A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Helló

erpé: vagyok, csak kisebb dedem megirigyelte Máté baba alvási szokásait és kb. csibb állapotában vagyok

Bakker, mi még forogni se forgunk, itt meg már ülnek, másznak a babák...mi lesz itt :roll:

Mi ez a MűPa?, tök le vagyok maradva

na ennyi voltam

Kép

Kép
pgyöngyi

gyöngyi, Nándi is pont 6 hósan fordult csak meg, és ő se nem mászik, se nem ül..de maj fog:)ráérnek:) előttük az élet

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Gyöngyi: Művészetek Palotája - amolyan pestiesen :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zita978 2009.09.16 14:39-kor.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,
Tegnap a laptopom megadta magát. Ma egész nap ez miatt rohangáltam, de péntekig csak félmegoldásom van... :evil:
Szóval nem nagyonon leszek, bocsi.... :oops:

MüPa=művészetek palotája ;) ott van a nemzeti színház mellett és rengeteg gyerekes programjuk van....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

erpé, gyere! :D :D :D

De asszem ezt még nem mutattam, Döme keresi az A-hangot :wink:
ww.youtube.com/watch?v=ImopTQPVhqc

Sajna ma extra nyűgi van, nálam is, nála is, délben két és fél órára ki is dőltünk (amiből ő nem tudom, mennyit aludt, de békén hagyott, az tuti 8) )

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

http://www.youtube.com/watch?v=ImopTQPVhqc

No, hogy jó is legyen a link...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Most volt a híradóban (pont a bankunk levelét mutatva), hogy nem emelhették volna a kamatot a bankok, és ezért büntit is kaphatnak.
Csak azt nem mondták, hogy most akkor mi fizessünk, vagy ne...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Nem volt ma késő du valami nagy forgalom. Mit csináltok csajok?
Nemlajos, jó a zongorahangolód :)

Gyöngyi, ráér még bőven Eszti mindenféle mozgással. Nálatok Lili hogy viszonyul Esztihez? Nálunk most, hogy a kiscsaj elkezdett kúszni-mászni-szétszedni, kezdődnek a "az nem a tied, Kata!" kezdetű konfliktusok.

erpé

Erpé: Hát és ez a Nem tied típusú konfliktus fog is tartani egy jó darabig.... :? Főként 1-2 év között, amikor a kicsi még nagyon rombol....

Katka

katka22

Masut: Én itt már túráztam pár éve. A főépületben jó lakni, ott úgy emlékszem, mindenkinek van fürdőszobája, de a bungallók elég gázosak voltak (ott asszem nem volt fürdőszoba és csupa pókhaló volt...). Túl sok túralehetőség nincs a környéken, egy közeli tóhoz viszont el lehet sétálni, akár babakocsikkal is. Szóval piknicezni lehet....
Tegnap nem tudtam szállást keresni laptophiány miatt, de ma nekiugrom én is....

Katka

katka22

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Minden 7 hónaposnak és fél évesnek Boldogot!!!!!

Nagyon ügyesek a lányzók! Azta hogy ülnek, kúsznak és másznak már :shock: :shock: :shock: Krisztián még csak fordul, de hátról hasra csak nagyon ritkán. :roll: :roll:

Maja nagyon aranyos a babájával! :D

Peti meg aztán a nagy segítség! Katka, nem kell keresgélni laptopot Peti elvégzi a sajátján a munkádat! :lol: :lol: :wink:

Csibb: remélem nem sokáig kínozzák Mátét a fogacskák.

Gergő hétfő reggelre belázasodott, köhög, orrfolyás. Krisztiánnak nincs láz csak a többi tünet. :? A héten nem megyünk oviba. Én tegnap voltam tornázni. Egy ismerős csaj tartja. Annyira jól esett a mozgás, és hogy kimozdulhattam itthonról egyedül(értsétek jól!), és még bevásárolni sem kellett. :wink:

Gabka: át tudom érezni az építkezés minden nyűgét baját. Már néha, mint pl. ma nagyon elegem volt belőle.

banokla

Bakonytúra: Ez a szállás nekünk nagyon tetszett: http://www.erzsebetvendeghaz.hu/index.php
Gyerekekkel is nagyon jó. Csocsótól kezdve, ping-pong asztalon át, az íjászatig minden van.... Hatalmas terasza van és bent is van egy nagy társalgó....
Rákérdezek, hogy van-e még hely.... Azt nem tudom, hogy mennyi több légterű szobájuk van. :roll:
Írtam nekik, meg még keresek néhány helyet, aztán meglátjuk mi jön össze....

