A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Akella, még nem tudom, miket fogunk venni pontosan, mert van egy jóóóó hosszú listám, kinéztem a három legolcsóbb boltot Bp-en, és azokat kell végigjárni, ami nem megy egy délután alatt. Látjátok, milyen rendes asszony vagyok, nem kényszerítem a férjemet 600 bababolt végignézésére, csak háromra. :lol: Különben még fellázadna a végén. :lol: De amik benn vannak a városban, szóval nem ilyen messze levő külső kerületi lerakatok, oda azért tömegközlekedéssel lehet, hogy elnézek még egy-kettőbe. :lol:

Kata, az átslagolás szerintem jó ötlet, olyan napot válassz, amikor jól süt a nap, és ha ki tudod rakni, az fertőtlenít is! Az ágyra meg szerintem vegyél neomagnol fertőtlenítő tablettát, az olcsó is viszonylag, gyógyszertárban kapható, vízben feloldod, lemosod, és tényleg steril lesz utána!

/
lemonsong

Lemon
megírod hova mentek Pesten, milyen üzleteket néztek meg?
Vendég

Hát igen,bunkó emberek vannak!!
Anna,egyébként nekem is nagy a szám,de most nem volt kedvem éhgyomorra összeveszni egy ilyen ostobával....még a végén rosszul leszek :cry:

Felicitas könyvet én spec. nem kaptam...hol reklamáljak?? :lol:

Labkat,jézusúristen,csirkék,patkányok :shock: Még jó,hogy jó megoldások vannak a tisztításra.A matracot szrintem is elég átslagozni és olyan lepedőt vegyél rá,amit a tulajnak kellett volna,akkor nem lenne pisifoltos :( tudod,alul vízhatlan,felül puha plüss és gumis,nem mozdul el,nem zörög,nem enged át semmit.Én is készülök olyat venni,mert lassan D-ről lekerül éjjelre is a pelus...

Kép Kép
meli1118

meli nekem a védőnő adott ingyenes újság csomagot, amiben benne van ez a kis könyv. A hátulját ki lehet hajtani és ott van az a kupon, amit ki kell majd tölteni és leadni. Az átvétellel kapcsolatos részleteket remélem ma megtudjuk csillagtól, mert Ő ma akarja átvenni.

Kép
Kép
akella

Ne haragudj Meli, nem azért mondtam, csak bánt, hogy ilyen helyzetbe hoztak, főleg egy kismamit, aki amúgy is érzékenyebb... :? Ja, a felicitas könyvet én a terhesgondozáson kaptam, amikor először voltam. Szerintem kérdezd meg a védőnődet, nekik kéne az ilyenekkel foglalkozni.
Kata, szerintem ha ezeket, amiket írtál végig csinálod, az tuti jó lesz,de a biztonság kedvéért vesd be, amit lemonsong írt! :wink:
Vendég

sziaszttok
várandóscsomaghoz elvileg kell a kiskönyv is aztán perszeeladója válogatja.és ez nemaz amit a kórházban adnak.
kata ez a kiságy sztori borzasztó :shock: bár a miénk is kint van a padláson és is fertőtleníthetem le de azért nem találkozott ennyi mindennel.
elvitte ma a párom a monitort felhoztuk tesómtól az övét úgyis suliba van csak az a gáz hogy nem ehez vagyok szokva :oops: ,már most fáj a szemem pedig csak vissza olvastam amit írtatok/a miénk lcd/remélem hamar vissza kapjuk a sajátunkat :?
csillag fogorvos nekem is kéne már nagyon menni,de nagyon félek :oops:
kata és ha legalább mtracot vennél újat?szerintem a szivacs is tökéletesen megfelel.
gabi én se bánnám ha már 3-mal kezdődnének a hetek,ez a hasfájás kezd zavarni,nem hiszemhogy a növéstőlmert nem folyamatosan fáj. :( meg a derekam is fájdogál.
én holnap megyek vércukorra végre már eljutok.nálunk sem engedik előre a kismamákat.de ez a beszólás tényleg durva volt szerntem én sem hgytam volna annyiban

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
Ma voltam a terheléses cukron: a lötty annyira nem volt dráma, csak az utána következő 120 perc :shock:
A végén már nagyon éhes voltam... és meglepő módon én ma nem tapasztaltam morgolódást a kismamaság-soron kívüliség miatt...

