A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Jaj, Reni, isteni szerencse, hogy sikerült megállítani!!!
Tényleg pihenj, amennyit csak lehet... már nincs olyan sok hátra.
Te írtad, ugye, korábban, hogy Blanival is feküdnöd kellett pár hétig (31-34 talán?)

Krisztinához csatlakozva: kívánom Neked és mindenkinek, hogy legalább 36. hétig bírjuk ki.

Szilvi, gratulálok én is a nyereményhez:) nagyon jól hangzik, érezzétek jól magatokat. Milyen az a fényképalbum? 'virtuális', vagy neten megrendeled, és csinálnak egy kézzelfoghatót? mert ez utóbbi engem is érdekelne.

Zsuzsi, azt hiszem, kedden megyek vércukor-terhelésre. Csak tudnám, mi van, ha most derül ki, hogy magas a cukrom... (33. hét)
Zsuzsi, jó szórakozást az esküvőre, és tényleg vigyél papucsot:)

Jó ez a járvány-hír, mit mondjak:(

Bocs, nem reagálok mindenre, tegnap egész nap vendégeink voltak, ma meg megyünk kipakolni az íróasztalomat az irodában.. (hirtelen jöttem el, ott hagytam mindent.) hülye érzés.

Jó hétvégét, jó pihenést mindenkinek, és majd jelentkezem,

Vigyázzatok nagyon magatokra,
Móni
monke

Sziasztok

Reni
Úgy sajnálom, ami történt! Vigyázz nagyon magadra! Csak legalább a 33. hétig maradjon bent, az már nagyon jó, persze jó lenne tovább is. Mondogasd neki! :)

Kriszti
Oscillococcinumot én is használtam, főleg a lányoknál,de jó volt.
Szép délutánt kívánok a partyhoz!
Ssjnos ez a járványos dolog kellemetlen, én biztos szétsírom magam, ha nem láthatom a családom napokig! Azért csak nem lesz itt akkor semmi járvány !

Szilvi
Ha még bírod magad, használjátok ki a lehetőséget! Prága gyönyörű, te már tudod, ha voltál,ott aztán lehet pihenni meg nyugalomban lenni. Egyetek sok svickovat!

Az otthon lévőknek jó pihenést a családdal!
szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Bejártam a környéket egy kényelmes cipő után, nem találtam semmit, a meglévőekből kell gazdálkodnom :-( Mindenképp viszek kényelmes cipőt is.

Krisztina, jó szórakozást a kerti partyhoz.

Móni, hú, tényleg fura lehet kipakolni az embernek az íróasztalából.

Minden rendben lesz a cukroddal! Muszáj!

A babák pedig kitartanak még legalább a 36. hétig, szugeráljuk őket.

ZSuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Reni, tegnap még a könnyeim is kijöttek, mikor este olvastalak...
Remélem pihenéssel sikerül benntartani még Bíborkát 5-6 hét erejéig.
Nagyon szurolunk!

Többieknek majd reagálok, sok teendő van itt a 2 napban, maximum még 2x jövünk haza így kettesben, családlátogatás, programok, miegymás.

Jó pihenést mindenkinek, Zsuzsi neked meg jó lagzit és tényleg nem ciki a papucs ha este átveszed....

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!

Reni!!

Nagyon sajnálom, biztos nagyon megijedtél!!! A hideg futkos rajtam ahogy olvasom. Szerencse, hogy hazaengedtek!! Vigyázz nagyon magadra!!! Pihenj, feküdj!!!! Rendes fájás volt??? Vagy csak keményedtél??

Ne haragudjatok, hogy most másra nem reagálok, de én is elég nehezen viselem most ezeket a dolgokat. A hétfői hidegfront, és a tegnapi is nagyon lehúzott folyton keményedett a pocim, de hál istennek nem fájt, és reggelre jobb lett. Nagyon be vagyok én is parázva nehogy gond legyen. A baj az hogy Annával is ez volt és a töménytelen mg se tudott sokat érni ha front volt.
Tegnap folyton a vörös bort nyomtam, nem mintha ért volna v.mit!

Mindenkinek kívánom, hogy valóban Novemberi babája legyen!!!!!! Ez a legfontosabb!!!!!

Holnap ha tudok jövök, és reagálok mindenkinek!!!

Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Jó reggelt mindenkinek!

Remélem mindenki rendben van! Reni adj hírt magadról!
Enikő
Te is pihengess akkor! Tudom, hogy egy gyerek mellett már nem megy úgy,de nehogy baj legyen!

Megyünk délelőtt a lányokkal bábszínházba, még sosem voltunk, hátha fog neki tetszeni! Jönnek a barátaik is. :D
Még az is lehet, hogy én nem fogom bírni az ülést.

Szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Hali!!!

Pihenjetek csajok,ideje leállni mindennel,ez már a célegyenes!!!!

Enikő a bor nem ér semmit,egyedül a konyak lazít.Én is szoktam néha,főleg ha társaságba vagyunk és sokat kell ülnöm,egy picike nem árt meg és tényleg ellazít.

Tegnap nagyon jól bírtam a kert partit.Volt egy 3 hetes kisbaba is és nem győztem gyönyörködni benne.Ja,és volt egy védőnő is,szegényt jól el is kaptuk /a friss anyukával / a sok kérdéssel.

Ma családi progi,a kedvesemnek szülinapja van :)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Mindenkinek kellemes vasárnapot kívánok, használjátok ki a jó időt.

Krisztina, a férjednek nagyon sok boldogságot kívánok!

Az esküvőn nagyon jól éreztük magunkat, olyan igazi szolíd esküvő volt, tetszett. Kb. 60-an voltunk, volt zenekar, tánc, de nem volt pl. vőfély, menyasszonyi tánc, nagyon családias volt. A legmagasabb sarkú cipőmet kellett végül felvennem, mert az nem nyomott sehol, nem is érztem a sebeimet.
Éjfélre értünk haza.

Most takarítunk egyesített erővel, délután pedig megyünk kisbaba-látogatóba a barátnőmékhez Hatvanba.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Ma voltunk szülésznőnél megbeszélni hogy vállal e ilyesmi.
Én már találkoztam vele 1x de akkor még mondta hogy nem kell megfogadni nyugodtan szemlélődjek még. Akkor is megmutogatott meg elmomdott mindent. És most mivel apával voltam mégegyszer végig mondta. Már a végén kezdtem rosszul lenni dög meleg a szülőszoba + még rajtunk a zubbony:) Már alig kaptam levegőt.
Összeget nem mondott hogy mennyiért vállalja.
Kinél mennyi a tarifa??

Zsuzsi!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!
Kellemes babázást mára nektek!

Szilvi!

Gratulálok a nyereményhez!!! Örülök, hogy ilyen jól érzed magad, és be mersz vállalni egy ilyen utat!!!! Jó pihenést!!

Móni!

Sikerült kipakolni? Biztos rossz érzés, de gondolj a babára!!!
Amúgy jól vagy???

Reni!

Ha olvasod ! Írj, hogy vagy? És hogy bírod Blanival???

Tegnap megkaptam az utolsó csomit amit a picurnak vettem. Egész este a kis rucikat rakosgattam mit mivel fogok ráadni stb. Olyan furcsa ez azt hittem a második babánál ez már nem olyan érdekes......és mégis. Olyan hihetetlen hogy Anna is ekkora tipegőket hordott:)))
Még egy szép kis pléd kellene, de eddig még azt nem sikerült találni

Ja járvány:((( Legjobbkor........... én szerintem nem igazán fogok látogatókat fogadni az első 6 hétben semmiképp!!! Nehogy összeszedjünk v.mit. Annához se engedtem annó és sokáig nem is adtam senkinek a kezébe!!!!!! Lehet hogy az én hülyeségem, ez a túlzott féltés, de én így vagyok nyugodt!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Új vagyok a babanet-en, de mi is novemberre várjuk Marci érkezését, ezért gondoltam, hogy csatlakoznánk hozzátok, ha beférünk :) Egy barátnőm ajánlotta a fórumot, hogy jó a társaság és sokmindent lehet itt egymástól tanulni.
Mostanság fogom majd abbahagyni a munkát, eddig dolgoztam, de már a dokim mondta, hogy most már pihizzünk is. Úgyhogy most érkeztem el oda, hogy már a neten is elkezdek olvasgatni, ismerkedni az újonnan ránk váró kihívásokkal (eddig "csak" babaújságokat és könyveket olvastunk).
Marciról:
Első baba. A legfrissebb UH-n pénteken volt, Marci 1648 gr, bár még farfekvéses. Jól meg is ilyesztett az UH-t készítő doki, hogy ebből császár lesz... azért a saját dokim meg a szülésznőm ennél bizakodóbb...és még mi is :)
A Péterfybe Tűzkő Nándor a dokink, fura, de szükség volt rá, mert prolaktinproblémáim miatt mindenképp endokrinológust kerestem (ja, akkor váltottam dokit, mikor megtudtam, hogy babát várok)
Ma fogunk bemenni a szülészetet megnézni apával, a szülésznőnk Czifra Judit lesz.

