kicsit
izgul a dolog miatt. En meg nem vesztettem el a fejem,
hiszem elmeletileg nem lehet terhes. Minden egyes
helyzetben vigyaztunk es gumit is mindig hasznaltunk. 2 hete
felfazott es kapott is ra gyogyszert, a heten pedig mert
fajt a petefeszke elment megint orvoshoz, ahol
megallapitottak, h petefeszek gyulladasa van. Felirtak neki
gyogyszert.

A kerdes a kovetkezo lenne: Elkepzelheto, hogy a felfazas es
petefeszek gyulladas miatt nem jott meg neki? Nem teljesen
szabalyos ciklusa van 2-3 nap +/- mindig elofordul, de 6 nap
keses utan egy kicsit kezd izgulni.
segfault

EnigmaKép
Kérlek ne keseredj el. Hasonló kilátástalan helyzetekből születtek itt már bébik is ám. Szerintem azonnal kezdjétek el a lombikhoz a kivizsgálásokat, és ősszel már indulhat is a program. 1 ép spermából is tudnak megtermékenyítést csinálni, sőt hereszövetből is vesznek már spermát. Ha a 75 milliónak 20%-a ép, akkor 15 millió/ml ép spermája van. Az nem rossz eredmény, ha a többi tünet nem lenne még inszemmel is próbálkoznának. Az egy petefészkedet tudják ugyanúgy stimulálni, és abból le tudnak szép petesejteket szívni. Az osztott méh sem akadálya a terhesség kihordásának. Az embriótranszferkor ultrahangvezérlés mellett oda teszik vissza az embriókat, ahol látják, hogy jó helyen lesznek. Számos nőnek nem lehet spontán babája, de ahogy Gigi írta, akinek méhe van, annak lehet gyermeke.

SegfaultKép
A petefészek gyulladás miatt is késhet a mensije a párodnak. De ha most volt dokinál, akkor mondta volna a doki, hogy meg van nagyobbodva a méhe, és lehet, hogy terhes. A legegyszerűbb dolog venni egy gyógyszertári terhességi tesztet, és az már kimutatja.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Egy rövid kérdésem lenne. Szerintetek mennyire befolyásolja a sport a megtapadást? Heti kétszer járok kondizni, és nem szeretném kockáztatni, hogy esetleg emiatt ne tapadjon meg a bébi! Egyébként a hasizom gyakorlatokat most is mellőzöm...
Előre is köszi

Kép
zsuzsci

Sziasztok!
Egy rövid kérdésem lenne. Mennyire befolyásolja a megtapadást a sport? Heti kétszer járok kondizni, és nem szeretném, ha ezzel akadályokat gördítenék a bébi megtapadásához. (feltéve ha megfogant már:-))
Előre is köszi
ZSuzsi

Kép
zsuzsci

Bocs, de ahogy látom simán hülyét csináltam magamból, hogy kétszer küldtem el, de az előbb isti-bizi nem láttam a hozzászólásomat!
Bocs,bocs,bocs

Kép
zsuzsci

Dodo32
Köszi a biztatást, megnyugtatást. Remélem tényleg nem nehezebb ezzel teherbe esni. Azt mondod mostanra már rendbe jött a ciklusod, most már próbálkozhattok a bébivel?

Gigi28
Először is gratula a babához, és sok sikert. Hol tartasz a terhességben?
Köszi, hogy szóltál hozzám, és hogy próbálsz megnyugtatni.

Cateye
Neked mindig van 1-2 jó szavad hozzám. Köszi.
A tanácsod pedig tetszik. :-)
andi81

Szia Anna, Gigi, Cat!

