A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Nóna!
Csúcs az a könyv nem?Pont az a jó benne,hogy egyáltalán nem arról szól,hogy hogy "kellene" nevelni a gyerkőcöt. Egyszerűen csak leírja a törzs életét és ösztönös nevelésüket.Imádom!Én bőgtem annyit mikor olvastam,különösen akkor mikor arról írt,hogy mit érez az újszülött mikor elviszik az édesanyjától.

Az is igaz,hogy hihetetlen sok múlik a környezeten is. CSak elképesztő,hogy mennyi minden kiölődött a mai anyákból,én is sokszor megdöbbenek magamon.De igyekszem megtanulni,hogy egy ha valamit nem tudok a gyerkőccel kapcsolatban,hogy mit szeretne mi lenne jó éppen neki,akkor csak becsukom egy pillanatra a szemem és próbálok csak rá az igénnyeire és az ösztöneimre hallgatni. Mindig "tanul" valami újat az ember.
Vendég

Fáj a fejem! Pedig pont ma mondtam, hogy már rég fájt :cry: :cry: :cry:

Lépek rendezni a lányokat, mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok!

Kata
labkat

Jujjujuj,mennyi indulatot szül ez a szopi-cumi téma!!!!Nemár,tényleg,nehogy sértődés legyen,mert kár lenne ezen összezördülni.Tény,hogy mindenkine vannak vesszőparipái,ez azenyém.Viszont más elveket vallok az együttalvás terén(nem működik és én ezt nem is bánom)és bizony hagytuk már sírni,amikor már nagyobb volt és TÉNYLEG nem volt semmi baja,csak NEM akart aludni.Hát ez az én saram,de már szépen alszik egyedül és nem látom,hogy baja lenne belőle.Inkább egy kis sírás egyszer-egyszer,mint egy heteken át tartó nyűglődés után fáradt,kialvatlan és ideges szülők napközben.

Felicitasra rákérdezek.

Én ma egész nap ettem volna.Felháborító :lol:

Kép Kép
meli1118

Jah,ma egész délután lustultam,megnéztem ma 3 filmet és ma szinte egyszer sem keményedtem(!!!!)mondtam is apának,hogy ha itthon van délutánonként és igencsak ki fogom használni.Ő szerencsére hajnalban kel,de 11 körül már itthon van :lol:

Tücsök,elfelejtettem.De durva,én is olvastam egyszer egy ilyen történetet és úgy megkönnyeztem.Egy anyuka örökbefogadás után beindította orvosilag a tejtermelését és szoptatott....fantasztikus.

Kép Kép
meli1118

Kata, jobbulást Neked és jó pihenést!

Meli, az nem baj ha csak ettél volna! :oops:
Most már tudományosan is bizonyított a lustulás és a keményedés (nem léte) közötti összefüggés. :lol: Éljen a lazítás, pihenés!
csillag25

Sprite, igen, jó az a könyv tényleg! Én még Ranschburgot is nagyon szeretem, és szerintem nagyon jó dolgokat ír.
Két idézet tőle: "Engedni felnőni valakit - ennél nehezebb és szebb feladatot elképzelni sem tudok. A modern nevelés tragédiája tulajdonképpen az, hogy ezt nem teszi lehetővé." És a másik: "Nevelési hibát kétféle okból követhet el a szülő: saját jellemhibájából adódóan, vagy egyszerűen tudatlanságból - azért, mert téves vagy hiányos információkkal rendelkezik arról, hogyan kell megoldania a problémákat, melyek a családi élet elkerülhetetlen kísérői". Ebben a két mondatban szépen benne van az, amit az előző oldalon próbáltam a saját szavaimmal megfogalmazni, persze én nem tudom ilyen jól, de szerintem ebben minden benne van!

Judyka, nem akarlak ijesztgetni, de amikor pl. az ember gyereke fél órája fuldoklik a sírástól, és már nagyjából mindent kipróbáltál, és semmi... na akkor érzed majd igazán, hogy bizony akad olyan dolog - nem is egy! - ami bizony nem jön magától...vagy ami magától jön, az olykor mintha nem érne semmit :) Olyankor mondhatni "kevésbé" magabiztos az ember, mint amikor csak elképzeli... Bár én is teljesen biztos voltam ebben, mielőtt a kisfiam megszületett.

Meli, természetesen nem az ilyen sírni hagyásra gondoltam, ez inkább olyan hiszti-jellegű, nem? Az más tészta. De bizony én ismerek olyat, aki kicsi kora óta mindig hagyja sírni a babáját, és amúgy sem veszi fel soha, mondván, akkor el fogja kényeztetni. Hogyha valaki egy picit is konyít a babák fejlődéséhez, lelkivilágához, az pontosan tudja, hogy egy 1-2 hó-s babát ha sose vesz fel, ahányszor szüksége lenne az anyukájára, akkor nem az elkényeztetést előzi meg, hanem súlyos szorongásokat, lelki sérüléseket okoz a gyermekének. Ez persze sokmindenkinek magától értetődőnek tűnik, de sok esetből úgy látom, hogy ez nem így van.

Kép

Kép
nóna

MEli,
ma én is egyfolytában csak ettem és ettem volna :) Le is zártam az estét egy jó nagy fagyikehellyel :arrow: mert megérdemlem!

