A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

ruhacsomag kisnadrágok,overál,pulcsi tök ari :) ,és annyira nincs ismessz esetleg személyesen is áttudom venni

Kép
Kép
anitaaa03

Lemon
méz ilyenkor nem enyhít kicsit? Én megvallom az elején még propolisz cseppet is használtam amikor megjelent vmi kis afta a számban. Gargarizálni csak lehet, nem?
Most hogy mindenhol beindult az ovi meg az iskola olyan sok kis beteg lett, mindenki mondja körülöttem hogy beteg a gyerkőce. (nem beszélve az általános és hullámokban növekvő h1n1 hisztériáról).
Nekem ez most max. annyi előnyt nyújt, hogy márpedig elmegyek jövő hét elején egy pár napos táppénzre! :)és senki nem fog csodálkozni, hisz sok a beteg.
Annyit stresszeltek már a héten, hogy sztem ez is bezavar abban, hogy nagyon rosszul aludtam és a relaxáció sem igazán segített. Hiába...Ezek az alternatív dolgok is akkor áldásosak - legalábbis nálam- amikor amúgyis aránylag nyugis vagyok, szentelek rá elég időt és nem pörgök mint egy duracell nyuszi
Vendég

Gio, a méz a terhességtől mehetne, csak a cukorbetegségtől nem. :lol: De a citromos tea azért használ, remélem hamar elmúlik!

Eszembe jutott valami: jár valaki közületek szülésfelkészítőre, vagy tervez menni? Milyen az, és van valami értelme?

/
lemonsong

NA mára letudtam a sulit!Jövök én is egy képpel,ez ma készült.Bocsi a fedetlen pocakért,de mi így csináljuk,hogy a teljes méret látszódjon.

Teszvesz/vatera: Soha nem lettünk becsapva,pedig mindig utalással csináljuk és van már több száz lebonyolított üzletem.Nagyon sokat számít,hogy az eladónak mennyi üzlete volt már és ebből mennyi pozitív.Nagy értékű dolgot nem veszek pl olyantól akinek 20-nál kevesebb értékelése van.Tényleg jobb a személyes átvétel,de mi itt vidéken sajna nem mindig tehetjük meg.A teszvesz és a vatera már nagyon-nagyon régen van,jó sok éve.Ők egy-egy kft,nem verik át az embert.Mostanság szoktak bejönni új aukciós oldalak,ott én sem merem megadni a számlaszámom,adataim,de ez a kettő (teszvesz,vatera teljesen megbízható) Kép
Vendég

Lemon, jah tényleg...Akkor a méz elég rossz vicc volt. Bocsiii:-)

Én megyek majd a János kórházba. 6 alkalmas, állítólag jó. Megvan az anyaga /tematika vhol wordben - ha akarod megkeresem és átküldöm e-mailen. Nem tudom mind a hatra elmegyek-e, alkalmanként 2 óra. Ja, és nemcsak azoknak szól akik a János kórházban szülnek, hanem általános dolgok, amiket jó tudni - légzés, ellátás, szülés. Azt hiszem szülésznő tartja és tán egy alkalmon van doki is. És úgy tudom ingyenes, de ezt is megtudom.
Vendég

Sprite! Szép pocak!!
Lányok lassan feltehetünk kronológiai sorrendű pocakképeket. "így nőtt" címmel 8)
Vendég

Sprite nagyon édes a pocid!Tudjátok már mi lesz ketteske?
Vendég

NA lányok meg is találtam a SZülésfelkészítő anyagát. Áttekinthető, mindenkit foglalkoztató kérdéseket tárgyal sztem. Különösen érdekes lehet - az újdonságtartalma miatt első babásoknak -, 202 KB, 28 oldal. Ha priviben adtok e-mailcímet elküldöm annak akit érdekel.
Címek:
1.Vajúdás, szülés
2.Relaxáció, légzéstechnika a vajúdás alatt
3.Az újszülött
4. Szoptatás
5. Gyermekágy, császármetszés
És még a pelenkázásról, koszmóról, fürdetésről, sétáról..stb
Persze néhány info mint pl. az hogy mikor van vizit, ebéd stb. a János kórházra értendő, de a többi sztem tök jó. És átlátható, mert amolyan vázlatos lényegretörő. (szerintem)
Vendég

Gio, köszi, de ezt már olvastam valahol, fenn van a neten (én kicsit utánaolvasás-mániás vagyok :oops:).

Sprite, nagyon szép nagy poci! Kezdek megnyugodni, hogy az enyém sem sokkal átlag feletti méret. :lol: Bár az is igaz, hogy mostanában nem nőtt tovább egy ideje, most kicsit pihen, így beértetek!

