A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Akella, köszönöm.

Labkat,neked is, és jobbulást!
A hársfa nagyon jó.

Anita, igen, döntöttem, lesz egy cumi, és majd kiderül kell-e. Igazatok van, ha attól nyugszik meg, akkor van értelme.
A másik témában is hozzád kell csatlakozzak, sajna, én benne lettem volna, de mivel tényleg nehezen jött a baba, Apa nagyon féltett, nehogy baj legyen. De, megértem. Remélem, nem marad így! :shock:

Én Femibiont szedek, igaz, már csak 3 naponta.
Van egy doboz Elevitem, ha kell valakinek, szívesen elpostázom.

További szép napot!!
Judit
Vendég

Jaj, tényleg!
M&G Köszi a táblit!!
Vendég

Akella, Labkat köszönöm, ha már csak nektek tudtam egy ,kicsit jobb hangulatot teremteni, akkor már megérte! :wink: Kata, lehet, hogy a szakmámból adódik a szájmenésem, de szeretek emberekkel foglalkozni,ami pedig személyes indíttatás, hogy segíteni szintén a szívügyem... :oops:
Sajnos a cumis témához, nem sok okosat tudok fűzni elsőbabás lévén, de szerintem gyerkőce válogatja. A szopizást és egy évnél tovább nem tervezem,persze csak ha lesz elég tejem, de az élet majd alakítja.
Meli, ne legyél letörve, most lesz egy kis szünet, de később minden úgy fog menni mint előtte, ebbe biztos vagyok. Sőt! :D
Mi nagyon sokat beszélgettünk erről a férjemmel. Úgy gondolta, hogy nem fogja befolyásolni az ilyen dolgainkat a bébi, de mint az utóbbi 1-2 hónapban kiderült,k őt is zavarja a baba, főleg mióta érzi a jelenlétét az intenzív mozgásaiból. Félti a bébit és persze engem is. Ezt pasija válogatja, amit nem lehet előre kiszámítani. Szóval sokkal kevesebbet vagyunk együtt mint előtte, de majd csak visszarázódnak a dolgok az eredeti állapotukba! :wink:
Vendég

Kata,Jaj, majd elfelejtettem, hogy Hál Istennek mincs nagyobb baj és úgy örülök neki! Gyógyulgassatok!!! :D
Vendég

judit,anna a terheságy után biztos helyre áll a házaséletünk bár alig várom :oops: :D .
én elevitet szedek és mindennap főleg most hogy itt a h1n1 meg elkezdtem plusszba c-vitamint is.

Kép
Kép
anitaaa03

Lányok mennem kell. Vendégek jönnek és előtte pihenek egy kicsit.
Holnap jövök.További szép napot Mindenkinek!

Ti egyébként szoktatok babazenét hallgatni? Mi igen. Azt mondják, ha megszületik megnyugtatja az a zene, amit most a pociban hall.

Kép
Kép
akella

akella: milyen babazenét hallgattok? Mi most esténként a kedvenc altatómat hallgatjuk (Brahms: Lullaby). Majd egy olyan felhúzhatós zenélőt kell szereznem valahonnan, mert nekem is olyan volt kiskoromban, és öcsémmel imádtuk. Még akkor is, amikor már egész nagyon voltunk :)

briell

Anna,
engem is belelkesített amit írtál, csak elfelejtettem megírni (kismami agy:-) ), akkora itt a pörgés:).Mivel foglalkozol? (már ha maga a szakma publikussá tehető itt)

Kata
örülök hogy a babóknak "csak" torokgyuszija van. Nem szabad hogy befészkelje közénk magát ez a h1n1, mert akkor óhatatlanul kitör a topicpánik. És olyan kis édes lehet azért Johi ezzel a cicihammal:-)
Megvallom - hol ha nem itt - hogy én a szoptatástól még kicsit félek is. Tudom, hülyeség, de vhogy nem tudom elképzelni az egészet...Remélem ezt az anyai ösztönök amikor a kicsi világrajön felülírják és eszembe sem jut ilyesmi, hogy félelem, hisz ahogy hallom az anyukáktól, ez az egyik legmeghittebb dolog anya és gyermek között.