És szerintem nem baj, hogy többféle vélemény ütközik pl. szopi ügyben, most jön a könyves téma. Izgalmas, hogy többen, többféleképpen látjuk. Főleg hogy vannak első babások, többszörös anyukák sok tapasztalattal. Ennél sokrétűbb kis csapat nem is jöhetett volna össze.
Én szívesen meghallgatok, mérlegelek tök ellentétes véleményeket. Pl. legutóbb a szopipárna - úgy emléxem itt majdnem mindenki dicsérte, már majdnem a rendelés határán álltam, amikor meghallgattam más véleményt is és egyelőre nem érzem szükségét mégsem hogy vegyek. Ja, nem negatív véleményeket mondott róla 2 barátnőm, egyszerűen csak annyi hogy fölösleges 8) Aztán kipróbáltam egyet kölcsönben és nem éreztem személy szerint hogy ez nekem kell. Ugyanakkor meg tök jó olvasgatni, hogy kinek mi jön vagy nem jön be 8)

Kata, jobbulást! Csak nem vmi front kezdődik már megint?? :shock:

Nekem a hasam húzott lefelé, azaz nem is tudom a hasam-e, mert vhogy hüvelybe le (bocsánat ha profán vagyok, nehéz jól megfogalmazni) ment olyan nyilaldosós érzés többször. Volt ilyen már vkinek? Erre pihenés javallott?
Vendég

Kata, tényleg hihetetlen széles tapasztalatod lesz szülések terén, ha nem fordulnak be a manók, tényleg mindent kipróbálhatsz! Tök jó, hogy így állsz hozzá, szerintem is az a lényeg, hogy valahogy egyben és egészségesen kikerüljenek, a módszer ehhez képest szinte mindegy!

Anita, vásárlásnál nem kell fizetni egyik aukciós oldalon sem.

Gio, nekem ilyen lefele nyillalós volt már, szerintem azon nem segít a pihenés, viszont jó hír, hogy sokkal gyorsabban elmúlik mint a görcs vagy a keményedés, és állítólag nem is jelent semmi rosszat, csak hogy helyezkedik a baba.

Ééés végre beshoppingoltuk a gyerkőcnek az első cuccokat, textilpelustól a hálózsákig egy csomó dolgot, egészen feldobódtam tőle! Meg persze párat nekem is, mint pl. melltartóbetét, de végül is azok is gyerekcuccoknak számítanak. :lol: Csak kicsit kifáradtam, meg emelgettem is, és most megint olyan kemény a hasam, mintha betont töltöttek volna bele. De az elmúlik holnapra, legalábbis eddig mindig elmúlt.

/
lemonsong

Szép napot mindenkinek!
Bejelentkezett jövő hétfőre a védőnő, hogy neki feltétlen meg kell néznie, hogy hol lakunk. Ennek rendkívül örülök...nálatok már volt a védőnő "családlátogatni"? Mire számítsak?
Így most gőzerővel takarítok tegnap óta, meg pakolok, hogy rend legyen, mert a hétvégén elutazunk.
Szerintem azért jó a fórum, mert elmondhatjuk egymásnak, hogy kinek miről mi a véleménye. Nem kell megtéríteni egymást egy-egy elvvel kapcsolatban, de jó tudni, hogy másnál mi vált be. Én például cumipárti vagyok, de ha nem kell majd neki, azért nem tartok pisztolyt a fejéhez. De ez így van jól!
tedorka

Lemon.
köszönöm a megnyugtatást. Pont így történt ahogy írod és már meg is könnyebbültem:-)
És jó reggelt!

Eltűnt emberkék: Milla, Natasa, Pókica? Hogy vagytok?
Nálunk mg nem járt védőnő, még nekem kell menni, de már jelezte hogy majd. Kíváncsi vagyok Tedorka milyen lesz.
Vendég

Tedorka
Ne aggódj, nem fog tüzetesen körül nézni a védőnő. Ez nekik kötelező, hogy a kismamákhoz kimenjenek pláne az első babánál. Mivel még nem "ismer" ezért megy ki.
Amikor én a nagy fiammal (Dáviddal) babás voltam akkor hozzám is kijött a védőnő, de tanácsokat adott meg beszélgettünk egy kicsit ennyi.
Most is, ha ki jön hozzánk a védőnő nem azt nézi, hogy mink van hanem a Joel miatt és persze, mert most ugye megint babás vagyok.

manocskak

Jó reggelt kismamik!

Tedorka ide is készül a védőnő, csak még nem tudja, hogy nem dolgozom, így majd csak jövő hónapban ér ide :)

Dolgozó kismamik! Kitartást kívánok mindenkinek! Én jól éreztem magam a munkahelyen is, de sokkal jobb itthon :lol: még akkor is, ha kevesebbet ülök, és többet mozgok. Hihetetlen megkönnyebbülés, hogy mostmár koncentrálhatok arra, ami nekem fontos, nem arra, hogy a főnöknek ill. kollegáknak mi a fontos.

Nóna és Olga felkeltettétek érdeklődésemet a könyv után, a következő könyvtárlátogatás során megpróbálom beszerezni. Érdekelne engem is. Főleg, hogy még mindíg ezerszer jobban szeretek könyvet olvasni, mint a neten infókat keresni.

Gio eltűnt emberkéket én is hiányolom, pl. Éva is régen írt, de bízom abban, hogy mindenkivel minden ok, és majd egszer csak "megszólalnak".