Köszi, hogy írtatok és vigasztaltok. Tegnap annyit bőgtem, hogy szinte nem is látom a monitort most olyan dagadtak a szemeim. Tudom, hogy össze kell szednem magam, csak most annyira el vagyok keseredve. Félek az újabb vizsgálatoktól, az újabb fájdalmaktól és esetleges csalódásoktól. (valószínűleg rosszul viselem a dolgokat, tegnap kétszer majdem elájultam, a folyósón kellett lefeküdnöm, fogták a kezem, vízzel itattak, stb. És ez csak egy HSG volt!! Röhej, persze biztos az sem volt túl ideális, hogy a katéter felhelyezése után felkeltem és átgyalogoltam egy másik épületbe, hogy a röntgent megcsinálják....)
Na szóval, most szarul vagyok. Különben a Dévaihoz fogunk menni, mert őt ismerjük, családi barátság, ilyesmi. Bár ettől csodát még ő sem tud tenni...
Különben ciszta volt 5 éve, amit persze el is csesztek, úgyhogy kétszer vágtak fel. 23 évesen ez egy remek élmény volt. A dokim tegnap különben nagyon rendi volt. Végig ott volt velem és fogta a kezem, itatott vízzel, szegény szerintem egy picit maga is meglepődhetett, hogy milyen szarul vagyok. Különben bíztatott is hogy most ilyen méhhel van két szülő nője, az egyik ikrekkel, spontán...
Hát ennyi, csajok. Majd jelentkezem ha összeszedtem magam.
(A lombik különben fáj? A stimulálást és a leszívást hogy csinálják?)

Pusza
Enigma
enigma

Móni
A Clostyról már régóta olvasgatok, de nem sikerült rájönnöm, hogy mikor adják az orvosok. Simán nőgyogyi írja fel, vagy csak meddőségi klinikán alkalmazzák? És mit kell tudni róla?
Nagyon köszönöm és szívből gratulálok!
Vendég

EnigmaKép
A meddőségi kivizsgálás legfájdalmasabb vizsgálatán vagy túl, így ettől csak jobb lesz. A lombiknál semmi nem fájdalmas, inkább csak kellemetlenségről beszélhetünk. Hát a stimuláló szurik nem kellemesek, de azt ki kell bírni. A punkció altatásban van, így abból semmit nem érzel, az altató beadásán kívül. Az embriótranszfer pedig olyan mint egy rákszűrés, de még kellemetlennek sem mondható. Ezen kívül semmilyen más vizsgálat nincs, esetleg vérvételek, kenetvétel (HPV, chlamydia szűrés).

Cat

Cat
Kép
cateye

Meg van bolondulva a rendszer, most láttam csak mennyi hozzászólás volt már!

Enigma, fel a fejjel, biztosan lesz babátok! Van egy ismerősöm, aki 5 lombik után az 6.ban sikeresen kihordta a kisfiát, most már 4 hónapos a kis fickó. Zeke bébi ős is. :-), de megjárt már kálit és dévait is. :-(
A lánynak mindkét petevezetője el van záródva, sokáig senki sem hitte hogy lesz gyerekük, szerintem még a férje sem, csak a lány. És most boldog és nagyon fáradt kismama. Úgyhogy hajrá, lesz itt még gratuláció! :-)

Cat, dodo, nagyon köszi a hozzászólásokat!!!

Anna, úgy lesz :-) !!!

Noémi
Vendég

ZsuzsiKép
Most láttam csak a hozzászólásodat. Szórakozik itt velünk a rendszer.Kép
Szerintem a sport nem árthat, nem nehezíti a megtapadást. Lásd Rubint Réka. Akkor ha nem esnél teherbe már régóta, biztos visszafognád, hogy ne ez legyen a sikertelenség oka, de ha ilyen gond nincs, akkor szerintem nem árt.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat
Köszi a választ:-)
Nem rég óta próbálkozunk, csak 2 hónapja:-)
Tudom, hogy ez itt "kicsit" kilóg a sorból, de talán a vágy a baba iránt ugyanakkora, mint itt bárkinél, csak még nem telt el annyi idő. Nem is szeretném, ezért is volt a kérdés:-) Azt gondoltam, hogy a kardioedzés nem igen lehet akadály, csak a súlyzós edzéssel kapcsolatban nem jutottam magamban dűlőre, a dokit viszont elfelejtettem erről megkérdezni.
Köszi
Zsuzsi

