A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Sziasztok.

Hazaértünk Dévaitól.

Úgy el vagyok bizonytalanodva, mint annak a rendje.
A lényeg a nődokim, hsg után lombikot javasolt, mert ugye az egyetlen átjárható ptevezetőm túl hosszú, nagy esélye van egy méhen kívüli terhességnek.és ezt rajta kívül még ketten alátámasztották.
Nos dévai megnézte a leleteinket, és ő inszemet mond.Szerinte nem indokolt a lombik.Bár ő is igazolta, elég hosszú az a petevezető,de és ittt abbamaradt a mondókája...
Kiadta a szükséges vizsgálatokat tartalmazó beutalót, amin az szerepel:asszisztált reprodukciós eljárásban való részvétel céljából kéri.
Na ezen minden szerepel a mellkas rönntgentől, a mamográfiáig, AIDS, hepatitis B,C, szóval valóban teljes a kép.Megmutattam Rennának, az a lista amit ők a lombikhoz csináltak végig.
Lányok,fiúk nektek mi a véleményetek minderről?Az assz.. nem akaromújra végig írni, nem a lombik eljárást takarja?
És inszemhez is kellenek ezek a vizsgálatok mind?
É n nagyon nem tudom most i van, hanyadán állunk.Egyik héten lombik, másikon inszem???
És ha inszem, és nem kell ez az össz. vizsgálat hozzá, és az assz.. fene valóban lombikot takar, ahogy én tudom, bár nem vagyok jártas ennyire a témában, akkor minek kellenek ezek??
Nem akarok én senkit felüllbírálni, de most mi van?Akkor most mi lesz velük?
Így sosem lesz kisbabánk..
És már csak legkorábban januárban fogunk tudni kezdeni, bármi is lesz az már tuti..

Ja és tök szarul éreztem magam, mikorelmondtam neki miért vagyunk itt a nődokim lombikot javasolt, és hát erre ő rávágta hogy ő mmeg a bahamákat javasolja, na??
Á Úgy éreztem magam, mintha dfelelősségre lennék vonva, amiért én megkérdőjelezem az ő szakmai hozzáértését.Pedig szó nincs eről, egyszerűen elmondtam miért mentünk, és bizonytalan gyermekre vágyó nő vagyok.Ekkora bűn????
Bocsánat mindenkitől, ha itt ott homályos a megfogalmazásom, de teljesen össze vagyok zavarodva........
ildi13

ildi
Hááát ez a sztori!
Én már ismerem apánkat, hogy a lehető legjobb kezekben vagy nála, bizz benne, tudja mit csinál. Ha ő azt mondja, hogy inszem, akkor az a tuti, és biztos, hogy lesz gyermeked, ha nem idén, akkor jövőre :wink:
Ezek a vizsgálatok én úgy tudom, hogy mindig kellenek és talán fél évig (az Aids meg ezek 1 évig jók-Pesten a Mária utcában csinálják és kb. 1-2 hét mire kész van)
Én nem nagyon értek az inszemhez, okoskodni meg nem akarok, de majd a többiek felvilágositanak.De , ha Dévai ezt javasolta akkor biztos, hogy igy kell lennie, elvégre a nőgyógyász "csak nőgyógyász"-már bocsi ezt nem degradálásnak irom, csak tudod neki nem ez a szakterülete, Dévai pedig egy profi szakember ezen a területen, tehát biztos nem véletlenül ajánlja azt amit ajánl. Ráadásul most több csajszinak is inszemből lett babája, ami már eleve jó pont. :wink:
A bahamás "poénján" én jót nevettem volna-itthon is ezt tettem, most amikor olvastam-háát igen, van egy sajátos stilusa, én speciál imádom és az ilyeneket fel sem veszem tőle.
Biztos, hogy összehoz nektek egy vagy több babát, csak bizz benne és magatokban is. Én a helyedben megcsináltatnék minden vizsgálatot és készülnék a nagy napra, amikor elkezditek, fontos, hogy jó lelkiállapotban légy. :wink:
Na csak kitartás!!! :lol:
chilike1

Kata:köszi hogy hívtál!!! :lol:
Azt hittem,hogy írtál már itt a csajoknak.

Kép
Kép
melánia

Sziasztok!