Én pedig egyébként csak szimplán örülök ennek a társaságnak, és annak, hogy sokfélék vagyunk, elmondhatjuk véleményünket, mert nem bántunk vele senkit. Jó olvasni, a sok tapasztalt kismamit, szopi ügyben is többször írtam már, hogy én sem szeretném a cumira rászoktatni, bár az sem jobb, mint az anyukája, aki több mint 10 évig szopta az ujját :oops: és az istennek sem akartam gyerekként abba hagyni.... Igaz, elmondhatom, hogy sosem cumiztam.... ezért is szeretném az első hónapokat azzal tölteni, hogy megismerjük egymást, és mindennél nagyobb vágyam, hogy megértsem és rá tudjak hangolódni a babára.

Szúrás, fájás, görcsölés nélküli napot kívánok mindenkinek!

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok Lányok!

anitaaa a vaterán csak az eladónak kell jutalékot fizetnie. Jó vásárlást :wink:

Kép
Kép
akella

Ma délben megyek majd a védőnőhöz és most adja majd a beutalót a cukorvizsgálatra. Jövőhéten kell majd mennem. :roll:

Kép
Kép
akella

Sziasztok.
Nálunk is volt már a védőnő, egyszer időre, egyszer meg csak úgy, beállított. Pont a zuhany alól jöttem ki, azt sem tudtam, hova kapjak. Azt mondta, pont a mellettünk lévő házban volt, gondolta benéz ide is.
De tényleg, nálunk sem nézett nagyon körül, (fürdő, wc), csak megnézte hol lesz a Manó, vettünk-e már valamit stb.
Vendég

Lányok nem tudom ki, hol és mit szeretne venni, de tegnap a lidl újságban találtam egy apróságot. vasárnaptól, szeptember 20-tól lesz.

Fürdőlepedő engem érdekelne például, lehet, hogy van olcsóbban, de az kisebb 70x70, ez pedig 100x100-as. Szerintem kell a nagyobb.
Lesz még takaró, zokni, harisnya.
Élőben kell majd látni, de én már nagyon ráizgultam. :lol:
Szombaton hozzuk el a pici bútorát, de nekem már nagyon vásárolhatnékom van :!: :lol: :lol: :lol:

http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.20090920.index

Kép
Kép
akella

Ez pedig a rossmann oldalán találtam :lol:

http://www.rossmann.hu/akciok/magazin/large/08.jpg

Kép
Kép
akella

Bocsi már megint szómenésem van, jól elbeszélgetek magammal :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
akella

judyka nálunk egyszer volt kint a védőnő. Nálunk sem nagyon nézett körbe és azt mondta, ha nem muszáj nem fog zargatni személyesen. Ha gondom van hívhatom telefonon, de persze az más lesz, ha már itt a babóca.

Kép
Kép
akella

Akella, ne izgulj, nem vagy egyedül :D

én szeretem a Lidl-t,ott vettem a mintás pelusokat.
Vendég

Ja, nem az Aldi volt
Vendég

M&g, ez egy vékony könyv, hamar el fogod olvasni. Én is úgy vagyok vele, hogy nagyon szeretek könyvet olvasni, persze szelektálva, de pl. az olyan gyermekekről szóló könyveket nagyon érdekesnek, tanulságosnak találom, amiket neves szakemberek írtak, akik már évtizedek óta foglalkoznak gyermekekkel, és értelmes gondolataik vannak a témában. Az a Thomas Gordon-féle könyv is azért érdekelne, mert olvastam róla, és nagyon neves szakember, értelmes gondolatokkal, amenyit tudok róla, szerintem hozzám közel álló gondolatok lehetnek a könyvében, csak éppen nem lehet megkapni, hiába kerestem könyvesboltokban. HA esetleg valaki mégis tud róla valamit, szóljatok!

Egyébként szép napot mindenkinek! :)

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!

Én tegnap kérdeztem a védőnőt, hogy kijön e szülés előtt, azt mondta, hogy ha akarom kijön, de ha nem, hát akkor nem! Úh én nem is kívántam. :)

Éjjel sajnos Johanna is belázasodott! :( Most ébredt fel a drága, azaz hallom hogy ébredezik. Verus eléggé jól van az antibiotikum hatására! Nekem meg este be kellett vennem egy algopirint, mert már kezdett hányingeressé fajulni a fejfájásom.

Szép napot mindenkinek!

Kata
labkat

sziasztok
túl vagyok a vérvételen :D a cuorért holnap lehet menni,vércoportér pedig 10nap.majdnem lekéstem a 2. vérvételt mert közben elszaladtunk bankba és hát 1 óra volt mire a párom új kártyát igényelt/nevetséges/szóval az utolsóó pillanatokban estem be a vérvételre mondta is a csaj hogy mindjárt lecsesz. :roll:
most már túl vagyok a megérdemelt reggelin és jégkrémen.
köszi az infókat vaterával kapcsolatban :wink:
nóna bizony nálunk is volt néha hogy hagtuk sírni a gyereket,de így legalább nem aludt a mi ágyunkba mert ahogy azt meli is írta akkor csak fáradtak a szülők.de ezeken tényleg nem érdemes vitázni mert mindenki mást gondol dolgokról :wink:
gio olyan szúró fájás nálam is szokott jelentkezni

Kép
Kép
anitaaa03

a lidl-be én iis ellátogatom szerintem :D Andrénak is jó lenne a pulcsi,zokni.