Többen kérdeztétek: szeptember 21-én megyek a genetikára. Úgy voltam vele, hogy addig már nem is telefonálgatok. De ma hirtelen ötlettől vezérelve felhívtam őket: és minden rendben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Vendég

A Felicitas könyvet én is a védőnőtől kaptam első látogatásom alkalmával. A csomagban pedig volt egy hajzsalé minta férfiaknak, amin jót derültem, mivel férjecském haja hullik, genetikailag kopaszodik és 10 mm-es, amit nem kell zselézni... Tehát ő jól járt az ajéndékkal :lol:

Kép
kicsi80

gombi gratula a jó hírhez!!!!!!!!!!!remélem mostmár megnyugodtál :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Gio, nekem ez a három bolt tűnt a legígéretesebbnek:

http://babaholmiolcson.hu/
http://www.bebibolt.hu/
http://www.bababolt.net/

Mindegyikben más-más van olcsón, de ezekből össze lehet válogatni a kelengyét szerintem. :lol:

/
lemonsong

Gombi!!!!!!! Gratula!!!!!!!!! :D

/
lemonsong

...na meg a teszvesz/vatera a negyedik beszerzési forrásom! :lol:

/
lemonsong

anitaaa vigyázz Magatokra, ha nem szűnik a fájdalom menj el dokihoz!

kicsi ez tényleg jó ajándék volt akkor :lol: :lol: :lol:

gombi örülök, hogy minden rendben!!! Én ha minden igaz, jövőhéten megyek a cukorvizsgálatra :roll:

lemonsong a babaholmiolcsón bolt tényleg nagyon szuper lehet, kár hogy neten keresztül nem lehet rendelni :cry:

Kép
Kép
akella

lemonsong a vatera tényleg nagyon jó!

Találtam egy eladót (szerintem boltos, de ez lényegtelen) nagyon sok új dolgot árul. Az árakról nem nagyon tudok nyilatkozni, csak egy pár dolgot néztem nála, ami engem érdekelt.

http://www.vatera.h/uj_merev_pelenkazol ... 75029.html

Lányok megyek anyukámhoz, lehet, hogy ma már nem jövök.
Puszi Mindenkinek, nagyon vigyázzatok Magatokra!!!!

Kép
Kép
akella

Bocsi megnéztem az előző linket és nem működik. Talán ez, itt megtaláltok minden termékét:

http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=nedo71

Kép
Kép
akella

Na ez már működik, hogy nézelődést. :lol:

Talán még délután tudok majd jönni, ha nem holnap reggel.
További szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
akella

Megjöttem! :D
Nem volt olyan szörnyű, 45 perc csúszással be is mehettem. A fúrás sem fájt csak egy icipicit, de egyébként még szurit is kérhettem volna ha akarok. Nem kértem, gondoltam gyúrunk decemberre. :lol: Kérdezték kényelmes-e harapásnál, mondtam igen, de most kezdem érezni, hogy a széle kicsit éles. :evil: Nem baj, csütörtökön megyek a másikkal, majd reklamálok ezügyben. :oops:
Aki tervez menni, annak üzenem, hogy nem kell félni. Így, hogy csüt-re is be vagyok rendelve már nincs para, csak az egy hónap kihagyás miatt volt.
Viszont majd éhen halok már, mert csak reggel ettem és most még 1-2 óráig vissza kell fogni magam, nehogy kirágjam a helyéről a tömést ha már nagy nehezen bekerült.

Nálunk is csak a II. rutinra mehetnek soron kívül a kismamik, amit szerintem a terheléses cukor miatt másképp meg sem lehet oldani. Így nincs nagy zúgolódás, szinte észrevétlenül be lehet csúszni. :)

Nekem is van egy sztorim, ez mondjuk a kellemesebbek közé tartozik. Épp a kórház felé tartottam helyi járaton (pár megálló, 5-6 perc) és egy néni látva a pocim mindenképp le akart ültetni. Mutatta, hogy itt is van hely, oda is elférek stb. Többször is mondtam kedvesen, hogy köszönöm nem, mire a végén rávágta, hogy "Jó, elég nekem a saját bajom" :shock: Nem tudom mire gondolt -láttam botot nála-, de én szépen válaszolgattam, ő erőszakoskodott...

