A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Azt hiszem, az előtej nem számít, Kata, (azaz nem mindenkinek termelődik már várandósság alatt stb.), úh nyugi.

Viszont az tényleg megható, hogy a szervezetünk már most így készülődik:)
A november lehet ilyen is, olyan is (nem is szólva arról, hogy lehet november eleje is meg vége is..)... nem lehet előre kisakkozni, mi kellhet. Ha meg autóval viszitek haza, akkor tuti nem kell nagyon beöltöztetni.

Szülés: szerintem az alapján amit leírsz, Kata, teljesen ok az 50 - de fene tudja, nem ismerem az orvosodat (meg az orvosokat általában).

Zsuzsi, én is Libero Newborn pelust vettem.
Viszont ez 2-4 kg:) mi lesz, ha tényleg óriásbébim lesz?
Ja és DM-es melltartóbetétet, nem hiszem, hogy ebben annyira fontos lehet a minőség, eldobható...
De majd kiderül.

Tárgyaláshoz kitartást kivánok:)

Baba első percein én is elbőgtem magam...

Dorka, MagneB6 vagy béres Magnézium B6? csak mert az utóbbi kb. ötször annyi magnéziumot tartalmaz, és valamivel olcsóbb is.

Pussz
Móni
monke

Nálatok hogy mocorog a baba?
nekem vmikor nagyon aktív,de vannak olyan napok mikor sokat alszik,persze érzem minden órában többször is,de akkor is aggódom.Lehet hogy már nagyobb és azért nem fér?

Kép

Kép
krisztinaa

Móni nekem inkább okt vége és nov eleje az esélyes.

Kép

Kép
krisztinaa

Megjött a fül-homlok hőmérőm,nagyon szuper,tényleg 1 másodperc az egész,és pontosan olyan adatot mért,mint a higanyos :D

Kép

Kép
krisztinaa

Szerintem ekkora babánál már természetes, hogy kevésbé fér el, nkem az utóbbi 1-2 hétben inkább sokat nyújtózik és kitolja magát vmerre, meg hullámzik a poci, illetve csuklásokat érzem.
Krisztina, van amikor nálam is alukál szinte egész nap, ilyenkor pict aggódok, de aztán beindul...
Örülök, hogy tetszik a hőmérő és meg vagy elégedve vele.

Móni, úgyis veszel nagyobb pelust is még októberben, gondolom, akkor vigyál be pár darabot abból is(3-6 kg)
Hú, most beszéltem pont a barátnőmmel, akivel a dokink is közös és mondta, hogy tavaly ősszel ő hiába császárral szült, a babát csak fürdetni vitték el, éjszakára sem.Nem mintha ez probléma lenne, hiszen vágyom már nagyon rá, hogy együtt legyünk, de én azt hittem, legalább első éjjel hagyják az anyukát kicsit pihenni.
Ja, meg azt is mondta, vékonyabb plédecske is legyen nálam, mert huzat van a kórházban.
Most annyi minden kavarog a fejemben csajok, remélem mindenünk meglesz és nem hagyunk majd itthon semmit.
Ja meg annyit mondott, laktoherbet hiába viszel be a kórházba, nem főznek le neked kérésre sem, szóval jobb ha majd apuka itthon lefőzi és behozza.

na pusz

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Kata
Nekünk volt mikro a folyosón, ahol lehetett vizet melegíteni, így csináltuk a Laktoherbet.
Kis pléd mindenképp kell, meg sapi sem árt, legalább egy vékony., ha végig kell tolni a folyosón.
Nálunk úgy volt,hogy ha akartuk, beadhattuk éjszakára a picit, ha nem, akkor velünk maradt. Gondolom nálatok is hasonlóan működhet.

Móni
Én a Bérest szedem, napi 2x1-et, de nem érzem, hogy olyan rengeteget segítene. Többet meg nincs értelme szedni. :cry:

Zsuzsi
Szerintem nem orvosa válogatja, hanem rendelet vagy szakmai protokoll írja ezt elő. Ez mindenkire vonatkozik... elvileg.

Megyek ebédelni! Szép napot mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Pelenka

Én nagyon szeretem a Huggiest, én most azt vettem, és a Libero is bejött nekem. A Pamperst nem kedveltem, mert nem gumis a dereka hátul, és hátra kifolyt a kaki belőle.

vick
Kép
Kép
ervick

Bocs, Krisztina, benéztem a dátumot:) hát nekem is inkább október (csak ne szeptember legyen, ugye...) - és szerintem még lehet kellemes meleg idő.

Vick,

Én 3x1-et szedek Bérest (doki utasítása), plusz néha benyomok egy-egy pezsgőtablettát is, önszorgalomból...

Nekem se ér semmit :P Vagy hát fene tudja, lehet, hogy a semminél jobb.

Nem is rossz ötlet a 3-6 kilós pelenka, nem figyeltem, hogy van ilyen. :) azt kellett volna vennem eleve.

Kata, elhiszem, hogy csomó minden jár az agyadban... de még azért van idő, hogy mindent szépen elrendezz. meg hát mindig lehet improvizálni is.

Az én babám újabban nappal élénk, és erősen rúgja fent a bordáim alját, és a hasamat kétoldalon kifelé. Plusz lentebb mocorog, de azt jól bírom. A rúgásai konkrétan fájdalmasak.
monke

Móni, pont ezken a helyeken érzem én is a feszítést/rúgásokat.
3-6 kg-os pelust tuti láttam, de nem tudom pontosan, hogy a liberónak van-e.

Tapasztalt anyukák:ti mekkora bodykat és rugikat és hány darabot visztek be a bébinek a kórházba?
Elég ha csak az 56-ból viszünk?

Tényleg, ki hány darab és milyen méretű body-t illetve rugit vett csajok összesen?
Nekünk bodyból 4 rövid és 4 hosszúújjú van newborn méret, és 0-3 hóig is 4-4 darab.
Ennyi elég?

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Tuti, hogy van 3-6 kg-s pelenka is. Most jövök a DM-ből, de már megint elfelejtettem, hogy mit láttam, szerintem Libero is volt. Elsőnek 2-4 kg-osat veszek, és akkor a Tescoban.

A kórházba nem viszek be a babának ruhákat, csak kissapkát és a kiskesztyűt, na meg akkor egy kisplédet is.

Bodyk: 3 db 0-0-s és 3 db 0-3-s hosszú ujjú van, meg egy 62-es (Az én apukám a legerősebb felirattal :-)) Van még 4 db 0-3-s rövidujjú vagy ujjatlan? (Már nem is tudom). Eddig. Amit én láttam. De anyukám és a húgom is vettek pár dolgot hétvégén, de az egyelőre nekem meglepetés.
Ezen felül van egy azaz egy rugdalózóm és egy darab kisruhám Babunak, szóval van még mit vásárolnunk.

Nekem is a hasamat tolja ki oldalra Babu. Nem olyan nagyon eleven ő, igaz, sosem volt. Szerintem táncosnő lesz, mert mindig a popsiját riszálja :-) Néha nekem is csuklik a kis drága, és az én hasam is hullámzik.