Kép
Kép
anitaaa03

kata jobbulást nektek

Kép
Kép
anitaaa03

labkat jobbulást kívánok a picikédnek!

anitaaa már én is várom az akciót, nagyon be vagyok már sózva :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
akella

Bocsi,de annyira nem tudom,hogy ki hova valósi,így akit érdekel és Kecskemét környékén lakik: A bio-spa eü központ akciózik október végéig.A 4D-s UH lelettel,DVD-val,képpel együtt 9.990Ft.Részletek itt:
http://biospa.hu/
Nekünk van időpontunk is,úgyhogy okt 8-án konkrétan kiderül ki lakik a pocakban.
Hihetetlen,hogy nem találunk szegénykének nevet.Pontosabban lány nevet nem,igaz van ég 14 hét,majdcsak lesz valami

Gabi!
Ti voltatok 4D-n?Hol?Ha Szentesen akkor mi a véleményed róla?Csak mert én kizárólag rosszat hallodtam róla.

Labkat!
Jobbulást nektek!Már akartam írni,hogy annyira szép neve van a lányaidnak.Az én nővérem kisebbik lánya is Verus.

Kezdek már én is parázni ettől a H1N1-től,már itt nálunk a megyében is vannak betegek.Én ráadásul egy ált suliba járok az esti suliba,ami egybe van egy gyermek othonnal.Eléggé parázok hogy összeszedem ezt a nyavaját...

Megint sikerült beszerezenem 1Ft-ért baba rucikat.Én legtöbbször teszveszelek,bár vaterán is van már jó pár vásárlásom.Nagyon sok mindenhez olcsóbban hozzájut az ember,mint mondjuk bababoltban,még ha az használt is.Érdemes lesni ezeket az aukciós oldalakat.
Vendég

sprite a nevekkel mi is így vagyunk, bár nekünk még egy kicsivel több időnk van :lol:

Én is lesem mindenhol az akciókat és a vaterát, mert mi inkább ott szoktunk adni- venni.

Kép
Kép
akella

Megyek Lányok megtetetem a picikémet :lol: , utána meg mennem kell a védőnőhöz.

További szép napot Mindenkinek!!!

Kép
Kép
akella

A 70x70es az nem a szabvány textilpelusméret? Tényleg, a számora érthetetlen okból kifogónak nevezett törülköző anyaga különbözik valamiben a textilpelusétól, vagy ugyanaz? (a kifogóról mindig az jut eszembe, hogy elsüllyed a gyerek a kádban és azzal kell kihalászni belőle).

A védőnő nálam is utalgatott már rá, hogy megnézné hol lesz felállítva a kiságy, de nem vettem a lapot és nem invitáltam meg, ő meg egyelőre nem erősködött. :lol: Ha rajtam múlik, kihagyom, eleve gondolkodom rajta, hogy menjek-e hozzá egyáltalán a szülésig. Azt ugyan meg akarom kérdezni, hogy mérleget lehet-e tőlük kölcsönkérni, de az telefonon is megy.

A Teszvesz nekem is a kedvencem, pont ma vettem szuper kis bebugyolálós hálózsákokat (olyan, mint a pólya és a hálózsák közötti átmenet, tök praktikusnak tűnik, remélem a baba is így gondolja majd). Tök jó érzés ahogy gyűlnek a cuccok, máris felkészültebbnek érzem magam! És mondtam már, hogy nagyon várom a decembert? :lol: :lol:

/
lemonsong

NA KITÖLTÖTTEM A TB-HEZ A PAPÍRT,MERT 1-JÉTŐL NINCS TB-M REMÉLEM JÓ LESSZHOLNAP FEL IS ADOM.

Kép
Kép
anitaaa03

Hahooooooo! Udv mindenkinek! :):)

Megvagyok en is, most leirok gyorsan mindent, hamar egyszer nekilatok...lehet, tobb hozzaszolas is lesz, mert kepeket is teszek fel, ugyhogy elore is bocsi, ha hosszu lennek, de igy jo masfel honap kimaradas utan bepotolom a beszamolot :):)

Csajok! A kepek alapjan mindannyian csodaszepek vagytok...szerintem ugy sugarzik mindenki, hogy 10 kiloval tobbel is remekul neznetek ki... Gombi! Azt hiszem, neked volt az a nagyon picinek tuno kis pocakod...bevallom, en a kep alapjan meg 3 honapos terhesnek sem mondanalak, annyira szep kis vekonyka vagy. En imadom a hatalmas pocakom, es remelem, meg ketszeresere no, de azert te sokkal szerencsesebb vagy, szerintem ez az alak lenne a befuto, affele alom-pocak...kenyelmes, csinos, es legalabb nem kell torodnod azzala stressz-faktorral, amit a felszedett kilok okoznak...barki, aki erre megjegyzest tesz, csak irigykedik. Igazsag szerint szerencsesnek tartalak...a baba egeszsegenek meg aztan semmi koze nincs ehhez...tobb ismerosom pocak nelkul ment szulni, es tokeletes, normal sulyu, nagysagu babakat szultek :):)...
A 3D-s babafotok meg mindig lenyugoznek, nem birok betelni veluk. SZomoruan olvasom, hogy mennyi aprobb-nagyobb kellemetlensegetek van, de szerintem mindenki nagyon szuperul halad, ugyesek vagytok...le a kalappal foleg a dolgozok, vagy mar babasok elott! majd most teszek fel kepeket es is Azzurrarol, bar mar tobb, mint 5 hete keszultek, de ujabbak mar nem lesznek, es mivel kimaradtam abban az idoszakban, most potolom. Az tuti, hogy ezentul mindenkinek javasolni fogom a 4D-t ilyen koran is (22+1 hetesen voltunk), mert bar csimota ducibb volt az atlagnal es mar akkor volt rajta jo adagnyi izom (ez is a napi 1 l tej :)), de egy sovanyabb baba is csodaszep szerintem...mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy csontkollekciok lennenek. Osszessegeben ugy nez ki, hogy ram hasonlit, de a szemoldokcsontja es a szaja az egy az egyben a parome...szerencsere...neki az sokkal szebb...remelem, haj-ugyben is ra ut majd :):)