Várandós csomag: én csak a kitépett kupont vittem (eszemben sem volt, hogy kiskönyv is kellhet, bár a fogdoki okán ott volt a táskámban) és simán kiadták rá a csomagot. Megkérdeztem, hogy ugye itt lehet beváltani és már vette is el a kupont, adta a csomagot. Ez egy babaruhaboltban volt, de lehet, hogy üzletenként eltérő mit kérnek hozzá.
Tartalma: 2009. áprilisi Anyák lapja és Baba magazin, egy Avent via tárolópohár, egy Mam-os cumi, egy 20 ml-es parodontax fogkrém, 2 db Carefree tisztasági betét, 5 filter Mecsek baby tea, egy pici Nivea baby krém, egy Nivea Sos krém és ahogy valaki már írta itt: egy kis Nivea férfi dezodor, ha nagyon megizzasztanánk az urainkat a bababoltokban való nézelődés során. :lol:
Ja és persze sok szórólap, ebből három kis füzetecske: Gabi termékekről, Avent termékkatalógus szülésznői tanácsokkal, és Várandósság, szülés, szoptatás homeopátiás segítséggel füzet.
csillag25

Gombi, örülök hogy minden rendben! :D Én is így voltam, nem a szirup volt a legrosszabb, hanem utána a 2 óra várakozás.

Anita, most én küldelek dokihoz, érdemes elmenni mert megnyugszol utána. Nem erőltetted meg magad mostanában?

Meli, én is a védőnőnél kaptam a Felicitas könyvet még az első látogatáskor.

Kata, a matrac beújítása szerintem is jó ötlet ha nem sikerül úgy a tisztítás vagy nem tudsz megbarátkozni vele, főleg, hogy az nem tűnik fel és nem lehet sértődés belőle.

Ti hol vesztek ilyen kétoldalas vízhatlan lepedőt? Én eddig csak sima pvc-set láttam, de azon se gumírozás semmi. A másik praktikusabbnak tűnik.
csillag25

csillag a te csomagodban is több minden volt :( nem értem az enyémből mért sajnálták a mintákat :?
a hasam nem múlik és a magnézium sem használ lehet olyasmi mint a tiéd volt csillag ha felálok,hajolok,gugolok,akkor megfájdul de ha folyamatosanülök vagy járkálok,állok akkor nem igazán érzem,nem hiszem hogy megerőltettem magam mostanában lusti vagyok :oops: .dokival még várok végülis nem keményedik :roll:
de azért pihire ítélem magam sok fekvés és remélem helyre áll ha nem akkor tényleg doki lessz :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Labkat, már elpostáztam a vitamint az első jelentkezőnek, Akellának.
Én a helyedben azt hiszem, megpróbálnám megbeszélni az ágy dolgát azokkal, akik felajánlották a bútort, hogy ha annyira rossz állapotú. Talán ők maguk sem szívesen tennék le abba a kisbabájukat… Az anyukámnál is a Gio által is említett IKEÁ-s natúr kiságyban fog aludni a Malackánk, én is azt vettem volna magunkhoz is, ha nem kapunk ajándékba egy bababútor szettet a nagyitól. (Sokat leszünk anyunál, ezért kell oda is kiságy.)

M&G, igen, én dolgozom, Natasa is, meg biztosan vagyunk még néhányan Lemonsongon, Kicsin és Gion kívül is, akik írták, hogy dolgoznak. Bár nekem nagyon jó dolgom van, mert a főnöknőm megengedte a kedd-csütörtök délelőtti tornaóra látogatását, mégis átszoktam az estire, mert azon nincsenek olyan sokan. Úgy látszik, a kismamák általában inkább délelőtt érnek rá tornázni. :)
Itt nagyon jó a kismamatorna, rendes mozgós, mindent megmozgató gyakorlatok, nem a lélegezzünk szépen és gondoljunk szeretettel a babára típusú. Voltam Veszprémben egy alkalommal, jó volt, hogy volt valami, de maga a gyógytornász, aki tartotta, ő is majdnem elaludt közben. Ásítozott és nem is zavarta őt, hogy nem nagyon lelkesítő, hogy mindjárt lepuffan a székről és horkolásban tör ki. Az itteni viszont csuda klassz. Majdnem kárpótol azért, hogy nem lovagolhatok. :D

Kicsi, az nagyon szigorú, hogy 10 körül kerülsz sorra éhgyomri vérvételhez. Én nem bírnám ki. A múltkor már nyolckor lázadoztam. A beteg kolléganőt haza kellene küldenie a munkáltatódnak, jegyzem meg halkan.

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Anita, ezt én sem értem. Azt hittem egységesen ugyanazok kerülnek a csomagba, vagy ha véletlen ugyanaz a termékminta nincs is, akkor legalább darabszámra annyi. :shock:
Nekem ilyen "központi" egységcsomagnak tűnik, ráadásul lezárva, így még az sem lehet, hogy nálatok megkurtították az átadóhelyen.

