Szia Akire
Az orvosodat nem ismerem, róla nem tudok semmit, viszont májusban szültem a klinikán így elég frissek az élményeim. Szülésznőt választani szerintem nem kell, ez ugyanúgy opcionális mint maga az orvosválasztás, én maximálisan meg voltam elégedve az éjszakai műszakos szülésznővel. Természetesen választhatsz is szülésznőt ha akarsz. Az én orvosom tanácsolta hogy amikor időm engedi menjek be egyszer a klinikára megnézni a szülőszobát, mert sokkal jobb ha már ismerős környezetbe megyek amikor megindul a szülés. Úgy tudom hogy a szülésfelkészítő tanfolyamon is megmutatják a szülőszobát és a vajúdót, de én nem jártam ilyen előkészítőre.
A "kórházas csomagról", amit én a szülőszobára vittem:
kényelmes hálóing, papucs, zuhanyzóban használható papucs, törölköző, papírzsepi, tena lady betét, kényelmes bugyi (nekem nem jött be az eldobhatós bugyi, szerintem kényelmetlen és úgy éreztem magam benne mint a kötözött sonka :p, úgyhogy pamutbugyit vettem erre a célra), gátmasszázsolaj, ásványvíz, szőlőcukor, telefon, telefontöltő
a kórház tartózkodáshoz: hálóingek, törölközők, köntös, zokni, fehérnemű, szoptatós melltartó, betét, wc papír (ezt nem adnak), tisztálkodási szerek, egyéb pipere holmi, könyvek/olvasnivaló, fényképezőgép, kés, pohár, én bevittem a mellszívót is, de úgy tudom bérelni is lehet, ruha amiben majd hazamész, de azt ráér apa is bevinni amikor értetek megy.
Babának: a kórházi tartózkodás alatt az ottani ruhákba öltöztetik, úgyhogy ruhát vinni nem kell, majd csak amiben hazaviszitek. Eldobható pelenka (fürdetésnél szokták kérni a csecsemősök), textilpelenka (nekem kellett, mert a kórházi textilpelustól, amit a babák alá raknak a fiamnak már első nap nagyon durván kipirosodott a bőre, így én mindig sajátot raktam alá), kesztyű (ha nagy körömmel születik és összemarja magát). Most hirtelen nem jut más az eszembe, de ha rákeresel biztos találsz olyan oldalt ahol összeszedettebben le van írva hogy mit kell vinni.
Gratulálok a babához

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]