Hat a kutya a kertben tenyleg kivalo bebiorzo. De a hazba megse engedhetem.
Ez a franya front! Tegnap este jol megfajdult a fejem.
Lili most bekesen alszik. Ma ejjel is 21-tol hajnali 3-ig aludt, majd szopi es utana reggel 7-ig. Most mar jo par napja ezt csinalja, ugyhogy remelem megmarad ez a szokas. Szinte minden szopizas utan rogton elalszik, egy ket esetet kiveve, amikor nezelodik.
Tegnap azon gondolkodtam, hogy milyen furcsa az elet. Egy ekkora kis emberke kibujik nekunk alul, ami ugye lassuk be neha hihetetlen, majd elkezdenek noni, es minel nagyobb a gyerek annal nagyobbak a gondok is.
Tegnap beszelgettem Lilivel, es megkerdeztem tole, hogy mi lesz ha nagy lesz.
Hat csak nezett vissza a szep kek szemeivel. En orulnek ha allatorvos lenne. Erdekes, hogy azokat szeretnem, hogy Lili elerje, amik nekem nem jottek ossze a fuleim miatt. Pl. en allatorvos szerettem volna lenni, de hat ahhoz, ugye tokeletes hallas kell. Persze nem fogom Lilit eroltetni ha nagy lesz, o maga fog donteni mi szeretne lenni, de rendkivul orulnek ha az lenne.
Erdekes nem? Mas is szokotrt ezen gondolkodni? Tenyleg a szem szine mikorra alakul ki? Az en Lilim szeme meg mindig kek, mint az enyem, sot vilagosodik a pupilla korul. Szerintitek ez mar nem fog bebarnulni? Apjanak barna szeme van. Ha nem barnul be, akkor, szoke kek szemu kislanyom lesz.
Mint amilyen en vagyok. Kepzeljetek, hetvegen itt volt az aposom aki gyerekorvos. Nagyon szeretem ot, csak szerintem tul idejemult mar. Tulajdonkeppen o mar korzeti orvos, csak vegzettsege gyerek szakorvos. De nem azt csinalja. Szombaton a ferjemmel es apossal leultunk, mert tanacsokat akart adni. Mint mondta, nem kell elfogadni, o csak elmondja. Szoval ezeket tanacsolta:
-Este 21 ora utan reggel 6-ig, mar ne adjunk neki tejet, ha felsir a baba, hogy ehes, adjunk neki teat.
(ezt nem fogadtuk meg) -Ha szopi utan sir, hagyjuk sirni, ne emeljuk fel, ha kell egeszen a kovetkezo szopiig hagyni kell sirni (ezt se fogadtuk meg). A siras nem art.
-ne kenyeztessuk el, ne legyen sokat kezben (ezt se fogadtuk el, hiszen Lili amugy sincs sokat kezben, mert jol alszik szopik utan is, de ha fent van, orulunk ha a kezunkben lehet)
-20 percnel tovabb nem szopizhat. (hat en nem fogom stopperrel merni az idot)
-nem szabad ringatni a babat (ezt nem ertem miert, de mar nem is foglalkoztunk vele.
) Mit szoltok? Mi a ferjemmel csak mosolyogtunk, mert termeszetesen semmelyiket se fogadtuk meg. De ezt apos is tudja, es o is elfogadja, o csak elmondta. De ha a baba szepen eszik, alszik es fejlodik, akkor jol csinalom.
En elmondtam az aposnak, hogy regen azert apadt el sok nonek a teje nagyon koran, mert nem ciciztettek a babakat, hanem akkor a divat a teazas volt cumisuvegbol. Ilyenkor ugye a tej nem termelodik, mert a baba nem cicizik, es elkezd csokkenni a tej mennyisege. Eleg fura lehetett regen. Chello: Nektek is gyonyoru hajas babatok van.
Swen: Lili beallna a sorba Botond haremebe. Egyszeruen imadnivalo a kisfiatok. Olyan kis pofis pofija van.
Bori: Tok jo, hogy kimozdultal. En valahogy nem merem megtenni. Azt se tudom, hogy megyek majd kontrollra ket szopi kozott, hiszen 3 ora az edes keves. mamam szt mondta, hogy eljon velem, o vigyaz a kocsiban Lilire, es ha elhuzodik, akkor megszopiztatom a kocsiban. Hat nyilt utcan szoptatni, nem az en idealom. De ha nincs mas mod, kenytelen leszek.
Szoszi: nagyon drukkolok neked!
Huu, most latom mennyit irtam.
Sziasztok Rita