Megvagyunk meg, csak nagyon elhavazva. Most is csak kis idore johetek, mert Agi megy taborba holnap es csomagolnunk kell.
Szoszi
hat akkor sikerult picit ido elott szulni? Sok szeretettel gratulalok a kicsi fiadhoz! Remelem mindketten jol vagytok es konnyu szulesed volt.
Most gyorsan en is leirom par szoban mi tortent.
Csutortokon delutan a nyakdugo kipottyant, de nem volt veres es igy nem is tudtam eldonteni ez most a kezdet vagy csak kicsit az ilyenkor szokasos folyas surusodott be
. Fel is hivtam Krisztat es kielemeztuk a dolgot, de nem akartam szolni senkinek, mert mar en a sajat agyamra mentem a turelmetlensegemmel
Este viszont mar nagyon ugy ereztem, hogy itt lesz valami meg irtam is nektek, hogy nagyon lent erzem a baba fejet. Ejfel korul kezdodtek a fajasok, de csak enyhen es 20-30 perces idokozonkent jottek, ezert lefekudtem es megszakitasokkal ugyan, de vegig aludtam az ejszakat.
7.15-kor egy igazi fajas volt az ebresztom. Akkor lettem biztos abban, hogy ma itt valaki ki fog bujni a kuckojabol
. Felebresztettem apat es elkuldtem dolgozni, mert tudtam fontos csomagot var. Megallapodtunk, hogy telefonalok, ha idnulni kell. En is felkeltem, becsomagoltam, emberi abrazatot varazsoltam a kepemre, ami azert picit nehez volt, mert a vizesedes miatt tenyleg balna voltam. A fajasok ekkora mar 7 percesek voltak es elegge zavartak, de ugy gondoltam varhatok meg. A lanyok 9 korul ebredtek. Akkor beszeltem Krisztaval telefonon es o merte a fajasokat 4 percesek voltak mar, ugyhogy felhivtam apat, hogy induljunk, meg egyebkent is menni akartam mar, mert Agi tiszta panikban volt. Apa jott is gyorsan, bar humorizalt meg kicsit,mert felhivott, hogy sajnos fontos ugyfele erkezett menjek inkabb taxival
(hi-hi-hi na ez akkor nem tunt tul viccesnek). 10-kor elindultunk, de meg utba ejtettuk a bankot, mert apa elfelejtett penzt tenni a szamlankra
. Ez tenyleg jo poen volt, mert a bank nyitas elott volt es eleg sokan vartak az ajtoban, de a ferjem nem jott zavarba felall a lepcso tetejere, elnezest kert, hogy ilyen pofatlan es elore tolakodik. Elmondta az okot is, ugyhogy 25 fej fordult az autonk fele es en eltorzult pofaval integettem. 10.20-kor beertunk a korhazba 3 perces fajasokkal, mar nagyon mentem volna, de persze nem talaltunk parkolot, igy apa felvitt az ajtohoz es elindult letenni az autot, addig en vartam, 10 perc utan meg is jott, de a nagy idegessegben a cuccomat a papirjaimmal egyutt a kocsiban felejtette
. Szoval 10.40 korul ram tettek az NST, majd megvizsgal a szuleszno es megallapitotta, hogy mar 7 centire nyitva vagyok
. Ezen nagyon meglepodtem, de O is, azonnal at kellet oltoznom es irany a szuloszoba. Egy masik szuleszno mar vart ram. Rovid hezitalas utan ugy dontottem, hogy igy harmadszorra (utolso szulesem alkalmabol
) kiprobalom az epiduralis erzestelenitest, mar feltem az eljarastol. Szoval 12-kor jott az aneszteziologus es megkaptam a s zurimat, nem volt egyaltalan veszes, elotte helyi erzestelenites alkalmaztak es veszulesen, nyomason kivul semmit nem ereztem
. Apa viszont majdnem rosszul lett a latvanytol
. Az erzestelenito 10 perc mulva kezdett el hatni! Haaat lanyok.... ez igazi megkonnyebules volt, ezek utan mar semmit sem ereztem a fajdalombol, persze mindig tudtam mikor van fajasom, mert a hasam bekemenyedett es egy nyomas szeru erzes mindig jelen volt a fajasok alatt, illetve az NST ram volt vegig kotva.
A szenvedes teljesen megszunt, ugyhogy nem volt semmi mas dolgunk csak varni. Apa sokat hulyeskedett en meg imaba foglaltam ezerszer az epiduralis erzestelenites feltalalojanak nevet
. 1 ora eltelte utan kezdetem erezni a fajasokat es 1,5 -2 ora utan kertem meg egy adagot a jobol
. Azt mondtak ennek mar ki kell tartania, ekkor volt 13.50. Az erzestelenites alatt a legkellemetlenebb az volt hogy mindenem viszketett, de legjobban az s.lyukam
. A labab vegig ereztem es setelni is tudtam. A tolofajasok 3 korul kezdodtek, ezekre mar nem volt akkora hatassal a csodaszer, bar tompabbak voltak mint egy rendes szules eseten. 15.10-kor kaptam oxotocint, mert a fajasok tul rovideknek bizonyultak ezert hiaba nyomtam semmi nem tortent. Aztan 15.30-kor beindultak az igazi fajasok vagyis ezekbol 3 volt, es 15.37-kor megszuletett Lucas Thomas iszonyatos siras kozepette. Apa elvagta a koldokzsinort en bogtem a kisfiammal egyutt.
A szuleszno vegezte az utomunkalatokat a noipocs kornyeken. 2 oldalt 1-1 repedes, es Lucas orranak koszonhetoen meg egy fuggoleges repedes.
Osszessegeben minden nagyon jol ment, a 3 szules kozul ez volt a legkonnyebb. Azt hiszem mindenkinek igy kellene szulni, mert az erzes es a vegeredmeny
ugyanaz meg akkor is, ha az elmeny nem annyira fajdalmas. Ezelott az en velemenyem is az volt, hogy ki lehet azt birni, ami persze igy is van! Viszont most megtapasztaltam a kulonbseget es azt mondhatom, hogy miert szenvedni, ha nem muszaj, miert ugy, ha 1000-szer konnyebben is lehet?
Egyebkent jol vagyunk, baba rengeteget alszik, remelem eszik is, mert merlegem az nincs. Tejcsi egyenlore van. Laura eleg feltekeny, de nem hagyomanyos ertelemben. Anyukam megjott es sokat segit. Agi szerelmes az occsebe. Salla ugyszinten. Oskart pedig nem sok erdeklodest mutat.
Most megyek, mert hallom ebredezik, holnaptol megprobalok visszaolvasni kicsit.
Mindenkit nagyon puszilok !
Ildiko
Ui. bocsi, de uvolt, ugyhogy most javitas nelkul megy . Du. teszek fel kepeket.
csok

Mindjart bevagom a napi dinnyeadagom, akkor talan jobban leszek