/
lemonsong

Lemon,
én is:-) És sok korpa között ráakad az ember egy.-két valóban klassz anyagra vagy infora is. Azt hiszem én is a neten találtam vagy kaptam e-mailben...? Vmi szgéppel kapcsolatos csatornán érkezett, de a memóriám észrevehetően kezd romlani.
SOxor ez szórakoztat olykor viszont a ködös, csillogó tekintetem és agyam érdekes helyzeteket produkál .
Pl. Tárgyalás: Amikor beszélek, ki akarok mondani egy szót, de gondolatban épp vmi bababoltban járok és azt mondom egy kazánmárka helyett ami "Vago" hogy babó, miközben elvileg én vezetem a tárgyalást 5 pasinak...Nos ...nem kis derültséget okozok vele. És ilyenkor már komolytalannak érzem azt hogy tárgyalásokra járok egyáltalán :D :oops:
Vendég

Sziasztok Mamik!

Szia Pumi! Jó hogy előkerültél!

Lemon!
Én járok felkészítőre. Már 2 alkalommal voltam. Nálunk 8 alkalmas, ebből 1 intézménylátogatás. Akkor bevisznek a szülőszobákba, elmondanak minden tudnivalót, stb. Egy védőnő tartja, nagyon aranyos, és szerintem nagyon hasznos dolgokat mond. Bármi kérdésed azt felteheted. Szerintem mindenképpen érdemes olyanra menned (ha van) amit az általad választott kórház szervez. Én csak ajánlani tudom. És szerintem még most jobb menni kisebb pocakkal, mint később végigszuszogni.
Eddig nálunk a szülésről és a gyermekágyról volt szó. Majd leírom hogy köv alkalommal miről lesz.
Vendég

Gratulálok a pocakokhoz, igazán kis csinosak.

Megkaptam a cukoreredményemet, és volt ekg, és szerncsére teljesen tökéletes. Mondták hogy látszik a szívritmuson a rendszeres sport. :D Hát ennek örültem.

A tökéletes terhességhez nem csatlakoznék személy szerint. Nagyon jó olvasni Pumi, hogy van ilyen is, és igazán örülök ennek. Bár a lányomat már imádom, és érte elviselek bármit, de én alapvetően nem szeretek terhesnek lenni, kívánom azokat a sportokat amiket most nem lehet, és alapvetően zavar a testem korlátozottsága. Hozzáteszem hogy én nem is voltam mellékhatásoktól mentes. Persze ez nem azt jelenti, hogy bármit is bánnék, és nem látom a terhesség szépségeit és nem imádom a babám brake dance-eit a pocakban, csak épp várom már a végét, és úgy érzem hogy akkor minden sokkal jobban fog menni mint most. Jó lesz már a karomban tartani a gyerekemet! :D Na részemről ennyi is a téma, nem akarok negatív lenni.

29.-én megyünk babamozira, már alig várom!

Briell!
Nagyon édesek a bodyk! Nekem is van már egy rakattal. Mondjuk én sokat turkáltam is, és majdnem mind új amit sikerült találnom, még az árcimke is rajtuk van. (Az eredeti.) Zara, Next, C&A és hasonló márkák, kőkemény 500 Ft-ért. Majd én is lefényképezek párat, mert teljesen szét vagyok csúszva tőlük. :P
Vendég

Nem vagy negatív Najda!
Nekem pl. a napi biciklizés nagyon hiányzik. Minden nap azzal jártam munkába. Tudom akár lehetne is, de nem kockáztatnék most a pesti forgatagban pl. egy esést, nem ér annyit. Illetve a hastánc, amit ugyan kismamiknak is tartanak, de elmentem pár alkalomra és azért ennek köze nincs a hastánchoz és hát logikus is, hogy nagy pocival az ember nem tekergeti a hasát :) Így azt hiszem vmelyest a sportok tekintetében el is lustultam, mert kipróbáltam a jógát, ami nekem annyira lassú :(, hogy egyszerűen nem tudom ismét rászánni magam, pedig mondták néhányan már hogy hatékony lehet a légzés miatt. Ugyanakkor ugyanennyi véleményt hallottam arra vonatkozóan is, hogy bárhova elmehetünk alfában lélegezhetünk nyakunkra tekerve a hajunkat ( a láb gondolom most nem menne 8) ) szülésnél egyáltalán nem ura annyira az ember magának hogy ezeket alkalmazni is tudja :D
De természetesen vannak kivételek ebben is, én nem tudom hova tartozom, majd kiderül. Még az is elképzelhető hogy epidurálist kérek, barátnőmnek nagyon szép szülése volt vele és a Jánosban x óra nemtágulás után már kifejezetten javasolják. (és igen, ismerem az ellenvéleményt: átélni a szülést a maga természetes valójában stb...Hát én pl. hiszek Istenben, meg a természet erejében, de mégiscsak feltalálták ezt a fájdalomcsillapítást, Isten adta hozzá a szikrát, akkor miért ne lehetne élni vele :D )
Na jól el elmélkedek itt magamban, de legalább ismét egy-két téma, amiben biztos hogy különféle vélemények vannak :)
Vendég