A pihi és fekvés sosem árt, akkor tessék ezt betartani. Remélem neked is elmúlik pár nap alatt ahogy nekem. :wink:
csillag25

Gombi, grat!! :D

Gabi, én még dolgozok mint a gép, ráadásul eladtuk az egyik autónkat úgyhogy osztozunk a férjemmel most a járművön, ami annyit jelent hogy 6.30-ra viszem dolgozni, és este 8kor megyek érte, és közben bearaszolok a munkahelyemre dolgozni stb. (tanul is a drágám, azért ez a hosszú nap...)
Bonyolult és fárasztó. Sokat fáj a hasam. Októbertől elvileg nem dolgozok már, ez a 60% táppénz azért visszatartott a pihengetéstől.
Én 3 nap múlva lépek a 30. hétbe!!! :lol:

Kép
apkata

sziasztok!

Hűha!Ti aztán termeltek hsz-t :lol:

Cumi: Nincs!Minek!És olyan baba seincs akit a cumi "megnyugtat".Max olyan baba van,akinek a szülők cumit dugnak a szájába jóóóóó hamar és azt ő bizony jóóóóó hamar megszokja. Ha egy baba sír nem cumiért sír,elvégre nem is ismeri....

Szoptatás: Na ezért lehet,hogy megleszek kövezve,de tényleg valaki "eltervezi" hogy meddig fog szoptatni?És ha eljött az az idő,akkor megvonja a babótól?Ezt ugye nem gondolja senki komolyan.Más összetenné a két kezét,hogy 1-1,5éves koráig (meg még tovább) szoptathat!Abszolút semmi baj nincs azzal ha egy gyerkőc 2-2,5 éves koráig szopizik.Talán a természetre kellene bízni a dologt,nem pedig tervezgetni.Neki is az a legjobb minél tovább szopizhat.

Kiságy: Brendonos full extrás csúcsszuper kiságyunk volt.NA azt el is adtam a hétvégén.Abszolút nem praktikus.Ehelyett vettünk egy sima rácsos kiságyat,ami 3 szintbe tehető a pelenkázó meg bútorlapból van.Első gyerkőcösként én iy úgy láttam,hogy jobb a csúcs minőségű kiságy.Hát be kell lássam nem!

Csomag: Teljesen változó,hogy mi van benne.Majd az lesznek a jó csomagok,amiket az ember a kórházban kap szülés után.Azokba tényleg hasznos dolgok is vannak és elég jó sok.
Egyébként a kupon a tájékoztató kiskönyvecskébe van,amit a védőnő ad.

Még múltkor volt szó a szülés utáni bugyiról.Lehet venni ún. hálós bugyit.Pár száz Ft 2db.És valami ISTEN!!!!!!Azt írja,hogy eldobható,de én simán mostam és semmi baja nem lesz 4-5 mosástól.Mi gyógyászati boltba vettük,különböző méretbe van.Nagyon jól tartja a betétet,arról nem is beszélve,hogy mivel hálós 100% jobban szellőzik mint a sima bugyi.Persze abból is bevásároltam vagy 10-et.Ugyan tanga párti vagyok,de szülés után még jó pár hónapig nem bírtam elviselni,csak az ilyen normál/tei bugyit.

Szex: gyermekágy után RÉMÁLOM volt újra ráálnni.Az első 2-3 alkalommal úgy féltem,hogy remegtem mint a kocsonya.Bár nekem a külső varraton kívül volt minden más "izgalmas" dolog: méhszájrepedés,méhnyakrepedés.Na azt senkinek nem kívánom!
Vendég

Ja és a papírok: Nekem irtó rendes volt a munkahelyem,ugyanis párom beszerezte a szükséges papírokat,a munkahelyem mindent elintézett helyettünk,nekem csak alá kellett írnom.Ha jó fej az irodás a munkahelyen akkor meglehet kérni és megcsinálja!
Vendég

még egy szó a szopihoz csak úgy elmélkedve, hisz még nem volt benne részem. Azért ha néhányan a természetre bíznák szoptathatnának még 5 éves gyereket is, mert pl. több barátnőmnek simán lett volna teje ameddig akarja. Ugyanakkor ovis korú kigyerek anya cicijén nekem vhogy már nevetséges illetve én mentálisan tartom egészségtelennek.. 8) De nem véletlenül vannak ebből naaagy viták mindenféle médiumban. :) Ki így gondolja ki úgy.