Hát megjöttünk Apánktól!
Szokás szerint irtó jó fej volt! :) Egy pöttyünk van, ami már 5 hetes!
Persze annak rendje és módja szerint el is sírtam magam! :) Jó fej volt tényleg! Az UH után megkérdezte, hogy "Puszit nem is kapok?" Erre mondtam, DEHOGYNEM! Sőt amikor kijöttünk tőle akkor is adtam az arcára kettőt! :) Viccet is mesélt, elmondta, hogy melyek azok a dolgok amiket még nem lehet!
Jövő héten pénteken kell mennünk 14:15-re! Folsav este 1, Fembion reggel 1, és még az Utort is kell nyomnom! :) Azt mondta, a többit jövő pénteken beszéljük meg! :)
Most visszaolvasok aztán írok még!

Ja és lányok, fiúk!
Köszönöm, hogy gondoltatok rám és szorítottatok. Éreztem, hogy velem vagytok ám! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Ildi! A törvényeink nagyon szigorúak. Ha az egyik oldalon átjárható a petevezető és azon az oldalon a petevezetékben van tüsző, akkor nem lehet egyből lombik. :( Nem akarom a nőgyogyidat "méltatni", de amikor először leírtad a történetedet, egy kicsit fogtam a fejem. Ha ő mondott Neked olyat, hogy a hosszú petevezető miatt történik ott a megtermékenyülés, akkor többet ne menj hozzá, ugyanis az mindig ott történik. Utána durván 120 órán keresztül mászkál az embrió, mire a méhbe ér, ahol be tud ágyazódni. Minél "öregebb" az embrió, annál jobb a megtapadási arány lombiknál, tehát ha rövid lenne a petevezetőd, akkor lenne kevésbé esélyes a megtapadás, nem véletlenül hajtanak lombiknál is arra, hogy 5 napos korban történjen a visszaültetés, ne pedig 2-3 napos korban.
Bízz Déviszben! Az ő kezét megkötik a törvények és így is pozitív, hogy már a 3. lépcsővel akar kezdeni (a terminált együttlét és az ovu. indukció átugrásával). Most többet nem tehet, a tapasztalatok meg később még változtathatnak a helyzeten.
Azon meg végképp ne bánkódj, ha idén nem kezdhettek. Ha valaki azt gondolja, hogy egy meddőségi központba jelentkezve alig 1-2 hónap múlva már terhesruhát keresgélhet, csalódni fog, nem is kicsit. Ez egy valódi türelemjáték és a görcsölés egyáltalán nem segít előbbrejutni.
szimba

Kata! Gratulálok! 8)
szimba

Ildi!
Az inszemináció is asszisztált reprodukciós eljárás. Nekem volt 3 ovuláció induktióm, és 2 inszem. Nekem is, és szerintem itt mindenkinek ugyanazokat a vizsgálatokat kell megcsinálni. Ha Apánk azt mondja mehet az inszem, légy nyugodt, akkor mehet! :)
És mit mondott még? Vagy csak annyit, ha megvan minden lelet újra vissza, aztán belecsaptok a "lecsóba" ? :)

Melánia!
Még szép, hogy hívtalak. És holnap én is elvárom tőled! :) :lol: Nagyon-nagyon szorítok Nektek! ErcsiApu is szorít nektek, és sokszor puszil benneteket! Azt mondta, milyen aranyos, hogy így gondol ránk! Aztán mondtam, hogy NEM CSAK Ő! :) :lol: :wink:

Kép

KépKép
ercsikati

Katám!

Gratulálok az egy kicsi pöttyödhöz! Vigyázzatok nagyon egymásra!

Melikém!

Nagy drukk holnapra!!!! Kíváncsian várom, hogy neked hány pöttyöcskéd lesz! :wink:
agnyes

Katám:NE MÁR MERT MINDJÁRT BŐGÖK: :oops:

Kép
Kép
melánia

Szimba!
Köszönjük! Egyenlőre még nem nagyon hisszük, de már látjuk! :) Látjuk azt az apró pöttyöt, amit Ti is hamarosan fogtok látni Szimbáné pocijában! :)

Kép

KépKép
ercsikati

agnyes:KÖSZÖNÖM! MÁR TISZTA IDEG VAGYOK.HOSSZÚ LESZ AZ ÉJSZAKA. :oops:

szimba.persze jobb is így hogy ebben az állapotban elmaradt a műtét.Egyébként ez altatásba lenne? Bocsi de ezt most elfelejtettem :oops:

Kép
Kép
melánia

Sziasztok!