Hát szerintem is így van Gio ahogy írtad.
Ez mindenkinél más és más. Én jobban alapozok az ad hoc dolgokra. Nem tervezek el semmit pontosan, csak nagyvonalakban és óvatosan. Így is annyi mindenben változott már a véleményem. Ki tudja mi lesz 3 hónap múlva. Egy a tuti! Szülni akarok, ha egy mód van rá akkor természetesen, eda nélkül, de ezt sem merem még kijelenteni, hogy ez így lesz. Ott majd kitalálom hogy hogy is legyen. 8) :lol:
Vendég

Sziasztok,
csak gyorsan helyzetjelentek: a terheléses cukrom eredménye ok, viszont a vasam kevés és eszegetem a csoki ízű rágótablettát...
Más egyéb változatlan..
A rossz élmények miatt én is szeretnék már a végén tartani...
Vendég

Sziasztok!

Terheléses cukor eredményem 7,3 ami a dokim szerint jó. Ennyi nekem bőven elég :)

Hétvégén írtam, hogy álomkór van rajtam, és rengeteget alszom. Ebből egyenesen az következett, hogy a nappali ébrenléteim alatt iszonyat feltöltve érzem magam, kb mint 20 évesen, annyi energiám van. Így kihasználom a helyzetet, amíg lehet, nem ülök itthon. Persze estére a bokámon kijönnek a hajszálerek, de azt igyekszem felpolcolni, ahogy lehet.

Szóval így telnek most a napjaim. Persze estére, mire kicsit a géphez ülök, azért elpilledek és jön az alvásroham. Így örülök, ha pár hozzászólást el tudok olvasni... most bepótoltam, de már ragad is le a szemem... :)
Kíváncsi leszek, meddig leszek duracell nyuszi :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Sziasztok!

Tegnap este egy kicsit bepánikoltam. Johanna láza nem akart lemenni, és felhívtam egy doki ismerőst, aztán kúpot kapott, és szépen lement. Na meg volt utána hűtő fürdő is, de csak inkább langyoska vizes.
Azóta hála Istennek nincs láza!

teszveszen megfigyelek egy terméket, aztán majd a vége felé szerintem licitálok rá. Egy szép kis overál, nekem legalábbis tetszik :)

Kata
labkat

Kata remélem végre a lánykátok lesz olyan ügyes, hogy legyűri a lázat, és sokkal-sokkal jobban lesztek! Az éjszakák a kritikusak, bízom abban, napközben már virgonckodni fog! Te pedig vigyázz magatokra!

Üdv. Gabi
Vendég

Annyira rossz kedvem van. Vagyis inkább szomorú vagyok. A férjem állandóan dolgozik, tudom hogy értünk, de akkor is útálom ezt az egészet. :cry: :cry: :cry:
Reggel látom elmenni, aztán este haza jönni! A gyerekek miatt még beszélgetni sincs időnk, mert Vera kiköveteli, hogy vele aludjon, hozzám meg rendszerint átvándorol Johanna. Bár most én akartam, hogy velem aludjon, hogy tudjam éjjel figyelni, de ha nem lennénk betegek, sajnos akkor is így lenne! :cry: :cry: :cry:
El se tudom képzelni, hogy mi lesz, ha már itt lesz a két kis kukis is!
Olyan tanácstalan vagyok! Vera már okos nagylány, 4 éves lesz, de képtelen az éjszaka egyedül aludni. Felsír és nem csak szimplán, hanem ordít, vagy bömböl, mi meg ugrunk, nehogy felébressze Johit. :cry: :cry: :cry:

Kata
labkat

Kata
mivel tudnánk kicsit felvidítani? Kemény meló a sok gyermek, főleg, hogy a zöme kismamaként rádhárul, még nehezebb lehet. Verát érte vmi trauma esetleg? Egy rossz álom, ami miatt nem mer aludni? Az oviban délután alszik?
Vendég

gio: már sokkal jobban vagyok. Beszéltem a férjemmel is, és kissé magamba szálltam. Gondolom a hormonok miatt vagyok olykor ilyen depis. De tudom, hogy nem szabad ennek teret engedni, mert csak rosszabb lesz!
Vera szerintem most éli a rosszat álmodok korszakát. Ráadásul még tán élnek benne azok az emlékek, amikor megérkezett hozzánk Johanna, és ő az első helyről kiszorult a kisbaba ellátása miatt. Arra gondolok, hogy már most dolgozik benne a féltékenység.
Még nem alszik az oviban, mert most a betegség miatt nem hordom. Jövő héten kezdi. Kíváncsian várom a fejleményeket. Igazán abban reménykedek, hogy majd akkor megtanul egyedül aludni, vagyis hogy jobban leszakad rólunk. Bízok az Úrban, hogy ez is majd megoldódik úgy, mint a cumi meg a pelus kérdés egyik napról a másikra, és mire jönnek az ikrek, nem lesznek ilyen gondok.