Mint ahogy a házasélet pl. testvéremék az utolsó pillanatig szexeltek, ki nem hagytak volna egy napot sem, annyira jól ment nekik. Egyik részről sem volt semmiféle visszatartó erő. És 4 héttel a szülés után szintén már simán ment. A mázlisták :)
Ahányan vagyunk annyi félék

Gombi
gratulálok!!! Örülök hogy minden rendben
Vendég

Sprite,örülök,h rajtam kívül van még más szopi-harcos is...én is úgy látom,h megtervezni tök hülyeség és egy egyévesnek meg aztán abszolút rossz,ha nem ő maga szokik le róla.Elválasztani nekem nagyon bevált a 22 hónap,akkor már csak este szopizott és régóta egyedül aludt el.Elmondom,hogy játszódott le.
Anya:kisfiam,ma este már nem fogunk szopizni,mert anya cicijéből elfogyott a tej.
Dénes:Jó.
Anya:ma csak mesélni fogok,azután iszol egy korty vizet és alszol,jó?
Dénes:jó.

Ennyi.Soha többé nem hozta szóba,pedig előtte minden este szopizott.És csak arra vigyáztam,hogy ne lásson meztelenül egy darabig.Aztán utána egyszer együtt fürödtünk és kérte,h hadd simogassa meg.Ennyi.

Én nem kaptam avédőnőnél semmiféle felicitas füzetet.Megyek reklamálni majd :lol:

Gombi,de jóóóó!!!!!!!

Csillag,öreglány :shock: :shock: tényleg hülyék az emberek...

Szex szülés után....én 8 hétig véreztem,így nem volt semmi részemről.Aztán az első alkalom fura volt,nem fájt,csak fura volt.De utána ment,mint régen....Mondjuk nekem csak gátvarrás volt.

Anita,remélem elmúlik nálad is,mint csillagnál.Pihenj sokat,én is azt csinálom,dél óta csak tv-zek és megyek is vissza dvd-zni :lol: fiúk nincsenek itthon,azért ilyen jó a sorom :lol:

Kép Kép
meli1118

Igen, Sprite, van olyan gonosz, természetellenes és felelőtlen nő, aki eltervezi, hogy meddig fog szoptatni. Például én, ugyanis addig nem hagyhatom abba az inzulinozást míg szoptatok, és minél tovább tolom az inzulint, annál nagyobb az esélye, hogy leáll a kevéske még meglévő saját termelésem is. És teljesen komolyan gondolom, hogy majd egyszer "megvonom" a gyerektől, ezt hívják leszoktatásnak.

És a te gyerekeidet lehet, hogy nem nyugtatja meg a cumi, de a nagy többséget igen, mert kielégíti a szopóreflexét amikor épp nem cici lóg a szájában. Szóval tényleg nem konkrétan a cumi után sír, és mindegy is neki, hogy mit szop, az ujját, a párna sarkát vagy a macija lábát, de úgy tudom, kb. 8 hónapos korig ez egy normális ösztön a gyerekekben a tudomány jelenlegi állása szerint.

/
lemonsong

Anita, az én csomagomban sem volt csak egy része annak, amit itt felsoroltak. És én sem értem, hogyhogy nem egységes. Ráadásul én kaptam a kisfiamnak egy rózsaszín szívecskés cumit... legalább annyit ráírhatnának, hogy kisfiúnak vagy kislánynak való csomag, vagy akkor inkább valami unisex színűt rakhattak volna bele. Mondjuk ezt még fel is tudtam volna használni a csomagból arra legalább, hogy rájöjjünk, kell-e neki cumi vagy nem, addig nem vettem volna... persze férfi dezodor, na az nekünk is volt benne.

Bocs, még a többit nem tudtam visszaolvasni, csak ezt kiszúrtam, amit Anita írt.

Kép

Kép
nóna

Lemon!
Igen,a te eseted azért igencsak más! De mivan azokkal a nőkkel akik abszolút egészségesek és mégsem akarnak szoptatni! Azt gondolom pl a te eseted egészen más!!!

A cumizásról,sírásról nem szeretném a véleményem kifejteni,mert elég hosszú lenne,tekintve,hogy abszolút kötődő nevelés párti vagyok,de ez a könyv mindent megválaszol és nagyon jó.Eddig aki olvasta,mindenkinek megváltozott a véleménye/nézete egyes dolgokról: Jean Liedloff: Kontinuum elv

Csak engem annyira ferháborítanak dolgok amiket egyes kismamik csinálnak,de hozzá kell tennem,ezen a fórumon még egyikőtöktől sem olvastam olyat ami "kiborít". Viszont máshol már igen.És abszolút nem támadásnak szántam amiket leírtam,egyszerűen csak ezeket vallom és ez az én véleményem. És amit leírok az minden abszolút saját tapasztalatom és azoké akik szintén kötödő nevelés pártiak.