Ildi!Szerintem is csak viccnek szánta azt a bahamákat, csak viccet is úgy mondd, hogy nem tudod viccel-e. Ha insemet mondott akkor inszem is elég lesz. Ha nem lenne elég és lombik kellene,azt megmondaná az tuti!
Az asszisztált reprodukciós technikákba (ART) minden technika beletartozik. Ezek: Ovuláció indukció, Intrauterin inszemináció-IUI (méhen belüli mesterséges megtermékenyítés), IVF (in vitro fertilizáció vagyis méhen kívüli mesterséges megtermékenyítés) és ICSI (intracitoplazmatikus spermium injekció) .

Ercsikati! Mi volt ma uhun? Nem ma voltál?

Chilike! Buta kérdés lehet, de érzed már mozogni a babákat?
kislibus

Jaj lemaradtam bocsesz!

Ercsikati! Nagy gratu! :D
kislibus

Kata eltüntél??? Pedig írtam privit.És várnám a választ.

Kép
Kép
melánia

Melánia!
Én ma ugyanezt éltem át, mint Te a mai éjszakán! Alig aludtam, és alig vártam, hogy hívjam Apánkat! Amikor meg mondta, hogy menjek ma, fel sem fogtam! :) Aztán amikor arra vártam, hogy a nevemet mondja.....egy örökkévalóságnak tűnt! És amikor mondta, hogy "látok itt én valamit"...... Tiszta könny lett a szemem, de még most ha belegondolok! :)
Nyugi - bár én könnyen mondom - nem lesz baj! Tudom! Érzem! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Meli! Szerintem megnyugodhatsz, az érzelmi labilitás abszlút terhestünet! :)
kislibus

Kata:mint mondtam neked reggel én sem aludtam az éjjel.És hát szerintem most se fogok.
Még a kezem is reszket.

Kép
Kép
melánia

Kata!
Gratulálok Nektek én is!

Ildi! Velem még a legelején, az ovu. indukciók előtt végigcsináltatta az összes vizsgálatot. (ja, nekem is csak egy átjárható pv-m volt, és a 3 ovu. indukciót is végig kellett csinálnom)Lehet még jól is jársz, mert ha menet közben derül ki, hogy pl. nem érik petéd az átjárható oldalon, nem kell a vizsgálatokkal szőrözni, hanem válthattok azonnal lombikra.
Igen, Apánknak ilyen a humora. Én bírom, meg értem is ezt a fajta humort. Szokni kell...
A vizsgálatok közül amit tudsz írass fel a házidokiddal, mert a Dévai beutalóra csak fizetősen csináltathatod meg!

Melike! Nyuuuugiiiíííí! Nem válaszoltál: Hány bogyóért drukkoljunk Neked?

Csajok, Skacok! Valaki írja meg a gmail fiókunk jelszavát léccike, mert elfelejtettem és csak addig bírok belépni,amíg a Firefoxom emlékszik rá.

Engem szépen megcsapoltak az Istenhegyiben. Pénteken délután hívnak az eredmény miatt.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

moncsi:minimum 1 maximum 2. :lol: Oké?
Drukk péntekre!!!

Kép
Kép
melánia

Moncsiga!
Ment a jelszó! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Jó éjszakát mindenkinek!
Megyek beszedem a gyógyszereket és vacsizom.
Holnap nem tudom mikor jövök.De jövök.Majd mire hazaérünk sszerintem délután,este.
puszi.

Kép
Kép
melánia

Melánia!
Drukkolok nagyon-nagyon holnapra! :)
Hívj majd hogy mi volt! :) Izgulok érted nagyon! :) +++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

KépKép
ercsikati

Köszi Kata! Rögzítettem, most már nem fogom elfelejteni.