Katka

katka22

"a meccs" :D :D ez a két szó mindent elárul! (én először gondolkodóba estem (amíg nem olvastam végig a linket), hogy milyen babázással kapcsolatos meccsről írsz. Aztán meg a sportágon tünödtem egy pillanatig. Látszik milyen focirajongó vagyok... :D

Katka, én nézegettem szállásokat, de tényleg kevés olyan hely van, ahova ennyien beférünk. És sok már foglalt okt. 3-4-re.
Egyébként ez nekem nagyon tecc, 6 apartman van itt (http://www.vendegvaro.hu/Tornacos-Vendeghaz), de itt is foglalt már a kiszemelt hétvége ... Egyébként felőlem tehetjük kicsit későbbre, az okt. 23-i hétvége is jó lehet.

Megyek, dolog van.

erpé

Katka, ha itt van hely, nekem szimpi.

erpé

És így lesznek utolsókból elsők... Kata egy órája már ébren van.
Jó reggelt!

Hol van a szokásos éjszakai műszak? Adryn, Bea, Nemlajos? Olyan jó, amikor reggel azt olvasom, mi minden történt itt este.
erpé

Jó reggelt! Én is már 2 órája ébren vagyok, persze nem önszántamból. Máté továbbra is sokszor kel éjszaka, de csak egy kis cici kell neki. És nagyon nyugtalanul alszik. Nem tudom miért.

Zombikkal együttérzek, de én még nem tartozom közéjük. Jól bírom. kop-kop-kop

Kép

Kép
rszg

Ma nekünk sem volt jó éjszakánk, ötször keltünk, mindig cicit kért, de enni nem nagyon evett, csak csócsálta, háát nem volt jó. Az alsó fogacskáknál nem volt ilyen, azok könnyebben jöttek :roll:
Most meg alszik (háton!!) mint a bunda, ki érti ezt :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Nálunk még fog sincs, és nem is látom, hogy jönne. Mi lesz akkor?!

Kép

Kép
rszg

mi strandoltunk tegnap! Hogy mennyire élvezte :shock: 2szer 1 órát voltunk bent kb és végig vigyor és kéz láb csapkodás és vidám volt még este is, alig akart elaludni, de aztán húzta este 8-tól 4-ig :lol:

ma dm járat, aztán jövök

fog nálunk sincs, bár hullámos az egész ínye

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Jó reggelt!

Tegnap este adtam Lilinek egy kis camomillát. Csodát művelt, visszakaptam a tündérkémet, aki eddig egy sárkánykirálylány fogságában volt :)
2x keltünk éjszaka, de nem ordítva, hanem szépen szólongatva :)
Most is elkúszik ide-oda és nem csak ordít, pedig még elöttünk van a reggeli.
Erőssen látszik már az egyik fogacska és valami rece érződik is már.

Az éjszakai műszak írásait én is nagyon hiányolom :)

Kép

Kép
gabka77

Írtam egy hosszú hszt és elszállt az egész... :twisted:
Most megyek dolgozni.... Majd este újraírom....

Katka

katka22

hát én itt voltam éjjel, de egyedül nem izgalmas :D

Az éjszakánk nem volt rossz, bár nyugtalanul aludt Döme (míg fent voltam, többször hallottam, hogy felsír álmában, de csak kétszer kellett bemennem hozzá), viszont reggel óta... :evil: :? :shock:
Megint visító malac a fiam :?
Most viszont végre elaludt, hát nagy reményeket nem fűzök a mai naphoz... :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

írtam priviket, de sehol nincsenek, el sem mentek
most nincs energiám újra, bocsi..majd később
csak csatolok egy mai képet. nálunk Nándi 0 fog, viszont jobban alszik 5-6 kelés helyett csak 2-3.
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jó reggelt!