Mi mar szinte mindent megvettunk csimotanak, a legutolso fulpiszkaloig....egyedul a mar kinezett babakocsi hianyzik, de azt csak novemberben rendeljuk online...es a sok szep szines moshato pelus, de azokat is havi reszletekben rendelem, mert eleg huzos lenne egyszerre annyi lovet kiadni. A kelengye osszes tobbi resze megvan, kb a felet magyaro-on vettuk. A szobat is atrendeztuk mar, egyedul a jarokat kell meg felallitani, de legalabb addig nem foglal helyet. November kozepen kimosok mindent, es onnan kezdve aztan tenyleg semmivel nem torodunk, csak keszulok a szulesre.

A szulest mar hihetetlenul varom, bar ez az erzes fura, mert allapotosnak is imadok lenni. Kb masfel honapja kezdtem el a szules-felkeszitesem es eleg jol haladok, bar ez a hatralevo kozel 3 honap azert meg jol jon. Rengeteget olvastam, kb 40 konyvet eddig, es van meg vagy 20...tokeletesen egyetertek azzal, hogy gyereket nevelni igysem lehet konyvbol, de mivel semmi mas dolgom nincs, mint varandosnak lenni, ez belefer. Pokica olyan jol es hitelesen el tudna magyarazni, hogy mennyire helyzet- es igenyfuggo minden, es hogy az ember ugyis osztonosen tudja, mikor mit kell tenni...es en ezt el is hiszem. Azert nekem jo (bar lehet, hogy felesleges, de van ra idom)beszerezni ezt a rengeteg infot, es aztan kialakitani a sajat velemenyem (leven, hogy egyetleneggyel sem ertek egyet 100 %-ban), en igy, tapasztalat hianyaban magabiztosabban (nna, ebben elotte sem volt hiany...de most mar legalabb nem csak bekepzeltsegbol, hanem okkal vagyok az) tudom, hogy az igenyhez merten rugalmasabban tudok majd reagalni egyes dolgokra. Az olvasason kivul megvan meg mindig a napi 45 perc laza uszasom es napi 2 ora szulesfelkeszito joga-sztreching...ezen kivul rengeteget gyakorlom a vizulalizacios, relaxalos, legzeses technikakat. Az elsot illetoen van is mit, mert az en mernok-agyam aztan mindenre koncentral es mindent elkepzel azon kivul, amit kellene :):) De azert mar most sokat fejlodtem es mar most latom, hogy mennyire sokat fognak segiteni ezek a dolgok a szulesnel. Multkor egyik este pl pizzat ettem (tudjatok, hogy nalam ez egy kicsit durva :):)), es hat 3 ora mulva arra keltem, hogy irtozatos hanyinger es gyomorfajas tort ram...persze kidobtam alul-felul a pizzat es az eloetelkent fogyasztott olajban sult cuccokat, megszabadulvan 2 kilotol :):) NNa, amiert irom...bar nagyon gyorsan lezajlott az egesz, kb negyed ora volt az elso rossz erzestol a total nygalomig, de nagyon orultem neki, hogy vegre erzek valami rosszat, mert igy tudtam gyakorolnia tanult technikakat...es valami hihetetlenul jol mukodott!!!!! Az egesz fajdalom/szenvedes nelkul, valami rendkivuli termeszetesseggel zajlott le attol a perctol elkezdve (ami kb 3 perccel azutan tortent, hogy almombol felkeltett a hanyinger), hogy elkezdtem relaxalni. NNa, ez nem volt valami fincsi tema, csak azert irtam, hogy mar most igy mukodott a dolog!

...elszaladok egy narancslevet csinalni, aztan folytatom...

Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép [/b]

Kép
pumipumi

lemonsong a decembert szerintem mindannyian várjuk :D
olga tesz-veszen nem is láttam ruhacsomagokat :oops:
csak a vaterán.most már egyébként én is rá állok erőteljesen a nézegetésre :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

olga most hülyének fogok tünni,de még nem csináltam tehát a teszveszen a icitálok mezőbe beírom pl.2 ft és akkor én 2 ft-t ajánlok?

Kép
Kép
anitaaa03

pumi de jó hoggy jöttél és hogy jól vagytok.a képek pedig nagyon jól sikerültek :D

Kép
Kép
anitaaa03

..nna folytatom...