Idővel igyekszem majd visszaolvasni a fórumot i, hogy olyan dolgokat ne hozzak fel, amikről már beszéltetek, de ha mégis így lenne, azért előre is bocsi :)

(Ja, és a babanettel még csak most ismerkedem, még nem taláok semmit :) )

Egyszóval remélem, hogy nem csalódtok majd bennünk és jelenlétünkkel mi is emelhetjük a topikot :)

További szép hétvégét mindenkinek.

Kriszti
mangora

Végre visszaolvasgattam :)

Reni, Zsuzsi
A csana nekem nagyon tetszik. Végül is nem is csana ez, hanem óvoda jellegű gyermekfelügyelet. Bár pont most valami törvényi szabályozás miatt csaná-vá kell alakulnia.
Amúgy Waldorf szerint csinálják a dolgokat, éppen ezért semmi nem erőltetett, de mégis megvannak a szabályok és napirendi pontok, amit a gyerekeknek be kell tartaniuk.
A múlt héten hagytam ott először pár órára, de nem volt semmi gond. Mondjuk ott aludni még csak 2 hét múlva fog, na az érdekesebb lesz.
Jópofa dolgokat csinálnak: mi hétfőn és szerdán járunk. Hétfőn kenyér gyúrás van, szerdán meg ének és festegetés.
Amúgy pont most ébredtem rá, h nem lenne szívem minden reggel időre kelteni. Pont elég lesz neki is és nekem is ez a 2-3 nap.

Kg-ok: én is kb +7-8 kg nál járok, szerintem ez teljesen ok.

Zsuzsi
Ne már....+6 az nagyon jó. Persze a babu csak 1 kg, de ott van +kb 2l vér, magzatvíz, víz, méhlepény, nagyobb cici és a méhed is nagyobb lett. Szóval nyugi.
Igenis van olyan, h valaki nem tud szoptatni és ezen nem szabad idegeskedni. Abban igaza van a védőnőnek, h ha előre görcsölsz van esélye, h nem úgy jön össze.
De csak lazán. Ha lesz tejcsi lesz, ha nem sikerül fakasztani sok baba nőtt már fel tápszeren.

Móni
Tök jó, h írtad, h jók a vélemények a Dél-Pestiről. Én azt sem tudtam milyen, most csak a doki miatt mentem oda. Amúgy a szülésznő már készített, h a csecsemősökkel adódhatnak problémák, de mivel második baba így sokat nem lesz rájuk szükségem :)
Fürdőköntös: a fél világot bejártam utána, de sehol nem lehetett. Eddig láttam a Marc's & Spencer's-ben, de nekem rövid volt az ujja és a Camponában az egyik fehérnemű boltban.

Kata
Igen :) járhatnak együtt bölcsibe :)
A cici mérettől nem függ a tej mennyisége :) és igen nekem kellett éjszakára melltartó és betét.
Szoptatás: nekem a védőnő anno adott egy videót azt néztem meg és beszéltük meg utána. De szívesen segítek neked, ha szeretnéd. Ebben már van némi tapasztalatom. Amúgy a sebesedésre Avent bimbóvédő krém.
Persze kicsit kisebesedik a sok áztatástól először, de én minden szopi után kentem, meg többször napjában és nem is igazán fájt. (ezt nem baj, ha a baba lenyalja)
Örülök, h + volt a szülésnős találkozás
Szerelők és társai :( jajj ezt olvasni is rossz.
A konyha meg nagyon szupi lett.
Kocsi meghúzást is olvastam...hát nem tudom mi jöhet még nektek. Legközelebb ne csináltassátok meg, ha nincs meg a vétkes fél. A kutyát sem érdekli sztem.
A befordulás szuper!

Kriszti
nekünk sima hőmérőnk volt. Nagyon szép lett a szoba.
Köldöktapasz: nem kell. sima steril gézlap, alkohol és hintőpor. Nekünk egy hét alatt leesett. Nagyon szép lett.
csini pocó

Pelenkatartó: nekünk először sima vödör volt, de az első nyáron beszereztünk Angel Care pelus tartó vödröt, mert brutál büdös volt. Így is lehet érezni mikor beletesszük a pelust, de amúgy nem.
Mi mindig ebbe dobjuk és viszonylag sokáig jók a gurigák. Hármas csomagolásban szoktuk venni, mert úgy olcsóbb.

Szoptatós melltartó: én anno a C&A-ba vettem és azok még most is jók. Elégedett vagyok vele.

Hordozás: nekem Mei-taim volt és most is az lesz. Csak most sokkal klasszabb lesz mint Lillával egy bnőm csinálja ő is bnetes Gremese. Ha érdekel titeket szóljatok teszek képeket. Sztem szuper minőség, nagyon jó áron.

Utazás: mi múlt héten voltunk szüleimnél Egerben és mondtam apunak, meg anyunak, h már nem megyünk már nagyon hosszú az út nekem. Aztán elvileg másik családhoz sem akartunk már menni, de az egyik mami felhívott minket és menni kell mert a végrendeletét szeretné megírni és mi is kellünk :(
Nem lesz valami kellemes út. Persze lehet én nem is megyek csak párom, majd megbeszéljük.

Edina
Nagyon cuki a babó :)
Jajj ++++++++++++++ki fog tartani babó.

Baba élmény kontra nyűg: első babánál tök jól ki lehet pihenni az éjszakázást :) emiatt ne izguljatok. Na nekünk második babásoknak már érdekesebb lesz, de remélem sikerül megoldani valahogy.
Egy gyermek tényleg nagyon nagy boldogság és öröm, de azért néha "nyűg" is nem a szó szoros értelemben véve, de azt is be kell ismerni, ha sok volt és elfáradtunk. Ugye Lilla már 2 és volt már részem egy pár ilyenben.
De olyankor segítséget kell kérni kicsit elmenni kiszellőztetni a fejet és kipihenve lehet babázni. Szóval azért nem lila köd és állandó lebegés, boldogság egy gyermek, még akkor sem, ha nem jött könnyen és higgyétek el mi is megküzdöttünk Liliért. De semmiért nem adnám a küzdelmesebb napokat sem, mert az is vele jár.

Most így nehéz a tapasztalatokról írni csak magamtól, de ha bármi kérdésetek van szívesen válaszolok. Persze lehet nem azonnal, de igyekszem.

Friday
Szia már miért ne jöhetnél??? :)

Reni
A múltkor írtad, h Blaninak bugyiba megy. Mi lenne, ha arra biztatnád, h próbálja meg bugyiba a kakit? Tudom nem ez az ideális, de még mindig jobb mint a székrekedés.
Ez nagyon durván hangzott :( remélem minden rendben lesz és azt a pár hetet még kihúzza Bíborka odabenn.

Gátmetszés: a vágást nem fogjátok érezni, mert a dokik előtte adnak érzéstelenítőt, amit szintén nem érzel, mert feszül. A varrás előtti szuri kicsit kellemetlen, de az is csak olyan kis darázscsípés féle. Én a varrást nem éreztem egyáltalán. Az első pár napban kellemetlen ülni és kicsit fáj, de nem vészes. Lényeg, h sokszor át kell mosni. WC után is mindig és olyan hamar gyógyul, h 1 hét után már alig érzed, 2 hét után meg már el is felejtetted.

Evrick
Lányaid nagyon szépek :)

Móni
Méhszáj :( pihenj sokat és minden rendben lesz.