De köszönöm mindenkinek hogy meghallgattátok a nyavalygásomat! :oops:

Kata
labkat

Köszi a szülésfelkészítős tippeket!

Gio, a hastánc nekem is hiányzik! Az a tervem, hogy a szülés után az lesz az első olyan rendszeres heti elfoglaltságom, amikor az apjának kell majd vigyázni a gyerekre. A kimozdulás mellett akkor az is jó, hogy szokják egymást, meg tudja, hogy nem hívhat fel közben, és neki kell megoldani a helyzetet, akármi van. És így talán kevésbé érzi úgy, hogy ki van zárva a neveléséből, mert ő dolgozik és folyton én vagyok a gyerekkel. Meg így kicsit próbálkozhat anélkül, hogy ott nyüzsögnék körülötte és nyüsztetném, hogy mit hogyan kell csinálni szerintem (tartok tőle, hogy erre kicsit hajlamos leszek. :lol:)

Az nekem is hiányzik, hogy a testem ne arról szóljon, hogy nem csinálhatok semmit, csak vigyázok a babára, ezért már nagyon várom a végét. Persze az nagyon klassz, mikor mozog, de nekem hosszú ez a 9 hónap úgy, hogy folyton arra kell figyelni, hogy ne tegyek kárt benne, mivel kb. hetente új dolgokat mutatnak ki, hogy mi ártalmas a magzatra, én hülye meg minden ilyesmit el is olvasok. :lol: És szívesen mozognék valamit már a szobabiciklizésen kívül is, elmennék bulizni egy nagyot, tatárbifszteket ennék, koncertekre járnék, meg egyéb ilyen egyszerű vágyaim vannak, nem beszélve a kevésbé lagymatag házaséletről (a gyerekkímélős verzió valahogy nem teljesen ugyanazt az élményt adja). :lol:

Kata, ne legyél szomorú, mindenkinek vannak negatívabb napjai, ma pl. valószínűleg mindenki letörtebb kicsit, mert jön a hidegfront. A sok gyerek több gonddal jár, de gondolj arra, mennyi jó pillanat is van velük! Aztán ha elmúlik a betegség, biztos kevésbé lesznek nyűgösek is! Altatási tippeket sajnos nem tudok adni, nekem anno kerek perec megmondták a szüleim, hogy nem mehetek át az ágyukba, mert az az övék. Azt nem tudom, hogy jót tettek-e vele, valószínűleg nem illeszkedik a mai nevelési elvekkel, de így utólag nem emlékszem, hogy nagy trauma lett volna, nem féltem sose a sötétben és nem voltak szorongásos tüneteim vagy alvászavarom. Utóbbi az most van, hogy minden hajnalban felrugdos a kölök és nem hagy visszaaludni. :lol:

/
lemonsong

Lemon
bírom a dumádat :D És milyen jó 5let hogy apa külső segítség nélkül megoldja a helyzetet! Bár anyuka (az ő anyja), még mindig ott van utolsó lehetőségként ha belezavarodik a pelenkázásba :)
Te Bp-i vagy? Hova jártál hastáncra?
(lehet hogy már írtad, akkor bocsii)

Állítólag csak gyenge hidegfronti vmi van, de milyen érdekes hogy apró dolgokra is reagál a gyermek már a pocakon belül. Nekem rendesen kellemetlen helyekre helyezkedik és ha nyögök egyet, akkor belémrúg gondolom jelezvén, hogy "no para, csak én vagyok" :)

Kata,
Örülök hogy jobban vagy! Biztos klassz fej a férjed.

Milla
jó ez a pörgés, én is érzek ilyet és tényleg olyan mintha vmi bolond tini lenne az ember:-) csak nekem nem folyamatában van, hanem egy-egy nap. Te dolgozol még?

Wow. Most látom hogy beléptem a 3. trim.be. :D Most jönnek csak az igazi izgalmak!
Vendég

Hehe, a párom anyukája SAJNOS 250 km-re lakik. :lol: :lol: Ez egyben a kiegyensúlyozott házasság egyik titka is, szerintem. :lol: Amúgy semmi gond vele, de olyan megnyugtató ez a távolság.

Gio, Bp-i vagyok, Wollner Mártihoz jártam a terhesség előtt.