Este rájöttem, jó, hogy nem vagyok fekvésre ítélve, mert az nekem sehogy se kényelmes :-(

Előtej: összesen 2 csepp volt eddig, egy hónap különbséggel. Szerintem sincs semmi köze a szoptatáshoz, mármint most.

Csak vastag overált tervezek venni (minek a vékony novemberben?), abba hozom haza, adok rá majd egy rugdalózót és be is takarjuk persze. Ennek elégnek kell lennie.

A barátnőmnek megmondta az orvosa, hogy nincs tarifa, de annyit elárul, hogy 50 és 80 között szokott kapni.
Kata, ahogy így leírod, tényleg jogos az 50.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Megjött a chicco sterilizálóm a mai postával, nagyon meg vagyok vele elégedve, bele is próbáltam a cumisüvegeket és cumikákat.

Zsuzsi, mikor kapod meg a meglepiket anyukádtól és a húgodtól?
Nagyon aranyosak!
Nálunk mivel nem volt szombaton a pelenkázófeltét, anya ragaszkodott hozzá hogy ők had hozzák el apával, mert ők akarják megvenni, kapott babóci még egy édes fiús plüsscsörgőt, meg pénzt kapunk a gyerekszobához.

Anyós még nem jelzett...

puszi

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Még nem tudom, Kata, mikor kapom meg a meglepetéseket. Azt nem is kérdeztem, hogy elhozta-e őket a húgom magával Pestre vagy otthon maradtak.

Aranyosak Anyukádék!

Anyósom tegnap kérdezte, hogy hogy van az, hogy majd mi mindent megveszünk? A dolog onnan indulhatott ki, hogy a múltkor elszóltam magam, hogy a Húgom és Anyukám vettek már kisruhákat...

Örülök, hogy jó a sterilizáló!

SOTE II-n az első éjszaka veszik csak el a babákat, hogy tudjon az ember pihenni. Persze, attól még a másik 4 szobatársé ott van, de legalább nekünk nem kell felkelni. Állítólag rémálom a bentlét, de muszáj túlélni.
Ja, most jut eszembe, hogy a kollégám felesége is ott szült múlt héten, majd kifaggatom őt is a körülményekről, igaz, ő egyágyas szobát kért.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni

Neked meg nem válaszoltam, bunkó vagyok, bocs :oops:
Szóval gép az ölemben, könyvek, kották mellettem, Vince meg ugrál ezerrel. Sajnos ki kell bírnia. Már nem sok van hátra, ráadásul most a témavezetőm átalakíttatta az egészet. :evil:
Holnap megpróbálom befejezni és innentől nem érdekel, ki mit mond, így adom le és kész.

Kata
Én viszek be azt hiszem 4 bodyt a kórházba, csak 56-ost, az első napokban biztos jó lesz még rá. Itthon lesz kb. 7-8 body, 5-6 rugi,2-3 sapka,2-3 kocsikabát, van 2 overál,kell kb. 20-30 textilpelus,2 kifogó kendő. Lehet, hogy kihagytam valamit, de nagyjából ennyivel el lehet indulni.
Szerintem ez a mennyiség lehet vegyesen 56-62 méret.Utána úgyis fogod látni, mi kell még és mennyi.
Remélem segítettem!

Én is egyágyas szobára pályázom, bár nem olcsó, de szeretném, ha a lányok bejöhetnének hozzám,a rendes kórterembe meg nem jöhetnek be. :( Na meg a higiénia miatt is. Fürdőszoba)

Megint keményedek,úgyhogy lepihenek.

vick
Kép
Kép
ervick

Kriszta
Én 13 órát voltam a szülőszobán anno, nem volt ágytál, nst-ztek egy órát, utána járkálhattam, majd vissza kellett feküdni.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok!

háát csajok! titeket aztán nyomon követni... :lol:

Mangora
üdv közöttünk! :wink:

Zsuzsi
gratula a névválasztáshoz! nagyon szép név! :wink:
Melltartóbetétet én a tescoban vettem valami 500 ft körül volt az ára. csak 1 dobozzal vettem kipróbálásképpen,de azt mondta a barátnőm,hogy ebből tényleg nem lényeg a minőség,mert úgyis gyakran kell cserélni... Szóval az olcsó is bőven jó!

Szilvi
sajnálom az autót! tényleg nem éri meg bosszankodni miatta...
:roll:

előtej
nekem még ilyen nem volt egyáltalán... :shock:

Kata
akkor nálatok is van még meló bőven. mi csütörtökön megyünk vérvételre,utána meg vásárolni. pelenka,meg társai a sorosak... de még nekünk sincs függöny, lámpa, stb... Sőt a bútor sincs még meg. de vasárnapra ígérte az asztalos,hogy hozza. mosni,vasalni én is csak a jövő héten fogok.

Szülés
nálunk elvileg nincs tarifa,de majd hétfőn kipuhatolom,hogy mennyit szoktak adni. szülésznőt nálunk nem lehet fogadni,aki ügyeletben van,annál szülsz. Nevetségesen kevés pénzt adnak neki... 3-5 ezer ft körüli összeget hallottam eddig. :shock: :shock:

Body
szám szerint nem tudom,hogy mennyi van,de csak tudom,hogy még venni kell... :lol: a barátnőm azt tanácsolta,hogy előre sokat ne vegyünk,hanem majd inkább menet közben bővitsük a készletet.

na,nem tudom,hogy sikerült e mindenre reagálnom,ha nem akkor bocsi :oops: , de híg az eszem... :lol:

Tegnap szinte egész nap feküdtem,este meg már sírtam a fájdalomtól,mert szakad össze a hátam,főleg a tüdőm. nektek is van ilyen gondotok? 1-2 óránál többet nem tudok feküdni. éjjel is sokszor fel kell kelnem sétálni,mert fáj feküdni.... :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Szép estét mindenkinek!

Ma nem tudtam napközben jönni, mert rengeteg volt a melóhelyen a tennivaló, de most visszaolvastam, utána délután meg rohantam jógára. Annyira jól lenyugtat, tisztára átszellemülök. Jó az oktató, mert pont az ellazulás a lényeg a szülés során, főleg a fájások alatt.

Beöntésről: nekem azt mondta a szülésznő, hogy együtt megbeszéljük majd, ő csak javasolni fogja, de megnyugtatott, hogy meleg vízzel csinálja, és ez csak rásegít belülről is az ellazuláshoz.

Pénz: szerintem is ezt orvosa válogatja, meg kórháza. A mienk főorvos, talán ezért is magasabb a tarifája, bár tény, hogy vannak magánklinikák, ahol 150e-ért már levezetik kompletten a szülést.