Melike! Ne izgulj (hülye duma tudom, én is izgulok mindig)! Nagyon várom, hogy jelentkezz holnap!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

melania
Nyugi és próbálj meg pihengetni.
Tuti úgy lesztek Katával(akinek egyébként Gratula), mint mi moncsikával ahogy voltunk. :wink:
chilike1

Ja, Katának meg van az egy baba (mint nálam), akkor neked jut a kettő. :lol: :lol: (lásd Chilike!)

Hali Chilinkó! Megcsapoltak? Mikor lesz eredmény?

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

moncsika
Én is ma voltam AFP-n, 1 hét múlva van meg az eredmény.
Na itt nem ragozom a témát, majd irok a másikra, puszika

kislibus
Nem buta a kérdés(én is sok részlet kérdést nem tudok a terhességgel kapcsolatban :lol: ) Egyébként nem sajnos, még nem érzem magát a mozgást, csak uh-n szoktam látni, ahogy virgonckodnak :lol: Valami furát azért érzek, de ez inkább csak olyan feszitő érzés szerű, nem az a "pillangószárny" amit érzeni kéne. :D Ja és múltkor azt álmodtam, hogy érzem a babák mozgását, olyan élethű volt, hogy teljesen azt hittem, hogy átéltem, de azóta sem éreztem... úgyhogy biztos álom volt.
Mindegy már nem kell sokat várni, max a 20. hét körül szinte már mindenki érzi :wink:
chilike1

Kata!!!!! Hát gratula!!!!!!!!!!!!!!!! Mondtam én hogy jó hirekkel jossz ki Dévisztől!!!!!!!!!!!!!!!!

Lányok egy kérdés: nekem Vass anno nem kért 21. napi vérvételt se mammot. Dévisz ennek ellenére fogja kérni??? Nem, gond megcsinaltatom, csak hogy tudjam...

Sajnos a drága munkáltatóm felmondott nekem, munka nékul vagyok, de ennek ellenere is bevállalom a novemberi lombikot!!!!!!!!!!! Hátha.. :) Most eléggé bizakodom benne, hogy tobb sikerunk lesz mint nyáron...

Meli:Drukkk a holnaphoz!!!!!!!!!!!!!!
renna77

Sziasztok!

Ercsikati: Hatalmas gratula! Végre te is kismami lettél! Boldog babavárást kívánok! :lol:

Melánia: Mennek a mai drukkok az uh-hoz!

A többieknek is drukkolok és a pocakosoknak pedig boldog babavásárst kívánok!

Szép napot!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Kata: Gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Úgy örülök, nagyon szupi!!!!!

Melánia: Szorítok délutánra!!!!!!!!!!!!!

Csomee: Ez érdekes, hogy neked a januári leletekre azt mondta nem jók. Nekem tavaly novemberiek és még most októberre jók. Ki is hangsúlyozta akkor Apánk, hogy októberben mindenképp menjünk, mert már csak addig jók.

Lányok, épp azt számoltam, hogy a következő menzim okt.22-23 körül lesz. 22-e az csüt. és 23. pedig ünnep. Akkor? Ha megyek 7-en majd rákérdezek, hogy mi legyen.

Zsu
uzsuzs

Uzsuzs: Azért akarok majd rákérdezni a leletekre, ha megyünk 7-én. Lehet, hogy azért mondta, mert már olyan sokan vannak, hogy csak januárban tudnánk kezdeni. (De jó lenne novemberben megcsinálni, mert most már úgy érzem készen állok. Ha nem engedi, akkor gondolkozom, hogy menjünk-e egyáltalán jövőre.) Majd meglátjuk.

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Kislibus, Szimba: párom nevében is köszönöm az infót spermavizsgálat kapcsán - jót derült rajta! :-)
Azt viszont sajnálom, hogy nem tudok vele ott lenni, mégiscsak viccesebb lenne :-)
szivi77

jucus jelentkezik...
ma voltam 3. napi vérvételen, este méhszonda. félek.
fáj? hogy fáj? úgy értem, mihez hasonlít a fájdalom? sokáig tart? sajo foghatja a kezem, vagy jobb egyedül?
segíííííííííííííííítséééééééééég!!!
sajo

Jucus!

Ne idegeskedj! Maradjunk annyiban, hogy neked nem fog fájni.
Tudod mondtam, hogy sokan meg sem érzik. Ha nem volt méhszáj gondod elvileg nem is érzed. Azt mondtad nem volt eddig semmi ilyen problémád. Hamar túl leszel rajta, egy-két perc. Nyugi.