Mindenhol ilyen sz@r az idő? :?

Pulcsi!

Nándi már milyen nagy fiú! Örülök, hogy jobban alszotok! Rád fér már egy kis pihenés!

Erpé!

Úristen Kata milyen ügyes! :shock: :shock: :shock:

Gyöngyi!

Sajnálom a zombiságot! Ja és nyugi, Anna se csinál túl sok mindent, de majd foroghat, meg ülhet még vagy 80 évig :wink:

Mi itt vagyunk a szüleimnél. Anna itt szokás szerint 9-10 órát egyhuzamban végigalszik. De már rám is fért egy rendes éjszakai alvás.
Ja lenne egy fogas kérdésem! Annának még csak annyi látszik alul, hogy ott a fog az iny alatt, de még nem fehér neki.
Ebből mikorra várható fog? Vagy ez babánként változik?
Mi már 2 étkezést váltottunk ki: tizórai mindig vmi gyümölcs, tegnap pl, rizst főztem hozzá, az ebéd meg vmi főzelék mix, amit én gyártok.
Hál istennek még nem volt olyan kaja, amit ne evett volna meg. 8) :)
Vendég

lilla, ezek szerint reggeli szopi után csak a délutáni jön?

Én most megint gondban vagyok, hogy ha kiváltom a 11 órási szopit (mert a reggel 6-os korán van, a 9-es csak bealtató szopi) gyümölccsel, akkor mikor fogom kóstoltatni a zöldségeket?
Kellene olvasnom szakirodalmat, mert nem nagyon értem.

Tegnap Döme megevett 120ml gyümit gabonapéppel, aztán 50ml vizet ivott, majd kiszívott egy teljes cicit... Mennyit kéne akkor adnom neki gyümölcsöt, hogy a szopit kiváltsam? :shock:
Szerintem akkor is kéne neki cici :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Igen, reggeli után már csak a délutáni van, de ugye nekem félig tápszeres volt Anna, úgyhogy én már örülök a 2 kiváltásnak.
Nálunk igy működik: reggel 7-8 között szopi, aztán fél 11-11 körül gyümölcs, de ezzel ő se húzza sokáig, szóval 1-fél 2 körül főzelék, aztán még eszik 5körül, meg fél 9kor és ennyi.
Szóval sztem neked is kb. akkorra jönne ki a főzelék.
Vendég

Kép
reggeli újságolvasás :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos
szerintem du. kóstoltasd a zöldséget.

most elrohanok, este megpróbálok jönni

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb, Máté olyan ezen a fotón, mint egy legalább egy éves nagyfiú :o

Rszg és Lilla: nálunk sem látszik semmi a felső ínyén, hogy jönne, de mással nem nagyon tudom magyarázni, hogy ilyen nyugtalanul alszik. Alul nálunk úgy volt, hogy hétfőn vettem észre egy fehér csíkot az alsó ínyén, szombaton meg már áttört mindkét fogacska. Szóval nagyon gyorsan túlvoltunk rajta amikor már látszott valami. Vagy csak én nem vettem észre, és már korábban is látszott? :roll:

Itt is igen vacak idő van, esik az eső :twisted:

Papillon, hol strandoltatok? Valami fedett helyen? Már nem is emlékszem milyen idő volt tegnap :oops: Mi jövő héten kezdjük a babaúszást ha minden igaz, nagyon várom már milyen lesz :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

természetesen leányfalun :lol: nagyon jó idő volt, de most nem tok eljutni a dm-be a ro..dt eső miatt :evil: pedig már alig van pelus :?