Külön szoba: nálunk is van egy és kétágyas fizetős szoba, mi is arra pályázunk, remélem lesz üres. Azért csak jobb az, meg ott állítólag apának is tudnak pótágyat adni. Az első napokat töltsük már a lehetőségekhez képes kultúrált helyen, mert a közös wc/zuhany az elég gáz... :(

Ruhák: nekünk már van jópár, már kimosva, kivasalva, de még nem számoltam össze hogy melyik méretből hány darab van. A kórházba nem mondta a szülésznő, hogy külön kellene vinni ruhát Babónak, csak a textilpelenkát mondta, hogy az kell, de még rákérdezek, ha legközelebb találkozunk. Hazahozatalra pedig én is úgy tervezem, hogy body, rugi, overall és sapi. Ennél több szerintem nem kell, mert autóval jövünk haza.
A pléd az jó ötlet, azt készítek be én is (még az is lehet, hogy magamnak is, mert elég fázós vagyok :) )

Nálunk Babót csak első éjszaka viszik el (kb éjféltől 5-ig, megfigyelésre, de akkor is kihozzák, ha sír, amúgy végig együtt leszünk. Kell az összeszokáshoz, én már nagyon várom az első találkozást és az első napokat, biztos nagyon megható lesz!

Előtej: nálam sincs még semmi nyoma.

Laktoherb: a legpraktikusabb, ha apa hozza lefőzve, napi 1 litert kell belőle inni (bár a szagából ítélve az íze se lehet jobb :) )

Pelusés ruhácskák: Jó ötlet a 3-6 kilós, nekünk a legutóbbi uh-n azt mondták, hogy kb 3,5 kiló lesz és már most kb 38 centi. Lehet, hogy az 56-os ruhák már nem is lesznek jók rá, úgyhogy én mindenképp készülök nagyobbakkal is (62 és 68), mert nem akarok az első pár hónapban azzal foglalkozni, hogy ruhát szerezzek be neki :), Jobb azt előre. Lesz okt. 27-én a BNV-n babaexpo, oda ha Marci is engedi, még kimegyünk :)

Mocorgás a pocakban: Az utóbbi pár napban rengeteget beszélgetek vele, hogy megforduljon és így aktív, érzem, hogy már kicsit kifordult a medencémből a popsija, mert már olyan, mintha keresztbe feküdne bennem fejjel lefelé. Ez kicsit kényelmetlen, így lefele rúgdos és felfelé tolja magát. Éjszaka pl már a hányinger határán voltam, úgy nyomta magát felfelé, de a 4/5-ös légzésgyakorlatot alkalmazva ő is lassan megnyugodott, így én is tudtam folytatni az alvást. Mondjuk én kifejezetten élvezem, mikor mozog, ha fájdalmas, akkor megbeszélem vele, hogy ez anyának nem esik jól és megérti. Tegnap hazafelé pl nagyon kellett már pisilnem és újabban az a szokása, hogy amikor pisilnem kell, akkor rákezd rúgdosni. Megkértem, hogy most kicsit ne csinálja, bírja ki, míg anya pisil, utána folytathatja, és így is tett!

Derékfájás: Nekem sokat segít, ha olyankor úgy fekszem, hogy a popsim alá teszek egy párnát vagy plédet, hogy megemelkedjen kicsit a medencém, így nem oda terhelődik Marci és enyhül a derékfájás is. Volt 1-2 éjszaka, mikor végig így feküdtem és reggel úgy ébredtem, hogy egyáltalán nem fájt a derekam, pedig előtte reggelente alig bírtam kiegyenesedni a derékfájástól.

Borotválás: én szerencsére mindig teljes fazont gyantázom. Korábban magamnak is megcsináltam, de minimális részt borotváltam a teljesség kedvéért, de mióta korlátoz a mozgásban Marci (konkrétan nem látnám, hogy mit is csinálnék a pocaktól), azóta a kozmetikus leszedi teljesen. Remélem még közvetlenül a szülés előtte sikerül időzítenem és akkor nem kell borotválni, bár engem szerencsére az sem zavarna. De tudom, hogy ez ízlés dolga!

Biztos nem reagáltam mindenre, de már fáradt vagyok, megyek lefeküdni.

Jó éjt mindenkinek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Mangora, köszönöm az ötletet, megemelem egy kicsit akkor én is a popsimat, legalább olvasni tudjak kényelmesen.
De jó, hogy Marci így hallgat Rád!
Szorítok, hogy megforduljon!

Mi is szoktunk Babuhoz beszélni, szerintem ő is figyel.

Megint nem volt túl jó éjszakám, 4-szer kellett kimennem :-(
Ja, és az utóbbi pár napban örökké úgy érzem, hogy pisilnem kell. Borzasztó.

Edina, szegénykém, nem jó hallani, hogy ennyire kényelmetlen Neked. Vigyázz Magatokra, majd csak javul a helyzet. Mikor mentek megint orvoshoz?

Vick, drukkolok, hogy befejezd a szakdolgozatot!

Kata, tegnap voltatok az IKEA-ban? Sikerült megvenni a hiányzó dolgokat? Ma kezditek Márk szobáját?

Este vendégeink lesznek, jönnek az egyik barátnőmék, a kislányuk két éves múlt. A palacsinta a kedvence, így azt fogok sütni nekik.

Már korábban is akartam ma jönni, de nem volt jó a társalgó :-(

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok csajok most csak egy rövid hirdetés a bnőmnek.
Van egy eladó C&As vadi új kezes lábasa (téli). Elméretezte a kicsinek, 74es méret. 5000+posta ktsg. 7000 ért lehet kapni most a C&Aban. Szóljatok, ha érdekel titeket

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Pusz

KépKép
KépKép
fleur

Hali!!!

Megvolt délelőtt a vérvétel / nem éhgyomri /,elhoztam a tp-es papíromat,és jól elfáradtam.Nagy volt a forgalom és nem túl jó vezetni már :(
Picurkám tegnap délután beaktivizálta magát,én meg még aggódom,hogy keveset mozog :D

Megszült a kolléganőm,4900g a baba :shock: :shock: Úgy néz ki mint egy 1 hónapos baba,de nagyon édes.

Tippek a borotválozáshoz:
Apa tart egy tükröt és így tudom magamnak csinálni,nekünk nagyon bevált :D

Pénteken doki,kezdenek mozgalmasak lenni a hetek.

Ruha nekünk is van sok,de én nem számolgattam,a legtöbbe bele sincs írva hanyas,csak tippelem.Egyenlőre elég.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

De jó, hogy megint működik a fórumon, rendesen hiányérzetem volt:)

Krisztina, nem semmi a 4900 grammos baba... császár lett, vagy meg tudta szülni?

Vick, én is drukkolok a szakdolgozathoz, nem vagy semmi, hogy van rá energiád... Vince zeneszerető baba lesz:) vagy inkább talán zeneértő.
A témavezetőd igazán kedves, hogy most dolgoztatja át...

Nekem párnával a derekam alatt alvás nagyon nem vált be, még rosszabb úgy. Oldalt fekve, olvasgatva szoktam elaludni, aztán vagy sikerül hajnalig aludni vagy nem...
Ismerem az érzést, hogy mintha mindig pisilni kellene:) a baba csinálja, szerintem, a mocorgásával. Szerintem még mindig jobb, mint a bordarúgás:)

Kórház: nekem a szülésznő mondta, hogy vigyek be 2 textilpelenkát a babának/babához, más ruhát adnak. én is viszek kissapkát és kesztyűt azért. A barátnőm kislánya tavaly egész hosszú körmökkel született.

