2004.07.15 11:50
2004.07.15 13:13
2004.07.16 13:06

Szerintem,ez nem pszichiátriai eset,csak egy kis tanácsadásra lenne szükségem(nekem,mert igazából nem biztos,hogy a gyereken kéne válltoztatni) hogy mégis merre tereljem a kis útját,hogy kicsit szocializálódjon,és megértse nem csak ő van a világon. Alkalmazkodóbb legyen,hiszen az egész élet erről szól. Gondolom,ha ezt időben megpróbálom,akkor kevesebb pofon éri. De lehet,hogy mind ez badarság,és majd kinövi?. Na szóval ez az amiért nevelési tanácsadóhoz fordulnék. Korai,vagy ez nem is probléma,csak életkori sajátosság? Nem tudom,mert sok gyerkőccel vagyunk körbevéve,és egy sem ilyen nehezen reszerelhető, erős jellem. 2004.07.16 14:41
Szerintem ha szakember véleményére vagy kiváncsi, nyugodtan menj el egy nevtan-ba, nem árt.
Teljesen természetes, ha egy erősebb jellemű manó így viselkedik. Számítani lehet rá, hogy 2 éves kora táján ez még jobban felerősödik, és 3 éves koráig nehéz időket kell túlélned. 

Tudnék mesélni, és szerintem még páran rajtam kívül...
Milyen érzés egy tál meggyet kivakarni a szőnyegből, mert a kisasszony nem mehetett el valahová, és bosszúból belekente. Aztán szintén bosszúból a konyhába kakilt. Kaját csak sárga tányérból, sárga evőeszközzel, és sárga bögréből-pohárból az innit. Saját rögeszmék, amiken meg se próbálj változtatni. Kedvenc helye a vizesblokk. Pancsol, pancsol és pancsol. Egy nagy szöggel lezártuk a fürdőt, fél napon belül áttette a működési helyét a konyhába... ??? Stb, stb, stb.
Mondom, túl kell élni. Mostmár 4 éves, és nagyon jól meg lehet vele beszélni egy csomó mindent. Ehhez meg kellett értenem, mit miért csinál, és maximális türelemmel valahogy kibírnom ezt a jópár nagyon nehéz hónapot. Megérte.
(Mi lsz, ha majd kamaszodnak? Úristen...
) 2004.07.16 19:53
de néha olyan felnőttesen viselkednek,hogy néha azon kapom magam,hogy túlzottan kisemberként kezelem,akinek túl sok döntési jogot engedek. A másik színtén hihetetlen,és fura,hogy én 10 hónapos koromig visszaemlékszem dolgokra. (persze,csak kevés dologra,de azokra tisztán) Emlékszem a "gondolkodás módomra" is. Így arra is,hogy 10 hónaposan tökéletes megértettem,hogy nem kaphatom meg azt a kiszemelt dolgot,de ha sírok,majd hisztizek,akkor elérem a célom,mellesleg így is lett. Másfél évesen már átéreztem a szüleim aggodalmát irántam mikor kórházba kerültem,és tisztán emlékszem,hogy ez az érzés ugyan olyan volt mint a mostani eszemmel. Lehet,hogy én ezek tudatában túl sokat várok el a fiamtól. Ezért is lenne szükségem tanácsadóra. Vagy mégsem? Lehet,hogy rossz topik címmel indítottam? Talán a "Hogyan éljük túl erős jellemű gyermekünk nehéz pillanatait" találóbb lett volna. Győzködöm magam. Mennyüünk,ne mennyünk? Egy kicsit attól félek,hogy ez a nevelési tanácsadó is olyan,mint az orvosok,vagy védőnénik(isten ments hogy bárkit is megbántsak).Egyik ezt mondja,a másik azt. Egyik azt ami a nagykönyvbe meg van írva,a másik meg meg ahogy az ő tapasztalata mutatja.
Tanácsadót keresekk,aztán mégis kételkedek benne,na jó ez rossz szó,nem kételkedek,csak bizonytalan vagyok benne. Lehet hogy nekem kéne szakemberhez fordulnom?
2004.07.17 04:44
Lehet, hogy a te manód nem ennyire céltudatos, már ami a hisztit illeti.
2004.07.19 12:45
Pont ma de. járt nálunk a védőnéni(akinek a szavára nagyon adok,ugyanis sokat köszönhetek neki) és kisfiam előadta magát neki is
A védőnénim,csak nevetett és azt mondta,hogy elvihetem nyugodtam egy tanácsadóba,de semmi szükség rá,mert ott is csak azt mondanák,hogy: DAC KORSZAK 