Gio!
22 hónap!Az nagyon szuper!Én akartam Zizut továb szoptatni,de ahogy jött kistesó,ő azzal a lendülettel nem is fogadta el többet a cicit.De bízom benne,hogy kistesóval fissza szokik :D
Vendég

Sziasztok hazaértem, de nem tudok sokáig lenni, mivel már csak egy gép van és akkor apa elfoglalja :lol:

anitaaa szedsz magnéziumot? Ha nem szedd vagy szedjél többet 3x2-t és pihenj nagyon sokat!!!

csillag örülök, hogy minden rendben volt a dokinál és köszi a csomagról az infót :wink:

Kép
Kép
akella

A matracot kislagoltam, és most szárad a napon. A huzatot 70°C-on domestosszal mostam ki, és szépen kijöttek a pisi foltok. Jó retkes volt, de most már szép tiszta és illatos :) Az ágynak még talán nekiállok, de lehet hogy holnapra hagyom! Azt beszéltük a férjemmel, hogy van itthon usb, és abból kivágjuk az alsó részt, amire majd fúrunk lyukakat, hogy szellőzni tudjon alulról a matrac, és azt tesszük az ágyba a belevaló lap helyett. Szépen letakarom egy szimpla lepedővel, és úgy teszem rá a matracot. Szóval a leggázosabb rész megoldva, a többit meg szépen lesikálom. Már megbarátkoztam a gondolattal :wink: De kösz az ötleteket!

A vízállós lepedővel annyira nem értek egyet. Mi vettünk annak idején, és nem nagyon vált be. Nem engedi szellőzni az amúgy ezzel a céllal használt kókuszmatracot, és a gyerkőc is tökre beizzad úgy benne. Nekem mondjuk nem folyt ki a lányoknak a pisi a pelusból, csak max 1-2 alkalommal, de én rögtön ki is mostam a huzatot, a kókusz meg nem igen lett olyan!

Voltam védőnéninél :) már az új van! Nagyon kedves volt, még mobil számot is adott, és elmondta, hogy eleinte majd ő kijár hozzám és a babákhoz, és mérlegeli őket, hogy ne nekem kelljen mennem. Meghallgattuk a babák szívhangját, jó erősen lehetett hallani :) :) :) Jó volt! Sajnos viszont még mindig fent van a fejük, úh jelen állás szerint császároznának. Az ikrek pedig sajna nem nagyon forognak :( Így én a szülés minden módozatát kipróbálom tán: Edával, simán, csaszi :D :D :D
Ja és mérlegelt az ottani mérlegen, ahol 72,8kg-al indítottam a terhességet, és most 78,8kg voltam. Tehát eddig 6kg-nál tartok, amiből 3 egy hónap alatt jött fel :P De majd mostantól igyekszem megvonni magamtól az édességet! Nem akarok bálna lenni, már így is annak érzem magamat...

Lemon: köszi az ötletet. Szerintem van is itthon olyan tabletta!

Moly: oxa, nekem még úgyis van, és úgyis fogok még venni.

Gombi: Örülök, hogy jók lettek az eredmények! :)

Kata
labkat

labkat ügyes vagy, remélem jó lesz a kiságy. Érdekes lehet hallani egyszerre két baba szívhangját!?

Megyek lányok, mert nemsokára jön apa és akkor már nem férek ide :lol: (már csak egy gépünk van) Holnap jövök.

Legyetek jók és vigyázzatok Magatokra!!!

Kép
Kép
akella

köszi lányk az aggódás,mostanáig pihiztem s akkor nem is fájtszóval tényleg az lessz úgyis a doki is eztmondaná fekvés.
én kb. 2 hétig véreztem szülés után,elég olcsón megúsztam,de tudtommal a 6 hetes kontról előtt tiltják a dokik a szexet.
szoptatás:én is elégfurának találom ha egy nagyobb gyerkőc szopizik nálam is max az 1 éveskor bár én úgy tudom hogy6 hónapos koráig van igazánszüksége rá babócának :?
akella nem szedek mgnéziumot,de ma vettem be és nem használt.
én smértem a csomagot mét nem egységes,de én legalább világoskék cumit kaptam :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

kata nekünk sima pvc lepedő volt meg sima szivacs matrac.ügyesvagy az ágyatszerintem halaszdholnapra nehgy sok lgyen egyszerre :wink:
6 kilo nem is sok végülis hárman vagytok.

Kép
Kép
anitaaa03

Sprite, nekem is megvan az a könyv... már előtte is hasonlóan gondolkodtam. Bár nálunk pl. lett cumi, így tűnt számára a legjobbnak.

Egy ismerősöm ajánlotta nekem Thomas Gordon: P.E.T. , A gyereknevelés aranykönyve(?) - v. valami hasonló - c-ű könyvet... Olvasta esetleg vki? Mert ma azt mondták az Alexandrában, h. kb. 10 éve nincs az a könyv.