Kép
zsuzsci

Enigma Kép Azt nem értem, ha a Dévai jó ismerősötök, miért nem ő volt a dokid?Mikor mész hozzá? Augusztusban szünetelnek, úgyhogy minél előbb telefonálj, hogy ne kelljen sokat várni.
Mi ma voltunk vérvételen, alig találták a vénám, k...va jó volt. Még jó, hogy megyünk hétfőn is, legalább látni lehet majd, hol lehet vért találni Kép
Szia Cat Kép Hogy vannak a fiúk? mekkorák mostanság? Iszonyatosan gyorsan megy az idő, október mindjárt itt van!! Méhszájaddal mi a helyzet azóta? Tényleg, Hurki megszült már??
Puszi,
anna

Tényleg, hol van dodo?

madaran

AnnaKép
Köszi jól vagyunk. Jövő szerdán megyünk UH-ra, és már én is nagyon kíváncsi vagyok a fiúk méretére, mert 20 hetesen láttam őket utoljára.
A méhszájam tart azóta, nagyon jó, hogy összevarrták. HurkiKép már mindenórás, 39+4 napos, de nem akar a kis Balázs kibújni, aki nem is olyan kicsi, mert 4200 gr-ra saccolták a hét elején.KépKép
Tényleg olyan gyorsan megy az idő, hamarosan Te is tolod majd a pocakodat magad előtt, és akkor minden kellemetlenséget elfelejtesz.KépKép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hadd szaporítsam én is a "kilógók" sorát. Mi is csak két hónapja próbálkozunk, de valami furcsa.

Rendszeresen menstruálok, 28 (max.30) napra, de amióta nem védekezünk, mindig késik. Múlt hónapban 32. napon jött meg, ebben a hónapban pedig a 33.-on. Azt hittem már mindkét esetben, hogy sikerült (mellfeszülés, enyhe alhasi fájdalom, gyakori pisi stb. pont mint az első gyereknél). Ma reggel csináltam egy tesztet, ami egyértelműen negatív lett - most pedig úgy néz ki, hogy megjött (ez a 33. nap).

Az orvos kiröhögne, hogy 2 havi próbálkozás után aggódom, de hőmérőztem is, a 12. napon volt a legalacsonyabb (ovuláció?) persze nem olyan szép mintagörbe lett, mint kellett volna.

Lehet, hogy terhes voltam csak nem tudott beágyazódni? Mi más lehet? Nem akarok újabb hónapokat "elszalasztani". Egy-két napot is alig tudok kivárni, nemhogy hónapokat!

Ha van ötletetek, előre is köszönöm, addig is irigylem a türelmeteket.

Pilinke
pilinke

Pilinke Kép
Szerintem, nem gondolj semmi olyanra, ami az eszedbe jutott. Én úgy gondolom, hogy pszichésen tolod ki a ciklusod, mert egy kicsit görcsölsz rajta. Tudom, hogy ez az utolsó, amit hallani szeretne az ember, de nagyon sok dolog múlik azon, hogy ki mennyire görcsös.
Hőmérőzést szabályosan csináltad? Ha gondolod, dobd fel a görbéd, és elmonjuk, mit gondolunk róla. De ha nem szabályosan mérted, akkor ne stresszeld vele magad, mert akkor semmit sem mutat.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia Icsilya!

Van benne valami, amit írsz, csak nehéz elhinni, hogy ilyenen múlik, és még nehezebb nem foglalkozni a dologgal...
Ha késik a mensi, akkor a peteérés volt később, vagy a pete "útja" tartott tovább? "Feldobnám" a görbémet, de nem sikerült (Excel diagramot akartam bemásolni).

Mindenesetre köszönöm a választ. Holnap indulunk nyaralni, hátha "eltereli a figyelmemet" egy kicsit Kép
(Persze a mensi nem hiányzott a strandoláshoz...)

Üdv, Pilinke
pilinke

Pilinke Kép
Ha valakinek kb. 33 napra jön meg, akkor én még nem beszélnék arról, hogy "késik". Ez belefér a normális ingadozásba, nem mindenkinek egyforma minden ciklusa, így az, hogy egyszer 28 napos másszor 33 szerintem még teljesen helyénvaló.