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Kukucs!
Mi is megvagyunk. Tegnap bandáztunk, aztán pedig elmentünk Botinak cipőt venni (Anya-fia progi), ma pedig reggel csepergő esőre ébredve úgy döntöttem, akkor is kimozdulunk, és villamos két gyerekkel átmentem a Fővám téri piacra. :lol: Vettünk csülköt, idei savanyú káposztát, isteni hagymás kenyeret, kis tokaszalonnának valót, és belecsaptunk a lecsóba. Két gyerek 5 perce elaludt szinte egyszerre, Kata megevett 250 !!!!! :shock: ml répafőzit. Most előttem gőzölög a székelykáposzta, és pihenni fogok! :lol: :lol: :lol:
Ilda asszem még nem gratuláltam a vizsgádhoz, ezúton pótolnám: Gratula! :wink: Sztem gyümölcs magában nem vált ki egy kaját. Vagyis teljesen jól hosszú távon nem fog vele. Talán a banánnak igen, de töbivel én nem tudnék rendesen jól lakni. :roll: Mi először ebédeltünk, zöldségeset, és aztán váltottuk ki az uzsit (2 napja). Bár nekem is fura, hogy reggeli szopi után este kellene csak. Azért kap kicsit kaja után, inkább a magam kedvéért. :oops: Döme nagyon édes a videón. A tehetség korán kijön! :lol:
Sajnálom a folyamatos ébredőket. Mi ma 3x keltünk, abból egy kamu volt, én meg ugrottam és félálomban nyomtam a cicit, pedig simán vissza aludt volna. :twisted: Bebuktam, ez van.
Katka nem értem miért baj, ha kiesik egy notebook. Peti sztem szívesen kölcsönadja, ha cserébe csajokat nézegethet, ebben a topicban. :wink: Te pontosan melyik 3 napon is dolgozol?
Csibb milyen cuki kis Sünbalázs sérója lett Máténak! Édes!!!! :P Nemsokára a bilin ül könyvvel. :lol: Mi volt a csippentésen?
Banolka jobbulást Gergőnek. Ez mindenkin végig megy úgy látszik.
Erpé ovi ma először? Majd mesélj! Kata jobban van már?
ZIta kíváncsi leszek, hogy fog lubickolni Julcsi. Biztos élvezi majd. Kis rekorderünk! :lol:
Míg írtam kitaláltam sütök egy sütit. De kukkolok ám!!!!!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Rájöttem vettünk sütit is. Ma diétás napom van. :lol:
Zita Botinak is első 6 fogával nem volt semmi. 1 évesen kezdett először igazán fogzani. Addig csak jöttek a fogacskák. Remélem Katus is megússza. Kedden dnő nem látott semmi érdekeset. Én sem. Bár amilyen vehemens kiscsaj, remélem is sokáig tartogatja az ínyében. Ő tuti rögtön rajtam élezné. :twisted:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Én meg betaknyosodtam és a nyakamat is elaludtam :evil:
erpé: Lili jófej tesómódjára veszi el Esztitől a játékokat mert ad helyette mást :)

na ennyi voltam kb, megyek orrot fúlyni

Kép

Kép
pgyöngyi

Nemlajos, Szonja megeszik 230 ml-t főzit és utána simán cicizik negyed órát. Monjduk múltkor hányt is, azóta csak pár percet hagyom. Sztem nem tudja hol a határ....de ha meg nem kínálom cicivel, akkor kiabál....
Nálunk úgy van, hogy 8kor cici, aztán 11 fele én főzit adok neki...majd utána kb. fél 3 fele cici. És a 6 órásit fogom majd gyümivel elkezdeni, aztán még 9 fele cici. Mellem meg szét akar durrani, most, h nem eszik annyit belőle... :shock: :roll:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

nemlajos, jó a zongorás video, most néztem meg :D

pulcsi

Katka megkért, hogy írjam meg nektek, hogy az Erzsébet vendégház (aminek a linkjét ezen az oldalon feltette) visszajelzett és tudnak fogadni minket. Kéri, hogy mindenki bólintson rá, akinek tetszik és jönne + nézze meg a reggeli-ebéd-vacsora árakat és írja meg, hogy kér-e étkezést.
Egyelőre Csibbékkel együtt írta nekik a létszámot, tehát még lehet változtatni Csibb, ha szeretnél. :)
Ez Cseszneken van, Katkáék már voltak ott korábban.
Szóval jelezzetek vissza légyszi.
Mindjárt én is megnézem a linket.

Masut
masut

még annyi, hogy itt viszont nincs kiságy a gyerekeknek, így utazóágyat vinni kellene
masut

Kukli, igazad van, nagyon ari az a két fogacska, de baromira tud fájni a cicimnek :twisted: Szóval tényleg nem baj minél később jön.