Én is pocakzenélek, most épp Vivaldit kapcsoltam a kisasszonyra. Nekem jótékonyan hat amikor keményedek , magnézium helyett kiváló soxor :)

Anita
ez a hasfájás ilyenkor természetes is lehet, nem? Nyúlik, húzódik odabent minden, főleg a méhszalag. Bár az ember lánya már tényleg nem tudja mikor milyen fájdalmat kéne túlreagálni. én mostanság úgy vagyok vele, hogyha nagy lenne a gáz valszleg a bugyimon is látnám. Bár ez lehet totál hülyeség és még abból az időből maradt bennem amikor barnáztam.

Hát nálunk kíváósságban ami a házaséletet illeti nekem csökkent a libidóm furcsamód, férjemet nem zavarja az állapotom egyáltalán. Ugyanakkor sztem nekem az első 3 hónap stressze, hogy akkor most megmarad-e a babó vagy sem, 16. hétig semmi mozgás, semmi sex azt hiszem kellő félelmet ültetett el. Szval nem visszük túlzásba, de azért működik:)
Vendég

Kismamik, nagyon szépek vagytok!

Labkat! JObbulást kívánok.

Cumisüvegből a nagyobb fiamnál aventest és mamost használtunk, mindkettő bevált nála, bár én a mamosat jobban szerettem, mert jobban szétszedhető. Andris fiam viszont koraszülött baba volt aki elég nehezen evett még a kórházból hazaérkezés után is, ő csak a mamost tudta használni, az aventes túl sok energiát kívánt volna tőle.
Nekem csak műanyag cumisüvegeim vannak, ugyanúgy betehető sterilizátorba, vagy kifőzhető mint az üveg. Pici ecet vagy citromlé tényleg megoldja a vízkőlerakódást. Viszont én emlékszem arra, hogy amikor Csabinak éjszaka tápszert kellett melegíteni, nem egyszer esett ki a kezemből a cumisüveg. Szóval ha valakinek esetleg az elejétől használnia kell, nem biztos hogy lesz annyira topformában, hogy ne legyen fogyóeszköz az üvededény.

Cumit nálunk is legalább 3 méterre tudta köpni Csabi és csak mérgesebb lett tőle. Andrisnak meg már nem merem megpróbálni, mert attól tartok, hogy Csabi is érdekesnek találná és nem akarom hogy most szokjon rá.

tücsökbogár

Hehe, a youtube-on találtam ilyen "Baby" zenéket. Azt hiszem, fogom hallgatni, mert Picúrka nagyon beindult :D

Házasélet nálunk sem tökéletes. Ha nagy ritkán kedvem van hozzá, általában akkor sem sikerül összehoznunk rendesen. Nekem sokszor fáj, érzékeny vagyok túlzottan mindenhol. Kb. kéthetente vagyunk jók 8) Egyébként engem a hasam mérete zavar nagyon, borzasztóan útban van, nem tudok a férjemhez hozzásimulni, és úgy nem olyan jó :( Ja, meg Bébike, amint nekikezdünk, lemászik a hasam legaljába. De gondolom, nem kell részleteznem, hogy úgy mennyire lehet ellazulni, amikor oda befeszíti magát :?

na, most meg egész megnyugodott :)

briell

Elképesztő hogy már minden van a neten:-)
Aki még babakocsi vásárlás előtt áll, vagy csak úgy tájékozódásul egy összefoglaló oldal a fellelhető összes márkáról pár soros bemutatóval és honlapcímekkel.
http://babakocsi.tlap.hu/?oldal=kereses&doboz=10271
Amúgy már mindenki megvette?
Tudom volt már téma, de így hogy közeledünk a 3. trimeszterben immár ismét aktuális, azaz én kiváncsi vagyok ki melyik mellett döntött és miért, mert a piac kínálata óriási.
Mi most a Chipolino Gemma és Espiro Vectra márkákatt nézegetjük, mert ahhoz képest hogy újak és 3 funkciósak, kedvező az áruk (bár minden relatív, 70 ezer körül vannak ezek)
Vendég

Hali!!