A pszichének hatalmas ereje van, különösen, ha az ember babát szeretne.
Tudom, hogy a dologgal nem foglalkozni a legnehezebb, de valahogy mégis csak meg kellene próbálni. Én szívem szerint azt mondanám, hogy a hőmérőt se használd, mert az elveszi az egész varázsát. Te morcosabb lehetsz, ha épp tüszőrepedésed van, de a párod épp fáradtabb.... a spontaneitás elvész.

Szerintem várjatok még 2-3 hónapot. Addig ne hőmérőzz, ne csináljatok semmit. Ha nem járnátok sikerrel, akkor el lehet kezdeni a legalapvetőbb kivizsgálásokat, amiken 1 hónap alatt mindketten át tudtok esni.... de addig felesleges bármin is aggódni.

Jó nyaralást.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

EnigmaKép

Az én picurom is Dévais csemete!!!! Szerintem a legjobb helyre kerültél. Én emberileg is teljesen odavoltam érte!! Ráadásúl Te még a civil ember oldaláról is ismered. Légyszíves ne sírj többet! Mi itt mind szorítunk neked!!

Andi!
Most kezdtem a 26.hetet. Egyre bálnásodom.Kép De erre vártam öt évig!KépKép

Pilinke!
A barátnőmnél úgyanez a helyzet. Az első gyereke pikk-pakk összejött. Aztán most szeretnének és csak nem akar.(csak fél éve próbálkoznak) Hosszabb a ciklusa, bedurran a melle stb.stb.. Aztán mindig megjön neki. Azt mondta a dokija, hogy még ne aggódalmaskodjon, próbálkozzanak. Te sem vagy még elkésve!!

Puszi mindenkinek, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!Kép

Alig győzök visszaolvasni, annyit írtatok!Kép

Üdvözlet minden új hozzászólónakKép - ne haragudjatok, hogy nem sorolom fel a neveket, félek valakit kihagynék!Kép

Enigma!Kép

SajnálomKépKépKép De ne gondolj ilyeneket, hogy te selejt vagy!!!! Dehogy vagy az! Ahogy már a többiek is írták, az orvostudomány ma már csodákra képes, és nem soká neked is lesz pocaklakód! Lehet, hogy kicsit több rásegítéssel, mint másnak, de a lényeg, hogy lesz!Kép
Fel a fejjel! Nagyon szorítok neked is!KépKép

Pilinke!Kép

Ahogy Orsi írta, a pszihének hatalmas ereje van! Azt hiszem, ezt magamon is tapasztalhatom!
Én is hőmérőztem - elvileg még most is kellene - de teljesen belegolyóztam, állandóan azt elemezgettem, hogy milyen változás miért lehet...stb. És hiába ámítottam magam azzal, hogy hőgörbe ide, hőgörbe oda akkor akciózunk, amikor kedvünk tartja, azért baromi ideges voltam, ha a páromnak pont akkor nem volt kedve!
Aztán produkáltam már szuper mellfeszülést, hasfájást, aztán pedig pofára esést ciklus végén.
Most eldobtam a hőmérőt, igaz UH-n voltam, mert a gyógyszer miatt muszály, ezért tudom, hogy kb. mikor aktuális a dolog, de ez most azért más, minnt akkor, amikor minden reggel azt lestem, hogy vajon fel ment-e a hőm?
Szóval a lényeg, hogy csak lazán, de sajnos ezt még én sem igazán tudom kivitelezni!Kép De meg kell próbálni!

Én csütörtökön voltam dokinál, az eredmény a már megszokott:
2 gyönyörű tüsző(15x17, 15x20Kép) - csak most nem a megszokott jobb oldalon, hanem a balon. Mnyh.: 7 mm - ez a 12. napon elég jó.
Persze örülök neki, de azért nem annyira mint eddig, mert ugyebár eddig is ilyen szépen alakult, aztán mégsem lett belőle semmiKép
A lényeg, hogy rákérdeztem a HSG-re. Azt mondta a doki, hogy előtte pihenjünk egy hónapot, no gyógyszer, no UH, és utána szeptemberben - ha addig sincs baba - megcsináljuk a HSG-t.
Szóval ez van, majd meglátjuk adig hogy alakul...
Már úgy félek bizakodni, pedig tudom, hogy bízni mindíg kell!