Ja: SOTE (II)-n valóban elviszik a babát első estére, de csak, ha este/éjszaka szülsz, egyébként elvileg "beadhatod", ha akarod, de tarthatod magad mellett is. Ez az általános, ezt próbálják népszerűsíteni (szóval nem nézik jó szemmel, ha 'lepasszolod".). EZ elvileg jó is, csak tényleg 5 ágyas szobában, ha öt baba egyszerre rázendít...
Viszont mindenki lebeszél a külön/fizetős szobáról, mert egy emelettel feljebb van, és nem nagyon törődnek vele a nővérek stb, szóval ha ott vagy, mindent magadnak kell elintézned, plusz nem is segít senki (tapasztalt anyukák).

Plédet nem mondtak, és nálunk a kórházban egyenesen túl meleg van (állítólag).

Kata, én se tudom pontosan, hány ruhánk van, vettünk ezt-azt és kaptunk is végül. 56-osból elég kevés van, igyekeztem inkább 62-ekre koncentrálni. Egy nap megvettük az 'alapruhatárat ' a Tescóban, az elég olcsó és normális volt, aztán még itt-ott, ha valami megtetszett. Kb. azt a listát követtem, amit Te írtál még korábban.

Mangora, nem vagy semmi te se, munka, aztán utána még jóga is... Hová jársz jógázni?
Egy ideig jártam (és remélem, fogok is még október közepétől), de nekem nem annyira ment ez az átszellemülés (ami pedig tényleg a lényege lenne). Főleg nem egy rugdosó babával (azt hiszem, ezt Szilvi is írta korábban:)

Kezdem készíteni a kórházi csomagot:) kifőztem a cumisüveget, kimostam a textilpelenkát/kesztyűt, saját ruhát , stb.... nagyon korán van még, persze, de valahogy biztonságot adna, ha legalább ezzel nem kellene később foglalkozni.

Szép napot mindenkinek!

Móni
monke

Móni, épp amiatt, amit Te is írtál, nem szándékozom egyágyas szobát kérni. Ja, és arra kapacitálnak, hogy már rögtön az első éjjel legyen veled a baba, akkor is, ha este szülsz, és tényleg nem szeretik, ha valaki leadja.
Akkor textilpelenkát is viszek.

Cumisüveget is vinni kell a kórházba?

Az átszellemülés nekem sem megy jóga közben.

Ma arról volt szó, hogy kb. még egy hónapig számítanak rám itt bent...

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,onnan mész a szülőszobára :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Szia, Zsuzsi,
igen, a szülésznő nekem azt mondta, hogy vigyek 1 kislyukú cumisüveget, ha esetleg vízzel kell itatni a babát, ne az ottani (nagyobb lyukút) használjam, mert akkor gondok lehetnek majd szoptatáskor. (ellustul:)

Közel 2 hét itthon ülés után azt mondom, ha az ember bírja, szereti és nem stresszelik agyon, akkor dolgozzon, amíg tud/akar.

Most itt ülök, van időm figyelni magam, és folyton nyűglődöm, hogy itt fáj meg ott nyom, mint egy vénasszony, tényleg :oops:
monke

Móni,nekem is kezd sokkkk lenni az itthonlét,egyre nehezebben viselem egyedül.4 hetes korom óta itthon vagyok és főleg feküdnöm kell.Már ha a boltba elmegyek felüdülés :)
Ha meg ráadásul hétvégén is van vmi progija a páromnak az meg világvége :(

Kép

Kép
krisztinaa

Móni, tényleg, ezt írtad priviben, híg az eszem, kiment a fejemből.

Na, hát azért csak nem innen megyek szülni. :)
Bár arra készülök, hogy a baba csak november második felében jön, mivel picike, mégis mi lesz ha úgy dönt, hogy november elején kibújik?

Jó lenne megtudni az orvostól, hogy mennyi időt várnak, ha nem születik meg a kiírt időre. Gondolom, ez is orvosonként, kórházanként változik.

Egyelőre jól bírom a munkát, az ülést, a stresszt (ezen a téren) sikerült leépítenem. A tárgyalásaimon már túlvagyok, októberre egy sincs, a novemberieket pedig átveszik tőlem.

A cuccok vásárlásával vagyok elmaradva, mert ha még korán le is lépek, akkor sincs időm/ kedvem a városba bemenni nézelődni, vásárolni. A hétvégékre pedig mindig van egyéb program.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

:) hát tényleg ne onnan menj... vagy ha igen, ne felejtsd el kikapcsolni a gépedet :P

Túlhordás: megint egy nagyon jó téma...

Szerintem főleg esetfüggő (és igen, orvos is). A barátnőmnek (akinek ugyanaz volt a dokija, mint neked) a kiírt nap után 2 nappal a doki megindította a szülését. Mondjuk a baba ekkorra már 4 kg fölött volt.

Érdemes lenne megkérdezni, én tervezem megkérdezni az enyémtől.
monke

Jaj, Krisztina, azt marhára megértem:( hónapokig otthon ülni, az horror...
Na de hamarosan lesz elfoglaltságunk:)
monke

Mindenképp megkérdezem, ha legközelebb megyek, két hét múlva, a 34. héten.
Egyébként azt mondta, ha minden rendben, akkor azt követően ismét 4 hét múlva találkozunk.

A 2 nap jól hangzik, akkor még van esély skorpió kisbabára a november 17-hez képest :-) A párom arra vágyik, mert ő is az.

Elhiszem, hogy nehéz lehet otthon ülni a kezdetektől. Hiába, az ember társas lény.
Kitartást Nektek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Popsikenőcs: a sudocreme is jó az kapható dm-ben is sztem.

Zsuzsi
Nyugi nekem sincs még kórházi csomag és még nem is mostam a pici ruháit ki és nem is vasaltam. Csak megvannak, amik kellenek.
Gratulálok a név választáshoz :)

Kata
Ok talit megértem, majd jöv. hét. Márk szobája sztem fontosabb. Sztem mindkettőt lehet vinni én anno csak intim törlőkendnőt vittem, de nem rossz ötlet az intim mosakodó is.
Jajj jó, h írod a Tököli tescos eszembe sem jutott.
Milyen egyszeri juttatásra gondolsz? Az anyasági támogatásra? Mert az alanyi jogon jár ha táppénzen voltál, ha nem.

Szülésznő: mi anno 20-at adtunk, egy cserepes rózsa kíséretében, de most sajna tudom a tarifát. Amúgy a mi szülésznőnk megéri a pénzét, nem sajnálom tőle. És a doki is korrekt, mert ugye neki a külön rendelésekért nem fizetek.
Ráadásul a választott szülésznő minden nap benéz, amíg ott leszünk a kórházban.

Mangora
Hogy vigasztaljalak a korábbi védőnőnk azt mondta, h jobb a gátmetszés, mert gátvédelemmel csak úgy tud szülni az ember, ha sokszor visszatartja a nyomási kényszert és ez már nem tudom szervileg mit okoz, de nagyobb az esély inkontinencia kialakulására.
Persze anno engem sem vigasztalt, persze nekem próbálták védeni a gátamat, de így egyszerűbb volt. És arra is gondolj, h még mindig jobb, ha vágnak, mintha reped. Akkor arra reped amerre akar/tud.