Úgy látom a szex sehol sem olyan,mint máskor és nem jó értelemben....de igazatok van,majd a gyerekágy után...egyébként,aki szült már,talán átélte,h én pl.alig győztem kivárni a gyerekágy végét,mert akkor már úgy kívántam...most nekem sem túl magasan szárnyaló a libidóm,úgyhogy nem vinnénk túlzásba amúgy sem,ha lehetne....Érdekesek ezek a hormonok :lol:

Én Dénessel régen sok zenét hallgattam,nem kifejezetten babazenéket,hanem amihez épp hangulatom volt.Most nem nagyon tudom megoldani,ha zene,akkor gyerekdalok,de az meg szerintem jó neki.És mivel Dénesnek nagyon sokat verselek,mondókázok,mesélek,ez a picit is kielégíti.

Én ma sokkal kevesebbet keményedek,mint tegnap,biztos éreztük a a frontot tegnap...azért nálam a nap fénypontja az,amikor D ágyban van és én is megyek aludni :oops: hát most nem vagyok egy szórakoztató jelenség :lol:

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!
Ti aztán írtatok ma eleget. Alig győztem visszaolvasni.
Tegnap Charlie koncerten voltunk egy barátnőmmel. Aprógyermek nagy rajongó lesz, csak addigra már Charlie bácsinak fogják hívni és úgy énekli, hogy jég dupla wishkyvel. Azért nagyon jól éreztem magam.
Ma meg lecsapoltak egy kis vért, mert ugye olyan sok van.
Ja, és voltam ma a munkahelyemen is...jó volt kicsit találkozni a munkatársakkal.
Nagyon szép mindenkiről a kép, nagyon jól néztek ki. Azt hiszem, hogy ez most tényleg mindenkire igaz.
Most szaladok tovább, majd még benézek! (szaladok???? na jó, az már nem megy) :oops:
tedorka

meli: te írtad a Gravidát? Én szívesen átveszem majd megegyezés szerint, ha postázod.

Kata
labkat

Nem,Moly!!!!!

Kép Kép
meli1118

Anitaaa, jól írtad, majd a terheságy után, csak egy kis türelem és bízzunk a legjobbakban! :D Hál Istennek, úgy látom a férjeink toleránsak etéren (is). Azért nekik sem fenékikg tejfel ez a 9 hónap. Sokan írtátok, hogy többször eltört már a mécses nálatok vélt vagy valós problémákon. Hát én is ilyen érzékeny, sírós vagyok szóval ezúton is minden elismerésem a saját és a hozzá hasonló birka türelmű férjecskéknek! :lol:
Gio, semmi különös, művelődésszervező vagyok és kommunikációs szakember végzettségem szerint, a mostani munkám pedig erdőpedagógus, vagyis a szolnoki erdészetnél egész nap ovis vagy iskolás csoportoknak tartok foglalkozásokat. :) Amúgy én is tartok kicsit a szoptatástól... :oops: Sokan mondták, hogy nagyon fáj míg igazán bele jön az ember, meg ilyesmi. Na meg a fejés, számomra nagyon idegen és fura dolog, de nyilván csak addig lesz az amíg meg nem történik az első alkalom. :wink:
Lányok, ha valakinek kell elevit nekem maradt ki, mert nem bírta a gyomrom és az első két hónap után abbahagytam a szedését. Írjatok és szívesen elküldöm!
Jaj, még csak annyit,és utána lelövöm magam, hogy apával megvettük az első pár kisruhát. :D Nézelődtünk és az egyik boltban meglátta a leárazásokat és ő erősködött, hogy vegyünk párat. Szóval mi is elkezdtük a shoppingot kisördögünknek! :lol: Tök jó, olyan szuper látni azt a sok cuki rucit és egyéb kiegészítőket!!!!!!! :P :lol:
Vendég

Sziasztok!