Papillon, szóval szabad téren strandoltatok tegnap? :o Melyik medencébe vitted Lizit? Most eszembejutott, mi tegnap voltunk dm-ben, és hosszúgatyát adtam Julcsira :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

[quote="nemlajos"][ írta:nemlajosb]masut bakker, hogy kaptál jegyet?
az a csapat, akitől az infót kaptam, már nem kapott, sőt, ma már a két hét múlva tartandóra sem lehetett... :shock:

Öööö... :oops: :oops: :oops:
Bementünk... csak meg akartuk nézni, hogy hol van az Üvegterrem, és láttuk az üvegajtón át a sok gyereket és bementünk...
Viszont a 2 hét múlva tartandóra vettünk jegyet. :)
masut

próba

pulcsi

masut :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kukli
: nem csak gyümit kap, hanem bele 3gabonás pépet is, az gondolom, már elég laktató.
Ha meg ezzel nem lehetne kiváltani egy étkezést, akkor később hogy kap gyümölcsöt tízóraira, uzsonnára? :D

No, mától megint írom, hogy eszik Döme, és jelentem, ha csak szopi van, akkor két óránként.
Íme ma:6.30, 8.30, 11.00(gyümi+gabona és szopi), és most fog megint szopizni. Aztán még szokott 5-6 óra felé, majd este fél 8, nyolc, a többi meg ahogy az éjszaka hozza...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

találtam egy oldalt és rendeltem is róla:
http://yin-yang.shp.hu/hpc/web.php?a=yi ... nknek_E1F7

ha segít az alvásgondon, akkor szólok.

basszus már fázom is, remélem nem leszek lázas :evil:

Kép

Kép
pgyöngyi

pulcsi: jóa vonalzód :D

hűű de mennek a hozzátáplálások is :shock: Nekem csak az almalevét fogadja el, de abból is csak 1 kávéskanálnyit. Mikor lehet mással is kisérletezni? Pl. krumpli. És a sűrítést, főzeléket mennyi idő múlva vezettétek be? Na nálam is kezdődik a hozzátáplálási para....mit, mikortól, hogy :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

masut: nem vagy semmi.Én egyszer a barátnőimmel hasonlóképpen lógtam be a BS-be BB koncertre :D

Kép

Kép
pgyöngyi

zita: a levegő volt vagy 28-30 fokos a víz meg 33! Tényleg meleg volt, nem hiszem, h gond lesz. Amúgy én is hosszú gatyóba vittem :lol:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

bakker, anyám ugye védőnő és tombol a h1n1 már a sulijukban is, ááááááááááá, itthon és ott is maszkban jár. Eddig nem féltem, de most kezdek :(

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!
Nem voltam mostanában,nem nagyon tudtam mit írni :?
Momentán nekem is a ht-időpontokkal van bajom.Hogy lehet ilyen összevissza evésbe rendszert vinni? :shock: van hogy fél 10kor kapja a gyümit,de van,hogy csak 11kor,attól függ,mikor szopizik előtte.és nem megy az "ebéd"kiváltása.Egyelőre nem fogad el kétszer egymás után más kaját.Közte cici kell :roll: és ahogy látom,itt is mindenki mást ír :roll: nekem az esti gyümölcs furán hangzik pl.de amúgy meg fogalmam sincs,hogy kéne jól csinálni.És most komolyan kétségbe estem Gyöngyi kérdései láttán,hiszen neked már van egy picúrod!Akkor mit szóljak én?
Szóval nálunk még mindig az egyszeri délelőtti gyümölcs van és kész. :? Hogy fogunk haladni,gőzöm sincs :roll:

Kép
Kép
zazzy

Ilda bocsi. A gyümizés nálam csak gyümit jelent. :oops: Uzsira akkor mi is gyümizünk. :lol:
Papillon a játszin beszélte egy doki egy anyukával, épp ahol mászózott Boti, és szte ez sima könnyű lefolyású influenza, cak a gyógyszergyárak kicsit túlspirázzák. :roll: Nem tom, jó lenne ezt hinni. Anyudék mit mondanak?
kuklika
Budapest VIII. kerület

Gyöngyi jobbulást! Vigyázz magadra!!!
Bocsi, de Boti hív...
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?