Reni
Örülök, h minden rendben. Jól ránk ijesztettél.

Most,h Ervick írta beugrott, h így kell a te TAJ számoddal+8as elejére. De a gyerek nevével és születési dátumával. Ezért nem tudod előbb kiváltani. LEgalábbis nekünk így volt.

Pelus: nekünk a Libero jött be, de szoktuk használni a Schleker saját márkáját is. Viszont árban nincs nagy különbség most már.

Öltöztetés: ha kocsiban hozzátok nem kell nagyon vastagon öltöztetni. Elég egy vékonyabb overál is sztem.

Kata
Kórházba semmit mert nem lehet. Angol pólyában lesznek. Csak sapit, kis kesztyűt és plédet kell vinni. A kórházba tuti elég ennyi.
Ilyenkor még max. a kaksi kifolyás és bukás miatt piszkolódhat.

Rucik
Mi nem vettünk kaptunk, de rengeteg ruci van+még Lillus ruháiból is volt olyan ami kisfiúnak is jó.

Mi is alapítványi szobára pályázunk. A magam nyugalma érdekében. A cseppkémet lehet ide sem engedik be.

Tea: nekem párom hozta be 1,5 literes palackban. Nem olyan rossz. És mondjuk én állandóan szomjas voltam, így még jól is esett.

Fazon: én is gyantára készülök, szoktam most is, de nem teljes. Na most az lesz és így nem lehet gond.

img]http://img150.imageshack.us/img150/8219/glitteryourwayb3dfa0f0.gif[/img]

KépKép
KépKép
fleur

Hú csajok de beindultatok ma...
Apa mától szabin van, úgy érzem ezer teendőnk van még.
Ma voltunk csak ikeaban, megvettük a leksvik kiságyat, a lámpákat a babaszobába, meg annyi mindent még, hogy alig fértünk be a kocsiba.
Még jó, hogy este megfőztem a mai ebédet, most sztem lepihizek aztán d.u segítek kicsit a férjemnek.
Remélem hétvégére elkészülünk, akkor majd teszek fel képeket.

Az elkövetkező napokban max be- benézek lányok, de azért olvaslak titeket...

Zsuzsi, növekedhet még bőven a pici lány odabennt, ne izgulj.
Max 2 hetet várnak túlhordásnál asszem, így olvastam vhol.

Móni, 1 nap után a cumisüveg/cumika már nem steril :cry:
Szóval felesleges, tegnap engem is a barátnőm világosított fel...
A kórházban állítólag van mikró,lehet vinni a sterilizálót.

Fleur, én is úgy hallottam, ahogy írtad,jobb a vágás, mint ha szakad :?

Én a 6.héttől vagyok itthon, apa hiányzik nagyon, de akkora az új ház meg kert, eddig mindig sikerült lefoglalni magamat.Meglátod Móni, az új lakásban más lesz majd.

Az utóbbi 3 éjszakám szörnyű volt, alig aludtam vmit, úgy látszik egy időben ért el minket ez a "sehogysejó" póz szitu.

puszi mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Fleur, ezt itt nálunk mondták tegnap a patikában, amit a bébipipere csomag kiváltásáról írtunk korábban, Vick, meg én is.
Majd a védőnőt megkérdezem ha megyek hozzá legközelebb terhesgondozásra.

Ja,nem az 1x-i anyaságira gondoltam.
Nálunk a kollektív szerződésben van vmi olyasmi, hogy 1xi szülési támogatás 50e Ft, csak utána kell járnom, így táppénz miatt jár-e.

K.

katicat
Szigetszentmiklós

Jó rendezkedést, Kata:)

Ha kész a szoba, tegyél fel róla egy-két fotót!
Tök jó, hogy otthon van a párod is:)

Köszi a tippet a cumisüvegről,gondoltam, azért ha most kifőzöm, jobb mintha csak úgy bevinném, ahogy a boltból elhoztam, és majd a kórházban megkérdezem, hogyan tovább.
Kórházi mikró tök jó ötlet.
Nem szeretnék sterillizátort venni (optimista vagyok... hátha nem kell:)
monke

Sziasztok!

Monk: én világ életemben örökmozgó voltam, ezért szerencsére most sem megerőltető a munka mellett még a jóga is. Most, hogy rákaptam és jó, így még kevés is a heti 1 alkalom. Amúgy nekem megy ez az átszellemülős dolog és Marcival mindig megbeszélem, hogy ha akar csatlakozzon, de nem kötelező. Szóval van, hogy ő a külön mutatványait csinálja, és van olyan is, hogy nyugodt :) Amúgy Érdre járok jógázni, mivel ott lakunk, de máshol is tart az oktató órákat.
Amúgy akit foglalkoztat az alternatív szülés az nézze meg a Szt. Imre Kórház Mona Lisa csoportját (http://imreszul.neologik.hu/Main/Menu/Felk/Menu/Relax/). Bárki mehet. Én már kétszer voltam, itt annyira nem sikerült nekem sem az átszellemülés, de rengeteg hasznos infót kapok itt is, ami segít!

Fleur: köszi a gátmetszéssel kapcsolatos infókat, erre nem is gondoltam. Amúgy a jóga órán intimtornát is tanulunk, azt mondta a csajszi, hogy a gátmetszés után azt is hasznos alkalmazni. De tény, hogy jobb, mintha szakadna, így legalább szakszerű...

Zsuzsi: azért a még 1 hónap munka az már nekem is túl sok. Én eleve azt mondtam, hogy szept. végéig maradok, de a doki már e héttől kiírt, mert vékonyodott a méhszájam, szeretné, ha többet pihennék. Úgyhogy most még dolgozom, de már félig bent félig otthon vagyok :) Nekem is kell az átmenet, nem bírnék egyik napról a másikra otthon ülni.

Csajok: azt nem csodálom, hogy hiányzik a társaság, én is az otthoni egyedülléttől tartok a legjobban, bár nálunk is van jócskán mit tenni otthon a ház körül is, így csak elfoglalom magam. Hétvégente így is jobban elfáradok otthon, mint hétköznap a munkahelyen :)

Amúgy ezt ismeritek: http://babyfun.axiomarket.hu/
n sokminden kiegészítő dolgot (pl. cumi, hőmérők, szopis melltartó, ágynemű, huzat, meg még ezer dolog) itt egy helyen vettem meg. Egyik nap két hatalmas zsákkal állítottam haza, apa majd' elájult :) Szerintem viszonylag jó árak vannak és tényleg minden megvan egy helyen, így nem kell sokat rohangálni! Ja, és a kiszolgálás is tők jó. Egy középkorú férfi az eladó (amúgy családi vállalkozás és pici gyerköcük van), de nem tudtam olyat kérdezni, amire ne tudott volna válaszolni :) Ja, és nem erőszakoskodott!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Zsuzsi
hétfőn kell menni megnt uh-ra,utána meg dokihoz,és akkor dől el,hogy maradhatok-e itthon,vagy be kell feküdnöm... :roll: hááát remélem,hogy az előző lesz! :wink:

Holnap megyek vérvételre,de nekem éhgyomorra kell mennem. utána meg irány vásárolni...

borotválás
az utóbbi időben 3-4 naponta leborotválom magam,kezdek belejönni,mert csak tapogatok,és a végeredményt nézve szinte mindig jó munkát végzek! :lol:

öltöztetés
én is csak bodyt terveztem,meg kissapit,és attól függ mennyire lesz hűvös. vagy csak egy kocsikabát+ pléd,vagy bundaszák+pléd..

még én sem kezdtem el a mosást,mivel még szekrény sincs meg,így meg szerintem felesleges. viszont jövő héten startolok. mármint ha lesz még rá ehetőségem.

kórházi csomag
én tegnap este készitettem össze,de még eléggé hiányos....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Úgy tűnik, hogy végre működik a netünk, így végre próbálok visszakapcsolódni hozzátok. Bocsánat, ha valamire nem reagáltam amit kérdeztetek, ha fontos, akkor légyszi újra írjatok...