A lábadozó kismamáknak és gyermekeknek jobbulást kívánok!

Anna amikor írtad, hogy erdőpedagógus, fogalmam sem volt, hogy mit csinálhatsz, de köszi, hogy részleteszted. Szeretnék ovis lenni, és elmenni egy ilyen napra, már csak a természet szeretetem miatt is :)

A szoptatástól én is tartok, hiszen még soha nem csináltam, így csak elképzelésem van róla, és tudom, hogy szeretném, és akarom minél tovább, és egyenlőre bízom abban, hogy én is, és a baba is meg fogjuk tudni tanulni. Ezért is egyenlőre sem cumisüveget, sem cumit nem veszek, bár szerintem a várandós csomiban is van, bár nem váltottam még ki.

Hahó dolgozó kismamik! Kik azok még, akik rendszeresen melóztok? Talán Moly, aki még jár? Én már itthon vagyok, csak néha-néha hetente beugrok, megnyugtat engem is, és kollegákat is :)

Ééésss.... ma kezdem a 30. hetet.... Egyre jobban izgulok, és aggódom... lassan ismét aktuális egy orvoslátogatás, majd megyek egy szülésznőhöz is tájékozódni, mire számíthatok, mi az, amiben van választási lehetőségem.

Üdv. Gabi

[/b]
Vendég

Gabi,
óóó már a 30. hét? De szuper! hogy repül az idő! Te fogsz elvileg legkorábban szülni?

Még én is dolgozom, az adrenalin szintem így frankón topon állandóan annyi a trutyi itt és ami gáz sztem hogy úgy dolgoztatnak, mintha nem tudnák, hogy legkésőbb egy hónap múlva lépek. Mostmár egyre jobban közelebb hozom ezt az időpontot, mert a gyerek tiszta kis stresszgombóc lesz.
És 7re járok, min. 15.30ig bent is vagyok, mert ugye ha már dolgozom és felveszem a lét, akkor dolgozzam is le a min. 8.20 percet... :x
Vendég

Sziasztok!

Szerencsére a görcsölés szépen alábbhagyott nálam, így nem kellett befeküdnöm kórházba még megfigyelésre sem. :D
Viszont tegnap olyan fejfájás jött rám, mint mikor még hányós korszakomban voltam és az "nyomta" a fejem. Eszembe is jutott amit írtatok, hogy néhányatoknak visszatért a hányinger. :shock: Jobbulást mindenkinek akit újra gyötör ez a fránya hányinger, meg persze az egyéb kínokban szenvedőknek is.

Én ma 10-re megyek fogorvoshoz, amit még a nyári 1 hónapos szabijuk előtt egyeztettünk le a dokinénivel mikor az ínygyulladásom miatt mentem. Akkor még jó ötletnek tűnt a régi tömésem (2) kicserélése, most már szívesen lemondanám. :oops:
Félek attól, hogy fájni fog mivel azt mondta egy picit elkezdett romlani a tömés mellett is, így szerintem még mélyebbre kell fúrni. :( De inkább legyek túl rajta, babó mellett nem lesz időm 2-3 órákat ott ülni, még így is, hogy időpontra megyek.

Gabi, gratuláció a 30. héthez. :wink: Én is úgy szeretném, ha már hármassal kezdődne a terhességi heteim száma. Az biztos, hogy izgis, mert egyre közelebb a kiírt időpont, de valahol megnyugtató is, hogy már a nagyon rizikós korai időszakon lassan túl van az ember. :)
csillag25

Sziasztok!

m&g gratula a 30. héthez :wink: Nagyon gyorsan szalad az idő, de megyünk utánatok :lol: Biztosan rendben lesz minden!!!

briell ezt hallgatjuk, egy ismerősömtől kaptam kölcsön a Cd-t. Úgy látom az oldalon van többféle is. Nem tudom Nálunk hol lehetne megvenni.
http://www.lovelybabycd.com/

csillag remélem már nem fáj a fejed! Én soha nem féltem a fogorvostól, de ha nem muszáj, akkor én most biztosan kihagynám :wink:

Kép
Kép
akella

briell találtam magyar oldalt is:

http://www.babazene.hu/

Kép
Kép
akella

Akella, köszi most nem fáj, tegnap is dél körül kezdte.
Nem igazi félelem a fogorvostól, de inkább mennék uh-ra, vagy védőnőhöz vagy még talán nőgyógyászhoz is, persze csak most, mert babóval kapcsolatos. :wink:
De fogdokinál ülni és már kint hallgatni a fúró hangját... :twisted:

Megyek is készülődni, hogy minél előbb túlessek rajta. Jutalomként utána elmegyek kiváltani a várandós csomagot. Remélem odaadják, már a 3. trimeszter küszöbén állok. :)
csillag25

csajok,hol lehet ezt a várandós csomagot kiváltani????Nekem a szülés után adtak 2 csomagot a kórházban.Ez is az?És hol lehet átvenni???

30.hét...óóóóóó,de szívesen járnék már ott...vagy még inkább a 35-en...ma mentem vérvételre és olyan bunkók voltak megint az emberek,egyik nő meg is jegyezte epésen,h én is kitömöm már magam legközelebb.Nagyon csúnyán ránéztem,utána nem szólt semmit.De nem értem,ki van írva,h soron kívül mehetnek a kismamák,nem tudnak olvasni????

Kép Kép
meli1118

Meli, a Felicitas könyv hátuljában fel van sorolva, hogy melyik városban hol van ilyen átadó/átvevő hely. A kupont is ugye onnan szakítod ki.

Hú, ez tényleg durva beszólás volt a nőtől. Hogy lehetnek ilyen emberek?! :twisted: Azt hiszem én is "csak" csúnyán néztem volna, sajnos ilyenkor nem mindig jut eszembe mit mondhatnék, utólag persze puffogok magamban miért nem szóltam valami jót vissza?!
csillag25

Első baba lévén nem tudom a kórházban mit adnak, adnak-e egyáltalán, de szerintem az más. Korábban itt olvastam, hogy abban értelmesebb dolgok vannak, nem csak szóróanyag.
csillag25

gio'ia mi használtan a barátnőméktől veszünk egy babakocsit: http://www.poppet.hu/catalog2/catalog/p ... cdc7fb0366

csillag szorítok Neked, hogy minden jó legyen a fogorvosnál :wink: Már én is úgy mennék mindenhová vásárolni, be vagyok sózva :P Ha megkaptad a csomagot, írd már meg mi van benne!

meli a csomagot ott, ahol csillag írta, a Felicitas könyvben meg tudod nézni. Szemetek az emberek, nekem az a tapasztalatom. Buszon, postán stb.

Kép
Kép
akella

Gabi, még én is dolgozom, most is éppen! Igaz én még csak 26 hetes vagyok ami majdnem egy hónap különbség! Én mégis úgy számolom magamnak, hogy beléptem a 3. trimeszterbe, mert 38. hétnél tovább biztos marad benn a baba, meg tényleg sokkal megnyugtatóbban is hangzik! Néha már én is várom, hogy otthon legyek, néha meg tök jól esik a munka.

Csillag, örülök, hogy elmúlt a görcsölés!

Elvileg ma megyünk először vásárolni a manónak, tök izgatott vagyok! :lol:

/
lemonsong

lemonsong én augusztus végéig szerettem volna dolgozni, de mivel levették a táppénzt, így eljöttem előtte, de szerintem nem bírtam volna annyit ülni és persze a stressz sem hiányzott volna.
Nem baj, ha irigykedem egy picit, már én is úgy mennék vásárolni. Mit akartok most venni?

Kép
Kép
akella

Csillag jobbulást! Te már bőven kivetted a részed az émelygős időszakból, remélem, nem fog újra kezdődni sem nálad, sem másnál!