/
lemonsong

Hát ez a házasélet téma nekünk is elég furcsa lett mostanság. Elég erőteljesen ritkulásnak indult mostanság. De nem bánom megmondom őszintén. Kicsit aggódós lettem az utóbbi időben. De legutóbb már apának is az volt a befejező akkord a dologhoz hogy "szegény gyerek!" Mondtam neki hogy nem lesz ettől semmi baja, ne aggódjon! :D (Azért nem akarok lemondani már róla az elkövetkezendő időre. Hosszú még az 3 hónap +6 hét!!! :oops: :lol: :lol: :lol: )

Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy én sem vagyok őszinte híve a kímélő és óvatos akcióknak. De hát most ez van. :shock:

Szerintetek hány textilpelust érdemes venni? 10 elég?
Ha ez meglesz, akkor már csak az ágyneműhuzat és a kókuszmatrac van vissza a beszerzésekből, és a tisztálkodási szerek. (+ a mellszívó, de azt szülés után akarom, hátha nem is fog kelleni.) Azután már csak ki kell festetni, és berendezni a szobát a már meglevő bútorokkal, amiket most össze-visszea tárolunk. Kókuszmatracot merre érdemes venni? Vaterán találtam 7000-ért újat. Vmi pécsi cég gyártja. Az extra gáz lehet?

Kata!
Örülök hogy megbeszéltétek a Férjeddel a dolgokat. Az tényleg okat segít. Nekem is vannak ilyen hülye hangulataim. Ráadásul a felállás ilyen szinten hasonló. Reggel látom a hátát reggeli után, ahogy kimegy az ajtón és indul melózni, és csak este látom az "elejét" újra, mikor hazajön. Rossz ez. Mondjuk Ő még el szokott menni valamit sportolni általában, bár én ennek inkább örülök. Jó hogy törődik magával, még ha nincs is olyankor velem.
Vendég

Na csináltam egy visszaszámolós vonalzót is. Így hátha jobb, hogy látom hogy mennyi van még vissza. :oops:
Vendég

Sziasztok!
Az én párom 200 km-re dolgozik, van amikor már nem érdemes hazaindulnia, olyankor én mondom, hogy maradjon, nehogy fáradtan vezessen. De sajnos ez van, nem ugrálhatunk, pláne most.
Még mindig nem kaptam táppénzt. Azt mondták, ez normális.
Aug. első hetében lett leadva a júliusi papír, onnan 30-45 nap. Bár, lassan letelik.
Nem tudom, volt-e már téma, de engem érdekelne a véleményetek az orrszívókról.
Egy barátnőm a porszívósat alkalmazta, szegény gyerkőc mindig parázott, ha meglátta. Persze azóta kinőtte.
Erre esküsznek. Persze, gondolom, nem nulladik naptól.
Sajnos, fogalamam sincs melyik a jó. Szerintetek?
Vendég

Egyébként, mi 9900.-ért vettük a matracot, szerintem jó a 7000.
Textilpelusból nekem is 10 db van, mintás, még tervezek 2db fehéret is venni, azért legyen olyan is. :D
Vendég

judyka
Mi először a Joelnek kézi orrszívót vettünk, de sz... sem ér. Vettünk porszívósat és nekünk jó volt, nem fél tőle sőt szerintük tudja, hogy jót akarunk neki, mert utána mosolyog nagyokat.
Nem fél akkor sem a porszívótól, ha éppen a szobákat takarítjuk vele, hanem figyelmesen nézegeti.
Én örülök, hogy azt vettük meg.

manocskak

manocskak
Köszi, igen akkor még egy pont a porszívósnak.
Azt már újszülöttnél is lehet használni?
Vendég

Sziasztok!

Feltettem a pipi pörit úgyhogy most tudok írni.Majd ebéd után neki esek a diós rácsosnak,ugyanis jön apósom,meg "mostoha" anyósom és muszály valami sütit összedobni.És hát a diós rácsos nagyon megy és imádjuk is.

Nálunk csöpög az eső és fúj a szél.Viszont nincs rossz idő.Ki is nyitottam az összes ablakod,hogy felfrissüljön a ház.

Kézi orrszívó: Csatlakozom Manócskákhoz!A kézi sz-rt sem ér.Zizu is sír az orrszívástól,de attól függetlenül tartja a fejét.Már megtanulta,hogy neki csak jó lesz utánna.

Nem tudom segítség-e,de leírom mik azok a dolgok amiket vettünk Zizunak és tök felesleges volt.Legalábbis nekünk:
- gyerek körömvágó olló (Nem csak a körmöt,de a papírt sőt semmit nem vág)
-szopipárna (egy nagy párna tökéletesen elég volt,semmi hasznát nem vettük)
-játszószőnyeg (abszolút nem kötötte le a figyelmét,de egy percre sem.Ráadásul utált is alatta)
-rágókák (mi vettünk kettőt,de kaptunk vagy 5-öt.Szerencsénk volt és abszolút nem volt rágós fajta,ha nagyon rájött csak egyet,max kettőt volt hajlandó rágni)
-popsikrémek (egy bőven elég,főleg,hogy ha nem piros a baba popsija,nem is kell kenni)
-babasampon (na ez egy vicc,pár hetes baba haját bőven elég vízzel mosni,később pedig a babafürdőbe benne van minden ami egy samponba is)
-cumi (Zizu nem igényelte,kapott egyet,azzal verte az ágyat)
-púder (szintén nem használtuk.Most nyáron 2 alaklommal ha nagyon meleg volt éjszaka,de ennyi.És az sem volt szükséges,csak szeretem az illatát:-) )

Most ennyi jut eszembe.