Enikő nagyon utólag is boldog névnapot!

Karácsonyi bevásárlás októberben legkésőbb le szeretném tudni. Bár nálunk sokszor inkább home made ajándékok vannak terítéken. Persze egyelőre főleg a felnőtteknek.
Öcsémnek azért valamit kell venni :)

Szilvi:
Húú jól hangzik ez a nyeremény :)

Enikő
Szülésznő: 40-60 közt

Szia Kriszti üdv.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Mi jól vagyunk. A héten voltam dokinál, minden ok. Szülésznővel is beszéltem. A 36. hétig még nyugi lesz, ha addig nem történik semmi és miért történne.

Jól kiszülinapoztuk magunkat. Most 7végén végre mi is felköszöntöttük Lillát. Babaházat kapott, nagyon örült neki. Hát mi meg jól megszenvedtünk érte :) alig kaptunk.

Amúgy teljesen ki van fordulva magából pár napja: taknyos, rekedt picit (bár már javul) és dackorszak dúl (minden nem) és elég fárasztó most türelmesnek maradni minden körülmények közt+szerintem a foga is jön, szóval rá jár a rúd szegénykémre. A cumit szinte letenni sem hajlandó egész nap és hihetetlen nyűgös tud lenni.
Remélem hamar visszaáll a régi rend.

KépKép
KépKép
fleur

Szép estét!

Fleur

Lillának sok puszi szülinapja alkalmából!
Jó hogy leírtad a gátmetszést, kicsit megnyugodtam.Remélem sikerül természetes úton szülnöm.

Új Kriszti
Üdvözlet! Részemről nincs akadálya, hogy itt légy. :D

Enikő
Én is ugyanilyen áhitattal válogattam a kisruhákat, közben egy csomó emlék feljött. Nagyon jó érzés!

Kriszta
Boldog születésnapot a párodnak!

Nekem továbbra is fáj a császármetszés helye,remélem nem lesz gond vele. Sokat keményedtem ma,holnaptól kicsit több pihit írok ki magamnak. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

Kriszti ("mangora"), üdv köztünk, írj nyugodtan, ha van kedved, olyasmit is, amiről már volt szó...szerintem már mi se nagyon tudjuk, miről beszéltünk, miről nem).

Fleur, a csana nagyon jól hangzik!

A gátmetszéssel kapcsolatban én is megnyugodtam. Egyáltalán, általában mindig olyan megnyugtatóakat írsz, vagyis inkább olyan normálisan, természetesen beszélsz dolgokról, hogy jó olvasni. Nem is tudom megfogalmazni:( remélem, érted mire gondolok.
Ezt külön köszönöm!!! Rámfér...

A csecsemős nővéreket minden fórumon, minden kórházban szidják, talán az van benne, hogy túlterheltek/frusztráltak, és nem annyira kedvesek (mint egy választott szülésznő mondjuk). Ami valahol érthető.

Voltam én is szülésznővel találkozni tegnap, nagyon szimpatikus volt, tapasztalt és normális. Megmutogatott mindent, elmesélte, hogy zajlik náluk egy szülés (optimális esetben, persze), mit vigyek, stb.
Szép, otthonos a szülőszoba. Tetszett a férjemnek is:)
Olyanokat is mondott, hogy ne féljek a koraszüléstől (nekem már betöltött 33. hét, viszont nyílik a méhszájam), mert az is árthat pszichésen, előfordulhat emiatt túlhordás stb.
hogyan próbáljak meg felkészülni, hogy ha itt az idő, engedjem el a babát stb. Csak annyit lelkizett, amennyire épp szükségem volt, azt hiszem.

Mondott pár kórház-specifikus dolgot is, Zsuzsi, én ezeket megírom neked mailben, hátha van köztük valami hasznos, amire a te szülésznőd nem tér ki.

Egy praktikus kérdés: Teena - de mekkora? a DM-ben csak ultramini volt, nálunk a patikában meg fiatal srácok dolgoznak, szerintem nekik lövésük sincs, hogy ilyenkor mekkorát érdemes venni
:P

Vick - és mindenki: szerintetek a keményedés tényleg elmúlik, ha lefekszünk, vagy csak nem érezzük?
Ezen töprengek már egy jó ideje.
mindenesetre érdemes rá pihenni egy kicsit.
(nem is szólva a konyakról, bár nekem a korty vörösbor is bejön - lehet, hogy csak szorongásoldó...)

Reni, gondolom, hogy nem vagy netezgetős hangulatban, de írj, ha tudsz, aggódunk, gondolunk rád.

Ez a többiekre is vonatkozik persze:) bocs, hogyha nem reagáltam mindenre.

Jó pihenést és szép napot nektek!!!
Pussz
Móni
monke

Sziasztok lányok,

na most végre géphez jutottam.
Elég sűrű volt ahétvége, ugyanakkor jó is, fura érzés volt úgy a szülőknél lenni, hogy nemsokára már hármasban megyünk majd, anyukámmal jól kibeszéltük magunkat, voltunk a Brendonban is, pelenkázófeltét már nem volt, de rendeltek a hétre, apukám megy érte, az akciós cumisüvegektől nem voltam elragadtatva...Inkább aventet vettem.
Azt tudjátok, hogy a DM-ben sokkal olcsóbbak az aventes cuccok?

Reni, nagyon hiányoltunk és tényleg picit mintha mindannyian éreztük volna, hogy vmi baj van.Remélem a npokban tudsz pár sort írni, mi van veletek és jó hírekről számolsz be.Sok-sok puszi Nektek!

Edina, remélem nincs semmi baj veletek, rég jártál itt megint, írj legalább 1 sort, ha géphez jutsz!

Zsuzsi, örülök, hogy jól sikerült ez a lagzi is, nagyon jól bírtad, már megint.Kisbaba néző:Mióta tavaly elvesztettem babut, nincs erőm pár hetes babákat nézegetni, ha nem csecsemő már, akkor persze szívesen.A távoli rokonságban született most 2 is, de megbeszéltük, hogy nem megyünk babablátogatóba, csak miután már megvan a mi kisbabánk.

Krisztina, boldog szülinapot a férjednek.

Enikő, elhiszem hogy szívesen rendezgeted a babaholmit, ebből nem lehet kiszeretni szerintem.Járvány:Hú, erre még nem is gondoltam, bőgnék reggeltől-estig, ha benn ragadnnk ketten a babával és se apa, se a szüleim nem jöhetnének megnézni minket.
Reménykedjünk, hogy nov.ben nem lesz semmi ilyesmi.

Szilvi:Gratula az úthoz.Mikor mentek amúgy

Móni:Örülök, hogy jól sikerült a szülésznős találkozás!Nagyon megnyugtató, ugye?Remélem, te is pihengetsz!Munkahelyi asztal kipakolás:Képzeld, nekem még benn vannak a cuccaim, tudom, ideje lenne elhoznom őket április óta...

Fleur:Örömmel veszem a szopis(és bármiféle más tanácsadós)segítséget, szerintem úgyis össze fogunk járni babázni, nem?:oops:
Örülök, hogy nem kellett elhalasztani Lillus buliját.Remélem, már gyógyulgat.
Mónival egyetértek, mindig nagyon higgadtan tudsz írni dolgokról, tök megnyugtat minket, nagyon köszönjük :lol:

Mangora, üdv közöttünk!

Vick, pihenj sokat lécci!

Olvasgattam a brendonos újságban a listát és pár kérdés felmerült bennem:
Kórházba már vigyünk bimbóvédő krémet, bimbóvédőt, vmi gátsebes krémet és mellszívót?
Babának hintőpor és vmi babaolaj/krém kell, vagy ilyen patikában kiváltott kell majd?

Tenna betét:Én anyummal vettetem egy csomag normál-t Móni, remélem elég lesz.

puszi mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Kata
Kórházba jó, ha viszel bimóvédő krémet meg mellszívót, a gátsebre nem is tudom, van-e valami krém, vagy mi jó rá.
A babahintőport gyógyszertárban jobb kiváltani, hogy ne legyen esély egy allergiás reakcióra, minél illatanyag és egyéb mentes legyen. Olajat is lehet ott venni, de elárulták a gyógyszertárosok, hogy ők az üvegbe Vénusz étolajat öntenek. :?
Ezek szerintem otthon is elegek, remélhetőleg mindenki hazamehet 3-4 nap után.