Amugy bocsi az eltunesert, ezert is irok most, mert mar bunkonak ereztem magam, hogy olvastalak titeket es sosem reagaltam, de teljesen oszinten...igazabol egyaltalan nem tudok hozzaszolni ahhoz, amiket irtok, mert vagy nincs tapasztalatom, vagy pedig mar beszeltunk ezekrol a dolgokrol a forum elejen, es erdemben semmi ujat nme tudok irni. A masik dolog, hogy kicsit kellemetlenul is erzem magam, mert nalunk, mint a terhesseg legelso napjatol volt, egyszeruen MINDEN TOKELETES. NNa nem ezt erzem kellemetlennek, meg en is orulok, ha veletek minden oke, mert mindig jo olvasni pozitiv dolgokat masokrol, es tudni, hogy ez az allapot nem feltetlenul jar szenvedessel....de azert biztosan idegesito lenne az en omlengesemet olvasni naponta arrol, hogy minden mennyire csucsszuper, es hogy nalam SEMMI nincs. Azert neha majd benezek ezutan is, es leirom, hogy ki van velunk. bar ebbol a szempontbol nalunk minden unalmas...egyszeruen SOHA SEMMI nem tortenik..se egy apro fajdalom vagy kenyelmetlenseg, se duzzanat, se kemenyedes, se kivanossag, se hangulatvaltozas...a pocakon kivul egyszeruen semmi. A ferjem hatcsillagos alom, a szex tokeletes, bar nem csinaljuk minden nap, az osszes eredmenyem tokeletes, egyszeruen csucsformaban vagyok, a legenyhebb tunet nelkul. Tenyleg egyedul a pocak valtozott, mar van 9 kilo plusszom, de egyaltalan nem aggodom, szerintem annyi nem latszik. Van azert mar haj a fenekemen, csipomon, combomon, de ugyanugy, mint a ti fototokon, szerintem nem latszik ennyi. Az kellemetlen, hogy meneskor egymast suroljak a combjaim, es teny, hogy mar nem neznek meg a pasik az utcan...hacsak nem a poci miatt, de ezt sem banom, mert Azzurrara sokkal buszkebb vagyok, mint valaha is voltam a sajat alakomra. Teszek fel egy mostani kepet, bar sok nem latszik, mert be vagyok oltozve,. de majd hetvegen csinalok ujat, eskuvon leszunk, szuk ruhaban...mert en meg mindig szepnek es szexisnek talalom magam (persze nem ugyanugy, mint elotte), a parom meg meg inkabb...ugyhogy nalam meg mindig a szuk es keves ruha a nyero :):):)

Csimota ugyanolyan, mint a ti csemeteitek...reggel bekapcsolja amotort es aztan le nem all...miert irjak minden konyvben, hogy napi 20 orat alszanak? Bar az is lehet, hogy valami gond van az idegeivel es almaban is rangatozik :lol:
hatso tapadasu a lepeny, ugyhogy 100 %-os ralatas van a musoraira...10 meterrol latni azt is, ahogy a kisujjat megmozditja...a hasamon szerintem egy grammnyi zsir sincs, mert azt is erezni, hogy melyik resze hol van...neha meg tudom fogni a sarkat is :):) De egyebkent rendkivul kedves baba, nagyon jol megertjuk egymast, rengeteget foglalkozok vele. Szerencsere akkor alszik MINDIG, kivetel nelkul, amikor en. En atalszom az ejszakat a legnagyobb kenyelemben (bar ferjem neha ellopja almaban a szopiparnat :) ), de amint reggel felkelek, 1 perc mulva mar o is bekapcsol. Talan emlekeztek, hogy mi az esti ceremoniat (fogmosi, mese, villanyoltas, osszebujas...) mar szinte a legelejen elkezdtuk, mikor szegenyke meg semmit nem ertett belole. Masfel honapja kicsit komolyitottam rajta, elkezdtem elaltatni, mert akkor meg nem volt meg ez a napi ritmusa, es bar joval kisebb volt, azert a mocorgasatol mar akkor nem tudtam elaludni. kepeket alkalmaztam, vizualizacios technikakat...mese utan, mikor mar en is aludni akartam, erosen koncentralva elkepzeltem, hogy a kis feneket simogatom, erre o elalszik, es viragos reten, meg ilyen helyen almodunk egyutt harmasban. Erre o 1-2 het elteltevel a mese utan elkezdte kidulleszteni a popojat...es kb 10 percnyi simi utan elaludt. Par hete mar eleg, ha simogatom, mehet kozben a teve, ra sem kell gondolnom, es ugyanugy mukodik, mar ossze tudta kapcsolni ezeket a dolgokat tudatalatt. Mese utan magatol kinyomja a popojat es varja a simit, addig nem mozdul...ha par perc utan abbahagyom a simogatast, erossen rugdal, hogy mit nevettetem en ot 3 perces gondskodassal? :):):) De olyan jo 5 perc mar eleg neki es bealszik, mar nincs szukseg arra, hogy elkepzeljek dolgokat....annyira edes. Ugyanezt apaval nem csinalja meg...vagyis ha o simizi, akkor addig igy marad, amig en at nem veszem. Apaval mar most teljesen mas a kapcsolata. Amint hazaer melobol, teljesen bevadul a picur az elso szora...rengeteget jatszanak egyutt, affele valaszolos-rugdolozos jatekot :):) Ugy latszik, mar most kialakult, hogy apa a jatszotars, aki mindig mindenre kaphato, en meg a gondoskodo anyamaci...es idovel valoszinuleg a hazisarkany, aki nem hagyja jatszani, ha alvasido van :):):)

...folytatom...