Textilpelusok ból szerintem nem elég 10.Mi annyival indultunk,de nem volt elég.Alapból a táskába mindig van kettő+feje alatt+szopihoz+törölgetéshe stb.Szerintem 15 kell.Mi legalábbis "faltuk" a textil pelust.

Megvettem ma reggel a pelenkázó feltétet is kemény 525Ft-ért nyertem a teszveszen. :D
Vendég

Judit,orrszívó csak porszívós.Csilagnak egyszer már kifejtettem,h amikor még folyik,akkor jó a kézi is,mert könnyen kijön.De amikor már 3-4 napos besűrűsödött váladék van,akkor nem tudja más normálisan kiszedni,már pedig akkor jöna lerakódás.Nem fáj,én magamon mindig mindent kipróbáltam.

Gio,Najda,Lemon,olyan jól leírtátok az érzéseimet.Én sem vagyok önmagam.Pl.valamelyik nap anyukám mutatta Dénesnek,h kell fejem állni.Én meg kapásból nagy lelkesen:És így kell kézenállni.És már éppen lendültem volna,amikor eszembe jutott,mit csinálok :lol: nekem is hiányzik a bicaj is,a hot iron edzés,meg a szex :oops: Képzeljétek,végleg le vagyunk tiltva.Tudjátok,h hetek óta szenvedek a folyástól és magas a fehérvérsejtszámom is,meg a vérsüllyedésem is és találtak baktériumot a vizeletben :cry: :cry: most antibogyózok,meg 10 napos hüvelykúp-kúrán vagyok.Utána vérvétel ismét,ha nem változott,újabb kör :cry: :cry: házidoki szerint abszolút felejtős a szex erre a kis időre már.Ő nem tudja,h 2 hónapja ez van már......
Na,nem kesergek,legalább szülésre rendben legyek,más nem fontos most,apa különben is megérti,sőt úgy aggódik,h ő sem merne kezdeményezni....

Szerintem 10 tetra pelus nem elég.Egy kell a feje alá a kiságyba,a babakocsiba,hordozóba,ha bukik,akkor cserélni naponta akár 3-4x.Kell szopihoz,sokan azzal fürdetnek szivacs helyett kiváló.Ha nem akartok minden nap mosni,inkább legyen még egy pár pluszban.

Kép Kép
meli1118

Jaj,valamelyikőtök kérdezte Ketteske nemét: Eddig úgy néz ki kislány,de nem tuti,mert eléggé takargatta magát.Majd 8-án kiderül.
Vendég

Olga,nagyon egy véleményen vagyunk!!!
Én most vettem a piacon friss diót,én is diós sütit akarok valamilyent,de én szerintem máglyarakást csinálok holnap.

Nálunk a játszószőnyeg bevált viszont,sőt,nappal D sokat aludt rajta,elfáradt játék közben.

Szopipárna.Nekünk nem volt,de ismerőseim dícsérték.Viszont egy dolgot kell ezzel kapcs.is figyelembe venni.D és én talán azért is nem tudtunk együtt aludni soha,mert mi nem tudtunk fekve szopizni.Ez ugye szerintem úgy van,h ki mit szokott meg az első időkben a kórházban.Én ott csak ülve szoptathattam,mert az intenzívre jártam át hozzá.Akivel ott a baba az első időktől,azok általában fekve szokják meg a a szoptatást.És akkor jól jön a szopipárna.Nekem sokkal kényelmesebb volt mindig is a nagy fotelem :lol:

Kép Kép
meli1118

100 nap alatt vagyok,juhééééé!!!!!Én is belépek mindjárt a 3.trimeszterbe!!!!!