Móni
Nekem nem múlik fekvésre, sőt van, hogy akkor jelentkezik. És a magnézium sem nagyon segített tegnap, ráadásul már csak a héten szedhetem, utána nem jó.
Mindenesetre a pihenés biztos kellene és jót is tenne, de még annyi tennivalóm van!

Később jövök még, addig is szép napot nektek,most ennyire volt időm.

vick
Kép
Kép
ervick

Hali!!

Köszi a jókívánságokat!!!

Üdv Kriszti!!!

Kata,én már bekészítettem a kórházi pakkba popsitörlőt és gyógyszertári popsikrémet.biztos ami biztos.
A védőnő azt mondta érdemes a mellszívót is vinni,hisz minél több inger éri annál hamarabb jön a tejcsi :)

Borzalmas éjszakám volt,vmiért nem tudtam aludni,nem picur miatt,ő aludt.

Tegnap ismét kapott Anna egy csomó rucit,kifogót,kisplédet,hálózsákot stb anyukám nagyon ellátja és szerencsére gyönyörü darabokat vesz,én sem tudnék jobbat.

Kép

Kép
krisztinaa

Ervick
Vigyázz magadra.

Móni
Igen értem :) és köszi :) csak azt akarom, h tudjátok tényleg nagyon sok a negatív nyafogós leírás a szülés és babanevelés körül és hogy nem feltétlenül kell beparázni miatta :)
Szülésznős élmény tök jó. Tena meg nekem normal volt 3 cseppes jelzésű.

Most nekem az az olvadás tárgya, h Lilla anyucikának hív :) ezt magától találta ki. Ilyenkor még a hisztiket is elfelejti az ember :lol:

Csecsemősökkel kapcsolatban annyi, sztem, ha muszáj egy kis kedveskedéssel le lehet kenyerezni őket és utána már nem lehet gond :) csak gondolom, ha az ember uolyan szúrósan viselkedik velük, amilyenek ők, azzal sok eredményt nem lehet elérni.

Kata
Én nem tudtam, h a DM-ben olcsóbb, úgyhogy jó hogy írtad :) remélem a miklósi DM is hamarosan megnyílik...olyan mint a Luca széke.
De én is remélem, h összefogunk :) a szopis témákat meg még előbb is átbeszélhetjük, úgyis lehet, h találkozunk a héten, igaz :wink: :)
Kórházba: bimbóvédő krémet mindenképpen. Én éjjel nappal kentem és ez segített sokat. Bimbóvédőm nekem nem volt, azzal nehezebb szopni a babuciknak, ha nem muszáj ne használjátok, nekem a mellszívó sem kellett, de van akinek jól jön (a bimbóvédőt és a mellszívót apa is behozhatja szükség esetén)
Baba hintőpor és popsikrém van a kórházban (én pl nem vihetek be) de a gyógyszertári kell. Viszont azt meg csak a baba születése után tudja az apa kiváltani. Olaj sztem nem kell.
De a popsikrém amit nekünk a gyerekorvos felír az Naturlandos és biztosan lehet gyógyszertári hintőport is kapni, ha biztosra akarsz menni és inkább viszel.
Gátsebre nekem semmilyen krém nem volt, nem is biztos, h szabad. Sokat kell tisztítani, de ezt már írtam. Meleg vízzel átmosni napjában többször. Amúgy jól is fog esni.

Járvány: nekem különösen gáz lenne, ha ilyesmi történne és nem engednének haza. Ugye nekem Lili csillag is itt van és egy pár napnál hosszabb időre még sohasem volt nélkülem.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Fleur, megint nagyon jó volt olvasni a leveled. Mindig mindenre kitérsz, hihetetlen vagy :-) Mónihoz csatlakozva, tényleg nagyon megnyugtatóak a tapasztalataid, gondolataid, köszönjük szépen.
Lillának nagyon boldog szülinapot kívánok és jobbulást persze!
Örülök, hogy tetszik a csana, ez nagyon jól hangzik!

Új Kriszti, üdvözöllek, gyere nyugodtan!

Móni, tudod az e-mail címem? Szívesen veszem a szülésző által adott tanácsokat.
De jó, hogy már van szülésznőd is!
Tegnap annál a barátnőmnél voltunk, aki szintén a II-n szült július végén. Túlélésre biztatott arra a pár napra!
Azt mondta, hogy mindent vinni kell, pelus, popsitörlő, popsikenőcs, mellszívó stb.
Popsikenőcs: veszek majd a DM-ben valamit, mert nálunk a gyerekorvos a gyógyszertárit csak azután írja fel, miután megvan a baba.

Krisztina, nagyon aranyos Anyukád van!

Enikő, örülök, hogy jól sikerült a szülésznővel a találkozás. Azt hallottam, hogy 30-40 körül szokás adni a szülésznőnek, de szerintem kisvárosban talán nem kell ennyit.

Vick, jó ez a Vénusz-olaj :-( Lányok oviban? Ott is alszanak? Még mindig lelkesek?

Na, lányok, én még mindig jól le vagyok maradva hozzátok képest, cuccunk alig, kórházi csomagba még nincs mit pakolni... Össze kell magam szedni.

Nekem is borzalmas éjszakám volt és én sem tudom, hogy miért. Babu aludt, én viszont óránként keltem fel, hol itt szúrt, hol ott, örökké pi..nem kellett :-( Még jó, hogy már fél 10-kor elaludtam, így legalább hosszabb volt az éjszaka.
Krisztina, adnak a gyógyszertárban is popsikrémet csak úgy? Lehet, hogy nekem is inkább azt kellene. Nem korai az még egyébként? Nem lesz baja két hónap alatt?

Kata, akkor AVENT-et veszek én is és megnézem a DM-ben, úgy, ahogy javasoltad.
A kezdő szettet (mellszívó+sterilizáló) megvesszük egészségpénztárra, de csak az októberi utalással lesz elég rá a keret.

Reni, remélem, jól vagytok és sokat pihensz. Írj pár szót, hogy vagytok.

Edina, ugye minden OK?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, köszönöm a privit! Csak később láttam meg, mint ahogy elküldtem az előző hozzászólást!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Fleur :lol:
Lehet, hogy a héten mégsem jó a tali, ne hari, ma sok a dolgom így hogy nem voltunk itthon 3 napig, holnap meg megyünk vásárolni ikeaba, miután a párom végez.
Szerdától szabin van, remélem végzünk Márk szobájával, meg a szekrénypakolásokkal.
De ha mindezzel megvagyok, a jövő hét sztem teljesen jó,ok?
Intim mosakodót vihetünk a kórházba?Törlőkendőt magunknak?Te melyiket javaslod amúgy?
DM-nek örülnék én is nagyon, ha már megnyitna.Tököli tesconál van amúgy, ha nem akarsz Pestre bemenni vmiért.
Anyucizás nagyon édes!

Zsuzsi, éjjel én se jól aludtam, 4 körül már egyáltalán nem tudtam visszaaludni, babó is nagyon virgonc volt, majdnem a melleim közt éreztem a 2 lábát már.
Persze, használd ki az eg pénztár adta lehetőségeket mindenképpen.

Azt akartam még megkérdezni, ha vki tartósan táppénzen volt a szülés előtt, szerintetek jár az az 1x-i juttatás a munkahelytől a baba születése után?

Hú, én úgy hallottam, hogy 25 max 30 a szülésznőnek...

Pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Csodatörtént : 2 hónap után eljutottam védőnőhöz:))
Nem volt semmi különös igazából csak a hízás érdekelt, de sajna nem volt más ott se mint itthon:(( +12kg.
De nem cseszegetett érte azt mondta igazából sehol sem látja a fölösleget.

A keményedésre rá csodálkozott..........nem értem miért itt a neten tönn online védőnő is azt mondja ilyenkor már lehetnek gyakoribbak főleg frontra!!!

Ervick!

Próbálj meg te is többet pihizni!! Már amennyire a lányok engedik!!

Móni!