Puszi mindenkinek!

Zita

Kép

Kép
Kép
zituska28

Zita Kép
Nem emlékszem volt nektek PCT tesztetek? (ellenanyagteszt, hogy nem nyírja-e ki a máhnyakad a kiskatonákat). Szerintem azt még jó lenne megcsináltatni, mert ha az nem jó, akkor kár spontán próbálkozni, irány az inszemináció.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!Kép

Az még nem volt...
Ezt a vizsgálatot meg tudja csinálni a doki a magánrendelőben is? Úgy értem, úgy mint egy rákszűrést? Mert rákszűrést is akarok most...

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Zita Kép
Úgy tudom, hogy ehhez csak egy mikroszkóp kell. Félidőben kell időben akciózni, majd utána reggelig meg sem mozdulni és akció után 8 órával veszik a kenetet, és megnézik, hogy mennyi a mozgó kiskatonák aránya.
Egyébként teljesen olyan, mint egy rákszűrés.

puszi. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok.

Vettuk a parommal egy terhessegi tesztet ( kettot is, a biztonsag kedveert) es megcsinaltuk. A teszt negativ lett, ezert megnyugodtunk. Igaz meg mindig nem jott meg neki, de legalabb most mar tenyeg ra lehet fogni, hogy a petefeszek gyulladas miatt nem jott meg neki... lehet kimarad ez a ciklus...?Kép

Azert koszi. :-)
segfault

Kedves Enigma!

Most olvastam a csütörtöki elkeseredett leveledet. Remélem, azóta jobban érzed magad.

Vígasztalásul: én is elájultam a HCG vizsgálatnál - egész pontosan még a vizsgálat előtt, lefelé menet a folyosón, mivel nekem is a katéterrel kellett sétálgatnom. Nem vagy egyedül.

És velem is előfordult, hogy úgy éreztem, biztos valami monszter vagyok, azért nem sikerül.

Mostanában jobban vagyok. Ha máshogy nem megy, örökbe fogadunk.

De addig még végigjárjuk az utat.

Sok szerencsét, szebb napokat
Milena
milena

Hello lányok!

Levitt a párom a Balcsira a hétvégére, mondván ki kell mozdulnom. Jót tett, sokat beszélgettünk és megegyeztünk abban, hogy tutira lesz kisbabánk!!! Köszönöm nektek a bátorítást és a jó szavakat!

Cat!

Köszi, hogy mindig válaszolsz nekem. Azért az megnyugtató, hogy már nem lesz ilyen fájdalmas vizsgálat mint a HSG. Ugyanakkor, azt sem bánom ha lesz, hisz az akkori fájdalom mára már elmúlt és hát a fájdalom múlandó, viszont a baba/ák örökre ott lesznek és ez a lényeg. Mit is csinálunk majd nélküled ha már lefoglalnak a lurkóid és nem lesz ránk ennyi időd? Különben sokat gondolok rátok, pocakosokra mostanában. Hogy bírjátok ezt a rohadt meleget? A héten vigyázzatok magatokra mert csak rosszabb lesz!!

Gigi!

Neked is köszi (te is pocakos, vigyázz a hőséggel), bárcsak már én is "bálnásodnék"...de ami késik nem múlik és te aztán igazán megérdemled!! (és mindenki a topicból!!) És erőt is adsz, nemcsak nekem. És külön öröm, hogy jó tapasztalatod van a Dévaival kapcsolatban. Remélem rajtunk is tud majd segíteni.

Anna!

Van egy megszokott rendi dokim és a rutin nyavalyákra tök jó volt. Most, hogy kiderültek ezek a defektek, nem volt kérdés, hogy azonnal felkeressük a Dévait. Különben nagyon köszi, hogy szóltál a szabijukkal kapcsolatban. A férjem még pénteken felhívta mikor írtál és még épp időben voltunk mert mondta, hogy épp akkor akart elmenni és megkezdeni a szabiját. Nagyon szukolok neked, hogy az első sikerüljön!!! (Ez annyira nem tartozik ide, de te kaptál valaha Gynevac-ot? Idegesít a dolog, nem tudom kell-e, úgy vagyok vele, mint a Cat, ezen ne múljon, de a Dévait is meg kéne kérdezni mit szól...)