Akella elfelejtettem eddig írni, én is azok táborát gyarapítom, aki azt hitte, hogy min. sötétbarna hajú vagy, de inkább fekete :) igen, a névből hajlamosak vagyunk sztereotípiákra :oops:

Ami pedig a lényeges, ma délelőtt szerencsésen elintéztük az apasági nyilatkozatot. Itt nem kértek, csak személyi igazolványt, orvosi igazolást a várandósságról, valamint a válási papíromat, mert nekem olyanom is van. Gyorsan és gördülékenyen sikerült elintézni.
Még annyit, hogy többen írtátok a napokban, hogy majd apuka intézi a baba papírjait, ha aktuális lesz. Esetleg aki még addig jár okmányiroda környékén, érdemes az okmányirodai regisztrációt megcsináltatni, mert akkor sokmindent itthonról, neten keresztül el lehet intézni. Nekünk mindkettőnknek megvan, így amit csak lehet, én neten keresztül fogok megoldani.

További kellemes, panaszmentes napot mindenkinek!

Üdv. Gabi
Vendég

M&G, képzeld szoktak kísérőként jönni szülők a csoportokkal és mindig azt mondják, hogy milyen jó kis program volt, mert, ha van felnőtt, akkor őket is beveszem a foglalkozásba és garantáltan senki sem unatkozik! :wink:
Meli , ez felháborító! :shock: :evil: Nekem elég nagy szám van és ilyen helyzetekben nem is szoktam visszafogni magam, elintézem egy velős megjegyzéssel, mert hihetelen mennyire buták és mellette még rosszindulatúak is az emberek! Ennél jobban pedig nem utálok semmit.. Kár, hogy nem voltam ott veled... :evil: Sokáig én is leblokkoltam és utána sokáig csak hergeltem magam az ilyeneken, de aztán szerintem besokalltam, meguntam, hogy mindig lenyelem a békát. Ha én tiszteletben tartom embertársaimat akkor fordítva is elvárom ugyanezt! Sajna mindenhol van egy nagyon "oko" kötekedő, aki terrorizál másokat, amíg valaki meg nem mondja neki a tutit. Sajnálom, hogy másokban nincs annyi empátia, hogy kiálljanak a másikért egy ilyen helyzetben. Az emberek viszont inkább csak moziznak ilyenkor! Bocsi, hogy kifakadtam, de ezektől nagyon fel tud menni a pumpám!!!!!! :lol:
Kösz lányok az elmondások alapján én is megtaláltam a felicitas könyvben a kezdőcsomag átvételi helyszínt. Még egy kérdés ezzel kapcsolatban. Oda megyek és csak úgy odaadják, vagy a kiskönyvet vinni kell vagy hogy megy ez??? :oops:
Vendég

Sziasztok!

m&g: Én is dolgozom még... Pont beteg mellettem a kolleganőm :twisted:

Tegnap voltam szüléselőkészítőn.... Azért vannak még butuska emberek... Egyik másik kismama olyan butaságokat kérdezett :roll: Mondta a védőnő, hogy a 6 hetes vizsgálat után majd meg kell mondani, milyen védekezési módot választunk.... Hát hasonlókat gondoltam, mint amiket leírtatok... Férjecském szeretné, de én nem. Nem kellemes érzés nekem utána... Így is sokat keményedik a hasam, az után pedig alig akar ellazulni... Elvileg még 21 hét!!!!!!!!!!!!! És a gyermekágy alatt semmi nem lehet? Vagy csak fizikálisan nem lehet, de attól másként lehet még ha van hozzá kedvünk? Bocsi, ha butaságokat kérdezek, de nem tudom virágnyelven jobban körülírni...

Vérvétel: Nálunk nem mehetnek soron kívül a kismamák. Én a 16 hetes AFP-n fél tízkor kerültem sorra éhgyomrira. Már majd lefordultam..... Csak a terheléses cukornál hívtak be hamarabb, mert ott ugye volt még 2 óra koplalás. Hamarabb? Bocsi hét helyett 7:40-kor... Erről ennyit! Így mondjuk nem is lázadozik a nép. Csak a kismamák potyognak... Ja, és nem voltam egyedül....