Kata,
akkor mostmár lehet gratulálni, ugye?
örülök neked!!! puszi
miciona

Renna77: szerintem felmondási tilalom alá esel, mert humán reprodukciós folyamatban veszel részt, ezért nem mondhatnak fel neked.
Én januártól kezdtelek el olvasni benneteket és akkortájt másolta be valaki a pontos paragrafust. Szerintem érdemes utánanézned.
szivi77

Sajo: hol voltál vérvételen? Én is ma voltam a 3. napin a Jánosban. Olyan 8 óra tájban voltunk ott.
szivi77

Katám!!!!!

Gratula!:-))))))

Jucus,
hidd el, túléled. Ha picit fájna is, el fogod felejteni!:-) Be voltam én is sz-va, mert szerintem elég alacsony a fájdalom küszöböm, oszt mégsem éreztem semmi különöset. Mire felfogtam, hogy "matatnak", addigra vége is volt. Persze, van olyan is köztünk, akinek fájt....de hát mindannyian hálistennek különbözünk. Nyugi!:-)))))) Csak pozitívan! Tudom, könnyű mondani, nehéz csinálni...de másként meg nem érdemes. - mondom, szerintem. Kitartás!:-)

Mosolygós napot mindenkinek!:-)

"Semmilyen szél nem kedvező annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart."
modrooka

Bocsi, nem Sajó, hanem Jucus :-)
szivi77

szivi77: mi a nyírőben voltunk sajóval, nem volt ott senki. a nővérke hosszan matatta a vénáimat, mire szúrt. addigra sajó keze már lilult. amikor pedig szúrt, kénytelen voltam megkérdezni, hogy hol van itt a gipszelő :lol:
megkérdeztem, hogy lehet-e azt, hogy a körzetim leveszi a vért és sajó elviszi a beutalót meg a csöveket, azt mondták, hogy igen. ez jó.
csajszik! ezek szerint ne is vigyem magammal sajót? ha van velem valaki, akkor jobban elhagyom magam. és tényleg ki lehet bírni megmozdulás nélkül? mert apánk befenyegetett, hogy ha megmozdulok, akkor baj lesz. csak ijesztget?
sajo

Jucuskám, nekem fájt, de amint a mellékelt ábra mutatja, túléltem. Sajnos volt szerencsém kétszer is műttetni a méhszájamat és a hegesedés miatt éreztem fájdalmat a szonda felhelyezésekor. 2-3 jaj-jaj-jaj alatt még így is készen volt a dolog. Dévai megkérdezte a végén: "Fel tud kelni, vagy hívjak mentőt esetleg hullaszállítót?" :lol: :lol: ILDI! Látod, ez is az ő humora... Tényleg csak addig kellemetlen amíg feljut a szondával, de utána már semmi. ÉS! Lehet, hogy te meg sem fogod érezni. Én fönn csak a legszarabb lehetőséget vázoltam, ami még mindig az elviselhető dolgok közé tartozott. (tudnék mesélni az utolsó transzferről, amikor a Babucit visszatette... :shock: , na akkor halálfélelmem is volt. Rajtam kívül nem sok ember van, aki nem a meghatottságtól sírt miközben a Dévai gyereket csinált neki. Na jó, nem paráztatni akarlak, csak azt próbáltam ecsetelni, hogy mennyire elcs*szett méhszájam van és a szondát mégis kibírtam.)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

szivi77: sajnos a törvény nem mondja ki egyértelműen hogy két lombik közötti pihenő időszakban is védett vagyok e. De ügyvédet ráakasztom a dologra hátha.....A főnök tudott róla hogy mi van velünk...Létszámleéptés miatt még rajtam kivul 3 embert rugott ki...
renna77

moncsiga, nekem is elcseszett volt :lol: . Mikor VAss közölte hogy hát ez a szonda nem fog beférni, mert elég szűk, akkor már lélelkben a végrendeletemet irtam :lol:

Nekem ráadásul még méhszájgörbületem is volt. Na, mondom kész, itt maradok az asztalon. De VAss szépen lecsippentette az oda nem illő részt.. Nem akarok senki elrisztani, nekem nagyon fájt. De a fent emlitett okok miatt....
renna77

Na, Jucus! mi aztán jól megnyugtattunk...
Apánk még SENKIT nem lyukasztott ki! Nyugi, ő alapból szereti riogatni az ember lányát mindenféle rémtörténetekkel. És ki fogod bírni ugrándozás nélkül!
Írtam privit!