Noémi!

Az ismerősöd sztorija nagyon bíztató. A leginkább az a hihetelen (és azt hiszem én ebben lennék rossz), hogy valaki vesz egy nagy levegőt és belevág a 6. lombikba! Gratulálok neki, így ismeretlenül is!

Zituska!

Neked is köszönöm a drukkot én is csak a legjobbakat kívánom nektek! Különben én is produkáltam már mindenféle terhességi tünetet és szerintem amíg nem lesz babánk, a központi dolog ez lesz az életünkben. Talán annyira eszeveszetten akarjuk, hogy tényleg jobb lesz ha bekövetkezik és akkor lenyugszunk kicsit. Hátra dőlünk, megnyugszunk, hogy sikerült, igenis képesek vagyunk teherbe esni, aztán veszünk egy nagy levegőt a következő problémák előtt...
Én is mértem a hőmet, de semmi különöset nem tapasztaltam, viszont utáltam csinálni. Aztán mikor a második is eltört, ezt a tényt jelként értékeltem és gondoltam majd most, hőmérő nélkül...persze pár hónap után megvettem a harmadikat.

Bocs lányok a regény miatt! Előre az ikrekért!!! (ezt a jelmondatot már láttam itt és nagyon tetszik)

Pusza

Enigma
enigma

Szia Milena!

Most láttam csak a soraidat! Ritkán jelentkezel be! A fenti "előre az ikrekért" is tőled loptam! Ez biztos valami égi jel, hogy írtál nekem, mert már akartam neked üzenni. Elolvastam a történeted és szívesen reagálok rá ha szeretnéd.

Enigma
enigma

EnigmaKép

A Dévainak az a véleménye a Gynevacról, hogy ha lelkileg segít a tudat, hogy beadattad magadnak, akkor hajrá, külömben szerinte nem ér semmit. Tömören ennyi. De azért kérdezd meg, hátha változott a hozzáállása.(bár nem hiszem)
Nyugodtan írjál regényt! Lassan egy brazil szappanopera bontakozik ki a történeteinkből.Kép
Amikor én jártam lombikra, akkor még nem tudtam erről a társalgóról. Pedig tök jó lett volna, ha engem is bíztat valaki, mert én is el voltam keseredve rendesen. Úgyhogy most én biztatlak titeket. Nekem nem volt HCG vizsgálatom (nekem altatásban csináltak átjárhatóságit, úgy, hogy valami kontraszt anyagot fecskendeztek be)de azt én is megerősíthetem, hogy a lombiknál nem lesz ilyen fájdalmas dolog. Vagyis van egy kellemetlen, de az csak egyszer, amikor egy műszerrel megnézi, hogy hová kell visszatenni az embriókat. Az injekciókat meg ki lehet bírni! Én mindig arra gondoltam, hogyha fájt valami, hogy a szülés biztosan jobban fáj.Kép És ugyibár az a cél!! Előre az ikrekért!!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Hello Gigi!

Köszi az infot, klassz vagy. Szerintem nekünk a szülés már maga lesz a katarzis! Hosszú drámánk boldog lezáró fejezete.

Milena!

Visszatérve még a történetedre, emlékeztem, hogy az egyik vizsgálatodon elájultál, de nem emlékeztem pontosan, hogy melyiken. Az én vizsgálatom előtt pedig már nem mertem visszaolvasni, mert hátha a HSG...hát bejött!!! Tőlem is megkérdezték, hogy mi a baj? Izgulok? Kurvára nem izgultam csak rohadtul fájt és rohadtul rosszul lettem. (Különben, csak, hogy másról is beszéljünk én is nagy Szex és NY fan vagyok, csak én angolul. Beszereztem mind az 5 teljes évadot dvd-n, az uccsót csak azért nem mert még csak az USÁ-ban adták ki, ott meg nem jártam mostanában... Hát ilyen apró örömeim vannak. Ha szomorú vagyok és valaki bánt (HSG!!!) jobb híjján megajándékozom magam. Ez beteges?) Különben a lombik tuti sikerül nektek is mint annyi mindenkinek!!! Én is próbálok ebben hinni, pedig lássuk be mi aztán elég defektesek vagyunk, kisebb-nagyobb hiányosságokkal!!!