Ugyan meglepő,mert még csak másfél éves(pár hónapja ilyen) de ő mindíg is előrébb járt a koránál,és a beszéden kívül mindent előbb csinál a társainál. És most ezzel így van a dac korszakkal is. Ellátott egy pár tanáccsal,de mondta,hogy miután erős jellem a gyerkőc,így kössem fel a gatyám,mert nem lesz egyszerű
Szóval ez most nekem nagyon jó hír,de egyben egy újabb nehéz korszak kezdete. Most megyek a Dac korszak topikba tanács után nézni. Köszönöm a segítséget mégegyszer,és ne haragudj hogy mégsem élek a pszichologusi lehetőségel. 2004.07.19 13:09
), hogy nincs rá szükség.
Kitartás. Engem még a 4. babámnál is derült égből villámcsapásként ért, mikor először verte magát a földhöz.
Még egy-másfél év. 

(Viszonylag könnyen vigyorgok, nekem már csak úgy fél évem van hátra, és ő az utolsó gyerekem.
Lesznek még ugyan kamaszok...
) 2004.07.19 15:48
Általában legalább egy év a dackorszak. (És hogy elkeserítselek, úgy 18 hónapos korban kezdődik egy ún. újraközeledési krízis, amikor a gyerkők ki sem akarnak mozdulni a fenekünkből. Ez jó esetben fél év.
)
Tisztelet a ritka kivételnek.) De vannak helyzetek, amikor muszáj bölcsibe adni a gyerekeket. Kívánom, hogy nagyon jó gondozónőket fogjon ki a kisfiad. 2004.07.20 19:24
2004.07.20 21:12
a nem érkezett volna meg,akkor itt üzenj létszi!
Tehát,lehet,hogy ennél a barátnődnél ez egy nevelési filyamat közepe,amit láttál. Lehet,hogy már máskor,más helyzetben is előfordult ilyen,és jobbnak látta a barátnőd az elfajulás helyetti,rögtön cselekvést,és megelőzést. Ne ítélj elsőre ilyen duván: "képesek megverni". Azért nem agyba főbe verte,csak ráütött a combjára. Nem jelenti azt hogy utána egyre durvább lesz a helyzet. 2004.07.20 21:14

2004.07.20 21:58
2004.07.21 05:22
), szóval az anyukának azért nem a fejét leszedve, de indulatosan elmondtam volna neki, mit is csinált éppen, ez mennyire felháborít engem, mennyire nagy lelki fájdalmat is okozott ezzel szegény pici babájának, és megkértem volna, hogy a máshol szerzett problémáit ne a gyerekén verje le. És elmondtam volna, amit PIldi is írt, hogy ez tök logikátlan. Ha azt látja, hogy a problémáidat te más megverésével oldod meg, ezt tanulja meg. Legfeljebb nem veled, hanem mással szemben alkalmazza majd.
Aztán jó esetben rájönnek, hogy az elveket el kell dobni a francba... Inkább emészthető formában (értem ezalatt, hogy nem pszichológiai kifejezésekkel teletűzdelt) olvassanak a szülők gyermeklélektant, nagyon tudom ajánlani Vekerdy könyveit, ezerrel!!! Ezen kívül pedig van egy csomó nagyon jó könyv, de Vekerdy könnyen érthető, magyar, és élvezetes olvasni. 2004.07.21 11:46
2004.07.21 13:53
2004.07.21 20:37
2004.07.21 21:15
),En ugyanugy nem tudnek (es nem is akarnek) megutni egy 11 honapost,mint egy 5 evest, vagy egy 11 evest.2004.07.21 21:56
2004.07.21 22:35
2004.07.22 07:33
2004.07.22 08:44