Mi jól vagyunk. A fekvés nekem sem nagyon megy, azért itthon járkálgatok, de mindig jelez a pocakom, hogy mikor kell leülnöm. Kriszta, tényleg minden elismerisem, hogy egész nyáron bírtad...nem semmi. Én is a pörgést szeretem, most így elvagyok, hogy nagy a jövés-menés nálunk :)

Néhány téma még eszemben van, addig gyorsan reagálok...
Gátvédelem: én az előző szülésnél már nagyon szerettem volna, de a doki azt mondta, hogy ez anatómia kérdése is. Vagyis úgy látta, hogy mindenképp szükséges picit vágni ahhoz, hogy ne repedjen. Így is volt, mármint egy minimálisat vágott, amit két öltéssel varrt össze utána. Ezek már nem fájnak, csak macera...alig vártam, hogy otthagyjanak Blanival.

Én is alapítványi szobára pályázok, bele is őrülnék, ha 5 másik emberrel, babáikkal és látogatóikkal lennék együtt. A mi kórházunkban is ottani ruhában (angolpólyában) vannak a babák. Lehet vinni sapit, de nagyon meleg van. Itt sem szeretik, ha leadják a babákat, de én sem szívesen válok meg tőle egy percre sem. Fürdetésre mondjuk muszáj beadni, és csak órák múlva hozzák.

Mangóra, a jógát nagyon irígylem, biztos sokat fog segíteni. Én is igyekeztem tudatosan megélni a szülés minden percét. Engedtem, hogy fájjon, és azt is minél jobban szerettem volna átélni...Talán ezért volt ilyen rövid az egész.

Tényleg a gyengéd születésről mi a véleményetek? Szerintetek Magyar viszonyok között megvalósítható? Ha megnézem újszülöttek első pár másodperces fotóit, háát nem a nyugalom és az elégedettség látszik rajtuk.

Még egy nem túl fenkölt kiegészítés ehhez a témához: Nálam már nem volt idő beöntésre, és mivel a tolófájások nagyon hasonlítanak a székelési ingerre, bizony zavart, hogy nehogy baleset történjen. Ezért lehetséges, hogy akkor nem voltam teljesen együttműködő, hanem emiatt kicsit visszatartottam a babát. Szóval én mindenképp javaslom a beöntést, ha van rá lehetőség.

Zsuzsi, úgy érzed, hogy túlhordás lesz? A kórházba raktak mellém egy csajszit, egy héttel a kiírt dátum után fektették be. Nem volt semmi gond, mégis indítani akarták nála a szülést. Elég pipa volt miatta.

Nekünk is nagyon sok ruha van, így nem tudom, hogy mennyi a feltétlenül szükséges. Még nem készítettem össze, amíg nincs készen a lakás. Addig még por, kosz van...

Én cumisüveget nem viszek majd, egyáltalán nem is szeretnék sokáig használni. Remélem, hogy sikerül. A tea szerintem is jobb forralva, ha otthon készítik.

Fleur, hogy vált be a Mai Tai? Mikor használtad? Szerinted jó otthoni házimunkához? Háti hordozó funkciója is van?

Móni, Szilvi, ha mentek valamelyik hordozós progira, majd írjátok meg, hogy mi volt :)

Kata, azt hiszem, hogy eltűnt az a hozzászólásom, ahol írtam, hogy nagyon szép lett a konyhátok :) Majd Márk szobájáról is tegyél fel képet légyszi.

Kriszta, nálad a pocis fotó nagyon tetszett. Olyan művészi :)

Igyekszem most már felvenni a tempót veletek:)
Puszi és jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Hali!!!

Tegnap kész lett Petra pici "házikója",nagyon szép lett és nagyon nagyon megnyugodtam,hogy végre ő is rendben van.

Reni,a fekvést csak úgy lehetett bírni,hogy mindig Annára gondoltam és ez mindig visszatartott mindentől.Sok lemondással járt ez a pár hónap.De ma töltöttem a 34. hetet és ez fantasztikus érzés.Még egy pár hét és megszeretgethetem a pici kincsemet.Apa is nagy várakozásban van,egyre jobban látom rajta,hogy nem bánná ha már 1 hónappal előrébb lennénk,és gyomrozhatná Annát :D

Van tengernyi időm művészi pocakfotókat alkotni :D :D :D

Holnap doki, vmi Doppler vizsgálat következik és lesz nst is.Imádom hallgatni a szívhagját :)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Mangóra, pont a napokban néztem ki az általad írt bababoltot, hogy elmegyek valamelyik nap. Örülök, hogy jó a véleményed róla, így megerősítettél :-)
Próbálok én is átmenetet a munka és az otthonlét között keresni, igyekszem időben hazamenni. Holnap délig vagyok pl., aztán tervezek még ilyen napokat... Elvileg nekem kötetlen a munkaidőm, csak a munka legyen meg (otthonról is elvégezhető 100%-ban), telefonon legyek elérhető, ennyi.

Reni, örülök, hogy minden rendben veletek és annak is, hogy jó a net.
Hogy haladtok a felújítással?
Igen, kicsit "félek" a túlhordástól, de majd az orvos eldönti, hogy meddig várnak. Aztán az is lehet, hogy megszülök még november elején.

Edina, szorítok, hogy minden rendben legyen hétfőn. Majd mindenképp kérünk beszámolót!

Kata, jó munkát nektek, de csak óvatosan, tudod. Aztán várjuk majd a képeket a szobáról. Örülök, hogy sikerült mindent megvennetek.

Fleur, tényleg megnyugtató, amit írtál a gátmetszésről. Inkább vágják, mint hogy csúnyán szétszakadjon. (Egy ismerősnek plasztikáztatni kell majd, annyira ronda lett :-()

Egy ismerősöm kismama jóga tanfolyamot indít (nem ő tartja, ő csak szervezi) okt. 1-től a Marczibányi téren. Oda szeretnék majd ellátogatni.

Szép napot,
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Bőbeszédűek voltatok tegnap! :lol:

Móni: nekem magneB6-ot javasolt az orvos.
Mi már megkaptuk a patikához a recepteket, de csak a baba születése után lehet kiváltani a gyerek nevével.
Én még semmit sem pakoltam össze a kórházra, de majd írok egy listát. Addig is kapom tőletek az infókat, mit kell betenni a csomagba! :D
Ruhából annyi van, nem is számolom össze. Valamelyik nap mondtam a páromnak, mosni se kell, mert mire mindegyiket ráadjuk, simán elérjük a következő méretet. Anyukámat alig bírtam rávenni, ne vegyen többet (vatera, teszvesz ezerrel), vagy ha igen, lehetőleg a nagyobb méreteket böngéssze.