Kép

Kép
nóna

Csak futtában, alig győzök visszaolvasni...

Gombi :D

Meli itt amikor a felicitas könyv szóba került először a nyáron, akkor én írtam nekik e-mailt, és azt válaszolták, hogy ha nem ad a védőnő, akkor ők intézkednek, ugyanis adniuk kellene minden kismaminak. Akkor kértem tőlük időt, hogy a következő alkalommal rákérdezhessek, én miért nem kaptam. Akkor kiderült, hogy itt nálunk egységesen mindenki a afp-s beutalóval együtt kapja, így csak én akartam már nagyon korán kérni.
Nézd meg a honlapjukat, és bátran írjál nekik, segítenek mindenben!

Üdv. Gabi
Vendég

nóna én nem halottam róla igazából nem értek azzal egyet hogy egy könyvből neveljem a gyerekem hiszem minden gyerek más akkor indhezkéne külön könyv :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Ezt találtam a kókuszmatracról:

A kókuszrost filc, a kókuszdiót védő burokból készül. A kókuszdiót kb. 6- 8 cm vastagságú védőburok veszi körül, mely a rostokat tartalmazza. Ezeket a rostokat 8 hónapos áztató feltárással nyerik és teszik feldolgozhatóvá. A rost a cellulóz alapú, könnyű szerkezeti felépítésű, rugalmas, moly-, atka- és baktériumálló. A hosszú áztatási idő jelzi azt, hogy a kókuszrost a felhasználás során semmilyen nedvességet nem szív magába. Így használat közben a rákerülő nedvességet, izzadtságot az erős rostszerkezet elvezeti, és felületéről elpárologtatja. Ezáltal a felülete mindig száraz.

A kókuszrostban semmiféle atka, baktérium nem tud megtelepedni, mivel számukra nincs nyirkos, nedves élettér.

A feldolgozáskor a feltárás után a rostokból erős kötelet fonnak, melytől a rostok hullámossá válnak. A kibontott rostokat ezután táblába foglalják, latex tejjel (kaucsukkal) vulkanizálják, összesütik. A rost felületén lévő gumitej fokozza a kókuszfilc természetes rugalmasságát.

Ezek szerint nincs szükség gőzölésre, ha a matrac mosható részét kimostam! :)

anita: vigyázz magadra!

Kata
labkat

Akella bocsi, nem voltam elég érthető... Tehát okmányirodán lehet regisztrációt intézni, amivel a neten sokmindent lehet elintézni, pl. apeh-os, táppénzes, egészségbiztosításos dolgokat.

Aki még nem kapott táppénzt, és régen igényelt, az kérdezzen rá a munkáltatójánál, mert hetek alatt már valami eredménynek lennie kellene. Lehet, valami hiányos, és a munkahely ül a papírokon, ahelyett, hogy pótolná. Bocsi azoktól, ahol flottul megy minden, de nem minden munkaügyes egy angyal.

Anna akkor én jelentkezek szülőként Hozzád, majd ha egyszer visszatérsz dolgozni, akkor belógok egy órádra. Egyébként is sűrűn járok felétek, barátaink ott laknak.

Üdv. Gabi
Vendég

Labkat!
Ha nagyon gáz az ágyrács, akkor nem lehet külön csak ágyrácsot venni? Az tényleg nem lenne jó, ha a pára ott maradna és esetleg penész bújna meg az amúgy jól szellőző matrac alján. Egyébként a kókuszmatracra nekünk is azt mondták a boltban, hogy baleset esetén át lehet zuhanyozni.

HÁt a szoptatástémához nem tudok hozzászólni, ebben az élményben eddig nem volt még részem. Bár Csabinál kísérleteztem a szoptanít készülékkel, hátha mégis beindulnak a hormonjaim - olvastam hogy volt olyan örökbefogadó anyuka akinek sikerült szoptatnia - de sajna Csabi nem tudott cicizni, mert születésétől fogva csak cumisüvegből evett és hiába kínlódtunk pár hétig, csak nyűgösség és sok sírás lett a dologból. Akkor úgy gondoltam hogy nem ér annyit a dolog hogy a kisfiam éhesen ordítson egy fél órát, amikor úgyis az a vége, hogy cumisüvegből eszik.
Remélem, hogy most majd sikerül az anyaságnak ezt a részét is megélnem.

Gombi! Örülök hogy minden rendben.