De észrevettem, hogy ha ilyenkor türelmes szemlélője maradok az eseményeknek, és megvárom, míg egymás közt elintézik, kialakul magától minden, megtanulják időlegesen, hogy melyik testvérükkel nem érdemes ujjat húzni. Egyébként általában unaloműzőként verekednek, és ez nekem jel, hogy kreatívkodjak velük valamit. 2004.07.22 10:33
). De elég deprimáló, úgy érzem, hogy állandóan csak a "nem" szót ismétlem. 2004.07.22 12:52
2004.07.22 20:50
2004.07.23 09:42
2004.07.23 13:15
Tehát a saját szemének sem hisz, hátha a bőrén tapasztalt dolgokat jobban elhiszi. Ezzel nem élek vissza, nem fitogtatom, nem félelmlítem meg, csak, ha úgy tetszik, adott esetben az én erőfölényemmel védem meg mondjuk a 15-ös busz erőfölényétől.2004.07.23 15:00
2004.07.24 20:13
2004.07.24 20:39

2004.07.24 20:44
2004.07.24 21:03
).
Király! Rettentően nem szégyelltem magam. Az is hozzátartozik, hogy apám felért bármelyik idomárral. Tökéletesen voltam idomítva. Csak azt a fránya verekedést nem sikerült kiirtania belőlünk...
2004.07.24 21:53
2004.07.25 07:28
2004.07.25 08:36
Nap végére kivoltam
Tehát én megértek mindenkit ha kicsit kimerült,és ideges,mert tudom nekem milyen fárasztó volt. Persze ez nem jogosít fel senkit arra,hogy megüsse azt a kicsit,csak még mindíg azt állítom,hogy egy ilyen eset után,miért kell rögtön valakit ennyire elítélni,én nem hiszem,hogy mindenki mindíg tökéletesen cselekszik,még akkor sem,ha ő úgy tarja jónak. A nézetek,és elvek mások 20-ból 10 ezt,a másik 10 azt tartja helyesnek. Talán naív vagyok,vagy csak sok mindenen keresztül mentem,hogy én már nem ítélek rögtön egy ilyen esetben. Azért tudjátok meg lehet nézni néha,hogy hogyan viselkednek gyerekek. akire az anyuka szép szóval nem tud hatni mert rá szavakkal nem lehet,de az elvei miatt nem csapja fenéken azok lesznek aztán az elszabadult neveletlen gyerekek,mert anyuci úgy gondolja,hogy ha nem ért a szzép szóból,hát akkor ráhagyom. Van akit "ütnek" és még rosszabb lesz,mert még jobban begorombul. És van akire szép szóval is lehet hatni. Vegyük a felnőttek pl. Lehet hogy téged a nyugtató zene megnyugtat,engem viszont idegesít. Mi sem vagyunk egyformák,minket is külömböző dolgok érdekelnek,idegesítenek,külömböző dolgokkal lehet ránk hatni(jó nem veréssel,itt csak arra célzok,hogy minden ember más,minden embernek mások az elvárásai). Az én kisfiamnál,bizonyos helyzetekben az hat,ha leülök vele,és megbeszélem,de pl,amikor megtépte a barátnőm kislányát,hiába kértem engedje el,nem tette,így ráütöttem a kezére. Azóta észrevettem,hogy a kézrávágástól jobban tart,mint a "lelki terrortól" (nemértem miért hívja valaki így mikor csak megbeszéled a fiaddal,hogy mi helyes,és mi nem) Hajlandó kompromisszumot kötni,mint hogy ráüssek a kezére. Et úgy vettem észre,hogy azóta ha rosszat csinál,vagy toporzékol,és közbe üt,vág,akkor megkérdezem tőle,hogy ráüssek a kiskezedre,amiért bántod anyát,vagy vársz egy picit anya befejezi a mosogatást,és megy veled játszani. És lám rosszalkodás,és hiszti vége,szépen kivárja a sorát,és megnyugszik. Ezek után szerintem neki mégis csak volt valami hatása,annak,hogy a kezére csaptam. 2004.07.25 09:10
Te sem gondoltad komolyan. 2004.07.25 09:36
"
2004.07.25 12:53
2004.07.25 18:06
), cirmogunk (bkv
), vagy beszólunk. De még ha ordítozva beszólunk, az akkor is egyenrangú emberek üvöltözése egymással. Az meg a legtöbb embernek nem jut eszébe, hogy tettlegességgel kezelje le a neki nem tetsző embereket, a lelki terror meg szóba sem jöhet, mert lelkileg terrorizálni csak azt a kis szerencsétlent lehet, aki érzelmileg függ tőlünk. 2004.07.25 18:16
2004.07.25 18:20

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|