Kép Kép
meli1118

Nálunk nagyon fölösleges dolgok,amiket vettünk,kaptunk:
-kézi elektromos orrszívó
-fülhőmérő(2 egész fokokat csal)
-cumi
-cumisüveg
-rágóka(valóban semmi értelme)

Aminek nagyon sok hasznát vettük:
-kenguru
-pihenőszék(később,amikor már hozzátápláltam és még nem volt etetőszék)
-hinta(hónapokig abban aludt nappal :oops: )
-sterilizáló
-felhúzható cillag,hold(órákig hallgatta)
-babakocsi,kistricikli(mindig úton voltunk/vagyunk)

Kép Kép
meli1118

sziasztok
kata nálunk s volt nem régen a fiamnál olyan korszak hogy éjjel felkellt sírva és nem mert alludni egyedül aztán a párom aztmondta tuti a scoby doo ésmióta nem nézi azt a mesét elmúltak a roszz álmok képzelgések.nem lehet hogy nálatok csak ilyesmi van?
a porszívósorrszívó tényleg jó bár mi kiskorban nem használtuk mert nem kellett. a cukrom 4,,6 és5,2 az gondolom még jó.olvastam valahol hogy a 3. trimeszterben javasolt a szoptatós tea ivása.halottatok erről valamit?

Kép
Kép
anitaaa03

judyka
Ha jól emlékszem a Joelnél azt már 1-2 hónaposan használni kellett, mert akkor eléggé meg volt fázva, a dokinéni is ajánlotta a porszívósat.
Előtte Sterimár orrspray és után az orrszívó porszívó, nagyon jól kiszedte azt a rengeteg váladékot ami sz orrában volt.
A párom is kipróbálta, hogy milyen érzés. Most is használtuk neki, mert folyik az orra, és már nem kell használnunk, mert akkorákat tüsszent most, hogy a váladék is kijön az orrából, bár estére azért kiszippantjuk neki.
1000 pár száz Ft-ért vettük a gyógyszertárba, ha jól emlékszem.

manocskak

Bocs, de most nem tudok visszaolvasni, csak pár info:
Voltam tegnap a nőgyógyásznál, ott is rákérdeztem az új influenzaoltásra, azt mondta felejtsem el, sőt ő inkább azt mondaná, hogy kismamáknak tilos. Azt mondja nem olyan súlyos ez a vírus mint ahogy a média felfújja, és a védőoltásnak sokkal váratlanabb mellékhatásai lehetnek. Így ha mégis ban van, akkor lázcsillapítás. Engem most már 100%-ra meggyőzött.

Egyébként továbbra sem tudjuk, hogy ki lakik a pocakban, mert úgy összeszorította kismanó a térdeit, hogy nagyítóval sem lehetett volna kukucskálni. Talán majd két hét múlva a 4d-n.

tücsökbogár

Najda, kókuszmatrac újonnan van a bippánál, 6500-ért a 60x120-as, 8500-ért a 70x140-es. http://babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=butor Ennél olcsóbban sehol sem láttam.

/
lemonsong

Sprite, Meli! Köszi a textilpelus infokat. Akkor lassan át is megyek és megveszem a 15-öt. Aztán majd látjuk útközben hogy mennyi kell.

Ja! És orrszívót sem vettünk még. De azt is szülés utánra hagyom úgy érzem. Ha netán gyorsan kell majd az apja gyorsan vesz 1-et.
Vendég

Lemon! Köszi! :D
Vendég

szopipárnát én nem használtam,de nem is tudnám mivel nembírom elviselni ha valami van a hasam alatt szóval alvásnál kilőve,szoptatásnál nemtudom de azt akeveset amit szoptatam a fiamat azt oldaltfekve tettem így kényelmesebb volt.
pihenőszék tényleg jó mi is imádtuk csak eladtam most szerezhetek be egyet bár nekünk rezgős volt és igazából eza funkció nyugtatta.a körömvágó olló nekünk bejött.fülhőmérőt nem rég vettünk és nekünk nem téved leellenőriztem a popsijánál.
cumi nagyon jó volt,cumisüveg az elejétől kellett de nem csak tápszerre hnem mi adtuk a teát is az elejétől jó volt hasfájásra is és én azt vallom hogy één is szomjas vagyok nem csak éhes akkor a picinél is így van.rágókákat nekünk sem rágta akkor amikor jött a foga de viszont eljátszott vele.sampont használtunk de lehet tényleg nincs értelme.popsikrém mi kentük minden este fürdés után és így megelőztük a pirosodást de állandó kenés tényleg .szükségtelen.textil pelusból nekünk 20 volt de annyikell is most 10-et megint beszerzek hogy legyen közte új is.játszószőnyegünk nem volt de most beszereztünkegyet olyam ami kicsit puhább vastagabb és van egy kisoldala is mert most lent a nappaliba sokat lessz szerintem és abba akarom berakni.nem szívesen hagyon a hálóba mivel 1 szinttel feljebb van éshát a nagyfiam nehogy bajt csináljon/persze nem direkt/amikor én főzök például.
najda én sem szeretek terhes lenni igazán a természet szabhatta volna rövidebre is :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

sprite mekkora pocid van, de úgy látom csak pocira gyúrtál, nagyon csini vagy! Köszi a tanácsokat!

gio'ia nálunk is most kezdődött a szülésfelkészítő, minden hét egy nap van. Remélem hasznos dolgok lesznek. Az elsőről lemaradtam, mert nem szólt a védőnő, de azt mondta annak nincs jelentősége, mert arról beszélnek mi a védőnő feladata.

labkat sajnos Nálunk is ez van. Apa korán megy el, mert ugye valakinek dolgozni is kell, és nagyon későn jön haza. Persze elfoglalom magam és mindig van mit csinálni, de azért egy kicsit rossz.

najda én szerintem15-20 db textilpelenkát fogok venni. Sok dologra használhatod, büfizésnél, a kiságyba a feje alá, kiskádba csúszásgátlónak stb. Én így gondolom jó ha van.