De jó, hogy leírtad amit a zsülésznőd mondott a koraszülésről, meg a méhszájnyílásról!! Kicsit én is megnyugszom attól amit írtál.
Az én szülésznőm pont fordítva mondta :( nem igazán nyugtatott. Nem is tudom sok minden nem volt szimpi abból amit elmondott, persze ez nem az ő hibája ebben a kórházban így működnek a dolgok és ha tetszik ha nem ez van.

Keményedés: szerintem attól függ mi váltja ki!!! Nálam ha a sok jövés menés, akkor pihenésre csökken. viszont ha a front akkor akár a fejem tetejére is állhatok akkor is fog keményedni:((( és megihatok 1 l konyakot akkor se lesz jobb:(((
Ez amúgy tényleg érdekes ha fekszem van hogy olyan észrevétlen keményedik meg hogy csak akkor veszem észre ha oda teszem a kezem!!

Nálatok egyébként mennyi a sok? Vagy milyen időnként jelentkezik? És fáj vagy nem?
Bocs hogy én kérdek ilyesmit, de ennek van annyiféle "változata" hogy így másodjára se jöttem rá, hogy mikor is jelez valóban bajt!!!! Fölöslegesen meg nem szeretnék kórházba kerlülni:((

Zsuzsi!

Igen nekem tényleg durván hangzik a szülésznőnek 40E Mivel itt a dokinak adunak 50-60 ezret. (ez a 10x-e a magánnak)

Kórházba: Én tuti viszek bimbó védőt mellszívót( Annánál szükség volt mindkettőre) popsikrmet pelut törlőt jobb helyeken adnak....na nálunk nem adnak ilyesmit ide vinni kell!!!! Popsikenőcsöt lehet venni gyógyszertárba recept nélkül, valamivel drágább!! Olaj, én is úgy tudom sima étolaj a gyógyszertári kb 3x-os áron!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Ja csajok még meg se köszöntem a névnapi jó kívánságaitokat :oops:
Köszi mindenkinek:))

Tegnap este még átjöttek a szomszédok is felköszönteni olyan jól esett nem is számítottam rájuk.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Zsuzsi popsikrémet adnak,azt mondta a gyógyszertáros,hogy ugyanaz amit a doki ír fel,direkt megkérdeztem a szaviját is januárig jó.500ft

Kata az egyszeri anyasági mindenkinek jár.

Szerintem a szülésznőnek sok az a pénz amit írtatok,mi a dokinak gondoltunk 50-et.Hisz eddig is jártunk 3 hetente ,mostantól hetente szülésig és ez 5000/ alkalom,úgyhogy a 9 hónap alatt is kapott eleget.
Szülésznőt nem fogadok,ha rendes lesz velem akkor adunk neki ,olyan 15-20 körül gondoltam,ha meg nem ,akkor semmit nem kap.

Szerencsére én nem keményedek,csak akkor ha sokat sétálok,vagy sokat ülök.Persze én nagyon sok magnéziumot eszek :)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek a kedves fogadtatást, igyekszem lassan felvenni a fonalat és megismerni Titeket :)

Szombaton voltunk a kórházban a szülésznőnél, elmondott mindent, mit kell csomagolni a szülőszobai "kis csomagba", a rendes "nagy csomagba", mit lesz, amikor beérkezünk, hova kell menni, mit kell csinálni pl. apának, meg egyáltalán milyen a szülés menete nálunk. Persze tudom, hogy ez kórházspecifikus, de akit érdekel szóljon, szívesen mesélek részleteket is! Sokmindenben megnyugtatott, meg most már tisztábban látok, de egyvalami nem nagyon tetszett, ezt mondta a dokim mondenképp megcsinálja a gátmetszést, függetlenül a gát állapotától :( Ennek annyira nem örülök, de a korábbi hozzászólásokban olvasta, hogy azért annyira nem kell parázni ettől sem, már sokan túlélték előttünk is :)

Egy kérdés: honnan lehet tudni, vagy lehet-e azt érezni, ha a baba már nem farosan fekszik? Mi most ezerrel azon dolgozunk, hogy megforduljon, bár a szülésznő azt mondta, hogy a 36. hétig van időnk, utána ha nem fordul be, akkor kitűzik a császár időpontját :( Azért ezt mindenképp szeretném elkerülni!

Szép napot mindenkinek!

Ja, én nekem jó a Mangora is, mert látom, hogy már vagyunk egy páran Krisztik :)

Mangora

Kép
mangora

Keményedésről: járok kismamajógára és ott az oktató tanácsolta keményedésre a 4/5-ös légzést. Ugyan nekem nem keményedik a pocim, de mások mondták, hogy tényleg 4-5 légzésgyakorlattal megszűnik a keményedés.

Pénzről: Mi 10e/alkalmat fizetünk a dokinak és mi is 3 hetente járunk, a szülésért azt mondta a szülésznő, hogy a dokinak ált. a 10szeresét, tehát 100e-t szokás adni, és ő 50-60e-t kér. A szülésznőnek mondjuk sokkal szívesebben kifizetem ezt a pénzt, mert ő végig mellettünk lesz, a doki "csak" a végére jön, ő csak learatja a babérokat...

Mangora

Kép
mangora

Csajok találtam egy tök jó oldalt,részletesen leírja a szülést és sok mást,érdemes elolvasni.

http://kismamaportal.extra.hu/szules.htm

Kép

Kép
krisztinaa

Ilyesmit én is tudok ajánlani:

http://www.onlineakademia.hu/course.php?id=12

Nekem van az ingyenesek között is olyan téma, amit szívesen hallgatok meg (ha más nem, tapasztalat)

Mangora

Kép
mangora

Mangora,megnéztem és a baba első perceit már végigbőgtem...

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
Teljesen jól vagyunk. Nincs görcsölés, se keményedés, nem érzek semmi extrát, furi is így pihizni. Anyu sokat segít, hogy ne emelgessek...jön fürdetni, Blanit ki-be rakja a kádból. Hoz mindig kajcsit, hogy főzni se kelljen. A bevásárlást Apa intézi.
Vacakolt a netünk, ezért nem tudtam jelentkezni.
Annyira kedvesek vagytok, hogy így aggódtok értünk :)
Nagyon jól esik, hogy így a távolból is sokan gondolnak ránk :)

Szerintem amúgy nem lesz gond, de azért a biztonság kedvéért most pár hétig nem mozdulok ki, és kímélem magam.
Ugyanezt mondom nektek is...(mármint, hogy minden ok. lesz)Ti még előrébb is tartottok:) Ja és kénytelen vagyok immáron elismerni, hogy egy kismamának tényleg több pihenésre van szüksége.

Holnap kedődik a lakásfelújítás...elég viccesen érzem magam, hogy majd a lakás közepén fekszem :)

Írnék még, de megint valami nem stimmel az összeköttetéssel, összevissza ugrál, pedig nagyon jók a témák amiket felhoztatok :)

Puszi mindenkinek,
R

Kép
Kép
34372

Reni örülök hogy minden rendben.
Biztos furi lesz a lakásfelújítás alatt feküdni és persze nehéz megállni,hogy ne csainálj semmit.De mikor elkap a vágy hogy pakolgassál,gondolj a picurkádra,és sikerülni fog feküdni :D

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina! Örülök, hogy tetszett a link, én még annyira tüzetesen nem néztem meg :(

Reni! Én már pár hete már a gyerekszoba bútorok összerakásánál is csak ácsorogtam és néztem a párom, ahogy "szenved" (max a szerszámokat adogattam neki). Rossz volt az érzés, hogy nem segíthetek, de tény és való, be kell ismerni, nagy pocival már nem vagyunk annyira képesek, mint előtte. De kitartás! És tényleg mindent a pici érdekében nézz, én is így tettem és ez megnyugtatott!

Mangora

Kép
mangora

De jó, Reni, hogy írtál és minden ok:)

Igen, elég fura lehet egy lakásfelújítás közepén nem csinálni semmit... de szerintem élvezd ki, mármint azt, hogy nincs dolgod ..... (mást úgy se nagyon tehetsz:), és tényleg pihenj.

Kata, és nem szóltak a szekrény/íróasztal miatt? :) úgy látszik, nálatok több a hely, nagyobb az iroda. Nekem felajánlotta a főnököm, hogy majd ő segít kipakolni, de mivel tamponokat stb. tartottam benne, inkább hárítottam... Gondolhatod, mi minden felhalmozódott ott az évek alatt, a tampont se idén 'gyűjtöttem be' persze...