Lányok!

Ez most jutott eszembe! Szerintetek az gáz, hogy nem adtam pénzt a dokinak a HSG után? Igazából eszemben sem jutott előtte, mert hogy a magánrendelésére járok és ott mindig egy jelentősebb összeget otthagyok vizsgálatonként. Most meg ugye a kórházban voltam... de aztán elég sok figyelmet igényeltem és olyan rendi is volt, meg hát komolyabb vizsgálat is volt mint amire én fel voltam készülve, szóval gőzöm sincs. Kedden megyek vissza a leletekért, akkor még pótolhatnám.

Enigma
enigma

Enigma Kép
Szerintem nem gond, ha nem adtál pénzt. Én ugyanígy csináltam a lombik előtt. Magánrendenlésre jártam, akkor fizettem, de a HCGra, ami a kórházban volt, arra nem.
Drukkolok Nektek az ikrekhez Kép Kép Kép

Orsi

ps. a meleg egyébként kiborító!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia Enigma!Kép

Olvastad a történetemet? Szívesen fogadom a véleményedet az email-címemre

milenatortenete@index.hu

de ide is írhatsz, benézek időnként, csak nem mindig szólok hozzá.
Fogalmam sincs, hányan olvassák a honlapomat, mert nem tettünk fel számlálót, így mindig örülök, ha kapok visszajelzéseket.Kép

Időnkénként folytatom tovább, legközelebb asszem hétvégén lesz rá időm.

Az elején én is igyekeztem magam vígasztalni különböző dolgokkal (fodrász stb), most meg képzeld, már ott tartok, hogy nem kell erőltetni, tényleg örülök egy csomó dolognak, amire korábban oda sem figyeltem. Tudom, hogy egyszer majd eljön a napja, amikor hálás leszek azért, hogy ez megtörtént velem, mert sokkal jobban meg tudom becsülni a szép és jó dolgokat, mint régebben, amikor ezeket természetesnek vettem, és folyton csak a negativ dolgokon rágódtam.

Persze most még nehéz, még mindig, és még mindig nem látszik, mikor lesz vége... De egyszer vége lesz!

...mint a hozzászólásomnak is...Kép
Türelem rózsát terem,
és akkor alapítsuk meg az ELŐRE AZ IKREKÉRT MOZGALMAT!KépKépKép

Milena
milena

Sziasztok!

Kisebb (1 hetes) szabadságom miatt eléggé lemaradtam, reggel 7 óta olvasom a topikot, hogy behozzam magam és újra képbe legyek!
Nagyon belehúztatok.

Enigma!

Nagyon sajnálom, hogy ennyire elkeseredtél, de fel a fejjel. Úgy érzem, most már egy kicsit összeszedted Magad és ez maradjon is így ! Minden rendben lesz és egy kis idő múlva, pocakosan csak mosolyogni fogsz az egészen.

Egyébként velem semmi jó nem történt. A természetgyógyász által ígért 3 hónapos várakozási időből 1 hónap eltelt. Ugyan is szombaton jelentkeztek az első mensis tüneteim, ami egyébként a 31. napom volt. Valami ugyan nem stimmel. Most vagy a természetgyógyász változtatott meg, vagy nem tudom. Általában mindig erős a vérzés és fájdalmas is. Most semmi. Pici, pecsételő vérzés és fájdalom az nincs. mintha meg sem lenne. Ez nálam nem normális.

Szerintetek mi ennek az oka, lehetséges, hogy a hókusz - pókuszban mégis csak van valami? És tényleg megváltoztatott bennem valamit? Rettenetesen kiváncsi vagyok az eredményre. Most már biztosan kivárom a 3 hónapot, amit ígért nekem.
Nektek mi a véleményetek? Teljesen elment az eszem, hiszek még a csodákban!?!?

Ildikó
levendula_1

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?