Ritkán jövök, de akkor sokat írok.... Bocsi :oops:

Kép
kicsi80

m&g ez természetes, hogy ismeretlenül mindenkit elképzelünk valamilyennek :lol: Az okmányirodában mit kell majd intézni? Nekem elvileg a munkahelyem kell majd mindent, csak a csp-t kell majd az államkincstárnál. Ismerőseim tapasztalata (tisztelet a kivételeknek), hogy az apukák sok mindent elfelejtenek, még azt is amit felírsz nekik :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
akella

anna sajnos ezt nem tudom. A kitöltött kupont viszed és ha gondolod vidd el a kiskönyvedet, de szerintem nem kérik. A pocakodat úgy is látni fogják :wink:

kicsi vigyázz Magatokra és gyere gyakrabban :wink:

Kép
Kép
akella

Akella
dejó ez a babakocsi! Csak jókat hallottam a Gracorol Az egyik legmenőbb:-)
Így hogy eljöttél még a levett táőppénz előtt azt jelenti, hogy akkor még a 70%osat kapod? Vagy amikor változott a törvény akkor levették 60%ra?
De a ruhád fekete a képen, így mégiscsak van vmi fekete :D
Meli,
hogy mekkora paraszt emberek vannak....
Kicsi
sztem menj haza ha beteg a kolléganő-Nálunk már kész h1n1 hisztéria van, minden nap jön vmi körlevél mire kell vigyázni..És milyen hely már az ahol legalább a laborban és orvosnál nem engedik előre a kismamát??? Felháborító komolyan.
Vendég

gio'ia :lol:
Tényleg nagyon jó a babakocsi és a vaterán is lehet szép állapotban lévőket kifogni, csak legtöbbször személyesen lehet átvenni.
Augusztus 1-től vették le a táppénzt, így én előtte eljöttem.

Kép
Kép
akella

Sziasztok!
Ilyen Felicitas könyvet hol lehet beszerezni? Vagy nagyon ülye kérdés?

Engem a múltkor a gyógyszertárban maga elé engeddett egy pasi, pont 40 fok volt, úgyhogy el is fogadtam és még beszólt az előttünk állóknak is, hogy miért csak ő vett észre engem. Tök ari volt, meg ciki is egyben.

De vérvételen én is jártam így, többen voltunk kismamik, és egy vasorrú beszólt, hogy -miért? ezeknek nincs lábuk, nem tudnak állni?
De én kinevettem.

Köszi a babazenét Akella, le is mentettem pár számot. (az még nem bűn, ugye?) Van itthon 2 cd-nk, de ez is aranyos.
Vendég

Én is augusztus előtt jöttem el táppénzre, de nekem levették 60%-ra.. Ez most akkor hogy van? :oops: Tud erről valaki vmit?
Vendég

Én júli 1-től vagyok tp-n, de még egy fillért nem kaptam.
Vendég

Valószínű, hogy csak aug . 1 után lett leadva a papírod, vagy úgy érkezett be.
Vendég

judyka nekem a védőnő adott ingyenes újság csomagot, amiben benne van ez a kis könyv. A hátulját ki lehet hajtani és ott van az a kupon, amit ki kell majd tölteni és leadni. Az átvétellel kapcsolatos részleteket remélem ma megtudjuk csillagtól, mert Ő ma akarja átvenni.

Akkor Neked szerencséd van az emberekkel, sajnos Nekem nincs túl jó tapasztalatom :roll:
Gyűjtögesd a zenéket és hallassátok! :wink:

anna én csak annyit tudok, ha augusztus 1 előtt eljött valaki táppénzre, akkor nem szabad, hogy levegyék a régi szerint kell hogy kapja. Mi megnéztük anno még a közlönyben is. Én tutira mentem és még a betegszabadságot is kimerítettem előtte, de elvileg nem kellett volna. Honnan kapod a táppénzt? Biztos, hogy csak 60 %?