Babóca nálam is inkább már nyújtózkodik, mintha kicsi lenne a lakosztálya..... :lol:

Nekem hál istennek nem gond az itthonlét így, hogy itthonról dolgozom. Szépen elvagyok vele egész nap. Persze jó nyugis tempóban csinálom.

Krisztina, örülök, hogy kész lettetek Petra "házikójával", így megnyugodhat kicsit a lelked.

Mindenkinek szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Dorka, nyugi, én sem pakoltam még össze. Addig még legalább 4-szer utazunk el hétvégére, szóval nem is tudnék mibe :-) Bár pont ma mondta az egyik kolléga, hogy azt a táskát bizony az embernek mindehova magával kell vinnie... Szóval lehet, hogy veszek egy új táskát vagy kettőt.

Na, ma először nem esik jól ülni egyfolytában. Ha felállok, se jobb, mindenhol érzem Babut.
Csak nem elfordul nekem a helyes irányból? Ugye nem?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, csak nem...
Forgolódhat még össze-vissza:) én a múltkor kimásztam éjjel az ágyból, és szabályosan rugózva jártam, hogy "lejjebb rázzam". A nyakamban volt szinte. Nem hiszem, hogy ilyenkor mindig megfordulna, csak hát mozgékony, te is mondtad, hogy táncosnő lesz:)

De ahogy nő a hasad, egyre rosszabb az ülés, ez tény... van a munkahelyeden olyan lehetőség, hogy ledőlj pár percre? mert az aranyat ér szerintem...

Kórházi csomag: én (egyelőre) a főbérlőm bőröndjébe pakoltam :oops: az pont jó méretű volt.
Remélem, nem olvassa a fórumot.

Gátmetszésre visszatérve: olvas az ember mindent, pro és kontra, hogy a vágás a tuti, meg azt is, hogy a repedés általában csak felületi...

Nekem az a hozzáállás a legszimpatikusabb, amit Reni dokija mondott, hogy anatómiától függ. Azaz: legalább próbálják meg kímélni, ha nem is mindenáron. Ne vágjanak rutinból, csak mert a kórházi protokoll része.

Reni, őszintén szólva én nem tudom, pontosan mit takar a gyengéd születés (illetve a fogalmat hallottam, de soha nem olvastam utána. Most megpróbáltam, de nem sok sikerrel. Le tudod írni pár szóban?

Szerintem Magyarországon, ha lehet is bármit választani vagy lehet bármi beleszólásunk, az inkább csak Budapesten, és ott is nagyon nem mindenütt...
Ugyanakkor meg bármennyire törekszik az ember a háborítatlanságra, és megtervezni, hogy milyen lesz, hogy lesz...mindig lehetnek helyzetek, amikor fontos, hogy megbízzunk az orvosban/szülésznőben, és rá kell bíznunk magunkat.

A lelki ráhangolódás viszont nagyon nagyon fontos lenne, és pont itt az ideje mindannyiunk számára. Csak nem könnyű:(

Szilvi, ha erre jársz, tényleg számolj be, hogy mi volt tegnap babahordozó-héten. Ha minden ok, vasárnap kimegyek én is.

Edina, majd írd meg, mi volt vérvételen, az UH-hoz meg nagyon szurkolunk...
A 3-4 napi borotválást gyakorlásból csinálod?:)

Pussz mindenkinek,
Móni
monke

Zsuzsi,ne aggódj ,szerintem ilyenkor már csak lefelé fordulnak,vissza nem hiszem.

Kép

Kép
krisztinaa

Sajnos én sem vagyok ez a lelkileg ráhangolódás típus :-( De majd igyekszem.

Köszi a megnyugtatást Lányok, a csuklás még mindig lentről jön, szüval ma csak helyezkedik a kis táncosnőm. :-)

Móni, hogy áll a költözés? Most lesz a kulcsátadás, ugye?
Főbérlő bröndje :-) Biztosan megértené :-)
Sajnos nincs lehetőség ledőlésre az irodában. :-(

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Móni
nem gyakorlásból csinálom 3-4 naponta,hanem azért mert így könnyebb tapogatva amikor kicsi,mert szúr... :lol: na meg félek,hogy bármelyik percen indulni kell..... :roll:

Krisztina
kérünk képet a kész kuckóról! :wink:

hát nekem sajna fogalmam sincs a kiméletes szülésről,a gátvédelemtől meg félnék... az egyik rokon csajszi gátvádelemmel szült,és úgy szét repedt,hogy hetekig nem tudott ülni.... :shock:

tegnap elfelejtettem irni a pisiléssel kapcsolatba,hogy én még mindig nagyon pisis vagyok. éjjel óránként járok,nappal fél- 1 óránként. :roll: szóval irigylek mindenkit,aki még csak most kezd emiatt szenvedni.

megvolt ma a vérvétel,de az eredmény csak holnapra lesz kész,úgyhogy még egy picit izgulhatok.

ja,és a lényeg! voltunk ma apával vásárolni,és megvettünk minden apróságot!!!! :P
már csak az ágynemű+lepedő,szőnyeg,függöny,légzésfigyelő+ 1 ágynemű huzat hiányzik,ja meg a zenélő korforgó. A többi már szerencsére minden megvan!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de eléggé rohangászós a hét.
Megvolt ma a nagybátyám temetése, de előtte még 9-re védőnőhöz kellett menni.

Na de a lényeg: tegnap voltunk a Minimanóban a babahordozásról beszélgetni/kérdezgetni. Elvileg úgy van írva a program, hogy 1 órás, de valójában odamentünk, ott rögtön elmondták, megmutatták, hogy miért jó a kendő és hogy lehet használni. Szóval érdemes volt elmenni. Még a páromat is meggyőzték, pedig ő eléggé szkeptikus volt. Szóval azért jó, mert újszülöttkortól lehet használni, és bármeddig, a többit meg nem annyira. Nem olyan bonyolult felkötni magadra, otthon is jó lehet, ha nyűgös a baba. Télen Te is tudod melegíteni, mert utána már csak egy kabátot veszel és az alá befér a baba is.

Volt utána a vajúdásról is egy előadás. Az is érdekes volt, elég sok pozíciót mutatott a leányzó. Adott egy pár oldalas segédletet is, aki kéri, annak beszkennelem és elküldöm.
Volt szó a lelki dolgokról, hogy mikor kell elindulni, milyen légzéstechnikák vannak, hogyan masszírozzon a párod, hogyan tud segíteni. Most ennyi jutott eszembe.

Holnap elkezdem kimosni a baba holmikat, aztán rakom is el őket a helyükre. Már nagyon várom :lol:

Vasárnap megyünk babalátogatóba, az unokabátyáméknál 3 hónapos a kislányuk. Azon gondolkodtam mit vegyek ajándékba. Van esetleg ötletetek?