Keményedések, stb:
Hát Enikő, hidd el én se tudom:( azt se tudom, mikor és mennyi normális, hogy ez ugyanaz-e mint a jóslófájás vagy sem, passz.
Nekem főleg (késő) délután kezdi (most is, pedig itthon vagyok, tehát nem a fáradságtól), és az esetek 90%-ban nem érzem, vagy sokkal jobb, ha lefekszem. Sokáig tart, nem múlik el magától percek alatt.
Fájni nem fáj, de van, amelyik olyan, hogy nem nagyon kapok tőle levegőt se. Magnéziumtól nem múlik, talán csak ha pezsgőtabletta (az gyorsabban felszívódik).
Nekem olyan 28. héttől van, na akkor kezdtem is nyílni, tehát volt olyan keményedés, ami nem volt feltétlenül 'jó"...
Gondolom, ezerféleképpen éljük meg, és ezer dolgot jelenthet...

Árak:
Én mindent megkérdeztem így utólag, csak azt nem, hogy menniyért vállal a doki és mennyiért a szülésznő.... Zsuzsi, ha van valami infód ezzel kapcsoladban (SOTE-kompatibilis árak:), írd meg légyszi.
Ja, meg azt se tudom, hogy mikor szokták odaadni nekik...

És nem kérdeztem gátmetszést/borotválást/beöntést se, minek stresszeljem magam előre. Borotválást igyekszem itthon elintézni, beöntés meg mostanában egyenesen divatos, mint wellness-irányzat, csak akkor 'colon-hidroterápia" a neve, vagy valami ilyesmi

(fő a pozitív gondolkodás, ugye...)

De én is 40 ezer körül gondolkodtam szülésznőnél.
Abból indulok ki, hogy ha a doki az a vizsgálat 10xszerese (az nálunk 7000), és max. 1 órát van veled (akkor is inkább csak kellemetlen vizsgálatokat/beavatkozásokat 'követ el'...), akkor a szülésznő minimum a felét megérdemli, mert normál esetben jóval többet segít és több is múlik rajta. És őt riasztod először.
Persze, sokallom én is, de ez megint más téma.

Mangora, mi az a 4-5.s légzés?

Üdv
Móni
monke

Reni,
nagyon örülök, hogy minden rendben. Pihengess jó pár hétig, és biztosan megvárja Bíborka a kiírt időt.
A felújításhoz kitartást!
Gyere majd, ha tudsz, várjuk a tapasztalataidat!

Krisztina, köszönöm a gyógyszertáras tippet, ott fogom megvenni a popsikenőcsöt, előre. Hintőport is adnak vajon és kell az is, ugye?
Olaj mire jó?

Szépen gyűlik a listám, bimbóvédőt is veszek, biztos, ami biztos.

Csak az első linkbe olvastam bele, tetszett, még folytatom majd.

Kata, mit csináltok Márk szobájával?

Képzeljétek, úgy tűnik, hogy Zsófi babánk lesz. A második neve még kérdéses, mert az Esztert biztosan meghagyjuk a második kislányunknak :-)
Móni, névnapra visszatérve, májusban fogjuk ünnepelni. Tudjátok, a hülyeségem miatt, hogy ne legyen egymáshoz közel a két ünnepe.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Reni!

Bíborka biztos így akart jelezni hogy picit több pihire van szükséged!!!
Tudom hülye érzés eg ylakásfelújításnál csak ott feküdni. De muszáj kibírni.
Én is tök hülyén érzem magam mikor kint vagyunk az udvaron Apa füvet nyír kertészkedik stb én meg csak fekszek a hintán mint egy béna:( olyankor mindig azt nézem vajon melyik szomszéd látja, és hogy mit gondolhtnak??

Móni!

Akkor nagyjából ugyanazt érezzük....:):( Jobbára nekem is du szokott keményedni meg ha feksek és felállok akkor tuti, vagy ha nagyon kell már pisilni. Nekem kb 2 hete kezdődött, és hát mostmár nagyon kiváncsi lennék a méhszájra. De az még majdnem 3 hét!!!! Remélem nem kel előbb menni!!!
Minden esetre csütörtökre pihinapot tervezek, mert megint jön a hidegfront:((((

Nekem tök részletesen elmondott mindent a szülésznő a beöntéstől a borotválásig. Nem szeretek én se ezekről beszélni, előre stresszelni magam. Ami amúgy még borzasztóan stresszel az az ágytál:((( nem értem miért nem lehet egy percre leszedni az nst-t míg az ember pisil????
Annánval szerencsére csak a szülés után volt rá szükség, mert nem engedtek ki, de kb fél óra volt mire sikerült pisilnem pedig már nagyon kellett

Mangora!
Ez a légzés engem is érdekel!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

hát nem igazán sikerült még mindent elolvasnom,mert megint jól le vagyok maradva.... :twisted:

Reni
nagyon sajnálom ami történt,örülök,hogy jól vagytok,és nem történt semmi.... vigyázz nagyon magatokra!

Kata
gratula a beforduláshoz! látod,tudja Márk,hogy merre akar kijönni! :lol:

Szilvi
gratula a prágai úthoz. én a helyedben mindenképp konzultálnék a dokimmal mielőtt elindulok... :wink:

na,most már nem tudom,hogy mit olvastam még az előző oldalon, még 1 oldal lemaradásban vagyok,de még ma petólom,és írok mindenkinek! :wink:

Mi jól vagyunk,a pöttyök péntek óta kezdtek el halványodni,de még mindig megvannak. Valószínűleg fehérje allergia... :shock: betett nekem a friss tejfölös gomba pöri,meg a sok sajt,tejcsi.... :roll: na most szépen eltiltottak mindentől! még vajat sem ehetek...

pihenésről
sajna nem megy,mert nem tudok egyszerűen pihenni. dolgozom,mert úgy érzem magam jól. pedig mindenki csak szid... :roll: de ma már szinte egész nap fekszem,mert iszonyúan dagad a lábam... :twisted:

na,megyek mert már nem bírok ülni,de este még jövök,és bepótolok mindent! :wink:

addig is sok puszi mindenkinek! ja,és mindenkinek kitartás legalább a 36. hétig!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Móni,én úgy hallottam,hogy nem érdekli őket,hogy mennyire borotváltál otthon,mindenképpen megcsinálják.

Az elkerülhetetlen dolgok miatt fölösleges stresszelni,és ezek egyébként sem olyanok amiken annyira fent kellene akadni.Szerintem mire odakerülünk,ezek lesznek a legkisebb problémák.Így is olyan kiszolgáltatott helyzetbe leszünk,hogy megalázóbb már nem lehet.

Kép

Kép
krisztinaa

Jaj de jó, alukáltam egyet most délután és mire ideértem minden hiányzó adott hírt magáról.

Reni, nagyon-nagyon örülök, hogy jól vagytok!Ha meg anyud tényleg ott van és segít, senki nem fogja mondani, hogy te meg édes lányom állj neki takarítani!
Maximum majd a babaholmikat rendezgetheted,ok?
Kitartást, lassan a célegyenesben vagyunk!

Edina, én is így vagyok, mindenki mondja hogy ne csináljam, mégis pörgök, bár múlt szerda óta visszavettem a tempóból!
Örülök, hogy a pötyik múlóban vannak, ez az allergia azért nem volt semmi hallod.
A babaszoba ki van festve, ablakot, redőnyt megpucoltam, apa által választott függönyanyag(verdás!) megvarratva,csak mosni -vasalni kell,parkettázást kell apának befejeznie a héten mert időközben eltűnt a burkoló, kiságyat megvesszük a héten, azt összerakni, szekrényt, komódot tőlünk átvinni, lámpákat felfúrni, dekorálagtani és bepakolni a kis drágánk holmijait.

Móni, borotválás, ok hogy otthon megcsinálnád/megcsináltatnád, de ki tudja mikor jön a baba, szóval kórházban tuti megcsinálják...

Enikő, nekem hosszú távon még szerencsére nem keményedett, leginkább ha nagyon elfáradtam vmitől, nekem a magnézium és fekvés eddig még mindig segített.
Szomszédokkal ne törődj, még jó hogy nem te nyírod a füvet hallod...
Ágytálhoz én sem vonzódom, brrr...