Renna, ez nagyon szomorú, hogy így elküldtek, de tényleg próbáld meg kijátszani a védettség kártyát!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Csomee! Neked nem is reagáltam! Én nagyon átgondoltnak tartom a terveiteket. Főleg, ha belefér akár 3 gyerek is a családba. Nekem is motoszkál a fejemben a saját gyereken kívül örökbe fogadni téma...persze egyelőre csak kóbor gondolat szintjén.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sajnálom Renna! :-(
szivi77

Jucus,
szerintem hétfőn a végén egész jól megnyugodtál.
Én azt hittem már aznap túl leszel a szondán. Ha Sajó el tud veled menni, akkor azért menjen, hátha tud önteni beléd egy kis erőt.
Bár én az alatt a rövid idő alatt ,amennyit tudtunk beszélgetni, úgy gondolom, hogy amúgy vagány csajszi vagy, csak addig tart nálad ez a félsz, amíg nem esel túl az első aktusokon. Én ám nem féltelek, lehet, hogy tényleg az kell ,hogy Sajó várjon Dévisz irodájában és egyedül menj be a kezelő helységbe. Mondd meg Apánknak legyen veled határozott. :)))
miciona

Csomee,
Anyukám olyan helyen dolgozik, ahol örökbe adható gyerekek is vannak. Hozzájuk szokták vinni a kis csecsemőket is, akikről már a születésük után lemondanak. Esetleg, ha tudok majd vmi kérdést tolmácsolni neked az örökbefogadással kapcsolatban, akkor írj, szívesen megkérdezem.
miciona

Sziasztok!

LÁtom a méhszondáról beszélgettek. NEkem ez új...Ez mit takar?
Mikor csinálják meg? Bocsi hogy ennyit kérdezek, de nekem ezt nem említette a Dévai doki.
Esetleg akinek már 3 lombikja volt annak nem kell? VAgy mitől függ?
Mindenesetre jól beszartam hoyg még ez is hátra van, én már a sima rákszűrésnél is sziszegtem :)
Szóval jól bírok minden ilyet :) :)

Egyébként meg az is fura hoyg sokan félnek az ICSI-től nekem az előző intézményben meg se mondták hogy ez volt ? Dévai kérdezett rá hogy ezt miért csinálták, mondom fogalmam sincs róla, és fel se tűnt a zárójelentésben hogy beleírták :shock:
madrin

Renna,
Úgy tudom, a lombikok közötti 3 hónap alatt ,úgy lehetsz védett a felmondás alól, ha igazolod, hogy a kezelés folyamatos, esetleg egy pszichológussal, aki segíti a "rákészülést" a lombikra. A pontos jogszabályra nem emlékszem, pedig olvastam( :oops: ), de azt hiszem csak ilyen kiskapukkal lehet a 3 hónapot kijátszani.
miciona

Madrin, ha Apánknál ez lesz az első lombikod, akkor nem úszod meg! Azért van erre szükség, hogy kimérje, hol van a méhedben a legoptimálisabb hely az embrikék számára. Ezt a stimu előtti konzultáción csinálja mensi alatt, amikor a beállítós Uh-ra szoktunk menni.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Miciona: Köszönöm szépen a lehetőség felajánlását, amint szükség lesz rá, biztosan ezer kérdésem lesz és akkor szívesen venném a segítségedet! :D

Moncsiga: Nálunk 4 gyerek is beleférne, de már a 2-vel is megelégednénk! :D Mi már egyszer akkor is elgondolkodtunk ezen, mikor a lombik szóba került. De úgy gondoltuk, hogy nem hagyjuk ki a lehetőséget. És szerencsére Kitti itt van. De mivel ez már az 5. lombik, így újra szóba került. Remélem, hogy azért így vagy úgy, de lesz tesó! Te meg már mindjárt félidőben jársz! :shock: Hogy szalad az idő!

Kép

Kép
csomee
Budapest X. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?