Moly küldtem privit :lol:

Kép
Kép
akella

Hát az unokatesóm gyerekei között 3,5 év van,de amikor pisilni ment,akkor is vittem magával a kicsit hordozóban,vagy a nagyot húzta maga után,nehogy egy kis túlszeretés miatt szenvedjen sérüléseket a pici :D :D ahol bejátszik a tesóféltékenység,ott még gázosabb....

Én úgy csináltam,h napi 2-3 l köménymagból készített főzetet ittam és D akkorákat pukizott,mint egy férfi :lol: nem biztos,h ezért,de neki nem fájt szerencsére a hasa.Így nem adtam neki mecsekteát,vagy mást.Remélem most is beválik.Pedig ő aztán zabált rendesen....

Kép Kép
meli1118

Akkor mégiscsak kiderül hogy nem is használnak sokan szopipárnát:-)
Én mikor látom képen ahogy a nő fexik rajta láthatóan kényelmesen mindig elfog a vágy, de én sem bírom elviselni ha van vmi a hasam alatt, úgyhogy megoldom az otthon párnáimmal fel-felbukkanó "kínjaimat". Bár lehet anyukám meglep egy ilyen párnával is, mert vhogy szerinte ez elengedhetetlen és fantasztikus - pedig az ő idejében ilyen hisztik biztos nem voltak :-) Mint ahogy 100 funkciós babakocsik sem :) Én egy kicsit ezt is próbálom szem előtt tartani és tök jó hogy leírtátok néhányan mi az amit valszleg fölösleges megvenni.
Vendég

anita: mi nagyon szelektáljuk a nézhető meséket Verusnak Scoby doo szóba se jöhetett a szellemek miatt. Nem ez a gond! De nem tudom mi az ami ennyire megrémíti :(

Szopipárnát én sem használtam soha sem. Most viszont akartam venni, és kaptam egyet ajándékba. Olyan C alakút, ami teljesen körülfogja a derekamat. No két gyereknél azt hiszem azért ennek nagy haszna lesz, de egynél tényleg nem szükségszerű.

Orrszívónál tényleg semmit sem ér az elektromos vagy a kézi, ha jön egy nagyon taknyos időszak. Én volt hogy úgy szívtam a lányok orrát, hogy a hordozóba lekötöztem. Ma is van hogy Johira még rá kell ülnöm - persze csak fölé térdelek, hogy a kezét a lábammal fogjam le, a fejét meg a kezemmel. Tudom, hogy ez borzasztóan hangzik, és igazán az is! De inkább ez, mint mondjuk egy fülgyulladás, vagy arcüreggyulladás, vagy kórház!

Azért jó hogy vannak sorstársak. A reggeli hisztimnek köszönhetően már többször is felhívott a férjem. Ilyenkor nagyon figyelmes tud ám lenni! :) Az a jó, hogy szombattal vége a hétvégi és esti plusz melóknak! :)

Kata
labkat

Nálunk is elég sokat dolgozik a férjem, azaz akkor amikor én nem. Este , hétvégén általában fullos. Mondjuk ez a gyerek születése után sem fog változni hivatásából fakadóan, ugyhogy igyexem inkább megszokni,
de Judyka, hogy a Te férjed 200 km.t utazik minden nap :shock: Hát ez nemsemmi! Le a kalappal!
Vendég

én a kiszoknikat tartom haszontalannak miel úgyis olyan rugi van rajta aminek van lába arra mg inkább egy kiscipő/pamut/,de azért 1-2 legyen ha például vagány nacit adnál a bébire.amit még nem használtunk az a sál mert az overál bőven megvédte őt.ja meg vettem előre anyatej tároló zacsit hát azt is kise bontottam viszont még nem járt le a szavatossága így lehet most elhasznállom.na meg fisher price tanuló kutyus a mai napig nem igazán köti le néha bekapcsolja és kész pedig az ára elég húzós.baba masszás könyv 2ezerért hát az se érte meg amnnyit használuk annyi van kisreklámanyagokban is.más így hirtelen nem ugrik be de írom még ha eszembe jut

Kép
Kép
anitaaa03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?