Mangora, Krisztina, nagyon jók az általatok küldött linket, köszönjük :lol:

Zsuzsi, a héten azt hiszem én is bevásárolok a gyógyszertárban.Bimbóvédőm és ilyen bimbós krémcém sincs még nekem sem amúgy, utóbbiból milyet javasoltok?
Zsófia :lol:
Keresztlányunkat ... Alma Zsófiának hívják, igaz mindenki csak Almázza, nekem a Zsófi jobban tetszik.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jaj, Móni, a cuccaim azért vannak ott, mert ugye vérzéssel.fekvéssel indult a terhesség, akkor otthagytam csapot-papot!
Az asztalról (gondololom) beömlesztették a cuccokat egy zárható fiókos szekrénybe.
Tamponok, hi-hi...
Majd vmikor felugrunk a férjemmel a holmiért.

Mangora, nekem múlt hét közepéig faros volt Márk, aztán megéreztem hogy átfordult, izgultam, nehogy visszaforduljon, de éjjel is fenn éreztem a lábait, azóta más jellegű kicsit a mozgása.
Ezt a derékfelpolcolós dolgot kipróbáltam amúgy,nekem nem jött be.
Szerintem a szugerálás többet ér!Hajrá!

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Edina, a lábdagadás :( - de legalább elolvasol minket:)

Sokszor eszembe jut, hogy nem kellene talán ennyit írni, akinek ritkábban van alkalma fórumozni, esetleg elkedvetlenednek vagy megunnak minket, mindennapos látogatókat...

Remélem, nem így lesz, pl. Dorka, Szilvi, el ne tűnjetek most már!!!

Gondolom, Kata, hogy amikor eljöttél, nem az volt az első, hogy az asztalodat kipakold... megértem.

Krisztina, az az ágytálas NST tényleg egy fölösleges megalázó marhaságnak tűnik:( minden szülésnél ez a rutin nálatok, vagy csak ha tényleg van valami rizikó???

Akkor hadd gratuláljak most már Zsófihoz:), Zsuzsi,

Szép estét nektek,
Pussz
Móni
monke

sziasztok,

Nem tűnök el, rendszeresen olvasgatom a fórumot :D

Reni: nagyon örülök, hogy jobban vagy :lol: Ne idegeskedj azon, hogy lakásfelújítás van, neked most az a dolgod, hogy pihenj! :wink:

Mangora: üdv közöttünk!

Kata: te is vigyázz ezzel a pakolászással. Pihenj közben azért sokat.

Beöntésre nekem azt mondta a szülésznő, hogy rajtam múlik, akaram-e vagy sem. Szóval most gondolkozhatok rajta :lol: :roll:
Mert egyrészt nem egy kellemes élmény (volt már benne részem), másrészt hallottam már olyat, hogy ugye szülés közben az ember erőlködik, és nem akarok kínos helyzetbe kerülni...
Borotválásnál meg majd még itthon segít a párom. Már gyakoroltuk :lol: :lol:

Móni: akkor Te most otthon pihensz?
Most van a hordozás hete, azért kérdezem. Én végülis szerdán délután tervezem, hogy elmegyek, a Minimanóban lesz a program, 15-16 óráig. Utána lesz (ha megint el nem marad) a vajúdástámogatásról egy előadás.

Nem nagyon sikerült ma pihennem, másfél órát "ültem" sorban az oep-nél. Ki kellett váltani az EU-s kártyát, az E111-t Prága miatt.
Reggel még ebédet főztem, utána áfa bevallás, ráadásul megint megnyomtam a párom kocsijának a fenekét :oops: :(

Na megyek pihenni.

Jó éjt,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Móni, a barátnőm 80-t adott az orvosnak (császár volt), 40-t a szülésznőnek. Megkérdezem, hogy mit hallott a szobatársaitól, ja meg azt is, hogy mikor adta oda.
Az orvosnak én is 80-t gondoltam, a szülésznőnek 30-t, de majd még kiderül.

Beöntés: megpróbálom felfogni wellness-irányzatként, ahogy Móni javasolta. Majd csak túlélem :-)
Ez az ágytál biztos? Mármint nem mehetek ki saját lábamon?
Na, úgy látom, van még mit tanulnom.

Borotválás: két éve volt egy nőgyógyászati műtétem, előtte egy héttel életemben először és eddig utoljára csináltattam intimgyantát, azt mondták rá a műtét előtt, hogy ez így jó.
Majd most is megpróbálkozom vele, hátha sikerül kiszámítani előre.

Gámetszés: jó lenne elkerülni, de ha nem, hát nem. Ti vesztek előre gátmasszázs-olajat? Bár nem tudom, hogy mennyire használ, ha nem szakember, hanem én próbálom meg előre alkalmazni.

Szilvi, sajnálom az autót :-(

Zsófi nevében köszönöm a gratulációt! Bár lehet, hogy korai, mivel ketten is megkérdezték, hogy ugye kisfiam lesz, mert olyan a hasam... :shock:

De jó, hogy csak az elbeszéléseitek alapján ismerem a keményedést stb. Bár lehet, hogy most már nekem is vissza kellene fogni magam egy kicsit. Lótok-futok egész nap.

Pihenjetek, vigyázzatok magatokra! Edina, Neked az orvos szigorú pihenést írt elő, ha jól emlékszem, szóval tessék betartani az előírásokat!

Kata, de jó, akkor Ti is elkészültök lassan! Kérünk majd képeket!

Most már nekünk is össze kellene kapnunk magunkat.

Meddig lehet szedni a mg-t? Vick írta, hogy még 2 hét vagy ilyesmi, ugye? Nekem ezt nem mondta eddig senki...

Jó éjszakát mindenkinek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

A 3/4-es légzés (bár nem a szakszerű neve, de azt nem tudom) annyi, hogy hasi légzést kell alkalmazni. Ez annyit takar, hogy a mellkasodra rakod az egyik tenyered, és úgy veszed a levegőt, hogy a mellkas ne emelkedjen, a levegő a pociba menjen le és az emelkedjen csak. A 4/5 pedig abban áll, hogy 4 ütemen keresztül veszed be a levegőt és 5 ütemen keresztül fújod ki (a lényeg, hogy hosszabb legyen a kifújás). Ezt egymás után szép nyugiban csináljátok, lényeg, hogy kényelmes testhelyzetben legyetek! Ezt a technikát lehet alkalmazni vajúdás alatt is, fájások alatt főleg, mert segít ellazulni. Akkor is az a lényeg, hogy ne essetek pánikba, ne legyenek az izmok görcsben, mert úgy könnyebb a picinek kijönni :)

A keményedésre nagyon jó a magnézium még. Eddig Magne B6-ot szedtem, de a dokim most másikat írt fel, Magnesium Citrice (vagy valami hasonló neve van), amit amúgy recept nélkül is lehet kapni a patikában. Nekem azért kellett erre váltanom, mert a méhszájam elkezdett vékonyodni (2 cm).

Mangora

Kép
mangora

Ja, meg hogy meddig lehet szedni a mg-t. Nekem a szülésznő azt mondta, hogy 35 héten kell áttérni a málnalevél teára. Akkor ez segíti a méhszájat felkészülni + a szex (!!!!), mert az ondóban állítólag van valami olyan anyag, ami jó + azt is tanácsolta, hogy nem kell eltunyulni a végére sem, tehát mindent lehet csinálni pl. házimunkából.

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

De sokat írtatok!
Zsuzsi
Nagyon jó lesz a ZSófi név.Zsófi lesz vagy ZSófia hivatalosan?
Nekem a védőnőm mondta, hogy 35-36.hétig javasolt a magnézium szedése.Utána már nem ajánlják. Majd megkérdezem, miért.

Keményedés nálam mindig úgy jelentkezik, hogy mintha egy abroncs venné körül a hasamat, az kicsit szorít és közben alig kapok levegőt,ha pedig épp gyaloglás közben jön rám, akkor meg lépni alig bírok. Tegnap óta napi 8-10 ilyen keményedésem van, nem tudom, ez sok-e.

Szerintem beöntés lesz, nálunk legalábbis mindenki kapott, én is, akinek császárja volt. Nem egy kellemes,de kibírható.