Ma volt a védőnőm és rákérdeztem, ő sem javasolja a H1N1 oltást. Azt mondja, hogy a mi esetünkben egyetlen kockázatot a magas láz jelentheti - 39 feletti - de van olyan lázcsillapító amit szedhetünk. Még holnap majd a nődokit is megkérdezem, bár én is ezen a véleményen vagyok.

tücsökbogár

hozatok a prommal fincsi császárszalonnát remélem kap :oops: már nagyon rá angolódtam sültkrumplival meg hagymával :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

Szalonna? Sültkrumpli???
úúúúh de jó neked, én le vagyok tiltva minden földi jóról.
Vendég

Anita jó étvágyat! Már a tudattól is jobban érzed magad - szerintem :lol: Isteni finom vacsitok lesz, mi pénteken ettünk ugyan ezt :)
A mai menü sok-sok rántott akármi tartármártással. Szalámi, gomba, karfiol, krumpli és hagyma. Na, ez sem az orvosok által javasolt egészséges vacsora :oops:
Vendég

judyka mért vagy eltiltva?
gabi a ti vacsitok is jól hangzik :wink:
most próbálok aktív felhasználó lenni a vaterán,akkor is kell nekik jutalékot fizetni ha vásárolok vagy csak eladásnál?

Kép
Kép
anitaaa03

egyébként tényleg jó kisruha csomagok vannk jó áron.azért is gondoltam hogy regisztrálok bár én most ari kiságyra,babakocsira szerelhető játékokra hajtok.

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, ezek a könyvek csak egy "irányt" mutatnak igazából. Én sem hiszem, hogy egyetlen könyvből kéne nevelni a gyermekünket, viszont abban nagyonis hiszek, hogy igenis minél több infot be kell gyűjteni a babákról/gyermekekről, hisz a gyermeknevelés az élet egyik legnehezebb, legkomolyabb, legfelelősségteljesebb feladata, és ezzel sem úgy születik az ember, hogy tud mindent. Hajaj, de mennyire nem. Sok olyan dolog van, amire rá lehet csodálkozni, pl. a gyermek lelkivilágával kapcsolatban. Régen pl. nagy divat volt, hogy ha jó sokáig sírni hagyjuk a gyermeket, akkor megtanulja a rendet, és többé nem fog sírni, nem fog zavarni. Csak azt felejtették el hozzátenni, hogy ezzel egyidejűleg életre szóló, komoly lelki sérüléseket szerezhet. Szóval pl. a babák, gyerekek lelkivilágát nem árt egy kicsit feltérképezni, és megérteni, hogy mivel mit okozunk. Aztán eldönteni, hogy ennek fényében, és az igazi belső anyai ösztöneinktől vezérelve hogyan cselekszünk, na az az, amit bizonyos ismeretek birtokában már mindenkinek magának kell eldönteni. ( Amúgy ami talán meglepő, hogy az igazi könyvek nagyjából azt is írják le, amit a belső anyai ösztönök diktálnak, csak sokan ilyen-olyan okokból, nyomásból nem mernek ez alapján cselekedni...)De legalább legyen vele tisztában az ember, hogy mivel mit érhet el, mit okozhat a gyermekének. Ezt gondolom én. (Vannak dolgok, amiket a legnagyobb jóindulattal tettek/tesznek meg anyák, mert fogalmuk sem volt/sincs arról, hogy amit mondjuk csinálnak, azzal nem használnak, inkább ártanak.) Persze tudni kell azt is hová tenni, milyen könyvet és kitől olvas az ember... nem mindegy.

Kép

Kép
nóna

Anita, sajna elszaladtak velem a kilók, ezért, semmi más baj nincsen. Inkább nem eszek ilyet, mert a "kicsit lehet mindenből" nekem sosem ment. :lol:

De nektek jó étvágyat!!

Szép estét kismamik!!!
Vendég

szalonna?? :)
Én meg sajna/vagy nemsajna de nem kívánom az ilyen kajákat - mondjuk cserébe a csokit viszont bármilyen mennyiségben
Vendég

És ami még fontos szerintem: annyit érdeklődünk, annyi infot gyűjtünk arról, hogy pl. milyen kocsit, ruhákat, légzésfigyelőt, popsitörlőt, pelenkát, fittyfenét kéne beszerezni a babának, hogyan kéne táplálni, mikor minek van itt az ideje... Szerintem legalább ilyen fontos - ha nem fontosabb - az, hogy mit kezdünk a kis lelkivilágával, hogyan neveljük... de valahogy erről mindig sokkal kevesebb szó esik, pedig ez is ugyanolyan ismeretlen terület az embernek, amit meg kéne tanulni, meg kéne érteni, mint az egyéb teendőket a baba körül.

Kép

Kép
nóna

Igazad van Nóna, de talán, majd, ha ott lesz a kezünkben, jönni fog magától. :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?