Kép
Kép
akella

Szerintem nem a leadás a lényeg, hanem, hogy mikortól vagy keresőképtelen és az már az első táppénzes vagy betegszabadságos nap. Kérdezz utána!!!

Kép
Kép
akella

judyka Te honnan kapod a táppénzt? Hogyhogy nem kaptál még semmit? Én már tutira kivertem volna a balhét, hiszen szeptember közepe van!

Kép
Kép
akella

Sziasztok!

Gabi: de jó neked, hogy már a 30. hetet kezded. :)

csillag: örülök, hogy alább hagyott a görcsölés. A fejfájás meg gondolom az idő miatt lehet...
Húúúú fogorvos! Nekem is illene már meglátogatnom :roll:

Képzeljétek. Kaptunk kölcsön egy kiságyat, mert ugye nekünk eddig csak egy volt! Nagyon szép, macis, de ahol tárolták :shock: A garázsban volt, és darabokban ugye az egész. A garázs bazi nagy, tele mindenféle állatokkal - csirkék, kacsák, és tán patkányok is. Teljesen át kell sikálnom. Gondoltam hogy átsikálom sima szappanos vízzel, majd áttörlöm domestosos törlőkendővel, és átgőzölöm.
Ráadásul a biokókuszmatrac - ami hála Istennek nem a garázsban volt - tiszta folt a sok bepisiléstől. Van valami ötletetek, hogy takarítsam ki? Arra gondoltam, hogy átslagolom, és kirakom száradni. Addig a huzatot gépben jól kimosom, még folttisztítót is használok. Aztán ahogy vissza húztam az egészet a kókuszra, szépen átgőzölöm. Szerintetek ez elég??? Az is olyan furi, hogy az ágy lapja, egy telibe lap, és nem ágyrács. Akkor meg hogy szellőzik ez a fránya matrac normálisan??? Ráadásul az ágylap is kissé meg van hajolva. Nincs pofám vissza adni, de legszívesebben azt tenném! :roll:

Kata
labkat

Köszi, majd rákérdezek!

Szép napot!!!
Vendég

labkat nem irigyellek! Ha máshonnét meg tudnátok oldani egy másik kiságyat, kitalálhatsz valamit, hogy miért nem kell. Én sem szívesen raknám ilyen ágyba a picit. Nem vagyunk pénzes madzagok, de a kisággyal úgy voltam legyen új. Igaz Nekünk az elő babánk lesz :roll: Sajnos a tisztításával kapcsolatban nem tudok tanácsot adni.

Kép
Kép
akella

Most megnéztem a naptárban július 15.-től vagyok táppénzen. Akkor elvileg még nem a 60%-ot kell kapnom, ugye? :oops:
Vendég

Labkat
Ikeában lehet kapni 7990 Ft-ért kiságyat, rácsos az egész- Sztem a célnak megfelel (legalábbis remélem, mert mi is ott vettük:-) )
Vendég

anna igen még a régi szerint kellene! Én Július 10-től vagyok. Meg kellene kérdezned. Honnan kapod? Mh v. MEP?

Kép
Kép
akella

Köszi Akella, utána érdeklődöm! :wink:
Vendég

Az igazság az ággyal kapcsolatban még, hogy a gyerkőcök keresztszüleitől kapjuk kölcsön. Már mondtam, hogy kaphatok máshonnan - mert úgy volt, hogy ők is gyereket vállalnak, de nem jött össze és mondta, hogy nekik biztos nem kell majd egy darabig. Ráadásul már jóval korábban át akartam hozni, de soha nem jött össze, és nem akarom őket megbántani, mert amúgy nagyon jó barátságban vagyunk!
Igazán abban bízok, hogy valamiért nem tudjuk majd összerakni - picit el van törve és hiányzik két rács pálca vagy mi - és kénytelenek leszünk visszaadni. De amúgy nekilátok a takarításnak. :(

Kata
labkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?