Kép

Kép
pumipumi

Pumi.
Üdv! Gyermeked szépséges. Mi most megyünk majd 4d-re és nagyon várom már. És jól megnőtt már a Te pocakod is.
Sztem nemcsak nyöszögések vannak azért itt sem csak sztem néhányan hajlamosak is vagyunk arra hogyha már egy kis levegő beszorul a pociba gyorsan megkérdezzük hogy ez normális-e , mert olyan megnyugtató 8)
Ez a mesélés nagyon kedves dolog, biztos tényleg érzékeli és élvezi a picur , én a pocakzenével vagyok így és remélem is hogy zeneőrült lesz. több koncerten is voltunk a nyáron.
Az egymást súrolós comb tényleg olyan rooosssz! én teljesen megdöbbentem mikor először éreztem nyár végén melegben , lenge ruhában :twisted: :x
Vendég

szép nagy pocid van és tökéletes terhességed :)

Kép
Kép
anitaaa03

nna...korhaz...sikerult ezt is kivalasztani a lehetseges 100-bol...tulsagosan nem volt nehez, mert osszesen 2 hely van, ahol hagynak termeszetesen szulni(es persze tamogatott, vagyis nem fizetos) Az elso hely...huuuuuu...csajok!!!!...egy alom!!! csak sajnos nincs hely decemberre...megprobalunk aposom segitsegevel valamit valtoztatni ezen a helyzeten, mert nagggggyon szeretnek ott szulni. ez egy affele szuleteshaz, mindossze 2 szoba egy kis erdoben...egy korhaz kertjeben, a korhazi szuleszettol kb 50 meterre. a szobak csodaszepek...hatalmas franciaagy (amit csak pihire, arra hasznalnak, hogy szules utan a ferjjel, vagy akar gyerekekkel is, ott pihenjen egyutt az egesz csalad), szulokad, zsmoly, labda, sotetito, cd-lejatszo....olyan, mint egy 5 csillagos szalloda...tenyleg, mint otthon szulni, csak eppen nem kell erte 2000 eurot fizetni, amit mi sajna nem tudnank...egyebkent otthon szulnek. amugy mindezek nelkul is csucs lenn, akkor is, ha csak agy ures fehet szoba lenne az egesz, mert ami szamomra a lenyeg, hogy senki hozzam sem nyul es hozzam sem szol, a ferjemet (vagy valasztott segitomet, aki persze a dokim is lehet) kiveve...orvos be sem teszi a labat, csak egyetlen baba van, akivel elotte van nehany talalkozo, hogy kialakuljon a bizalom. Itt nincs semmifele gyogyszer, ollo, monitor...semmi...persze ha valaki utkozben meggondolja magat, 50 meterre ott a korhazi szoba es ott barmi kerheto. Haaaat, nekem ez egy alom. Szuletes utan nem mosdatjak rogton a babat, hanem hasra teszik es elmennek, harmasban hagynak, hogy kihasznalhassuk a szuletes utani 1 oraban levo eber nyugalmi allapotat a babanak a kotodes kilakitasahoz. apa bent aludhat, a babat sem viszik sehova....ha akarok, akar 3 ora elteltevel haza is mehetek, bar 1 napot ajanlanak, mert itt legalabb nyugalomban lehetunk egyutt, rokonok es tennivalok nelkul...de akar 4 napot is maradhatunk. sajnos ez az egyetlen ilyen hely egesz kozep-olaszban, igy keves eselyunk van ra, de azert en meg bizakodom a politika es lefizetes undorito erejeben :):):) Az a jo, hogy bar korhazban van, megis a szuleteshazra jellemzo protokollja van, nem ugy, mint a 2. szamu helynek, ahol bar termeszetes szulest igernek (amit en ketseggel fogadok), de megiscsak egy korhaz, olyan hangulattal es olyan szabalyzattal...szoval ha pl tul sokaig vajudsz, rogton beadjak az oxitocint, es hasonlok...meg a vajudo szobaba nem johet a parom...nem maradhat a korhazban...en viszont koteles vagyok 3 napig...pfffff....nna de meg ez is jobb, mint az osszes tobbi. szoval most varunk es remenykedunk.

nem tudom, mit akartam meg mast irni....kicsit kikapcsolok, aztan legfeljebb visszanezek. neha jovok majd amugy is, csak nagy ritkan, ha neten vagyok, akkor inkabb hazepiteses dolgokkal toltom az idot, mert meg az egy olyan tema, ami talan lassan aktualis lesz.
puszi mindenkinek, es legyetek tovabbra is ilyen szupi kismamik!!! :):):)

Kép
pumipumi

Pumi még akkor is, ha néha úgy érzed, itt mindenki nyavajog, nekem már hiányoztak soraid, melyből a derű, optimizmus, tudatosság és fegyelem olvasható ki. Üdv itt, és remélem sűrűbben jössz! Változatlanul csini kismami vagy, a lánykátok pedig nagyon mutatós csöppség, aki már a képek készülte óta is sokat nőtt biztosan.