Ma estére ennyi, megyek pihenni, hosszú volt a nap.

Jó éjt,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

Zsuzsi! Szerintem sem kell amitt aggódnod, hogy visszafordul. Ne aggódj, ő tudja mi a dolga :)

Szilvi! Hol tudnék ennek a hozrdozós hétnek utána nézni, hogy el tudunk-e menni még valamikor? Tök jó, hogy a párod is meggyőzték, nekem is egyre szimpatikusabb kezd lenni a kendő, pedig sokáig fura volt még nézni is benne a kisbabókat!

Képzeljétek, Marci az éjszaka (este)valószínűleg megfordult. Estefelé elég szarul voltam, nem esett jól semmi, csak feküdni és ő is hiperaktív volt. Minden reggelre eltűnt, Babó teljesen nyugodt és már máshonnan érzem a kis lábait meg karjait :) Remélem majd az uh is ezt igazolja vissza, mindenesetre megköszöntem neki, hogy ilyen ügyes volt :)

Jó éjt nektek!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Lányok, jó sokat írtatok!
Ma kicsit lazítok, mert ma találkoztam a témavezetőmmel és kitalálta, hogy más koncepció szerint írjam, át kell rendeznem az egész dogát. :evil: Én megpróbálom holnap, de ha nem sikerül, így adom be. Legfeljebb kapok rá egy hármast. És akkor mi van?!

Voltam ma a dokinál, a vérképem nem a legtutibb, vashiány még mindig van,és mondtam neki a császár fájását,amire azt mondta, sajnos a szülésnél is érzékenyebb lesz, de nem hagyja, hogy szétrepedjen, fogja majd figyelni. 3 hét múlva kell mennem hozzá, két hét múlva meg NST.

Túlhurdás egyéni elbírálás alá esik, de a maximum az 2 hét lehet. Én ettől nem félek,inkább jön szerintem hamarabb Vincém, mint később.

Hordozó kendő nem lehet rossz, bár nekem van kengurum, én szerettem.

Örülök, hogy azért mindenki egyben van még,kitartás lányok, még egy kicsit legalább!

Sajnos nem tudok mindenre reagálni, muszáj lepihennem.
Mindenkinek jó éjszakát, kevés forgolódással! :wink:

Ja! Kifestettem a lányok szobáját,meg tettem fel csíkot.Ezt még tegnapelőtt. :)
Kép

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok lányok,

na eddig jutottunk ma, de azért megnyugodtam, hogy a szoba nagyrészt már kész,minden összerakva, cuccok tisztán bepakolva a szekrénybe/komódba, majd az ágyneműt,baldachint kell frissen mosni, felrakni meg a körforgót:

Kép

Kép

Kép

katicat
Szigetszentmiklós

Nagyon sokat írtatok az elmúlt másfél napban...
Hosszan nem fogok tudni reagálni, rettenetesen fáradt vagyok.

Reni, örülök, hogy megjavult a net és megint tudsz hírt adni magatokról és főként annak, hogy jól vagytok :D

Zsuzsi, nem akarlak elkeseríteni, de meglévő 2 gyerekes anyuka ismerőseim mondták, hogy még oda-vissza forgolódhat a baba, ha úgy tartja éppen kedve.No, de a te babud jó kislány már a kezdetektől, nem hiszem hogy ilyet művelne.
Az én kis eleven rosszcsontom azonban lehet képes ilyen mutatványra :oops:
Örülök, hogy egy nyugisabb időszak következik a munkahelyeden és többet tudsz pihenni.

Móni, elhiszem, hogy nehéz a fekvés és otthonlét megszokása!
Bevásárolt a férjed az ikeaban?
Kicuccoltak már az előző tulajok?
Bőröndöt tuti nem bánja a főbérlő.

Egyébként nekünk is 1 nagytáskánk van Zsuzsi, és még 2x haza kéne utaznunk a szülőkhöz, szóval addig nem pakolok.
Csak összekészítem 1 helyre.

Edina, örülök hogy rendben van veletek is minden.Hú, ez a 3-4 naponta borotválás, le a kalappal előtted.Amíg pici, tényleg könnyebb.
Én csak ahol érem,és látom a tükörben, ott írtom a "bozótot", de apa ma megígérte, hogy megcsinálja vmelyik nap a teljes fazonírozást. :lol:
Hogy áll Gréti szobája?
Én is sokszor kelek fel pislini, mire visszaérek az ágyhoz, leülök a szélére és várok, mert megint úgy érzem kéne.
Nagyon jól áll Gréti kelengyéje is már akkor!

Vick, hát nem semmi ez a témavezető, ilyenkor kitalálni vmi pluszt még, mintha időmilliomos lennél...
Szép a szoba.
Te alszol vmikor amúgy?!

Mangora, nekem is volt egy ilyen éjszakám úgy másfél hete és akkor feje tetejére állt Márk, én is megéreztem, tuti így látod majd az uh-n.

Dorka, anyukád nagyon rendes, nem gondoltam volna, hogy a neten nagymik is licitálnak.Jó ötlet a nagyobb ruhatár kérése.

Szilvi, nekem is küldenél privit?

Lányok, bocsi akinek nem reagáltam, holnap és szombaton még sok dolgunk lesz apával, de aztán remélem megint aktívan jövök.

jó éjszakát mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Itt találtok erről a hordozás hetéről infokat:

http://www.babahordozas.hu/index.php?op ... &Itemid=64

Még most szombatig lesz, de utána is lehet tanfolyamot találni, csak az általában fizetős.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Kata, nagyon ügyesek vagytok, gyönyörű lett a szoba!
Kitartást a maradék munkához, de a nehezén már túl vagytok, jaj, de jó!

A pisiléssel én is úgy vagyok, mint Te, visszaérek a szába és indulhatok újra :-(

Edina, ezt nevezem bevásárlásnak! Akkor már mindennel megvagytok? De jó!

Mangora, reméljük, az uh. is beigazolja az érzéseidet! Mikor is mész orvoshoz?

Vick, minden elismerésem! Mennyi mindenre van időd! Festés, szakdolgozat... A témavezetődről inkább nem írok semmit, ha gondolja, szerkessze át ő, ne Te a 8. hónapban.

Fogalmam sincs, hogy mikor rakjuk össze a komódot és a kiságyat. A hétvégén a Mátrába megyünk, jövő héten a szüleimhez, aztán céges hétvége (a páromnak kötelező menni, én még nem tudom), aztán megyünk a párom szüleihez... Aztán aki kíváncsi rám, jöjjön és nézzen meg :-)

Azért csak nem fordult el nekem Babu! Szerintem nem, csak nő és nincs helye. Tegnap este hihetetlen volt, a fél hasam legalább 5 cm-rel magasabb volt mint a másik oldal. Rendesen megijedtünk. Ez a fészkelődés tegnap óta állandósult, ennyit a nyugodtságáról :-) Ma sem esik jól ülni.

Tegnap beszaladtam a turkálóba, vettem vadonatúj kisrugit, és két kis nadrágot, az inkább szerintem 3 hónapos kortól lesz jó, de még az árcédula is rajta volt, nem lehetett otthagyni.

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?