A pénz dolog szerintem orvosfüggő meg hely függő.Kisebb városban kevesebbet szoktak, nagyobban többet tapasztalataim szerint. Attól is függ, a doki megmondja-e konkrétan mennyit kér vagy neked kell kisakkozni.

Reni
Nagyon aggódtam érted, de örülök, hogy rendben vagy!

Amikor a lányokkal voltam szülni, akkor nekünk ott adtak Bepanthent popsikenőcsnek,de szerintem valami gyógyszertári jobb. Ung. infantum vagy más is. A gyerekorvosnak kötelessége felírni a gyerek születése előtt, mindezt a te nevedre és a te TAJ számodra, csak az eleje 8-assal kezdődik, így jelölik, hogy a gyereknek lesz, mert neki ugye még nincs kártyája. Szerintem kérdezzétek ezt meg a gyerekorvostól, mert így a fürdető pl. 130 Ft, a popsikrém is hasonló árban van.
Nem tudok mindenre reagálni, már túl fáradt vagyok.
Nagyon jó éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Jó, hogy itt vagy, Szilvi:) én is sajnálom az autót...
Azt hiszem, a szerdai programot kihagyom:( vasárnap tuti nem jössz ki?

Nem tudom, mi lesz így a fordításommal... se ülni, se félig feküdni (laptoppal) nem bírtam ma rendesen, annyira rúgott a baba (és levegőt se kaptam...) Vick, te hogy vagy ezzel? tudsz dolgozni a szakdolgozatodon?
Remélem, csak ma volt ennyire virgonc... igaz, inkább örülnöm kellene, de sokszor fájdalmas.

Zsuzsi, nálunk még zuhanyozni, sétálgatni is lehet vajúdás közben, ha nincs gond a babával -ha igen, akkor CTG állandóan, elvileg ülni lehet vele, de az tényleg ágyhoz kötöttség. Fogalmam sincs, hogy leveszik-e míg kimégy a mosdóba, remélem...

Ja és még 1 dolog: írtam, hogy a SOTE-n nincs párna a vajúdóban és a szülőszobában - én úgy láttam, hogy egyáltalán nincs, az ágy meg ilyen kórházi, vastámlás, tehát fel se tudsz támaszkodni, ülni benne rendesen. én tényleg viszek párnát.
Ó, és sikerült vennem a Tescóban 2 normális hálóinget (szett, 1800 HUF volt a kettő, egyik fehér, másik fekete... ez legalább nem csicsás).

A gátvédelmet kérdezd meg a szülésznőtől majd, ki tudja, hogy áll hozzá (én remélem, hogy megpróbálják, ha van lehetőség rá, de nem akartam "forszírozni" )

Magnézium egy idő után túlságosan ellazítja a méhet, ezért nem ajánlják (nekem 36. héttől mondták, hogy már ne), mert akkor már jó, ha vannak fájások, összehúzódások stb.

A szülésznő nekem azt kötötte a lelkemre, hogy 38. héttől sétáljak sokat, legyen függőlegesben stb - szóval hogy a babát segítse már akkor a gravitáció.

Mangora, köszi a légzőgyakorlat-leírást - ki fogom próbálni.

Jó éjszakát mindenkinek,
Móni
monke

Sziasztok,

Akkor még van pár hetem a magnézium szedésére, megnyugtattatok.

Mangora, nagyon tetszett az oldal, amit küldtél. A baba első perceit én is végigbőgtem itt kora reggel.

Móni, köszi a hálóing tippet, ellátogatok én is. Próbálgattam múltkor az Újpest Áruházban, de egyik szörnyűbb és elszabottabb volt mint a másik...

Vick, köszi az ötletet, rákérdezek még egyszer a védőnőnél erre a 8-assal kezdődő TAJ-számra, bár a múltkor csak azt mondta, hogy majd az apukának kell elmennie felíratni, ha megszületik a baba. Mástól is hallottam már, hogy ugyanígy írták fel neki. Lehet, hogy orvosa válogatja?

Szóval akkor gyógyszertárból a babának: fürdető, popsikenőcs, olaj, hintőpor, 70%-os alkohol, steril gézlap, vatta kell. Mit hagytam ki?

Rossmann-os melltartóbetéttel van valakinek tapasztalata? Harmadannyiba kerül, mint egy bababoltban, ezért kérdezem.

Pelenkából mit javasoltok? Libero new born-t (2-5 kg) néztem eddig. Bár tudom, hogy érdemes többfélét kipróbálni, mindenkinek más válik be.

Na, ma húzós napom lesz, tárgyalásra megyek. Készülődök lassan.

Szép napot mindenkinek és jó pihenést!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Szilvi, gratulálok a prágai úthoz, mindenképpen mennyetek, kapcsolódjatok ki egy kicsit! :D

Reni, sajnálom a görcsöket, örülök, hogy már jobban vagy. Vigyázz magadra!

Mangora, üdv köztünk!

dy, örülök, hogy már jobban vagy!

Nekem is keményedik a hasam, úgyhogy 2x2 magneB6-ot veszek már be. Szerencsére nem fáj...

Az orvosra nekünk is a vizsgálati díj tízszeresét mondták, a szülésznő nem mondott összeget.
A málnalevélteát a 36. héttől ajánlotta a szülésznő, csak azt mondta, tényleg literszámra kell inni, nem csak 1-2 csészével.

Babó most már néha úgy nekifeszül a hasamnak, hogy az kellemetlen. Biztos tágítaná maga körül a teret... :lol:

Szép napot és sok pihenést mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Hali!!!

Képzeljétek mi történt tegnap este,eddig még nem volt ilyen.
Zuhi előtt hamarabb levettem a melltartómat és egy idő után,magától kifolyt egy kis tejcsi :D Nagyon meghatott...eddig is jöt ha picit megnyomtam,de ilyen még nem volt.

Nem tudom nálunk van e ágytálazás nst alatt,de én még nem láttam.

Sokat gondolkodom az öltöztetésén,pl mibe hozzam haza?Nov-ben már kell a vastag overál,nem?

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok lányok,

jó sokat írtatok tegnap d.u óta...

Ma voltam a gyógyszertárban, vettem málnalevélteát meg laktoherbet, és akartam mindazt amit Zsuzsi felsoroltál, de a gyógyszerésznő lebeszélt róla, mert így recept nélkül minimum 2x olyan drága és hogy a védőnő ajánljon majd gyerekorvost, aki úgy mint ahogy Vick írta, felírja a dolgokat és a baba születése előtt kell kiváltani.Szóval ez a módi, most már én is tudom legalább...

Szilvi, sajnálom az autót, remélem nem húztad fel magadat nagyon rajta.

Móni, mióta a pici átfordult, nekem se esik jól sehogy sem a fekvés illetve pihenés.De aztán annak örülök mégis hogy ilyen aktív a drága.Bár néha már szinte fáj.

Majd számoljatok be róla, mi volt ezen a hordozós héten.

Zsuzsi, kitartást a mai munkához.

Mangora, köszi a légzőgyakorlatos leírásokat.

Krisztina, nekem még előtej sem volt, nem tudom ez számít-e vmit...
Én 2 overált is vettem Márknak, szerintem az egyiket+plédet összepakolom a mózesbe, azt hozatom majd be a férjemmel.
Igen, azért már hideg lesz tényleg, de szerintem az overál alá majd nem kell olyan nagyon vastag ruci, body+rugi elég.

Zsuzsi, én is ilyen newborn liberót vettem.2-4 kg.Egyenlőre 1 csomaggal, aztán jövő hónapban veszünk egy nagy adaggal más méretet is.
Összehasonlítás:Mi ezt a pelust auchanban vettük, ott 950-970 Ft volt, a DM-ben ugyanez 990, a brendonban meg 1240Ft, szóval szerintem tescoban vagy auchanban éri meg legjobban.

Nekem a barátnőm tavaly ilyenkor tervezett császárral szült a dokimnál, ők 70et adtak így császár miatt neki.
Mivel már az előző terhességem allati félidős terhesgondozást, aztán a nőgyógyászati kisműtétet is a dokinál csináltam, "családtervezéses" megbeszélésekre is jártunk hozzá és most 2 hetente járok, mi 50 körül gondoltuk neki a pénzt.
Szerintetek?

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?