Olga Szentesen voltam, én meg voltam elégedve a 4d-vel, bár máshol nem voltam még, így magát a gép által készített képminőséget nem tudom összehasonlítani másikkal. Az uh-sok barátságosak voltak, mindent megtettek azért, hogy minél több minden legyen látható a felvételen, mert mint emlékezhetsz, eléggé szégyenlős fiúcska lakik a pocakomban.

Nekünk sincs még nevünk :shock: :shock:

Üdv. Gabi
Vendég

Ahol én szülök - sima kórház, gyerekbarát - bejöhet a vajúdószobába a férjem- egyszemélyesek, vannak egyágyas szobák ahova bármikor bejöhet és ott is maradhat.
Vendég

gabi nem találtok nevet vagy a találtak kzül nem tudtok választani?
amúgy még nálunk sem 100% :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

O nem Gabi, egyaltalan nem gondolom, hogy ti nyavalyogtok, csak egyszeruen szerintem idegesito az, ha valaki meg mindig az ellenkezojet irja, olyan okoskodonak tunnek. A "nyavalygas" teljesen normalis, en vagyok a szerencses, hogy nalam ez kimarad. de elismeresem mindenkinek, ezek elllenere is ugyik vagytok, en talan nem is tudnam ilyen jol kezelni. Amugy sosem aggodom miattatok, mert bar nektek kellemetlen, ha van valami, de en meg mindig latom, hogy sosincs semmi veszes (nna persze, ha velem tortenne, talan mar a fel orszagot felhivtam volna tanacsert :) )..az meg termeszetes, hogy forumon aztan a legkisebb levegobuborekrol is ir az ember...hiszen ezert van...csak pont ez miatt nem nagyon tudok hozzaszolni, de azert mindig elolvasok mindent mindenkirol, es ha emlitetek valamit, annak utananezek rogton neten...neha arra is gondoltam, hogy nekem is van pl haskemenyedesem, csak nem tudom, milyen az, es igy nem veszem eszre :):)

Kép
pumipumi

gio jó kórházat találtál,nálunk csak a szülésre jhet be apa aztán 4 napig csak üvegeen keresztül láthatja a picurt :( és úgy néz ki ő lessz a nagyobb fiunkkal sszóvl szülésnl sem tud bent lenni,pedig ő erősködik hogy ne akar egyedül hagyni de sajna nincs kire bízni Andrét

Kép
Kép
anitaaa03

Én mindig azt hittem hogy a haskeményedés hullámokban tör rá az emberre mint pl. a gyomorideg. Úgyhogy én sem tudom még eldönteni van-e:-) Olykor keménynek érzem a hasam, de lehet hogy csak a kiccsaj tolja ki a fenekét. No meg a kismamiság nem is a puha hasiról szól. Eleve feszes a pocak mindenkinél.
Vendég

Anita,
nagyszülők, baráti társaságból vki? Végülis egy szülés jó esetben pár óra. Addig csak tudna vigyázni vki a nagyfiadra, nem?
Vendég

Igaz Gio...hat tutira szep feszes a has! :) bar a kemenyedes, ahogy irjatok, kellemetlen dolog...ebbol gondolom, hogy nekem nincs.
O csajok...nekem igy, hogy nem valaszthatok magyar nevet, annyi otletem lenne a sajat babamra!!! :):):) katanak jobb, o legalabb 2-t is valaszthat :):):)
Az emberek avarandosokkal itt alapban meg bunkobbak...bar en ebben is hihetetlenul szerencses vagyok :oops: Multkor meg a postan is elore engedtek...hoseg volt, postan kivul volt a sor vege, es egyszer csak elojott egy pasi, hogy nekem elsobbsegem van...postan!!!...fene sem gondolta volna...nekem is egett a pofam (foleg mert tusarkuban voltam, zenet hallgatva kicsit riszaltam is, vagyis latszott, hogy semmi bajom a maszkalassal sem), mert elottem csupa nagymama volt a sorban, akik szemmel lathatoan szenvedtek...de meg ok akadtak ki a vegen...szinte leszidtak, hogy mit varakozok en itt ekkora pocakkal...a postanak hazhoz kene jonnie...minek mozdulok en ki, itt a sok rokkant oregember kozott meg osszeszedek valami betegseget :):):) szoval jopofak voltak nagyon :):) Korhazban szerncsere a 7. honaptol automatikus az elsobbseg, bar nekem az elso honaptol veteles-veszely van a receptjeimen, igy sosem vartam...persze nincs veszely, csak a dokim rairja, mert igy nemhogy varnom, de fizetnem sem kell. itt ugyanis mindenert kene, a rutinvizsgalatokert is, nekem pedig 4 hetente kell az OSSZES letezo vizsgalatot elvegeztetni, igy egy halom penzbe kerulne. Havonta teljes verkep, minden virusellenorzes, mivel soha semmim nem volt, vitaminkeszlet, minden-minden, 15 fiola alkalmankent, kb 300 euro lenne :( Azert nem panaszkodom, sot orulok neki, hogy kezdettol fogva mindig mindent felirattam a dokival, mert remenykedtem benne, hogy talalok helyet, ahol termeszetes modon szulhetek...es valoban beigazolodott, amit gondoltam...a szuleteshazban csak olyan szulhet, akinel havonta MINDEN vizsgalat megvolt, es soha egyetlenegy rossz eredmeny sem...ugyhogy ha valami hianyozna, akkor mar kapasbol nem is mehetnek oda szulni

Kép
pumipumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?